|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
oooo Paulinka
ja ze szczęścia, że wychodzę kliknęłam małemu sensorek ![]() http://www.smyk.com/lamaze-t-rex-zaw...y-dla-dzieci-p |
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skacz skacz maleńka
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no własnie taka była pierwsza myśl, ale kolor był ciemniejszy jak zaczne rodzić w ciągu kilku dni to będzie znaczyło, że to był czop ![]() powodzenia w przychodni a ja miałam dzisiaj jeszcze po wyniki gbs jechać ale jak wychodziłam to się okazało, że TZ mi dokuemntów i kluczyków z auta nie oddał wieczorem brał samochód i jak kluczyki mam zapasowe, to z braku dokumentów nie chciałabym się tłumaczyć... pojadę jutro... dobrze, że sprawdziłam czym nan dokumenty zanim buty ubrałam, bo bym sie zelźliła, jakbym się na darmo męczyła z butami...
|
|
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem jeszcze na chwile
tak mi sie spieszy do sprzatania Inco to za jutro mocno zacisniete,obys nie musiala zostawac na oddzialemartula ja tez cos czuje ze szybko nie urodze,myslalam ze moze to stawianie sie brzucha i bole jak na @ to cos sie dzieje z szyjka czy cos,ale jak gin nic nie mowil,zobaczymy co powie za 2 tyg i ja tez bym duzo dala,zeby mi zostalo tak +5kg po porodzie ![]() wezme od kazdej,ktora nie chce ![]() zle sie czuje jako szkielet,a tak to bym chociaz te 55 wazyla ![]() Aga o to sa juz nowe odcinki PLL? ![]() o nie,juz widze pisanie mojej pracy a fajny pomysl z ta aplikacja przez tel do zakupu biletow,u nas we wro bilety mozna kupic tylko w automacie na przystanku,lub w tramwaju autobusie ale tam mozna zaplacic tylko karta i np karta mojego meza nigdy nie jest obslugiwana,nie wiem czemu,moja sie juz zdazyla jakos zepsuc i zblizeniowo nie dziala,po prostu czlowieka czasem cos trafi ze biletu normalnie kupic nie mozna,a biletomaty nie sa na kazdym przystanku,ile razy mi juz to g...owno zzarlo pieniadze i biletu nie dostalam,a juz pomijam fakt ze w lecie przy temperaturze ponad 30stopni,ba anwet ponad 25 polowa nie dzialala Cytat:
![]() zielona o wspolczuje tego projektu kuchni,mam nadzieje ze jakos szybko przebrniesz przez to ja sie juz nie moge doczekac az moja bede mogla zaprojektowac ![]() ostatnio jak byla tesciowa,smiac mi sie chcialo,weszli do kuchni z tesciem,i nagle zaczeli nam mowic gdzie co ma byc,jakie szafki-ja sobie mysle WTF?jeszcze kasy na kuchnie nie mamy a oni juz jakies swoje chore wizje nam wrzucaja dopiero co swoja zrobili,i im sie chyba nudzi ![]() mi sie w domku,ktorego jeszcze nie mam,marzy kuchnia z salonem,juz mam cala wizje no i oczywiscie juz zostalam przez kazdego skrytykowana ze zwariowalam ![]() Uera wszystko chyba zalezy jak sie sama bedziesz czula,jakies tam w lozku cwiczenia napewno robic mozna,ale jakis wiekszy wysilek to chyba nie od razu Cytat:
Cytat:
i kto byl pierwszy? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- daria ladna zawieszka powiem Ci,ze one cos maja w sobie to jedyna droga zabawka ktora kupilam mojej starszej-mam pszczole kosztowala cos kolo 50zl ludzie,ona mi w sklepie juz plakala a pojechalam po mate,jak zobaczyla ta pszczole-to sie tak uspokoila,zaczela ja mymlac,tak ze musialam babce dac w kasie inna bo tej nie chciala oddac chcialam ja najpierw jakos umyc czy cos jednak z tego syfu sklepowego,ale mala sie do niej od razu zabrala i to byla zabawka ktora ja potrafila zainteresowac na dlugo,ba ona ja do dzis czasem wyciaga jak ja ja schowam do dzis tego fenomenu nie pojmuje,choc ona mi sie tez podobala ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- dobra teraz to serio ide ![]() milego dnia aha a jeszcze mialam pisac,jak moj gin mi tego paciorka pobieral,to skomentowal tylko tak"oj oj boze jakie tu wszystko biedne,nabrzmiale i opuchniete" |
|||
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrzalam dwa odcinki PLL i spac mi sie chce i nie wiem czy sie zdrzemnac,czy nie ![]() powinnam posprzatac troszku <taaaak ,juz zdazylo sie samosie nasyfic> ogarnac sie ,a ja o spaniu mysle ![]() sensorki i zabawki tego typu sa super ![]()
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W końcu to nasze ostatnie podrygi takiego lenistwa !
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Asia hahaha no wiesz, Twoja koleżanka weszła w rurki, w których chodziła przed ciążą ale na pewno przytyła mniej niż ja
Więc ja aż tak optymistycznego scenariusza nie zakładam Uera od razu po porodzie to chyba nie można za bardzo ćwiczyć, ja spróbuję po połogu, jak już krwawienie się skończy. Ale na spacerki to będę w miarę możliwości od razu śmigać a nie tak jak teraz siedzę cały czas na tyłku
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że jak młody będzie zasypiał to ja razem z nim
![]() marzeniaaaaaaaaaaa nananana ![]() Ok na godzinke sie zdrzemne, ustawie budzik
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
hej,
ta godzina a ja wstałam.... przestało u nas padać, idę na pocztę, a potem idę do Tesco po zapas słodyczy. Wczoraj tak jęczałam TZ od czekoladę, że kazał mi dzisiaj iść i kupić wszystkie batony, czekolady itp., żeby mi już do porodu starczyło i żeby w nocy nie musiał biegać no więc idę.A i tak się napaliłam na to, że jak teraz kimałam to śniło mi się, że Mala ze mną po Tesco biega i doradza, że princessa kokosowa lepsza niz czekoladowa... Tuli walcz o kp, później będziesz nas motywowała i nam doradzała. Nadrobię Was jeszcze, bo utknęłam na 35 stronie rano
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha padłam z Waszych snów
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
buu ojj to Cię gin pocieszył
no właśnie kiedyś, kiedyś dawno tamu jak jeszcze miałam siłę żeby chodzić po galerii byłam w smyku i tak mi wpadł w oko ten dinozaurek jak Twojej małej ta pszczółka , a dziś sobie o nim przypomiałam
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Inco moja tak ze 3 razy dziennie czka
najczęsciej po jedzeniu ![]() Maciejka widzę, że u Ciebie też dobre sny lecą a z działami ciążowymi w HM to w Łodzi wiem, że jest jeden, może jeszcze w Porcie jest, ale ja się tam nie zapuszczam bo daleko ode mnie. I mam spodnie z HM Mama, kupiłam chyba za 70zł z tym ich kuponem i są fajne, drugie mam z C&A coś ponad 100zł dalam więc znośnie. Ale wrzucę na olx, albo allegro a kurtkę mam mojej mamy, poprzesuwałam guziki i jest gitara ![]() a na wagę boję się wejść... ostatnio było chyba 12 na plusie... w sumie może powinnam wejść, bo to Tesco jednak nie jest dobrym pomysłem |
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Lui ja bym zrobiła tak:
najpierw nakupowała sobie słodyczy, potem bym weszła na wagę I jeżeli będzie za dużo na wadze- to bym zjadła dla pocieszenia A jak za mało- to w nagrodę
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
bo tira wam każe załadować jak będziecie te słodycze jeść
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam znowu w Rossmanie, pokupowałam miniaturki kosmetyków i były jednorazówki na sedes
![]() Później poszłam do apteki, kupiłam magnez, lactovaginal (Pani mówiła, zeby lactovaginal trzymać w lodówce ) i gaziki dla bobasa. I zakupy spożywcze. Piękna pogoda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a o tym tirze, to pomyślałam o MaladT ![]() Cytat:
za wynikiCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Konto usunięte
|
czekam w szpitalu na wizytę
ale kolejka jest Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Olcia u mnie też fajna pogoda
I jak tam głowa? Trochę lepiej po spacerku? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny macie jakies sposoby na hmm jakby to delikatnie ujac,smierdzace ciuchy? mam problem z rzeczami tz-eta,i nie wiem z czego to wynika jego ciuchy dziwnie pachna,czytaj smierdza wszystkie sa wyprane po praniu jest ok, potem wkaldam do szafy,i za dwa dni sie szafe otwiera i uderza taki nieprzyjemny zapach,to nie jest zapach potu sama nie wiem czego i nie raz juz sie litowalam,wszystko co tam mial wywalalm i jeszcze raz pranie,plukanie,prasowani e i dalej to samo ![]() on ma kilka bardzo starych rzeczy tzn dla mnie bardzo starych,takich 6,7letnich koszulek niby nie sa zniszczone,ale mam wrazenie ze to one sa przyczyna a on mi nie da wyrzucic i tak do nowej szafy przelozylam mu te wyprane ciuchy,otwieram dzis i znow taki zapach odrazu mowie ze zadne mydelka,wkaldki zapachowe czy cos nie przejda,on sobie takiego czegos do ciuchow nie pozwoli wsadzic moze cos do prania dodac?no bo juz kuzwa nie mam pojecia czemu tak sie dzieje,a kurde co wyjme czyste ciuchy po dwoch dniach-smierdza nie bede mu prala wszystkich ciuchow co chwile przeciez
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm, właśnie chciałam Ci pisać o mydełkach, ale jak nie da rady to kurka nie wiem. A w czym pierzesz? W płynie? Ja wszystko piorę w Persilach, potem płukanie w Lenorze i nawet jak pościel wyciągam, która leży jakiś czas to pachnie. A może przyczyna leży po stronie pralki? Czyścisz ją? Kurde nie wiem co Ci poradzić... |
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Melbi, kciuki za dobre wieści
![]() Ilonka, lepiej, już nie boli ale chodzę taka odurzona widocznie musiałam wyjść na dwór Buu...a moze wkładasz je do szafki do końca nie wysuszone? jeszcze trochę wilgotne..a moze coś z pralką? moze trzeba ją przeczyścić? albo po wypraniu leżą długi czas, zanim je rozwiesisz
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-14 o 12:05 |
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Ilonka tak też zrobię
przecież TZ sam mi kazał iść, więc to będzie jego wina jak będę za dużo ważyć.echhh zbieram tyłek ![]() a niby terminowo z OM to za miesiąc rodzę |
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Buu wiesz co, ja kiedyś czytałam, że jak się włoży takie niedosuszone ciuchy do szafy to one właśnie przejdą takim dziwnym zapachem i później jak nawet się je ☠☠☠☠☠☠ze, wysuszy, no nie wiem, używa dobrych proszków, płynów itd to i tak będą przechodzić tym zapachem.
Może kiedyś się tak zdarzyło? To tylko te stare ciuchy tak dają czy nowe też? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Dziwne, ocenzurowało mnie chciałam napisać, że jak się je ☠☠☠☠☠☠ze ![]() Oooo masakra. Prać to chyba zakazane słowo na wizażu
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz nic nie tyje. Z cora przytyłam w sumie 12 kg i tez od większej wagi zaczynałam bo miałam prawie 70 kg czyli tyle ile teraz mam pod koniec ciazy. Melbi, Hope trzymam kciuki za wizyty. Tuli niech wypuszcza maluszka jak najszybciej i ściskam piastki za Twoje karmienie, na pewnie sie uda. O a moj Kamilcio jakos śmiesznie bokiem mi grabki wystawia, albo nie wiem co to jest Buuu kochana ja sie podpinam pod Ilonke, tzn. Wlasnie zwróć uwagę czy nie wkładasz choćby odrobine niedosuszonych ciuszkow, czasem jest to jedynie uczucie lekkiej wilgotności a potrafi zasmrodzic ubrania. Wiem co o tym, bo mimo ze w szafie mam ładny zapach, to gdy wyniose ciuchy do suszenia na strych a na zewnątrz jest zimno, schna za długo i lubią sie zasmierdnac. Poza tym polecam pranie i płukanie w niemieckich płynach i środkach do prania. Ja używam juz od dłuższego czasu i naprawde szczerze mogę polecić. Ostatnio koleżance oddałam ciuszki po mojej córci to mowila, ze tak pieknie pachną, nawet jak ona je wyprala i prasowala to mowila, ze z tych ciuszkow unosił sie jeszcze zapach moich środków pioracych i dopytywala czego używam. Osobiście lubię także zapachowe saszetki do szaf, wymieniam mniej wiecej co miesiąc i pachnie Mam dzis znowu dzien kryzysu cesarkowego. Poczytalam na styczniowkach, ze jedna dziewczyna przyjechała z 8 cm rozwarciem i szybko urodziła. Ja małego czuje tez tak nisko, niemal jakby mi gmeral w ferdynandzie i pachwinach nóżkami, szyjka miękka, moze miałabym szanse na szybszy porod niż z cora, a tu dupa... Wiem, ze zastanawianie sie nad tym jest bez sensu, ale jakos dzis mnie wewnętrzny wkurz wziął. Zaraz musze włosy wysuszyć bo siła woli zmusilam nie do umycia popołudniu mamy księdza, a całkiem wieczorem to juz by mi sie nie chciało.
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
podjadłam
kupiłam sobie wafle ryżowe, dostałam dżem z czarnej porzeczki od babci Tż mega kwaśny i zjadłam z serkiem wiejskim. mniam. I teraz mogę prasowac ciuszki
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Grr mama obudziła mnie telefonem a miałam jeszcze 20 min śni :-( eh eh np nic czas wstać się ogarnąć, wyprasowac mężowi na wieczór ciuchy do SR. I zbierać się do tego centrum. A jeszcze chce coś zjeść przed. I włos umyć grrr
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula zgadzam się, niemieckie płyny są najlepsze. Od kilku lat używam i nie zamienię na żadne inne. Ciuchy pachną i pachną i pachną
Rety też mam dzisiaj księdza, a nie chce mi się nawet ubrać... Mam nadzieję, że mąż da radę wrócić z pracy przed jego wizytą, bo jak nie to nie wpuszczę :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Skacze sobie od powrotu, na ktg 2 skurcze, mała szalała przez cały zapis.
jak zaczne rodzić w ciągu kilku dni to będzie znaczyło, że to był czop
wieczorem brał samochód i jak kluczyki mam zapasowe, to z braku dokumentów nie chciałabym się tłumaczyć... pojadę jutro... dobrze, że sprawdziłam czym nan dokumenty zanim buty ubrałam, bo bym sie zelźliła, jakbym się na darmo męczyła z butami...
za jutro mocno zacisniete,obys nie musiala zostawac na oddziale
i np karta mojego meza nigdy nie jest obslugiwana,nie wiem czemu,moja sie juz zdazyla jakos zepsuc i zblizeniowo nie dziala,po prostu czlowieka czasem cos trafi ze biletu normalnie kupic nie mozna,a biletomaty nie sa na kazdym przystanku,ile razy mi juz to g...owno zzarlo pieniadze i biletu nie dostalam,a juz pomijam fakt ze w lecie przy temperaturze ponad 30stopni,ba anwet ponad 25 polowa nie dzialala 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) i gaziki dla bobasa.