|
|
#1741 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- mała ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ewcia, już się dodałam do grupy
![]() Ja też mam w weekend wózek do wyprania i nosidełko, tzn, mam nadzieję, że T mi pomoże, bo M to raczej będzie dźwigał komodę i kombinował, jak ją przewieźć do Wawy. Dziś mam poważne obawy, czy zmieszczę się w buty. Już wczoraj ledwo było, a co się namęczyłam to moje... a piesa czeka. Oznajmiłam M, że nie wiem jak to będzie, to stwierdził, że pewnie czas, żeby on wychodził przed pracą... Kurcze, szkoda by mi go było. Jeśli się zmieszczę w buciory to będą z nią wychodzić. Idę próbować. |
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewek co do ranigastu to gin pozwolił, pani w aptece też a gastrolog nie. Ale zanim gastro dał mi inne to i tak już jedno opakowanie zeżarłam. A te co biorę teraz są z grupy c...hmm
Myślę, że na tym etapie Agatce już nie zaszkodzą. A jak się'obawiasz, to weź jedną dla uspokojenia,ona będzie działać do jutra a w tym czasie niech mąż Ci kupi gaviscon. |
|
|
|
#1744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czemu mu sie tak zrobilo...zrobil sie wygodny, bo ma wszystko podlozone pod nos, czy co ?Ogarniaj sobie po mału Cytat:
Cytat:
![]() I tulę wirtualnie ![]() Cytat:
Inne zakładam, ale czuje ucisk, bo ja wąską stopę zawsze miałam, a teraz taka płetwa bleeeeeeee, krótkie paluszki się zrobiły sardynki...katastrofa. Chcę odzyskać moje dawne stopy
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech zdrowieje maleńki |
|
|
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
No i napisałam się i mi padł laptop:/ zapomniałam, że go odpiełam:/
Witam nowe Dziewczyny ![]() Ewcia współczuję kiepskiej nocy...mnie bolą te pachwiny, jak chodzę w dzień to jeszcze jest nieźle, ale jak się zasiedzę albo poleżę to później ręką musze sobie pomagać żeby nogę przestawić:/ Powiem we wtorek gince, ale pewnie i tak powie, że to tak bywa... Paulina współczuję ciężkiej rozmowy, ale ja bym zrobiła tak jak mówi Aga, powiedziałabym jej prawdę. Będzie jej smutno, ale to przecież naturalne, a dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje i potrafią sobie to logicznie poukładać. Przeklęte ja też nie cierpię takich zdjęć:/ sama staram się uchwycić najlepsze momenty, a moje zdjęcia np. z Małym to albo w piżamie, albo z rozczochranymi włosami, albo jakimś porozciąganym ubraniu domowym...coś czuję, że z Małą też tak będzie... Aga masz pretekst do przeleżenia w łóżku całego dnia ![]() o czymś Wam jeszcze pisałam, ale już mi się nie chce tego odtwarzać ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ala i współczuję sytuacji w rodzinie...biedny Maluszek...szkoda gadać o tej babie...ja wiem, że mają dużo pracy, ale w gdy podaje się jakiś lek szczególnie takiemu maluszkowi to trzeba byc naprawdę ostrożnym, a wiemy jak to wygląda...Pani coś bierze do strzykawki zagadana z koleżanką nawet dobrze nie patrzy co... Asia -powodzenia na egzaminie
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę ze jutro w ramach focha pojadę sobie na ktg. Ostatnio godzinę mnie trzymali także spoko. A jak się bede jeszcze wkurzać to sama sobie do kina pojadę. Ogólnie plan mam taki by spać dzis u córki. O lamie to moze sobie pomarzyć i też o tym ze ja się bede płaszczyć.
Macica mi się stawia jak porabana i skurcze znowu mam. Auuuuuuuc
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
a co do takiego sprawdzania...czasami naprawde warto trochę się pomęczyć. ja mam w najbliższej rodzinie przypadek utraty Dzieciątka tuż przed terminem porodu będąc w szpitalu...rano wszystko bylo ok a popołudniu już tętna brak
u mnie z Wercią też mnie jedna lekarka wyganiała spać bo skurcze na ktg nie wychodziły...a jak wyszła to ja znowu poprosiłam położną o podpięcie i wyszło że małej tętno spada...Bozia nad nami chyba czuwała
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Alunia Mlebi - dziękuję
Ja też tylko wchodzę w moje Uggi. Moje dzieciaki dzisiaj ostatni dzień do szkoły, i ferie Syn średnia 4,80, córa 4,00 - jestem szczęśliwa , zdolniachy moje
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Iva ja wiem,ze wlasnie takie sytuacje sie zdarzaja cholera
Ale chyba raz na godzine wystarczy co, jak sie ma skurcze co 3 minuty bo ktg unieruchamia prawda ? wlasnie tego sie boje, ze bede chciala byc podczas porodu aktywna ile sie da, a ktg co 15 minut polozy mnie na lozku i tyle :/ Ewek - brawa dla dzieciakow, to wielka duma dla rodzicow ![]() Mala ten twoj to na lame zasluguje taka ,ale wydrukowana na kartce. Tyle w tym temacie, w zyciu bym mu lamy nie dałaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala nie smutaj, tak jak piszb Aga rozpieściłaś "bachora" teraz czas przystopować i trochę rygoru wprowadzić. Wiem,że łatwo się pisze, ale spróbuj bo się zajedziesz.
Zielona łączę się w opuchliźnie. Ostatnio mój Tadzik wyją już prawie wszystkie buty z szafy i mi przymierzał, bo już w żadne nie wchodziłam. Normalnie |
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje przypadki to takie jeszcze przed...
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Aga z tym ktg to różnie,ja teraz jak byłam na oddziale to chodziłyśmy z poduchami i leżałysmy na boku, tak więc nawet przyjemnie było, ale jak rodziłam swoje dzieci to były czasy że godz leżałam na plecach, jeszcze skurcze masakra
|
|
|
|
#1754 |
|
Konto usunięte
|
ewa ładne oceny
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
no nareszcie mam jeden dzień ze sprawnymi rękami, biorę się i kończę lalkę, bo mi juz tylko kosmetyka została i gotowa
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
ja dziś dostanę materac. upióre poszewke i prześcieradla i tylko wózka brakuje
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też trzymam mocno za nich kciuki. Nie rozmawiam z nią codziennie bo ona we Włocławku mieszka. To podobno nie pierwszy taki przypadek w tej przychodni. Ja też się obawiam,bo u nas w mieście tylko 2 są i w obu lekarze do du.py.A jeszcze w szpitalu jej powiedzieli że dziecku przez to autyzm grozi.
Iva dobrze jest się czasem uprzeć. Niestety to nasze lecznictwo. Ja jak leżałam przed utratą poprz |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba wrzuce zaraz do prania jasnoszare przescieradlo mlodego i ten ochraniacz na materac tez niech sie wy pie rze ( jak pisze razem to mi kropkuje
mam od mamy przedszkolnej mnostwo ciuchow, ale wiekszosc jest tak na 74 w gore ale kilka jasnych bodziakow tez sie znalazlo 62 wiec zrobie partie biala do prania ![]() dobrze,ze lazienka nr 1 sąsiaduje z sypialnia,wiec nie musze patrzec na balagany moze porobie zdjecia jakis rzeczy z nudow, chcecie popatrzec ?:P
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
A w szpitalu każą koniecznie na plecach leżeć przy ktg?
Ja nie dam rady nawet 10 minut tak wyleżeć Teraz jak robiłam ktg w klinice to kazali mi leżeć na lewym boku, myślałam, że tak też jest w szpitalu Ewa brawa dla dzieciaków aż serce rośnie!
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
No ładnie , Mateusz to norma,on ma zawsze dobre oceny, ale Olka to skok o 50 % do góry, podstawówkę z jej problemami kończyła na średniej 2,8, więc zobaczcie ile dała jej zmiana szkoły, nauczycieli, integracji, uwierzyła że potrafi
Jacek dzisiaj rano do niej mówi Olka a może dzisiaj zostaniesz już w domu, oceny wystawione, po zebraniu jak chcesz już poleniuchować to zostań, a ona do niego że nie ma takiej mowy, bo nie będzie miała 100 % frekwencji i starci dodatkowe punkty, poza tym ma dzisiaj kartkówkę z angielskiego i nie może jej przegapić , no szok jak by to była 6 klasa, to bez chwili zastanowienia by zostało |
|
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Ewcia brawa dla dzieciaków
![]() MaladT ja robię ten sam błąd z facetami, mojemu eks to wybitnie pasowało, ale teraz tez widzę, że muszę trochę przystopować, bo wczesniej to wszystko potrafił tż zrobić i nie trzeba było go prosić, a teraz to już zaczyna wszystko być problemem, a bo to zmęczony, a bo to wymyślam, a bo coś...A że ja Zosia samosia jestem i nie lubię się prosić to robię sobie co się da sama...Ale ostatnio staram się walczyć ze sobą, bo z dwójką dzieci i samymi obowiązkami to się zajadę...a on będzie sobie siedział - bajki z dziećmi oglądał albo w tablet się gapił...Zmiany chyba musimy od siebie zacząć. Nie płacz Ja zaraz uciekam, bo dziś chcę posiedzieć z Małym trochę, bo idzie na tydzień do ojca na ferie, więc chcę się nim nacieszyć jeszcze
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona no na lewym sie lezy boku, ale trzeba lezec, a ja chce na porodowce skakac po pilkach workach,siedziec w wannie jak sie da itd.... polozna nam opowiadala,ze zapis ktg klasycznie robia co 15 minut ale mozemy sie nie zgodzic i wtedy pozostajemy aktywne
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no jasne, pokaż
|
|
#1764 |
|
Konto usunięte
|
fajnie że tak się poprawilo. na pewno Was też to dużo pracy kosztowało
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka super z córą. Ile daje własnie taka zmiana i szkoły i nastawienia i w ogole brawo
![]()
|
|
#1766 |
|
Konto usunięte
|
ja leżałam na lewym boku ale może przy skurczach jest inaczej?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- aga daj zdjęcia:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Tel znów świruje
Ewek gratki dla dzieciaków ja się dowiem niestety po feriach. Ale źle nie będzie, nawet jak będzie niższa niż u Twoich to się cieszyć będę bo chodzi do szkoły z tak wysokim poziomem |
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Dzisiaj znów przesadziłam ze spaniem. Zapisałam się do dermatologa w zeszłym roku i w poniedziałek mam wizytę. Jak ja nie lubie chodzic do lekarza ![]() Cos mnie nad ranem podbrzusze bolało, ale brzuch mam wysoko więc nie wiem ![]() Cytat:
Pewnie Rób rób )
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala o matko co historia!!
![]() Pan sobie czyści, nanananan jest młody, ale hmmmm nie w moim typie, także nie potrzebnie się ogarniałam |
|
|
|
#1770 |
|
Konto usunięte
|
przecież naszą marchewkae też pomylili z kim innym i jej leki na szyjke dawali
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

to moja data urodzin ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mur: Od razu zgłosili sprawę do prokuratury ale dla dziecka co to da? Nie wiadomo co z nim będzhe 

moje przypadki to takie jeszcze przed...