Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 16:26   #2821
trampek90
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

http://instagram.com/p/x6l2ZuDYBp/
Chociaż oczy Karoliny na tym zdjęciu wyglądają, według mnie, pięknie, to takie konturowanie robi z niej trochę Cher

Edytowane przez trampek90
Czas edycji: 2015-01-16 o 16:28
trampek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:26   #2822
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
tak, mówiła, że to od odżywek. Dla mnie - idealna ilustracja czystej głupoty. Doprowadzić oczy do takiego stanu, bo rzęsy, gdy i tak ciągle klei sztuczne...

https://www.facebook.com/karolinazma...type=1&theater bardzo ładna kreska Karoliny Zientek
Ja już ostatnio byłam przerażona tymi czerwonymi krechami. Sama odstawiłam odżywkę 4Long Lashes bo mi się zaczęły takie różowe kreski robić na powiece i na razie nie planuję wracać. Piękne rzęsy pięknymi rzęsami ale przy takich oczach bez makijażu wygląda się fatalnie - wolę mieć krótkie rzęsy ale niepodrażnioną skórę na powiekach.
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:28   #2823
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
to fakt ostatnio pokazywała makijaż, który można stworzyć na szybko, jak spieszy nam się do pracy, aż tu nagle zaczyna przyklejać sztuczne rzęsy
ile ona tą pomadkę mieszała jaki syf z tego wychodzi. i skąd wiadomo, że to trwałe bedzie, bo to wszystko ta sama konsystencja i ma niby być dobra jako podkład, szminka, "cień" do brwi, bronzer i cała reszta
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:28   #2824
Beata28Mys
Rozeznanie

Przegladam Madzikowego instagrama i widze,ze wyzwanie odchudzanie chyba sie zakonczylo bo ostatnie zdjecie z ''treningu -spaceru'' bylo 2 tyg temu. Ależ ona ma zapał
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:32   #2825
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość
Ja już ostatnio byłam przerażona tymi czerwonymi krechami. Sama odstawiłam odżywkę 4Long Lashes bo mi się zaczęły takie różowe kreski robić na powiece i na razie nie planuję wracać. Piękne rzęsy pięknymi rzęsami ale przy takich oczach bez makijażu wygląda się fatalnie - wolę mieć krótkie rzęsy ale niepodrażnioną skórę na powiekach.
z taką skórą wokół oczu to nic, tylko lecieć oglądać filmik o tym, jak zmyć makijaż, by go nie zmyć, gdy się śpi z facetem i szybko wprowadzić porady w życie Większość ma trochę ciemniejszą skórę w okolicy oczu, ale no... bez jaj.

Idę obadać tę jej paletkę.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:35   #2826
Maneki_Neko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
o to to - mówi, że zorganizowała to w taki czy inny sposób, a ja widzę, że szuflada jest opisana jako X a w środku trochę rzeczy X i reszta wielki miszmasz Uwielbiam takie filmiki, mam takie małe zboczenie i zawsze zgaduje, co dostała (bo wątpię, że kupiła wszystkie kolory podkładów ) I tak kolekcja Dulce chowa się przy tej kolekcji : KLIKKLIK2
Jak ja nie lubię takich filmików. Po pierwsze dlatego, że (tak, powiem to!) cholernie im zazdroszczę. Po drugie dlatego, że nie wiem, po co one to robią. Chwalą się? By oglądające je osoby widziały, jakie są fajne? Poza tym - po co im tyle tego? Ja rozumiem, że gdy np się maluje ludzi to trzeba mieć spore ilości. Mój ostatnio ulubiony youtuber Gossmakeupartist ma np trzech producentów podkładów, których uważa za najlepszych i z tych firm ma np po jednej serii, wszystkie kolory. Jemu jest to potrzebne, bo faktycznie maluje ludzi. A te dziewczyny? Jak tu pilnować dat? Przecież to codziennie trzeba by wynosić wiadro kosmetyków na śmietnik, zupełnie bez sensu. Wiem, że jeśli chodzi o cienie, to jeśli nic się nie dzieje, można ich spokojnie używać nawet, jeśli są sporo miesięcy po terminie... Ale takie kolekcje przekraczają granice mojego poznania, że tak to filozoficznie powiem.
Maneki_Neko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:40   #2827
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ile ona tą pomadkę mieszała jaki syf z tego wychodzi. i skąd wiadomo, że to trwałe bedzie, bo to wszystko ta sama konsystencja i ma niby być dobra jako podkład, szminka, "cień" do brwi, bronzer i cała reszta
ja mam tę paletkę i jest bardzo dobra nawet nie wiedziałam, że ma coś wspólnego zKatosu, wrzuciłam, bo mnie zaintrygowała, robię często zakupy na bestmakeup, bo mają marki niedostępne w polskich internetach

niebieski i biały nadaje się też do mieszania z innymi kosmetykami o woskowej konsystencji - ochładzam tak pomadki z maca, korektor rozjaśniami (taki do punktowego nakładania)

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

mnie i Katosu, i maxi wyglądają bez makijażu staro i strasznie

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-01-16 o 16:37
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 16:46   #2828
201607110949
Konto usunięte

aż sobie cofnęłam, bo myślałam, że się przesłyszałam... tego typu paletki są genialne do makijażu profesjonalnego, do kuferka, no po prostu każda wizażystka musi mieć, to jest absolutna podstawa - o tego typu paletce. Wizażystki obecne na sali, serio Niby fajna zabawa, może to rzeczywiście jest przydatne, trwałe itd, ale niezbędnik? Mnie osobiście szlag by trafił, jak bym tak musiała ciągle coś mieszać, makijaż trwałby 3x dłużej. No i nie ma mowy o powtarzalności koloru, zawsze będzie się różnił, choćby minimalnie.
Stary 2015-01-16, 16:50   #2829
Beata28Mys
Rozeznanie

Co ten Madzik ma na glowie w tym filmiku ,reklamowke

https://www.youtube.com/watch?v=KOLDUbpwKkM
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:51   #2830
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
aż sobie cofnęłam, bo myślałam, że się przesłyszałam... tego typu paletki są genialne do makijażu profesjonalnego, do kuferka, no po prostu każda wizażystka musi mieć, to jest absolutna podstawa - o tego typu paletce. Wizażystki obecne na sali, serio Niby fajna zabawa, może to rzeczywiście jest przydatne, trwałe itd, ale niezbędnik? Mnie osobiście szlag by trafił, jak bym tak musiała ciągle coś mieszać, makijaż trwałby 3x dłużej. No i nie ma mowy o powtarzalności koloru, zawsze będzie się różnił, choćby minimalnie.
ja wizażystką nie jestem absolutnie, ale malowałam kilkanaście ślubów, maluję koleżanki dość często i siebie (mam trudną karnację - bardzo jasną i chłodną w specyficzny sposób). I jeśli pytasz o produkty tego typu to tak, uważam za mega pomocne. Chociaż jeżeli miałabym coś polecić to chromatic mix z MUFE, a nie Katosu
Stary 2015-01-16, 16:51   #2831
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość

regeneruje włosy, jeszcze nie zdjęła worka a już widzi efekty
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 16:51   #2832
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maneki_Neko Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię takich filmików. Po pierwsze dlatego, że (tak, powiem to!) cholernie im zazdroszczę. Po drugie dlatego, że nie wiem, po co one to robią. Chwalą się? By oglądające je osoby widziały, jakie są fajne? Poza tym - po co im tyle tego? Ja rozumiem, że gdy np się maluje ludzi to trzeba mieć spore ilości. Mój ostatnio ulubiony youtuber Gossmakeupartist ma np trzech producentów podkładów, których uważa za najlepszych i z tych firm ma np po jednej serii, wszystkie kolory. Jemu jest to potrzebne, bo faktycznie maluje ludzi. A te dziewczyny? Jak tu pilnować dat? Przecież to codziennie trzeba by wynosić wiadro kosmetyków na śmietnik, zupełnie bez sensu. Wiem, że jeśli chodzi o cienie, to jeśli nic się nie dzieje, można ich spokojnie używać nawet, jeśli są sporo miesięcy po terminie... Ale takie kolekcje przekraczają granice mojego poznania, że tak to filozoficznie powiem.
Ja tłumaczę sobie to tak, że większość juciuberki pewnie dostają od firm do testów za darmo no i ciągle pewnie kupują nowości, bo jak się jest w biznesie "recenzowania" to trzeba być na czasie, czasem coś do czegoś porównać, poszukać odpowiedników. To, że się przeterminują to na pewno ale myślę, że jeśli ktoś żyje z testowania kosmetyków to inaczej na to patrzy (raczej jako materiały do pracy). Ja sama ostatnio próbuję ogarnąć moją kolekcję kosmetyków bo blogi i youtube sprawiły, że mam tego za dużo jak na moje potrzeby
Stary 2015-01-16, 16:53   #2833
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Przegladam Madzikowego instagrama i widze,ze wyzwanie odchudzanie chyba sie zakonczylo bo ostatnie zdjecie z ''treningu -spaceru'' bylo 2 tyg temu. Ależ ona ma zapał
w ulubiencach pokazuje buty do biegania i małe cięzarki i mówi, że ma bicepsy "górki" i moze pokazać <3
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:53   #2834
roseplum
niepolubiecie

Nie wiem czy kojarzysz podział na 12 typów w analizie kolorystycznej, ale takie produkty są niezastąpione tak, aby komuś się makijaż wtopił ton w ton

chociaż nie sądzę by katosu zdawała sobie z tego sprawę. Katosu uważa że jak ktoś ma zimna karnację powinien dodać czerwieni do podkładu
Stary 2015-01-16, 16:53   #2835
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

tak
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 16:55   #2836
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
ja mam tę paletkę i jest bardzo dobra nawet nie wiedziałam, że ma coś wspólnego zKatosu, wrzuciłam, bo mnie zaintrygowała, robię często zakupy na bestmakeup, bo mają marki niedostępne w polskich internetach

niebieski i biały nadaje się też do mieszania z innymi kosmetykami o woskowej konsystencji - ochładzam tak pomadki z maca, korektor rozjaśniami (taki do punktowego nakładania)

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

mnie i Katosu, i maxi wyglądają bez makijażu staro i strasznie
A mnie właśnie kusi ta paletka... przez zapędy do zabawy farbami i czasem, jak wymyślę sobie jakiś odcień pomadki, to nie mogę go znaleźć nigdzie :P Jak z trwałością? To ma jakiś zapach? Jak się sprawdza jako korektor?
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:01   #2837
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Cytat:

Madzik wymiata.

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:01   #2838
sznurperel
Raczkowanie

http://instagram.com/p/x4EHrLsIoF/?modal=true ktoś chyba uzyskał odwrotny efekt od zamierzonego, rysując Karolinę
sznurperel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:03   #2839
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość
A mnie właśnie kusi ta paletka... przez zapędy do zabawy farbami i czasem, jak wymyślę sobie jakiś odcień pomadki, to nie mogę go znaleźć nigdzie :P Jak z trwałością? To ma jakiś zapach? Jak się sprawdza jako korektor?
Zapach hm ja nic konkretnego nie wyczuwam, ale też nie wąchałam, a nie mam w tej chwili pod ręką. trochę taka sztuczność plastelinowa jest powszechna przy tego typu kosmetykach.

Jeśli o trwałość chodzi to tak, są trwałe, choć nie do zdarcia, przypominają nieco takie kółka z kryolanu. Do zabawy bardzo spoko, ale nie jest to najbardziej niewidoczny produkt na twarzy (jako korektor), dobrze przypudrowany raczej nie schodzi (ja nakładam cienką warstwą na niedoskonałość robiąc kółko, w środku krzyżyk i wklepując).

Jakościowo i pod względem mieszania lepsze są farbki MUFE (bo to trochę inny kosmetyk, służy do zmiany koloru innych kosmetyków które posiadasz), ale wychodzi bardzo drogo (chyba 60 zł za jeden kolor). dodatkowy plus jest taki, że można wybierać czy na bazie wody, czy tłuszczu (przez co są bardziej uniwersalne). No i MUFE nie są kosmetykiem same w sobie, a jedynie zmieniają kolor, więc sprawdzą się bardziej, kiedy masz kosmetyki, które odpowiadają Ci formułą, a chcesz dostosować kolor. Do zabawy bardziej Katosu, a jeśli masz sprecyzowane potrzeby (np. wszystkie kosmetyki są za ciepłe albo za ciemne) MUFE

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-01-16 o 17:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 17:04   #2840
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem czy kojarzysz podział na 12 typów w analizie kolorystycznej, ale takie produkty są niezastąpione tak, aby komuś się makijaż wtopił ton w ton

chociaż nie sądzę by katosu zdawała sobie z tego sprawę. Katosu uważa że jak ktoś ma zimna karnację powinien dodać czerwieni do podkładu
Tak, kojarzę. Ale jestem zdziwiona tym tekstem, bo nigdy wcześniej żadna wizażystka udzielająca się w sieci nie pokazywała tego typu kosmetyku jako podstawy kufra. Mieszanie różnych odcieni podkładów tak, ale nie tego typu paletę.

A to z czerwonym musiałam widocznie przewinąć, nie na moje nerwy reklama produktu przez 45 minut
Stary 2015-01-16, 17:07   #2841
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
na zdrowy rozum - kto malowałby się przy pomocy tej paletki rano czasem nie mam czasu na nałożenie pomadki a co dopiero na mieszanie kolorów... ja używałabym jej tylko na jakieś szczególne okazje ona może korzystać też do zdjęć, sesji itp., ale dla mnie to bez sensu...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:08   #2842
Maneki_Neko
Raczkowanie

Arrianna, pewnie masz rację. Nie zmienia to jednak faktu, że też bym tak chciała.
Maneki_Neko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:11   #2843
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Dawno nie oglądałam Katosu, ale co się stało z jej oczami?? Wygląda jak pobita... Kiedys pisałyście tu że to od odżywek do rzęs, ale żeby aż tak?
Te oczy plus te włosyŻadna z moich sąsiadek około 50 letnich nie wygląda tak bez makijażu. Co ona ze sobą zrobiła? Chyba by mnie to wpedziło w depresję gdybym musiała przy mężu tak paradować i wyglądać dobrze tylko dla innych, w makijażu.

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2015-01-16 o 17:12
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:15   #2844
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:

Jaka ona jest pocieszna

Cytat:
Napisane przez sznurperel Pokaż wiadomość
http://instagram.com/p/x4EHrLsIoF/?modal=true ktoś chyba uzyskał odwrotny efekt od zamierzonego, rysując Karolinę
Jeszcze troche i by karykatura wyszla;p
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:15   #2845
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Arrianna, pewnie masz rację. Nie zmienia to jednak faktu, że też bym tak chciała.
ja nie, kiedys mialam szal na kosmetyki, kupowalam wszystko jak leci co polecali, teraz mnie wkurza, ze mam 5 podkladow, bo 1-2 w zupelnosci by wystarczyly
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:18   #2846
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Te oczy plus te włosyŻadna z moich sąsiadek około 50 letnich nie wygląda tak bez makijażu. Co ona ze sobą zrobiła? Chyba by mnie to wpedziło w depresję gdybym musiała przy mężu tak paradować i wyglądać dobrze tylko dla innych, w makijażu.
jako posiadaczka ładnej, obecnie wyleczonej cery, bez większych problemów i cieni pod oczami nie wyobrażam sobie czuć się w taki sposób przy swoim facecie nawet z zaognionym trądzikiem i okolicami oczu a'la Katosu

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
ja nie, kiedys mialam szal na kosmetyki, kupowalam wszystko jak leci co polecali, teraz mnie wkurza, ze mam 5 podkladow, bo 1-2 w zupelnosci by wystarczyly
ja też. ominął mnie szał na minimalizm i potrafię mieć kilka rózy czy kilkadziesiąt cieni, ale zamiast mieć aż tyle po prostu testowałabym i oddawała
Stary 2015-01-16, 17:25   #2847
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Z calym moim uwielbieniem dla Katosu, nie jestem w stanie obejrzec 45 minutowej recencji.
45 min - moc.

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:26   #2848
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
jako posiadaczka ładnej, obecnie wyleczonej cery, bez większych problemów i cieni pod oczami nie wyobrażam sobie czuć się w taki sposób przy swoim facecie nawet z zaognionym trądzikiem i okolicami oczu a'la Katosu

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

ja też. ominął mnie szał na minimalizm i potrafię mieć kilka rózy czy kilkadziesiąt cieni, ale zamiast mieć aż tyle po prostu testowałabym i oddawała
roseplum, zgadzam sie. Ja kiedys mialam ladna cere, potem dostalam okropnego tradziku. Juz jest lepiej, ale nigdy nie wstydzilam sie przed chlopakiem, a juz na pewno nie mialam z tego powodu depresji i pewnie katOsu tez nie ma, chyba jak wiekszosc spoleczenstwa. Jak ktos by mial depresje, bo sie musi tak partnerowi pokazac, no to moim zdaniem troche odbiega od normy
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:26   #2849
paniaw
Kot w worku

Cytat:

Ja uwielbiam zmieniać kolor różu, albo różne zestawienia cieni do powiek, więc ich ilość w mojej kosmetyczce jest dość spora. Jedyne co mi przeszkadza, to ilość podkładów. Ostatnio je przeliczyłam. 13. No ale cóż zrobić, jak do mojej karnacji trudno dobrać podkład idealny, a jeszcze mam tłustą cerę, a nie potrzebuję jakiegoś wielkiego krycia, więc colorstay na co dzień jest za ciężki. Cały czas szukam ideału, kupuję nowe, a reszta się kurzy. Nie mam ich komu oddać, a przecież nie wyrzucę...
paniaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:28   #2850
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja i tak i nie. Z jednej strony fajnie bo tyyyyle kosmetyków Zazdroszczę im pod tym względem, że można je właśnie spokojnie przetestować i wybrać te naj naj kosmetyki - najbardziej pasujące formułą i kolorem a z drugiej jednak aż tak nie zazdroszczę bo siadałabym rano (jak teraz) i zastanawiała się czego użyć Ja już teraz nie mogę się zdecydować czym się wymalować a co dopiero z taką kolekcją (plus utrzymanie tego w ładzie też pewnie zajmuje trochę czasu)

Edytowane przez Arrianna
Czas edycji: 2015-01-16 o 17:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości