|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Cytat:
|
|
#4442 |
|
przyczajona tygrysica
|
Kallina ja też trzymam
![]() I przy okazji zaglądam, żeby się zarazić ciążą |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pobaraszkować nie zaszkodzi i wcześniej powodzonka
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale krechy u Mery!
![]() Bianeczka ma rację. Trzeba wyluzować, mimo że to trudne (coś o tym wiem). Ja od naszej kłótni z mężem i postanowieniu wrzucenia na luz, dopiero wczoraj się kapnęłam że @ blisko. Normalnie odliczałam dni od owu.. Mam nadzieję, że w następnym cyklu takie nastawienie pomoże. Objawów @ dalej brak. Objawów ciąży niestety też brak |
|
|
|
#4445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kciuki, kciuki, kciuki ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ale mi cycki rosną z dnia na dzień, dzisiaj do pracy założyłam bluzkę rozpinaną, w której ostatnio miałam luz w biuście, a dzisiaj musiałam pilnować guzików bo się rozpinały. Coś czuję, że będę musiała zakupić sobie porządne staniki
|
|||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Kallina trzymam kciuki oczywiście
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki mocno!! ;*
![]() Wróciłam z pracy, mierze tempke dowcipnie i słyszę jak pika mi termometr dziwnie. Wyciągam a tam 37.72 Coś jest blisko ![]() Merry ale się wyruszyłam tym co napisałaś <3
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo z rana, witam się kawką.
Położyłam się wczoraj do łóżka i nagle poczułam takie skurcze w podbrzuszu, że musiałam zgiąć się w połowie Trwało to tak z 3 min. Tempka już dziś rano 36,8 czyli spadła. Pełno sygnałów sprzecznych...Testu nawet nie robię bo bezsensu. Mam wolny dzień i muszę zająć się tylko fajnymi rzeczami
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry koleżanki
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny....czy to jest to??? Nieee nic nie wyszło
Światło mi się odbiło Boże koniec, już mam to gdzieś. Nie jest to na moje nerwy. W pierwszej chwili dałabym sobie rękę uciąć, że widziałam jak zabarwia się druga kreska i aż się popłakałam. Teraz patrzę śladu już po tym nie ma. Było, że jest i nagle nie ma.Żenada. Idę na spacer się przewietrzyć.
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-01-16 o 08:36 |
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak patrzę że Ty w wyliczance jesteś na 19.01. - SPOKOJNIE, jak bys byla w ciazy to niewskazane takie nerwy!! ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- A tak wogołe dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć że odebrałam powtórkę prolaktyny i wynik 403,8 przy normie 102-496. Więc w normie, co prawda tej gornej. Ale ostatnio miałam 705 wiec nie wiem od czego może na ten pierwszy wynik mial wplyw seks o poranku dzien wczesniej i to piwo, bo to niby mega wplywa .. W pn sie wszystkiego dowiem Aha i melduję że wczoraj znowu pozytywny test owulacyjne, aż TZ pokazałam. Może moja owułka trwa 4 dni
4 cs Edytowane przez isabel89 Czas edycji: 2015-01-16 o 09:08 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
Już trochę ochłonęłam...
Tż mówi, że dla pewności powtórzymy jeszcze jutro ale ja już nie chce... Isabel to test ciążowy, nie lubię tych paskowych ale wzięłam wczoraj co było. Super, że wyniki masz w normie kochana Popłakałam się jak dzieciak, wkurzam się bo ja jestem typem że jak już coś sobie wbije do głowy to tak chce żeby było i najlepiej na już. I znów lekcja pokory, która zostaje ze mną na krótko.
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Smuga wiem że łatwo powiedzieć jeśli nie chodzi o nas ale mimo to - postaraj się zrelaksować
i powtórz test 19. Życzę dużo cierpliwości i trzymam kciuki za 2 kreseczeki
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciągnę, żebyś chociaż na chwilę głowę od tych złych myśli uwolniła. Nie smuć się, nie teraz to następnym razem. Co zmieni twój smutek? Szkoda zdrowia i nerwów |
|
|
|
|
#4457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam identycznie! Nie pamiętam w jakiej kolejności ale też tempka 38,8 chyba nawet, później spadek i znów troszkę wzrost oraz takie szybkie bardzo bolesne skurcze przez chwilkę. A tempki ze środka dnia ni brałabym aż tak bardzo pod uwagę. Dobrze, że jest pow. 37, ale jej wysokość nie ma miarodajnego znaczenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Diewczyny, a ja się wreszcie jako tako wyspałam i na prawdę dobrze się czuję Idę sobie zrobić badania z tej okazji. ALT, AST, bilirubina, FT3 i FT4.---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- eee no to już dupa, bo się nażarłam a trzeba być na czczo :/ Jutro pójdę jak będę szła na cytologię.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-01-16 o 11:16 |
||||
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja już po wizycie u ginki. USG wzorowe, cytologia idealna, tylko się cieszyć ![]() ale nie umiem...Mam pytanie do nauczycielek. Jak u was ze zwolnieniem? chcecie iść/poszłyście już na początku ciąży? Ja do tej pory myślałam,że przez pierwsze miesiące będę mogła normalnie pracować, ale lekarka powiedziała mi,że zdecydowanie radzi mi w razie ciąży iść na L4, przynajmniej w okresie 5-12 tydzień..wiem,że dzieci to choroby i spore zagrożenie, ale nie spodziewałam się aż tak radykalnego stanowiska w tej kwestii. Teraz się zastanawiam, czy nie poczekać z dzidzią do wakacji, bo do końca maja jestem na stażu i nie moge sobie za bardzo pozwolić na tak długie zwolnienie...ale ja tak bardzo nie chcę już czekać, zawsze znajdzie się powód, przez który muszę odkładać starania, ile można
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec zostalam juz na zwolnieniu i absolutnie nie zaluje to swietny czas, warto isc na zwolnienie. Ma sie czas na przemyslenia, organizacje a nie zawsze tez sie czujemy dobrze
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko spokojniutko, poczekaj jeszcze przez weekend, trzymam
![]() Ania jak nie mozesz wziac wolnego no to chyba musisz poczekac w przedszkolu w ktorym bylam wychowawca inna dziewczyna tez wychowawca byla w ciazy, ale sie do dzieci nie zblizala, w sensie nei brala na rece, na kolana, nie odprowadzala do toalety, wszystko robila pomoc nauczyciela. Jesli jestes na tym stazu jako wychowawca ale pewnie na razie robisz wszystko za wszystkich (wiem jak to jest) to trzeba by uwazac, bo pelno zarazkow, i dzieci zakatarzone (oczywiscie to katar alergiczny w zimie, boze ile tego sie juz nasluchalam w zyciu
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane jesteście ale to już wiecie
Odpuszczam już to testowanie, coś mnie tam pobolewa znów na dole ale to już pewnie na @. Byłam na spacerze, porozmawiałam ze szwagierką, pobawiłam się ze chrześnicą. Zjadłam kinder bueno, wyżaliłam się. Szwagierka opowiedziała, że też miała takie "jazdy", że smuciła się i nie udawało im się przez 1,5 roku. Udało się po wakacjach gdy wrócili z Włoch. Dało mi to do myślenia, ja jestem osobą otwartą, emocje wywalam odrazu. Ona natomiast kryje wszystko w sobie i nie mam pojęcia jak ona z tym żyła. Ja bym chyba już miała wrzody ![]() To czekam do poniedziałku. I planuje wakacje
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wyliczanka na dziś:
![]() srebrna_smuga - 19.01. - 3 dni ![]() jasiulek - 21.01. - 5 dni Chupacabra88 - 21.01. - 5 dni ania_mala - 22.01. - 6 dni isabel89 - 26.01. -10 dni kallina_2014 - 03.02. - 18 dni MilkaJestem - 04.02. - 19 dni FK - ??.02. - ?? dni velika - ??.02. - ?? dni Fantasmagori - ??.??. - ?? dni ![]() II kreseczki: ![]() 1141655 - 1 cs LovelyGizmo - 1 cs beatrix28 - 2 cs Nicole - 2 cs moniska139 - 1 cs ankaaa206 - 8 cs Molise - 2 cs bianeczkaa - 3 cs monic167 - 2 cs Meryy82 - ? cs ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
ale równowaga płodny wątek... Ja czekam na @, żeby się do gina zameldować na przegląd
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Dziwny ten cykl. Zazwyczaj w dniu/bądź dzień po owulacji mam ostry ból w jajniku. A dzień później do 3 cycki mnie tak bolą (16-18 dc), że nie mogę ich dotknąć. W tym miesiącu przy owulce bolało mnie tylko trochę, dużo śluzu płodnego, a cycki bolą dopiero dziś (24 dc), bardziej sutki. Od 4 dni pobolewa mnie głowa i mam wzdęcia. Myślicie, że mogło nie być owulacji? Miała któraś z Was tak?
Zmierzyłam dziś temp. 36.87 czyli mieści się w tym wyższym przedziale. Nie wiem co jest grane, ale nie łudzę się. |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna, u mnie w dniu @ nie było nawet bladej kreski, mam nawet zdjęcie tego testu.... NIC tam nie ma, nawet cienia cienia. Byłam pewna, że się nie udało, wypiłam tego dnia dwa sommersby
![]() A dwa dni później dopiero wyszła blada kreseczka... ![]() Także przed dniem spodziewanej @ to ty się nic nie martw, że nie wychodzi... poważnie I nie chodzi o pocieszanie byle pocieszać. Masz mnie jako dowód ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- chupa, nie widzę powodów żeby twierdzić, że nie było owulacji
|
#4469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w ogóle jestem głuptas. przecież w grudniu dostałam okres, owszem 22 jak w zegarku ale to były plamienia a prawdziwy nawał nadszedł później. Miesiączkę miałam prawie 8 dni, więc może owulacja mi się przesunęła? Gorzej jak jej w ogóle nie było... Czas pokaże, czekam w takim razie
|
|
#4470 |
|
Winter is coming
|
Srebrna smugo jeszcze nic straconego, czekaj cierpliwie
chociaż wiem, że to trudne Gdzie planujecie wakacje?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

powodzonka 

z dnia na dzień, dzisiaj do pracy założyłam bluzkę rozpinaną, w której ostatnio miałam luz w biuście, a dzisiaj musiałam pilnować guzików bo się rozpinały. Coś czuję, że będę musiała zakupić sobie porządne staniki

Trwało to tak z 3 min. Tempka już dziś rano 36,8 czyli spadła. Pełno sygnałów sprzecznych...

Miałam identycznie! Nie pamiętam w jakiej kolejności ale też tempka 38,8 chyba nawet, później spadek i znów troszkę wzrost oraz takie szybkie bardzo bolesne skurcze przez chwilkę.
A tempki ze środka dnia ni brałabym aż tak bardzo pod uwagę. Dobrze, że jest pow. 37, ale jej wysokość nie ma miarodajnego znaczenia
Idę sobie zrobić badania z tej okazji. ALT, AST, bilirubina, FT3 i FT4.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)