![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Dziewczyny hej hej!
Gdzie są szalone fanki 2 kółek?! Albo szczęśliwe posiadaczki tego wspaniałego urządzenia jakim jest MOTOR?! Jeśli chodzi o mnie planuję robić prawko na motor i marzę na dobry początek o Hondzie nsr 125 ![]() 2005 rok, czarna, z małym przebiegiem... Taka czarna strzała i postrach wielkopolskich ulic ![]() Jeśli są tu fanki to ale już chwalić się marzeniami i nie tylko! A poniżej moje marzenie.... i małe coś na zakąskę ![]() Przez chwilę tym się cieszyłam, ale razem z TŻ zajechaliśmy maleństwo na amen ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
OOO
![]() ![]() No, niespodziewałam sie takiego wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marzeniem Mojego TŻ-ta jest Yamaha R1 ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Yamaha R6 mała? Hehe
![]() Ja trochę bardziej załapałam bakcyla jak to się mówi i czasami wiem co mnie minęło na drodze ![]() Jeśli już zdam prawko i przyjdzie mi kupować motor to wybiorę jeden z : 1. kawasaki yzf 500 2. honda nsr 125 3. suzuki gs 500 lub gs 500 f 4. yamaha yzf 500 Chociaż i tak jakoś nie zmiennie najbardziej obchodzę przy hondzie nsr 125. Może i mała pojemność, ale po co ma mnie kusić? ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nooo, ale widzę że Ty się o wiele lepiej znasz na tych maszynach
![]() ![]() ![]() R6 Twoim zdaniem nie jest taka mała ? Hmm ... wydaje mi się że to jeden z mniejszych motorków jakie widziałam ... noooo i jeszcze ostatnio widziłam śliczną Kawe z1000 ![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiesz duże dla kobiety a duże dla faceta. Wiadomo że my kobiety też mamy siłę, jednak aby utrzymać taki motor- zwłaszcza sportowe które mają cholernie niski kąt nachylenia a co za tym idzie -> zgięcie rąk i wykorzystywanie na 100% możliwości swoich mięśni-> jest no niestety ciężko.
Nie mówię już o zakrętach gdzie trzeba wyczuć siłę nachylenia. Chociaż na wszystko i tak działa siła dośrodkowa, no ale jednak trzeba mieć wprawę w całym ciele. A jak maszyna waży 150-200 kg, to już tak łatwo nie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nooo, dobrze gadasz
![]() ![]() Wiesz, ostatnio moj TZ mial GSFa 600 Bandita ![]() ![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wątek motorowy już był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam. Jeśli chodzi o NSR i ogólnie wszystkie 125 czy nawet 250 to raczej nie jest najlepsze rozwiązanie. Bo różnicy w kosztach nie ma żadnej jesli chodzi o pojemnośc albo jest nieznaczna, a po 2miesiącach stwierdzisz że potrzebujesz czegoś zdecydowanie mocniejszego...Zreszta, słyszałas kiedyś na ulicy jadacą NSR?bzyczy jak kosiarka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Nataszka86 jestem za GS 500
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja nie ukrywam, ze motorow sie boje. Moze jak sama jestem w aucie, to troche mniej, niz jak jestem pieszym (zawsze to wieksza szansa na przezycie), ale wciaz odczuwam strach juz na sam widok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ojj Reno, ja też się strasznie bałam ! Nie dopuszczałam do siebie myśli, że kiedyś wsiądę na ten pojazd
![]() ![]() ![]() ![]() Nikomu nie życze takiej akcji, ale teraz wiem że było warto ![]() ![]() Pozdrawiam kobietki ![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
Zglaszam sie jako Wielka fanka 2-kolowych pojazdow
![]() Mamy Suzuki Gsx-r 750 i uwielbiam nim jezdzic-narazie jako pasazer ,ale w przyszlosci .......kto wie ![]() A oto nasz Brzydal Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2009-02-07 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jakże się cieszę, że wśród "puszkarzy" są jeszcze fani motocykli
![]() ![]() Ja zaraziłam się motocyklami jakieś 6 lat temu i nawet nie wiem skąd mi się to wzięło ![]() ![]() Kartonik na aukto mam ale przydałoby się więcej na nim literek: A- to podstawa B - to taki miły dodatek C - jak mi odbije ![]() Ja po cichu marzę o Hondzie 600F i żadnej innej marki nie chcę! Kto wie, może kiedyś spotkamy się na wspólnym zlocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja pojechałabym chętniej, ale już na własnym sprzęcie
![]() Narazie realizację tych planów muszę odłożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nooo, laski ... co tu tak cicho ?
![]()
#18 |
Raczkowanie
|
AAAAAAAAAA!!!!! Już jest głośno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kumpel sobie kupuje GS 500 i sobie pojeżdżę po wsiach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Haha, a ja pamiętam jak na ROMECIE się uczyłam jeździć !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#21 |
Zakorzenienie
|
Raz zapomniałam, gdzie są hamulce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy nie sprzedać swojego maraudera i nie kupić vespy. są piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie jestem świerzym driver'em auta. Miałam robić oba prawka (A i B) naraz ale w ośrodku szkolenia znajomy poradził mi że byłoby lepiej gdybym najpierw zapoznała się z autem i zasadami panującymi na drodze,a potem przesiadła się na motocykl. Posłuchałam i wkrótce - w przyszłe wakacje - będę robić kat. A ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam nie złe doświadczenie na motorze.: Wtedy jeszcze nie miałam pojęcia jesli chodzi o środki komunikacji, które poruszają się za pomocą silnika. Zero wiedzy na temat hamulców, sprzęgła, biegów itp. Mój znajomy jeździł Kawaszką ( nie pamiętam pojemności, ale nie była to zabawka dla początkujących). Koniecznie chciał mnie nauczyć na niej jeździć i po tym jak mnie najpierw na niej przewiózł, wsadził samodzielnie na siodło i udzielił krótkeigo instruktażu obsługi tej bestii. Tu masz hamulec, biegi zmieniasz nogą...bla bla bla No więc ja wsiadłam, odpaliłam (kocham ten odgłos pierwszego kaszlnięcia sporciaka ![]() ![]() Na szczęście stał za mna i mógł coś takiego zrobić. Nie wiem czy dziś bym była wśród żywych ![]() Teraz jak sobie to przypominam to wiem co zrobiłam nie tak...Oparłam się o manetkę i przez przypadek przygazowałam zamiast zahamować. Nawyk pozostał mi po rowerze górskim - hamulce w rączkach ![]() ...do dziś choruję na dźwięk i widok motocykli!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wersta, maraudera znalazłam (znalazłam choppera jedynie, więc myślę, że to to, a z chopperów to tylko Virago i DrugStara rozróżniam
![]() ![]() Pant3rka, najwyraźniej mamy podobne reakcje na motorach, jak na simsonie na ten mur chciałam wjechać to zaczęłam sprawdzać wszystkie możliwe dźwignie i inne rzeczy, które zadziałają w ten sposób, w jaki chciałam ![]() ![]() ![]() Też robię w przyszłe wakacje prawko na motor ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
eee właśnie najlepiej robić razem a i b, bo później trzeba zdawać teorię od nowa. ja zdawałam wszystko na raz, a tżcik oddzielnie i mówi, że żałuje, że od razu nie zrobił.
vespa to taki oldskulowy skuter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No ja chciałam, ale nie było funduszy, a rodzice tylko B zafundowali (a bratu obie :[ )
![]() ![]() ![]() Vespa starsza czy nowsza? Bo znalazłam cosik i były i nowsze i starsze, starsze są fajne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawi mnie jedno...jesli zdajemy prawko na motor to intruktor siedzi z tyłu tak? A jak zrobimy cos nie tak to jak zahamuje jak tylko my mamy dostep do hamulca ?
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() vespy stare są najładniejsze, ale trudnodostępne, a poza tym ja chcę taki, na którym nikt jeszcze nie jeździł. ale nie wiem, bo szkoda mi tego motoru co mam. pomyślę, bo i tak dopiero za rok bym kupowała. no chyba, że będę w ciąży to się odłoży na dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.