Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 19:04   #301
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

A mi kupe tego zostało buuuu załamka pasuje dupe ruszać na maisto i kupowac ale jak mnie sie nei chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:07   #302
cashmere
Zakorzenienie

Mi jak przyjdzie paka z gemini, dokupie pieluchy i kilka rzeczy jeszcze do lozeczka bede sie czula juz z grubsza przygotowana

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:07   #303
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A mi kupe tego zostało buuuu załamka pasuje dupe ruszać na maisto i kupowac ale jak mnie sie nei chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dla mnie to nie byl problem, bo te zakupy dla malego to dla mnie sama przyjemnosc. i kupoewalam to z przyjemnoscia a i tak ciagle mi malo;P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:08   #304
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

a jakie masz zalecenia odnośnie leżenia? przypomnisz ile cm szyjki?
Po wizycie-8.01-kazał 3 dni wylacznie lezeć, potem delikatnie się ruszać, lezenie wylacznie na jednym lub drugim boku, nie na plecach,'nie siedziec na krześle.
Szyjka 4cm
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Zaraz bede Was nadrabiala.
Malutka wazy ok 1,5kg i jest juz nietoperkiem. Male szanse ze sie znow obroci, raczej tak juz zostanie. Wszystko z nia w normie. Szyjka 3,30 zamknieta i ok wszystko. Strasznie sie ciesze!
Super

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz, szczuplutka i piękny brzusio piłeczka

Mam doła giganta od wczoraj. Ryczę ciągle, w sumie to już nie wiem, z jakiego powodu. Jak II trymestr był super i byłam w euforii, to póki co III trymestr to jakaś tragedia psychicznie. Mam nadzieję, że to jakieś chwilowe wahania hormonalne, bo się wykończę.
Już kilka z nas skarżyło się na takie samopoczucie ostatnio:-(
Hormony nam swirują, na to wygląda. Trzeba przetrwać, tylko bywa to męczące. Przynajmniej dla mnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:08   #305
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mi jak przyjdzie paka z gemini, dokupie pieluchy i kilka rzeczy jeszcze do lozeczka bede sie czula juz z grubsza przygotowana
ja caly czas mam wrazenie, ze czegos mi brakuje

JAŚ

Stary 2015-01-15, 19:08   #306
Koperco
Zakorzenienie

Pamietacie jak mowilam ze zamowilam przescieradla do wozka? Przyszla wlasnie paczka z przescieradlami i podkladami na lozka i patrze a tam brakuje tych przescieradel.wchodze na all a ja ich nie kliknelam...nie wiem jak to sie stalo bo w wiadomosci do sprzedajacego nawet kolor wybralam takze sila rzeczy miec nie bede, chyba ze bede musiala pojechac do hurtowni art. dla dzieci to dokupie.. co za kalafior:p
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:08   #307
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
my cale lozeczko ze wszystkim jeszcze, wanienka, termimetr zblizeniowy, fotelik samochodowyv i kilka ☠☠☠☠☠☠☠ ..
no i dla mnie koszule "szpitalne"
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:09   #308
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dla mnie to nie byl problem, bo te zakupy dla malego to dla mnie sama przyjemnosc. i kupoewalam to z przyjemnoscia a i tak ciagle mi malo;P

w polsce ok bo wiesz gdzie i za czym chodzić a tu? załamka...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:09   #309
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja tam akurat nic nie dźwigam, ale nie mogę siedzieć tyle, bo zwyczajnie nie dam rady, dla mnie godzina w samochodzie wystarczy, żebym w nocy nie mogła spać, bo tak mnie boli - a to dlatego, że mam tyłozgięcie, dwurożoność macicy więc malutka siedzi dosyć nisko ( chociaż na szczęście nie jest to łożysko przodujące) i do tego hormony "rozprężające" w ciąży i kręgosłup kwiczy. Ja nie mam zamiaru uszkodzić go sobie na stałe - skoro lekarz mówi, że nie wolno siedzieć tyle, to nie wolno. Wkurza mnie to, bo jak coś się stanie to później: o bo nie dbała o siebie, ktoś kazał jej chodzić itp. Następne zwolnienie wyślę pocztą.

I przypomniałaś mi po co poszłam do rossmana - po proszek! I go nie kupiłam
kurde ja juz dwa razy wysyłalam L4 pocztą bo nie mam ochoty ogladac mojej szeficy i wysłuchiwać jak jej źle interes idzie po tym jak poszłam na zwolnienie. Teraz dopiero decenia co straciła, a jak byłam to zawsze było mało. Wrrrr szkoda sie denerwować, juz dosc w pierwszym trymestrze sie nasłuchałam.
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U nas tz tez umeczony ale na kawę do kogos czy zakupy jest chętny. Gorzej ze spacerami.

Fajno

Chciałabym zeby tz dostal ta wyplate bo na życie teraz mam a te prawie 3 tysie to oprócz naprawy auta mogłabym juz na wyprawke przeznaczyć...
Pokciukacie swoimi magicznymi kciukami?
Mój to mnie wyciąga sam na spacery, jak tylko ma wolny dzień, żebym tylko z domu wyszła i nie myslala tyle, bo jak twierdzi przez ta ciażę wariuję. Nie powiem, zeby nie miał trochę racji...
Cytat:
moje dziecko chyba się położyło w poprzek bo jej ruchy czuje tylko pod pępkiem po prawej lub lewej nic na górze [COLOR="Silver"]
Ja miałam dwa dni temu usg i lekarz powiedział, ze mały główkowo polożony a mimo to też czuję ruchy jak Ty, czasem jednoczesnie z lewej i prawej
Cytat:
Oo to dobra okazja faktycznie
moj monotonnie-meczyki O 20 ma wpasc jego kumpel na turniej to rozgrzewke teraz robi hihi dzieciaki
Zjadlabym pizze pepperoni i pieczarki moze ich namowie to zjemy
Mnie jak leze na boku tez kopie i sie jej pytam czy ciasno ma
Mniam, pizze w ciąży mogę jeść i jeść, uwielbiam!!! Chyba zrobimy z siostra niedlugo znów taka domową.
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Super

Ja go brałam w ciązy a wcześniej augmentin. Życzę zdrowia!

Sonia - Wy w bloku mieszkacie i Tz gra na perkusji? Wspolczuje sąsiadom :P
Robilam dzis wyniki i hgb podskoczyla i jest w normie, co prawda tylko 12,1 ale w normie Płytki super, tsh 0.99 ufff
Dobrze, ze wyniki w normie. Ja tez mam hgb 12,1
Cytat:
To super bo często w bloku to słychać jak sąsiad kichnie :P
U mnie wlasnie są takie cienkie sciany i slychać czasem jak sąsiad ziewa czy jak dzieciaki latają i piszczą, ale lepsze to niż patologia którą mieliśmy wczesniej za ścianą.
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Wyszło mi "rozsądnie i z głową"
I nie oszukiwałam

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja mam na wyjście kupiony ten misiowy kombinezon z H&M
A pod to pewnie body i pajac,albo body i półśpiochy, zobaczymy
Chyba, że cieplej będzie to wtedy jakąś kurteczkę pewnie w zamian...
Ale my mamy 2km ze szpitala do domu i najchętniej to bym nie autem, a na piechotę wózkiem je przejechała
No ja to mam okolo kilometra moze troche wiecej, wiec też bliziutko, ale szczerze wolę autem podjechać, bo nie wiem jak bedę się czuła, zeby od razu na spacery chodzić. U nas jak wszystko ok to po dwoch dniach wypuszczają do domu wiec zakładam, ze moge byc jeszcze obolała...
Cytat:
Wlasnie wcinamy zM ananasa swiezego-ale slodki!
Mniam dawaj kawałek!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:10   #310
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietacie jak mowilam ze zamowilam przescieradla do wozka? Przyszla wlasnie paczka z przescieradlami i podkladami na lozka i patrze a tam brakuje tych przescieradel.wchodze na all a ja ich nie kliknelam...nie wiem jak to sie stalo bo w wiadomosci do sprzedajacego nawet kolor wybralam takze sila rzeczy miec nie bede, chyba ze bede musiala pojechac do hurtowni art. dla dzieci to dokupie.. co za kalafior:p
hehe no niezle
Stary 2015-01-15, 19:10   #311
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
jestem
pampersy pewnie dokupie tez 1 i 2 jeszcze
Ja tylko jedynki na początek będę kupować raczej...

TŻ dzwonił, że skończył malować pokój Małego, już się nie mogę doczekać jak jutro zobaczę efekt

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:13   #312
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
ja caly czas mam wrazenie, ze czegos mi brakuje
Mnie co chwila tez lapie cos typu "mam za malo bodziakow z kr.rekawem" albo "musze dokupic pajacy" ale to juz mi pewnie do konca zostanie

Cytat:
Haha dobra jestes!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:15   #313
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
To super bo często w bloku to słychać jak sąsiad kichnie :P
u nas w łazience się niesie

Cytat:
Wyszło mi "rozsądnie i z głową"
I nie oszukiwałam

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja mam na wyjście kupiony ten misiowy kombinezon z H&M
A pod to pewnie body i pajac,albo body i półśpiochy, zobaczymy
Chyba, że cieplej będzie to wtedy jakąś kurteczkę pewnie w zamian...
Ale my mamy 2km ze szpitala do domu i najchętniej to bym nie autem, a na piechotę wózkiem je przejechała
oo też mam ten kombinezon misiowy
jeszcze nie planuję w co ubiorę bo pogoda płata nam figle i ciężko przewidzieć jak będzie
ale mam takie wyobrażenie jak Pavlineczka, że będzie to ciepły i słoneczny dzień

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Po wizycie-8.01-kazał 3 dni wylacznie lezeć, potem delikatnie się ruszać, lezenie wylacznie na jednym lub drugim boku, nie na plecach,'nie siedziec na krześle.
Szyjka 4cm

Super

Już kilka z nas skarżyło się na takie samopoczucie ostatnio:-(
Hormony nam swirują, na to wygląda. Trzeba przetrwać, tylko bywa to męczące. Przynajmniej dla mnie.
dzięki ciekawe czemu nie na plecach. Moja znajoma jak musiała leżeć to nogi lekko uniesione i właśnie na plecach

Cytat:

TŻ dzwonił, że skończył malować pokój Małego, już się nie mogę doczekać jak jutro zobaczę efekt
chwal się koniecznie jutro!!!
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:21   #314
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
dla tej pani

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
w polsce ok bo wiesz gdzie i za czym chodzić a tu? załamka...
przeciez bylas w polsce. czemu tam nie pokupowalas?

JAŚ

Stary 2015-01-15, 19:21   #315
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2015-01-15, 19:25   #316
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowym wątku

i pokazujemy się z córunią
Masz brzuszek sexi mama
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja nie mam tak zachcianek.
I przyszly tatus moich nie spelnia
Raczej musze sama tylek ruszyc jak juz cos
u mnie zazwyczaj tez tak jest może że jak idzie do sklepu po coś dla siebie to i mi kupi a mówił, że jak będę w ciąży i będę miała ochotę na truskawki to nawet do Hiszpanii po nie pojedzie
Cytat:
Zaraz bede Was nadrabiala.
Malutka wazy ok 1,5kg i jest juz nietoperkiem. Male szanse ze sie znow obroci, raczej tak juz zostanie. Wszystko z nia w normie. Szyjka 3,30 zamknieta i ok wszystko. Strasznie sie ciesze!
Nooo kawał babki nie odwróci się już główka jest za ciężka i grawitacja działa nie dałaby rady no to możesz być spokojna
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Nie, dam radę sama Oczywiście jak się dzidzia ułoży zależy, chociaż ostatnio była już główką w dole. Dwurożność to większy problem, jak jest ta macica jakby przedzielona na stałe, u mnie tak nie było i po prostu zarodek zagnieździł się nieco niżej, ale wraz z rozwojem dziecka macica ułożyła się mniej więcej jak trzeba i mała ma dużo miejsca. Przynajmniej tak mówi lekarz A co do tyłozgięcia to też nie utrudnia niczego, także będę przeć

no tak ona mi taka malusia się wydaje, że zapominam, że brzuch swoje waży

A jak dla mnie najlepsze są kobiety które rodziły, ale tak z 15 lat temu. I te opowieści jak to latały jak motylki, wychodziły z pracy o 15:00 a o 16:00 już rodziły...

W kwietniu może być różnie, ja nie planuję

Dokładnie Mi się wydaje, że ja urodzę później niż termin wskazuje i jakoś to sobie wyobrażam jako ciepły czas
A myślałam, ze to jest wskazanie do cc
moja teściowa była jeszcze w piątek w pracy a w niedziele urodziła tż haha mówiła, że do końca chodziła podziwiam... może gdyby mnie ten brzuch nie bolał to tez bym mogła chodzić
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Chciałabym zeby tz dostal ta wyplate bo na życie teraz mam a te prawie 3 tysie to oprócz naprawy auta mogłabym juz na wyprawke przeznaczyć...
Pokciukacie swoimi magicznymi kciukami?
kciukujemy

Ale pospałam !!!! i znów mnie brzuch pobolewa ;/ kurcze ok 13 wzięłam nospę i przeszło, obudziłam się i znów... muszę powiedzieć lekarzowi ; dziwne tylko że mnie boli a nie twardnieje i to cały brzuch a nie tylko dół... jak mnie położy w poniedziałek to będę leżec i kwiczeć tam mam tylko nadzieję, że to nadal brak magnezu tak działa ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:25   #317
Rina
Rozeznanie

Cytat:
ja mam z 300 metrów do domu od szpitala więc na bank wózkiem pojedziemy z powrotem chyba że bd mega paskudna pogoda
i pewnie jak zacznie sie akcja tez z buta pójdziemy, chyba że bd dzien to wtedy sie bd wstydziła przed sasiadami i autem
No właśnie ma się zaczelam zastanawiać po co ja kupilam Młodemu kombinezon na wyjscie mamy spacerem 5 min do szpitala, autem 2 min na szczęście bralam w lumpku, wiec wyszedł za grosze.
Ot brak logiki i szal kupowania w lumpku

Cytat:

dzięki ciekawe czemu nie na plecach. Moja znajoma jak musiała leżeć to nogi lekko uniesione i właśnie na plecach

chwal się koniecznie jutro!!!
Nie wiem czemu tak ale jak tak kazał to tak robię, lekarzem nie jestem, wiec nie dyskutuje, a widzę, że facet raczej rozsądny i konkretny jest.
Grzecznie się słucham

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:31   #318
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ja musze dokupic 1 bo mam tylko 1 pala pake

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Mnie co chwila tez lapie cos typu "mam za malo bodziakow z kr.rekawem" albo "musze dokupic pajacy" ale to juz mi pewnie do konca zostanie

mam to samo

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
No właśnie ma się zaczelam zastanawiać po co ja kupilam Młodemu kombinezon na wyjscie mamy spacerem 5 min do szpitala, autem 2 min na szczęście bralam w lumpku, wiec wyszedł za grosze.
Ot brak logiki i szal kupowania w lumpku
przyda sie na pierwsze wizyty u lekarza na przyklad

JAŚ

Stary 2015-01-15, 19:34   #319
madzixx88
Zakorzenienie

powiedzcie szczerze, czy kupowanie teraz kurtki jesienno zimowej dla Małej będzie mega głupotą? jest super wyprz i się waham
Stary 2015-01-15, 19:37   #320
Hanka20
Zakorzenienie

Ja bym brała, czemu nie? fajna okazja! a gdzie ta wyprz.?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:37   #321
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie szczerze, czy kupowanie teraz kurtki jesienno zimowej dla Małej będzie mega głupotą? jest super wyprz i się waham
Będzie, bo nie wiadomo czy trafisz z rozmiarem, ale jak super wyprz to ja bym kupiła

Cytat:
ja musze dokupic 1 bo mam tylko 1 pala pake

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

mam to samo

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

przyda sie na pierwsze wizyty u lekarza na przyklad
Ja nie mam w ogóle, ale planuję dwie małe paki kupić, jedne z Pampersa drugie Dady chyba

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:41   #322
FlightlessBird
Zakorzenienie

0
Cytat:
Oo to dobra okazja faktycznie
moj monotonnie-meczyki O 20 ma wpasc jego kumpel na turniej to rozgrzewke teraz robi hihi dzieciaki
Zjadlabym pizze pepperoni i pieczarki moze ich namowie to zjemy
Mnie jak leze na boku tez kopie i sie jej pytam czy ciasno ma
za mną od wczoraj chodzi pizza lub kebab i jutro idziemy z TŻem

My po kolędzie - pytaliśmy tak z du.py księdza o chrzestnego żyjącego w związku cywilnym, oczywiście powiedział, że nie możę nim zostać, ale zaproponował, że może on zostać świadkiem chrztu, bo rodzic chrzestny wystarczy jeden

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:46   #323
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Masz brzuszek sexi mama

u mnie zazwyczaj tez tak jest może że jak idzie do sklepu po coś dla siebie to i mi kupi a mówił, że jak będę w ciąży i będę miała ochotę na truskawki to nawet do Hiszpanii po nie pojedzie

Nooo kawał babki nie odwróci się już główka jest za ciężka i grawitacja działa nie dałaby rady no to możesz być spokojna

A myślałam, ze to jest wskazanie do cc
moja teściowa była jeszcze w piątek w pracy a w niedziele urodziła tż haha mówiła, że do końca chodziła podziwiam... może gdyby mnie ten brzuch nie bolał to tez bym mogła chodzić

kciukujemy

Ale pospałam !!!! i znów mnie brzuch pobolewa ;/ kurcze ok 13 wzięłam nospę i przeszło, obudziłam się i znów... muszę powiedzieć lekarzowi ; dziwne tylko że mnie boli a nie twardnieje i to cały brzuch a nie tylko dół... jak mnie położy w poniedziałek to będę leżec i kwiczeć tam mam tylko nadzieję, że to nadal brak magnezu tak działa ;/
moj na szczescie nie obiecywal hehe.

ile dni bierzesz magnez?
Cytat:
ja bym nie kupowala bo niewiadomo jaki rozmiar. niewazne czy wyprz
Stary 2015-01-15, 19:53   #324
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam płaszzyk zimowy, ale z lumpka za grosze, więc nie będzie mi żal jak nie założę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:55   #325
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ile dni bierzesz magnez?
z półtora miesiąca i jeszcze dawkę zwiększoną niż jest w ulotce

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:58   #326
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK czapa moze byc nie wiazana byle by uszy dobrze byly obryte, a kombi w srodku ma poliester a wysciolka na ktorej bedzie lezalo cialko to bawelna.

PAVLINECKA tez mam tylo zgiecie dasz rade

Ja wzielam krzeslo i deske i dwie praleczki malej ubranek uprasowalam na siedzaco lepiej! Tak moge robic na jutro 10 flanel i 24 tetry w kolejce i kolejne prania puszczam teraz juz umyta i leze, maz chlopakow kladzie i bedzie mi nozki masowal

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:00   #327
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Witam Was dziewczynki ale mam nadrabiania, dzisiaj pierwszy raz włączyłam komputer bo cały dzień coś robiłam, rano zakupy spożywcze potem obiad, no i zabrałam się w końcu za te rogaliki zrobiłam troche z czekoladą, troche z marmoladą i troche z białym serem (na słodko) i wyszło...jakieś 60 plecy mnie tak rozbolały że poszłam się położyć i zasnęłam ostatnio coraz częściej mi się zdarza drzemka popołudniowa
no nic.. zabieram się za czytanie
Stary 2015-01-15, 20:00   #328
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja bym brała, czemu nie? fajna okazja! a gdzie ta wyprz.?
w zarze dobra wyprz -50%

Cytat:
Będzie, bo nie wiadomo czy trafisz z rozmiarem, ale jak super wyprz to ja bym kupiła

Ja nie mam w ogóle, ale planuję dwie małe paki kupić, jedne z Pampersa drugie Dady chyba
no własnie czy rozm 80 bedzie ok niby z metki 9-12 miesiecy
Stary 2015-01-15, 20:02   #329
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to zachcianki ciążowe takie typowe to jakiś mit, tak samo jak ekspresowe porody rodem z filmów

Sonia - ja bym wolała tak jak Ty niż w drugą stronę z tym wypróżnieniem
Gadasz z tymi zachciankami jak moja tesciowa

ja typowych zachcianek nie mialam ze w środku nocy musze i nie ma zmiłuj. Ale jak na nic nie mogłam na początku patrzeć to mialam na wybrane rzeczy smaka i nic bym nie przelknela... A tz tez parę razy leciał do sklepu bo mialam chetki na cos konkretnego. W drugim trymestrze mi przeszło na szczescie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
kurde ja juz dwa razy wysyłalam L4 pocztą bo nie mam ochoty ogladac mojej szeficy i wysłuchiwać jak jej źle interes idzie po tym jak poszłam na zwolnienie. Teraz dopiero decenia co straciła, a jak byłam to zawsze było mało. Wrrrr szkoda sie denerwować, juz dosc w pierwszym trymestrze sie nasłuchałam.

Mój to mnie wyciąga sam na spacery, jak tylko ma wolny dzień, żebym tylko z domu wyszła i nie myslala tyle, bo jak twierdzi przez ta ciażę wariuję. Nie powiem, zeby nie miał trochę racji...

Ja miałam dwa dni temu usg i lekarz powiedział, ze mały główkowo polożony a mimo to też czuję ruchy jak Ty, czasem jednoczesnie z lewej i prawej

Mniam, pizze w ciąży mogę jeść i jeść, uwielbiam!!! Chyba zrobimy z siostra niedlugo znów taka domową.

Dobrze, ze wyniki w normie. Ja tez mam hgb 12,1

U mnie wlasnie są takie cienkie sciany i slychać czasem jak sąsiad ziewa czy jak dzieciaki latają i piszczą, ale lepsze to niż patologia którą mieliśmy wczesniej za ścianą.

No ja to mam okolo kilometra moze troche wiecej, wiec też bliziutko, ale szczerze wolę autem podjechać, bo nie wiem jak bedę się czuła, zeby od razu na spacery chodzić. U nas jak wszystko ok to po dwoch dniach wypuszczają do domu wiec zakładam, ze moge byc jeszcze obolała...

Mniam dawaj kawałek!
A gdzie pracujesz?

Dziewczyny ja bym raczej nie myślała o wracaniu na nogach 2km, po porodzie 2dni, z nacietym kroczem ;-)
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:05   #330
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
z półtora miesiąca i jeszcze dawkę zwiększoną niż jest w ulotce
no to powinno juz dzialac....
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACK czapa moze byc nie wiazana byle by uszy dobrze byly obryte, a kombi w srodku ma poliester a wysciolka na ktorej bedzie lezalo cialko to bawelna.

PAVLINECKA tez mam tylo zgiecie dasz rade

Ja wzielam krzeslo i deske i dwie praleczki malej ubranek uprasowalam na siedzaco lepiej! Tak moge robic na jutro 10 flanel i 24 tetry w kolejce i kolejne prania puszczam teraz juz umyta i leze, maz chlopakow kladzie i bedzie mi nozki masowal
pracus i zazdro masazu..chyba tez pooprosze
moze sie uda..'
a teraz ide sie kaapac bo bedziemy film ogladac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości