Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 16:55   #2131
fauxlige
Raczkowanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Co do miejsca zamieszkania, to ja wam powiem, że kiedy 4 lata temu przeprowadziłam się do Wrocławia to powiedziałam sobie, że to jest to! Mieszkałam wcześniej w mieście 70 tys mieszkańców i jakoś się męczyłam tam, może nie ze względu na ilość ludzi ale ogólnie z powodu możliwości, które miasto daje, a właściwie to daje mało. Wrocław był dla mnie ..
Ale chyba się starzeje i powoli zaczynam myśleć w innym kierunku. Np dzisiaj wybrałam się do fryzjera pod Wrocław, taka malutka miejscowość łącząca się od razu z Wrocławia i byłam zakochana kiedy wysiadłam z autobusu i "usłyszałam ciszę". Zero szumów, aut, bez gwarów. Spokojnie, bardzo fajne dla rodziny... A i do Wrocławia można bez problemu dojechać. No chyba też sie starzeje...;p

1.Studiujemy
2.Szykujemy się do ślubu
3.Uczymy się chińskiego..

fauxlige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:18   #2132
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Co do miejsca zamieszkania Pochodzę z małej miejscowości i powiem szczerze, że bym jej nie zamieniła na nic na świecie Lubię Poznań, ale mieszkać bym w nim nie mogła. W godzinach szczytu dostaję szału stojąc w korkach, wiecznie jest ruch, dużo ludzi..To nie dla mnie Lubię wyskoczyć do Poznania na zakupy, obiad, do kina itd. jednak mieszkać wolę u siebie

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Dobra, lecę na fitness rzeźbić się do moich seksownych sukienek
Co ćwiczysz?
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 19:19   #2133
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

A ja jestem urodzona Szczecinianka i w przeciwieństwie do 95% Szczecinian twierdzę, że to miasto jest całkiem spoko. Nie za duże, nie za małe, do Berlina półtora godziny pociągiem za 10EURO w obie strony (+ komunikacja miejska w Berlinie na ten sam bilet przez 24H za free)
Tylko tutaj pachnie czekoladą kiedy wiatr zawieje od Odry - nad rzeką mieści się fabryka czekolady Goplana Ale chętnie bym sobie pomieszkała przez rok czy dwa za granicą, najchętniej na Wyspach Kanaryjskich. I tak, mówię biegle po hiszpańsku tylko jeszcze muszę w totka wygrać

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

W Poznaniu studiowałam ale wróciłam na łono rodziny hehe mieszkałam na os B Śmiałego (to taka wielka "sypialnia", brzydka jak noc listopadowa) ale centrum, kluby&knajpy i życie studenckie wspominam bardzo dobrze.

Edytowane przez SzyszkaChmielu
Czas edycji: 2015-01-13 o 19:22
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 20:26   #2134
Dotka81
Zakorzenienie

Ja jestem z małego miasta.... próbowałam szczęścia we Wrocławiu, Łodzi i Bydgoszczy.... i za każdym razem wracałam do domu a teraz na dodatek robię dziennie 80km dojeżdżam do pracy na wieś

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 20:56   #2135
pulp fiction
Zadomowienie

Ja jestem ze wsi ale blisko położona małego miasta od 4 lat mieszkam w Warszawie i lubię to miasto (ale byłam na weekendzie we Wrocławiu i się zakochałam...), ale od czasu do czasu fajnie się wyciszyć...
No i fajnie jest mieć te dwie wzgląd na te dwie "kultury". Zupełnie inaczej obchodzi się wesela tu gdzie pochodzę a inaczej w Warszawie. Tak samo jest z życiem codziennym - anonimowość to coś co lubię a na wsi wszyscy o wszystkim wiedzą.

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 21:03   #2136
Dotka81
Zakorzenienie

Mój telefon został w końcu wysłany
W weekend będę się bawić

Stary 2015-01-13, 21:05   #2137
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez pulp fiction Pokaż wiadomość
Ja jestem ze wsi ale blisko położona małego miasta od 4 lat mieszkam w Warszawie i lubię to miasto (ale byłam na weekendzie we Wrocławiu i się zakochałam...), ale od czasu do czasu fajnie się wyciszyć...
No i fajnie jest mieć te dwie wzgląd na te dwie "kultury". Zupełnie inaczej obchodzi się wesela tu gdzie pochodzę a inaczej w Warszawie. Tak samo jest z życiem codziennym - anonimowość to coś co lubię a na wsi wszyscy o wszystkim wiedzą.

Ja najchętniej wyprowadziłabym się na obrzeża Wrocławia, wybudowała domek w jakiejś zacisznej dzielnicy. Ale niestety póki nie wygram w totka jest to poza moim zasięgiem. A byłoby to rozwiązanie idealne.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 22:01   #2138
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
A ja jestem urodzona Szczecinianka i w przeciwieństwie do 95% Szczecinian twierdzę, że to miasto jest całkiem spoko. Nie za duże, nie za małe, do Berlina półtora godziny pociągiem za 10EURO w obie strony (+ komunikacja miejska w Berlinie na ten sam bilet przez 24H za free)
Tylko tutaj pachnie czekoladą kiedy wiatr zawieje od Odry - nad rzeką mieści się fabryka czekolady Goplana Ale chętnie bym sobie pomieszkała przez rok czy dwa za granicą, najchętniej na Wyspach Kanaryjskich. I tak, mówię biegle po hiszpańsku tylko jeszcze muszę w totka wygrać

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

W Poznaniu studiowałam ale wróciłam na łono rodziny hehe mieszkałam na os B Śmiałego (to taka wielka "sypialnia", brzydka jak noc listopadowa) ale centrum, kluby&knajpy i życie studenckie wspominam bardzo dobrze.
ja mieszkałam kiedyś na Jeżycach zaraz koło Goplany

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Ja najchętniej wyprowadziłabym się na obrzeża Wrocławia, wybudowała domek w jakiejś zacisznej dzielnicy. Ale niestety póki nie wygram w totka jest to poza moim zasięgiem. A byłoby to rozwiązanie idealne.
ja bym nie chciał tak calkiem na obrzeżach jednak doceniam to, że mam dobrą komunikację pod nosem i nie jestem uzależniona od wielkości kokrów, czy zasypanych dróg, jednak na takim Wisteria Lane mogłabym mieszkać

Edytowane przez katia84
Czas edycji: 2015-01-13 o 22:05
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 22:19   #2139
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Ag4 cieszę się, że poznałaś kogoś fajnego, niezależnie od tego czy i jak się ta relacja rozwinie
Dokładnie.

Cytat:
A ja jestem urodzona Szczecinianka (...)
Tylko tutaj pachnie czekoladą kiedy wiatr zawieje od Odry - nad rzeką mieści się fabryka czekolady Goplana

Cytat:
Hah. Mam identyczne doświadczenia.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2015-01-13 o 22:20
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 05:59   #2140
fauxlige
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Szósta rano a ja przy kawie i zaczynam zaraz się uczyć na kolokwium....
Wam życzę miłego dnia

1.Studiujemy
2.Szykujemy się do ślubu

Stary 2015-01-14, 07:42   #2141
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa!
I wybaczcie, że tak mówię o sobie, ale naprawdę wolę napisać tutaj Wam, niż opowiadać koleżankom i żeby później wszyscy wiedzieli...
Aboslutnie na nic się nie nastawiam, ja nie z takich co to zaraz ślub planują Póki co spotykamy się czysto koleżeńsko i zobaczymy czy tak zostanie czy może coś się z tego rozwinie
Będę informować oczywiście!

ale fajnie..na początku to jest taki dreszczyk emocji ...
Stary 2015-01-14, 08:32   #2142
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Ja staniki stacjonarnie tylko M&S, zbieram się do jakiegoś internetowego zamówienia z innej firmy. Zdarzyło mi się kupić takie w stylu z załącznika w Oysho czy H&M, ale ja mam mikroskopijny rozmiar, więc nawet na co dzień nie potrzebuję specjalnego okiełznania biustu. Majtki zwykle w H&M i Oysho, czasem Intimissimi.
Zazdraszczam biustu nie potrzebującego specjalnego okiełznania

Cytat:
Zobaczymy Ten wzrost tylko trochę mnie zniechęca, ale z drugiej strony szkoda kogos skreslać z tak błahego powodu. Będzie co ma być
Będzie co ma być i szczęścia życzę!
Stary 2015-01-14, 09:26   #2143
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
U mnie znowu zaczyna się robić pięknie, choć od rana było ponuro i deszczowo. Teraz jednak wychodzi słońce i jest tak wiosennie

Cytat:
Anonimowość też lubię i sobie bardzo cenię Niestety najbardziej braku anonimowości doświadczam ze strony sąsiadów Jedną mam w bloku taką, co zatrzyma cię żeby zajrzeć do siatek

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Mój telefon został w końcu wysłany
W weekend będę się bawić
Super Też wzięłaś G3?

Cytat:
Napisane przez fauxlige Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Szósta rano a ja przy kawie i zaczynam zaraz się uczyć na kolokwium....
Wam życzę miłego dnia
Owocnej nauki
Stary 2015-01-14, 09:28   #2144
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
U mnie znowu zaczyna się robić pięknie, choć od rana było ponuro i deszczowo. Teraz jednak wychodzi słońce i jest tak wiosennie

Anonimowość też lubię i sobie bardzo cenię Niestety najbardziej braku anonimowości doświadczam ze strony sąsiadów Jedną mam w bloku taką, co zatrzyma cię żeby zajrzeć do siatek

Super Też wzięłaś G3?

Owocnej nauki
Osobiście przepadam za pogodą wiosenną, ale nie teraz, kiedy muszę się uczyć !
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 09:33   #2145
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ach, bo teraz sesje Też nie lubiłam się uczyć, kiedy za oknem było ciepło
Stary 2015-01-14, 09:55   #2146
fauxlige
Raczkowanie

Faktycznie może pogoda za ładna na naukę, ale i tak uważam, że dużo gorzej jest w sesji letniej, kiedy słońce dogrzewa, znajomi gdzieś wychodzą, jakieś jezioro, a tu trzeba się uczyć..

W sumie to w sesji czy słońce czy cos to zawsze znajdzie się jakieś kuszące zajecie. U mnie np właśnie zaczyna sie gorący okres na wszelkie generalne porządki.. Kiedy mam egzaminy to nagle trzeba zrobić porządek nawet w szafce z mąką itp..;p

1.Studiujemy
2.Szykujemy się do ślubu

Stary 2015-01-14, 10:05   #2147
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
ja bym nie chciał tak calkiem na obrzeżach jednak doceniam to, że mam dobrą komunikację pod nosem i nie jestem uzależniona od wielkości kokrów, czy zasypanych dróg, jednak na takim Wisteria Lane mogłabym mieszkać
Ja jestem zmotoryzowana, więc komunikacja mi wisi i powisi. We Wrocławiu jest bardzo mało buspasów itp., więc jak wszyscy stoją to autobusy i tramwaje też. A samochodem znam skróty na ominięcie większości zatorów i poruszanie się po mieście odbywa się dużo szybciej, niż kiedy bujałam się mpk.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez fauxlige Pokaż wiadomość
Faktycznie może pogoda za ładna na naukę, ale i tak uważam, że dużo gorzej jest w sesji letniej, kiedy słońce dogrzewa, znajomi gdzieś wychodzą, jakieś jezioro, a tu trzeba się uczyć..

W sumie to w sesji czy słońce czy cos to zawsze znajdzie się jakieś kuszące zajecie. U mnie np właśnie zaczyna sie gorący okres na wszelkie generalne porządki.. Kiedy mam egzaminy to nagle trzeba zrobić porządek nawet w szafce z mąką itp..;p
Ja nienawidziłam sesji letniej. Źle znoszę wysokie temperatury, a jak jeszcze trzeba coś zakodować to tragedia

Ja zawsze przed sesją znajdowałam sobie serial do oglądania. Nawet przed obroną. I nawet dzień przed, kiedy wiedziałam jakie mam tyły z tytułu ww., to siedziałam jak gdyby nigdy nic i oglądałam, "już ostatni odcinek, a ten to już naprawdę ostatni"

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2015-01-14 o 10:07
Stary 2015-01-14, 10:28   #2148
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:

Szczecina nie znosze.... klimat miasta i ludzie brrrr....
Teraz mieszkam w Poznaniu i dobrze mi tu. Niedlugo przeprowadzka do swojego mieszkania 😀 kamienica po rewitalizacji. Piekny klimat. Do parku rzut beretm. Teraz mieszkam na winogradach i juz mam dosc. Piatkowo i czesc winograd to typowe sypialnie, dobre na studenckie lata
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:30   #2149
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

oo jakie to proste Dziękuję!

Dziewczyny... poznałam ostatnio całkiem przypadkiem bardzo fajnego chłopaka Póki co to jest to oczywiście relacja czysto koleżeńska, ale coraz lepiej nam się rozmawia. Wczoraj własnie podjechał po mnie po pracy i pojechaliśmy po telefon, później poszliśmy na obiad, na zakupy i w ogóle czuję się przy nim bardzo swobodnie! Nawet swobodniej niż przy swoim poprzednim tżcie, który co chwilę mnie strofował :/ No, w każdym razie jakiś taki fajny kontakt złapaliśmy Jest trochę starszy odemnie (7 lat) i może dlatego jest taki dojrzały i dobrze mi się z nim rozmawia Nie śmiejcie się tylko z tego co piszę, bo może to i głupie i dziecinne, ale zawsze miałam sporo wyższych facetów niż ja i takich właśnie lubię a ten kolega jest mojego wzrostu :/ I poza tymi kilkoma centymetrami póki co jest super!
No i w sumie pomyślałam wczoraj, że to za trochę szybko żeby zacząć się z kimś spotykać. Wcześniej nie myślałam o nim w takich kategoriach, ale naprawdę coraz bardziej go lubię No, ale przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że po tym co przeszlam z poprzednim i jaką mi jazdę psychiczną zafundował mogę sobie czasami gdzieś wyjść z kimś normalnym, o!
Nawet jeśli wami obojgiem nie zaiskrzy wzajemnie, to mieć bratnią dusze to pogadania z przyjemnością zawsze warto mieć A jeśli zaiskrzy... to musisz pomyślec czys kreśliłabyś fajną osobę tylko dlatego, że nie ma kilku cm więcej... Zresztą niektórzy panowie nie mają nic przeciwko wyższym od siebie kobietom, zwłaszcza na obcasach

Cytat:
Super wiadomość Te 7 lat różnicy między Wam to też na plus Nie wiem dlaczego, ale faceci w moim wieku tacy dziecinni mi się wydawali, a taki starszy facet jakoś inaczej patrzy już na życie Ma inne priorytety, rozmowa też jest z nim inna.
Mam nadzieję, że z tym Ci się uda
Ja próbowałam ze starszymi, od roku do 7 lat różnicy i prawde mówiąc wszystkei te związki z niby bardziej dojrzałymi facetami można o kant tyłka potłuc, nauczyłam się tylko patrzeć przede wszystkim na swój interes żeby mnie nikt znowu nie wykorzystał. A poznałam swojego TŻ, młodszy ode mnie o 4 miesiące i jest perfekcyjnie Większe ogarnięcie życiowe, wiedza ogólna, lepsze podejście do życia, rodziny, obowiązków niż niejeden z moich starszych znajomych

Cytat:

I tez lubie wysokich
Ja też lubię wysokich ale bez przesady też, ja mam 170 cm, jeden ex miał 198 to już był problem dać buziaka bez podskakiwania (ja) albo kłaniania się w pas (on) .

Teraz mamy różnicę wzrostu 18cm i jest perfekcyjnie- mogę nosić ukochane obcasy i dalej jest wyższy, ale na tyle że się żadne z nas nie męczy

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Dzięki za info
Ja właśnie myślałam żeby na początku zacząć uczyć się z kimś a później, jak ogarnę podstawy - sama Zobaczę, co mi z tego wyjdzie
Fajnie jest znać opinię innych, bo to już kształtuje jakiś tam pogląd na temat danego języka

Ja się cały czas zastanawiam nad nauką norweskiego lub szwedzkiego... tylko kursy drogie jeszcze...

Cytat:

Podeślesz link? Pierwsze słyszę o czymś takim. Zastanawia mnie tylko jak z dotykiem Czy to nakleja się też na szybkę? Czy jak to działa? Nie cierpi na tym "tkliwość" ekranu?
http://onetech.pl/jak-chronic-ekran-...-kontra-szklo/
http://www.globalgsm.pl/blog/nowosci...ranu-telefonu/

Takie ma mój TŻ, tylko na Z1:
http://www.saturn.pl/szklo-ochronne-...a-z2,id-949956

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
ja pochodzę z Elbląga - niby miasto nie takie małe, ale życia tam tyle co Eskimosów na pustyni :/ Ceny nieruchomości wręcz chore jak na taki rynek, brak pracy, brak oferty kulturalnej (dla mnie to ważne kryterium, bo po pierwsze pracuję w kulturze, a po drugie kocham wyjścia do teatru i sztukę współczesną, a Elblągu jest jeden teatr i Galeria El, w której prezydent usuwa "niewygodne" wystawy ). Mieszkałam w Warszawie, teraz w Gdańsku i tu jest ok, ale jednak zdecydowaliśmy się z TŻtem, że za kilka miesięcy przeprowadzamy się do Warszawy (mieszka tam rodzeństwo TŻta, więc to dla nas duży plus ). Nie wielbię stolicy nieskończoną miłością, ale jednak oferta edukacyjna (dalsze studia) i rynek pracy w kulturze to niebo a ziemia w porównaniu do Gdańska Tylko za morzem będę bardzo, bardzo tęsknić Tu mamy raptem kilka przystanków tramwajem i już jest gdzie odpocząć, a tam...
Nie mogłabym mieszkać z dala od morza Kocham morze i nie wyobrażam sobie nie móc przejść się plażą, wypić latem piwka na kocyku wieczorem, ja nawet jadąc do pracy jadę ulicą z której widać morze i od razu się uśmiecham

Cytat:
Co do miejsca zamieszkania Pochodzę z małej miejscowości i powiem szczerze, że bym jej nie zamieniła na nic na świecie Lubię Poznań, ale mieszkać bym w nim nie mogła. W godzinach szczytu dostaję szału stojąc w korkach, wiecznie jest ruch, dużo ludzi..To nie dla mnie Lubię wyskoczyć do Poznania na zakupy, obiad, do kina itd. jednak mieszkać wolę u siebie
Urodziłam się w Gdańsku i mieszkam tu od zawsze- mogę zmienić dzielnicę ale na ty konczy się moja elastyczność Duże miasto, dużo możliwości, a jak chce ciszy, to mam plazę, parki i Trójmiejski Park Krajobrazowy

Cytat:
Ja jestem zmotoryzowana, więc komunikacja mi wisi i powisi. We Wrocławiu jest bardzo mało buspasów itp., więc jak wszyscy stoją to autobusy i tramwaje też. A samochodem znam skróty na ominięcie większości zatorów i poruszanie się po mieście odbywa się dużo szybciej, niż kiedy bujałam się mpk.

Masz rację! Autobus przyjedzie lub nie, tramwaj się rozkraczy zepsuje, a w auto wsiadam i jadę niezależnie od rozkładu, a znając miasto dojeżdżam szybko nawet mimo korków. Ostatnio zadziwiłam TŻ, który już zrezygnował ze spotkania, zaczął jechać wolno, zatrzymaliśmy się na papierosa- e nie zdążę, po co z Tobą jechałem, mogłem pojechać kolejką....
Kazałam mu siadać na fotel pasażera, pojechałam mniej znanymi uliczkami i nie dość że zdążył, to jeszcze załatwił co miał do załatwienia

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:31   #2150
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:

Co ćwiczysz?
A gdzie to sobie mieszkasz pod Poznaniem?
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:49   #2151
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
http://onetech.pl/jak-chronic-ekran-...-kontra-szklo/
http://www.globalgsm.pl/blog/nowosci...ranu-telefonu/

Takie ma mój TŻ, tylko na Z1:
http://www.saturn.pl/szklo-ochronne-...a-z2,id-949956

Masz rację! Autobus przyjedzie lub nie, tramwaj się rozkraczy zepsuje, a w auto wsiadam i jadę niezależnie od rozkładu, a znając miasto dojeżdżam szybko nawet mimo korków. Ostatnio zadziwiłam TŻ, który już zrezygnował ze spotkania, zaczął jechać wolno, zatrzymaliśmy się na papierosa- e nie zdążę, po co z Tobą jechałem, mogłem pojechać kolejką....
Kazałam mu siadać na fotel pasażera, pojechałam mniej znanymi uliczkami i nie dość że zdążył, to jeszcze załatwił co miał do załatwienia
O, dziękuje ślicznie! Na pewno zakupię

No właśnie. Dlatego mi nie zależy żeby mieszkać blisko centrum jakiejś aglomeracji. Jak dobrze pójdzie to za te 2 lata będę mieszkać rzut beretem od Piotrkowa, 45 km od Łodzi z dobrą drogą dojazdową. Blisko kultura, rozrywki ect., a w domu cisza i spokój. Teraz mam 6 pasmową drogą pod blokiem (jak się wprowadzaliśmy dwa pasy, pola i łąki wokół) i wykańcza mnie ona powoli, jest głośniej, śmierdzi tymi spalinami Więc chcę uciec jak najszybciej.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
Ja wiem, ja wiem! Ale nie powiem

Stary 2015-01-14, 11:01   #2152
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
O, dziękuje ślicznie! Na pewno zakupię

No właśnie. Dlatego mi nie zależy żeby mieszkać blisko centrum jakiejś aglomeracji. Jak dobrze pójdzie to za te 2 lata będę mieszkać rzut beretem od Piotrkowa, 45 km od Łodzi z dobrą drogą dojazdową. Blisko kultura, rozrywki ect., a w domu cisza i spokój. Teraz mam 6 pasmową drogą pod blokiem (jak się wprowadzaliśmy dwa pasy, pola i łąki wokół) i wykańcza mnie ona powoli, jest głośniej, śmierdzi tymi spalinami Więc chcę uciec jak najszybciej.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ja mieszkam przy drodze dojazdowej do jednego z większych szpitali w Gdańsku- o ile w dzień mi syreny nie przeszkadzają, to już jak o 3 nad ranem kierowca jedzie na bombach, mam ochotę mu krzywdę zrobić. Rozumiem jak zawyje raz czy dwa zbliżając się do skrzyżowania z sygnalizacją- ok, ale jak ciśnie te trzy kilometry bezkolizyjnej drogi i wyje, to mi ciśnienie podnosi po cholerę tylu ludzi budzi...

Za to jeśli zamieszkamy z TŻ razem w wakacje, to będę miała pod domem procesje turystów na jarmark dominikański i hordy rusków na zakupach w lidlu i biedronce

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-01-14, 11:09   #2153
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Super Też wzięłaś G3?

Stary 2015-01-14, 11:49   #2154
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Ja mieszkam przy drodze dojazdowej do jednego z większych szpitali w Gdańsku- o ile w dzień mi syreny nie przeszkadzają, to już jak o 3 nad ranem kierowca jedzie na bombach, mam ochotę mu krzywdę zrobić. Rozumiem jak zawyje raz czy dwa zbliżając się do skrzyżowania z sygnalizacją- ok, ale jak ciśnie te trzy kilometry bezkolizyjnej drogi i wyje, to mi ciśnienie podnosi po cholerę tylu ludzi budzi...

Za to jeśli zamieszkamy z TŻ razem w wakacje, to będę miała pod domem procesje turystów na jarmark dominikański i hordy rusków na zakupach w lidlu i biedronce
Kociak, jeśli planujesz przeprowadzkę w okresie wakacji, to ja zwalniam piękne mieszkanie w b. dobrej cenie (Dolny Wrzeszcz, okolice Hallera) Jak będziesz zainteresowana, to daj znać, bo powoli szukam tu godnego następcy
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:57   #2155
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, tak subiektywnie to jak jest mus na naukę, to żadna pogoda nie jest dobra
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 13:07   #2156
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Kociak, jeśli planujesz przeprowadzkę w okresie wakacji, to ja zwalniam piękne mieszkanie w b. dobrej cenie (Dolny Wrzeszcz, okolice Hallera) Jak będziesz zainteresowana, to daj znać, bo powoli szukam tu godnego następcy
Moja wyprowadzka ma polegać na wprowadzce do TŻ, więc chyba odpada... Ale widzę że mieszkamy tak blisko siebie, że mogłybyśmy na piwo się piechota umówić (Zaspa )

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-01-14, 13:08   #2157
pulp fiction
Zadomowienie

Kociaak u mnie aktualnie jest prawie 30cm roznicy a co do szwedzkiego - wlasnie na niego jade

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 13:39   #2158
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbowałam ze starszymi, od roku do 7 lat różnicy i prawde mówiąc wszystkei te związki z niby bardziej dojrzałymi facetami można o kant tyłka potłuc, nauczyłam się tylko patrzeć przede wszystkim na swój interes żeby mnie nikt znowu nie wykorzystał. A poznałam swojego TŻ, młodszy ode mnie o 4 miesiące i jest perfekcyjnie Większe ogarnięcie życiowe, wiedza ogólna, lepsze podejście do życia, rodziny, obowiązków niż niejeden z moich starszych znajomych

Urodziłam się w Gdańsku i mieszkam tu od zawsze- mogę zmienić dzielnicę ale na ty konczy się moja elastyczność Duże miasto, dużo możliwości, a jak chce ciszy, to mam plazę, parki i Trójmiejski Park Krajobrazowy
To ja widocznie trafiałam na dojrzałych przez wielkie D Nigdy nie czułam się wykorzystywana, ci faceci wiedzieli, czego chcą od życia, mieli poukładane w głowach. Czego niestety nie można było powiedzieć o moich rówieśnikach czy osobach o rok starszych. Mój małżon jest ode mnie starszy o 5 lat i uważam, że taka różnica jest idealna Wszystko po prostu zależy od tego, na kogo się trafi. Jednak osobiście mam przyjemne doświadczenia z tymi starszymi właśnie

Każdy lubi cosik innego Dla mnie duże miasto owszem, ale na weekend. Na co dzień wolę swoje Może gdybym nie miała tak blisko do Poznania, to by mnie do dużego miasta ciągnęło. Jednak ja mam 30 minut by napawać się wielkomiejskim życiem Po którym chętnie wracam do siebie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
W Śremie

Cytat:

Cytat:
Gapa jestem bo przecież już raz pytałam i nawet pisałaś, że masz złotego Przepraszam za moje roztargnienie
Stary 2015-01-14, 13:43   #2159
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Gapa jestem bo przecież już raz pytałam i nawet pisałaś, że masz złotego Przepraszam za moje roztargnienie
Nie przejmuj się
Na tyle tematów się tu prowadzi "rozmowy", że można się czasem pogubić co kto, po co i dlaczego
I właśnie dostałam maila, że telefonik na mnie czeka w salonie
Po pracy jadę odebrać

Stary 2015-01-14, 14:04   #2160
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się
Na tyle tematów się tu prowadzi "rozmowy", że można się czasem pogubić co kto, po co i dlaczego
I właśnie dostałam maila, że telefonik na mnie czeka w salonie
Po pracy jadę odebrać
Pogubiłam się już kto i co zamawia Dopiero teraz przypomniałam sobie, że nawet pisałam Ci, ze to dobry wybór
Ciekawe, jak LG sie sprawdzi u Ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości