Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 10:20   #3811
myszonka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Mnie od 3 dni boli stopa, nic w nią nie zrobiłam, pewnie jakiś ucisk na nerw

wklejam zdjęcie pasków w pokoju, tak ma Gabi
Wow

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:20   #3812
majaa86
Zadomowienie

Ja też nie narzekałam na spanie a od tygodnia jakoś jest już kiszka..raz nie spałam do 4 rano, potem do 4 rano i koniec i ogólnie widzę,że moje spanie jest już do d...

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:25   #3813
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

a nie masz jakiegoś nawet małego białego? żeby na środek położyć? jak nie masz to trudno-jakoś to przeżyje. Biała koperta na pewno wynagrodzi
no naprawdę nie mam- wiem dziwna jestem

Cytat:

ja też nie miałam białego obrusu tylko taką dużą świąteczną ecrue serwetę biała koperta wystarczy
o to przynajmniej nie jestem sama najwyżej powiem księdzu, że koleżanka z Wizażu też nie miała białego

Cytat:

prześliczny ten pokoik-sama bym chciała mieć taki a jakie piękne łóżeczko Gabi pewnie jest zachwycona
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:35   #3814
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
tak dobrze pamiętasz tylko, że u mnie okazało się, że to od infekcji i luteiny dopochwowej. U mnie było sporo tego,bo wracałam z sikania i po drodze zmoczyłam całą bieliznę, albo siedziałam na kanapie i jak wstałam zobaczyłam mokrą plamę. Na szczęście u mnie na IP lekarz powiedział, że z wszystkim co mnie niepokoi trzeba się zgłaszać. No ale zdaję sobie sprawę, że są ludzie którzy wytykają, że z pierdołami przyjeżdżamy.
No właśnie też brałam luteinę, miała pomóc na twardnienia ale du**a.... Już mi się skończyła, to poobserwuję.

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej Wam
po mojej wizycie wszystko ok, mały się świetnie rozwija, ginka mówi ze wg niej termin rozpakowania na 5 maj. Mały wazy 614g.
dostałam skierowanie na krzywa cukrowa.
To smacznego Badanie nie jest straszne wcale najlepiej chyba pić dużymi łykami i szybko.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hej!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Crumble, ja też mam ciągle mokrą wkładkę. Jak nie od wydzieliny, to od moczu - zapach nie pozostawia złudzeń

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie to raczej nie mocz, choć też to rozważałam... Za to chyba pojawiają mi się hemoroidy ;O Ale póki co bez bólu i krwawienia, tylko takie spulchnione coś..

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Też się bałam, ale okazał się stan zapalny..na wszelki wypadek zakupiłam 2 testy na sączenie wód płodowych i mam w szufladzie..

Wyniki z glukozy ok, ale mam inny przelicznik widzę..
na czczo 4,14 (norma 5,50)
po 1 godz 5,19 (norma 11,10)
po 2 godz 4,22 (norma 7,80)

Dziewczyny z tą tapetą to może bym się skusiła,ale ja tego nie przypilnuję, bo się naciągać nie będę..może jakieś rady odnośnie jak kłaść i co trzeba?

Fistaszek , Ola gratuluję udanych wizyt!!!
Ty masz większy spadek między 1h a 2 h ale faktycznie, jakiś inny przelicznik. A za ile te testy?

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
też mam takie al'a wody, ale nie cały czas i nie jest tego bardzo dużo, najczęściej po siku jak już się ubiorę.

tak dokładnie mam to samo, taki jakby skurcz i nie mogę iść i trzyma mi coś nogę, pośladek i lędźwie uciska pewnie na nerw dzidzia ?
Może rwa kulszowa?

Cytat:

Śliczny!
Stary 2015-01-14, 10:46   #3815
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
no naprawdę nie mam- wiem dziwna jestem

o to przynajmniej nie jestem sama najwyżej powiem księdzu, że koleżanka z Wizażu też nie miała białego

prześliczny ten pokoik-sama bym chciała mieć taki a jakie piękne łóżeczko Gabi pewnie jest zachwycona
nie ma sprawy jakby co powołaj się na mnie
mieliśmy pusty pokój i latem stwierdziłam że po co ma stać pusty i zrobiliśmy jej tam sypialnie tzn ma jeden pokój z biurkiem itp a w tym śpi ale tak jej się spodobał że właściwie cały czas w nim siedzi i jak okazało się że będzie miała rodzeństwo to od razu wybrała dla siebie ten miętowy a drugi różowy jak znalazł dla Agatki
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 10:49   #3816
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
U mnie to raczej nie mocz, choć też to rozważałam... Za to chyba pojawiają mi się hemoroidy ;O Ale póki co bez bólu i krwawienia, tylko takie spulchnione coś..

Może rwa kulszowa?

hemoroidy... też się tego obawiam przez te problemy z wypróżnianiem :/
aaa wiesz, że nawet o tym nie pomyślałam ( a tyle czasu się o tym uczyłam i komuś umiem pomóc,doradzić a sobie nie) muszę się poobserwować

Irenka pokoik śliczny

historie z porodówek świetne

Weron jak tak powiesz jesteś mistrz

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:15   #3817
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
Gabi ma w pokoju pasy biało miętowe, super się to prezentuje, później wkleję zdjęcie

Muszę dzisiaj ogarnąć domek ale mi się nie chce, planuje też zrobić segregację w garderobie... mam tyle ciuchów w których już dawno nie chodzę a zostawiam z myślą że jeszcze się przydadzą.
sliczny pokoik

bosze mam to samo tyle mam ciuchów i butów a w niczym prawie nie chodzę ... czas cos z tym zrobić... ale moze... jutro
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
mnie też tak czasem boli, do tego idę i nagle tracę czucie w nodze taki ból promieniujący od kręgosłupa, przed pośladek, masakra jakaś
no a koleżanka niech się ciszy, że ją nic nie bolało
co do ruchów to moja koleżanka poczuła właśnie w okoli 22/23 tygodnia ciąży i to przy drugiej ciąży z powodu umiejscowienia łożyska, za kilka dni poczujesz
mam tak samo... czasem chodze jak pokraka istna
Cytat:
Dzisiaj kolęda

Dziewczyny czy brak białego obrusu to obraza dla księdza jak przychodzi z kolędą? Właśnie się dowiedziałam, że powinien być biały a nie mam. Najwyżej ksiądz się obrazi i już nie będzie chciał przychodzić z kolędą Za to mam białą kopertę
hej kolęda kolęęęęda!
dobrze napisane
Cytat:
hej Wam
po mojej wizycie wszystko ok, mały się świetnie rozwija, ginka mówi ze wg niej termin rozpakowania na 5 maj. Mały wazy 614g.
dostałam skierowanie na krzywa cukrowa.
dobre wiesci Oleńko
a jak samopoczucie?
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Musiałam wam wkleić popłakałam się http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...orodowki/pj11e .
hahahahaha ale sie usmialam
ze skarpetek i głodnego męża najbardziej
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hej!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Crumble, ja też mam ciągle mokrą wkładkę. Jak nie od wydzieliny, to od moczu - zapach nie pozostawia złudzeń

Jadę właśnie do pracy z l4, potem do Ikei, bo robimy remont kuchni i odświeżamy resztę.

Kupiłam ostatnio na Love Mum 2 staniki Alles Mama- nie zależało mi jeszcze na karmnikach, ale mają dobrą rozmiarówkę i cenę, a są przepiękne! Wczoraj je dostałam i jestem zachwycona

Tata już w domu, zamieszania co nie miara. Tata szczęśliwy Komoda z przewijakiem zrobiła furorę wśród pielęgniarek, idealnie nadaje się pod domowy respirator i dodatkowe urządzenia
Asiu ciesze sie ze tate macie juz w domu!
Ucałuj go od nas, dużo zdrówka !!

Pokaż cyce znaczy staniki!
Cytat:
Dziewczyny z tą tapetą to może bym się skusiła,ale ja tego nie przypilnuję, bo się naciągać nie będę..może jakieś rady odnośnie jak kłaść i co trzeba?
wysłałam PW

Ja wróciłam niedawno od lekarza, bosze... taka słaba jestem ze ledwie żyłam jak do domu dolazłam... jeszcze mam taaaaaaaaaaaaaak pod góręęęęęęęęęęęęęęęęęęę...
Udało mi sie po ponad godzinie wcisnąć miedzy pacjentów, nie mam zadnych zmian osłuchowych na szczescie, no ale nie wiem czy ja to rozgonie domowymi sposobami, nakupiłam na to cholerne gardlo tabsów do ssania
Wczoraj zrobiłam syrop z cebuli ale to tak na***wia ze nie jestem w stanie tego śmierdziela wypić
Zamówiłam inhalator i czekam, moze przyjdzie jutro

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 11:45   #3818
201606011622
Konto usunięte

eee wydaje Wam się. ja smutna?
nażarłam się to jestem przeszczęśliwa
ale miło, ze się tak martwicie
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:52   #3819
majaa86
Zadomowienie

Irenka pokój śliczny

Kasieńka dziękuję

Crumble ja byłam w lekkiej panice, ale takie testy są dośc drogie..za 4 szt takich wkładek zapłaciłam 50 zł jakoś z przesyłką..
Dokładnie to nazywa się tak:
test do wykrywania wycieku płynu owodniowego, Clearblue
Kupiłam na allegro u sprzedawcy: apteka Natolińska (www.natolinska.pl)

Przesyłka szybciutka, testy przyszły szybciej niż wizyta o 1 dzień, ale nie testowałam, bo stweirdziłam,że jak jadę na wizytę to wytrzymam..i że zostawię sobie na potem, bo ryzyko jest wieksze podobno przy końcówce ciązy..

Stary 2015-01-14, 12:02   #3820
irenka78
Rozeznanie

Dziewczyny czy Wam zdarza się mieć jeszcze problemy żołądkowe, już nie wymiotuje od dłuższego czasu, ale bardzo często jest mi nie dobrze, mdli mnie, odbija mi się nie raz mam zgagę no i wiecznie dziwne smaki w ustach, już zaczynam schizować czy to na pewno od ciąży, może mam coś nie tak z żołądkiem?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
czesc

sliczny pokoik

bosze mam to samo tyle mam ciuchów i butów a w niczym prawie nie chodzę ... czas cos z tym zrobić... ale moze... jutro

hej kolęda kolęęęęda!
dobrze napisane

dobre wiesci Oleńko
a jak samopoczucie?

wysłałam PW

Ja wróciłam niedawno od lekarza, bosze... taka słaba jestem ze ledwie żyłam jak do domu dolazłam... jeszcze mam taaaaaaaaaaaaaak pod góręęęęęęęęęęęęęęęęęęę...
Udało mi sie po ponad godzinie wcisnąć miedzy pacjentów, nie mam zadnych zmian osłuchowych na szczescie, no ale nie wiem czy ja to rozgonie domowymi sposobami, nakupiłam na to cholerne gardlo tabsów do ssania
Wczoraj zrobiłam syrop z cebuli ale to tak na***wia ze nie jestem w stanie tego śmierdziela wypić
zdrówka
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:07   #3821
201606011622
Konto usunięte

ja w zasadzie nie miałam od początku jakichs rewolucji żołądkowych więc.. teraz tez nie mam
wczoraj widziałam sie z dziecmi szwagierki, pochorowane, jakiegoś wirusa złapały, no i potem nawet ich tatę coś złapało, mnie potem brzuch rozbolał.. juz myślałam, ze się zaraziłam, nawet wzięłam sobie od niej syropu przeciwwymiotnego.. ale na szczęscie odpukac nic się nie działo, ani wieczorem ani w nocy. ani dziś. takze ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 12:14   #3822
weron1
Rozeznanie

Cytat:
czesc

sliczny pokoik

hej kolęda kolęęęęda!
dobrze napisane

dobre wiesci Oleńko
a jak samopoczucie?

wysłałam PW

cześć fajnie, że wpuścili Cię między siebie...dobre i to.

Cytat:
Dziewczyny czy Wam zdarza się mieć jeszcze problemy żołądkowe, już nie wymiotuje od dłuższego czasu, ale bardzo często jest mi nie dobrze, mdli mnie, odbija mi się nie raz mam zgagę no i wiecznie dziwne smaki w ustach, już zaczynam schizować czy to na pewno od ciąży, może mam coś nie tak z żołądkiem?
No ja wczoraj np miałam jakieś takie mdłości, ale to nie to samo co na początku ciąży. Zgaga tez bywa także chyba nie ma co schizować
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:20   #3823
kasienka1985
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, oby przeszło bo całą noc nie spałam prawie...
Ciągle mi spływa z zatok i gardło drapie, wrrrr

Ja już nie mam typowych objawów w stylu pociągów na pawika co do jedzenia mam czasem albo na cos ochote albo nie, a tak to jest ok.
Zgaga o dziwo też troszkę odpuściła ostatnio choć czasem się pojawia...
Gorzej ze sprawnością ruchową własnie, tym ciągnięciem w pachwinach i bólem w krzyżu ... aż strach pomyśleć co bedzie za miesiąc czy dwa! No jak połamaniec będe :/

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:23   #3824
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki dziewczyny, oby przeszło bo całą noc nie spałam prawie...
Ciągle mi spływa z zatok i gardło drapie, wrrrr

Ja już nie mam typowych objawów w stylu pociągów na pawika co do jedzenia mam czasem albo na cos ochote albo nie, a tak to jest ok.
Zgaga o dziwo też troszkę odpuściła ostatnio choć czasem się pojawia...
Gorzej ze sprawnością ruchową własnie, tym ciągnięciem w pachwinach i bólem w krzyżu ... aż strach pomyśleć co bedzie za miesiąc czy dwa! No jak połamaniec będe :/
ja nie wiem jak to moje biodro bd się trzymało, mam nadzieję, ze mi to przejdzie, bo nieraz jak się przekręcam, to mam wrazenie ze mi zaraz pęknie
Stary 2015-01-14, 12:30   #3825
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
czesc

sliczny pokoik

My staramy się co jakiś czas ciuchy w których nie chodzimy oddawać I teraz mam naprawdę nie wiele ciuchów. I staram się co jakiś czas robić inwentaryzację przydasiów i też zawsze kilka worków leci Uwielbiam opróżniać mieszkanie

Cytat:
Irenka pokój śliczny

Kasieńka dziękuję

Crumble ja byłam w lekkiej panice, ale takie testy są dośc drogie..za 4 szt takich wkładek zapłaciłam 50 zł jakoś z przesyłką..

Przesyłka szybciutka, testy przyszły szybciej niż wizyta o 1 dzień, ale nie testowałam, bo stweirdziłam,że jak jadę na wizytę to wytrzymam..i że zostawię sobie na potem, bo ryzyko jest wieksze podobno przy końcówce ciązy..
Dziękuję!!
Stary 2015-01-14, 12:30   #3826
mimi_77
Zakorzenienie

Laseczki - nie nadrobie Was... Troszkę mam zalatany okres - egzmainy, mgr musze oddać (tzn. rozdziały), Dzień Babci w przedskzolu, zebrania z rodzicami itp. Ale jak sie troche rozluźni to bede sie bardziej udzielać

Wysłałam na poczte zdjecie brzuchola nagiego mojego z okazji rozpoczęcia 25 tygodnia

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:34   #3827
scotasia
Wtajemniczenie

Mimi dzięki Ci za przypomnienie o Dniu Babci i Dziadka! Toż ja muszę się z małym za laurki zaraz brać!!
25tydz.. to brzmi już tak poważnie

Irenkaja się wieczorami najgorzej czuję, czasem mi niedobrze, czasem męczy zgaga.. A I trym. miałam bez wymiotów i mdłości. Myślę, że to normalne

A czy Wy teraz macie wizyty częsciej niż raz w miesiącu? Już nie pamiętam, jak miałam w pierwszej ciąży. Te 4 tygodnie tak długo się ciągną...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-01-14 o 12:36
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:36   #3828
201606011622
Konto usunięte

lece oglądać

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Mimi dzięki Ci za przypomnienie o Dniu Babci i Dziadka! Toż ja muszę się z małym za laurki zaraz brać!!

Irenkaja się wieczorami najgorzej czuję, czasem mi niedobrze, czasem męczy zgaga.. A I trym. miałam bez wymiotów i mdłości. Myślę, że to normalne

A czy Wy teraz macie wizyty częsciej niż raz w miesiącu? Już nie pamiętam, jak miałam w pierwszej ciąży. Te 4 tygodnie tak długo się ciągną...
w lutym juz bd miała dwie a dalej to nie wiem podejrzewam, ze tez koło dwóch na miesiąc
Stary 2015-01-14, 12:47   #3829
majaa86
Zadomowienie

Scotasia ja mam wizyty co 3 tyg jak na razie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 12:53   #3830
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cześć

nie do wiary ale miałam bardzo dobra noc....wtuliłam sie w podusie i dosłownie pstrykniecie palcami i blackie śpi
Jedyne co mnie budziło to sik, ale ogólnie rewelacja
A o 6 obudziłam sie wyspana no ale nie jestem kamikadze, poleżałam troche i zasnęłam dalej
i teraz zastanawiam sie czy to placebo czy poduszka jest faktycznie fenomenalna...

a niedawno wróciłam ze spaceru... musiałam podejść wpłacić sobie kaske na konto co by móc dalej szaleć zakupowo

Cytat:

a nie masz jakiegoś nawet małego białego? żeby na środek położyć? jak nie masz to trudno-jakoś to przeżyje. Biała koperta na pewno wynagrodzi

dla synka
Księdzu/księdzowi (?) z parafi mojej babci na pewno by wystarczyła

Cytat:
też mam takie al'a wody, ale nie cały czas i nie jest tego bardzo dużo, najczęściej po siku jak już się ubiorę.

tak dokładnie mam to samo, taki jakby skurcz i nie mogę iść i trzyma mi coś nogę, pośladek i lędźwie uciska pewnie na nerw dzidzia ?

super, duży Kubuś
właśnie coś smutna jesteś

super! bardzo się cieszę, że jest ok i widać po Tobie, że jesteś spokojniejsza

W końcu wstałam i nie bolą mnie plecy za chwilę mam odbiór szafy i sprzątam/remontuję/urządzam dalej

za wizyty!
to samo mam

a teraz mam znowu jakieś globułki i teraz normalnie leci ze mnie rano ze masakra... wczoraj przeleciało mi przez wkładke i majtki, ze leginsy całe zmoczyłam dobrze, ze mnie lekarz uprzedził, bo bym zeszła na zawał

Cytat:
Najbliżsi wiedzą jak się faktycznie czuję, ale jak ktoś inny pyta to tak " jak się czujesz-chyba dobrze co?" bo chodzę, nie ryczę, jestem normalnie ubrana i pomalowana <na zewnątrz oczywiście> więc twierdzą, że ciążę przechodzę super. Teraz na pytanie o samopoczucie odp, że tak jak czuje się kobieta w ciąży-szału nie ma.
|To samo powiedziałam lekarzowi na wstępie, ale potem dla równowagi sie poskarżyłam...

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej

Mój bąbel też lubi ze mną jeździć Najgorzej jak stoję na światłach, wtedy nie wiem co się dzieje, tak mi daje popalić, chyba wyczuwa, że nie jedziemy

Strzałka ja też zawsze mówię, że jest w miarę ok, jakoś nie lubię się skarżyć. I szczerze, no nie wierzę, że przez całe 9 miesięcy kobieta czuje się świetnie w ciąży
Asiuk super, że tato jest w domu, dużo siły dla niego i dla was

Chyba zaczęły się te gorsze dni... Do tej pory nie miałam żadnego problemu ze spaniem, a dzisiaj co chwilę się budziłam i nie mogłam znaleźć sobie miejsca... No i zaliczyłam już labo i jakaś skołowana jestem Ciekawe jak moje tsh?
bo nie kołysze mój mały też szaleje w aucie na światłach, wiec coś w tym jest...

za tsh
Stary 2015-01-14, 12:53   #3831
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
„Torba w szafie. A! I skarpetki, koniecznie dorzuć tam skarpetki, bo zapomniałam!”Poleciał do szafy, mamrocząc pod nosem „Skarpetki! Skarpetki!” Po przyjeździe do szpitala wyciągnęłam z torby... kilkanaście par skarpetek – swoich i męża. Poza nimi w torbie nie było niczego więcej."

Mój mąż byłby do tego zdolny

mój jest ZAWSZE nadzwyczaj spokojny... tylko jak ten krwotok miałam co do szpitala pojechaliśmy to spanikował przy moim ryku i biegał szukajac toalety (bo mi kazali najpierw siki oddaćdo badania tuż przed badaniem ginekologicznym), ale to był tylko ten raz i szybko się opanował...

Cytat:

super, wygląda jak pokoik z gazetki na prawdę świetny

Cytat:
hemoroidy... też się tego obawiam przez te problemy z wypróżnianiem :/
aaa wiesz, że nawet o tym nie pomyślałam ( a tyle czasu się o tym uczyłam i komuś umiem pomóc,doradzić a sobie nie) muszę się poobserwować

Irenka pokoik śliczny

historie z porodówek świetne

Weron jak tak powiesz jesteś mistrz
ja sie boje codziennie o mojego hemoroidowego przyjaciela...juz raz przecież zakrwawił
ale znalazłam sposób na codzienne wypróżnianie mussli, kanapka z dżemem śliwkowym lub ciemny chleb z ziarenkami

Cytat:
taaak jak sie najem to też jestem szczęśliwa
nie zacytowało mi nt wagi twojego synia.... mój pewnie będzie podobnie ważyć jutro a i nie rób jaj, idziemy łeb w łeb z ciąży więc sorry memorry masz ze mną rodzić

Cytat:
Irenka pokój śliczny

Kasieńka dziękuję

clearblue, jest droga firmą... miałam testy owu tej firmy i nie pwiem zeby mnie kieszeń nie zabolała....ale przynajmniej każdemu moge z czystym sumieniem polecić...bo są naprawdę ekstra... i 50% sukcesu moge im przypisać

Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

zdrówka

ja, ja, ja! zgaga, wczoraj 2x zgaga z cofką i dziwny smak w ustach nie schizuj, czytałam ze to normalne...

TŻ mi mówi ze zgagę mam przyjąć z pokorą, bo synusiowi włosy rosną...na co ja mu odpowiadam zawsze, ze przez tą pokore urodzę Wodeckiego.

Nie wiem jak to sie stało, ale nie zacytowało mi wszystkiego, a nie pamietam do końca co....

o wiem... historie z porodówki mega! znając mojego TŻ coś bede mogła w maju ciekawego opowiedzieć

Werna, po co ci obrus, wystarczy koperta! A tak poważnie Ty nie masz przyjąć księdza tylko Boga. Bóg się urodził w stajence, pośród bydła i leżał na sianie...zaręczam ci ze białego obrusu nie mieli gdyby mi tak ksiadz zwrócił uwage na brak białego obrusa to na pewno byłby u mnie pierwszy i ostatni raz....

Trzymam kciuki za wizyty!
Stary 2015-01-14, 12:57   #3832
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Loluska, woda z solą albo tantum verde

mamuska dzis jedzie, będę miala więcej czasu na wizaz
woda ciepła? póki co wypijam litry herbaty z cytryną, sokiem malinowym i miodem

scotasia
cięszę się że kryzys ząbkowy za tobą witajcie spokojnie noce... do maja

co do wizyt póki co raz na miesiąc.

Cytat:

pięknie

kasia
jakie leki na gardło ci przepisał?zdrówka

Cytat:
ufff

Cytat:

zdrówka

czasem jeszcze wymiotuję ale bardzo rzadko i tylko gdy muszę wstać wcześnie. poza tym znacznie lepiej niz na początku nie mdli mnie wogóle. Ale każda z nas inaczej znosi więc nie schizuj

A ja dziś na obiad zrobiłam kwaśny żurek z grzybkami a na drugie ziemniaki z kotletami sojowymi

a teraz cd. nauki....

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:59   #3833
201606011622
Konto usunięte

nadzieja, to wychodzi, ze musimy się wybrac do tego samego szpitala i się za ręce trzymać podczas porodu

a mi się śniło własnie ze urodziłam, na tym etapie co jestesmy. masakra

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

https://www.facebook.com/video.php?v=1017190738306467

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 12:59   #3834
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Ja chodzę raz w miesiącu, co 4-5 tygodni. Pewnie w marcu/kwietniu zacznę chodzić co dwa... ale nie śpieszy mi się ;p
Stary 2015-01-14, 13:04   #3835
07_Pati_07
Raczkowanie

Cześć kobietki
czytam Was regularnie ale jakoś nie miałam siły się udzielać, wczoraj bez powodu prawie pół dnia przeryczałam, a później poszłam sobie sama na spacer i jakoś mi przeszło
Gratuluję chłopców i trzymam kciuki za kolejne wizyty

No i nie ukrywam, że humor mi też listonosz poprawił przynosząc paczki z allegro

załączam zdjęcia co nabyłam drogą kupna dla córeczki

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 13:12   #3836
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
nadzieja, to wychodzi, ze musimy się wybrac do tego samego szpitala i się za ręce trzymać podczas porodu

a mi się śniło własnie ze urodziłam, na tym etapie co jestesmy. masakra
koniecznie! najlepiej to przyjedz do mnie rodzić...mamy tutaj darmowy epidural

weź nic nie mów, ja ostatnio coś o wośp oglądałam i pokazywali wcześniaczka urodzonego z 700g... taki maleńki człowiek
Stary 2015-01-14, 13:13   #3837
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
koniecznie! najlepiej to przyjedz do mnie rodzić...mamy tutaj darmowy epidural

weź nic nie mów, ja ostatnio coś o wośp oglądałam i pokazywali wcześniaczka urodzonego z 700g... taki maleńki człowiek
daj spokój, to niedługo mój wiercioch tyle bd miał
Stary 2015-01-14, 13:16   #3838
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
czytam Was regularnie ale jakoś nie miałam siły się udzielać, wczoraj bez powodu prawie pół dnia przeryczałam, a później poszłam sobie sama na spacer i jakoś mi przeszło
Gratuluję chłopców i trzymam kciuki za kolejne wizyty

No i nie ukrywam, że humor mi też listonosz poprawił przynosząc paczki z allegro

załączam zdjęcia co nabyłam drogą kupna dla córeczki

świetne zakupy a sukienka
Stary 2015-01-14, 13:18   #3839
201606011622
Konto usunięte

wgl ten dzidziusiowy proszek w rossmanie kosztował koło 27 zł ostatnio a wczoraj w tesco za 20 lovele widziałam
Stary 2015-01-14, 13:19   #3840
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój, to niedługo mój wiercioch tyle bd miał
Ale nie smutamy, tylko myślimy pozytywnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości