|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
|
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie u mojej pani dr, mam uzupełnione witaminy o Biofer
![]() Co do koncertu, to bilety już kupione, zapewne będę na boku sobie grzecznie stała. To niepierwszy raz kiedy będę tam na koncercie, nigdy nikt na mnie nie wpadł, nie popchnął... Jestem dobrej myśli... No i popracuję sobie do końca marca |
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
U nas wszystko ok uuff, dzidzia zdrowa, machała mi tak słodko że o jej,nos i kark ładnie dało sobie sprawdzić ale z serduszkiem z przeplywem to się zwiercilo strasznie Jestem przeszczesliwa ze wszystko ok dzieć 12t4dc za MC 11.02 może uda się podejrzeć co ma między nóżkami.... chodź dziś zaczęłam się zastanawiać czy nie milsza była by nie spodzianka po porodzie Natetitka trzymaj mocno kciuki aby było wszystko ok &&&&&&& Edytowane przez malenstwo1988 Czas edycji: 2015-01-13 o 23:18 |
|
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://kojce.com.pl/2013/01/09/podus...-motherhood-2/ --- Postaram się jutro nadrobić i uzupełnić wszystkie wizyty w kalendarzu Dobranoc! |
|
|
|
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
udanego dnia dziewczyny
ja zmykam na morfologie tsh i mocz noc niestety ponownie taka sama jak poprzednia czyli wiezadla w biodrach bardzo mi przeszkadzaly i nie moglam lezac ani na jednym ani na drugim boku.. ja nie wiem.. jak tak dalej pojdzie bede spala na krzesle:/
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki,
mam nadzieję, ze jeszcze ktoś o mnie tu pamięta nie wiem co się dzieje z wizażem i oprogramowaniem MAC - bardzo często nie mogę się zalogować - wpisuję hasło, loguje mnie do konta po czym wylogowuje.... czasem wizaż w ogóle nie działa... podczytywałam na bieżąco, ale od tygodni nic nie mogę napisać... dziś korzystam z laptopa mamy, żeby napisać, że u mnie ok i że żyję sprawa z nadciśnieniem się wyjaśniła - mam je nawet momentami za niskie (średnie z 24h to 108/61), a wysokie ciśnienie w gabinecie wynika z mojej panikarskiej natury![]() generalnie to znowu się martwię, bo od kilku dni mam bóle, jak na okres. Wczoraj były dość mocne - od początku takich mocnych nie miałam i jeszcze jedno pytanie, zaraz po jedzeniu (albo wypiciu szklanki czegokolwiek) od razu mi brzuchol "pęcznieje". Po godzinie opada, ale martwi mnie to trochę, bo na necie nie znalazłam nic takiego, tylko o twardnieniu i skurczach przepowiadających - a to na pewno nie to.... echhhhh Gratuluję wszystkich pięknych brzuszków i dzieciaczków w środku
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a gdzie kupiłyście takie wielkie poduchy do spania? W Tchibo kiedyś widziałam, ale nie wiem czy teraz są...
Ktoś pisał o pompowanych kółkach do wózka - nie polecam! Większość moich koleżanek z takimi kółkami, przynajmniej raz łapały gumę na spacerach. Jedna na szkle, druga w lesie na nierównościach, trzecia na gwoździu. Myślę, że amortyzator i piankowe koła są "bezpieczniejsze" ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Ja mam dziś na 18.30 usg I się dowiem czy idę do szpitala na usunięcie torbieli...
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska ja mam maca i mi wizaz chodzi bes zadnych problemow
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Poduszke kupilam we wroclawskim askocie
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2015-01-14 o 09:40 |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
O znalazłam - https://www.tchibo.pl/m/poduszka-dla...400068475.html
Macie takie czy większe? |
|
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam pompowane kolka i nigdy nie miałam problemów
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niespodzianka fajna sprawa ![]() Tylko mozesz miec problem z uniwersalnymi ciuszkami, bo ja mam teraz fazę na wchodzenie na działy niemowlęce i tam króluje albo róż, albo niebieski ![]() Cytat:
żeby dziś wszystko było dobrze i obeszło sie jednak bez szpitala to chyba muszę poważnie rozważyć zakup tego kojca
|
|
|
#4003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... serio ![]() miałam tylko w 1 wózku piankowe i ... jestem na nie pompowane amortyzują wspaniale, nie czuć jak się wjedzie gdzieś po kamykach, a piankowe terkocą...i telepią nawet przy dobrej amortyzacji przeszkadzają Mi się raz w ciągu wózkowania zdarzyło wjechać na ... pinezkę, ale wulkanizatorów pełno - 10min i miałam nowe kółko a poduszka chyba moja ma 130cm - jak się pozwijam to jestem w środku niej :P Ja dziś na wizytę za niedługo, mam nadzieję, że wyniki dotrą do lekarza bo ostatnio był problem...że laboratorium pomyliło numery badań ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- no ale jedno co do kółek to jest bólem - z pompowanymi wózek waży dużo więcej
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Witam Serdecznie
Jestem Tutaj nowa ... Mam na imię Ilona. Termin porodu mam na 3 lipca. Prawdopodobnie będzie chłopczyk, tak mi powiedziała moja Pani ginekolog, ale to wszystko tak na 70% Pozdrawiam buziaczki |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj to pierwsza ciąża? opowiedz coś o sobie
|
|
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
gadala tu ktoras osatnio o makaronie z bialym serem i w koncu mnie dopadlo i musialam sobie zrobic:P ale ja to tak na slodko
|
|
|
|
#4007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj 3 lipca piękna data hihi moje urodzinki
|
|
#4008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Ja też jestem nowa i jeśli Wam nie przeszkadza, chętnie do Was dołączę. Pokrótce o sobie: jestem z tych osób, którym uczeni profesorowie powiedzieli, że nie będą mieć dzieci. Mam endometriozę, w marcu 2013 roku operacja usunięcia torbieli endometrialnych z obu jajników. Trzy miesiące na hormonach, żeby uśpić chorobę. Powiedziano mi, że mam się starać zaraz po odstawieniu, bo im dłużej od operacji tym szanse będą maleć. Jedynie mój ginekolog tu na miejscu dawał mi nadzieję. Zrobił mi hsg na oddziale - jajowody drożne, kontrolę owulacji - co dwa miesiące była, więc wg niego szanse były. Ale się nie udawało. W październiku mieliśmy z mężem 5 rocznicę ślubu. Wcześniej przedyskutowaliśmy, że jeśli nie możemy to trudno, na in vitro się nie zdecydujemy, bo ja psychicznie nie jestem na to gotowa. Pojechaliśmy w góry, ani słowa o dziecku... i wróciliśmy w trójkę miałam w planie pracować sobie nawet do 7 miesiąca, ale życie szybko zweryfikowało moje plany, w mojej pracy się biega, bo tłumy na okrągło (przychodnia), więc zaczęłam plamić. Od razu na L4 i 2 opakowania obrzydliwej luteiny pod język :/ Po kilku dniach siedzenia w domu zaczęłam tak wymiotować, że wstawałam zjeść i kładłam się spowrotem, żeby się utrzymało, więc w sumie 1,5 miesiąca w łóżku od Nowego Roku wymioty ustały, ale mdłości nadal mam paskudne. Wyniki krwi poleciały na łeb i szyję, waga zjechała do 45kg. Na szczęście moje Maleństwo ma się dobrze, bo po śniadaniu łykam witaminy Prenatal Complex Jutro zaczynamy 15 tydzień. Termin porodu na 16 lipca wg OM. Najbliższa wizyta kontrolna 20 stycznia. Tak jak Wy nie mogę się jej doczekać no i też chodzę w rozpiętych dżinsach na zakupy na razie nie jestem w stanie wyjść. Z domu sama nie wychodzę taka jestem słaba. Mam nadzieję, że Wy czujecie się lepiej :P Pozdrawiam Was wszystkie!!!
|
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie, Mały obracał się jak w kołowrotku
Waży około 130g i mierzy 12,2cm <3 wsio ok, Mam moralny dylemat ze zwolnieniem, gin chciał mi dać od dziś...boję się tych kontroli zusowskich (tyle słyszę jak to niemiło wpadają gdy ktoś akurat poszedł po bułkę do sklepu) - a nie wiem jak to wygląda z ich strony. Mam prawo iść odprowadzić syna do pkola żeby się nie czepiali?, bo jestem w sumie jedyną osobą która go może odebrać i przyprowadzić (TŻ codziennie od rana do późna w pracy). |
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ;-) Pozdrawiamy nadal ze szpitala, niestety :-(
Czuje się w porządku,kroplowki z magnezem mi podają i antybiotyk bo prawdopodobnie jakieś zapalenie może być w obrębie owodni lub innych cudów. Leżę i umieram z nudow,choć wiem ze tu jestem pod stałą opieką. Okazało się też ze mam nisko osadzone łożysko i to może dawać podobne efekty jak krwawienia i inne atrakcje. także sobie odpoczywam (na ile można w szpitalu) i staram się myśleć pozytywnie (mam na sali wsparcie bo we 3 lezymy z tym samym tylko różne tygodnie :-( ) Trzymajcie kciuki,podgladam was codziennie ale strasznie kiepsko tu z zasięgiem ;-)
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Nie, to moja druga ciąża. Niestety poroniłam rok temu dokładnie 4 listopada a w tym roku dokładnie 4 listopada dowiedziałam sie, że znowu jestem w ciąży ... Aktualnie jestem w 16 tygodniu. Pozdrawiam buziaki
|
|
|
|
#4014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witajcie nowe mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
a na słodko jakoś sobie tego nie wyobrażam
|
||
|
|
|
#4017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo ![]() Cytat:
![]() Popros o l4 chodzone, wtedy zus nie ma sie do czego doczepić ![]() Cytat:
Wytrzymasz to Kochana, a potem bedziesz miałą piekna nagrodę w postaci zdrowego bobaska mmm gotuje fasolową, tak pachnie że mam ochotę wejsć do gara ![]() ![]() ale jeszzce musi się troche pogotować..
|
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
no ja na slodko:P przypomina mi sie troche smak pyzow z serem bialym^^ a tak to smarze na patelni makaron dodaje bialy ser podsmarzam i slodze^^ ale ja to sie w domu nauczylam za dzieciaka tak jesc i mi zostalo:p
no ale ogolnie jest mi zle.. bylam na pobraniu krwi morfo tsh i mocz i wyniki nie sa za fajne.. tzn morfologie jakos przeboleje ale za to mocz i tsh mnie dobily.. jest mi zle
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-01-14 o 15:06 |
|
|
|
#4019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jutro się wybieram na badania... Zobaczymy co to będzie ... Moje wyniki też zazwyczaj takie sobie są, także jutro się z Wami nimi podzielę. Głowa do góry będzie dobrze. Poza tym jak źle się "przygotujemy" do badania moczu to wyniki za zwyczaj są złe. Ostatnio jak byłam na badaniu, to Pani z laboratorium powiedziała mi jak mam się przygotować... |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przecież na l4 ciążowym nie musi być napisane, że masz leżeć. Możesz mieć normalne i będziesz chodzić. Ja takie mam, jestem po kontroli w Zusie i żyję.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

nie wiem co się dzieje z wizażem i oprogramowaniem MAC - bardzo często nie mogę się zalogować - wpisuję hasło, loguje mnie do konta po czym wylogowuje.... czasem wizaż w ogóle nie działa... podczytywałam na bieżąco, ale od tygodni nic nie mogę napisać... dziś korzystam z laptopa mamy, żeby napisać, że u mnie ok i że żyję
sprawa z nadciśnieniem się wyjaśniła - mam je nawet momentami za niskie (średnie z 24h to 108/61), a wysokie ciśnienie w gabinecie wynika z mojej panikarskiej natury

żeby dziś wszystko było dobrze i obeszło sie jednak bez szpitala