|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Tak piszecie o tym ważeniu o gina, a mnie gin ani razu nie zważył...
![]()
#3542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my też nie...
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Tako miałam pożyczone
Inglesine używam non stop A maxi cosi mam i czasem używam ale rzadko. Maxi cosi sprzedam chyba za rok jak zrobię zestaw z fotelikiem, baza itp. Bo akurat cabriofixa zostawiam dla drugiego dziecka
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pyta się ile ważysz na wizycie? Bo to dość istotna informacja- patrz np co napisała teraz Marei.
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
#3547 |
Zakorzenienie
|
No właśnie marei skojarYlo mi się to ze stanem przedrzucawkowym . dobrze ze lekarz szybko reaguje.
Zdrowka zycze
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, mam się martwić?
Jakoś tak sama głupio się nie upominałam, nie myślałam o tym nawet, co innego było ważniejsze..
#3550 |
Zakorzenienie
|
Co do materacy mialam kupowac kokos i gryke ale te robaki mnie skutecznie odwiodly od tego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki. Wystraszylam się dzisiaj nie na żarty
![]() a teraz dieta nisko sodowa... w pon będą wyniki krwi jakby coś to będą do mnie dzwonić. Masija to waż się sama i wpisuj w jakaś aplikacje na kom. Ja się ważę co 2-4dni rano po toalecie a przed śniadaniem. Nie wiem co ile się powinno, ale nagły skok wagi może być alarmem. Chociaż. .. bez paniki. Takiego opuchniecia nie da się pominąć ![]() Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-16 o 17:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
moja ginka mnie nie waży ale wie że sama waże sie regularnie min 1 raz w tyg i za każdym razem pyta o wage. za to położna za każdym razem mierzy mi ciśnienie. nie wiem czy to jest standard ( wydawałoby sie że ważenie też jest standardem a jak sie okazuje nie jest to takie oczywiste) - ale dla mnie super, bo u mnie w rodzinie występuje nadciśnienie i bałam sie że w ciąży mi skoczy.....ale póki co jest super
![]() jutro idziemy na impreze- 60-tke teściówki- musze sie zrobić na bóstwo ![]() ![]() ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-01-16 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez ważenie, mierzenie ciśnienia.
A niedługo zadzwonie po położna do domu to dodatkowo będzie doplerek..
#3554 |
Zakorzenienie
|
My przy córce mieliśmy materac pianka kokos. I teraz man pytanie do mam, które już mają dzieci. Dla drugiego dziecka będziecie kupowały nowy materac?
U mnie jak narazie 2,5 kg na plus. Mam nadzieje ze w tej ciąży nie roztyje się jak w pierwszej. Ogólnie po wizycie bardzo dobrze. Dzieciak 134g. Następna wizyta 13 lutego i dopiero po niej mam się umówić na pokowkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydałaby się jakaś ogólna lista wyprawkowa. kiedyś miałam kilka na kompie, ale pokasowałam wszystko po porodzie.. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
nasz fotelik nie ma opcji przodem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- ejjjjj.... sama do siebie piszę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
Hej! Jestem i ja, przeczytałam wszystko, ale nie chce mi cytować, a nie pamiętam już co chciałam pisać, bo mój kalafior zamula ;-)
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja nie mam pojęcia jaki fotelik, jaki materac, jakie łóżeczko, pościel itd. Cały wolny czas poświęcam na przeszukiwanie neta i chłonę wszelkie informacje jak gąbka. A dokumentacja z pracy leży niewypełniona... ;-) ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A propos dziedziczenia materaca. Ciocia mi proponowała taki co tylko trójkę dzieci wychował, a ostatni raz był używany 13-14 lat temu. Doskonale zachowany haha;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a kiedyś coś wspominałyście, że położna przychodzi przed porodem i dzięki temu ma się tak jakby prywatną szkołę rodzenia. Od kiedy takie coś jest i czy każdemu się należy? To jest darmowe czy płatne? I skąd położna będzie wiedzieć, że ma do mnie przychodzić!?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie
![]() Wszystko w porządku z dzieciaczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3560 |
Zadomowienie
|
Moschina wspaniale! Gratulacje! A dzieciaczek naprawdę spory ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będąc w ciąży parę razy byłam w przychodni i nikt mnie nie informował o takiej możliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Konto usunięte
|
Nie mogłam się powstrzymać przez te uszka
![]() EDIT: Moschina super! ![]() Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-01-16 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
urocze
![]() ja akurat nie przepadałam za rzeczami z kapturem dla maleńkiego dziecka, nie było to zbyt wygodne, bo dziecko leży w wózku, jak chłodniej to ma czapeczkę i jeszcze ten nieszczęsny kaptur. za to do nosidła jak syn starszy był tylko z kapturami szukałam, do chusty pewnie też przydatny będzie kaptur. |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jakiś cienki kocyk.... Lista rośnie A dla siebie to nawet nie licze bo te wszystkie higieniczne rzeczy i koszule jakas i kaapcie do szpitala to wiadomo Ale na to jest jeszcze dużo czasu ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Mój fotelik ma opcje przodem i tyłem i do 3 urodzin na 100% nie zmienie opcji!
![]() |
#3566 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3567 |
Przyczajenie
|
witajcie,dawno sie nie odzywałam ale dość długo byłam w szpitalu,na szczęście już wszystko oki, miałam dość sporą torbiel która pękła a już miałam kwalifikacje na zabieg usunięcia .Ale może i lepiej sie stało - zresztą to samo mówi mój lekarz.Chwile pocierpiałam ale już obcego ciała brak teraz dzidziuś rośnie
![]() Jestem juz na l4 ale mam problem z zusem- własna działalność i odmowa wypłaty chorobowego wiec ciągle pisze odwolania w końcu za coś placilam skaładki ale ciezko z nimi i ile nerwów. Nie wspominające że muszę za coś żyć .Ale walczę o swoje tym bardziej ze odmowy sa absurdalne ,i tak zero stresu ![]() Na razie niestety nie myślę o zakupach i potrzebnych rzeczach dla maleństwa walczę o nasze być .Ale coraz mniej mam sil ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Gratulacje dla wszystkich mamusi które poznały już pleć dzieciątek ja nie wiem i chyba do końca sie nie zdecydujemy by wiedzieć |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybierasz położną jaka ci się podoba, nie musi być z twojej przychodni. moja powiedziała, że będziemy umawiać się na indywidualne spotkania, będzie wtedy mówić głównie to co na szkole rodzenia ale w skróconej wersji, mam dzwonić do niej w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości, będzie sprawdzać tętno dzidzi i szyjkę (w razie jakby coś się działo), daje dużo próbek- kremów, pieluch, butelek itp. Pod koniec będzie przyjeżdżać do domu na ktg jeśli teraz nie wybierzesz swojej położnej to przyjdzie do ciebie dopiero po porodzie jakas przydzielona położna z twojej przychodni. mało osób wie, że każdej kobiecie przysługują takie wizyty przed porodem. Moschina super, że wizyta udana! Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-01-16 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
urocze
![]() Cytat:
![]() A z tym zusem to porażka... Trzymam kciuki za jaknajszybsze załatwienie sprawy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.