|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
oby się udało ... ja dowiem się najwcześniej w lutym, ale ... bedzie chłopak, taką mam intuicję i wszędzie tak wychodzi (rozne internetowe "sprawdzacze" ) .... chociaż bardzo chciałabym córeczkę ...
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakich "sprawdzaczy" korzystasz?
|
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze... zaraz na poczatku forum dziewczyny sporo linków podawały wg chinskich i innych kalendarzy :P teraz nie sprawdzałam
|
|
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale tak jak mówiłam, głowa do góry, przecież wiadomym jest że mężczyźni mali też są cudowni <3 i taaacy kochani jakkolwiek by nie wyszło to mama zawsze będzie szczęśliwa ja marzyłam o zmianie "garderoby" i akcesoriów pod dziewczynkę a nie wyszło, ale...jak to się mówi "DO 3 RAZY SZTUKA "ale ty masz już 1 córcię tak? to będzie w sumie też fajnie ... sporo nowości ![]() trzymamy kciuki ![]() Rany...ja ostatnio zrobiłam się łasa na pierogi i barszcz czerwony...mogłabym to wcinać tonami. A...i wzięło mnie na domowy smalec
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-01-15 o 14:40 |
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tam niby też chłopak wychodzi ale.. ![]() fuertka szykuj się: https://www.youtube.com/watch?v=0DqE1ufqcOc#t=10 chociaż babeczki moze będą łagodniejsze dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a mój syn stwierdził z miną poważną, że skoro teraz będzie braciszek...to : "Trzeba mamusiu zastanowić się kiedy będzie siostrzyczka" :O :O :O zobaczymy czy jak pojawi się brat to dalej będzie skory do kolejnych dzieci w domu
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam wczoraj u swojego lekarza, zmierzyl dziecko, wszytsko oki. Ale na jutro mam kolejna wizyte, tym razem prywatnie. Ide na USG 3d i 4d, z mezem i synem. Oboje strasznie chcieli isc ze mna i zobaczyc maluszka w srodku. Moze na lepszym USG da sie juz zobaczyc plec
![]() W poprzedniej ciazy mialam od poczatku przeczucie ze to bedzie syn, od 2 miesiaca do brzucha mowilismy imieniem synka Teraz tez mysle ze bedzie chlopiec, chociaz ciaze troszke inaczej przechodze. Syn wolalby brata, jest na razie w wieku ze "dziewczyny sa niefajne i to obciach sie z nimi bawic ". Marze o dziewczynce, i wolalabym zeby moje przeczucie tym razem mnie zawiodlo
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mądrala ![]() Cytat:
chociaż... heh moi dawni sąsiedzi chcieli bardzo chłopczyka, a mają 5 pięknych córek
|
|
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój tata jest z bliźniaków (drugi zmarł przy porodzie, bo babcia wszystkie dzieci rodziła w domu, a kiedyś wiadomo) i wszyscy mi wróżyli, zwłaszcza, jak zobaczyli mój wynik beta hcg w 5 tc - 29 700 mlU/ml Lekarz mnie uspokoił, że jest jedno, ale po tych dolegliwościach pierwszego trymestru trochę żałuję... byłaby dwójka i z głowy hahaha koleżanka z pracy ma bliźniaczki, każda inna super dziewczyny
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
haha no znajoma starała się o córkę i ma 3 synów - na dobrą sprawę teraz stwierdziła, że nie żałuje że tak się stało
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie, nie...
ja bym nie chciała bliźniaków.. dla mnie trudno jest sobie wyobrazić to, co sie zmieni, jak przyjdzie na świat jedno dziecko, a co dopiero dwójka! wszystko podwójnie, karmić podwójnia, kąpać podwójnie, przewijać podwójnie... ale u mnie szansa też była, babcia miałą brata bliźniaka...
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
Wcześniej mówiłam, że płeć mnie nie interesuje
Ach, jestem ciekawa. We wszystkich tych sprawdzaczach wychodzi dama |
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, tak, też to słyszałam. Ponoć plemnki męskie krócej żyją i żeby ustrzelić chłopca trzeba się przytulać na krótko przed owulacją, lub tuż po niej. Na dziewczynkę lepiej przytulać się ok. 2 dni przed owu ![]() ciekawe ile w tym prawdy, chociaż gdzies kidyś czytałam, że sprawdzalność tego, to nawet 80%
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie więcej prawdy niż fałszu
|
|
|
|
#4095 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o to właśnie trwają jasełka! Powodzenia dla córci. Ja żurek planuję na początek lutego :P Cytat:
No to trzyma dzidzia Was w niepewności :P Cytat:
a ci do tuńczyka to też o tym słyszałam o rtęci. Jednak nie jem go bardzo dużo, od wielkiego dzwona, raz może na całą ciąże mnie taka ochota najdzie, więc myślę, że nie zaszkodzi
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuję się inaczej niż w pierwszej ciąży, lżej, lepiej. Ale z wyglądu wydaje mi się ze zbrzydłam, nikt poza tym mnie nie chwali jak super wyglądam jak przy pierwszej ciąży, kiedy czułam się po prostu fatalnie a wyglądałam kwitnąco. to skoro nie chwalą wyglądam tak jak mi się wydaje :P dzidzia też trochę mniejsza niż by wypadało stąd drogą logiki wywnioskowałam, że owu się mogła przesunąć i wtedy dziewczyńskie kijanki przetrwały :P W chińskich kalendarzach też wychodzi dziewczynka.
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam na przedniej.. ;/
|
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam na przedniej, czasem wieczorem jak się kładę to mam takie uczucie, jakby "coś" we mnie pływało
, nie są to jeszcze odczuwalne ruchy, ale jakoś Dzidzia daje znać powolutku o sobie . W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 18. tygodniu, zobaczymy, jak będzie teraz .---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Dziewczynki, czy aby wrzucić fotkę muszę wcześniej zamieścić ją gdzieś w necie, bo jak chce wkleić obraz to wyświetla mi się komunikat "wstaw adres obrazka".... i głowię się nad tym od paru dni.... Przepraszam za głupie pytanie, może dla Was oczywiste, ale kto pyta nie błądzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Poradziłam sobie ![]() W klubie wrzuciłam link z fotką mojej Kruszynki ![]()
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Nie martwcie się, ja tu pisałam wcześniej, że miałam właśnie na przedniej i późno zaczęłam czuć ruchy ale jak już się zaczęły to nie były ani trochę delikatne, była solidna kopanina
No i tak mi się przypomniała jedna kwestia, pewnie nie jest na to za wcześnie! Pora zacząć ćwiczyć mięśnie Kegla kochane! ps. a czy bym mogła dołączyć do klubu?
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-01-15 o 18:00 |
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Ale co wskazuje? Ja jestem w drugiej ciazy i tez nie wiem. Niby jak bym miała to poznać?
|
|
|
|
#4106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może źle się wyraziłam. Najbardziej przekonują mnie wyliczenia dot. przytulania i owulacji, odległości pomiędzy tymi terminami i wiedzą na temat żywotności plemników żeńskich i męskich
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Widzę, że nam się grono mamusiek powiększa witam wszystkie nowe na wątku ![]() No i widzę, że trochę nas z endomendozą tu .. ja na cud już nie czekałam, mimo, że mam endo 2 stopień i jajniki do tej pory były czyste (teraz przed ciążą dopiero urosła mi torbiel, miała ok 25mm na początku ciąży, nie wiem jak teraz bo ciągle zapominam o nią zapytać ..). No więc nie czekałam na cud bo już czas gonił .. w każdym razie, przypadek przypadkowi nierówny, czasem te niby z mniej rozwiniętą endomendozą mają problem a te z 3 czy 4 stopniem zachodzą bez problemu. Najgorsze jest to, że nadal nie wiadomo co tak na prawdę ta choroba robi z płodnością (no oprócz czysto mechanicznych problemów jak uszkodzenie jajowodów czy jajników). Mi się nie udawało przez 3 lata nie chciałam już czekać no a program rządowy też ograniczony czas trwa. Cieszę się, ze Wam wyszło naturalnie ![]() A i co do płci - na początku miałam silne przeczucie na chłopca, teraz mi się przestawiło i jestem prawie pewna, że mam w brzuchu babę .. ciekawe jak to w końcu będzie
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta bez usg
wyszlam nie zadowolona z gabinetu. Kolejna wizyta 5.02 i z usg podobno
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam czasu odpisywać ale czytam was codziennie
![]() Z racji że córka zaczęła wstawać i trzymać się mebli plus wyżyna się 4 ząbek to mam zajęte ręce Upada i wstaje ma tyle energii że ja bym chciała mieć tyle co te małe szkraby Na dodatek przyczepiła się do nas wysypka i sądze że jest to ze względu na zmianę płynu do kąpieli,kremu do ciała i szamponu.Zawsze używałam Emolientów które doskonale nawilżały skórę Lilianki a ostatnio była zmuszona użyć zwykłego kremu z Johnson&Johnson którego jest tutaj pełno i niestety ale mamy efekt;/ Bedziemy z tym walczyć aż zniknie;/ Powodzenia na kolejnych wizytach i Gratulacje udanych wizyt i poznanych płci Ja się dowiem pewnie w 20 tygodniu kiedy będzie następne USG.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście to mniej czekania niż cały miesiac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

oby się udało ... ja dowiem się najwcześniej w lutym, ale ... bedzie chłopak, taką mam intuicję i wszędzie tak wychodzi (rozne internetowe "sprawdzacze" ) .... chociaż bardzo chciałabym córeczkę ...

to będzie w sumie też fajnie

a ci do tuńczyka to też o tym słyszałam o rtęci. Jednak nie jem go bardzo dużo, od wielkiego dzwona, raz może na całą ciąże mnie taka ochota najdzie, więc myślę, że nie zaszkodzi

Sz koda, bo bardzo czekam i strasznie chciałam wyczuć takie ruchy

nie chciałam już czekać no a program rządowy też ograniczony czas trwa. Cieszę się, ze Wam wyszło naturalnie