Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 19:46   #1951
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

witajcie( u mnie zle jakas pokrzywka mi na rękach wyszła boję się że to coś poważnego
mała się mało rusza zaczynam panikować;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:48   #1952
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witajcie( u mnie zle jakas pokrzywka mi na rękach wyszła boję się że to coś poważnego
nie denerwuj się kochana - spokojnie, też miałam na nogach i okazało się zwykłym uczuleniem. Podobno na rękach uczulenie to niedobór którejś z witamin, a mała na pewno śpi
Stary 2015-01-15, 19:48   #1953
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
KasiaKasiaWiki witamy Napisz coś więcej o sobie. Jak tam ciąża przebiega? na kiedy termin? Jak przygotowania ?

Hottieo7 no piękny brzuszek i ogromne za 32 tc

Rossi kurcze sama nie wiem... ale jak stwierdzili ze szyjka miękka a czujesz coś w tych "okolicach" to może lepiej sprawdzić? Zawsze lepiej pojechac milion razy za dużo, niż raz za mało... Daj znac o u Was

Niunia coś ostatnio malutko pisze... chyba wielke przygotowania do przeprowadzki co tam kochana u Ciebie?
dzisiaj załatwiliśmy pralkę lodówkę kuchenkę więc 3 tys poszły fiu fiuuu
no ale kupić prędzej czy póżniej trzeba ,a sobota do ikei
czekam na kupony z allegro by zamówić brakujące mi rzeczy
bo powoli torbę pakuję , wnet będę prasować rzeczy małej,
coś brak apetytu mam ,a jak jem to mało więcej w żołądku nie idzie zmieścić
czy ktoś ma podobnie na 34 tc??

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-15, 19:56   #1954
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
KasiaKasiaWiki witamy Napisz coś więcej o sobie. Jak tam ciąża przebiega? na kiedy termin? Jak przygotowania ?

Hottieo7 no piękny brzuszek i ogromne za 32 tc

Rossi kurcze sama nie wiem... ale jak stwierdzili ze szyjka miękka a czujesz coś w tych "okolicach" to może lepiej sprawdzić? Zawsze lepiej pojechac milion razy za dużo, niż raz za mało... Daj znac o u Was

Niunia coś ostatnio malutko pisze... chyba wielke przygotowania do przeprowadzki co tam kochana u Ciebie?
Witaj,

Moją Kasię przywitam 23 marca. Moje pierwsze dziecko, także mam mały stresik.
na razie ułożona miednicowo więc wyczekuję kolejnej wizyty czy zmieniła ułożenie.

Przygotowania wyprawki prawie skończone, dla mnie tylko brakuje kilku drobiazgów.
Łóżeczko i komoda zamówione, czekam na dostawę ale może ona potrwać 4 tygodnie nawet.
łóżeczko
https://babynet.pl/images/1393781665...o-140-70-1.jpg

komoda
https://babynet.pl/images/1393786587...d-komoda-1.jpg

Wózek wypatrzony
http://www.altrak24.com/aukcje/_krzy...rystyka/08.jpg

i tak płynie czas, następną wizytę mam 26 stycznia, czekam z niecierpliwością, czy mała rośnie i rozwija się dobrze i prawidłowo, typowe zmartwienia przyszłej mamy
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:58   #1955
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za wizytę, wagę maluszka i obrót

jak Wt to robicie, że chudniecie, albo nie tyjecie prawie?? ja ostatnia wizytę miałam przed świętami i myślę, że 3 kg to minimum od tego czasu przytyłam
Nie martw sie u mnie między wizytami a przerwa byla 3 tygodnie, poszlo 1.5 kg do przodu dla mnie dramat
Stary 2015-01-15, 20:02   #1956
smv
Zakorzenienie

Wrocilam dziewczyny z korków 4 bite godziny siedzenia - plecy mi odpadają a w zebrach to ja nie wiem co mam-was też tak boli? Mam ochotę płakać z bólu dobrze ze jutro piątek - wolny dzień od wszystkiego!
Stary 2015-01-15, 20:08   #1957
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wrocilam dziewczyny z korków 4 bite godziny siedzenia - plecy mi odpadają a w zebrach to ja nie wiem co mam-was też tak boli? Mam ochotę płakać z bólu dobrze ze jutro piątek - wolny dzień od wszystkiego!
ja jutro też leżę plackiem mam nadzieję dzisiaj to cały dzień coś załatwialiśmy..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 20:20   #1958
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj załatwiliśmy pralkę lodówkę kuchenkę więc 3 tys poszły fiu fiuuu
no ale kupić prędzej czy póżniej trzeba ,a sobota do ikei
czekam na kupony z allegro by zamówić brakujące mi rzeczy
bo powoli torbę pakuję , wnet będę prasować rzeczy małej,
coś brak apetytu mam ,a jak jem to mało więcej w żołądku nie idzie zmieścić
czy ktoś ma podobnie na 34 tc??
Kochana,tez tak mam. Ostatnio moglabym zyc powietrzem,a jak cos zjem to po chwili juz jestem najedzona.
Tez musze zaczac sie pakowac :/ jakos nie moge sie zebrac

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Mnie dzisiaj tez tak zebra bola z prawej strony ze ciezko mi w kazdej pozycji.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:21   #1959
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja na IP z twardniejącym brzuszkiem, wczoraj pojechałam drugi raz bo w nocy obudziły mnie bóle krzyża i trzymały do rana, brzuch twardniał. Zbadali, ktg ze 2 skurczami ale w normie, szyjka miękka ale zamknięta 3,6cm no i znowu kroplówkę podali z magnezem, przeszło i do domu, zresztą nie było miejsca na patologii... a jak coś będzie niepokoiło mam znowu przyjechać :zly: dzisiaj leżę plackiem do południa było ok teraz ciągnie u dołu brzucha, jak wstaję do wc to wpół zgięta chodzę. Coś tam pokłuwa w pochwie/szyjce. Nie wiem czy za krótko biorę magnez (3x2tab) i nospę (3x1) czy mam uznać to za coś niepokojącego czy leżeć i czekać na rozwój sytuacji?
Zejdę na zawał w tej ciąży, zaczęłam 33tc.
odpoczywaj kochana, a w razie czego jedź na IP, będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę

to my w 32 tc , który się dziś zaczął
ślicznie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Witam, przyszłe mamy

u mnie będzie córeczka KasiaWiktoria
witaj

Cytat:
Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Witaj,

Moją Kasię przywitam 23 marca. Moje pierwsze dziecko, także mam mały stresik.
na razie ułożona miednicowo więc wyczekuję kolejnej wizyty czy zmieniła ułożenie.

Przygotowania wyprawki prawie skończone, dla mnie tylko brakuje kilku drobiazgów.
Łóżeczko i komoda zamówione, czekam na dostawę ale może ona potrwać 4 tygodnie nawet.
łóżeczko
https://babynet.pl/images/1393781665...o-140-70-1.jpg

komoda
https://babynet.pl/images/1393786587...d-komoda-1.jpg

Wózek wypatrzony
http://www.altrak24.com/aukcje/_krzy...rystyka/08.jpg

i tak płynie czas, następną wizytę mam 26 stycznia, czekam z niecierpliwością, czy mała rośnie i rozwija się dobrze i prawidłowo, typowe zmartwienia przyszłej mamy
śliczne rzeczy!

Cytat:

a może już powoli rezygnuj z tych korków? ja bym nie wysiedziała tyle godzin
a co do żeber to ja tak mam, boli bardzo, często ciężko znaleźć jakąś pozycję
Stary 2015-01-15, 20:22   #1960
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

[/COLOR]dziewczyny zaraz dostanę szału.... zaraz mnie coś k* rozerwie Moja siostra ma być moją świadkową za dwa dni, więc będzie siedziała koło mnie i ogólnie siłą rzeczy będziemy mieć bliski fizyczny kontakt. Dziś w nocy jej kumpela trafiła do szpitala, a ta radośnie poleciała ją odwiedzić do ...... ZAKAŹNEGO!!
no przecież chyba mnie coś rozniesie jak coś złapię, to jej nigdy nie daruję....
Rozumiem Cię, ale myślę że nie masz co panikować. Sama w ciąży musiałam 3 razy odwiedzić poradnie chorób zakaźnych bo miałam podejrzenie toxo i niczym się nie zaraziłam Nawet musiałam z kibelka skorzystać bo wiadomo co chwilę siku się chciało wcześniej

Cytat:
a ja się pochwalę

piąteczka też dzisiaj 32tc zaczęłam

Miałam wkleić zdjęcie kocyka minky od makaszki wiec to robie z wypełnieniem 2 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk.jpg (81,5 KB, 31 załadowań)

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:26   #1961
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
nie panikuj kochana, teraz maluchy już nie mają tyle miejsca i nie będą się tak ruszać jak jeszcze niedawno
a co do pokrzywki to może weź wapno? tylko sama nie wiem czy możemy w ciąży

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, ale myślę że nie masz co panikować. Sama w ciąży musiałam 3 razy odwiedzić poradnie chorób zakaźnych bo miałam podejrzenie toxo i niczym się nie zaraziłam Nawet musiałam z kibelka skorzystać bo wiadomo co chwilę siku się chciało wcześniej

Miałam wkleić zdjęcie kocyka minky od makaszki wiec to robie z wypełnieniem 2 cm
śliczne są te kocyki
ehh kuszą mnie, ale chyba nie mam kasy na to w budżecie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

coś crystal się cały dzień nie odzywa halo jesteś tam?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 20:26   #1962
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie panikuj kochana, teraz maluchy już nie mają tyle miejsca i nie będą się tak ruszać jak jeszcze niedawno
a co do pokrzywki to może weź wapno? tylko sama nie wiem czy możemy w ciąży

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

śliczne są te kocyki
ehh kuszą mnie, ale chyba nie mam kasy na to w budżecie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

coś crystal się cały dzień nie odzywa halo jesteś tam?
bylam u lekarza wapno mozna

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-15, 20:29   #1963
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
bylam u lekarza wapno mozna
no to mam nadzieję, że pomoże
Stary 2015-01-15, 20:30   #1964
smv
Zakorzenienie

Można można wapno.
Mnie wlasnie żebra po prawej stronie tak okrutnie bolą. Z korków rezygnuje - powiedziałam ze do końca stycznia się deklaruje o ile dam rade..
Niunia dokładnie nasze dzidki Juz miejsca nie mają a u Ciebie to w ogóle kochana-34tc to już nie pitu pitu poza my cały dzień coś dziś robiłaś i zalatwialas - wiec tumorol lezymy i pachnieć nam zostaje
Rossi współczuję tego stresu bo nie wiemy do końca czy tak ma być czy nie... Jak masz twardy brzuch i boli cie to jedz niech ktoś zerknie albo do swojego lekarza zadWoncie. Na stres-wypij melisy...zycze wam żeby Ci przeszło bo to ciągnięcie to okropnosc wiem bo tak cały poniedziałek miałam aż w końcu mnie na oddziale zostawili..

Dobrej nocki grubaski ;*
Stary 2015-01-15, 20:30   #1965
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no to mam nadzieję, że pomoże
dopiero kolacja
jakoś chęci brak ale to tylko dla małej;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 20:33   #1966
aaakarolina
Wtajemniczenie

kochane, któraś kiedyś wstawiała link do łóżeczka które kupiła:

http://allegro.pl/p-lozeczko-biale-z...859121297.html

proszę się przyznać która to i czy już doszło i czy jest ok
Stary 2015-01-15, 20:37   #1967
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość

oby, oby

Luzna25 Stegna to ogólnie jest miejscowość I tu chodzi o ośrodek Krakus (http://www.krakus.mierzeja.pl/). Oni tam mają miliony domków o różnych standardach, ja byłam w takim wypasionym (po sezonie bylismy, to mogliśmy sobie na to pozwolić) i było ekstra. Trzeba by zadzwonić i popytać

Cytat:
Nouvelle kurde siostra chyba nie przemyślała sytuacji ;/ Zgadzam się ze zakaźny to nic innego jak jeden wielki zarazek, niestety Mam nadzieje że jednak nic nie podłapała i takiego „prezentu” Ci nie zaoferuje.... Heh jednak mimo wszystko buziaka bym od niej nie brała ;p
Heh i posadź ją po drugiej stronie sali żarcik oczywiście
Pięknie ta szybka aranżacja wygląda Heh mówisz, ze tylko do zdjęcia...Ciekawe ile jeszcze będzie koncepcji :P Jakby co, każdą fotografuj

Marcia45- mam nadzieje ze wszystko oki, dobrze ze pojechaliscie sprawdzić, po nospie powinno odpuścić.... jak bedziesz miała chwilkę daj znać co i jak, tymczasem nie stresuj się. Trzymamy kciuki

Marta24171- uuu zdrowia dla córci... a kiedy macie temrin wycięcie 3 migdałka?

Co do masażu shantala to super sprawa Choc u nas dopieor ok pół roczku młody zaczał akceptować Wczesniej jakoś „ugniatanie” mu nie pasiło Teraz już się nie masujemy cali, ale stópki do masowania podtyka przy każdej okazji :P i plecki, ale to już z „po pleckach płynie rzeczka i itp”

dziewczynazgitarą- super wózek! Gratuluje  już każdy guziczek obczaiłaś? Rundka po mieszkanku była?

Olajakzam- super ze jutro do domku ! a powiedź do kiedy krązek masz mieć? Będziesz miała jakoś częściej wizyty u gina?

lesyeux- dziewczyny dobrze mówią- fotki pokaż
najchętniej to bym ją w ogóle w drugiej sali posadziła

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem - odnośnie mieszkania - mieszkam z teściową a tak bardzo chciałabym już mieszkać sam na sam z Mężem mieć malutki kątek tylko dla Naszej Rodzinki ahhhhh - aż mam łzy w oczach jak o tym myślę, a co do imienia u mnie było tak, że gdy z Mężem wybraliśmy imię dla Synka - jedna mama powiedziała że będzie mówić do Niego Jasiu a druga że Piotruś - ale powiedziałam Im że sobie tego nie życzę bo to My decydujemy o imieniu a One muszą to zaakceptować czy Im się to podoba czy nie...

Ja umówiłabym się prywatnie do innego ginekologa przecież trzeba zbadać czy z dzieciątkiem wszystko okej a nie tak tylko na oko A może nowy ginekolog bardziej Ci podpasuje i zostaniesz już u niego - skoro ten tak się zachował ...

Bardzo dobrze że jedziesz na IP. Mocno trzymam kciuki za Was - jak tylko będziesz mogła to daj nam znać co tam u Was

Piękny ten kącik ahhhhh cudowności
Nie denerwuj się na Siostrę - głupio zrobiła ale nie przemyślała pewnie sytuacji. Nie stresuj się bo stres też szkodzi. Jak tam przygotowania - wszystko już dopięte na ostatni guzik ??

My wróciliśmy właśnie od doktorka. Nasz Mikołajek waży już ponad 2300 g bardzo szybko rośnie - jest o tydzień do przodu z wynikami
29.01 idę do szpitala - mam dostać zastrzyk na płucka - powiedział mi lekarz żebym dała radę wytrzymać do 22 lutego i będzie git.
Wczoraj przyszedł Nam wózek - śmieję się że to karoca Naszego Księcia

przygotowania w toku, trochę jeszcze roboty mam ale wszystko idzie w dobrym kierunku, dzisiaj w nocy muszę kilka godzin muzyki jakiejś nagrać, żeby miło się siedziało i rozmawiało

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:39   #1968
87marta78
Zadomowienie

Mala znow daje popalic, tak sie wypina, ze jakbym wiedziala gdzie ma dupcie to bym ja klepnela
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:43   #1969
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
oby, oby

Luzna25 Stegna to ogólnie jest miejscowość I tu chodzi o ośrodek Krakus (http://www.krakus.mierzeja.pl/). Oni tam mają miliony domków o różnych standardach, ja byłam w takim wypasionym (po sezonie bylismy, to mogliśmy sobie na to pozwolić) i było ekstra. Trzeba by zadzwonić i popytać

najchętniej to bym ją w ogóle w drugiej sali posadziła

przygotowania w toku, trochę jeszcze roboty mam ale wszystko idzie w dobrym kierunku, dzisiaj w nocy muszę kilka godzin muzyki jakiejś nagrać, żeby miło się siedziało i rozmawiało
a ta imprezka to jutro czy w sobotę??
Stary 2015-01-15, 20:51   #1970
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

To ja to ja
Doszło, szybko TŻ złożył i jest świetne!
Stabilne, szuflada dobrze się sprawuje, ogólnie rzecz biorąc łóżeczko bardzo polecam

Polecam też regalik i przewijak na niego który kupiłam. Dziś przyszły i też już złożone: http://allegro.pl/polko-przewijak-na...963099937.html
http://allegro.pl/przewijak-klups-sa...963099920.html

Ja chyba muszę jutro fotkę cyknąć

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:54   #1971
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
To ja to ja
Doszło, szybko TŻ złożył i jest świetne!
Stabilne, szuflada dobrze się sprawuje, ogólnie rzecz biorąc łóżeczko bardzo polecam

Polecam też regalik i przewijak na niego który kupiłam. Dziś przyszły i też już złożone: http://allegro.pl/polko-przewijak-na...963099937.html
http://allegro.pl/przewijak-klups-sa...963099920.html

Ja chyba muszę jutro fotkę cyknąć
dziękuję kochana bo właśnie oglądam łóżeczka, a to jest w fajnej cenie, a jak mówisz, że ok to chyba się skuszę
komodę już mam (dostałam), więc tylko przewijak na górę muszę kupić
Stary 2015-01-15, 20:59   #1972
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a ta imprezka to jutro czy w sobotę??
sobota

Wróciłam niedawno z galerii (musiałam się wyszaleć wyprzedażowo) i w tk maxxie jest sporo modeli toreb do wózka skip hop przecenionych na 127 zł, za tą cenę naprawdę warto
Ja kupiłam takie jabłko z lusterkiem za 18 zł http://skiphop.strefamarek.allegro.p...ka-jablko.html

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:59   #1973
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

ooo dziękuję Ci za linka popatrzę zaraz na tą stronę i jutro zadzwonię zapytać o szczegóły jeszcze raz dziękuję za linka i opinie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:05   #1974
emilia1987
Raczkowanie

W końcu Was nadrobilam z 9 str tego było. Nie dam rady cytować bo z telefonu korzystam.

Odnośnie ubranek pozyczonych to ja też mam sporo od siostry ciotecznej i nie widzę w tym problemu. Tymbardziej że zanim je otrzymałam to siostra sama zaproponowała mi że ma dużo ubranek po małej i te neutralne pasujące dla chłopca może mi pożyczyć. Pożycza a nie oddaje tylko dlatego że mają w planach starać się o jeszcze jedno dziecko więc jeszcze im się przydadzą te ubranka. Ja żeby pamiętać które ubranka są od niej porobilam zdjęcia. Myślę też że taka osoba co pożycza liczy sie też z tym że coś może do niej nie wrócić z przeoczenia lub coś się zniszczy..

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:10   #1975
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja brałam od tego sprzedawcy, nie to co wkleiłaś linka konkretnie, ale jakościowo moje jest ekstra. A pewnie wykonanie takie samo

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:14   #1976
lesyeux
Zadomowienie

marcia i jak pojechałas na to IP???

crystal pewnie śpi

Wyobrazcie sobie że u mnie też stoi suszarka cała ciuszków. Jutro kolejne pranie i prasowanie i układanie na gotowo do komody

Lovela mleczko do prania, nawet pachnie delikatnie ale zawsze coś. Bo ja z tych uwielbiających super zapachy ciuchowe,no ale bubcia musi miec delikatny środek pioracy,ważne że czyste

Zgaga ustała obym za wczesnie sie nie pochwaliła sie tym faktem
Stary 2015-01-15, 21:26   #1977
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
odpoczywaj kochana, a w razie czego jedź na IP, będziesz spokojniejsza

ślicznie

witaj

śliczne rzeczy!

a może już powoli rezygnuj z tych korków? ja bym nie wysiedziała tyle godzin
a co do żeber to ja tak mam, boli bardzo, często ciężko znaleźć jakąś pozycję
oby funkcjonalne i dobre jakościowo, no i muszę skręcać sama
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 21:43   #1978
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Kasia adm współczuję ci kochana. Lez i Odpoczywaj!
Co do. Spania na lewym boku w szpitalu gin powiedział ze to bzdura ze mogę spać jak chce.. A ja już się i tak przyzwyczaiłam na lewym to tak śpię.. Mi pomaga poduszka rogal taki duuuuzy wiec się nie przeturlam . Ale oczywiście śpię tez na płasko i prawym boku-nie dajmy się zwariowac..
Ja wróciłam z zakupów. Kupiłam 1op pieluch dada technik dla małego

A wiecie co-szwagierka męża dala nam ciuchów po swoim dziecku, ręczniki rożek i na koniec powiedziała - jak wam mały wyrośnie to oddacie mi to ja komuś dam... To co kurde mam pozaznaczać które ciuchy są od niej?! Mój TŻ mówi żeby to olać nic nie oddawać a mi się głupio zrobiło no bo jak to tak.... ;/
Dlatego ja wolę nic od nikogo nie brać, nie pożyczać jak potem mam się martwić czy się nie zniszczy.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Co do prezentu dla straszaka, ja tego nie zastosuje, moja córcia już nie może się doczekać aż braciszek się urodzi, wczoraj bardzo mnie zdziwiła jej reakcja jak się posprzeczałam z mężem o ten nieszczęsny cukier, który mi się wysypał, stwierdziła że nie mamy się kłócić bo jak się kłócimy to znaczy że się nie kochamy i nie będzie dziecka ( kiedyś jej powiedziałam jak mnie zapytała skąd się wziął Kuba, ze mama i tata bardzo się kochają i tak powstała oni i brat). Aż się nam głupio zrobiło i nie wiedzieliśmy co jej odpowiedzieć.
My kupiliśmy książkę ma ten temat, przez przypadek gdzieś na sali w carrefourze znaleźliśmy i małej na podstawie obrazków wszystko opowiedzieliśmy. Teraz juz ją z pamięci opowiada

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
no i jutro wychodze jeszcze dzis jeden zastrzyk
Super!
Cytat:
MaMuSka kurcze ależ mnie Twoja córka rozczuliła... Heh dzieic to potrafią rodziców do pionu ustawić 
Alunia- przesyłam pozytynwą energię! Więcej wiary, bedzie dobrze, wszystko się poukłada! Nie smucimy się, zaciągamy wargi na uszy i szczerzymy ząbki!

Strasznie mi się spodobał pomysł z plakatem, zgapiam
wiecie z tym prezentem to chyba dużo zależy ile starsze dziecko ma lat... mój np będzie miał jak mała się urodzi 2lata i 8 miesięcy. Zgadza się- przytula brzuszek, odsłania całuje, mówi dzidzi ze ma nie kopać bo mama baje czyta :P, był na usg, podawał mi wczoraj ciuszki (przegląd robiłam) i itp. Ale mimo wszystko rozumie dużo mniej niż np 8letnie dzieckozazdrości się obawiam strasznie! Ale damy radę.
I chyba jesteśmy zdecydowana na prezent- już Wam się chwalę :P
są takie pojemniczki z gipsem gdzie robi się odcisk dziecka. Kupimy 2 i to będzie prezent od siostrzyczki i zaraz po przyjściu odciśniemy stópkę małej i Bartasa. Raz że fajna pamiatka (a ja mam bzika pamiatkowego :P) a dwa że Barti uwielbia takie rzeczy. Myślę że „typowa zabawka” faktycznie nie przekaże tego co bym chciała .... eee cięzko mi w słowa ubrać myśli, ale mam nadzieje ze rozumiecie

Co do prasowania od początku ciązy prasuje na siedząca przy jakimś filmiku :P i uwazam że to relaks jest
Fajny pomysł z tą pamiątką.

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Kurcze napisałam taaaką długą wiadomość i mi skasowało.

Mam pytanie do mam, które mówią, że nie będzią stosować oliwek. Ja też zamierzałam w ogóle nie stosować ale wczoraj położna pokazała nam masażyk, który wydał mi się strasznie rozczulający, i chyba będę jednak używać małej ilości tych oliwek, oczywiście nie tak żeby dziecko było świecące. No chyba że będzie bardzo suche, wtedy będę stosować normalnie. Myślałyście o takich masażykach?
Chyba pomyśle, ale nie mam pojęcia jak się taki masaż robi
Cytat:
a ja się pochwalę

Świetny brzuszek. Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja na IP z twardniejącym brzuszkiem, wczoraj pojechałam drugi raz bo w nocy obudziły mnie bóle krzyża i trzymały do rana, brzuch twardniał. Zbadali, ktg ze 2 skurczami ale w normie, szyjka miękka ale zamknięta 3,6cm no i znowu kroplówkę podali z magnezem, przeszło i do domu, zresztą nie było miejsca na patologii... a jak coś będzie niepokoiło mam znowu przyjechać :zly: dzisiaj leżę plackiem do południa było ok teraz ciągnie u dołu brzucha, jak wstaję do wc to wpół zgięta chodzę. Coś tam pokłuwa w pochwie/szyjce. Nie wiem czy za krótko biorę magnez (3x2tab) i nospę (3x1) czy mam uznać to za coś niepokojącego czy leżeć i czekać na rozwój sytuacji?
Zejdę na zawał w tej ciąży, zaczęłam 33tc.
Ojej, uważaj na siebie

tyle piszecie, że jak już nadrobie to nie mam siły pisać.

Jutro z rana na lumpy lece . Później koleżanka przychodzi.
Zrobiłam dwa prania i wrzuciłam wszystko do szafy coby nie widzieć tej sterty prasowania.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Fajne kupiłyście wózeczki dziewczyny.

Nouvelle - miłych przygotowań do ślubu! Nie przemęczaj się.
Śliczny kącik Zosi się szykuje.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
sobota

Wróciłam niedawno z galerii (musiałam się wyszaleć wyprzedażowo) i w tk maxxie jest sporo modeli toreb do wózka skip hop przecenionych na 127 zł, za tą cenę naprawdę warto
Ja kupiłam takie jabłko z lusterkiem za 18 zł http://skiphop.strefamarek.allegro.p...ka-jablko.html
Dzięki za info. Tylko czemu ta galeria ode mnie tak daaaaleko

Jak ubranka po córce pożyczałam siostrze to po powrocie nadawały się tylko do wyrzucenia. Dlatego teraz nikomu nie daję tylko sprzedaję i mam pieniążki na następne. No życie....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:50   #1979
mkluke
Raczkowanie

Witam mamusie

Tyle piszecie, że znowu nie mogę Was nadrobić...
Byłam dzisiaj na wizycie i podobno wszystko ok ale się cieszę tyle, że ciśnienie miałam za duże i teraz mam mierzyć regularnie... ale to chyba chwilowe było, bo jak wróciłam do domu to już było ok...

wiecie ile przytyłam przez 4 tygodnie? 5 kilo!! No masakra jakaś... załamałam sie tą wagą... lekarz się ze mnie śmiał, że teraz to na pewno ciśnienie mi się podniosło jak to zobaczyłam... ale 5 kilo ?!
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:51   #1980
lesyeux
Zadomowienie

JoaMaro ja też bede masażyk fundować Zosi. Super wiez z dziekiem wzmacnia, łagodzi ból brzuszka, relaksuje wyzbywa napiecia

U Nas na SR ma byc o tym wykład
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości