30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 15:49   #661
uklika
Zadomowienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Wieje

Roladki schobowe w sosie, kasza gryczana i salatka z czerwonej kapusty- pozny niedzielny obiad
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 19:21   #662
Kamlisa
Zakorzenienie

Uklika, polski niedzielny obiadek
U mnie jutro pierwszy dzień pracy, spakowałam już się do reklamówki. Nie, nie Bossa, Beti
Dzis spokojnie nadrabiałam zaległości w czytaniu - kolejny tom Akunina i zaczęłam ten ostatni zbiór opowiadan Montgomery. I obejrzałam wreszcie ostatni odcinek White Collar...
Zmobilizowałam się tez do pilingów i maseczek
Wcale nie chce mi się jutro zaczynać pracy od bladego switu...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 08:10   #663
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Uklika, polski niedzielny obiadek
U mnie jutro pierwszy dzień pracy, spakowałam już się do reklamówki. Nie, nie Bossa, Beti .
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
I obejrzałam wreszcie ostatni odcinek White Collar....
Beznadziejne było to zakończenie całego serialu...Ponoć reżyser czy scenarzysta chcieli coś zupelnie innego, ale aktorzy główni się uparli i wyszlo...To, co wyszlo
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 08:36   #664
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dobry

Kama trzymam kciuki za pierwszy dzień

matko.... ale mam lenia....
weekend mi upłynął pod znakiem urodzin mlodszej małolaty w sobotę dziadkowie, wczoraj chrześni.... i nic tylko kuchnia, ciacha i same pokusy kulinarne
ale przeżyłam więc to najważniejsze.....
jak sobie pomyślę ze 6lat temu wędrowałam ze skurczami to cieszę się ze mam to już za sobą

poza tym pogodowo do bani, cały weekend wiało, padało...wczoraj zacinało jakimś przymarzniętym deszczem.... dzisiaj od rana też paskudnie, wieje i czymś mokrym rzuca.... choć są momenty ze słońce wychodzi

ide kawkę zapodać bo mnie wczoraj podkusiło oglądać "Sisi" i dzisiaj ciężko mi się wstawało....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 08:47   #665
aussiewoman
Zakorzenienie

U mnie też pogoda do bani...cały czas wieje i leje..tęsknię za słońcem i błękitnym niebem. Koleżanka z firmy w weekend wylatuje do Egiptu na tydzień. Ech...

Spodobała mi się moja rehabilitacja. Szkoda, że w piątek już koniec. Będzie mi jej brakowało.

Kamlisa- trzymam kciuki za pierwszy dzień w nowej pracy
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:57   #666
Michell72
Zakorzenienie

Kawa! Podwójna!
Aussie jakie zabiegi masz?

Kama trzymam kciuki

Upiekłam wczoraj mufinki.Wg tego przepisu http://www.mojewypieki.com/post/muff...siane-z-miodem
Smaczne.Wrzuciłam wiśnie jeszcze
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:10   #667
aussiewoman
Zakorzenienie

Oj tak, dzisiaj tylko kawa może nas uratować

Miszka- laser masaż i ćwiczenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 11:56   #668
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.

U mnie też pogoda okropna. Wiatr już co prawda nie taki straszny jak był, ale pada, jest szaro, buro i ponuro.

Idę robic drugą kawę. Starszy syn bawi się grzecznie jak na niego klockami, mały śpi. Może uda mi się poczytać trochę.
Stary 2015-01-12, 12:17   #669
irenkaaa
Zakorzenienie

u nas tez wieje od kilku dni
Aussie to mlody ma tempo z tymi spodenkami
Kama przepis zapisany
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:07   #670
aussiewoman
Zakorzenienie

News dnia- spodenki, które zgubiły się jako pierwsze ...odnalazły się młody wrócił więc ze szkoły z dwoma parami dzisiaj

Czarne chmury nad głową.....

Gosia - zazdroszczę tego czasu na czytanie. U mnie ostatnio z tego typu czasem cienko. Ale Religa przeczytany. Ciekawa książka opisująca życie niezwykłego człowieka z wszystkimi jego przywarami...
Stary 2015-01-12, 15:35   #671
__Amelia _
Rozeznanie

Kama daj znac jak Ci minal pierwszy dzien w nowej pracy. Twoj przepis chetnie wyprobuje boTz przepada za ciastami. Tiramisu robie raz w tygodniu tak je lubi. Nie wiem jak mozna sie zajadac tym samym tiramisu od miesiecy i sie nie znudzic
Dzis mam dzien nauki chodzenia s szpilkach. Dostalalam od Tz dwie pary 10 cm. Tak jak w 8 cm czuje sie jak na boso i moge w nich biegac tak te 10 cm sprawia mi klopoty. Fajne sa musze pocwiczyc moze dam rade je nosic.
U nas piekny przedwiosenny dzien. Cudowna pogoda zachecila do dluzszego spaceru. Kurde nogi mnie bola bo szybko chodze wrecz biegam jak Kamlisa
Ausii fajnie, ze szorty sie znalazly. Beda na zmiane jak znalazl. Wypbrazam sobie jaka mialas pozytywna niespodzianke.
Michell, swietny relaks dla wlosow . Bardzo fajnie opisalas ten zabieg. Rozpieszczasz swoje wlosy. Pj tak tak Ja ostatnio zaczelam swoje olejowac bo strasznie mi sie kruszyly. No i jakos pomoglo.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:49   #672
Kamlisa
Zakorzenienie

W pracy nie było zle, zasuw, ale o to mi chodziło. Nie ide tam dla picia herbatki i na ploty, to mogę robic w domu. Dlatego się uparłam: krótko, a intensywnie. na razie 3 razy w tygodniu, od lutego codziennie, zobaczymy. No i moi własni pacjenci, ci sami, których miałam u siebie, jak miałam kontrakt
2 godziny nie miałam prądu, cała ulica. niedaleko - pełne oświetlenie, a u nas na krótkirj ulicy swiece Co można robic wieczorem bez pradu...?! nawet nie poczytasz przy swiecach...Nie wstawisz zmywarki. Nie podgrzejesz podłogi, nawet piec się wyłacza i telefon z sekretarka i woda... Sredniowiecze normalnie.
Stary 2015-01-12, 19:55   #673
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość

Gosia - zazdroszczę tego czasu na czytanie. U mnie ostatnio z tego typu czasem cienko. Ale Religa przeczytany. Ciekawa książka opisująca życie niezwykłego człowieka z wszystkimi jego przywarami...
U mnie to z tym czasem na czytanie różnie, staram się coś czasu wyskrobać, ale kiedyś czytałam trzy razy tyle co teraz.

Ja kończę "Koronę śniegu i krwi" Cherezińskiej. Bardzo fajna książka, polecam!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Kama no to pierwsze koty za płoty
Co do prądu aż trudno uwierzyć, że kiedyś ludzie tak żyli, nie? Też mieli po więcej dzieci, bo co tu robić po ciemku
Stary 2015-01-12, 20:12   #674
JUKA73
Zadomowienie

No to fajnie, Kama, że wszystko ok A jak szefowa, jak szefowa ?

Faktycznie Gosia, co robić po ciemku ?

Aussie, brawa dla Młodego Jest szansa, że wszystkie spodenki odnajdą swój dom
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 21:09   #675
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, Cherezińska fajna, kilka jej powieści przeczytałam
Fakt, dzieci się robi po ciemku, nic więcej. ale tz był na kartach, więc i to odpadło
Juka, szefowa jest miła, to ona do mnie przyszła, nie odwrotnie. Póki co jest miła. Ale ona jest specjalistka od noza w plecy, donosów itp. Póki jej nie wchodzę w droge - a zarabiam na nia, jest ok.
Nasze życie jest uzależnione od prądu. bez komputera, telewizji, bez światła do czytania, wody, telefonu, lodówki, nawet gazowa kuchenka ma iskrowniki Jeszcze mi gre przerwało, jak z przyjaciółka i banda podobnych zapaleńców atakowałysmy smoka

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-01-12 o 21:11
Stary 2015-01-12, 22:00   #676
Michell72
Zakorzenienie

Wszystko przez to Kam,żeś kochana na tego smoka naskoczyła.Jak nic..Coś jak Anka na ciotkę Diany(jakoś mi sie taaaak skojarzyło )ha ha..
Stary 2015-01-13, 08:02   #677
dircikowa
Zadomowienie

Dzień dobry

Kama - trzymam kciuki, żeby pozytywna atmosfera w pracy się utrzymała.
U nas też w ostatnim czasie bardzo mocno wiało i miałam przerwy w dostawie prądu, a ja mam wszystko na prąd, gazu tu nie ma. Nawet woda często przestaje lecieć (gdy awaria obejmuje stację pomp).
Co do skojarzeń co można robić po ciemku, to przypomniała mi się historia z czasów mojego dzieciństwa, że w pewnej niewielkiej miejscowości pewnego miesiąca szpital położniczy przeżywał istne oblężenie. Ktoś zaczął analizować co wydarzyło się 9 miesięcy wcześniej i okazało się, że właśnie wieczorem była kilkugodzinna przerwa w dostawie prądu. Może te wyłączenia to praca nad naszym przyrostem naturalnym?
Kama - gdzie te smoki zabijacie - LOL czy inna gra?

Myślę, że znalazłam winowajcę pojawiających się u mnie , szczególnie na brodzie zmian zapalnych. Jest to ... Physiogel. Informacje znalezione w sieci i wczorajsza rozmowa z kosmetyczką utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Poza tym od kilku dni, gdy go odstawiłam - jest dużo lepiej. No i teraz się łamię co do mojego postanowienia braku zakupów Pewnie uznam to za "denko" - trzeba będzie przeznaczyć Physiogel na inne partie ciała a na twarz - nowa pielęgnacja.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:19   #678
__Amelia _
Rozeznanie

Dzien dobry, pozna kawa

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A skad wyz demograficzny z konca lat 70/ poczatek 80 ? Co ludzie robili gdy prad byl co wieczor wylaczany ? ...
Stary 2015-01-13, 09:33   #679
Kamlisa
Zakorzenienie

No to odgórne wyłaczanie pradu wieczorami w krajach rozwiniętych Tyle, ze sporo osób w tychże krajach stosuje antykoncepcję
Dircik, Guild Wars 2, gra sieciowa.
Czekam na pacjentke. jak nie przyjdzie - zamykam sklepik i ide na siłownie, trzeba wreszcie przywitać czynnie nowy rok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 10:24   #680
aussiewoman
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj lenia ma maxa. Nic mi się nie chce Przestało chwilowo wiać i padać. No i jakoś widniej dzisiaj. Rano było +8C. Czy to już wiosna?

Spodenki młodego wracają do szkoły. To nie jego w czwartek zebranie rodziców, to sama pójdę do pań sprzątaczek i popytam
Stary 2015-01-13, 10:25   #681
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.

Choroba mnie dopadła. Głowa boli i gardło, smarkam się
Stary 2015-01-13, 10:56   #682
__Amelia _
Rozeznanie

Ojej Gosiu, tak Cie rozlozylo. Masz podwyzszona temperature ? Oby szybko przeszlo, zycze duzo zdrowka.
Aussi, a to dopiero historia z "wedrujacymi"szortami . Az sie usmiechnelam czytajac.
Stary 2015-01-13, 13:00   #683
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosiu- współczuję. Trójka dzieci i choroba nie idą z sobą w parze. Weź jakieś leki i postaraj się jak najwięcej odpoczywać. Dzieci śpią to ty też wskakuj pod koc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 13:17   #684
201608151053
Konto usunięte

Łaziłam dziś po sklepach i przecenach, potrzebuję jasnych spodni i ze dwie jasne bluzki na wiosnę. NIC nie ma. Wszędzie albo jakieś przezroczyste nadmiernie i do tego gdzieś do polowy uda jak dla mnie...Najkrótszą białą widziałam w cubusie, na dziecięcym na 1,40
Jakieś duże te dzieci są....

W końcu kupiłam w tkk maxx łączoną z dwóch materiałów, lubię takie, w marynarskim stylu, biało granatowy przód i rękawy, plecy granatowe z innego materiału. Kapitalna, tylko tył to takie dwie poły jakby. Zachodzą na siebie, ale nie są zszyte...Muszę jakoś pomyśleć nad sprytnym zszyciem, bo jak zawieje, to za dużo ciałka ujawnię...Albo guziczki jakieś, mam tyle ślicznych, marnują się w szufladzie. Już sobie ją zwizualizowałam z białymi spodniami i np. złotymi balerinami

A pogoda u mnie cudna Ponad 10 stopni, spf50 na twarz i okulary mus.
Stary 2015-01-13, 17:48   #685
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez __Amelia _ Pokaż wiadomość
Ojej Gosiu, tak Cie rozlozylo. Masz podwyzszona temperature ? Oby szybko przeszlo, zycze duzo zdrowka.
Aussi, a to dopiero historia z "wedrujacymi"szortami . Az sie usmiechnelam czytajac.
Cytat:
Gosiu- współczuję. Trójka dzieci i choroba nie idą z sobą w parze. Weź jakieś leki i postaraj się jak najwięcej odpoczywać. Dzieci śpią to ty też wskakuj pod koc.

Dzięki dziewczyny
Temperatury nie mam, ale czuję się marnie. Leki tak nie bardzo, bo karmię. Stawiam na nature: czosnek, cytryna, miód +paracetamol w małej dawce. Co do spania to Eryk już od dawna w dzień nie sypia, więc marne szanse. A ja nie cierpię leżeć w łóżku. Nic samo weszło, samo wyjdzie

Beata pokaż bluzkę, z opisu wynika że jest superowa
Stary 2015-01-14, 07:23   #686
Michell72
Zakorzenienie

Poranne wstawanieSzkoła powinna być na 11
Gosia zdrowiej
Aussie -znam problem ginących rajtek.I wiecznie zapominania co ważne by przekazać .Wczoraj np-nie dane mi było uczestniczyć w wywiadówce.Wiadomość jaką przekazał mi syn- x czas temu-było 13.01,na godz 18.Data się zgadzała.Godzina juz nie Tak sie na niego wściekłam
Kare dostał.Wszystko mu kazałam powyłaczać z zakazem -aż do odwołania.Kompa,gry,telef on.I darłam się na pół wsi,że ma być szczęśliwy-iż zostawiłam mu łózko i krzesłobo powinien na grochu klęczeć.Byście widziały jego minę odnośnie tego klęczenia ..Na czym mamo- spytał,bo chyba sie przesłyszałem

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2015-01-14 o 08:29
Stary 2015-01-14, 09:34   #687
gosia261282
Gang Iren

Miszka dobre W dzisiejszych czasach to karą chyba powinna być komputerowa symulacja klęczenia na grochu
Stary 2015-01-14, 10:47   #688
aussiewoman
Zakorzenienie

Miszka- hehehe...zobaczysz za rok będzie gorzej, bo wygląda na to, że nasi synowie maja wiele wspólnego U mnie wywiadówka jutro. Dostałam kartkę do podpisania wczoraj. Ja na wszelki wypadek sprawdzam terminy zebrań na stroni szkoły i wpisuję w kalendarz na cały rok z góry Mój ma tygodniową karę na kompa i smartfona. Oj boli...boli kara ...tylko czy czegoś uczy? nauczy?...hmmm powątpiewam w to

Gosia- jak zdrówko?

Beata- oj marza mi się cygaretki i złote balerinki nigdy złotych nie miałam, a zawsze chciałam mieć...podobaja mi sie bardzo, ale jak przychodzi do zakupów wybieram inne kolory- czarny, brąz, krem...

Bunshi 2 sezon- lubię
Stary 2015-01-14, 11:01   #689
201608151053
Konto usunięte

Aussie,
złote baleriny mam zawsze, do wszystkiego pasują...
Piszesz o Banshee? Ja 3 sezon zaczęłam...

We Wro wiosna przepiękna. Schowałam kozaki, żeby zimy nie przywołały. I cieńszy szalik noszę.
Czapki - NADAL nie kupiłam nowej...Szalika zresztą też
Przypomnę sobie, jak zima wróci, bo to chyba nieuniknione
Ciekawe kiedy ta właściwa wiosna nadejdzie? Byle nie od razu po zimie 30 stopniowe upały...Lubię swój przejściowy granatowy płaszcz
Stary 2015-01-14, 12:50   #690
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Aussie -znam problem ginących rajtek.I wiecznie zapominania co ważne by przekazać .Wczoraj np-nie dane mi było uczestniczyć w wywiadówce.Wiadomość jaką przekazał mi syn- x czas temu-było 13.01,na godz 18.Data się zgadzała.Godzina juz nie Tak sie na niego wściekłam
Kare dostał.Wszystko mu kazałam powyłaczać z zakazem -aż do odwołania.Kompa,gry,telef on.I darłam się na pół wsi,że ma być szczęśliwy-iż zostawiłam mu łózko i krzesłobo powinien na grochu klęczeć.Byście widziały jego minę odnośnie tego klęczenia ..Na czym mamo- spytał,bo chyba sie przesłyszałem
kurcze muszę to mojej córce zafundować.... od awantury począwszy a na grochu skończywszy....
ja nie wiem po kim ona taka rozlazła.....na pewno nie po mnie

Cytat:
Beata- oj marza mi się cygaretki i złote balerinki
mnie tez się marzą..... ale doo.pa za duża do białych cygaretek.....

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
We Wro wiosna przepiękna. Schowałam kozaki, żeby zimy nie przywołały. I cieńszy szalik noszę.
Czapki - NADAL nie kupiłam nowej...Szalika zresztą też
u mnie tez wiosna i tez zaszalałam..... schowałam kozaki a wyjęłam botki
zamiast szalika (kupiłam w zeszłym tygodniu...) noszę cienką apaszkę aaa i czapka zakupiona w weekend właśnie przyszła dzisiaj....
ewentualnie mogę jej nie ponosić jeśli tylko będzie juz tak cieplutko

a w ogóle żebyście nie myślały ze zaginęłam albo się obraziłam.... jestem, zyję tylko we własnej chałupie ciężko wysiedzieć.....
sąsiedzi chyba się zgadali i robią remont... nade mną sąsiad wczoraj cały dzień wiercił bo płyty karton-gips kładł....dzisiaj ciąg dalszy.... a w najbliższych dniach będzie zrywał panele z podłogi i kładł nowe (to akurat mało hałasuje) a potem płytki w przedpokoju będzie zrywał i kladł nowe....
pode mna sąsiedzi też szaleją... pozrywali w łazience płytki, wymieniają rurki, armaturę, kłada w pokojach karton-gips i podwieszane sufity....
czy ja wam musze tłumaczyć jak się czuję? z dołu wrrrr z góry wrrrrrr
przedwczoraj kot się schował pod wannę i nie chciał wyjść, ze stresu potem wieczorem pawiami rzucał...... wczoraj już lepiej więc ucieklam z domu zeby nie oszaleć.....
dzisiaj tez zaraz wybywam... najpierw pojeździć a potem chyba do galerii bo inaczej jest szansa ze komuś coś zrobię.....
z jednej strony ok, niech remonują... moze nawet lepiej ze w jednym czasie bo i tak hałas i tak...wiec lepiej razem niz osobno bo by dłuższy czas było głośno..... niemniej jednak chyba wolałabym zeby się remontowali latem...... więcej możliwości na wyjście (ucieczkę) z domu

no ponarzekałam zostawiam uściski i zdrówka dla chorowitków....
mam nadzieję ze wieczorem zajrzę

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości