Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 17:02   #2641
whip
psy-chopatka

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Makijaz Madzika, podoba Wam sie?
http://instagram.com/p/x4bM_Riu0F/?modal=true
Za dużo tej perły, aż po same brwi, po za tym rzęsy strasznie posklejane (aczkolwiek długie, zazdroszczę!).

A szusz w swoim makijazu wygląda po prostu staro...

Edytowane przez whip
Czas edycji: 2015-01-15 o 17:05
whip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:05   #2642
paniaw
Kot w worku

Cytat:
Madzika brwi mi nie odpowiadają. Sama nie wiem, co mi bardziej odpowiada- takie kompletnie nie ruszane Madzikowe brwi, czy maxibrow. No i kolor jej włosków za bardzo kontrastuje z rudymi włosami.Swoją drogą marzy mi się taki rudy na mojej głowie... Tylko że mam cerę z tendencją do zaczerwienień.
paniaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:15   #2643
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Według Was PJ jest otyła?
Nie, dla mnie to pojęcie kompletnie niedopasowane do jej figury.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
wydawalo mi sie, ze rozsadnie, przynajmniej jak sluchalam jej vlogow o odchudzaniu to odnioslam takie wrazenie. A tak po za tym to masz racje, jak by to miala skomentowac:P z reszta temat chyba juz tu byl omawiany, wiec nie bede go odgrzewac
No to dobrze, wyliczanie co do kilograma wagi jutuberkom i tak już jest lekko słabe na moje oko
Może 100, a może 80, a może 87, a może 91 - serio dziewczyny?
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:19   #2644
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
o, znam dziewczynę z widzenia (o ile to ona, ale jestem prawie pewna, że ona). Zawsze mi się podobała, ale już o niej zdążyłam całkiem zapomnieć. Świat jest mały ;D
Na tym zdjęciu widzę MsMelevis w wersji z ciemnymi włosami i ciemnymi oczami

_________________________ _________________
Pociągnięte z mojego małego traktora 8)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:26   #2645
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość

a mi się Pani skojarzyla z karoliną baszak
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:28   #2646
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość
piąteczka! też go uwielbiam!
w ogóle coraz częsciej trafiam na kanały makijażowo-urodowe prowadzone przez utalentowanych ludzi z osobowością,pasją i charakterem ,które giną w gąszczu nijakich ,bezbarwnych nastolatek,które nie mają nic do przekazania poza haulami,gigantycznymi kolekcjami makijażowymi i nudnymi vlogami. dotyczy to głownie amerykańskiego i brytyjskiego youtuba.
witamy w świecie konsumpcjonizmu

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Jasne, zawsze można pokazać palcem ekstremalne przypadki, na pewno stanowią jakąś część społeczeństwa. Tylko, że wielu rzeczy obecnie nie wie nikt albo prawie nikt odchudzający się nie będąc pod okiem wykwalifikowanego specjalisty/nie czyta AKTUALNYCH publikacji na ten temat. większość czerpie wiedzę z artykułów/blogów, gdzie aż roi się od błędów, nieaktualnych danych, braków w krytycznym myśleniu i niezrozumienia czym jest badanie naukowe

Jak ktoś ma tak poważny problem z wagą jak Boggie, Lulu czy Panna Joanna to zazwyczaj jest niedożywiony (ma duże niedobory pokarmowe). Ponadto spalanie tkanki tłuszczowej, robienie porządnych treningów jeszcze potęguje zapotrzebowanie na np. przeciwutleniacze. Dodając do tego jeszcze fakt, że wszystko ma ograniczoną wchłanialność i należałoby zredukować kalorie, ale bez przesady ułożenie takiej diety jest nielada wyzwaniem. Często należałoby zacząć wręcz od np. 1800, 1900 czy 2000 kcal. Tylko weź tu komuś wytłumacz, że ma się odchudzać i TAK DUŻO jeść objętościowo wychodzą bardzo duże ilości, nie ma miejsca na "ale byłam głodna" w wykonaniu Boggie. Potem się po prostu tnie wraz z ubytkiem wagi. Tylko kto tak robi? prawie nikt.
a nie niedojadać i czasami wtrąbić pizze, "od czasu do czasu można"

A boggie na diecie najpierw była na 1200 kcal , by "osiągnąć swój mały cel" (podejrzewam że zejście poniżej setki). Ludzie kochani, tak się obecnie robie tylko w absolutnie wyjątkowych przeypadkach, którymi Boggie nie jest

Nie chcę Cię urazić, ale nie widziałaś jej na żywo, nie znasz jej historii, stanu zdrowia, przewlekłych chorób itd. Ja z kolei nie jestem ekspertem, ale myślę, że Boogie już nie jednego próbowała (zresztą sama mówiła, że to chyba jej ostatnie podejście do odchudzania)/ Poza tym widać, że coraz więcej czyta, może dojdzie do wniosku jak powinna się odżywiać. A może nie i stwierdzi, że trudno, będzie ważyła tyle ile waży Jej życie, jej sprawa, nie oceniałabym tego tak krytycznie.

Cytat:
Napisane przez PannaMadzia Pokaż wiadomość
ja poniekąd obwiniam za to Bartka. to z nim Bogusia się szlaja po kawkach i ciasteczkach, obiadkach. Bartek to także jej opiekun, jest za nią odpowiedzialny w pewnym sensie, wg mnie powinien dobitnie jej powiedzieć, że nie pozwoli aby jeszcze bardziej sie okaleczała wagą. skoro ją tak kocha, to dla mnie niedorzeczne, że mu zwisa że jego przyszla żona ma skrajną otyłość.

bez przesady... Bogusia nie jest chora na umyśle, żyjemy w XXI wieku i każdy wie co jest tuczące. Po prostu ma słabą wolę, albo nie czuje się z tym źle ile waży. Też myślę, że jedzenie wydaje się być jedną z jej rozrywek (wyjścia na ciasteczko), a druga sprawa to, że pewnie takie ciężkie posiłki wyniosła z domu. Jeszcze nie tak dawno 90% polskich rodzin jadało wszystko na maśle, w panierce, z serem itd., dopiero niedawno spadło trochę kalorii z naszych talerzy, pojawiły się nowe warzywa, nasiona, metody gotowania.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
nie poznalam w pierwszej chwili

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

PannaJoanna ma bardzo okraglą twarz i przez to w filmikach wygląda.. pulchnie powiedzmy. Odwrotnie niz Hania. Hania od razu zaczela leciec na twarzy i mimo masywnego dolu i duuzych ramion, twarz ma szczuplą. Kiedys miala potezną :p
Ja myślę odwrotnie - po Hani nie było widać aż takiej wagi - ja byłam w niezłym szoku kiedy zobaczyłam jej figurę w Mistrzyni Makijażu.

A Asia ma owszem kilka kilo w górę, twarz taką raczej pucałowatą, ale obok otyłości to ona nawet nie stała, bez przesady

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Za dużo tej perły, aż po same brwi, po za tym rzęsy strasznie posklejane (aczkolwiek długie, zazdroszczę!).

A szusz w swoim makijazu wygląda po prostu staro...
Mi się wydaje, że ta fryzura ją postarza. Przed wykonaniem makijażu wyglądała jeszcze starzej, a te delikatne kolorki trochę ją odmłodziły. Sama fryzura mi się podoba, ale... nie wiem czy pasuje do Szusz, do jej koloru włosów i kształty twarzy.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:31   #2647
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
O, widzę tutaj zadatki na seksi! Ruda fala, mocniejsze oko...
Zapragnęłam rudości na głowie. #madzikinspiruje
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 17:34   #2648
Munkaa
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=qO7sdy29Qts test na żywo u Karolajny - między innymi kosmetyki The Balm, Too Faced
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:35   #2649
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
a mi się Pani skojarzyla z karoliną baszak
Nazywa się Patrycja Marciniak i ma nawet profil na fb ze swoimi makijażami. Niestety mało tego. Ale chciałabym żeby miała kanał na YT, ładne te jej makijaże. Na szczęście nie zawsze robi sobie takie brwi :P
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:37   #2650
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
witamy w świecie
bez przesady... Bogusia nie jest chora na umyśle, żyjemy w XXI wieku i każdy wie co jest tuczące. Po prostu ma słabą wolę, albo nie czuje się z tym źle ile waży. Też myślę, że jedzenie wydaje się być jedną z jej rozrywek (wyjścia na ciasteczko), a druga sprawa to, że pewnie takie ciężkie posiłki wyniosła z domu. Jeszcze nie tak dawno 90% polskich rodzin jadało wszystko na maśle, w panierce, z serem itd., dopiero niedawno spadło trochę kalorii z naszych talerzy, pojawiły się nowe warzywa, nasiona, metody gotowania.
Obawiam się, że wręcz przeciwnie.
Demonizowanie tłuszczu, obsesje na pukcie kalorii + diety wyniszczające, ale pełne cukrów.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:41   #2651
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę odwrotnie - po Hani nie było widać aż takiej wagi - ja byłam w niezłym szoku kiedy zobaczyłam jej figurę w Mistrzyni Makijażu.
Nieporozumienie u Hani twarz zdecydowanie '3 rozmiary mniejsza' niz reszta teraz tez ma taką roznice, spory dól i duze ramiona vs szczupla twarz. 'Potezna twarz' sie odnosila do porownania przed-po

O i pamietam jak mowila, ze nie ma paroweczek tylko jej palce sa krotkie. Stad ten efekt.
A pozniej obejrzalam TLC..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 17:43   #2652
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

dla mnie bardziej bledsza HaniaXS

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:

Nie chcę Cię urazić, ale nie widziałaś jej na żywo, nie znasz jej historii, stanu zdrowia, przewlekłych chorób itd. Ja z kolei nie jestem ekspertem, ale myślę, że Boogie już nie jednego próbowała (zresztą sama mówiła, że to chyba jej ostatnie podejście do odchudzania)/ Poza tym widać, że coraz więcej czyta, może dojdzie do wniosku jak powinna się odżywiać. A może nie i stwierdzi, że trudno, będzie ważyła tyle ile waży Jej życie, jej sprawa, nie oceniałabym tego tak krytycznie.

.
wydaje mi się, że Boogie sama mówiła, że to nie przez chorobę
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:45   #2653
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Zapragnęłam rudości na głowie. #madzikinspiruje
Ja też

Ale jak na madzika to niezle!
Stary 2015-01-15, 17:45   #2654
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paniaw Pokaż wiadomość
Madzika brwi mi nie odpowiadają. Sama nie wiem, co mi bardziej odpowiada- takie kompletnie nie ruszane Madzikowe brwi, czy maxibrow. No i kolor jej włosków za bardzo kontrastuje z rudymi włosami.Swoją drogą marzy mi się taki rudy na mojej głowie... Tylko że mam cerę z tendencją do zaczerwienień.
madzikowi to nie przeszkadzało

kiedyś walnęłam sobie rudy na głowie, bardziej tragicznie wyglądałam chyba tylko z grzywką, gigantycznym aparatem na zębach i okularami a'la madzik na początku liceum ;-;
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:47   #2655
arachnea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
może masz opadający zewnętrzny kącik?
Nie mam pojęcia. Też zależy od miny jaką zrobię - przy uśmiechu mam oczy w kształcie literki 'D' a jak patrzę normalnie na wprost to wtedy mam spaniela. Może kiedyś wstawię zdjęcie, to któraś mnie zdiagnozuje
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:47   #2656
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Nazywa się Patrycja Marciniak i ma nawet profil na fb ze swoimi makijażami. Niestety mało tego. Ale chciałabym żeby miała kanał na YT, ładne te jej makijaże. Na szczęście nie zawsze robi sobie takie brwi :P
dzięki, już obczaiłam
ciekawe jakiego podkładu używa, bo wygląda na bardzo jasną
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:52   #2657
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Ja też

Ale jak na madzika to niezle!
Też uważam że nieźle. W sensie na tym zdjęciu Madzik podoba mi się bardziej niż zazwyczaj ale chyba na focie jest też jakiś filtr bo rudy na głowie wygląda na chłodniejszy. Makijaż mi się nie podoba, brwi takie nieujarzmione i tak jak mówicie - perła, perła, perła ale i tak moim zdaniem jest lepiej niż zazwyczaj
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 17:56   #2658
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
+1

Jej oczy w tym makijażu mi się nie podobają, mają brzydki kolor

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez arachnea Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia. Też zależy od miny jaką zrobię - przy uśmiechu mam oczy w kształcie literki 'D' a jak patrzę normalnie na wprost to wtedy mam spaniela. Może kiedyś wstawię zdjęcie, to któraś mnie zdiagnozuje
Pewnie niejedna
Profesjonalna agencja modelek "Zagłębie złych emocji" zawsze do usług
Stary 2015-01-15, 17:57   #2659
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez arachnea Pokaż wiadomość
W ogóle to wkurza mnie pokazywanie makijaży na idealnych twarzach, o perfekcyjnych rysach, z dużymi oczami i małymi zadartymi noskami. Takie osoby nie potrzebują upiększenia i we wszystkim będą wyglądać dobrze
Jak chcę obejrzeć tutorial o makijażu oka z opadającą powieką to zakładam, że taki też problem będzie miała modelka, na którym ten makijaż będzie prezentowany. A nie włączam juciuba a tam idealny migdał rodem z J. Lo. No co tu niby poprawiać???

To se posmęciłam, sorri ,ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

o to, to...!

piszesz jakby jedyną funkcją makijażu było robienie z przeciętnych/brzydkich dziewczyn super lasek. I mylisz się pisząc, że kwestia rysów, dużych oczu i wszystko zawsze ładnie piękne. Arcy ważne jest wyczucie kontrastu, temperatury barw, mieszanie ze sobą kosmetyków. Pod tym względem większość juciuberek mogłaby się od Daniela sporo nauczyć.

Cytat:
Nadgorliwość jest od... piszemy o juciuberce, czemu więc na szaro?
Nie uraziłaś mnie, ale kompletnie masz racji. Boggie co najmniej raz w filmiku i dwa razy w komentarzach mówiła, że na razie waga nie dała się jej we znaki i że jest otyła, bo kocha jeść. 30 kg nadwagi czy słaba motywacja nie jest takim wskazaniem. Przeciwnie - powinna tym bardziej uwazać na swój metabolizm i to co będzie potem. Jeżeli chorowałaby przewlekle tym bardziej powinna uważać na niedobory, więc to co piszesz totalnie się nie sprawdza poza naprawdę dramatycznymi okolicznościami np. kiedy ktoś leży w szpitalu i potrzebuje operacji, której może nie przeżyć w innych przypadkach diety w stylu 1200 kcal to relikt poprzedniej epoki. A ta wiedza, którą czerpie z poradników jest często gorsza niż wysłuchanie od lekarza podstawowych zasad. Coraz więcej ludzie interesujących się dietą, czytających poradniki wcale nie przekłada się na skuteczność diet odchudzających. Przeciętnemu odbiorcy brakuje po prostu kompetencji by zweryfikować to co czyta i myśleć krytycznie. Przyjmuje to co mu brzmi wiarygodnie, a nie co jest wiarygodne i sprawdzone.
Cytat:
A Asia ma owszem kilka kilo w górę, twarz taką raczej pucałowatą, ale obok otyłości to ona nawet nie stała, bez przesady
Jej twarz nosi przede wszystkim ślady tego jak schudła. Jest po prostu obwisła.
Cytat:
Obawiam się, że wręcz przeciwnie.
Demonizowanie tłuszczu, obsesje na pukcie kalorii + diety wyniszczające, ale pełne cukrów.
dokładnie.
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:05   #2660
mantas
Zakorzenienie

Kto wpada do Bogusi na Oreło i pierogi z mięsem?
http://instagram.com/p/x4baQKqlK3/?modal=true

xbebe do nas powoli wraca!

psychopatka52
Paulaaaa, obiecałaś filmy po nowym roku... Where one są??
xbebe18
@agamngx tak, juz powoli kończę załatwianie spraw prywatnych i wracam
xbebe18
@psychopatka52 @shivaninja tak jął napisałam wyżej - załatwiam sprawy prywatne i wracam. Nie podałam dokładnej daty, początek roku dalej trwa.

Paula chyba będzie teraz "dojeżdzającą pielęgniarką":
http://instagram.com/p/xyO4j8Hw70/?modal=true
Stary 2015-01-15, 18:06   #2661
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Kto wpada do Bogusi na Oreło i pierogi z mięsem?
http://instagram.com/p/x4baQKqlK3/?modal=true
o co chodzi z Oreło na talerzu? O.o
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:09   #2662
Bellitudoo
Zakorzenienie

Oreo na talerzu

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

dla odchudzających po jednym, dla tych bez diety dwie sztuki?
Stary 2015-01-15, 18:11   #2663
pamelka146
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Oreo na talerzu

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

dla odchudzających po jednym, dla tych bez diety dwie sztuki?
Podwójne dla mamy z dzieckiem. Bogusia taki podarunek na przywitanie gości przygotowała

- Aldous Huxley

Insta-pierdoły
pamelka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:11   #2664
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Ignorantki! To Dla gości!
aniolnaresorach
@mnika.b na jednym z talerzy są 2 areo gdyż dzisiaj naszym gościem będzie przyszła mama ucieszy się też dzidzia z ciasteczka zawsze mam w zwyczaju na talerzyku kłaść cukierek lub ciasteczko
aniolnaresorach
@jumielek leży i czeka na gości. Miły akcent na przywitanie
jumielek
Ok, chociaz ja wole ciacho z kawa po daniu glownym
aniolnaresorach
@jumielek to swoją drogą będzie
Stary 2015-01-15, 18:14   #2665
noisette25
Raczkowanie

Cytat:
Jak na Madzika, podoba mi się
Zmieniłabym tylko trochę brwi...
noisette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:29   #2666
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:

Przystawka godna mistrza Ciekawe ile by dostala punktow w programie - ugotowani???

Najpierw oreo, potem pierogi z mięsem bleeeee ale świadczy o jednym CIĄSZA!
Stary 2015-01-15, 18:30   #2667
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Nieporozumienie u Hani twarz zdecydowanie '3 rozmiary mniejsza' niz reszta teraz tez ma taką roznice, spory dól i duze ramiona vs szczupla twarz. 'Potezna twarz' sie odnosila do porownania przed-po

O i pamietam jak mowila, ze nie ma paroweczek tylko jej palce sa krotkie. Stad ten efekt.
A pozniej obejrzalam TLC..
aaa, kumam

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
dla mnie bardziej bledsza HaniaXS

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

wydaje mi się, że Boogie sama mówiła, że to nie przez chorobę
wiem ale to nie zmienia faktu, że nie mówi nam wszystkiego i może ma jeszcze jakieś wskazania/przeciwskazania itd.

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość

Nadgorliwość jest od... piszemy o juciuberce, czemu więc na szaro?
Nie uraziłaś mnie, ale kompletnie masz racji. Boggie co najmniej raz w filmiku i dwa razy w komentarzach mówiła, że na razie waga nie dała się jej we znaki i że jest otyła, bo kocha jeść. 30 kg nadwagi czy słaba motywacja nie jest takim wskazaniem. Przeciwnie - powinna tym bardziej uwazać na swój metabolizm i to co będzie potem. Jeżeli chorowałaby przewlekle tym bardziej powinna uważać na niedobory, więc to co piszesz totalnie się nie sprawdza poza naprawdę dramatycznymi okolicznościami np. kiedy ktoś leży w szpitalu i potrzebuje operacji, której może nie przeżyć w innych przypadkach diety w stylu 1200 kcal to relikt poprzedniej epoki. A ta wiedza, którą czerpie z poradników jest często gorsza niż wysłuchanie od lekarza podstawowych zasad. Coraz więcej ludzie interesujących się dietą, czytających poradniki wcale nie przekłada się na skuteczność diet odchudzających. Przeciętnemu odbiorcy brakuje po prostu kompetencji by zweryfikować to co czyta i myśleć krytycznie. Przyjmuje to co mu brzmi wiarygodnie, a nie co jest wiarygodne i sprawdzone.

nie wiem, tak jakoś mi się machnęło na szaro Wiem, o co Ci chodzi - również byłam bardzo zdziwiona kiedy usłyszałam o diecie 1200 kcal, bo takimi metodami to odchudzała się moja mama w latach 90' Ale proszę pokaż mi lekarza, który dokładnie opowie co jeść, z czym nie łączyć, o jakich porach, po jakim wysiłku itd. A poza tym co jakiś czas zasady żywienia się zmieniają. Ja traktuję temat odżywiania z dystansem (jestem z tych co jedzą żeby żyć a nie na odwrót ), bo co chwila słychać różne sprzeczne informacje (i to z poważnych źródeł), więc weź tu człowieku to wszystko zapamiętaj
A jeśli rzeczywiście masz dla Boogie jakieś konkretne porady, to może jej po prostu napisz (mówię bez złośliwości, ja sama bym się ucieszyła na jej miejscu, bo przez natłok tych wszystkim metod, diet o teorii już rzadko chce mi się czytac co z czym i dlaczego )
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:44   #2668
PannaMadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Nie, dla mnie to pojęcie kompletnie niedopasowane do jej figury.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

No to dobrze, wyliczanie co do kilograma wagi jutuberkom i tak już jest lekko słabe na moje oko
Może 100, a może 80, a może 87, a może 91 - serio dziewczyny?
skoro o tym piszemy, to chcemy. nie rozumiem, wadzi Ci to jakos? chyba kazdy decyduje tutaj sam, co chce poruszyc, a co nie Ty zaczynasz tematy jakie Ciebie interesuja, a inni swoje.
Stary 2015-01-15, 18:48   #2669
arachnea
Rozeznanie

Może na weselu Bogumiły też będzie Oreo-gift przy talerzu. Tak na powitanie
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 18:59   #2670
lamorela
Raczkowanie

Dobry wieczór! Dwa nowe filmiki, których tutaj nie widziałam.
Strój dnia / loveandgreatshoes

CZYM PACHNIE BOOGIE ?

Japana zjadam u Agnieszki
lamorela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości