|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Ala fakt u Olki też są oceny ważone, maskara
wiesz mój Matek w I klasie technikum miał troszkę słabsze oceny, zanim się ogarnął po gimnazjum poznał nauczycieli, a teraz to już zaszalał. Przy czym u mnie nie ma w domu parcia na oceny, nie strofuję dzieci, nie wygaduje im że mogłyby mieć lepsze oceny czy też średnie. Zawsze im tłumaczę że uczą się dla siebie nie dla mnie, i to im będzie procentować w dorosłym życiu . A Mateusz mówi ze on chciał wyższą średnią bo wtedy dostanie większe pieniądze ze stypendium naukowego i tylko dlatego się wysilił |
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
ewek000 gratulacje dla dzieciaków! Ja to się martwię trochę, jak będzie wyglądała szkoła za te 5 czy 6 lat, jak nasze dzieci pójdą. Mam wrażenie, że te reformy w dobrą stronę nie idą i zamiast wykorzystać, to że jest niż i mogłyby klasy być mniej liczne, to się robi wręcz odwrotnie i likwiduje etaty dla nauczycieli i całe szkoły...
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki ze się nie poodnosze
Mnie najbardziej wkurza to ze on się nie odezwie. To ze ja równie dobrze moge rodzic czy zemdleć w domu a on to ma gdzieś. Przecież męskie ego nie pozwoli zadzwonić tak wcześnie o ile wogole się 1 sam odezwie
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
porobilam kilka zdjec rzeczy ,ktore podobaja mi sie najbardziej
Musialam niestety telefonem,bo akumulatory w aparacie padly :/ale cos tam widac zaraz zmniejsze i wrzuce zaluje,ze reszte rzeczy mam w piwnicy ,bo wyjelismy z bagaznika,bo nawet nie zobaczylam jakie to zabawki i ten drugi bujak,ale chyba taki niebieski z FP co sie go przerabia na fotel pozniej ![]() Madzia jeszcze spiulka nasza.......ciekawe jak sie czuje...
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swojego kiedyś też nauczyłam, że zawsze pierwsza dzwoniłam. Ale jakiś czas temu po awanturze, tzn. dla niego to nie była awantura, nie zadzwoniłam rano. To się zorientował po południu, i dzwoni i mówi: a ty co się nie odzywasz? to mu mówię, że niby po co, jestem obrażona i tyle. To teraz się nauczył i dzwoni A ja na Twoim miejscu napisałabym mu sms, że właśnie jesteś na IP :P a co, może mu się ciśnienie podniesie :P |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ok troche was zamecze, ale to w ramach oderwania się od myslenia o skurczach i zblizajacych sie porodach
![]() 1. Najpierw karuzelka. Nie wiem jaka firma, może być nawet noname,z poczatku nie bylam przekonana, bo chcialam FP Rainforest czy inna oczowalącą karuzelkę z pilotami,projektorami,ale darowanemu koniowi....zreszta jest mega slodka ![]() ![]() ![]() ma pozytywke, taka nakrecana, krecą się te misie też ![]() 2. Leżaczek bujaczek z FP Od koleżanki ze Smyka![]() Przepraszam za brudną podłoge, ale jak dziś zapowiedziałam. Nie sprzątam. Mąż to ogarnie jak skonczy meble skrecac ![]() 3. Spodenki ze Smyka od koleżanki jedna para 74, a te liski 80coś ![]() ![]() i inne łaszki od przedszkolnej mamy: ![]() ![]() dla ciekawostki , te jeansy to rozmiar 62 z HM wygladaja jak na półroczniaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tego jest wiecej,ale wybralam takie rzeczy,ktore mi się w oko rzuciły najbardziej
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle laseczki to własnie sobie uświadomiłam że to u niektórych już 9 lub 8 miesiąc i co poniektóre z nas to już kawała czasu spędziły tu razem na forum Dziewczyny które maja pieski, a nie maja dzieci to na Dzień dobry tvn, był fajny wywiad z treserem psów jak postępować z psem gdy będzie dzidzia aby pies nie miał stresu, polecam fajne rzeczy mówił. Mi najbardziej podobało się to jak np powiedział ze np jak dziecko zrobi kupę i je przebieramy to żeby dać psu przed tym smakołyk, jak dzidzia płacze i bierzemy na ręce tak samo lub jak karmimy to z czasem pies może szybciej niż my wyczai ze dzidzia zrobiła kupkę i będzie nas informować o tym bo będzie za to chciało smakołyk
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Konto usunięte
|
ta karuzela super. ubranka bardzo ładne. daj znać jak leżaczek bo będę chciała taki sam jak mały trochę podrośnie.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Aleee się dziś wyspalam! W końcu... Ale od rana latam na kibelek oby to nie przepowiadaczka bo ja nie mogę jeszcze rodzic...jeszcze 23 dni muszę wytrwać![]() Aga jak ten lezaczek się składa? Łatwy do przewożenia? |
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Aga śliczne sa wszystkie rzeczy i karuzelka też
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru. Tak pięknie i cieplutko jest, że poszwędałam się aż godzinę
, mogłabym dłużej, ale co się będę w kółko kręcić, super było. Wygadałam się z bratową przez telefon, poodychałam świeżym warszawskim powietrzemNa KTG zawsze jak do tej pory na leżąco było, ale bok bez znaczenia. A jak wstałam to był opiernik, bo nie można, bo maszyna świruje wtedy. Ewa - super, ze dzieciaki tak się postarały dla samych siebie, że mają świadomość, że nauka jest ważna, ale to też Twoja zasługa i męża, więc gratulacje! Aga - fajne rzeczy! Słodziackie! Logoasia - kciukasy za egzamin! Jejaaaaa, jak mnie dziś brzuch swędzi i uda!!!! Posmarowałam się na brzuchu maścią z witaminą A i przechodzi.... kurde, pewnie rozstępy idą. NO masakrycznie mnie swędzi! |
|
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo swietny material po poludniu wlacze i obejrze razem z mezem, dzieki ![]() Cytat:
nie jest to jakis mega wypas, raczej podstawowa wersja, ma wibracje, nic nie gra,ale co takiemu berbeciowi w sumie potrzebne do szczescia ![]() jedynie mama na widoku ![]() musze zobaczyc jeszcze ten drugi, porownac i jeden wywioze do moich rodzicow, a jeden zostanie z nami ![]() wiesz co, ze wstepnych ogledzin to naciska sie boczne zielone guziki i on sie sklada jak rama wozka ,ze ten lezak idzie w dol i chowa sie jakby w stelaz , wiec rozmiarowo jest tak jak stoi tylko,ze jest plaski do przewiezienia ![]() dziekuje ![]() mam z glowy wiele rzeczy
|
|
|
#1783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
uff obudziłam się. Niestety nie wiem czy wyspana, bo mój brat przyjechał z Wa-wy na kilka dni i oczywiście głośno muzykę rozkręcił....a widział, ze śpię
Cytat:
mój też mi zdjęcia robi, ale nikomu nie pokazuje Ewa, piękne te materiały ![]() Cytat:
i właśnie się tego boję :/. Zdrowia!Cytat:
brawo! a na tz nie patrz...on jeszcze nie jest świadomy, ze możesz w każdej chwili rodzić...Cytat:
mi też tylko wózka do szczęścia brakuję i lezaczka ![]() Aga, super karuzelka, leżaczek i ciuszki Mala, |
||||
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
eh wypralo sie, musze isc wyjac i rozwiesic grrrrrrrrr ale mi sie nie chce
a potem znow prasowanie malych bodziakow
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ale cudowności
My jeszcze ani leżaczka, ani karuzelki, czekamy może ktoś da w prezencie, czytaj męża firma :P A teraz mi się tak przypomniało. Moja była sąsiadka, wyprowadzili się kawałek dalej, była mi naprawdę bliska. Całymi dniami u siebie siedziałyśmy, opiekowałam się niekiedy jej dziećmi itd. No, ale odkąd się wyprowadzili dwie ulice dalej jakoś się urwało, tak z dnia na dzień, długa historia... nie ważne. Naobiecywała mi co to mi nie odda po swoich, nianie, ciuszki, zabawki i wiecie co, nie dostałam od niej nawet pary skarpetek! Mało tego, nawet do mnie nie zadzwoni czy żyję, czy urodziłam, no bo już jej jestem niepotrzebna, ma nowe sąsiadki do opeki nad dziećmi. Nie nawidzę takich ludzi! Kicham na te prezenty od niej, to już nie o to chodzi, tylko jak ktoś ci coś obiecuje, to ja, żebym nie wiem co się działo to to robię... |
|
|
|
#1786 | |||
|
Zadomowienie
|
super
w domu to zawsze lepiej ![]() Paulina Madzia rzeczywiście może być spora, ale margines błedu usg też jest dość duży...z resztą - wątpie żebyś miała rodzić w takim tempie, żeby usg nie zdążyli zrobić! jeśli okaże się, że mała ma ponad 4 kg to na pewno zrobią cc. A nie masz jakiegos alternatywnego szpitala? czy tam gdzie chcesz rodzić pracuje Twój gin? może dałoby się z nim pogadać, żeby zadzwonił do kolegi z dyżuru jak się coś zacznie dziać? na pewno będzie dobrze Miłego spotkania z Maciejką i powodzenia w rozmowie z Zuzią.. mam nadzieję, że łyżwy załagodzą sytuację Mala twój TZ to się pod diody na stałe nadaje! nie dość, że zasuwasz cały tydzien pod jego nieobecność, to on jeszcze ma zachcianki? To Ty w ciąży jesteś i Tobie mogą się zamarzyć kotlety czy co tylko, a nie jemu! Mam wrażenie, że przez to, że on tak często w trasie jest to go strasznie rozpieściłaś. Tzn chcesz w weekend, czy ciągu tych kilku chwil kiedy jest w domu nadrobić cały tydzień kiedy go nie ma, ale tylko w kwestii pozytywów dla niego. Obiadki, spokój przed tv czy seks. Twój TZ będąc w domu tylko w weekendy ma więcej seksu niż mój TZ który pomimo pracy wyręcza mnie we wszystkim i pomaga jak może. Ale widzi, że jestem zmęczona, ze mi niewygodnie ze sobą itp i sam jest zdzwiony jak się od wielkiego dzwonu coś podzieje w sypialni. Pomalujesz ścianę czy pokój - Tobie się będzie wydawało ze przez to będzie mu głupio i będzie miał wyrzuty sumienia, a skonczy się tak, że będzie się cieszył, że nie ma nic do zrobienia, bo zrobiłaś to Ty czy tata. Cytat:
Ewa mam nadzieję, że czujesz się juz lepiej i bóle przeszły.. Gratuluję wagi ciążowej i super wyników dzieciaków! nic tylko zazdrościć, bo nie dość że się dobrze uczą to z tego co piszesz wydają się mądrymi i rozsądnymi młodymi ludźmi ![]() Cytat:
![]() Logoasia powodzenia na egzaminie ![]() Cytat:
![]() u mnie kolejna kiepska noc... kurcze, już mam problem zeby sie z łózka zwlec na siku.. chyba będę musiała TZ budzić... trudno mi wstać z łózka, brzuch zawsze wtedy twardy i obolały... trudno jakąś sensowną pozycję znaleźć... za to wczoraj bylismy wieczorem u znajomych - korzystamy póki wyjscie z domu to 5 minut, a nie 2 godziny pakowania. Strasznie fajni są, tylko mieszkają na 4 piętrze i jak się wtoczę to sapię jak parowóz... Ale TZ też (bo musi nieść wszystko co mamy, w senie jakieś przekąski ito i nawet moją torebkę ) ale zawsze czeka na mnie przygotowana kanapa do leżenia itp ![]() dzisiaj może uda mi się mój fryz obfocić, chociaż telefon strasznie kolory mi przekłamuje ![]() teraz siedzę, odpoczywam i czeka na kuriera z łóżeczkiem, a po południu może na angielski pojadę - kto wie czy to nie ostatnia okazja
|
|||
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
donosze ze o 11 napisał smsa... ok ta funkcje umie... tekst co u mnie. nie odzywam sie. ciekawe kiedy zacznie dzwonic i czy wogole
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spie
Ale mialam koszmarna noc
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
no i co napisał?
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego też chyba jest zwyczaj, że się pracownicy na coś składają hmmm U mnie nie ma nic ![]() Fajnie jak się dostanie coś od kogoś, to naprawdę miłe, ale najśmieszniejsze jest to, że mnie obdarowały wczoraj osoby zupełnie ze mną niezwiązane jakoś... To jest niesamowite i naprawdę jestem im wdzięczna. A te historie, taaaak, ile ja dla Ciebie mam rzeczy itd to też przerobiłam, ale brałam na to poprawkę, bo tak zawsze jest. Wisi mi to tez,ale po co wtedy tak gadać....![]() Ja od nikogo niczego nie oczekuję.... I jeszcze ta Twoja się nie odezwie ehhh.... dziwni są ludzie ogólnie :/ Ja za to kupię ładną matę edukacyjną później I moją wymarzoną matę do raczkowania ze Skip Hopa Cytat:
czekamy na foty fryzurki
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, widzisz...bo to tak jest. Ludzie tacy są.
Ja mam kilka koleżanek ze studiów co mieszkają raptem 20-30 km ode mnie i co? studia sie pokończyły, kontakt się urwał.... Podobna, ale inna historia. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Migotka, super, ze łóżeczka przyjedzie ![]() Dobra, wstaję, ogarniam się. |
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
hej!
Logoasia powodzenia na egzaminie jejku ile Ty masz chęci i siły do działania. Aż mi głupio jak czytam ile Ty rzeczy robisz ![]() Aga super rzeczy. Bujaczki to podobno świetna sprawa, znajomych synek cały czas w nim przesiaduje ![]() Mala przytulam Paulina i Maciejka udanego spotkania co do spania to ja ostatnio kładę się przed 23.00, wiercę się do północy, idę na siku i potem już do 7-8.00 śpię bez przerwy. Potem śniadanko i drzemka do 10-11 a co ostatnie takie chwile.Wrzuciłam ostatnie pranie młodej. a co wizyt to moja następna przypada na 39+5 dni także tego
|
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Aga super te rzeczy! karuzela bardzo fajna
pisałaś, że wolałabyś bardziej kolorową - położna na SR mówiła nam kiedyś, ze niektóre dzieci żle reagują na dużo kolorów wokoło siebie, bo są przestymulowane, mają za dużo bodźców i ciągle się drą (nawet nie płaczą) i zeby własnie uważać z karuzelami itd, zeby chociaż w łożeczku zrobić taką oazę spokoju. Dlatego do łózeczka kupiłam rzeczy takie jak Ty masz - szare grochy, bo delikatny wzór a z karuzelą to będziemy obserwować. Ale myślę, że taka spokojna niebieska na sam początek jest w sam raz ![]() a co do bujaczka - juz kiedys pisałam, że kupismy identyczny dla chrzesnicy TZ i mała jest zachwycona! Używają go odkąd mała skonczyła miesiąc (czyli od dnia kiedy go dostali) i mała w nim śpi, jak była mniejsza to się też bawiła - zawsze miała mamę w polu widzenia więc była też spokojna. Teraz ma 8 miesięcy i dalej bardzo chętnie w nim siedzi, chociaż woli już matę na podłodze zeby się na niej pokręcić ![]() Asia kiepska sytuacja z tą sąsiadka... ale niektórzy tak mają, że nagle zapominają o starych przyjaciołach - tak z dnia na dzień |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
a jak tak o tż dzisiaj...ostatnio coś zeszlo na temat szpitali i ja mojemu opowiadam że kobitki co chcą rodzić w profamili to często chodzą prywatnie do ginków tam pracujących, i że można położną wykupić i wogóle że tam sale z łazienką itp...a on patrzy na mnie jak na obłąkaną i pyta: "to wy k... jedziecie na wczasy czy dziecko rodzić ???"
także tego...ot cały mój kochany mąż
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze sie sprawdza ![]() Nooo a z tymi karuzelkami to wlasnie tak jest, jako pedagog i w ogole ekhmmmm wiecie zboczenie zawodowe tez uwazam,ze latwo dziecko przestymulowac jak sie mu za szybko cos tam podlaczy i chcialam kupic karuzelke jak bedzie mial tak ze 3 msc minimum ale ze dostalam ta ...i jest bardzo neutralna to niech sobie wisi zobaczymy czy bede mu ja puszczac, czy nie, niech dynda zacznie oko na tym zawieszac,to bedziemy obserwowac jego reakcje ![]() Madzik co sie dzialo ?---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
nie wiem gdzie bym mu jeszcze diodę podłączyła po takim haśle...
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlismy spac po 2 jakos, o 4 juz na siku wstawalam jakos, pozniej obudzilam sie z takim bolem w kroczu ze ruszyc sie nie moglam, obudzilam az meza i zaczelam mu gadac jak mnie boli i nie chce jeszcze rodzic
w koncu zasnelam i jakos po 6 obudzilo mnie moje jakby jęczenie.. a mi znowu tak reka zdretwiala i taki bol przez kciuk mi przechodzil ze automatycznie lzy w oczach a bol mi szedl przez nerwy az do lokcia.. to bylo straszne, maz tez sie od razu obudzil tak jęczalam zasnelismy po 7 w koncu jak mi przeszlo i rowno o 9.30 obudzil mnie grajek :/ wiec ogolnie mam dosc.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Musialam niestety telefonem,bo akumulatory w aparacie padly :/
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.jpg)

oby to nie przepowiadaczka bo ja nie mogę jeszcze rodzic...jeszcze 23 dni muszę wytrwać
, mogłabym dłużej, ale co się będę w kółko kręcić, super było. Wygadałam się z bratową przez telefon, poodychałam świeżym warszawskim powietrzem

i właśnie się tego boję :/. Zdrowia!
brawo! a na tz nie patrz...on jeszcze nie jest świadomy, ze możesz w każdej chwili rodzić...