|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
okulary przeszkadzają szukać pracy?
witam.
skończyłam studia, humanistyczne( archiwistyka) i szukam pracy. byłam nie dawno na stażu z pup( staż w urzędzie miejskim) . prawie bym na tym stażu nie byłam, bo okulistka podczas badań wstępnych napisała " praca przy komputerze do 4 godzin"( w skierowaniu było powyżej). wyprosiłam jakoś lekarkę od medycyny pracy i ona zadzwoniła do pracodawcy( do kadr), gdzie powiedzieli, że to na moim stanowisku mało istotne. boję się jednak, że nie każdy tak postąpi. nie chce robić z ludzi idiotów. nie chce by wyszła taka sytuacja, że przechodzę cały proces rekrutacji i nie mogę podjąć tej pracy bo mi napiszą " nie zdolna do pracy na tym stanowisku" . a chce pracować w biurze. moja wada to - 8,5 w obu oczach. wada ta stoi od wielu lat. nie dawno zmieniałam okulary( po tych badaniach w medycynie pracy, powód zmiany: popsuły się oprawki) i moje obecne szkła są identyczne jak w poprzednich okularach, a poprzednie miałam ponad 5 lat( ile nie pamiętam dokładnie). tak więc boję się powyższej sytuacji, co mnie blokuje w poszukiwaniach. a może są tu osoby z sporą wadą wzroku pracujące przy kompie powyżej czterech godzin? czy to naprawdę taka wielka przeszkoda w znalezieniu pracy? ta od medycyny sugerowała nawet bym się starała o stopień niepełnosprawności z tego powodu. dziękuję za wszelkie komentarze pozdrawiam bezgrochu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: okulary przeszkadzają szukać pracy?
Ja. Mam tez zajecia z dala od kompa ale to glownie przy komputerze pracuje. Mam taka wade jak ty. po 1,5 roku pracy czuje ze wzrok mi lekko oslabl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie myślałaś o laserowej korekcji wady? -8,5 to sporo, i słusznie myślisz, że mogą być problemy w medycynie pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
takie ograniczenie może być przeszkodą w innej pracy, ale będziesz musiała jeszcze raz iść do lekarza medycyny pracy. ja bym na czas badania (następnego) zainwestowała w soczewki. i szczerze bym pomyślała o laserowej korekcji wzroku.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A ja bym się bala. I dlatego nie chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
krótkowzroczność, nawet wysoka nie jest powodem do uzyskania stopnia niepełnosprawności, więc nawet nie masz co składać, bo i tak nie przyznają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wada wraca, a podobno nie można już wtedy nosić soczewek. Ja też bym się bała, mimo że mam dużą wadę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.