![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Dziec mnie oklada kopytkami jak szalony ![]()
![]() |
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
a takie świecenie nie będzie przeszkadzać dziecku lub go denerwować? podobno dzieci nie lubią tez badania USG
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Mucha ciężko ocenić ilość. Ja miałam za dużo bo dużo dostalam.
W rozmiarze 62 syn chodził dość długo. Wiec do kupilam trochę rzeczy. Jako ze to będzie lato to ja raczej na długi rękaw nie kupuje nic. Jakieś tam mam po synu ale chyba bez sensu W rozmiarze 62 planuje Ok 12 szt bodziakow 4 pary spodenek 6 par pajacow Pewnie jakas bluzę szt max 2 Jakiś polarkowy dresik Czapeczki raczej tak ale takie chroniące od slonca szt pewnie ze 2 Rampersy 3 sztuki ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Niepełka bardzo mi się podoba ![]()
#2857 |
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć.. moj nie ulewał jakoś dużo, za to siostra swoje dziecię przebierała minimum 5 razy dziennie, a trzeba to jeszcze poprać i na kolejny dzień mieć nowe komplety. na samym początku miałam mało i brakowało mi.. denerwowało mnie prsepieranie w rękach bo zanim nazbierałam pralkę ciuchów, pieluch itp mijały wieki a już nie miałam np. żadnego kaftanika. jak kupujesz nówki to miej przynajmniej kilka kompletów ubranek i możesz dokupić w ciuchlandach trochę, w razie czego ne będzie ci żal, że mało noszone, a gdybyś miała dziecko wymagające częstego przebierania będzie jak znalazł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na tych warsztatach, takie "proste" były, jedno, podstawowe wiązanie, chociaż wiem, że z dzieckiem tak prosto nie będzie jak będzie trzeba się porządnie skupić na tym co i jak dociągnąć. ja motałam lalkę (sztywną, niewspółpracującą i koszmarną z wyglądu, ale synowi wpadła w oko), mąż syna.
Generalnie zadowolona jestem, pierwszy raz chustę miałam na sobie, ale... jednak dość grube to, nie bardzo mi się widzi na lato ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- a, o niedrapkach pisałyście. miałam jakieś spadkowe, ale spadały synowi z dłoni, ledwo machnął rękami a już ich nie miał. w szpitalu założyłam mu na ręce skarpetki, bo ciaśniejsze były, a coś musiałam bo takie pazury miał jak się urodził... niedrapki zupełnie się nie sprawdziły, ani to ściągaczy nie miało, ano co.. jakieś takie dziwne były. |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Ultraviolwt, w którą stronę 80km? Ja w okolicach Ulm.
Princesko pamiętam i mam nadzieję pójdzie szybko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2862 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trudno by mi się było ukryć skoro zaczynam wyglądać jak słoń ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok, dzieć straszna "kręcidupka" jak powiedziała pani doktor, szyja długa, od początku ciąży przybyło mi 5 kg i to chyba ok, jutro zaczynam 23 tydzień ![]() Za 2 tygodnie idziemy na echo serca Młodego bo na połówkowym wyszła jakaś mała nieprawidłowość w serduszku i trzeba to zweryfikować jak będzie większe, no i na następną wizytę muszę mieć zrobioną glukozę.... ble.... KAJKO - Możesz mi wpisać do wizyt 27.01 - Echo serca płodu 10.02 - wizyta no i dopisać że będzie Julianek ![]() Dzięki ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, jesteśmy dobrej myśli
![]() Lekarz mówił że to raczej pierdółka, ale woli być na 100% pewien i jeszcze to zbadać jak maluch będzie trochę większy ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasia, Monika dziękuję za odpowiedzi. Wiem, że ciężko to określić, bo nie wiadomo ani jakie duże dziecko, jak długo dany rozmiar ponosi i jak się będzie "brudzić ". Tym bardziej dziękuję za trafne uwagi :-* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za przyjęcie do czerwcowych mamusiek
![]() ale dzisiaj napisałyście ledwo to nadrobiłam u mnie zwariowany dzień rano musiałam ogarnąć dom bo wieczorem kolęda, potem praca i na koniec oczekiwanie na księdza , jak już siadłam do komputera to mi Internet zaczął szwankować i chodzi jak żółw ![]() zazdraszczam wszystkim mamusią co znają płeć mam nadzieje ze tez jutro się dowiem bo już nie mogę się doczekać zakupów. Jeśli będzie dziewczynka to muszę najpierw poprzeglądać co zostało po Hani i pewnie tylko dokupić parę rzeczy jeśli będzie syn do zakupów będzie spora (no i sprzedaż tych po Hani ) Dla chłopca mam imię i będzie Wojciech lub Wojciech Jerzy(po ulubionym wojku który nie dawno umarł) dla dziewczynki mam niezły mętlik bo jakoś na razie nic mi się tak nie podoba jak Hania ![]() Irmusia- ja na co dzień mam ,,doczynienia " z hybrydą sama ją noszę i robię swoim klientką , rozmawiałam z przedstawicielami kilku firm i wszyscy mnie zapewniali ze na pewno nie są groźne, pewnie nie bardziej niż lakier czy zmywacz do paznokci ![]() carmen - moja córka tez poszła jako 6 latek do szkoły jak na razie super sobie radzi ale ona od dawna pisze czyta śpiewa tańczy recytuje itp. ale u chłopców ponoć jest trochę gorzej w rodzinie mam 2 chłopców którzy poszli jako 7 latkowie a i tak był płacz i lament. Jeśli nie wierzysz badaniom w państwowych placówkach zawsze możesz zrobić tez w prywatnych będziesz maiła pewność. co do przedszkola jeśli mogę coś doradzić to porozmawiaj ze swoim synem jak z dorosłym (ja zawsze tak robie) zapytaj dla czego nie chce chodzić może np. ktoś mu dokucza czasami jedno-inne dziecko potrafi zrobić sporo krzywdy .Łączę się tez z tobą w bólu jeśli chodzi o mięso mi wszystko co mięsne śmierdzi padliną ![]() ale się rozpisałam ![]() a moje samopoczucie -pobolewa mnie brzuch na dole z lewej strony z tej której jest dzidziuś bardziej umiejscowiony mam wrażenie ze tym razem ta ciąża jest jakoś tak niżej ale sama nie wiem co to jest, może to od tego ze całymi dniami siedzę jak nie przy biurku to przy łóżku kosmetycznym jutro popytam mojego lekarza mam nadzieje ze będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Ja po wczorajszej wizycie melduje, że u brzuszku wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do imion to po wczorajszej wizycie przez te emocje nie spałam pół nocy i mam kilka typów: Zosia, Hania, Blanka, Michalina a TŻ podoba się Marcelina ![]() Kaja jak będziesz miała wolną chwilę to możesz wpisać, że kolejna wizyta 17 lutego ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś chcemy pojechać zobaczyć do tesco i do smyka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Charlotta gratuluję synka Cytat:
![]() Domincia następna dziewczynka ![]() czyżby się zaczynał wysyp dziewczynek? w takim razie z nadzieję idę więc na dzisiejszą wizytę, oby tylko zrobił usg i oby nie było za wcześnie na płeć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt! ![]() Ja już się nie mogę doczekać połówkowego. ![]() Macie jakieś pomysły na obiad? Tak żeby się nie narobić ![]() ![]()
#2871 |
Zakorzenienie
|
Ja swojemu kupiłam Timex i jest zadowolony i w takiej cenie się zmieścisz. Dodam jeszcze, że kupiłam w Swissie po negocjacjach cenowych przez internet
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też nie mogę doczekać sie połówkowego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() Charlotta gratuluję chlopczyka, Dominicia gratuluję córci ![]() Pani Pierozkowa oby z maluszka serduszkiem było wszystko ok. Trzymam mocne kciuki ![]() Ciężko powiedzieć ile kompletów ubranek potrzeba na początek. Mój Jakub akurat bardzo dużo ulewal i czasem nawet 5 razy dziennie musiałam go przebierać:/ Ale wszystko zależy od dziecka. Teraz będzie łatwiej bo lato i pewnie body wystarcza ![]() Kiedyś marzyłam o imieniu Maja dla dziewczynki. Ale nie wiem czy tak nazwiemy. W ogóle się nie zastanawiałam nad imieniem dla córki, bo nastawilam się na syna ![]() A i horoskop chiński mi się nie sprawdził za drugim razem ![]() ![]() Kaja proszę dopisz mi jeszcze wizytę na 3.lutego ![]() ![]()
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Charlota ja byłam na tym filmie i był fajny
![]() Zastanawia mnie tylko czemu lekarz już Ci określił ułożenie jako pośladkowe jak na tym etapie dziecko jeszcze kręci się jak chce? raz tyłek na górze, raz na dole, a raz z boku ![]() ![]() ![]() Tak podczytuję te ilości ciuchów i muszę sobie zrobić jakąś inwentaryzację tego co mam i co mam dokupić, ten czas tak szybko ucieka, szok ![]() Widzę, że wszystkie piszecie o pajacach...a na lato to nie lepiej śpiochy? ja w sumie częściej używałam śpiochów, pajaców rzadziej |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
ja na szybko robię sobie makaron z brokułami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dominica gratuluje dziewczynki ![]() ![]() ![]() dziewczyny ja to będę mieć problem z imieniem, nic mi się nie podoba z męskich ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo męskie imie ciężko wybrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No te siwe nawet z działu uniseks ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zależy kto co lubi. Dla mnie śpiochy to najgorsza porażka ubrankowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Gabi to podobnie jak ja, nie mam typów dla dziewczynki w ogóle... ale coś sie wymyśli.
Pamiętam ten dylemat z ilością ciuszków, próbowałam sobie liczyć, że 2 komplety dziennie to minimum znaczy zestaw na dzień + pajac do spania. Czasem wiadomo więcej jak się uleje, kupa wyjdzie bokiem czy cos. No i zeby starczyło chociaż na 3-4 dni zanim się pranie i prasowanie zrobi. Teraz też nie wiem ![]() Dziś mam wizytę. Rano półprzytomna goliłam się tu i ówdzie, a on pewnie i tak mnie nie zbada. To wtedy chociaż mąż skorzysta ![]() Któraś pisała o glukozie. Pamietajcie żeby wypić ją z CYTRYNĄ i nie męczyć się za bardzo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.