|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Serdeczne gratulacje ![]() dziewczyny ale ja świruje masakra boje się chodzić boję się nawet do toalety wstać ;/ cały czas strach że się coś wydarzy dziś musiałam wyjść z domu do rodzinnego lekarza i po wyniki badan to bylam w takim strachu ze masakra niby nie mam powiedziane że muszę cały czas leżeć tylko mam uważać na siebie nie podnosić nic ale ja to bym tylko w łożku z tego strachu leżała wiem że nie moge się denrewować bo to też nie dobrze ale to mnie przerasta
|
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Rozumiem Twoj strach, ale serduszko bije, wszystko bedzie dobrze |
||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Papusia taki strach jest jak najbardziej zrozumiały i chyba ciężko jest go wyeliminować po takiej "przygodzie" jaką miałaś .
Przed zajściem brałyście kwas ? Ja go biorę już 2 lata
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Z jednej strony też nie czułam się z tym dobrze,że biore coś na "zaś". Tym bardziej,że początkowo czułam się fatalnie po tym. Choć z perspektywy czasu patrząc to chyba też był po części zbieg okoliczności i mojego "typowego" złego samopoczucia. Pyta lam nawet o to lekarza,czy skoro biorę dodatkowy hormon, a np.moje są w normie to czy nie pogarszam sobie samopoczucia. Twierdził,że tego się nie da skumulować. Biorę, bo mam zaufanie do Niego i w związku z tym nie chciałam ryzykować . Po ostatnim poronieniu chyba po prostu też miałam z tyłu głowy,że nigdy wiecej nie chciałabym tego przechodzić.Co do jedzenia to chyba wrzuce kawał mięcha do pieca,zrobie sos i te ziemniaki zapiekane(dobry miałyście pomysł) Cytat:
![]() Tort gotowy w sumie to też nie głupie. Jak jutro nie dam rady to chyba faktycznie poratuje się dzięki za pomysł!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
nie ma sensu
organizm wysyca sie kwasem foliowym przed ciaza i po zapłodnieniu korzysta z tego nagromadzonego dlatego zaleca sie w okresie rozrodczym cały czas brac kw foliowy albo chociaz min. miesiac przed ciaza optymalnie były by 3 miesiace bo tyle czasu potrzeba na max. wysycenie. Ale lekarze kaza brac dla spokojnosci
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
ja brałam, ale jakoś tak mało regularnie ze 2 mc przed ciążą.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
nie ma sensu
organizm wysyca sie kwasem foliowym przed ciaza i po zapłodnieniu korzysta z tego nagromadzonego dlatego zaleca sie w okresie rozrodczym cały czas brac kw foliowy albo chociaz min. miesiac przed ciaza optymalnie były by 3 miesiace bo tyle czasu potrzeba na max. wysycenie. Ale lekarze kaza brac dla spokojnosci ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- dwa razy pusciło mi to samo
|
|
|
|
#2379 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Pierwszy raz spotykam się z czymś takim żeby brac dupka czy inne hormony profilaktycznie
. Rozumiem że jak kobieta poroniła pierwsza ciąże albo miała problemy z utrzymaniem to w drugiej się zaleca.. no albo gdy coś się dzieje jakieś krwawienia ale jak jest wszystko ok to po co ? No jakoś to do mnie nie przemawia..W sumie to troche was rozumiem, lekarz przepisuje to lekarzowi sie ufa i sie bierze .. tylko co to za lekarz który bez powodu przepisuje hormony ??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie miałam tak profilaktycznie. Zaraz po iui miałam brać dupka i nie wolno mi było odstawic bez zrobienia bety. Mam brać i ufam lekarzowi w 100%. Nie po to sie starałam rok o dziecko, zeby robić inaczej niż każe. Z tego co wiem każda kobieta w klinice dostaje i zwolnienie też jak tylko sie chce. Moze na takie ciaze bardziej sie chucha, bo niektórzy walczą kilka lat i lepiej zrobić wszystko, zeby utrzymać ciążę.
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do seksu to ja kompletnie nie mam ochoty, a biedny tz czeka i czeka :-D witamin poza kwasem foliowym i witamina D a w 3 trym omega 3 raczej brac nie bede, no chyba ze morfologia bedzie kiepska, dla mnie to pic na wode tak ledwo co sie przyswajaha.
Gratuluje kolejnych blizniakow i zazdroszcze troche, to Twoje pierwsze dzieci? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
My teraz mamy 2 pokoje a nad jest 3 i mąż pracuje w domu już się ciasno robi on potrzutuje swojego kąta do pracy a syn pokoju do zabawy . Ten folio forte właśnie biorę razem z tamtymi
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda lekarzem nie jestem, ale jedno z tych dwoch odstawilabym... Mozesz spytac lekarza na nastepnej wizycie co o tym mysli
|
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa no widzisz,bo zaskoczyła mnie ta cena. Pamiętam jak kilka lat temu wynajmowaliśmy 2 pok w Wawie to...ekhmm wiadomo jak z tą ceną było
|
|
|
|
#2387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie zaufanie do swojego lekarza to podstawa. Jest po to, żeby nam pomóc, a nie zaszkodzić. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
poki sie nie naprawi to bedzie mnie malo, bo przy moim Lobuzie lepiej komputera nie wyjmowac
|
#2389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MsLullaby u mnie też laptop to cel numer jeden dla juniora ;-) springstime Mega podwójne gratulacje ale macie fajnie, choć nie powiem, ciąża bliźniacza i potem dwa maluszki w domu to na pewno nie lada wyzwanie ![]() ale ![]() ![]() klask i: Bałaś się o serduszko a dostałaś w prezencie 2 hihia apropo witamin, to ja w 1 ciąży brałam cały czas Femibion 1 potem 2.Podopno dodatkowe witaminy przyczyniają się do wzrostu większego dziecka- takie są teorie... no mój dobił do 4210g więc teraz biorę Kwas Foliowy z dodatkami, ale nie cały pakiet witamin, chyba że spadną mi wyniki.. a dodam,że cały czas karmię piersią, więc ciekawa jestem wyników badań... ![]() A ja się od paru dni nie odzywałam bo dopadł mnie strach przedwizytowy... wczoraj była moja pierwsza wizyta a to juz 9 td i martwilam sie co będzie. Zaczęłam się bać bo tutaj takie cyrki się dzieją, a podczytuję mamy wrześniowe 2015 i tam też nie ciekawie... ale po wizycie wszystko OK Dzidzia jest, serducho bije uffffffffffwrzucę Fotę do klubu a wczoraj wieczorem miałam się odezwać, ale zwalił mnie z nóg przeraźliwy ból głowy... przeszedł dopiero dziś w południe ![]() ale szybciutko Was nadrobiłam z 10-miesiecznym towarzyszem u boku
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty Mamy kolejne serduszko na forum, super ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-14 o 15:08 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd, mogę wiedzieć jaki lek miałaś na stymulację? Ja miałam lamette. W którym jesteś tygodniu? Będę trzymała mocno kciuki.
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cię ogromnie, że dałaś radę wytrzymać tak długo na wizytę. Dla mnie każde oczekiwanie jest męczarnią.
|
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a co to za klub gdzie to fotki sa ?
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
Jutro mamy wizyte u gin na 9,30.
To juz 12 tydz wiec pewnie bedzie jakies pełniejsze badanie. idziemy razem z TZ wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. |
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też słyszałam wersję, że po witaminach dzieci rodzą się większe i w sumie u mnie synek nie był malutki. Urodziłam na początku 38 tc, a mały ważył prawie 3700, gdyby tak doczekał terminu to 4 kg jak nic.
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz forum niektóre dziewczyny otworzyły sobie klubik, gdzie można w wąskim gronie wymieniać się fotkami itp. takie grono zaufanych. Nie mam pojęcia, jakie są zasady wstępu, bo do niego nie należę.
Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-01-14 o 16:59 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
a to pewnie do zaufanych się nie zaliczam
;/
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Zarówno pierwsza strona, jak i klub wymagają aktualizacji .... ale ja biedny żuczek nie mam na to wpływu, bo nie zakładałam .
|
#2400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie powiem, ulżyło mi..fiona27 no właśnie często mówi się, że dzięki witaminom winduje waga dziecka, a urodzić sn 4210g nie polecam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

dziś musiałam wyjść z domu do rodzinnego lekarza i po wyniki badan to bylam w takim strachu ze masakra 
Po prostu nie lubię brania czegoś "z automatu", "na wszelki wypadek", itp 
. Z jednej strony też nie czułam się z tym dobrze,że biore coś na "zaś". Tym bardziej,że początkowo czułam się fatalnie po tym. Choć z perspektywy czasu patrząc to chyba też był po części zbieg okoliczności i mojego "typowego" złego samopoczucia. Pyta lam nawet o to lekarza,czy skoro biorę dodatkowy hormon, a np.moje są w normie to czy nie pogarszam sobie samopoczucia. Twierdził,że tego się nie da skumulować. Biorę, bo mam zaufanie do Niego i w związku z tym nie chciałam ryzykować . Po ostatnim poronieniu chyba po prostu też miałam z tyłu głowy,że nigdy wiecej nie chciałabym tego przechodzić.

. Rozumiem że jak kobieta poroniła pierwsza ciąże albo miała problemy z utrzymaniem to w drugiej się zaleca.. no albo gdy coś się dzieje jakieś krwawienia ale jak jest wszystko ok to po co ? No jakoś to do mnie nie przemawia..

klask i: