|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dziewczyny, piszę odnośnie zdrowego jedzenia:
jeśli macie w pobliżu sklep L.Eclerc, to jest on wręcz doskonale zaopatrzony, czego tam nie ma... Nawet chia i jagody goji Polecam bardzo!!! Różne mąki, ziarna, no do wyboru do koloru.
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Kucyk i jak Maksio po szczepieniu?
jolja jak tam Madzia? jak ty się czujesz? michasia przykro mi, że starania się przedłużają. mam nadzieję, że to Twoja ostatnia @. wika rozumiem zmęczenie i chęć odmóżdżenia po pracy, też tak miałam, ale wtedy szukałam jakiejś komedii itp. na mnie programy typu "dlaczego ja?" są nie do przyjęcia. ale oczywiście, każdy ogląda co chce (poza moim mężem!) zebra jakby mi się taka współlokatorka trafiła to bym chyba na oddział psychiatryczny się przeniosła alfa też "podziwiam" tych aktorów za granie za taką stawkę Krzyś ciągle bardzo marudny. rączka ciągle w buzi. najchętniej to by nie odchodził od cycy. nie wiem jak mamy karmiące mm radzą sobie z ząbkowaniem. dla Krzysia to jedyne lekarstwo na bóle. Czytałyście "W Paryżu dzieci nie grymaszą"?
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi bardziej o to, że gdy już wracam do domu to mam ochotę na coś zupełnie "odjechanego", a nie na kolejną książkę, czy kolejne wydanie wiadomości
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
========================= ================= jeśli chodzi u nas o imię - stanęło na: Mateusz albo Hania - jeśli nasze dziecko znów jakiś numer nam wytnie
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-01-15 o 16:15 |
|||
|
|
|
#3575 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak myślicie:
mam krem, który na dziewięć linijek składu w ósmej ma retinol jakiś tam. Mogę go stosować?.. Bo bezmyślnie kupiłam z wit. A i nie jestem teraz pewna, czy można przy (sporadycznym) kp
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wlasnie zastanawiam jak cyc na ból dziąseł pomaga dzieciom? Przecież ssanie powoduje ból. Przynajmniej u M.
Berbie po szczepieniu ok. (odpukać!!!).A i ja pomimo długości wolałam Maksymilian. Tż sie uparł... Fiol za wage. Pieknie przybiera.Upolowałam dzisiaj indyka eko i ziemniaki raz w tygodniu dostawa więc trzeba pilnować. Wzielam ostatnie piersi. Ziemniaki miały w woreczku certyfikat eko. Zobaczymy czy posłużą Maksiowi. Oby ![]() Coś jescze mialam napisać ale zapomniałam. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Rena, Mateusz mi sie podoba ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- A czytalam w paryżu dzieci nie grymaszą,ale jeszcze w ciąży. musze wrócić . ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49772404]Dziewczyny, piszę odnośnie zdrowego jedzenia: jeśli macie w pobliżu sklep L.Eclerc, to jest on wręcz doskonale zaopatrzony, czego tam nie ma... Nawet chia i jagody goji Polecam bardzo!!! Różne mąki, ziarna, no do wyboru do koloru.[/QUOTE]A jak z Artusiowym jedzeniem? A , Maks wstaje na proste nogi i trzyma sie jedną ręką .. ściąga mi rzeczy z szafki pod tv. Rehabilitantka mówiła że to bardzo źle (ale dotyczło innego dziecka) i ostrzegała żeby dziecku nie pokazywać jak to fajnie na prostych nogach stać. że to za wcześnie dla kolan i stóp. Pilnuje go jak moge. |
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
Renia ależ macie niespodziankę
a jak się czujesz? brzuszek już widać?? w pracy wiedzą o dzidziusiu?
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że po szczepieniu ok. rozumiem, że ciekawa książka skoro masz zamiar do niej wrócić? dziewczyny powiedzcie co robić, czy coś robić, Krzyś ma temp. 37,7. ma cieplutkie czółko i jest bardzo marudny.
|
|
#3579 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku, dziękuję, mimo, że idą mu wszystkie 3 na raz, to nie jest najgorzej. Zje ile zje, zawsze coś, ale nie ma tragedii w postaci np. niezjedzonego całego posiłku.
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze się czuję - jakbym w ciąży nie była tylko śpię nadal dość sporo i czasem podbrzusze pobolewa a tak to super brzuszek widać - tylko nie mam takiego ładnego a raczej wygląda tak jakbym przytyła, bo mam dwie oponki w pracy nauczyciele wiedzą (poczta pantoflowa) a ja już nic nie ukrywam a uczniowie...nie wiem - może niektórzy coś tam się domyślają albo myślą, że przytyłam po prostu
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiol, piękna waga Maluszka
Cytat:
![]() sto lat nie oglądałam dobrej komedii większość mnie żenuje... a ludzi grających w programach typu "Dlaczego ja" znam... w pewnym momencie żałowałam, że tego typu programy pojawiły się gdy już napisałam pracę mgr dla mnie fascynujący temat. w ogóle zderzenie naturszczyka z produkcją TV ![]() mnie zachwyciła. nie treścią jako taką, a tym, że można inaczej. i kij komu do tego ![]() i pokazała mi jak wiele zależy od kultury, społeczności, wzorców... czy się chce czy nie... świetne typy
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zeberko dziękuję za wskazówki. Filolusiek Franio ma piękną wagę taką samą jak moja E. Z tym że Ona z kwietnia ![]() Kurcze bez mleka, masła, śmietany, serów jakoś sobie radziłam, ale teraz jeszcze bez jajka jakoś nie mogę się odnaleźć jedzeniowo.. i głodnam non stop.. |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję. może jest jakiś blog z przepisami dla takich mam jak ty.
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia rośnie jak na drożdżach - robi się z niej taki słodki pączek
mamy gorsze i lepsze momenty ale nie mogę wciąż pojąć jaki cud mnie spotkał ![]() W tym tygodniu jest u mnie mama, zobaczymy jak sobie poradzimy jak zostaniemy całkiem same. A ja dziękuję też dobrze biedny Krzyś z tymi ząbkami Renia bardzo ładne imiona wybraliście ![]() Michasia oby już nie było następnej @
|
#3586 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
Cudnie się czyta o Waszych dzieciakach ![]() Czy któraś z Was po # badała poziom wit. D? Ja za namową dziewczyn z innego wątku dzisiaj zrobiłam i wyszło mi, że mam niewystarczający poziom. Wiecie jak suplementować tą wit., żeby najlepiej się przyswajała? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49775890]Dobry wieczór
Cudnie się czyta o Waszych dzieciakach ![]() Czy któraś z Was po # badała poziom wit. D? Ja za namową dziewczyn z innego wątku dzisiaj zrobiłam i wyszło mi, że mam niewystarczający poziom. Wiecie jak suplementować tą wit., żeby najlepiej się przyswajała? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja robiłam w ciąży na zlecenie gina. Miałam o połowe za mało. Kazał mi suplementować przez całą ciąże (a najlepiej przez całe życie )
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49772404]Dziewczyny, piszę odnośnie zdrowego jedzenia:
jeśli macie w pobliżu sklep L.Eclerc, to jest on wręcz doskonale zaopatrzony, czego tam nie ma... Nawet chia i jagody goji Polecam bardzo!!! Różne mąki, ziarna, no do wyboru do koloru.[/QUOTE]Wiem
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre mogę po kilka razy oglądać, jak chociażby "Nietykalni" a jeśli o reality show chodzi, to przeraża mnie jedno - że można to oglądać z zapartym tchem i czekać na kolejne odcinki. A znam niestety, takie kobiety. Co do naturszczyków, to w polskiej telewizji mamy wystarczająco wielu aktorów naturszczyków Na jaki temat pisałaś pracę mgr?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49775890]Czy któraś z Was po # badała poziom wit. D? Ja za namową dziewczyn z innego wątku dzisiaj zrobiłam i wyszło mi, że mam niewystarczający poziom. Wiecie jak suplementować tą wit., żeby najlepiej się przyswajała?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Sporo osob ma niedobory, ja nie badalam, ale badam dziecku. Suplementuje sie ale nie znam dawek dla doroslych, musisz lekarza podpytac. Gdzies czytalam ze warto przy D suplementowac rowniez k2 bo ulatwia wchlanianie ale ile w tym prawdy to nie wiem, zaden lekarz o tym nie mowil.. |
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam czekać z ciążą 6mcy ale nie wytrzymam tyle chyba .Tym razem posłucham rozumu,nie chce ryzykować bo w chora mama to ryzyko...Chcę przygotować dziecku dobre gniazdko .Nie mogę się już doczekać .
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49777276]U lekarki będę pod koniec lutego, więc na razie kupię tylko witrum d3, to co reklamują teraz i zacznę łykać, a później to w zależności od tego co mi powie
dzięki Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To poszukaj sobie w necie wytycznych dla doroslych, na pewno sa jakies srednie dawki a potem w zaleznosci co lekarz ci powie. |
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
no też oglądam w kółko starocie
![]() fascynowałam się postacią Tadeusza Pawlikowskiego (wcześniej Ks. Baką, Witkacym) i dlatego poszłam na mało oblegane seminarium (3 osoby ). Opracowywałam czarną dziurę w jego biografii - temat absolutnie ambitny i absolutnie nudny :/na drugim seminarium były tłumy (o ile na kierunku, na którym jest ok. 20 osób o tłumach można mówić) - ludzie pisali o teatralizacji meczów piłkarskich, mszy św., wyborów, koncertów Toola itp tu bym pisała o "Rozmowach w toku" bądź aktorstwie w "Detektywach"
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kusiło Cię to drugie seminarium? o "Rozmowach w toku" można by dużo pisać
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49777276]U lekarki będę pod koniec lutego, więc na razie kupię tylko witrum d3, to co reklamują teraz i zacznę łykać, a później to w zależności od tego co mi powie
dzięki Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Na recepte moŻesz dostać prawdziwą wit D3, a to co jest reklamowane to suplementy diety tylko... |
|
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, jestem nowa od miesiaca aniolkowa mama niestety
kiedy idzie sie na wizyte posluchac pieknego dzwieku serduszka wyczekanego malenstwa... a zamiast tego jest cisza swiat mi sie zawalil wiem ze nie jestem jedyna ale nikt sie tego nie spodziewa. Cieszylam sie swoja coreczka nadalam jej imie ale niestety nigdy juz jej nie przytule boje sie przyszlosci bo urodzic mialam w dzien moich imienin od teraz ten dzien bedzie dla mnie inny niz zawsze. Jednak mam nadzieje ze juz niedlugo znowu zajde w ciaze chce tego i bardzo mocno i potrzebuje
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas tutaj zna tą straszna cisze.Pisz jak bedzie ci zle dziewczyny sa tutaj bardzo pomocne.Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Radosna - witaj, bardzo współczuję, zostań z nami
BERBIe- Ty kąpiesz Krzysia w Białym Jeleniu (http://www.aptekagemini.pl/bialy-jel...m-750ml.html)? pozostawiasz bez spłukiwania ?czy można "eksperymentować" z (.) i np wypić podwójną szałwię aby na kilkanaście godzin zahamować trochę laktację a potem dalej karmić i powtarzać te rytuały codziennie zależnie od godzin pracy? Czy tabletki na zatrzymanie laktacji może wypisać lekarz rodzinny i czy można karmić jeśli już się zażyje te laki?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-15 o 22:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Polecam bardzo!!! Różne mąki, ziarna, no do wyboru do koloru.

chodziło mi bardziej o to, że gdy już wracam do domu to mam ochotę na coś zupełnie "odjechanego", a nie na kolejną książkę, czy kolejne wydanie wiadomości
.przed poronieniem nie były juz takie bolesne a teraz znowu to samo.
za wage. Pieknie przybiera.