![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Hej! U nas dziś debiut buraczkowy, bardzo udany zresztą. W ogóle zauważyłam, że zdecydowanie lepiej wcina moje gotowane obiadki niż te ze słoiczków, więc motywacja jest
![]() Pogoda dzisiaj strasznie w kratkę - deszcz/grad/słońce/wiatr ale udało nam się wyjść na spacer ![]() Fotelik my cały czas jeszcze w maxi cosi i coś czuję, że do lata jeszcze w nim pojeździ, bo ona do 13 kg jest więc jeszcze duuużo jej brakuje ![]() ![]() Kolejne dziecko ja się raczej nie piszę, bo miałam już dwie cesarki, ale nie powiem marzy mi się trójka ![]() ![]() ![]() Berenika tż już jedzie? Ale to zleciało... Kto w końcu Wasze mieszkanie przejmie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Zophiee mówiłaś, że ile u Was trwały problemy ze snem? ![]() ![]() w ogóle mały ma taki humor, ciągle marudzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nosilismy az usnął, bo nie było innego wyjścia ![]() Trwało to około 5 tygodni, może nawet więcej. .. I to noc w noc! Bez wytchnienia. Teraz mimo kataru śpi o wiele lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak tarta? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49756987] Jeśli chodzi o tżta, to myślę, że jak tylko wyjedziemy to te wszystkie imprezy, piwkowanie, itd się skończy, bo nie będzie miał tam takich kolegów, którzy go ciągle będą na to namawiać... Byliśmy dziś na szczepieniu. Olek płakał może ze dwie sekundy po wkłuciu. Był taki dzielny! ![]() ![]() ![]() ![]() Obawiam się że dziewczyny mogą mieć racje że koledzy i okazja szybko się znajdą... Brawo dla dużego małego mężczyzny ![]() Cytat:
U nas podobnie jak u Was i z utęsknieniem czekam na ostatnią już jedynkę... Cytat:
Cytat:
![]() A jaki Chicco macie i co o nim myślisz? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Kurcze współczuję Wam tych zaginionych paczek, mi parę razy też się spóźniła i szlak mnie chciał trafić, bo człowiek się cieszy, szuka, zamawia, czeka a poczta zgubi i ma to w nosie
![]() Co do niechęci jedzenia, u mnie też tak było tylko że bez płaczu. Mały prawie nic nie jadł parę dni, coś tak skubnął i buzie zamykał, głowę odwracał, denerwował się i po jedzeniu, nawet cyca mało pił! Już się martwić zaczęłam, ale wszystko wróciło do normy jak wyszła druga dolna jedynka ![]() ![]() I jestem przerażona jak czytam o Waszych nockach, u mnie odpukać nie jest najgorzej, owszem pobudek dużo, ale po cycaniu śpi dalej, jak sobie pomyślę, że miałabym godzinę go jeszcze usypiać to chyba brakłoby mi czasu na spanie... Nie wiem czy tylko ja tak mam, czy to normalne, ale nie mogę wyjść z praniem na zero ![]() ![]() Berenika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
jakoś po pół roku skończył mi się zapas płynu do prania dla Helenki i zaczęłam prać w normalnym proszku i płukać w normalnym płynie
![]() ![]() Nie przejmuj się, przy dzieciach ciężko nadążyć ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie załamuj mnie ![]() ![]() ![]() Pradip dam znać, ale pewnie dopiero w marcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Bogini nie wiem- takie egzemplarze nam się trafiły
![]() I u nas w dzień nie było wcale lepiej. stąd decyzja o nosidełku- bo trudno mi było nawet cokolwiek zrobić sobie do jedzenia! W dzień drzemki były po 20-30 minut ![]() Ja już nawet chciałam sobie zaaplikowac tabletki na uspokojenie- bo nie wyrabiałam z emocjami! U nas na szczęście kumulacja była w święta- więc sporo rąk do pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 sądząc po objawach Miłoszka obstawiam ząbki
![]() bluesky89 ja nie wiem jak to jest z tym wywarem mięsnym, jedynie co to przeczytałam na grupie FB dotyczącej BLW, że tak nie powinno się robić, dziewczyny argumentowały to tak, cyt: "Sa dwa argumenty- do wywaru przenikaja wszystkie toksyny, a drugi bj. dla mnie przekonywujacy: do wywaru przechodzą drobnoczasteczkowe bialka, na tyle male ze moga przenikac przez nie do konca szczelne jelita dziecka, obce bialka we krwi to RYZYKO reakcji alergicznej i uszkodzenia kanalikow nerkowych przy ich wydalaniu." Później gdzieś wyczytałam, że to nie chodzi o wywar z mięsa np. z piersi z kurczaka, tylko o wywar z kości ![]() Żeby nie było, ja wczoraj jednak dałam małemu zupkę na wywarze ze swojskiego indyka, bo taką wcześniej przygotowałam i oczywiście zjadł ze smakiem, ale jeśli miałoby to rzutować na jego późniejsze zdrowie to następnym razem ugotuję mięso oddzielnie i nie będę się zastanawiać czy to źle czy dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Bogini oby to nie trwało tyle co u zophiee, no to się faktycznie można wykończyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja do tych wszystkich badań mam różne podejście. .. Raz się zgadzam w 100% a raz wydają mi się kompletną bzdura. Ale tu staram się stosować- nawet nie chodzi mi o ryzyko alergii itd Czytałam, że w diecie dzieci ogólnie jest za dużo białka. Mój od małego jest na mm. Staram się dawać jak najwięcej warzyw. Zupka u mnie jest codziennie- i będę się starała to utrzymać- aby był to posiłek bez mięsa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
U nas wywar mięsny jest z swojskiego indyka od teściowej, także pod względem chemii to jestem pewna, że tutaj akurat nie faszerwuje go jakimś swinstwem. Z drugiej strony, nie je tak codziennie, tylko raz na jakiś czas. No i jakby nie patrzeć np nas mama karmiła tym samym co oni jedli i kilka lat temu nikt nie przywiązywał do tego aż takiej wagi. Ale dałyście mi trochę do myślenia i chyba przystopuje z tymi wywarami...
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas kolejna zła nocka no może trochę lepsza od poprzednich ale rewelacji nei ma 2 pobudki na jedzenie i kupa pobudek ot tak... Problem chyba leży w nowych umiejętnościach czytałam ze jak dzieci raczkuja to i ze snem jest problem bo uwaga u nas Zosia raczkuje przez sen!!! Niby zasypia ale zaraz jest na brzuszku i tyłek do góry i idzie z zamniętymi oczami. walnie w łóżeczko otwiera oczy siada i pobudka... Albo siada od razu za spania i chce wstawać... mija koło 13 miesiąca ![]() W dzień drzemki tez tak wygladają co pół godziny musze do niej biegać i usypiać... Wczoraj byliśmy na echo wszystko jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Hej hej. Wczorajszy dzień nie był mój.
Chodziłam jak pijana, koniec końców Tz wykąpal Tomka (z reszta zawsze to robi), dał butle, uspal w nocy jeszcze przebrał i nakarmil. Ja o 20 juz spałam. Dziś lepiej. Od wczoraj mały robi często luzowate kupy. Nie jadł nic nowego, wody wypił ok.180 przez cały dzień. Humor tez ma dobry, gorączki nie ma. Siedze w kolejce do lekarza z wynikami krwi to zapytam co robić, czy obserwować czy przyjechać.
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
karolkya super, że wszystko dobrze z serduszkiem! Bardzo się cieszę
![]() Nie wiedziałam, że dzieci mogą raczkować przez sen ![]() alingles daj znać co z wynikami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przEz to nie mogą spać spokojnie. Łagodzi te objawy dłuższa wieczofna ciepła kąpiel, ewentualnie masaż ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
A taką sttrune- ma chyba Olek Bereniki. Współczuję nocki. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja korzystając ze słoneczka idę na spacer |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
Zophie kąpiel mamy długą bo kąpiemy się razem w dużej wannie bo małą już szaleje w małej i woli zdecydowanie w dużej a po kąpieli jest masaż ale jakoś nic nie daje nam to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ech, udało mi się uśpić mojego skrzata ![]() ![]() ![]() to nosidło jest super, no, ale cena ![]() myślicie, że mogę wprowadzić jajko przed mięsem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po szczepieniu niezbyt dobrze. Całe popołudnie płacz, dostał najpierw Ibufen, potem jeszcze viburcol. No i być może dzięki temu nocka ok. Ale od rana znów to samo, dostał znów Ibufen i teraz spokojnie się bawi ![]() Ale po właśnie po wczorajszych przebojach poszczepiennych na gwałt szukam chusty jak co niektóre z Was zauważyły ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dzieciaki nie dały mi na kompie posiedzieć w czasie drzemki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i jakaś cienka ta Nati.Moja LL jest dużo bardziej miesista . Może później uda mi się Wam coś odpisać,bo lecę robić obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Berenika_26 dobry pomysł z tą chustą, na pewno Ci się przyda! Fajnie że brat tżta tak Wam pomaga
![]() Ka rolina właśnie jestem ciekawa jak kółkowa Ci się sprawdzi, ja też kiedyś chciałam kupić, ale tak mi zeszło. Wrzuć jakieś zdjęcie jak się zamotacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co nie wymiotuje, raz tylko mu mleko cofnelo, ale malutko...
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
próba z jajkiem się nie powiodła, mały chętnie spróbował, najpierw miał cofkę a potem odmówił współpracy
![]() ![]() i znów udało mi się go uśpić w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Pater zaraz wrzucę zdjęcia w chuście na fb
![]() A ubrania kupiłam na grupie na fb,gdzie babka sprowadza z primarka .Juz wcześniej kilka razy zamawiałam dla dzieciaków,a teraz w końcu coś dla siebie kupiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Ale fajowa parka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Karolina- zaj...a ta kurtka. Droga była? Marzy mi się taka.
Ale i tak jak ide na miasto to patrzę co by tu dziecku albo tz owi kupić a nie sobie bo cały czas twierdze ze nic nie potrzebuje bo nigdzie nie wychodzę a jak wychodzę to w 5 min się ubieram i kończy się.ms.spodniach i bluzie/swetrze. A mama mi tłucze żebym końcu sobie coś kupiła. Moja chusta też dziś przyszła. W porownaniu z ta od koleżanki pościelowa to przepaść straszna. Mięsisty, gruby, dobrze pracujący materiał. Tamto to nie wiem jak może się w ogóle nazywać chusta do noszenia. Na razie raz zawiązanymi, wypralam i schnie. Wieczorem będę dalej testować jak się da, bo póki co to Miłosz dużo śpi ale krotko i robi się płaczliwy. Widać ze go bolą dziąsła bo się uraza przy gryzieniu i strasznie płacze przy tym. Podałam mu pedicetamol zeby się nie męczył biedak.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2015-01-15 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Sylwia 180 zł zapłaciłam.
Ja mam dokładnie tak samo jak Ty- wiecznie coś dla dzieci kupuje,a sama nic nie potrzebuję.Ale popsuł mi się zamek w kurtce,która mam od x lat i Tz kazał mi kupić nową ,wiec go posluchalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Karolina, jaka to grupa na fb? Podeślesz link?
![]() Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.