![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Wieje
![]() Roladki schobowe w sosie, kasza gryczana i salatka z czerwonej kapusty- pozny niedzielny obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Uklika, polski niedzielny obiadek
![]() U mnie jutro pierwszy dzień pracy, spakowałam już się do reklamówki. Nie, nie Bossa, Beti ![]() Dzis spokojnie nadrabiałam zaległości w czytaniu - kolejny tom Akunina i zaczęłam ten ostatni zbiór opowiadan Montgomery. I obejrzałam wreszcie ostatni odcinek White Collar... Zmobilizowałam się tez do pilingów i maseczek ![]() Wcale nie chce mi się jutro zaczynać pracy od bladego switu... |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Beznadziejne było to zakończenie całego serialu...Ponoć reżyser czy scenarzysta chcieli coś zupelnie innego, ale aktorzy główni się uparli i wyszlo...To, co wyszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() Kama trzymam kciuki za pierwszy dzień ![]() matko.... ale mam lenia.... weekend mi upłynął pod znakiem urodzin mlodszej małolaty ![]() ![]() ale przeżyłam więc to najważniejsze..... jak sobie pomyślę ze 6lat temu wędrowałam ze skurczami to cieszę się ze mam to już za sobą ![]() poza tym pogodowo do bani, cały weekend wiało, padało...wczoraj zacinało jakimś przymarzniętym deszczem.... dzisiaj od rana też paskudnie, wieje i czymś mokrym rzuca.... choć są momenty ze słońce wychodzi ![]() ide kawkę zapodać bo mnie wczoraj podkusiło oglądać "Sisi" i dzisiaj ciężko mi się wstawało....
#665 |
Zakorzenienie
|
U mnie też pogoda do bani...cały czas wieje i leje..tęsknię za słońcem i błękitnym niebem. Koleżanka z firmy w weekend wylatuje do Egiptu na tydzień. Ech...
![]() Spodobała mi się moja rehabilitacja. Szkoda, że w piątek już koniec. Będzie mi jej brakowało. Kamlisa- trzymam kciuki za pierwszy dzień w nowej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Kawa! Podwójna!
Aussie jakie zabiegi masz? Kama trzymam kciuki ![]() Upiekłam wczoraj mufinki.Wg tego przepisu http://www.mojewypieki.com/post/muff...siane-z-miodem Smaczne.Wrzuciłam wiśnie jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, dzisiaj tylko kawa może nas uratować
![]() Miszka- laser masaż i ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Gang Iren
|
Dzień dobry.
U mnie też pogoda okropna. Wiatr już co prawda nie taki straszny jak był, ale pada, jest szaro, buro i ponuro. Idę robic drugą kawę. Starszy syn bawi się grzecznie jak na niego klockami, mały śpi. Może uda mi się poczytać trochę.
#669 |
Zakorzenienie
|
u nas tez wieje od kilku dni
Aussie to mlody ma tempo z tymi spodenkami ![]() Kama przepis zapisany |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
News dnia- spodenki, które zgubiły się jako pierwsze ...odnalazły się
![]() ![]() Czarne chmury nad głową..... Gosia - zazdroszczę tego czasu na czytanie. U mnie ostatnio z tego typu czasem cienko. Ale Religa przeczytany. Ciekawa książka opisująca życie niezwykłego człowieka z wszystkimi jego przywarami... |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Kama daj znac jak Ci minal pierwszy dzien w nowej pracy. Twoj przepis chetnie wyprobuje boTz przepada za ciastami. Tiramisu robie raz w tygodniu tak je lubi. Nie wiem jak mozna sie zajadac tym samym tiramisu od miesiecy i sie nie znudzic
![]() Dzis mam dzien nauki chodzenia s szpilkach. Dostalalam od Tz dwie pary 10 cm. Tak jak w 8 cm czuje sie jak na boso i moge w nich biegac tak te 10 cm sprawia mi klopoty. Fajne sa musze pocwiczyc moze dam rade je nosic. U nas piekny przedwiosenny dzien. Cudowna pogoda zachecila do dluzszego spaceru. Kurde nogi mnie bola bo szybko chodze wrecz biegam jak Kamlisa ![]() Ausii fajnie, ze szorty sie znalazly. Beda na zmiane jak znalazl. Wypbrazam sobie jaka mialas pozytywna niespodzianke. Michell, swietny relaks dla wlosow . Bardzo fajnie opisalas ten zabieg. Rozpieszczasz swoje wlosy. Pj tak tak ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
W pracy nie było zle, zasuw, ale o to mi chodziło. Nie ide tam dla picia herbatki i na ploty, to mogę robic w domu. Dlatego się uparłam: krótko, a intensywnie. na razie 3 razy w tygodniu, od lutego codziennie, zobaczymy. No i moi własni pacjenci, ci sami, których miałam u siebie, jak miałam kontrakt
![]() 2 godziny nie miałam prądu, cała ulica. niedaleko - pełne oświetlenie, a u nas na krótkirj ulicy swiece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja kończę "Koronę śniegu i krwi" Cherezińskiej. Bardzo fajna książka, polecam! ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Kama no to pierwsze koty za płoty ![]() Co do prądu aż trudno uwierzyć, że kiedyś ludzie tak żyli, nie? Też mieli po więcej dzieci, bo co tu robić po ciemku ![]()
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
No to fajnie, Kama, że wszystko ok
![]() Faktycznie Gosia, co robić po ciemku ? ![]() Aussie, brawa dla Młodego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Gosia, Cherezińska fajna, kilka jej powieści przeczytałam
![]() Fakt, dzieci się robi po ciemku, nic więcej. ale tz był na kartach, więc i to odpadło ![]() Juka, szefowa jest miła, to ona do mnie przyszła, nie odwrotnie. Póki co jest miła. Ale ona jest specjalistka od noza w plecy, donosów itp. ![]() Nasze życie jest uzależnione od prądu. bez komputera, telewizji, bez światła do czytania, wody, telefonu, lodówki, nawet gazowa kuchenka ma iskrowniki ![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-01-12 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Wszystko przez to Kam,żeś kochana na tego smoka naskoczyła.Jak nic..Coś jak Anka na ciotkę Diany(jakoś mi sie taaaak skojarzyło )ha ha..
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kama - trzymam kciuki, żeby pozytywna atmosfera w pracy się utrzymała. U nas też w ostatnim czasie bardzo mocno wiało i miałam przerwy w dostawie prądu, a ja mam wszystko na prąd, gazu tu nie ma. Nawet woda często przestaje lecieć (gdy awaria obejmuje stację pomp). Co do skojarzeń co można robić po ciemku, to przypomniała mi się historia z czasów mojego dzieciństwa, że w pewnej niewielkiej miejscowości pewnego miesiąca szpital położniczy przeżywał istne oblężenie. Ktoś zaczął analizować co wydarzyło się 9 miesięcy wcześniej i okazało się, że właśnie wieczorem była kilkugodzinna przerwa w dostawie prądu. Może te wyłączenia to praca nad naszym przyrostem naturalnym? ![]() Kama - gdzie te smoki zabijacie - LOL czy inna gra? Myślę, że znalazłam winowajcę pojawiających się u mnie , szczególnie na brodzie zmian zapalnych. Jest to ... Physiogel. Informacje znalezione w sieci i wczorajsza rozmowa z kosmetyczką utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Poza tym od kilku dni, gdy go odstawiłam - jest dużo lepiej. No i teraz się łamię co do mojego postanowienia braku zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry, pozna kawa
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- A skad wyz demograficzny z konca lat 70/ poczatek 80 ? Co ludzie robili gdy prad byl co wieczor wylaczany ? ... |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
No to odgórne wyłaczanie pradu wieczorami w krajach rozwiniętych
![]() ![]() Dircik, Guild Wars 2, gra sieciowa. Czekam na pacjentke. jak nie przyjdzie - zamykam sklepik i ide na siłownie, trzeba wreszcie przywitać czynnie nowy rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj lenia ma maxa. Nic mi się nie chce
![]() Spodenki młodego wracają do szkoły. To nie jego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Choroba mnie dopadła. Głowa boli i gardło, smarkam się ![]()
#682 |
Rozeznanie
|
Ojej Gosiu, tak Cie rozlozylo. Masz podwyzszona temperature ? Oby szybko przeszlo, zycze duzo zdrowka.
Aussi, a to dopiero historia z "wedrujacymi"szortami . Az sie usmiechnelam czytajac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Gosiu- współczuję. Trójka dzieci i choroba nie idą z sobą w parze. Weź jakieś leki i postaraj się jak najwięcej odpoczywać. Dzieci śpią to ty też wskakuj pod koc.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
Łaziłam dziś po sklepach i przecenach, potrzebuję jasnych spodni i ze dwie jasne bluzki na wiosnę. NIC nie ma. Wszędzie albo jakieś przezroczyste nadmiernie i do tego gdzieś do polowy uda jak dla mnie...Najkrótszą białą widziałam w cubusie, na dziecięcym na 1,40
![]() Jakieś duże te dzieci są.... W końcu kupiłam w tkk maxx łączoną z dwóch materiałów, lubię takie, w marynarskim stylu, biało granatowy przód i rękawy, plecy granatowe z innego materiału. Kapitalna, tylko tył to takie dwie poły jakby. Zachodzą na siebie, ale nie są zszyte...Muszę jakoś pomyśleć nad sprytnym zszyciem, bo jak zawieje, to za dużo ciałka ujawnię...Albo guziczki jakieś, mam tyle ślicznych, marnują się w szufladzie. Już sobie ją zwizualizowałam z białymi spodniami i np. złotymi balerinami ![]() ![]() A pogoda u mnie cudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() Temperatury nie mam, ale czuję się marnie. Leki tak nie bardzo, bo karmię. Stawiam na nature: czosnek, cytryna, miód +paracetamol w małej dawce. Co do spania to Eryk już od dawna w dzień nie sypia, więc marne szanse. A ja nie cierpię leżeć w łóżku. Nic samo weszło, samo wyjdzie ![]() Beata pokaż bluzkę, z opisu wynika że jest superowa ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Poranne wstawanie
![]() ![]() Gosia zdrowiej ![]() Aussie -znam problem ginących rajtek.I wiecznie zapominania co ważne by przekazać .Wczoraj np-nie dane mi było uczestniczyć w wywiadówce.Wiadomość jaką przekazał mi syn- x czas temu-było 13.01,na godz 18.Data się zgadzała.Godzina juz nie ![]() ![]() Kare dostał.Wszystko mu kazałam powyłaczać z zakazem -aż do odwołania.Kompa,gry,telef on.I darłam się na pół wsi,że ma być szczęśliwy-iż zostawiłam mu łózko i krzesło ![]() ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-01-14 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Gang Iren
|
Miszka dobre
![]() ![]()
#688 |
Zakorzenienie
|
Miszka- hehehe...zobaczysz za rok będzie gorzej, bo wygląda na to, że nasi synowie maja wiele wspólnego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia- jak zdrówko? Beata- oj marza mi się cygaretki i złote balerinki ![]() ![]() Bunshi 2 sezon- lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Konto usunięte
|
Aussie,
złote baleriny mam zawsze, do wszystkiego pasują... Piszesz o Banshee? Ja 3 sezon zaczęłam... We Wro wiosna ![]() ![]() ![]() Czapki - NADAL nie kupiłam nowej...Szalika zresztą też ![]() Przypomnę sobie, jak zima wróci, bo to chyba nieuniknione Ciekawe kiedy ta właściwa wiosna nadejdzie? Byle nie od razu po zimie 30 stopniowe upały...Lubię swój przejściowy granatowy płaszcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem po kim ona taka rozlazła.....na pewno nie po mnie mnie tez się marzą..... ale doo.pa za duża do białych cygaretek..... ![]() Cytat:
![]() zamiast szalika (kupiłam w zeszłym tygodniu...) noszę cienką apaszkę ![]() ewentualnie mogę jej nie ponosić jeśli tylko będzie juz tak cieplutko ![]() a w ogóle żebyście nie myślały ze zaginęłam albo się obraziłam.... jestem, zyję tylko we własnej chałupie ciężko wysiedzieć..... sąsiedzi chyba się zgadali i robią remont... nade mną sąsiad wczoraj cały dzień wiercił bo płyty karton-gips kładł....dzisiaj ciąg dalszy.... a w najbliższych dniach będzie zrywał panele z podłogi i kładł nowe (to akurat mało hałasuje) a potem płytki w przedpokoju będzie zrywał i kladł nowe.... pode mna sąsiedzi też szaleją... pozrywali w łazience płytki, wymieniają rurki, armaturę, kłada w pokojach karton-gips i podwieszane sufity.... czy ja wam musze tłumaczyć jak się czuję? z dołu wrrrr z góry wrrrrrr przedwczoraj kot się schował pod wannę i nie chciał wyjść, ze stresu potem wieczorem pawiami rzucał...... wczoraj już lepiej więc ucieklam z domu zeby nie oszaleć..... dzisiaj tez zaraz wybywam... najpierw pojeździć a potem chyba do galerii bo inaczej jest szansa ze komuś coś zrobię..... z jednej strony ok, niech remonują... moze nawet lepiej ze w jednym czasie bo i tak hałas i tak...wiec lepiej razem niz osobno bo by dłuższy czas było głośno..... niemniej jednak chyba wolałabym zeby się remontowali latem...... więcej możliwości na wyjście (ucieczkę) z domu ![]() no ponarzekałam ![]() mam nadzieję ze wieczorem zajrzę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.