|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Asiek juz raz miał. Ale chyba są dwa szczepy
po cichu na to liczę .
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak są dwa szczepy. A jak nie trzydniówka, to może ząbki?
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anutka gratulacje!! zdrowka dla chorowitkow
|
|
|
|
|
#1024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu ostatnio na wizaz bo nie moge spuścić oka z Leona. Stale wywija!
Dzis mi sie superowo udały zakupy w lumpie i komisie ![]() Angelika czemu sie nie zakluczacie? Troche to krepujace ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
No coś Ty!
ja do dzisiaj jak sobie to przypomnę to leje jak sobie wyobraże minę mamy i TŻ
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka gratuluję
Angelikada ciekawe kto był bardziej zdziwiony |
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi wleźć i koniec!
|
|
#1028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec myślę intensywnie o łóżku dla niej jak dostaniemy zwrot ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
hehe ale mama jakoś tak nie pomyślała ja też wchodzę do tż jak się kapie mama do ojca tez.jak trzeba coś z.lazienki wziąć. Czy coś to raczej śmieszna niezamierzona akcja
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Gratuluję )))) Misiu gratki za kp i organizację. Powodzenia Tassiu spróbuj syropu z czosnku, miodu i cytryny. Nawet Maje tak teraz wyleczylam z kataru. Mnie jak łapie przeziębienie to zjadam kanapki z czosnkiem, cebulą i serkiem ekstremalnie ale dziala zawsze. Ja nadal kp wiec kombinuje jak moge ![]() Maja wrocila dzisiaj po miesiącu do żłobka. Miała szkarlatynę a poźniej zapalenie ucha. Masakra. Aaa i chyba jeszcze sie nie chwalilam, że Majunia już chodzi samodzielnie. Wlasciwie od 1 stycznia mając 15. m-cy. Pozno ale za to pieknie stawia kroczki. |
|
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że tz
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak wchodzicie przez zakluczone drzwi? Sorki ale nie zrozumiałam tego ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- A tak w ogole to ja kiedyś weszłam jak teść sie kapał zapomniał zakluczyć, a ja uciekłam bez słowa
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to by było najlepsze dla nas tak myślęCo do łazienki to z drugiej strony można łatwo odkluczyc drzwi i mama tak też zrobiła
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to pewnie ze warto, byłoby to ułatwienie z tym zasypianiem.
|
|
#1034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=bajka1807;49743232]drabinke zawsze mozna jakos zabezpieczyc
![]() Blanka miala 1,5 roku jak ja przenioslam, dlatego zaczelam myslec o lozku. poluzuje sie im w pokoju przez to troche. chociaz Amela nie ma problemu ze spaniem w swoim lozczku. Blanke przenioslam bo nie chciala spac w malym i wylazila ciagle z niego. Amela poki co raz gora mi wyszla i poleciala.[/QUOTE] o mamusiu to faktycznie no moja pospi w swoim łóżeczku 1,5 maxymalnie soł dla nas łózko by było mega dobrą opcją dla was tez bo właśnie miejsce by Ci się zrobiło ostatnio na fb widziałam fajna opcje lozka piętrowego dość fajny pomysł na schowanie lozek w scianie ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- a miałam wam pisać dobrą metodę na zajęcie dziecka na 10 minut heh jako że jestem konsultantką mam kilka katalogów wolnych w domu i dziecko jak się dorwie to jej nie ma :P szuka stron z kółeczkiem i wie ze się je wącha wiec ma zabawe a najlepsze jak je wącha... katalog na podłodze ona siedzi i szuka tych koleczek (czasem ja jej musze strony przekładac) i ona swoją buźke przykłada do katalogu wiec się praktycznie na niego kładzie ![]()
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !!Cytat:
Czy to normalne, że Antek miał w ciagu dnia może 1,5 godziny aktywności ? A tak cały czas spał. Nakarmiłam go o 18.30 i jak zasnął tak śpi, a nawet wykąpany nie jest. Cóż dzisiaj kąpiel wacikami. A Kornel zrezygnował z drzemki po obiedzie i chodzi spać o 19 zamiast o 20.
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Misia a nie ma żoltaczki?
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
ma, ale leciutką. Kornik miał podobną.
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
witam się
ale jestem mega padnięta achwięc dużo nie popiszę misia - wow, ale sobie radzisz , ja też mam dwójkę dzieci tylko u mnie spora różnica wieku, wiec opieka nad każdym inaczej wygląda, i tu muszę powiedzieć że starszak dużo pomaga nam w opiece nad małyma ty masz dwóch maluchów i mega mega cię podziwiam za organizację, nie wiem czy ja dałabym radę Cytat:
zdrówka dla chorowitków ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- angelika- coś mi wizaz świruje ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wiecie co oglądam ten serial http://teatrdlawas.pl/aktualnosci/39...umentalny-tvp2 - tak natknęłam się na niego przypadkowo- i tak strasznie przeżywam sytuację w jakiej znalazły się te pary ze normalnie ryczę -serio, jeszcze przez jakiś czas będzie emitowany , więc mam nadzieję że wszystkim się uda---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- eeeeeeee a moje dzieci dzisiaj wyjątkowo grzeczne, wyczerpały limit chyba wczoraj kaśka - jak w robocie, lepiej coś? matall współczuję problemów z AZS lulaubranko na chrzest uważam ze ok ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- poziomka- Leo wymiata, kurczę jeszcze bardziej musisz mieć oczy dookoła głowy jeeeej ale mi tez wizaz chodzi nooo, zeby przejść ze strony na stronę to trzeba czekać i czekać, i posty ucina i odpowiedzi nie daje, eeeeech ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- nie mam cierpliwości , idę spać dobrej nocki wam życzę laseczki ![]() i to tak na dobranoc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/jedno...y-klopot/e4wbh mega też bym chciała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- kupiłam sobie na poprawę humoru ![]() http://www.hitobuwie.pl/katalog/wizy...748,15260.html Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2015-01-13 o 21:19 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Isabele dalej lipa, a u Ciebie?
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to maluszek i dużo śpią takie dzieci moja kuzynka we wrześniu urodziła drugie dziecko chłopca od początku dziecko kochane zje spi zje spi zje spi wiadomo teraz już ma więcej aktywności bo więcej się z nim.gada itd i sobie grzecznie sam leży usypia pięknie sam nawet nie wiadomo kiedy no kochane dziecko i dzisiaj moja ciocia mnie załamala bo Jedrus spał od 20 o 1 dostał mleko i spał do 9 rano kochany babel w dodatku ma prawie 4 miesiące i waży 8 kg nie masz się co martwić to normalne że tak dużo spi
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
tak samo, a na horyzoncie nie widać nic lepszego
![]() ja nie wiem czy to się zmieni chyba ja musze zmienić swoje podejście - po prostu iść odbębnić 8 godzin zrobić co każą i tyle, nie angażować się emocjonalnie bo wykituję a lubiłam w sumie swoją pracę, ale wszystko psują ci ktrórzy dowodzą i kierowniczą-masakra |
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc mamusie
![]() misia super ze sobie radzicie tak fajnie anutka gratuluje dziewuszki angelikada matal macie maści jakies robione...sebciowi niedawno sie zaczynało ale oilatum krem dał rade i przeszło laloca brawa dla majulki ![]() więcej nie dam rady zawalili mnie na ten tydzień zastępstwami i wracam codziennie po 15 do domu a wstaje o 5 , po 21 jak dzieciaki śpią to zasiadam do książek sprawdzianów itp a jutro jeszcez mam zebranie w przedszkolu na 16 wiec pewnie w domu bede na kąpiel dzieci![]() kótko co u nas...sebuś jest niewiarygodnie pozytywnym łobuzem, pyszczek sie mu cały czas śmieje ja żadko sie dziecmi zachwycam ...zwłaszcza swoimi ael przy sebciu toi czesto mam łzy w oczachadi zas strasznie mi spoważniał a sebek świata poza nim nie widzi a i wczoraj odkryłam ze mój starszk umie pisać cyferki pytam kto go nauczył a on mi mówi że sam mój przecietnik radzący sobie całkiem całkiem
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2015-01-13 o 22:15 |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz mega niesamowitych chłopaków Jak wpadniesz w wir pracy to będzie łatwiej. Trzymaj się Kochana! Na pewno dasz radę
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj pytam Niny gdzie jest tata a ona na to wstała, poszla do drzwi od łazienki walila rekami i krzyczała tata tata pappa pappa
A ostatnio jak był jeszcze w domu to on się zalatwiał a ta go chciala podejrzeć przez szpare pod drzwiami ![]() Brawa dla Mai
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewacia my mamy kibelek w łazience :p
Laloca brawa dla majci ![]() Isabel bo nie odpisałaś do czego tak odliczasz? ???;> zdradz nam!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
raz ze wkłada paluszki najlepiej jak ktoś jest z drugiej strony i je łapie to ma.ubaw po pachy a dwa uwielbia się schylac i podglądać
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejooo !!
anutka- gratulacje dziewczynki do pary !!! misiu- brawo za organizację. Mojego brata córka z lipca pierwsze dwa tygodnie śpiochała. Dużo przez to straciła na wadze. Trzymam kciuki za kp ![]() angelikada- mistrzunio akcja leżę i kwiczę ![]() LaLoca- gratulacje dla Mai !!! To ja z Gosią chyba ostatnie będziemy chodzące na wątku i nie wiadomo kiedy....Ja w zeszłym tygodniu kupiłam nocnik- miał być najzwyklejszy ale w domu się okazało, że jest z melodyjką
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
kinia siedzi i sika, ona tylko siedzi. bo kinia nie dosiega do wc i tez jeszcze nocnik uzywa.---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
kto wie, moze w pampersa robi w tym czasie ![]() ja tak serio to latem bede uczyc. niech sika na podworku ile wlezie. kinie tez tak uczylam, artura wczesniej i to byl blad bo dlugo szlo, dziecko nie kumalo, zasikiwal czesto bo na ostatnia chwile szedl do łazienki. szkoda zachodu. kinia to potrafila sciagnac majtki na spacerze, wysikac sie i isc dalej. tak, na srodku drogi najlepiej jak raz na dzialce nam kupe zrobila na scieżke ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- czy ja juz pisalam jaka ksywke ma nati po swietach? Nożownik. a teraz historia. szwagierka siedzi ze swoja corka i nati w pokoju, dziewczynki sie bawia tak za kanapa, ze widzi tylko ich głowy. ja akurat przygotowywalam kapiel dla dzieci i chodzilam z pokoju do pokoju. nagle smignelo mi cos swiecacego. podchodze, a tam dziewwczynki bawia sie takim 20 cm nozem zabralam go natce ostroznie i pokazuje szwagierce. ta az pobladla. nati najzwyczajniej poszla jakos niezauwazenie do kuchni i sciagnela sobie ze stołu
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2015-01-14 o 08:19 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

po cichu na to liczę .

no nic, czekamy do jutra.
jak sobie wyobraże minę mamy i TŻ
ciekawe kto był bardziej zdziwiony

soł dla nas łózko by było mega dobrą opcją dla was tez bo właśnie miejsce by Ci się zrobiło ostatnio na fb widziałam fajna opcje lozka piętrowego dość fajny pomysł na schowanie lozek w scianie 
, ja też mam dwójkę dzieci tylko u mnie spora różnica wieku, wiec opieka nad każdym inaczej wygląda, i tu muszę powiedzieć że starszak dużo pomaga nam w opiece nad małym
-serio, jeszcze przez jakiś czas będzie emitowany , więc mam nadzieję że wszystkim się uda
i nie wiadomo kiedy....