|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ukochane Słodycze
Cytat:
w londynie powiadasz? no to ciesze sie, ze bydgoszczanin jest juz tak slawny! (a swoja droga, bardzo mily gosc...) ale to chyba nie sa jego firmowe sklepy co? tylko inne posiadaja po prostu jego wyroby w asortymencie? hm... moze sama taka cukiernie otworze, to bede miala tych pysznosci pod dostatkiem! taaak, ale co wtedy z moja figura??? teraz chwilowo mieszkam w katowicach i straaaasznie brakuje mi tu cukierni pana adama. pozdrawiam wszystkie amatorki jego wyrobow! |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
A mnie to nie bierze!!!
Od 3ech miesięcy nie wzięłąm nic słodkiego do ust i nawet nie mam ochoty!!! |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Agniesia - mamy bardzo podobne kryteria:
1. Raffaello 2. Kinder Bueno 3. Gofry z bitą śmietaną 4. Lody ze Starówki... |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
ehh uwielbiam takie slodkosci
* lody waniliowe z sosem czekoladowym * gofry z bita smietana i truskawkami * nalesniki z owocami * tort czekoladowy * milksheki * i oczywiscie czekoladke mleczna i nadziewana
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
lody włoskie zwykłe śmietankowe
lody Algida w pudełku litrowym bakaliowe KitKat biały Ferrero Rocher Kinder Country sernik szarlotka tyle by wystarczyło, więcej do zszczęścia by mi nie potrzeba było. I tak mogę o tym zapomnieć - mam cukrzycę
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jest też mnóstwo innych, dobrych rzeczy do jedzenia, które cukrzycy też mogą jeść.
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
teraz moge wreszcie podać nazwę tej czekolady o której kiedys pisałam, bo leży już przedmną,a w szafie obok w wieklim pudle jest ok. 40 jej koleżanek
hehehezapas na cały rok ![]() a więc tak czekolada nazywa się Kaffee Sahne znaczek firmy to taki pałacyk czy zamek a nazwa firmy to Chateau ![]() na opakowaniu jest filiżanka kawy po prawej stronie z pianką i 3 kostki tej włąsnie czekolady z ciemną czekolada na dole i przyklejoną do niej mniejszą białą kosteczką i 4 ziarnka kawycałe opakowanie jest w barwach piasek pustyni, białe napisy i kilka ciemno brazowych elementow ![]() to jest mój ulubieniec ![]() może ktos sie z nim spotkał ? może wizażanki miaszkające w Niemczech bo to z tamtąd to cudo pochodzi tez się nim zajadają i rozkoszują
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
- Truskaweczki Haribo
- Raffaello - Cukierki Juice Fulls malinowe |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
jaki słodki temat : ))))) coś w sam raz dla mnie
![]() jestem kolejną miłośniczką: - Rafaelków ![]() - jajko z niespodzianką - kinderki mają wspaniałą cieniutką dwuwarstwową czekoladkę ![]() - chałwa (ale tego już mniej "naraz" bo bardzo słodkie) - lody z bitą smietaną i polewami - rurki z bitą śmietanką - kalendarze z czekoladkami na Boże Narodzenie - ale takie oryginalnie niemieckie- pysznemniami mniami
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
aa jeszcze ptasie mleczko waniliowe
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
A ja uwielbiam chałwę i serniczek szczególnie z czekoladową polewą
Zaraz lecę do sklepu bo narobiłyście mi smaka tymi słodkimi postami
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwieeelbiam słodkości.Wszystkie. i to są :
czekolady ,czekoladki chałwy wszelkiego rodzaju budynie,kisielki itp. wafle i batony WSzystkie lody domowe ciacha i wszelkie inne,włączając w to domowe kulki z platków owsianych ,kakao,cukru i margaryny. Zwykle nie robię z tego kulek tylko łyżeczką z garnuszka wyjadam ![]() Najbardziej gdybym miała wymieniać -to wszystko co kawowe,kokosowe,miętowe z czekoladą.Pycha. Na palcach mogę wyliczyć czego nie tknę- białe czekolady,także bardzo gorzkiej landrynek i takich niby śmietankowych-wszystko w stylu Alpen Liebe,blehhh,nie znoszę nawet jak ktoś to je i gada ,i rozsiewa jakby smrodek ,yhhh sernika no i nic więcej mi nie przychodzi do głowy ,hihi
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na szczescie jest wiele innych pysznosci które zajadam z wielką chęcia każdego dnia(ale mój brzuszek rośnie i rośnie, więc będę musiala przystopować). Dzisiaj upieklam na przyklad pyszneeeeeee ciacho truskawkowe.z gotowych słodyczy uwielbiam kinder country, princessa kokosowa, milky way crisspy rolls wafelki kokosowe familijne i wszystkie inne bez czekolady ![]() orzeszki lila stars mniam mniam no i wiele wiele innych smakolyków. Od niedawna uwielbiam tez ciasteczka serowe z przepisu Manii - naszej wizażanki )
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
te w kształcie owoców morza to może pralinki???? mniaaaaaaam uwielbiam te czekoladki ah i oh
![]() ostatnio spotykalam nawet na wagę:P mniaaaaam az slinka mi pociekla:Pkocham wszystkie slodycze opróćz tych z orzechami, bakaliami, chałwą i tych które mają owocowe nadzienia lub cos wspólnego ze smakiem bananowym:P |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
1. Czekolada... najlepiej mleczna z orzechami ale moze byc tez kazda inna.. byle by bylo jej duuuzo
2. Michalki 3. Krowki 4. Kasztanki 5. Czekoladki Merci (najbardziej te z orzechami )
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, wy to sobie zawsze temat znajdziecie
moj ulubiony ![]() Uwielbiam polskie slodycze typu: Malaga, Kasztanki, Prince Polo, Michalki, poza tym wyroby Lindta, szczegolnie pralinki :hap: torty owocowo-smietanowe (wlasnej produkcji) swieze ciasta drozdzowe z owocami, rogaliki z cista serowego (twarogowego) z nadzieniem jablkowym lub kofiturowym, wszelakie slodycze z kokosem, ktos wymienil ciast Rafaelo, za slodkie Przed swietami Bozego Narodzenia przerzucam sie na wyroby marcepanowe, cynymonowo- jablkowe (Milka ma pyszne wyroby) itp. Koncze juz liste bo mnie w zoladku zaczyna sciskac Pozdrawiam slodyczowe fanki ![]()
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja kocham wszystkie słodycze :P.No a w szczególności:
-Lody typu rożki (mniam mniam )-Bąboladę ![]() -Pierniczki, ale takie z lukrem ![]() -Żelki (uwielbiam odgryzać miśkom głowy )-No i prawie wszystkie ciasta mojej mamci
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tu skręca z głodu, a wy takie cudne zdjęcia tu wklejacie
Mmmmm najbardziej lubię czekoladę w różnej postaci: w kostkach, jako batonik, wafelek, bombonierki itp. ![]() Nie ma co ide na śniadanie :P |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam karpatkę, klasyczne i orzechowe prince polo, czekolady milka, orzechową czekolade z "okienkiem"
rafaello i ferrero rocher, lody (czekoladowe, waniliowe,owocowe, straciatella), orzechy w czekoladzie, czekoladki ritter sport......... jest jeszcze tego dużo wiecej ...
Edytowane przez emanna Czas edycji: 2005-07-04 o 12:49 |
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
o jak moglyscie!!
bede musiala ten watek ogladac z zamknietymi oczami [jestem na diecie oczyszczajacej] dokladnie w ten sam sposob ogladalam maklowicza i wszelkie sceny filmowe w ktorych romantczyka z zaburzona gospodarka uczuciowa wcina lody czekoladowe wprost z pudelka ehhh ...pozostaje mi wydudłać pu-erh i herbatke owocowa ![]() trace godnosc i moglabym rodzine sprzedac dla: - andruty - wafle dobrej jakosc z dobrym jakosci czekoladowym kremem ktore zmiatam z szybkoscia swiatla ;D - paluszki z sezamem - michałki - kawy mrozonej o intensywnym, ale delikatnym smaku ![]() - deser bakomy orzechowy; ale waniliowym i czekoladowym niepogardze ;] - orzechow w czekoladzie - migdaly w czekoladzie - czekolady z orzechami - batonikow bounty - czekolady z nadzieniem kokosowym - rolady makowej [szkoda ze nie da sie juz kupic takiej jak kiedys ;p] - bajaderek - bulki drozdzowej z makiem i czekolada - paczkow z chmielnej - lody z automatu / vel wloskie - lody mietowe - rurki mietowe w czekoladzie - malinki - tiramisu by my sis. ![]() - nalesniki by my sis - napoleonki by mum. - herbatniki w czekoladzie LU <hungry> - ciasteczka z kokosem/galaretka - czekoladka danusia - pawelek mleczny - ptasie mleczko - torciki wedla - 3 bitt - slone paluszki - kruche ciasteczka slone, z makiem w ksztalcie trojkacikow, rybek i koleczek you know - jezyki - .... pierogi na parze z jagodami i smietaną - przepadam tez za jogurtami wszelkiej masci, ostatnio morelowy milko do picia my number one i taki z leader szajsu wieloowocowym z ziarnem naprawde pyszny ![]() [a potem trzeba skutki leczyc, nie dociekac przyczyn, bo przyczyny wiadome ] ogromnie nie lubie szaroltek, ciast suchych i tlustych typu ciezkie torty z kremem, lizakow, pierniczkow, landrynek i chalw ;-/ a podobno beldzy traktuja czekolade jako rodzaj lekarstwa of course na poprawe samopoczucia ;] troche sie rozpisalam ale naprawde ciezko sie powstrzymac zwlaszcza na diecie ;D
Edytowane przez miss_seepy Czas edycji: 2005-07-04 o 13:44 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam najbardziej ciastka i ciasteczka. A poza tym draże z całymi orzechami, pączki, bułki półfrancuzkie z marmoladą, wafelki, lody bakaliowe, śliwki w czekoladzie.
Na szczęście teraz mnie tak do tych pyszności nie ciągnie, bo łykam chrom
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=bluegirl]ajjjj to co lubie ja najbardziej to czekolada o smaku Cappucino taka na dole czarna na na górze biała co daje smak kavy ajjjj nie widziałam jej w Polsce
Spróbuj kawowej Mauxion uzależnia
|
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Alpen gold też ma czekoladę białą i mocca właśnie taką dwukolorową (uwielbiam!!!!), są też czekoladki cappuccino tej samej chyba firmy i czekolada kawowa Lindta
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Na szczęście teraz mnie tak do tych pyszności nie ciągnie, bo łykam chrom
[/QUOTE]sorry laski moze nie na temat ale musze wiedziec :P czy chrom naprawde pomaga ?? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam m.in. krówki, tofefee (czy jak to sie tam pisze
) i biala czekoladke mniam
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojejku,narobiłyście mi smaka
!Oto,co lubię: 1.Milka (w wielu smakach )2.Wszystko z kokosem 3.To samo tyczy się toffi :P 4.Ciasta i ciasteczka 5.Lody,w szczególności straciatella i advocat ![]() 6.Gofry :P Rety...mniam,mniam |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Hejka,ależ smakowity wątek tu powstał. Sama uwielbiam słodycze i mogłabym je jeść bez końca tylko wiecie-figura
trzeba się pilnować. Uwielbiam wszystko to co kokosowe,czekoladki,ciast ka itp.,ale też czekoladowe,orzechowe,tof fi,odpada wszystko co owocowe. Teraz gdy mamy piękne lato zajadam się lodami,goframi.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione Słodycze
Cytat:
to sluteczna terapia , zeby miec ich dosc na nastepny rok Za to uwielbiam wszelkiego rodzaju chipsy (jak uzalezniona - conajmniej jedna paczka dziennie- obowiazkowo !!) , czekolady oraz ciacha jami ...!
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam świadomośc zapasu 37 czekolad w szafie obok, ale trzymam się narazie od nich z daleka, bo staram się troche zrzucić kg i od poniedziałku oprocz diety dorzucam tez biegi
![]() ale taką czekoladke bym zjadła całą ![]() wczoraj zjadłam takie małe kuleczki nadziewane chałwą tez super wynalazek
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Lody big milk, sernik,ciasto drożdżowe ciastka zbożowe, ciastka jeżyki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

w londynie powiadasz? no to ciesze sie, ze bydgoszczanin jest juz tak slawny! (a swoja droga, bardzo mily gosc...) ale to chyba nie sa jego firmowe sklepy co? tylko inne posiadaja po prostu jego wyroby w asortymencie?

hehehe

moj ulubiony

uzależnia
Lody big milk, sernik,ciasto drożdżowe ciastka zbożowe, ciastka jeżyki