Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 11:50   #2371
Papusia28
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam się w 9 tygodniu. Dzisiaj miałam wizytę i dlatego rzadko pisałam. Czekałam na serduszko, ponieważ w 6 tyg nie było widać. I się doczekałam. Dwóch!

Boże, nigdy nie pomyślałam, że będę miała bliźniaki. Poryczałam się podczas usg. Normalnie dalej jestem w szoku...
y

Serdeczne gratulacje
dziewczyny ale ja świruje masakra boje się chodzić boję się nawet do toalety wstać ;/ cały czas strach że się coś wydarzy dziś musiałam wyjść z domu do rodzinnego lekarza i po wyniki badan to bylam w takim strachu ze masakra niby nie mam powiedziane że muszę cały czas leżeć tylko mam uważać na siebie nie podnosić nic ale ja to bym tylko w łożku z tego strachu leżała wiem że nie moge się denrewować bo to też nie dobrze ale to mnie przerasta
Papusia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:54   #2372
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Bo ma rację. Ja też biorę luteinę chyba dla Świętego Spokoju, bo źle się po niej czuję, ale nie mam odwagi aby przestać. To samo z kwasem foliowym. Branie teraz nie ma już znaczenia.
Naprawde nie ma juz teraz znaczenia branie kwasu foliowego???

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
y

Serdeczne gratulacje
dziewczyny ale ja świruje masakra boje się chodzić boję się nawet do toalety wstać ;/ cały czas strach że się coś wydarzy dziś musiałam wyjść z domu do rodzinnego lekarza i po wyniki badan to bylam w takim strachu ze masakra niby nie mam powiedziane że muszę cały czas leżeć tylko mam uważać na siebie nie podnosić nic ale ja to bym tylko w łożku z tego strachu leżała wiem że nie moge się denrewować bo to też nie dobrze ale to mnie przerasta
Jesli masz mozliwosc w ciagu dnia lezec to wykorzystuj to

Rozumiem Twoj strach, ale serduszko bije, wszystko bedzie dobrze
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:56   #2373
fiona27
Zakorzenienie

Papusia taki strach jest jak najbardziej zrozumiały i chyba ciężko jest go wyeliminować po takiej "przygodzie" jaką miałaś .

Przed zajściem brałyście kwas ?
Ja go biorę już 2 lata
Stary 2015-01-14, 11:57   #2374
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Papusia taki strach jest jak najbardziej zrozumiały i chyba ciężko jest go wyeliminować po takiej "przygodzie" jaką miałaś .

Ja go biorę już 2 lata
Ja bralam rok przed zajsciem
Stary 2015-01-14, 12:00   #2375
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Hmm... glistę kiedyś zjadłam i wolałabym tego nie powtarzać
I znowu to kwestia pewnej filozofii i podejścia. Ja ( i tu podkreślam, że to tylko i wyłącznie moje zdanie i decyzja) nie chciałam leków, po których się źle czułam, czysto profilaktycznie. Powiedziałam sobie co ma być, to będzie i nie zdecydowałam się na wspomaganie na tak wczesnym etapie. Leki, żadne w sumie nie są obojętne organizmowi, dupek czy luteina to hormony, a ja nie widzę sensu mieszania mi w hormonach, skoro nie mam z nimi problemu Po prostu nie lubię brania czegoś "z automatu", "na wszelki wypadek", itp
I dotyczy to tak samo dupka, jak witaminy C czy antybiotyków
BTW. witamin dla ciężarnych w poprzedniej ciąży też nie brałam (poza kwasem foliowym), bo w badaniach żadnych niedoborów nie miałam, za to dzięki brakowi mdłości mogłam sobie pozwolić na bardzo różnorodną dietę.

Ale jak napisałam, jest to moje prywatne podejście, podyktowane trochę smutnymi doświadczeniami minionego czasu, a trochę chyba tym, że wychowywałam się pod jednym dachem z lekarze i generalnie do leków i leczenia mam specyficzne podejście

Co nie
Kurak z pieca fajna rzecz Do tego jakaś sałatka i np. pieczone ziemniaczki A tort zawsze można kupić
Powiem Ci,że ja też dostałam dupka profilaktycznie. Oczywiście nie jest to kwestia,że biore ,bo lubię . Z jednej strony też nie czułam się z tym dobrze,że biore coś na "zaś". Tym bardziej,że początkowo czułam się fatalnie po tym. Choć z perspektywy czasu patrząc to chyba też był po części zbieg okoliczności i mojego "typowego" złego samopoczucia. Pyta lam nawet o to lekarza,czy skoro biorę dodatkowy hormon, a np.moje są w normie to czy nie pogarszam sobie samopoczucia. Twierdził,że tego się nie da skumulować. Biorę, bo mam zaufanie do Niego i w związku z tym nie chciałam ryzykować . Po ostatnim poronieniu chyba po prostu też miałam z tyłu głowy,że nigdy wiecej nie chciałabym tego przechodzić.

Co do jedzenia to chyba wrzuce kawał mięcha do pieca,zrobie sos i te ziemniaki zapiekane(dobry miałyście pomysł)
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
najprosciej miecho do piekarnika karkówka b. prosta a zawsze smaczna ziemniory tez z piekarnika i tez jestem za sałatka.
Torta jak nie chcesz kupowac bo drogie to to to ja awaryjnie ronbiłam na urodziny tz gotowaca( piekarnik mi sie zrabał i spalił wszystko) kupiłam gotowe biszkopty- czekoladowego do tego krem dr oetkre konfitura z czarnej porzeczki bita smietana ozdobne rózyczki i powiem ci ze machnełam takiego torta ze nikt sie nie kapnoł
Ja ogólnie teraz to na myśl o mięsie mam odruch....ale wiem,że cała banda zje. Ja poprostu zjem ziemniaki i sałatke
Tort gotowy w sumie to też nie głupie. Jak jutro nie dam rady to chyba faktycznie poratuje się dzięki za pomysł!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:14   #2376
AgaPlast
Zadomowienie

nie ma sensu
organizm wysyca sie kwasem foliowym przed ciaza i po zapłodnieniu korzysta z tego nagromadzonego dlatego zaleca sie w okresie rozrodczym cały czas brac kw foliowy albo chociaz min. miesiac przed ciaza optymalnie były by 3 miesiace bo tyle czasu potrzeba na max. wysycenie.
Ale lekarze kaza brac dla spokojnosci
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:23   #2377
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

Ja go biorę już 2 lata
ja brałam, ale jakoś tak mało regularnie ze 2 mc przed ciążą.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 12:25   #2378
AgaPlast
Zadomowienie

nie ma sensu
organizm wysyca sie kwasem foliowym przed ciaza i po zapłodnieniu korzysta z tego nagromadzonego dlatego zaleca sie w okresie rozrodczym cały czas brac kw foliowy albo chociaz min. miesiac przed ciaza optymalnie były by 3 miesiace bo tyle czasu potrzeba na max. wysycenie.
Ale lekarze kaza brac dla spokojnosci

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

dwa razy pusciło mi to samo
Stary 2015-01-14, 12:28   #2379
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim żeby brac dupka czy inne hormony profilaktycznie . Rozumiem że jak kobieta poroniła pierwsza ciąże albo miała problemy z utrzymaniem to w drugiej się zaleca.. no albo gdy coś się dzieje jakieś krwawienia ale jak jest wszystko ok to po co ? No jakoś to do mnie nie przemawia..
W sumie to troche was rozumiem, lekarz przepisuje to lekarzowi sie ufa i sie bierze .. tylko co to za lekarz który bez powodu przepisuje hormony ???

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Jestem dzisiaj w pracy Wczoraj poczułam się troche lepiej i stwierdziłam że spróbuje. Jeszcze nie wymiotowałam dzisiaj to już dobrze ale mnie strasznie muli i kręci się w głowie. Oby do 16.
No i super , trzymam kciuki żebyś dała radę

Cytat:
:

A widzisz u nas to trwa już 3 rok, gdzie męża nie ma średnio 7 miesięcy w roku
Masakra , tyle miesięcy bez faceta w domu . Nie dość że tęsknota to jeszcze wszystko na Twojej głowie .. Jak mój wróci to już go nigdy nie wypuszcze

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Super,że tak się ułożyło! daleko nie będziecie mieli do przenoszenia
Cena też naprawdę baaaaardzo przyjemna. Jeśli możesz to napisz proszę w jakim to mieście takie okazje można trafić
Forum publiczne, nie chcę żeby ktoś mnie tu skojarzył więc napiszę tak mała miejscowość w województwie Świętokrzyskim

Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
Drogie mamusie jak traktujecie seks na tym etapie ciąży? Jak myślicie jest całkiem bezpieczny, czy lepiej zostać abstynentem ? Pytam, bo sama nie zapytałam mojej ginekolog, a boje się bo jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym i wolę dmuchać na zimne. A przyznając się szczerze to nabrałam wielkiej ochoty na poprzytulanie się z mężem jednak strach o zdrowie dzieciątka jest większy
W pierwszej ciąży korzystałam ile się da , miałam wieeeeeeelką ochotę ale teraz się boję , mam jakiś STOP w głowie ze względu na moją nadżerkę .

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Jeżeli ciąża przechodzi bezobjawowo to nie ma przeciwskazań. Na mnie ciąża zadziałała bardzo pobudzająco z czego TŻ się bardzo cieszy
Na mnie też

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
vea mam podobne podejscie do twojego w sumie nic nie biore tylko kwas foliowy. na co dzien tez nic nie łykałam bo wychodze z załozenia ze to sztuczne i tak sie nie przyswaja( raptem 5%) wiec szkoda produkowac drogi mocz
Ja jestem tylko za łykaniem witamin w przypadku anemii która jak wiadomo w ciąży może być niebezpieczna , no i oczywiścię kwas foliowy .. Reszta jak dla mnie bez sensu

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
niespodziewajka- super gratuluje tez zamierzamy sie wyprowadzic ale po porodzie na spokojnie za jesien/ zime na domek najlepiej albo 3-4 pokoje na parterze
Mnie spokojnie wystarczą dwa pokoje . Dla mnie najważniejsze jest żeby dzidziol jak się urodzi miał swój kąt do spania i odpoczynku A w jedny pokoju z moim dwulatkiem byłoby trudno

Cytat:

Serdeczne gratulacje
Doskonale Cię rozumiem , sama też pewnie bym świarowała. Ale myślę że to minie , teraz sprawa jest swieża ale wkrótce wyluzujesz troszkę i będzie ok
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:42   #2380
Calineczka 27
Zakorzenienie

Ja chyba nie miałam tak profilaktycznie. Zaraz po iui miałam brać dupka i nie wolno mi było odstawic bez zrobienia bety. Mam brać i ufam lekarzowi w 100%. Nie po to sie starałam rok o dziecko, zeby robić inaczej niż każe. Z tego co wiem każda kobieta w klinice dostaje i zwolnienie też jak tylko sie chce. Moze na takie ciaze bardziej sie chucha, bo niektórzy walczą kilka lat i lepiej zrobić wszystko, zeby utrzymać ciążę.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:44   #2381
ankaaa206
Wtajemniczenie

Co do seksu to ja kompletnie nie mam ochoty, a biedny tz czeka i czeka :-D witamin poza kwasem foliowym i witamina D a w 3 trym omega 3 raczej brac nie bede, no chyba ze morfologia bedzie kiepska, dla mnie to pic na wode tak ledwo co sie przyswajaha.

Gratuluje kolejnych blizniakow i zazdroszcze troche, to Twoje pierwsze dzieci?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:44   #2382
SugarbabyLove
Zakorzenienie

My teraz mamy 2 pokoje a nad jest 3 i mąż pracuje w domu już się ciasno robi on potrzutuje swojego kąta do pracy a syn pokoju do zabawy . Ten folio forte właśnie biorę razem z tamtymi
Stary 2015-01-14, 13:00   #2383
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
My teraz mamy 2 pokoje a nad jest 3 i mąż pracuje w domu już się ciasno robi on potrzutuje swojego kąta do pracy a syn pokoju do zabawy . Ten folio forte właśnie biorę razem z tamtymi
Ja co prawda lekarzem nie jestem, ale jedno z tych dwoch odstawilabym... Mozesz spytac lekarza na nastepnej wizycie co o tym mysli
Stary 2015-01-14, 13:01   #2384
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, ale jak lekarz kazał mi brać witaminy to kazał odstawić sam kwas...
Dokładnie mi tak samo. Mi kazała do końca 12 tyg brać kwas, a potem przejść na witaminy

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Mi tez gin powiedział, ze mam sobie kupic zestaw witamin (femibion natal 1) ale od razu odstawić kwas.
Moja siostra miała taką sytuację
Stary 2015-01-14, 13:05   #2385
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz spotykam się z czymś takim żeby brac dupka czy inne hormony profilaktycznie . Rozumiem że jak kobieta poroniła pierwsza ciąże albo miała problemy z utrzymaniem to w drugiej się zaleca.. no albo gdy coś się dzieje jakieś krwawienia ale jak jest wszystko ok to po co ? No jakoś to do mnie nie przemawia..
W sumie to troche was rozumiem, lekarz przepisuje to lekarzowi sie ufa i sie bierze .. tylko co to za lekarz który bez powodu przepisuje hormony ???

No i super , trzymam kciuki żebyś dała radę

Masakra , tyle miesięcy bez faceta w domu . Nie dość że tęsknota to jeszcze wszystko na Twojej głowie .. Jak mój wróci to już go nigdy nie wypuszcze

Forum publiczne, nie chcę żeby ktoś mnie tu skojarzył więc napiszę tak mała miejscowość w województwie Świętokrzyskim

W pierwszej ciąży korzystałam ile się da , miałam wieeeeeeelką ochotę ale teraz się boję , mam jakiś STOP w głowie ze względu na moją nadżerkę .

Na mnie też

Ja jestem tylko za łykaniem witamin w przypadku anemii która jak wiadomo w ciąży może być niebezpieczna , no i oczywiścię kwas foliowy .. Reszta jak dla mnie bez sensu

Mnie spokojnie wystarczą dwa pokoje . Dla mnie najważniejsze jest żeby dzidziol jak się urodzi miał swój kąt do spania i odpoczynku A w jedny pokoju z moim dwulatkiem byłoby trudno

Doskonale Cię rozumiem , sama też pewnie bym świarowała. Ale myślę że to minie , teraz sprawa jest swieża ale wkrótce wyluzujesz troszkę i będzie ok
To nasze chłopy mają raj
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 13:05   #2386
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

w moim przypadku biore ze względu na wcześniejsze poronienie. Podobno takie są wskazania po takiej sytuacji wg mojego lekarza. Wiadomo,że co lekarz to opinia. Ja już stwierdziłam,że trzymam sie tego którego mam. Nigdy się na Nim nie zawiodłam, nie chce się wiecznie zadręczać,że może ktoś by powiedział inaczej- bo taki ktoś zawsze się znajdzie

Aaa no widzisz,bo zaskoczyła mnie ta cena. Pamiętam jak kilka lat temu wynajmowaliśmy 2 pok w Wawie to...ekhmm wiadomo jak z tą ceną było
Stary 2015-01-14, 13:07   #2387
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Ja go biorę już 2 lata
Ja brałam do września, jak poroniłam to nie mogłam patrzeć na kwas bo mi się kojarzył z ciąża i zaczęłam brać od października, czyli 1,5 miesiąca przed zajściem.

Cytat:
Ja pisząc profilaktycznie mam na myśli profilaktycznie z powodu wcześniejszego poronienia od którego minęło 2,5 miesiąca zanim zaszłam w drugą ciążę. 29 sierpnia poroniłam, 1 września miałam zabieg, a zaszłam pod koniec listopada, przy stymulacji clostilbegytem.
Dokładnie zaufanie do swojego lekarza to podstawa. Jest po to, żeby nam pomóc, a nie zaszkodzić.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
w moim przypadku biore ze względu na wcześniejsze poronienie. Podobno takie są wskazania po takiej sytuacji wg mojego lekarza. Wiadomo,że co lekarz to opinia. Ja już stwierdziłam,że trzymam sie tego którego mam. Nigdy się na Nim nie zawiodłam, nie chce się wiecznie zadręczać,że może ktoś by powiedział inaczej- bo taki ktoś zawsze się znajdzie
Jestem tego samego zdania
Stary 2015-01-14, 13:52   #2388
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny nie dziala mi aplikacja na telefonie poki sie nie naprawi to bedzie mnie malo, bo przy moim Lobuzie lepiej komputera nie wyjmowac

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:27   #2389
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny nie dziala mi aplikacja na telefonie poki sie nie naprawi to bedzie mnie malo, bo przy moim Lobuzie lepiej komputera nie wyjmowac
Witam mamusie

MsLullaby u mnie też laptop to cel numer jeden dla juniora ;-)

springstime
Mega podwójne gratulacje ale macie fajnie, choć nie powiem, ciąża bliźniacza i potem dwa maluszki w domu to na pewno nie lada wyzwanie ale klask i: Bałaś się o serduszko a dostałaś w prezencie 2 hihi

a apropo witamin, to ja w 1 ciąży brałam cały czas Femibion 1 potem 2.Podopno dodatkowe witaminy przyczyniają się do wzrostu większego dziecka- takie są teorie... no mój dobił do 4210g więc teraz biorę Kwas Foliowy z dodatkami, ale nie cały pakiet witamin, chyba że spadną mi wyniki.. a dodam,że cały czas karmię piersią, więc ciekawa jestem wyników badań...

A ja się od paru dni nie odzywałam bo dopadł mnie strach przedwizytowy... wczoraj była moja pierwsza wizyta a to juz 9 td i martwilam sie co będzie. Zaczęłam się bać bo tutaj takie cyrki się dzieją, a podczytuję mamy wrześniowe 2015 i tam też nie ciekawie...

ale po wizycie wszystko OK Dzidzia jest, serducho bije uffffffffff
wrzucę Fotę do klubu

a wczoraj wieczorem miałam się odezwać, ale zwalił mnie z nóg przeraźliwy ból głowy... przeszedł dopiero dziś w południe

ale szybciutko Was nadrobiłam z 10-miesiecznym towarzyszem u boku
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 14:35   #2390
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

MsLullaby u mnie też laptop to cel numer jeden dla juniora ;-)

springstime
Mega podwójne gratulacje ale macie fajnie, choć nie powiem, ciąża bliźniacza i potem dwa maluszki w domu to na pewno nie lada wyzwanie ale klask i: Bałaś się o serduszko a dostałaś w prezencie 2 hihi

a apropo witamin, to ja w 1 ciąży brałam cały czas Femibion 1 potem 2.Podopno dodatkowe witaminy przyczyniają się do wzrostu większego dziecka- takie są teorie... no mój dobił do 4210g więc teraz biorę Kwas Foliowy z dodatkami, ale nie cały pakiet witamin, chyba że spadną mi wyniki.. a dodam,że cały czas karmię piersią, więc ciekawa jestem wyników badań...

A ja się od paru dni nie odzywałam bo dopadł mnie strach przedwizytowy... wczoraj była moja pierwsza wizyta a to juz 9 td i martwilam sie co będzie. Zaczęłam się bać bo tutaj takie cyrki się dzieją, a podczytuję mamy wrześniowe 2015 i tam też nie ciekawie...

wrzucę Fotę do klubu

a wczoraj wieczorem miałam się odezwać, ale zwalił mnie z nóg przeraźliwy ból głowy... przeszedł dopiero dziś w południe

Gratuluje udanej wizyty Mamy kolejne serduszko na forum, super

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-14 o 15:08 Powód: Blad
Stary 2015-01-14, 15:01   #2391
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie miałam tak profilaktycznie. Zaraz po iui miałam brać dupka i nie wolno mi było odstawic bez zrobienia bety. Mam brać i ufam lekarzowi w 100%. Nie po to sie starałam rok o dziecko, zeby robić inaczej niż każe. Z tego co wiem każda kobieta w klinice dostaje i zwolnienie też jak tylko sie chce. Moze na takie ciaze bardziej sie chucha, bo niektórzy walczą kilka lat i lepiej zrobić wszystko, zeby utrzymać ciążę.
dokładnie, u mnie po każdej stymulacji w klinice niepłodności dostawałam od razu luteinę. I racją jest , ze jeśli się zajdzie po kilku latach niepowodzeń lekarze robią wszystko , żeby nie stracić tej ciąży i po to nam podają coś na podtrzymanie czy się coś dzieje czy nie. Tak naprawdę nie mam pewności czy to moja pierwsza i ostatnia ciąża więc chcemy z moim lekarzem zrobić wszystko , zeby ją utrzymać. Ja się po luteinie dobrze czuję
Stary 2015-01-14, 15:56   #2392
Calineczka 27
Zakorzenienie

dd1dd, mogę wiedzieć jaki lek miałaś na stymulację? Ja miałam lamette. W którym jesteś tygodniu? Będę trzymała mocno kciuki.
Stary 2015-01-14, 16:01   #2393
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie

wrzucę Fotę do klubu

Gratulacje wyczekanego serduszka Podziwiam Cię ogromnie, że dałaś radę wytrzymać tak długo na wizytę. Dla mnie każde oczekiwanie jest męczarnią.
Stary 2015-01-14, 16:09   #2394
Papusia28
Raczkowanie

dziewczyny a co to za klub gdzie to fotki sa ?
Stary 2015-01-14, 16:20   #2395
AgaPlast
Zadomowienie

Jutro mamy wizyte u gin na 9,30.
To juz 12 tydz wiec pewnie bedzie jakies pełniejsze badanie. idziemy razem z TZ wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Stary 2015-01-14, 16:21   #2396
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dokładnie mi tak samo. Mi kazała do końca 12 tyg brać kwas, a potem przejść na witaminy
Ja też jak najdłużej chciałam brać sam kwas, ale wyniki z krwi w 9 tc niestety pokazały, że witaminki są już potrzebne.
Cytat:

wrzucę Fotę do klubu
Super, że widziałaś serduszko

Też słyszałam wersję, że po witaminach dzieci rodzą się większe i w sumie u mnie synek nie był malutki. Urodziłam na początku 38 tc, a mały ważył prawie 3700, gdyby tak doczekał terminu to 4 kg jak nic.
Stary 2015-01-14, 16:38   #2397
Calineczka 27
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a co to za klub gdzie to fotki sa ?
Oprócz forum niektóre dziewczyny otworzyły sobie klubik, gdzie można w wąskim gronie wymieniać się fotkami itp. takie grono zaufanych. Nie mam pojęcia, jakie są zasady wstępu, bo do niego nie należę.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2015-01-14 o 16:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 16:56   #2398
Papusia28
Raczkowanie

a to pewnie do zaufanych się nie zaliczam ;/
Stary 2015-01-14, 17:04   #2399
fiona27
Zakorzenienie

Zarówno pierwsza strona, jak i klub wymagają aktualizacji .... ale ja biedny żuczek nie mam na to wpływu, bo nie zakładałam .
Stary 2015-01-14, 17:19   #2400
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Gratulacje wyczekanego serduszka Podziwiam Cię ogromnie, że dałaś radę wytrzymać tak długo na wizytę. Dla mnie każde oczekiwanie jest męczarnią.
hahha ja też już stukałam nogami z niecierpliwością, ale na święta byliśmy w PL a potem do 5 lekarz mial wolne i dopiero od 5 można się było umawiać, więc najwcześniej na wczoraj ale nie powiem, ulżyło mi..

fiona27 no właśnie często mówi się, że dzięki witaminom winduje waga dziecka, a urodzić sn 4210g nie polecam
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości