Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 20:26   #871
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Faktycznie dobry skład Ja mam 2 żarłoczne maine coony, które karmię karmą Taste of the Wild. Paczka 7 kg. starcza na trochę ponad miesiąc.
Faktycznie żarłoki.
Stary 2015-01-15, 20:31   #872
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomijając kwestię wyrzucania przed terminem/ po terminie, serio wyrzucacie tyle jedzenia i innych rzeczy? jestem w szoku jak czytam Wasze posty, ja nie znoszę marnowania jedzenia nie kupuję na zapas (chyba ze cos jest naprawdę w super promocji ale to też rozsądne ilości) i nie pamiętam kiedy ostatnio coś wyrzuciłam, może z pół roku temu (i to nie wiem jeden wyschnięty plasterek żółtego sera a nie całą paczkę czegoś)? wolę nie kupować na zapas a nie musieć wyrzucać bo mnie to strasznie deprymuje
Mnie się niestety zdarza coś wyrzucić np pół kostki sera, resztkę wędliny... staram się wyrobić w sobie nawyk wykorzystywania wszystkiego do końca, dodawania tego do potraw. I muszę powiedzieć, że idzie mi coraz lepiej jednak każda wyrzucona rzecz to nasze pieniądze, a przecież nikt pieniędzy nie chce wyrzucać

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie powinno się dawać psu wędlin.
oo a tego nie wiedziałam. A dlaczego?
Stary 2015-01-15, 20:58   #873
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Mnie się niestety zdarza coś wyrzucić np pół kostki sera, resztkę wędliny... staram się wyrobić w sobie nawyk wykorzystywania wszystkiego do końca, dodawania tego do potraw. I muszę powiedzieć, że idzie mi coraz lepiej jednak każda wyrzucona rzecz to nasze pieniądze, a przecież nikt pieniędzy nie chce wyrzucać

Ponieważ przyprawy i inne "polepszacze" nie są zdrowe dla zwierząt.
Stary 2015-01-15, 21:36   #874
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Czy są tu Kocie Mamy?
Ja wreszcie znalazłam kotu tanią i dobrą karmę = Porta 21.
2 kg kosztuje około 32 złote. Starcza na miesiąc. Bardzo dobry skład, nie tak jak Whiskas, 4% mięsa i popiół.
A gdzie kupujesz?

Cytat:
Faktycznie dobry skład Ja mam 2 żarłoczne maine coony, które karmię karmą Taste of the Wild. Paczka 7 kg. starcza na trochę ponad miesiąc.
Ile ważą? Ja mam dwa żarłacze, ale nie main coony, starcza nam na prawie dwa miesiące. Kupuję na zooplusie.

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Ale wiem, jak to jest, jak zwierzę stoi i żebrze
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:38   #875
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
W sumie polepszacze dla ludzi też nie są zdrowe
Stary 2015-01-15, 21:43   #876
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Nie. Kupuję emulgującą bazę z pestek moreli. Wlewaj hydrolaty (około 40%) i masła i olei (tyle samo) reszta to mocznik, kwas hialuronowy, czasem witaminy w zalezności od zapotrzebowania. Pogrzewam, mieszam porządnie, jak dostygnie daje to co nie może być podgrzewane i chowam do lodówki
Dzięki, znalazłam tą bazę na ZSK - tam kupujesz?

scarlett26 spróbuj może ten rum do herbaty, tylko posłódź bardziej niż normalnie, ja takich mocnych alkoholi nie lubię, ale do herbaty, szczególnie w zimie bardzo, może Tobie też podpasuje.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:44   #877
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Już nie chciałam pisać
Stary 2015-01-15, 21:48   #878
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki, znalazłam tą bazę na ZSK - tam kupujesz?

scarlett26 spróbuj może ten rum do herbaty, tylko posłódź bardziej niż normalnie, ja takich mocnych alkoholi nie lubię, ale do herbaty, szczególnie w zimie bardzo, może Tobie też podpasuje.
ja nie słodzę wcale, ale dzięki za pomysł, Mamie zawiozę, czasem sobie do herbaty wlewa właśnie, nie wpadłam na to - ja uciekam wtedy z kuchni, nie cierpię tego smrodu... w ogóle żadnego alko nie tykam - jak i wielu rodzajów jedzenia ze względu na zapach - równie dobrze mogłabym się napić wody kolońskiej... no i też, że względu na zapach nie tykam różnych rzeczy, które większość ludzi lubi - na szczęście dobraliśmy się pod tym względem z TŻtem, bo w zasadzie z nielicznymi wyjątkami nie lubimy tego samego - a że nie lubię najbardziej różnych letnich rzeczy, to wywalam go z ulubionymi wiktuałami na balkon, niech tam się pasie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 22:30   #879
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ile ważą? Ja mam dwa żarłacze, ale nie main coony, starcza nam na prawie dwa miesiące. Kupuję na zooplusie.
Kotka jest dorosła i waży 6 kg., jest bardzo wybredna i jest jakby to powiedzieć- niejadkiem, a "maluch" ma prawie pół roku, je ile widzi i dobił 4 kg.
Ja też kupuję na zooplusie.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Bo wędliny są w ogóle niezdrowe, szczególnie te tańsze, naszprycowane chemią na maxa. Mam w rodzinie masarza, mówił, że zrobienie wędliny najczęściej polega na tym, żeby z kawałka mięsa ważącego pół kg. zrobić 1 kg. np. popularnej polędwicy sopockiej.
Ja jak już kupuję wędliny to tylko takie suche, wędzone.

A odnośnie jeszcze psów i wędlin. Mój mąż opowiadał mi, że rodzice kolegi mają sklep mięsny i zawsze jak coś zostawało co nie nadawało się do sprzedaży to oni karmili tym psy. Parówki, wędliny, boczek, pasztety. Obydwa psy zdechły przedwcześnie na raka...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 22:49   #880
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Ja w ogóle nie jem mięsa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
A odnośnie jeszcze psów i wędlin. Mój mąż opowiadał mi, że rodzice kolegi mają sklep mięsny i zawsze jak coś zostawało co nie nadawało się do sprzedaży to oni karmili tym psy. Parówki, wędliny, boczek, pasztety. Obydwa psy zdechły przedwcześnie na raka...
Straszne...
Stary 2015-01-15, 23:12   #881
Alillah
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie kupujesz?

Ile ważą? Ja mam dwa żarłacze, ale nie main coony, starcza nam na prawie dwa miesiące. Kupuję na zooplusie
Ja też w zooplusie (czekam zazwyczaj na promocje, zakupy robię raz na kilka miesięcy). Chociaż ostatnio też upolowałam w sklepie zwierzakowo 4 kg karmy dla kociąt Main coonowych Royal Canin za 55 zł, była w przecenie bo krótki termin przydatności. Kupiłam, bo mój zje i tak zanim termin upłynie za te 2 miesiące, a sucha karma nie traci natychmiast przydatności ani wartości. Mam brytyjczyka, ale te karmy od royal canin to one wszystkie takie same, różnią się wielkością kulek, a moj kot połyka jak foka, więc wolę maincoonowe, bo większe i przynajmniej gryzie.

W ogóle mój brytyjczyk (kociątko 6,5 miesiąca) waży 5 kilo
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 23:22   #882
kjd3
only smart shopping

Mam też maine coonkę. Mam z nią taki problem, że z mokrych karm zjada sos i zostawia mięso (czy co to jest). Przetestowałam mnóstwo karm i bz. Może jakaś firma produkuje same sosy?
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 00:17   #883
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Jak widzę jak piszecie o kociakach to mam ochotę prosić każdą z Was o wklejenie zdjęcia
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 00:40   #884
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
A tak dziewczyny jeszcze w temacie tych dat ważności (pytam z ciekawości)- czego się boicie wyrzucając przeterminowane o dzień środki czystości? Jedzenie, leki, kosmetyki - ok, rozumiem, ale chemię?
Ja pilnuje jedynie terminów kosmetyków do twarzy. I tusze do rzęs systematycznie wymieniam.
Jedzenie to zależy zdaża mi się czasem zjeść jogurt 3 dni po terminie o ile widzę, że zapach i konsystencja są ok.
Cytat:
To ta maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html
Mi się podoba, szczególnie ta objętość za tę cenę. Mam bardzo długie włosy (najwyższy czas podciąć ) i byle jakąs odżywkę 200ml zużyję w tydzień. Ta maska mam nadzieję starczy na dłużej
Też ją mam i lubię.

Dużo lepsze są te maski niż pantene itp. I cenowo taniej
Stary 2015-01-16, 00:48   #885
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Jak widzę jak piszecie o kociakach to mam ochotę prosić każdą z Was o wklejenie zdjęcia
Też lubię Ale przykro mi, swoich nie wklejam.
Stary 2015-01-16, 00:54   #886
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja też jak pojawi mi się jakis wykwit to wywalam. Dlatego jak widze u niej np. mizerię to jej nie jem... Artykuł nie pomoże, ona wie lepiej. Ostatni ni z gruchy ni z pietruchy zrobiła mi wykład dlaczego nie można dawać ananasa dzieciom do 7 roku życia...

Piwo się przeterminowuje Ale rumem bym się nie przejmowała;p
Mam taką znajomą co jak pół ziemniaka spleśniałe to ona to obkroi i reszte do gara.

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
ja muszę przejrzeć szafę i porobić aukcje. zawsze przy tego typu sprzątaniu ubrań jakaś stówa mi wpadnie z tego.
a teraz tym bardziej, bo mam balerinki kupione za 10zł (cena normalna na pudełku 69), są nowe z wszystkimi metkami, bo kupiłam głównie z myślą żeby drożej sprzedać
Ja mam tez sporo par butów w pudłach wylicytowanych z allegro bądż wizażowych zamówień. Niestety nie trafionych. Pewnie na wiosne znowu wrzuce na allegro lub tablice, żeby sie pozbyć.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
To prawda, ceny w lumpeksach są z kosmosu, naprawdę się bardziej opłaca kupować w outlecie/ na wyprzedaży
Zależy które.
Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
U mnie w mieście jest jeden lumpeks, do którego chodzę od lat. Całkiem fajne i niezniszczone rzeczy można wyszukać na wagę, a kg kosztuje 18 zł, więc opłaca się. Często można trafić na coś z metkami, albo na coś bardzo podobnego do tego, co obecnie jest w sieciówkach, bo sprzedawczynie są starsze i nie znają się za bardzo Czasem też wyszukuję perełki na allegro za grosze.
Ale mi się marzy lump na wagę.
Stary 2015-01-16, 08:38   #887
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei jak chciałam coś sobie nowego kupić to sprzedawałam ubrania, w których nie chodziłam już i te x lat temu ładnie schodziły na all. Podobnie z książkami było. Zresztą ja do tej pory dużo rzeczy wystawiam na allegro. Jak kupuję książki, to jak przeczytam to na ogół wystawiam, jeśli wiem, że więcej raczej do nich nie zajrzę. Jeśli cos mi przez 2 aukcje nie zejdzie, to oddaję biednym.
Tak z ciekawości zapytam. Książki wystawiasz od 1zł czy za jakąś wyższą cenę? Ludzie chętnie licytują? Czy to są bestselery. nowości?
Pytam, bo sama mam trochę książek ale nie chciałabym żeby mi poszły po 1zł.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:12   #888
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Mam też maine coonkę. Mam z nią taki problem, że z mokrych karm zjada sos i zostawia mięso (czy co to jest). Przetestowałam mnóstwo karm i bz. Może jakaś firma produkuje same sosy?
Moja też tak kiedyś robiła Teraz jak kupuję karmy mokre to tylko takie bez większych kawałków np. Hills lub animonda. Dodatkowo po nałożeniu do miski, dolewam jeszcze trochę wody i "paciam" widelcem.
Stary 2015-01-16, 10:12   #889
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Moja też tak kiedyś robiła Teraz jak kupuję karmy mokre to tylko takie bez większych kawałków np. Hills lub animonda. Dodatkowo po nałożeniu do miski, dolewam jeszcze trochę wody i "paciam" widelcem.
Dzięki za pomysł, spróbuję.
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:13   #890
Alillah
Raczkowanie

Ja swojemu brytkowi nie daję prawie w ogóle mokrych karm. Może raz, dwa razy na tydzień się zdarzy, kiedy daję mu patę witaminową, żeby było do czego wstrzyknąć. Ale tak to strata kasy - bardzo dobrze rośnie na suchym jedzeniu, jest żywy, wesoły i chętny do zabawy, w kuwecie spokój. Hodowca powiedział mi, że jeśli kot je odpowiednią dawkę suchej karmy dobrej jakości, to wcale nie musi jeść mokrego jedzenia, chyba że w ramach "przysmaku".
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:18   #891
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja swojemu brytkowi nie daję prawie w ogóle mokrych karm. Może raz, dwa razy na tydzień się zdarzy, kiedy daję mu patę witaminową, żeby było do czego wstrzyknąć. Ale tak to strata kasy - bardzo dobrze rośnie na suchym jedzeniu, jest żywy, wesoły i chętny do zabawy, w kuwecie spokój. Hodowca powiedział mi, że jeśli kot je odpowiednią dawkę suchej karmy dobrej jakości, to wcale nie musi jeść mokrego jedzenia, chyba że w ramach "przysmaku".
Moje też dostają tylko jako przysmak. Jak się daje porządną suchą i kot odpowiednio dużo pije to wystarczy w zupełności. Zresztą twój brytek i mój "mały" to żywe dowody
Stary 2015-01-16, 10:37   #892
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak nam powiedział weterynarz. Martwiliśmy się, bo kotek po mokrych karmach miał luźne stolce i od tamtej pory zjada tylko suchą.
Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Cytat:
Kotka jest dorosła i waży 6 kg., jest bardzo wybredna i jest jakby to powiedzieć- niejadkiem, a "maluch" ma prawie pół roku, je ile widzi i dobił 4 kg.
Ja też kupuję na zooplusie.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Bo wędliny są w ogóle niezdrowe, szczególnie te tańsze, naszprycowane chemią na maxa. Mam w rodzinie masarza, mówił, że zrobienie wędliny najczęściej polega na tym, żeby z kawałka mięsa ważącego pół kg. zrobić 1 kg. np. popularnej polędwicy sopockiej.
Ja jak już kupuję wędliny to tylko takie suche, wędzone.

Dziewczyny, a istnieją w ogóle jakieś dobre i tanie wędliny? Niestety dostęp do masarza mam mocno ograniczony..

PS. Chciałam wkleić zdjęcie kociaka ale coś mi oczywiście nie wyszło

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Edytowane przez MiniMonix
Czas edycji: 2015-01-16 o 10:38
MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:39   #893
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys już o tym pisalam na tym wątku. Wystawiłam na allegro 2 flakony po perfumach i zyskałam 20 zł. A mogły iść do kosza.
Mój ojciec sprzedaje opakowania po oryginalnych tuszach do drukarki

@Miss Saeki: Moja mama tak robiła z przetworami: zdjąć pleśń i jeść. Ja po jakimś czasie nauczyłam się wywalać. Moi bracia i matka mają ten problem z wywalaniem. Jak coś się zepsuje to stoi. Nie zjedzą, ale też nie wywalą. Po prostu tam nie zaglądną. Pół biedy jeśli to zamknięty dżem, pleśń zostaje w środku, ale jogurt? Nigdy nie zrozumiem tej niechęci do wywalania czegokolwiek po terminie.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
dla mojej t. też bez ziemniorów nie ma życia - muszą być, 365 dni w roku... za to zdziwiłam się bardzo, tylko nie pamiętam gdzie... Grecja? Chorwacja? Czarnogóra? Gdzieś ziemniaki traktują jako surówkę i na obiad było mięso, ryż i gotowane ziemniaki
Moi rodzice też są tacy. Jak usłyszą hasło dietetyczne, albo razowe, to nie tkna. Tak samo jak mleka 2%
Jesz warzywa, jem - ziemniaki

Cytat:
Czy są tu Kocie Mamy?
Ja wreszcie znalazłam kotu tanią i dobrą karmę = Porta 21.
2 kg kosztuje około 32 złote. Starcza na miesiąc. Bardzo dobry skład, nie tak jak Whiskas, 4% mięsa i popiół.
Niestety Mefista je tylko Whiskas. Żadnych innych chrupek nie je. Tak samo jest z mokrym jedzeniem. Nie dość że z puszki nie, to Whiskas. Czasem tylko chrupki. Przegłodzenie nie dało nic. Po prostu nie jadła i była nieznośna.

Jako ciekawostkę powiem, że moja poprzednia kotka Grucha uwielbiała wyjadać nadzienie ze słodkich bułek. Nauczyła się szafkę otwierać sama i rano były tylko dziury. A wędliny? Ja nie daje, ale mama tak. Grucha była żarłoczna jak nie wiem i tylko otworzyła się lodówka to już pod nogami stoi.

Macie filtry do wody uzdatniające ją?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2015-01-16 o 10:40
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:46   #894
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Taki dzbanek, nie filtr na kranie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:47   #895
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ojciec sprzedaje opakowania po oryginalnych tuszach do drukarki

@Miss Saeki: Moja mama tak robiła z przetworami: zdjąć pleśń i jeść. Ja po jakimś czasie nauczyłam się wywalać. Moi bracia i matka mają ten problem z wywalaniem. Jak coś się zepsuje to stoi. Nie zjedzą, ale też nie wywalą. Po prostu tam nie zaglądną. Pół biedy jeśli to zamknięty dżem, pleśń zostaje w środku, ale jogurt? Nigdy nie zrozumiem tej niechęci do wywalania czegokolwiek po terminie.

Moi rodzice też są tacy. Jak usłyszą hasło dietetyczne, albo razowe, to nie tkna. Tak samo jak mleka 2%
Jesz warzywa, jem - ziemniaki

Niestety Mefista je tylko Whiskas. Żadnych innych chrupek nie je. Tak samo jest z mokrym jedzeniem. Nie dość że z puszki nie, to Whiskas. Czasem tylko chrupki. Przegłodzenie nie dało nic. Po prostu nie jadła i była nieznośna.

Jako ciekawostkę powiem, że moja poprzednia kotka Grucha uwielbiała wyjadać nadzienie ze słodkich bułek. Nauczyła się szafkę otwierać sama i rano były tylko dziury. A wędliny? Ja nie daje, ale mama tak. Grucha była żarłoczna jak nie wiem i tylko otworzyła się lodówka to już pod nogami stoi.

Mam Britę - ale dzbanek, nie to montowane w kranie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:51   #896
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a istnieją w ogóle jakieś dobre i tanie wędliny? Niestety dostęp do masarza mam mocno ograniczony..

PS. Chciałam wkleić zdjęcie kociaka ale coś mi oczywiście nie wyszło
Nie sądzę, żeby istniały wędliny dobre i tanie. No chyba, że kupisz domowe od jakiegoś gospodarza... Wszystkie "mokre" wędliny to raczej nic dobrego. Ja kupuję tylko wędzone naturalnym dymem, suche, które na moje oko wyglądają na prawdziwe. No ale cena to zwykle co najmniej 35 zł./kg.
Stary 2015-01-16, 10:53   #897
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Nie sądzę, żeby istniały wędliny dobre i tanie. No chyba, że kupisz domowe od jakiegoś gospodarza... Wszystkie "mokre" wędliny to raczej nic dobrego. Ja kupuję tylko wędzone naturalnym dymem, suche, które na moje oko wyglądają na prawdziwe. No ale cena to zwykle co najmniej 35 zł./kg.
Te i tak maja pelno E w skladzie mimo ze niby jak domowe.

W auchan sa miesa bez konserwantow za ok. 35 zl
Stary 2015-01-16, 10:58   #898
tassia
Zakorzenienie

Najprościej zrobić samemu w domu wędliny. Ja robię raz na dwa tygodnie a potem mroze w porcjach.... Nie znalazłam jeszcze lepszej opcji

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:14   #899
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety nie umiem rozpoznać, które są na prawdę wędzone a nie malowane. My wędliny kupujemy w Centrum i najczęsciej jest to Polędwica drobiowa sopocka.
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mam Britę - ale dzbanek, nie to montowane w kranie
My też używamy dzbanka filtrującego. Jakiś czas temu był w Leclerku w promocji za 5zł Kupiliśmy 2 od razu. Filty też są do niego dosyć tanie bo około 7zl w promocji.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:21   #900
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Najprościej zrobić samemu w domu wędliny. Ja robię raz na dwa tygodnie a potem mroze w porcjach.... Nie znalazłam jeszcze lepszej opcji
Tak, to zdecydowanie najlepsza opcja
Z czego i jak najczęściej robisz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości