![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ukochane Słodycze
Cytat:
![]() hm... moze sama taka cukiernie otworze, to bede miala tych pysznosci pod dostatkiem! taaak, ale co wtedy z moja figura??? ![]() ![]() teraz chwilowo mieszkam w katowicach i straaaasznie brakuje mi tu cukierni pana adama. pozdrawiam wszystkie amatorki jego wyrobow! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
A mnie to nie bierze!!!
Od 3ech miesięcy nie wzięłąm nic słodkiego do ust i nawet nie mam ochoty!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Agniesia - mamy bardzo podobne kryteria:
1. Raffaello 2. Kinder Bueno 3. Gofry z bitą śmietaną 4. Lody ze Starówki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
ehh uwielbiam takie slodkosci
![]() ![]() * lody waniliowe z sosem czekoladowym * gofry z bita smietana i truskawkami * nalesniki z owocami * tort czekoladowy * milksheki * i oczywiscie czekoladke mleczna i nadziewana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
lody włoskie zwykłe śmietankowe
lody Algida w pudełku litrowym bakaliowe KitKat biały Ferrero Rocher Kinder Country sernik szarlotka tyle by wystarczyło, więcej do zszczęścia by mi nie potrzeba było. I tak mogę o tym zapomnieć - mam cukrzycę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście jest też mnóstwo innych, dobrych rzeczy do jedzenia, które cukrzycy też mogą jeść.
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
teraz moge wreszcie podać nazwę tej czekolady o której kiedys pisałam, bo leży już przedmną,a w szafie obok w wieklim pudle jest ok. 40 jej koleżanek
![]() zapas na cały rok ![]() a więc tak czekolada nazywa się Kaffee Sahne znaczek firmy to taki pałacyk czy zamek ![]() ![]() na opakowaniu jest filiżanka kawy po prawej stronie z pianką i 3 kostki tej włąsnie czekolady z ciemną czekolada na dole i przyklejoną do niej mniejszą białą kosteczką ![]() całe opakowanie jest w barwach piasek pustyni, białe napisy i kilka ciemno brazowych elementow ![]() to jest mój ulubieniec ![]() może ktos sie z nim spotkał ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
![]()
- Truskaweczki Haribo
- Raffaello - Cukierki Juice Fulls malinowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
jaki słodki temat : ))))) coś w sam raz dla mnie
![]() jestem kolejną miłośniczką: - Rafaelków ![]() - jajko z niespodzianką - kinderki mają wspaniałą cieniutką dwuwarstwową czekoladkę ![]() - chałwa (ale tego już mniej "naraz" bo bardzo słodkie) - lody z bitą smietaną i polewami - rurki z bitą śmietanką - kalendarze z czekoladkami na Boże Narodzenie ![]() mniami mniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
aa jeszcze ptasie mleczko waniliowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
A ja uwielbiam chałwę i serniczek szczególnie z czekoladową polewą
![]() Zaraz lecę do sklepu bo narobiłyście mi smaka tymi słodkimi postami ![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwieeelbiam słodkości.Wszystkie. i to są :
czekolady ,czekoladki chałwy wszelkiego rodzaju budynie,kisielki itp. wafle i batony WSzystkie lody domowe ciacha i wszelkie inne,włączając w to domowe kulki z platków owsianych ,kakao,cukru i margaryny. Zwykle nie robię z tego kulek tylko łyżeczką z garnuszka wyjadam ![]() Najbardziej gdybym miała wymieniać -to wszystko co kawowe,kokosowe,miętowe z czekoladą.Pycha. Na palcach mogę wyliczyć czego nie tknę- białe czekolady,także bardzo gorzkiej landrynek i takich niby śmietankowych-wszystko w stylu Alpen Liebe,blehhh,nie znoszę nawet jak ktoś to je i gada ,i rozsiewa jakby smrodek ,yhhh sernika no i nic więcej mi nie przychodzi do głowy ,hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na szczescie jest wiele innych pysznosci które zajadam z wielką chęcia każdego dnia(ale mój brzuszek rośnie i rośnie, więc będę musiala przystopować). Dzisiaj upieklam na przyklad pyszneeeeeee ciacho truskawkowe.z gotowych słodyczy uwielbiam kinder country, princessa kokosowa, milky way crisspy rolls wafelki kokosowe familijne i wszystkie inne bez czekolady ![]() orzeszki lila stars mniam mniam no i wiele wiele innych smakolyków. Od niedawna uwielbiam tez ciasteczka serowe z przepisu Manii - naszej wizażanki ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
te w kształcie owoców morza to może pralinki???? mniaaaaaaam uwielbiam te czekoladki ah i oh
![]() ![]() ![]() kocham wszystkie slodycze opróćz tych z orzechami, bakaliami, chałwą i tych które mają owocowe nadzienia lub cos wspólnego ze smakiem bananowym:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
1. Czekolada... najlepiej mleczna z orzechami ale moze byc tez kazda inna.. byle by bylo jej duuuzo
![]() 2. Michalki 3. Krowki 4. Kasztanki 5. Czekoladki Merci (najbardziej te z orzechami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
No tak, wy to sobie zawsze temat znajdziecie
![]() ![]() Uwielbiam polskie slodycze typu: Malaga, Kasztanki, Prince Polo, Michalki, poza tym wyroby Lindta, szczegolnie pralinki :hap: torty owocowo-smietanowe (wlasnej produkcji) swieze ciasta drozdzowe z owocami, rogaliki z cista serowego (twarogowego) z nadzieniem jablkowym lub kofiturowym, wszelakie slodycze z kokosem, ktos wymienil ciast Rafaelo, za slodkie ![]() Przed swietami Bozego Narodzenia przerzucam sie na wyroby marcepanowe, cynymonowo- jablkowe (Milka ma pyszne wyroby) itp. Koncze juz liste bo mnie w zoladku zaczyna sciskac ![]() Pozdrawiam slodyczowe fanki ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
A ja kocham wszystkie słodycze :P.No a w szczególności:
-Lody typu rożki (mniam mniam ![]() -Bąboladę ![]() -Pierniczki, ale takie z lukrem ![]() -Żelki (uwielbiam odgryzać miśkom głowy ![]() -No i prawie wszystkie ciasta mojej mamci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Mnie tu skręca z głodu, a wy takie cudne zdjęcia tu wklejacie
![]() ![]() Nie ma co ide na śniadanie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja uwielbiam karpatkę, klasyczne i orzechowe prince polo, czekolady milka, orzechową czekolade z "okienkiem"
![]() ![]()
Edytowane przez emanna Czas edycji: 2005-07-04 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
o jak moglyscie!!
![]() ![]() trace godnosc i moglabym rodzine sprzedac dla: ![]() - andruty - wafle dobrej jakosc z dobrym jakosci czekoladowym kremem ktore zmiatam z szybkoscia swiatla ;D - paluszki z sezamem - michałki - kawy mrozonej ![]() ![]() - deser bakomy orzechowy; ale waniliowym i czekoladowym niepogardze ;] - orzechow w czekoladzie ![]() - migdaly w czekoladzie - czekolady z orzechami ![]() - batonikow bounty ![]() - czekolady z nadzieniem kokosowym - rolady makowej [szkoda ze nie da sie juz kupic takiej jak kiedys ;p] - bajaderek ![]() ![]() - bulki drozdzowej z makiem i czekolada - paczkow z chmielnej ![]() - lody z automatu / vel wloskie - lody mietowe - rurki mietowe w czekoladzie - malinki - tiramisu by my sis. ![]() - nalesniki by my sis - napoleonki by mum. - herbatniki w czekoladzie LU <hungry> - ciasteczka z kokosem/galaretka - czekoladka danusia - pawelek mleczny - ptasie mleczko - torciki wedla - 3 bitt - slone paluszki - kruche ciasteczka slone, z makiem w ksztalcie trojkacikow, rybek i koleczek ![]() ![]() - jezyki - .... pierogi na parze z jagodami i smietaną ![]() - przepadam tez za jogurtami wszelkiej masci, ostatnio morelowy milko do picia my number one i taki z leader szajsu wieloowocowym z ziarnem naprawde pyszny ![]() [a potem trzeba skutki leczyc, nie dociekac przyczyn, bo przyczyny wiadome ![]() ogromnie nie lubie szaroltek, ciast suchych i tlustych typu ciezkie torty z kremem, lizakow, pierniczkow, landrynek i chalw ;-/ a podobno beldzy traktuja czekolade jako rodzaj lekarstwa of course na poprawe samopoczucia ;] troche sie rozpisalam ale naprawde ciezko sie powstrzymac ![]() Edytowane przez miss_seepy Czas edycji: 2005-07-04 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam najbardziej ciastka i ciasteczka. A poza tym draże z całymi orzechami, pączki, bułki półfrancuzkie z marmoladą, wafelki, lody bakaliowe, śliwki w czekoladzie.
Na szczęście teraz mnie tak do tych pyszności nie ciągnie, bo łykam chrom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=bluegirl]ajjjj to co lubie ja najbardziej to czekolada o smaku Cappucino taka na dole czarna na na górze biała co daje smak kavy ajjjj nie widziałam jej w Polsce
Spróbuj kawowej Mauxion ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Alpen gold też ma czekoladę białą i mocca właśnie taką dwukolorową (uwielbiam!!!!), są też czekoladki cappuccino tej samej chyba firmy i czekolada kawowa Lindta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Na szczęście teraz mnie tak do tych pyszności nie ciągnie, bo łykam chrom
![]() sorry laski moze nie na temat ale musze wiedziec :P czy chrom naprawde pomaga ?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam m.in. krówki, tofefee (czy jak to sie tam pisze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ojejku,narobiłyście mi smaka
![]() Oto,co lubię: 1.Milka (w wielu smakach ![]() 2.Wszystko z kokosem 3.To samo tyczy się toffi :P 4.Ciasta i ciasteczka 5.Lody,w szczególności straciatella i advocat ![]() 6.Gofry :P Rety...mniam,mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Hejka,ależ smakowity wątek tu powstał. Sama uwielbiam słodycze i mogłabym je jeść bez końca tylko wiecie-figura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione Słodycze
Cytat:
![]() ![]() Za to uwielbiam wszelkiego rodzaju chipsy (jak uzalezniona - conajmniej jedna paczka dziennie- obowiazkowo !!) , czekolady oraz ciacha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
ja mam świadomośc zapasu 37 czekolad w szafie obok, ale trzymam się narazie od nich z daleka, bo staram się troche zrzucić kg i od poniedziałku oprocz diety dorzucam tez biegi
![]() ale taką czekoladke bym zjadła całą ![]() wczoraj zjadłam takie małe kuleczki nadziewane chałwą tez super wynalazek ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.