|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
przyczajona tygrysica
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Wyrocznią nie jestem, sama dopiero miesiąc mierzyłam, ale to trzeba robić rano (a przynajmniej po dłuższym spoczynku) i regularnie, żeby można było cokolwiek wywnioskować.
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Też się przymierzam do mierzenia temperatury, ale jestem taka roztrzepana że nie wiem czy u mnie to zda egzamin
Wygoniłam TŻ do pracy na nockę, a sama muszę wstać o nieludzkiej porze o 5:30 Bo do pracy na 6:30 mam Zgroza ![]() jeszcze mi smutno po tych nieudanych testach, ale jak myślę o dziewczynach które zobaczyły 2 kreseczki a potem spotkała je taka tragedia... To dopiero smutne
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-01-13 o 22:16 |
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
O 5.30 bede sie przekręcała na drugi bok
Ale w czwartek wstaję o 5 i już mam doła doła z tego powodu Kocham spać...Temaperaturę w tym cyklu próbuje mierzyć i robie to w miarę sumiennie, ale wciąż mam tylko góry i doliny, choć ostatnio z tendencją wzrostową Ale to wciągająca zabawa![]() Strata maleństwa, to coś, czego się strasznie boję...moja iostra poroniła w 4 miesiącu i bardzo to odchorowała, próbowałam ją wspierać, ale brakowało słow..Na szczęscie Ktoś czuwa nad nimi i w lutym na świecie pojawi się ich synek, mam nadzieję,że cały i zdrowy!
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra bardzo chciała mieć dzieci ale im się nie udaje bo mają problem z krwią - konflikt krwi to się chyba nazwa. Bardzo jej współczuję i mi smutno z jej powodu bo byłaby cudowną mamą
![]() Dobrze że Twojej siostrze się udało, wierzę że urodzi się zdrowe dzieciątko
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-01-13 o 22:36 |
|
|
|
#4385 | ||
|
Zadomowienie
|
Meryy ogromne gratulacje :-*
Cytat:
I to by było chyba na tyle... Cytat:
Pięknie wyglądasz. Uważam, że idealny rozmiar brzuszka. Też mi się tak marzy ;-) |
||
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Nóg na ścianę nie brałam, ale ogółem po sexikowaniu nie rwałam do łazienki od razu, tylko sobie leżałam....co by się tam ładnie wszystko uleżało
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny brzuszek <3 mega zgrabny
![]() Dziś tempka z rana 36,89, mam strasznie mokro i pachnie ta wydzielina bardzo słodko - mlecznie(?) W piątek będę testowac ummm... Wczoraj byłam u dentysty i robię kanalowke, do tego wyrosła mi 8 i do usunięcia chirurgicznego...oby to nie miało wpływu
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam rodzeństwa, mamy też nie zapytam, więc mam tylko was.
|
||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudaska ja testowałam się na owu i u mnie ból jajników już po oznaczał, że jajeczko pękło i czułam to wyraźnie...W tym miesiącu tego nie czułam
A ból czasem był taki, że mi szarpało aż po nogach.Widzę, że jesteś z Katowic ![]() Od dwóch dni kawa mi nie smakuje bez cukru. Od 10 lat nie słodzę a teraz muszę. Hehe ciekawe
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-01-14 o 09:42 |
|
|
|
#4390 |
|
Winter is coming
|
oby to coś oznaczało
1141655 bardzo zgrabny brzuszek ![]() I dziękuję za zaproszenie do klubu ![]() a i o ćwiczeniach było, matko. Przed ślubem byłam na diecie przez pół roku i ostro ćwiczyłam, w zasadzie trwało to od listopada 2013 do września 2014, a we wrześniu kupiliśmy mieszkanie, wróciliśmy z urlopu i przytyłam 4 kilo ćwiczę mało, głównie chodzę na basen, czasem w domu z fitness blenderem albo na rower wyjdziemy, ale stanowczo za rzadko. Dieta nie jest najgorsza, ale nie odmawiam sobie niczego i efekty widać :/ Dzisiaj mam w planach bieganie. Chłop też chce się odchudzić, więc może nam się uda trochę zrzucić do czerwca. Chociaż mi bardziej zależy na kondycji
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-01-14 o 11:34 |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawuśce
![]() Sreberko trzymam mocno nadal
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Ja narazie odstawiłam ćwiczenia. I tak mam pracę w ruchu, nie powiem bo kręgosłup czasem daje oznaki i martwię się jak to będzie w ciąży. Żebym tylko leżeć nie musiała. Poza tym jestem na diecie bez pszenicy bo mam alergię i wiele rzeczy mi nie wolno...I tak czy jem czy nie jem zawsze ważę tyle samo. Myślę, że wyzwaniem będzie wrócenie do wagi sprzed ciąży. Jestem mega ambitna i zatwardziała po tym względem i na pewno będę chciała szybko wrócić do formy
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje, ze jednak bedzie okres
![]()
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga niedokładnie Katowice, bo od roku jakiegoś mieszkam w Rudzie Śl. a w Katowicach pracuję (wcześniej mieszkałam w Toruniu, a w ogóle to jestem z Płocka
). No i na pewno w Katowicach, w przyszłości chciałabym rodzić. Z tymi testami to zobaczymy, przyłożę się do nich i chyba zacznę testować od 9 dnia bo ostatni cykl miałam 25 dni
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję się w 9 tygodniu ![]() I przesyłam pozytywne fluidki !
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wiem jakie to uczucie złości i smutku
Cytat:
Fajna droga za Tobą W którym szpitalu chcesz rodzić w Katowicach? Bo ja raczej stawiam na chorzowski szpital.Cytat:
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie sie ludze caly czas, ale skurcze, pol podbrzusza jak na okres, 6 dni przed okresem wskazuja (wg mnie) ze cos tam bylo, ale nie chcialo zostac na dluzej. Zaczyna mi sie taki brazowy sluz (lekko) wiec wiem ze to okres. Tylko, ze bardzo zadko mialam takie "plamienia" przed staraniami. Po okresie ide do lekarza.
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Choć akurat jak tż został po świętach w domu, to często nie nastawiałam budzika. Poprostu korzystalismy, że nic nas nie goni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak ja to psychicznie wytrzymam
Dobrze, że idę do pracy zaraz bo przecież bym ciągle siedziała i czytała tylko.
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
witam się popołudniowo młodzież już z przedszkola odebrana, ogląda minionki, a ja mam chwilkę na forum )Tak mnie naszła refleksja, że odkąd jestem na tym forum, moja wiedza o zapłodnieniu znacząco się zwiększyła planując dziecko niczego nie mierzyłam, nie sprawdzałam, ot, po prostu z mężem żeśmy ustalili - robimy potomka i myk do łóżka "na oko", żeby trafić w dobry dzień, a potem, w dniu planowanej @ zrobiłam test i już. Mało co nie spadłam z kibelka, jak zobaczyłam wynik. A teraz coś czuję, że już nie będę tak błogo nieświadoma, hehehe![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Wyliczanka na dziś: ![]() Meryy82 - 16.01. - 2 dni kolejna @ za 9 miesięcy srebrna_smuga - 19.01. - 5 dni jasiulek - 21.01. - 7 dni Chupacabra88 - 21.01. - 7 dni ania_mala - 22.01. - 8 dni isabel89 - 26.01. -12 dni kallina_2014 - 03.02. - 20 dni MilkaJestem - 04.02. - 21 dni FK - ??.02. - ?? dni velika - ??.02. - ?? dni Fantasmagori - ??.??. - ?? dni ![]() II kreseczki: ![]() 1141655 - 1 cs LovelyGizmo - 1 cs beatrix28 - 2 cs Nicole - 2 cs moniska139 - 1 cs ankaaa206 - 8 cs Molise - 2 cs bianeczkaa - 3 cs monic167 - 2 cs
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, spanie bez mycia się, pffffff....a po co się myć
Najchętniej to bym leżała i żeby mnie każdy obsługiwał.Wymyśliłam sobie nowe imię Luiza
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bianeczko ta tempka jak Ci rosła to ile dni po owu robilas test?
|
|
#4404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobietki po kilku dniowej nieobecności
![]() merry serdeczne gratulacje pamietam jak pisalas ze troszke zdolowana jesteś a teraz taki news ooo jest i klubik dziękuję za zaproszenie, jutro więcej zajrzę bo dzis z telefonu pisze i nie ogarniam. widziałam ze u naszej Monic niedobrze. Przytulasy wirtualne wysyłam Bianeczka a u ciebie jak Objawy sie rozwijają ? LUIZA - nigdy o tym imieniu nie myślałam, bardzo ładnie.milka niedługo badania i jak nastawienie ? Bedzie git ![]() Opiumalfa, fantasmagorii trzeba być dobrej myśli.. ![]() Dziewczyny jest nas tak dużo, w szoku jestem. 1141655 brzuszek prześliczny ![]() ja dzis bylam powtórzyć prolaktyne jutro wyniki. testy owu tobie w tym cyklu tak dla świadomości i juz KU*rwica mnie wzięła... Testuje owu od piątku codziennie....w poniedziałek, wtorek i dzisiaj testy owu POZYTYWNE. 3 DNI Z RZEDU ? o co kaman ? Testy porządne z apteki. Krecha testowa wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej...moze ze mna serio cos nie tak ?! ps. Co do nóg na ścianę - praktykuje dodatkowo zelik conceive plus
4 cs Edytowane przez isabel89 Czas edycji: 2015-01-14 o 19:06 |
|
|
|
#4406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na chłopaka coś przygotowane? bo ja kombinuję, tz podoba mi się to co tż wymyślił czyli Robert, ale dzisiaj sprawdzałam czy z nazwiskiem pasuje też Leon, Maciej i Ignacy Cytat:
Ale mam nadzieję, że w ciąży będę się dobrze czuła i mam zamiar ten czas wykorzystać na dokształcenie się i kto wie czy po prostu swojej działalności nie założę i niech mnie szefowa i jaj księgowy cmokną w de.... No i mimo, że pisałam, że teraz kiepski czas na ciążę, to jednak nadal uważam, że dziecko to ogromny dar więc skoro ono ma się zjawić, to nie mogę być egoistką i myśleć o sobie. a co do żeli, to my mamy taki do masażu ze sklepu z naturalnymi kosmetykami i podejrzewam, że on też mógł pomóc ![]() aco do nóg na ścianie czy po prostu leżenie po, ja myślę, że to nie bujda w końcu jak kobieta zaraz wstanie to jednak grawitacja może utrudnić plemnikom przedostanie się dalej. Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-01-14 o 20:12 |
|||
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się nie zastanawiałam. Jak będę w ciąży to się rozeznam. N razie wiem tylko, że nie chcę rodzic w Rudzie Śl.
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie nastawiam się na cuda, raczej TSH będzie w najlepszym przypadku koło 6-7 a co do testów, może taaaaaka porządna owulacja się szykuje co?
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie chodzi po głowie Dorian. Nie chce nic klasycznego ani z top listy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Bo do pracy na 6:30 mam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A ból czasem był taki, że mi szarpało aż po nogach.
ćwiczę mało, głównie chodzę na basen, czasem w domu z fitness blenderem albo na rower wyjdziemy, ale stanowczo za rzadko. Dieta nie jest najgorsza, ale nie odmawiam sobie niczego i efekty widać :/ Dzisiaj mam w planach bieganie. Chłop też chce się odchudzić, więc może nam się uda trochę zrzucić do czerwca. Chociaż mi bardziej zależy na kondycji

rosi:
i koniecznie rozsiewaj fluidki
planując dziecko niczego nie mierzyłam, nie sprawdzałam, ot, po prostu z mężem żeśmy ustalili - robimy potomka i myk do łóżka "na oko", żeby trafić w dobry dzień, a potem, w dniu planowanej @ zrobiłam test i już. Mało co nie spadłam z kibelka, jak zobaczyłam wynik. A teraz coś czuję, że już nie będę tak błogo nieświadoma, hehehe