Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 09:30   #1741
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
zielona ja podobnie , nie zamierzam szczepić w szpitalu, wiem że muszę się pilnować, bo po cesarce dają ci najczęściej zaraz po papiery do podpisania , kiedy jeszcze jesteś nietomna i muszę uczulić męża żeby pilnował małej jak mnie nie będzie Można też odroczyć szczepienie i jeszcze nad tym się zastanawiam, bo wtedy będę każdą szczepionkę konsultować ze swoim pediatra do której mam 100 zaufanie, tym bardziej że w przypadku mojej Oli miałyśmy podejrzenia że część jej problemów mogą być z tym powiązane
mówisz? to muszę z tz o tym pogadać

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

mała

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:32   #1742
zielona butelka
Zakorzenienie

Dzięki Ewcia, już się dodałam do grupy

Ja też mam w weekend wózek do wyprania i nosidełko, tzn, mam nadzieję, że T mi pomoże, bo M to raczej będzie dźwigał komodę i kombinował, jak ją przewieźć do Wawy.

Dziś mam poważne obawy, czy zmieszczę się w buty. Już wczoraj ledwo było, a co się namęczyłam to moje... a piesa czeka.
Oznajmiłam M, że nie wiem jak to będzie, to stwierdził, że pewnie czas, żeby on wychodził przed pracą... Kurcze, szkoda by mi go było. Jeśli się zmieszczę w buciory to będą z nią wychodzić. Idę próbować.
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:34   #1743
Alunia79
Wtajemniczenie

Ewek co do ranigastu to gin pozwolił, pani w aptece też a gastrolog nie. Ale zanim gastro dał mi inne to i tak już jedno opakowanie zeżarłam. A te co biorę teraz są z grupy c...hmm
Myślę, że na tym etapie Agatce już nie zaszkodzą. A jak się'obawiasz, to weź jedną dla uspokojenia,ona będzie działać do jutra a w tym czasie niech mąż Ci kupi gaviscon.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:37   #1744
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
No i popłakałam aż mi świeży tusz splynal jak w super kiepskim telenoweli brazylijskiej. Właśnie meliske sobie robię,pralkę włączyłam.zaraz śniadanko i zacznę ogarniać dom tylko kudly umyje co w międzyczasie mi wyschna i potem w przerwie od sprzątania pojade na pocztę,do banku i z psem spacer urzadze.

Co do męża spraw to kiedyś był inny. Pomagał, robił remonty itd a teraz usiądzie na kanapie,pilot i tylko zmienia kanały. I jeszcze śmie mi mówić ze mu nudno. Kurde ja nie wiem za co się wziąć bo lista rzeczy do zrobienia duza a sił coraz mniej.
Eh kochana
Ciekawe czemu mu sie tak zrobilo...zrobil sie wygodny, bo ma wszystko podlozone pod nos, czy co ?

Ogarniaj sobie po mału

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
zielona ja podobnie , nie zamierzam szczepić w szpitalu, wiem że muszę się pilnować, bo po cesarce dają ci najczęściej zaraz po papiery do podpisania , kiedy jeszcze jesteś nietomna i muszę uczulić męża żeby pilnował małej jak mnie nie będzie Można też odroczyć szczepienie i jeszcze nad tym się zastanawiam, bo wtedy będę każdą szczepionkę konsultować ze swoim pediatra do której mam 100 zaufanie, tym bardziej że w przypadku mojej Oli miałyśmy podejrzenia że część jej problemów mogą być z tym powiązane
Bardzo rozsądne podejście.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na domiar złego miałam tragiczny dzień z chormonami. Tak mi się wyć chciało i jak tylko wszyscy wyszli to'dałam upust emocjom i sama sobie się pożaliłam jaka to jestem zaniedbana przez męża, że nie ma czasu ze mną porozmawiać a jak ma to mu się nie chce, woli z kolegami gadać i grać na tym durnym kompie itd. itp. Ehh... No i sobie popłakałam. Myślę, że to jeszcze przez te problemy z całego tygodnia, to wszystko się skumulowało. I odwołana SR, brak wyjścia do ludzi...
Aga i Asia, możecie rodzić 16.02 to moja data urodzin
Proszę jaka ładna data
I tulę wirtualnie
Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Dziś mam poważne obawy, czy zmieszczę się w buty. Już wczoraj ledwo było, a co się namęczyłam to moje... a piesa czeka.
Oznajmiłam M, że nie wiem jak to będzie, to stwierdził, że pewnie czas, żeby on wychodził przed pracą... Kurcze, szkoda by mi go było. Jeśli się zmieszczę w buciory to będą z nią wychodzić. Idę próbować.
Ja wchodzę tylko w moje Uggi.
Inne zakładam, ale czuje ucisk, bo ja wąską stopę zawsze miałam, a teraz taka płetwa bleeeeeeee, krótkie paluszki się zrobiły sardynki...katastrofa. Chcę odzyskać moje dawne stopy

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:39   #1745
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek bałwanki
Ja dziś też miałam znów noc z refluksem a na słodkie, tak mnie ciągnie ja chcę!
Witam nowe mamusie

Chciałam wam napisać, że rozmawiałam wczoraj z moją przyszywaną siostrą (córja mojego ojczyma). Dziewczyna jest załamana i się nie dziwię! Sama się poryczałam jak z nią rozmawiałam. Więc piszę wam, ku przestrodze. A mianowicie, UWAŻAJCIE NA TO, CZYM SZCZEPIĄ WASZE DZIECI!! Ona pod koniec listopada urodziła synka. Teraz, w tym tygodniu poszła z nim na szczepienie do przychodni i wyobraźcie sobie, że piguła pomyliła szczepionki i podała małemu nie tę co trzeba (nie pytajcie o rodzaj bo nie wiem, z nerwów już nawet nie pytałam) Mały dostał wstrząsu anafilaktycznego i wylądował w szpitalu jeszcze z dodatkowym zapaleniem płuc mur: Od razu zgłosili sprawę do prokuratury ale dla dziecka co to da? Nie wiadomo co z nim będzhe

Mala zostaw to malowanie! Już i tak zbyt wiele robisz. A męża kopnij porządnie w zadek i jak taki mądry to niech sam załatwia swoje sprawy.

Mama Zuzi, przypomniało mi się,jak sama miałam mojej córze wytłumaczyć temat śmierci, bo nam szczór zdechł. A był taki mądry i kochany, że wszyscy za nim płakaliśmy. Nie było to łatwe. Mieszkaliśmy w centrum miasta i nie było gdzie pochować zwłok. A że mieliśmy piece, to urządziliśmy mu pogrzeb przed piecem i zkremowaliśmy szczurka.
o boże
niech zdrowieje maleńki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:42   #1746
wegielek
Rozeznanie

No i napisałam się i mi padł laptop:/ zapomniałam, że go odpiełam:/
Witam nowe Dziewczyny
Ewcia współczuję kiepskiej nocy...mnie bolą te pachwiny, jak chodzę w dzień to jeszcze jest nieźle, ale jak się zasiedzę albo poleżę to później ręką musze sobie pomagać żeby nogę przestawić:/ Powiem we wtorek gince, ale pewnie i tak powie, że to tak bywa...
Paulina współczuję ciężkiej rozmowy, ale ja bym zrobiła tak jak mówi Aga, powiedziałabym jej prawdę. Będzie jej smutno, ale to przecież naturalne, a dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje i potrafią sobie to logicznie poukładać.
Przeklęte ja też nie cierpię takich zdjęć:/ sama staram się uchwycić najlepsze momenty, a moje zdjęcia np. z Małym to albo w piżamie, albo z rozczochranymi włosami, albo jakimś porozciąganym ubraniu domowym...coś czuję, że z Małą też tak będzie...
Aga masz pretekst do przeleżenia w łóżku całego dnia
o czymś Wam jeszcze pisałam, ale już mi się nie chce tego odtwarzać

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ala i współczuję sytuacji w rodzinie...biedny Maluszek...szkoda gadać o tej babie...ja wiem, że mają dużo pracy, ale w gdy podaje się jakiś lek szczególnie takiemu maluszkowi to trzeba byc naprawdę ostrożnym, a wiemy jak to wygląda...Pani coś bierze do strzykawki zagadana z koleżanką nawet dobrze nie patrzy co...
Asia -powodzenia na egzaminie
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:43   #1747
maladT
Zakorzenienie

Tak sobie myślę ze jutro w ramach focha pojadę sobie na ktg. Ostatnio godzinę mnie trzymali także spoko. A jak się bede jeszcze wkurzać to sama sobie do kina pojadę. Ogólnie plan mam taki by spać dzis u córki. O lamie to moze sobie pomarzyć i też o tym ze ja się bede płaszczyć.

Macica mi się stawia jak porabana i skurcze znowu mam. Auuuuuuuc

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:44   #1748
iva_b
Raczkowanie

a co do takiego sprawdzania...czasami naprawde warto trochę się pomęczyć. ja mam w najbliższej rodzinie przypadek utraty Dzieciątka tuż przed terminem porodu będąc w szpitalu...rano wszystko bylo ok a popołudniu już tętna brak

u mnie z Wercią też mnie jedna lekarka wyganiała spać bo skurcze na ktg nie wychodziły...a jak wyszła to ja znowu poprosiłam położną o podpięcie i wyszło że małej tętno spada...Bozia nad nami chyba czuwała
Stary 2015-01-16, 09:45   #1749
ewek000
Zadomowienie

Alunia Mlebi - dziękuję
Ja też tylko wchodzę w moje Uggi.
Moje dzieciaki dzisiaj ostatni dzień do szkoły, i ferie
Syn średnia 4,80, córa 4,00 - jestem szczęśliwa , zdolniachy moje
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:46   #1750
1141655
Zakorzenienie

Iva ja wiem,ze wlasnie takie sytuacje sie zdarzaja cholera
Ale chyba raz na godzine wystarczy co, jak sie ma skurcze co 3 minuty

bo ktg unieruchamia prawda ?
wlasnie tego sie boje, ze bede chciala byc podczas porodu aktywna ile sie da, a ktg co 15 minut polozy mnie na lozku i tyle :/

Ewek - brawa dla dzieciakow, to wielka duma dla rodzicow

Mala ten twoj to na lame zasluguje taka ,ale wydrukowana na kartce. Tyle w tym temacie, w zyciu bym mu lamy nie dałaaaaaaaaaaaaaaaaa

Stary 2015-01-16, 09:47   #1751
Alunia79
Wtajemniczenie

Mala nie smutaj, tak jak piszb Aga rozpieściłaś "bachora" teraz czas przystopować i trochę rygoru wprowadzić. Wiem,że łatwo się pisze, ale spróbuj bo się zajedziesz.

Zielona łączę się w opuchliźnie. Ostatnio mój Tadzik wyją już prawie wszystkie buty z szafy i mi przymierzał, bo już w żadne nie wchodziłam. Normalnie jakbym miała kolejne kupować. Ale na szczęście znalazły się jedne w które wchodzę. Są totalnie rozsznurowane.
Stary 2015-01-16, 09:49   #1752
iva_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Iva ja wiem,ze wlasnie takie sytuacje sie zdarzaja cholera
Ale chyba raz na godzine wystarczy co, jak sie ma skurcze co 3 minuty

bo ktg unieruchamia prawda ?
wlasnie tego sie boje, ze bede chciala byc podczas porodu aktywna ile sie da, a ktg co 15 minut polozy mnie na lozku i tyle :/

Ewek - brawa dla dzieciakow, to wielka duma dla rodzicow

Mala ten twoj to na lame zasluguje taka ,ale wydrukowana na kartce. Tyle w tym temacie, w zyciu bym mu lamy nie dałaaaaaaaaaaaaaaaaa
a przy takiej już rozpoczętej akcji porodowej to nie wiem moje przypadki to takie jeszcze przed...
Stary 2015-01-16, 09:51   #1753
ewek000
Zadomowienie

Aga z tym ktg to różnie,ja teraz jak byłam na oddziale to chodziłyśmy z poduchami i leżałysmy na boku, tak więc nawet przyjemnie było, ale jak rodziłam swoje dzieci to były czasy że godz leżałam na plecach, jeszcze skurcze masakra
Stary 2015-01-16, 09:51   #1754
201704210903
Konto usunięte

ewa ładne oceny

Stary 2015-01-16, 09:52   #1755
ewek000
Zadomowienie

no nareszcie mam jeden dzień ze sprawnymi rękami, biorę się i kończę lalkę, bo mi juz tylko kosmetyka została i gotowa
Stary 2015-01-16, 09:55   #1756
201704210903
Konto usunięte

ja dziś dostanę materac. upióre poszewke i prześcieradla i tylko wózka brakuje

Stary 2015-01-16, 09:57   #1757
Alunia79
Wtajemniczenie

Ja też trzymam mocno za nich kciuki. Nie rozmawiam z nią codziennie bo ona we Włocławku mieszka. To podobno nie pierwszy taki przypadek w tej przychodni. Ja też się obawiam,bo u nas w mieście tylko 2 są i w obu lekarze do du.py.A jeszcze w szpitalu jej powiedzieli że dziecku przez to autyzm grozi.

Iva dobrze jest się czasem uprzeć.

Niestety to nasze lecznictwo. Ja jak leżałam przed utratą poprz
Stary 2015-01-16, 09:57   #1758
1141655
Zakorzenienie

a ja chyba wrzuce zaraz do prania jasnoszare przescieradlo mlodego i ten ochraniacz na materac tez niech sie wy pie rze ( jak pisze razem to mi kropkuje )
mam od mamy przedszkolnej mnostwo ciuchow, ale wiekszosc jest tak na 74 w gore
ale kilka jasnych bodziakow tez sie znalazlo 62 wiec zrobie partie biala do prania

dobrze,ze lazienka nr 1 sąsiaduje z sypialnia,wiec nie musze patrzec na balagany

moze porobie zdjecia jakis rzeczy z nudow, chcecie popatrzec ?:P

Stary 2015-01-16, 09:57   #1759
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

A w szpitalu każą koniecznie na plecach leżeć przy ktg?
Ja nie dam rady nawet 10 minut tak wyleżeć

Teraz jak robiłam ktg w klinice to kazali mi leżeć na lewym boku, myślałam, że tak też jest w szpitalu

Ewa brawa dla dzieciaków aż serce rośnie!
Stary 2015-01-16, 09:58   #1760
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ewa ładne oceny

No ładnie , Mateusz to norma,on ma zawsze dobre oceny, ale Olka to skok o 50 % do góry, podstawówkę z jej problemami kończyła na średniej 2,8, więc zobaczcie ile dała jej zmiana szkoły, nauczycieli, integracji, uwierzyła że potrafi
Jacek dzisiaj rano do niej mówi Olka a może dzisiaj zostaniesz już w domu, oceny wystawione, po zebraniu jak chcesz już poleniuchować to zostań, a ona do niego że nie ma takiej mowy, bo nie będzie miała 100 % frekwencji i starci dodatkowe punkty, poza tym ma dzisiaj kartkówkę z angielskiego i nie może jej przegapić , no szok jak by to była 6 klasa, to bez chwili zastanowienia by zostało
Stary 2015-01-16, 09:58   #1761
wegielek
Rozeznanie

Ewcia brawa dla dzieciaków
MaladT ja robię ten sam błąd z facetami, mojemu eks to wybitnie pasowało, ale teraz tez widzę, że muszę trochę przystopować, bo wczesniej to wszystko potrafił tż zrobić i nie trzeba było go prosić, a teraz to już zaczyna wszystko być problemem, a bo to zmęczony, a bo to wymyślam, a bo coś...A że ja Zosia samosia jestem i nie lubię się prosić to robię sobie co się da sama...Ale ostatnio staram się walczyć ze sobą, bo z dwójką dzieci i samymi obowiązkami to się zajadę...a on będzie sobie siedział - bajki z dziećmi oglądał albo w tablet się gapił...Zmiany chyba musimy od siebie zacząć. Nie płacz
Ja zaraz uciekam, bo dziś chcę posiedzieć z Małym trochę, bo idzie na tydzień do ojca na ferie, więc chcę się nim nacieszyć jeszcze
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:59   #1762
1141655
Zakorzenienie

Ilona no na lewym sie lezy boku, ale trzeba lezec, a ja chce na porodowce skakac po pilkach workach,siedziec w wannie jak sie da itd.... polozna nam opowiadala,ze zapis ktg klasycznie robia co 15 minut ale mozemy sie nie zgodzic i wtedy pozostajemy aktywne

Stary 2015-01-16, 09:59   #1763
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Aga no jasne, pokaż
Stary 2015-01-16, 10:00   #1764
201704210903
Konto usunięte

fajnie że tak się poprawilo. na pewno Was też to dużo pracy kosztowało

Stary 2015-01-16, 10:00   #1765
1141655
Zakorzenienie

Ewka super z córą. Ile daje własnie taka zmiana i szkoły i nastawienia i w ogole brawo

Stary 2015-01-16, 10:01   #1766
201704210903
Konto usunięte

ja leżałam na lewym boku ale może przy skurczach jest inaczej?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

aga daj zdjęcia:p

Stary 2015-01-16, 10:07   #1767
Alunia79
Wtajemniczenie

Tel znów świruje jak leżałam przed utratą poprzedniej ciąży, to też mi pomylili kroplówki i dostałam nie to co trzeba, na szczęście podali mi sól fizjologiczną.

Ewek gratki dla dzieciaków ja się dowiem niestety po feriach. Ale źle nie będzie, nawet jak będzie niższa niż u Twoich to się cieszyć będę bo chodzi do szkoły z tak wysokim poziomem że ja to bym już dawno odpadła. Taki kierunek sobie wybrała a jeszcze te oceny ze średniej ważonej Jak dla mnie kompletna porażka. Oceny ładne a końcowa jakaś zaniżona.
Stary 2015-01-16, 10:10   #1768
Uera
Rozeznanie

Hejka
Dzisiaj znów przesadziłam ze spaniem. Zapisałam się do dermatologa w zeszłym roku i w poniedziałek mam wizytę. Jak ja nie lubie chodzic do lekarza
Cos mnie nad ranem podbrzusze bolało, ale brzuch mam wysoko więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja dziś dostanę materac. upióre poszewke i prześcieradla i tylko wózka brakuje

Ja przedwczoraj prałam poszewki, prześcieradła. I też nadal czekamny za wózkiem

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
moze porobie zdjecia jakis rzeczy z nudow, chcecie popatrzec ?:P
Pewnie Rób rób )

http://www.lifebyewelina.blogspo t.com

„Okazuj dobro wszystkim ludziom, bo nigdy nie wiesz,
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia”
Uera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:10   #1769
Asia1105
Wtajemniczenie

Ala o matko co historia!!

Pan sobie czyści, nanananan jest młody, ale hmmmm nie w moim typie, także nie potrzebnie się ogarniałam
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:16   #1770
201704210903
Konto usunięte

przecież naszą marchewkae też pomylili z kim innym i jej leki na szyjke dawali

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości