Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 19:57   #2191
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

nie nadążam
dziś sprzątanie zdjęłam pościel z łóżka , poprałam poprasowałam , zaczełam pakować torbę dla małej do szpitala ufff mam dość.po ile rzeczy body , spiochow , bluzeczek pakujecie do szpitala? 5?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:01   #2192
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
No właśnie koleżanka opowiadała, że "poproszę zzo" to było jej drugie zdanie zaraz po "dzień dobry" jak weszła na porodówkę i bardzo sobie chwali, bo zanim jej porobili jeszcze badania krwi i ten anestezjolog dotarł, to trochę pocierpiała

A to Twoje planowe cc, to na który tc jest planowane?

A kilka dziewczyn pisało, że im się skróciły szyjki, przepraszam z góry ale z ciekawości krótkoszyjkowca chciałam zapytać ile mają teraz? Bo mi w sumie od początku też skróciła się 12-14mm, tylko, że ja nigdy nie miałam zbyt imponującej.

Natomiast mój lekarz chyba uważa, że na tym etapie to już jest normalne, że one są krótsze (co prawda wprost tego nie powiedział, ale ja tak zrozumiałam), byleby były zamknięte.
Ja miałam chyba 40 coś mm na początku, teraz jest 24 mm. Z tym, że 12 mm przez miesiąc się skróciła bo mała wbija się główką bardzo.

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam mamusie

ja miałam dzisiaj aktywny dzień, nawet nie wiem kiedy zleciał - niestety nadal walczę z cukrem z marnym skutkiem

dobrze, że pojechałaś i sprawdziłaś, zawsze to człowiek spokojniejszy

dziękuję słońce , przyda się , bo smutno dalej , bo to jak walka z wiatrakami czekam na brzuszek

dziękuję nie było Cię wczoraj - martwiłyśmy się

wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. mam nadzieje, że niedługo Cię wypuszczą trzymaj się dzielnie

a piżamki śliczne - zwłaszcza ta różowa

a my dzisiaj złożyliśmy łóżeczko małej oto królestwo naszej księżniczki
Pięknie

niunia
- ja planowałam wziąć 3 komplety, ale chyba dorzucę jeszcze jeden tak na wszelki wypadek

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-16 o 20:02
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:02   #2193
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Moja szyjka w 32 tc ciąży skróciła się do 25 mm i jest miękka i mam wewnętrzne rozwarcie na palec, tak było w zeszłym tygodniu zobaczymy na wizycie 28.01 będzie to już 35 tc, poprzednio z córką w tym tygodniu miałam już 1,5 cm rozwarcia i szyjkę zgładzoną a mimo to urodziłam 5 dni po terminie, chociaż teraz moja gin mówi że na pweno terminu nie doczekam bo mały jest już bardzo nisko i napiera główką na szyjkę zobaczymy

A tak w ogóle to muszę się wyżalić dzisiaj się okazało że mój obecny pracodawca likwiduje działalność gospodarczą i po rocznym urlopie macierzyńskim/ rodzicielskim nie mam pracy, cóż na razie sie nie załamuje mam jeszcze czas na przemyślenia co z tym zrobić, le i tak humor mi się popsuł
to nie fajna wiadomość z tą pracą , ale znajdziesz nową choć w tych czasach dobra praca to graniczy z cudem , ale poradzisz sobie bo masz dla kogo musi się ułożyć po złym przychodzi dobre

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-16, 20:03   #2194
mama_kasia88
Raczkowanie

Hottieo- prawdziwe królestwo księżniczki! Cudownie to wygląda... heh z Bartasem na tym etapie ciazy miałam wszystko przygotowane, a wieczorami jak głupol wpatrywałam się w ten kącik z łóżeczkiem :P i oczywiscie rozmowy z brzuszkiem że to dla Ciebie i itp, nie robicie tak?

martunka88- dzięki za odpowiedź. Heh własnie poszukujemy fotelika dla malutkiej, ale na isofixie. O tej firmie co wkleiłas linka nawet nie słyszałam... Generalnie gwiazdki ADAC’a to jedno, ale warto posprawdzać opinie w szczególności na testach skandynawskich- według mniemają największe pojęcie w tematach bezpieczeńśtwa fotelikowego

Marcia45 ja uwazma ze lsitonosz w kulki leci! U nas na osieldu była kega wielka afera z tego powodu. Matki z dzieciakami siedziały w domu a awizo w skrzynce, nikt nie pukał i dzwonił. Parę osób meega się zirytowała i dzwonili do „góry” poczty. Efekt jest

Luzna25- a może niech położna nr na jutrzejszego lottka Ci poda ?

oliwiaAnita- hej nowa Mamuśka

Aorli- powodzenia jutro na zakupach Koniecznie fotki wieczorkiem poprosimy!

Eh z pracą nie zazdroszczę;/ Ale tak jak mówicie- pieniądze to nie wszystko My przy starszaku byliśmy w duuuużo lepszej sytuacji finansowej. Dwie firmy, dobrze szło Teraz już została jedna i jakoś ciągnie, no i ja na etacie.... Ale te które miały do czynienia z firma wiedzą jak jest... dziś jest a jutro nie ma....
Tylko żądna kasa nie zastąpi rodziny i zdrowia...

Co do kąpania- my zamierzamy kąpać na stojaku wanienka w pokoju Chcemy zaangażować cała rodzinkę tzn tż, synek i ja będę bacznie obserwować więc spore zamieszanie i dużo miejsca potrzebne :P a nasza łazienka raczej małe rozmiary ma Poza tym od razu przewijak na miejscu, i ubranka i wszystko, więc chyba wygodniej nam będzie

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:05   #2195
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja kupiłam babydream, ogólnie stawiam na rossmannowską markę, nie ma co "rozpieszczać" drogimi bo się jeszcze przyzyczai i wtedy
popieram Cię , tanie marki to są często lepsze niż te droższe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-16, 20:08   #2196
marcia45
Zadomowienie

niunia zerknij na strone szpitala, bo maja tam wymagania odnośnie rzeczy często ilości pajacy/bodziako dla dziecka

magnifica ja się tez niby dobrze czuje, ale nie dałam rady mimo, że też miałam pracę za biurkiem. Teraz nadal pomagam w pracy tylko na leżąco z domu i jest duzo przyjemniej więc podziwiam, żebyś dostała porządną premie za to

aeroli niby sa trzy kryteria wg których łatwiej się dostac na żelazną: lekarz prowadzący stamtąd, wykupiona położna i szkoła rodzenia akredytowana przez żelazną, ale teoretycznie nic nie daje gwarancji. Ja wyliczyłam, że chodzenie do lekarza wyjdzie mi podobnie jak położna a chyba najlepiej zapewni miejsca, w końcu to lekarze przyjmują na porodówkę - a oni też siebie nawzajem znajomą i kolegów pacjentek też nie odsyłaja. Chodzisz/chodziłaś do szkoły rodzenia?

asiulek które szpitale rozważasz??

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:20   #2197
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dobrze, że piszesz z tego względu, że miałam zamawiać sztywne staniki do karmienia, bo tych bez fiszbin i miekkich to poprostu nie nawidze i w ogóle nie noszę, może któras z mamuś podpowie, bardzo jestem ciekawa czy to tak ma wyglądać po porodzie?

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
takiej porady potrzebowałam, dziękuję tydzień w miękkim staniku się przemęczę, a może nawet pobędę w takim sportowym, żeby za mocno się nie wykosztować

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Cena fajna, ale ich "pełna rozmiarówka" (75A-90DD) to jakiś żart:P a może nie znajdę miękkiego w dobrym rozmiarze i będę skazana na fiszbiny oby tylko sobie tym krzywdy nie zrobić... sporo słyszałam o zastojach i strasznych powikłaniach gdy rozwinie się ropień;/

a my wanienkę będziemy stawiać zwyczajnie na podłodze. Co prawda łazienka nie jest duża, ale miejsca wystarczy. Szwagier tak robił póki córka nie była na tyle duża by ją myć pod prysznicem.

Staniki chyba lepiej kupowac juz po urodzeniu, nie wiadomo w sumie ile powiększa sie piersi, ja przed ciaza miałam 65E , w czasie ciazy chodziłam w sportowych bo lekko mnie moje staniki juz cisnęły, a po porodzie kupiłam rozmiar 70F- nie było 65 sportowy niestety mało wygodny był do podciągania go na czas odciągania.

Ja nawet śpię w fiszbinach i tylko raz miałam zastój jakis ale minął po 1 dniu

Aa a jeżeli chodzi o wkładki laktacyjne to świetne sa tej firmy Lansinoh czy cos takiego- cienkie i chłonne. Ale ja nie chce tyle wydawać na wkładki i kupuje babydream z ross sa dużo grubsze, i potrafią sie zniekształcać ale nie jest az tak bardzo zle
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:21   #2198
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kobietki moje

Właśnie wróciłam z koncertu noworocznego Zespołu Pieśni i Tańca mojego Miasta. Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy jaką w to wkładają, a te męskie przytupy aaaahhhhh po prostu super !!!

Teraz lecę szybko Was nadrobić i do spanka

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:24   #2199
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
aeroli niby sa trzy kryteria wg których łatwiej się dostac na żelazną: lekarz prowadzący stamtąd, wykupiona położna i szkoła rodzenia akredytowana przez żelazną, ale teoretycznie nic nie daje gwarancji. Ja wyliczyłam, że chodzenie do lekarza wyjdzie mi podobnie jak położna a chyba najlepiej zapewni miejsca, w końcu to lekarze przyjmują na porodówkę - a oni też siebie nawzajem znajomą i kolegów pacjentek też nie odsyłaja. Chodzisz/chodziłaś do szkoły rodzenia?
Ohhh... obawiam się odesłania, mąż wolałby inflancką, ale ja chciałabym 1- osobowy pokój a tam nie mają.
Nie chodzę do szkoły rodzenia, zastanawiałam się tylko nad położną, sama już nie wiem

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:25   #2200
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
taaa, właśnie się zorientowałam, że otwieram naszą listę z pierwszej strony Strach mnie obleciał...

Czy któraś z Was będzie miała monitor oddechu? Koleżanka jak była u nas nastraszyła mi męża i kazał kupić Tak trochę poczytałam o nich i w naszym przypadku te standardowe, z płytkami pod materac nie zdałyby egzaminu i znalazłam takie gdzie działają tam gdzie śpi dziecko tzw. przenośne.

Są 4 rodzaje robione przez dwie firmy:
1. http://www.snuza.pl/

go 299zł http://www.sklepfirmowy.com.pl/produ...NEW-2015-.html
hero 379zł http://www.sklepfirmowy.com.pl/produ...NEW-2015-.html
Hero ma wibracje po 15s, a Go jest bez wibracji. Oba wyją po 20s
2. http://www.respisense.pl/

ditto 385zł http://aptekazawiszy.pl/respisensedi...ceneo_spo=true
datta 599zł http://monitoryoddechu.pl/produkty/m...espisense-data
Datta zapisuje wykres oddechu na kartę SD, a ditto nie, oba mają wibracje po 15s i po 20s alarm.

Snuza ma czujnik w tym gumowym dzióbku, a Respisense w całym spodzie.

Macie jakieś zdanie na ten temat?

Ja na pewno musze kupic, mysle o tym płytkowe babysense II,

A dlaczego te płytkowe nie zdałyby uczenie egzaminu?
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:27   #2201
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Ohhh... obawiam się odesłania, mąż wolałby inflancką, ale ja chciałabym 1- osobowy pokój a tam nie mają.
Nie chodzę do szkoły rodzenia, zastanawiałam się tylko nad położną, sama już nie wiem
Ja planuje mieć położna . Podczas spotkania z nią i tak doradziła by mieć wybrany drugi ,awaryjny szpital bo ona nie ma wpływu na brak miejsca po porodzie .
Stary 2015-01-16, 20:35   #2202
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hottie pieknie jak w BAJCE

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

Przeslicznie Ja sie nad tymi zestawami zastanawialam bo sa u nas na ebayu cos jak allegro wlasnie.... ale cena mnie powala, bo sa sprowadzane glownie z Polski.... wiec zostane przy ochraniaczu, i kombinezonie, i kocyki mam
nie tani ten zestaw i ciężki - pewnie dlatego taka cena

Cytat:
Bardzo ladnie napisalas najwazniejsze ze macie siebie, a reszta jak jest tak jest, mam kolezanke ktora ma dwojke dzieci, i tylko ona pracuje, a maz ma rente i zrezygnowali ze wszystkiego, i mieszkaja u rodzicow.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

hottie bardzo ładne królestwo malutkiej i masz racje najwazniejsze, że dwoje ludzi się kocha, reszta zawsze jakoś będzie

Ale mam problem z poczta. Zawsze dostaje awizo i to z data z dnia poprzedniego. Dzis bylismy na poczcie to pani powiedziala, że np ta koszula była wielkogabarytowa i listonosze ich nie roznosza. To za co sie płaci poczcie to ja nie wiem.
tak to prawda, zawsze jakoś będzie

co do listonosza, u mojej mamy jest taki listonosz - potrafił mi bezczelnie powiedzieć, że za dużo zamawiam a on nie będzie tego nosił

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ojej jaki śliczny kącik!
Cytat:

Bardzo ładne królestwo

Jutro wybieram się na oglądanie wózków, łóżeczek itp i może kupimy już jakieś ciuszki, smoczki itp
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Pięknie
dziękujemy bardzo

powiem wam, że TŻ wybierał zestaw , bo ja się nie mogłam zdecydować

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

Współczuję z tym cukrem, ale już nie dużo czasu zostało A łóżeczko cudowne
dziękuję, tym się pocieszam, chociaż ciężko jest tylko dlatego, że ciągle jestem głodna

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Hottieo- prawdziwe królestwo księżniczki! Cudownie to wygląda... heh z Bartasem na tym etapie ciazy miałam wszystko przygotowane, a wieczorami jak głupol wpatrywałam się w ten kącik z łóżeczkiem :P i oczywiscie rozmowy z brzuszkiem że to dla Ciebie i itp, nie robicie tak?
rozmowy z brzuszkiem są najlepsze, mój TŻ prowadzi dialogi ze swoją córcią - czasem płaczę ze śmiechu - mówi do pępka "halo tu tata mówię do mikrofonu" , ogólnie bardzo dużo z nią rozmawiamy.

pokazuję jej też różne rzeczy - jak kopie tzn, że jej się podoba

już jej wczoraj obiecał, że łóżeczko dziś skręci

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-16 o 20:37
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:41   #2203
lesyeux
Zadomowienie

Kochane jestescie jakoś to bedzie,macie racje

magnificia po tym co zjadłaś ja bym miała już wypalonyyyyyyy przełyk i zage kosmos
Śledzie hihi ważne że smakowało

nouvelle jutro ślubuje?? czy myle sie

Foteczki koniecznie musi wrzucic

Ide robic,kanapeczki z serkiem topionym i pomidorkiem
Stary 2015-01-16, 20:41   #2204
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

babydream sę najlepsze, znalazłam kiedyś artykuł w którym była analiza składu poszczególny produktów dla niemowląt wiodących marek, marka rossmann wygrywa
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:42   #2205
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
hej, hej...
Przy Bartasie nie mieliśmy monitora oddechu, choć powaznie się zastanawialiśmy. Fakt pod uwage braliśmy te płytkowe i wszyscy nam odradzali, bo... wiadomo jak dzieciaczek zaczyna się kręcić to "ucieka" z płytek i alarm włącza się pare razy na dobę. Ale fakt też uważam że lepiej milion razy wstać do fałszywego niż raz nie wstać do "prawdziwego"...
Co do tych "mobilinych" monitorów, zastanawiam się na ile to jest praktyczne... kurcze, nasz młody spał od początku na boku (ulewał...), wiec po każdym karmieniu zmienialiśmy bok (aby miał "kształtną" główkę :P wiec chyba za każdym razem trzeba by było przyczepiać po drugiej stronie, no i jak przy karmieniu? Wiadomo karmisz raz z jednej raz z drugiej, i nie uwiera wtedy? takie mnie naszły rozmyślania...

Za to mam totalnego bzika na punkcie bezpieczeństwa dziecka w aucie. Przy Bartasie mieliśmy inny samochód, i fotelik z isofixem nie wchodził w grę, teraz mógłby być. Jako ze fotelik powinno się kupić nowy, bądź od mega zaufanej osoby (od obcej nigdy nie masz pewności czy fotelik nie jest powypadkowy, i ile ma lat... a nawet najmniejsza stłuczka wpływa na "materiał" fotelika, no i zużycie materiały następuje już po ok 5 latach...)
I zastanawiamy się nad kupnem nowego fotelika i bazy... a to już spore koszta.... i jak patrze jak się pozmieniało w przeciągu 3 lat, ile nowości, cudów to aż w szoku jestem ....
Któraś mama zagłębiała może temat w szerszym stopniu?

Swoją droga nasz 2,5 latek nadal jeździ tyłem do kierunku jazdy i tak do 4 lat mamy zamiar:P potem mała przejmie ten tron, a Bartas zasiądzie na nowym

eh mam dzisiaj jakiś spadek formy... masakra...
aaaa rano byłam na lumpkach kupiłam chyba z 6 czapeczek i 2 pary bucików za... całe 5,50
O ja też stawiam na bezpieczeństwo w aucie. Też kupiliśmy porządny fotelik z dobrymi testami montowany tyłem do kierunku jazdy na isofix. Na szczęście montować można go również przodem bo koło 17 miesięcy synek się zbuntował i musieliśmy go przodem ustawić, ale i tak wiem, że to dobry fotelik i nawet w tej pozycji jest ok.
I też planuję zrobić tak, że D. dostanie nowy, a drugi synek po nim w spadku ten...tyle, że żeby się tak stało to D. w jakieś 8-10 miesięcy musi dobić do 15 kg...póki co mamy 13,5

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki - przepraszam ze mało pisze ale problem z internetem tutaj szpitalnym jest - a mój w tel strasznie wolno idzie.
Jesteśmy nadal w szpitalu poniewaz plamienia sie powtórzyły - dzis jednak znikają - mam nadzieje ze w poniedziałek wrócimy do domu .
Dzis miałam USG Bartus ma sie dobrze 1780g 30t4d wiec dosc duży powiedziała mi Lekarka w niedziele miał 1450g . Wiec wzrost wagi dosc duży - moze te sterydy jakos na niego zadziałały - choc lekarka powiedziała ze one tylko na płucka działają.
Tęskni mi sie juz za domkiem łóżeczkiem i TZ ;( nastroje szpitalne racZej dobijają niz poprawiaja nastrój - niektóre dziewczyny przezywają tu istny horror ;(
Pięknie rośnie, choć szkoda, że się pojawiają plamienia, mam nadzieję, że za chwilkę znikną na dobre.

Cytat:
Ja kupowałam Bella, w różowym opakowaniu, a wzięłam dwie paczki.

Właśnie wróciłam od lekarza, usmażyłam placuszki z jabłkami i nadrabiam.
No więc tak Jagódka waży 1820 gram - czyli w przeciągu 4 tygodni przybrała 800 g na wadze. Tatuś na pewno powie, że najpierw robi masę a potem rzeźbę (jak on). Leży główeczką w dół, tutaj nic się nie zmieniło. Za to szyjka się skróciła o 12 mm. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie dlatego, że jest ułożona tą główką na prawdę bardzo nisko. Aż sam się zdziwił jak odpalił USG. Kazał dużo leżeć. No to skoro malutka tyle przytyła, to mi przybyło całe 0,5 kg przez 4 tygodnie. Powiedziałam, że mnie strasznie z jednej strony wybrzusza. No i na USG okazało się, że to śliczna malutka nóżka .
Do tego moje plany co do porodu w wybranym przeze mnie szpitalu legły. Lekarz powiedział, żeby lepiej rodzić w specjalistycznym, niby cukrzyca pod kontrolą, ale jednak zawsze to cukrzyca. Także mam w głowie teraz dwa szpitale i nie wiem na który się zdecydować
O i kolejna już spora waga Super

A ja mam strasznego cykora D. jednak przeziębiony..ale co gorsza w jakiś dziwny sposób.
Zawsze było tak, że najpierw pojawiał się katar, po 2-3 dniach kaszel i to taki, że kaszlnął może 4-5x na dzień i nawet gdy raz doszło do zapalenia oskrzeli to mi maksymalnie 20 x na dzień kaszlnął...
A teraz dziwna sprawa, bo jeszcze wczoraj kładąc się spać był okazem zdrowia. Później obudził się o północy i 40 min.go uspokajaliśmy...a w międzyczasie już kaszlnął z 6x, w końcu zasnął. o 6:30 ( jak zwykle) obudził się na mm. Po nim odkaszlnął ze 2x i zasnął i obudził się ostatecznie koło 7:30. Przed wyjściem do żłobka też kaszlnął jeszcze z 3x. Ze żłobka żadnych monitów nie miałam, więc łudziłam się, że może mu przeszło, bo przecież Panie mówiły, że będą kazały zabierać dzieci chore. Niestety jak wrócił koło 16:30 ( tu dodam, że zawiodłam się, że nikt w żłobku nie zwrócił na to uwagi) to do godziny 20:00 ( czyli pory spania) kaszlnął dobrych 15-20x...czyli duuużo więcej niż jak nawet miał zapalenie oskrzeli. Gdy miał wypić mm na dobranoc to też po raz pierwszy bunt a zwykle lubi.
Umówiłam się na jutro na 10:20 do pediatry, ale podsumowując to boję się baaaardzo co usłyszę bo:
- pierwszy raz widzę by mu w ciągu niecałej doby tak szybko się coś nasiliło
- ogólnie dość dużo kaszle a to mnie niepokoi
Co ciekawe temp.i kataru nie ma....
Łudzę się nieco, że może to 5tki wychodzą...ale to raczej łudzenie się

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:43   #2206
marta24171
Rozeznanie

A ja właśnie położyłam córcię spać i zjadłam budyń.
Niunia ja biorę do szpitala 4-5 kompletów ubranek.Przy córci mąż mi dowozil bo leżałam 5 dob bo mała dostała zoltaczke.A malutkim dzieciom przecież zdarza się też ulewac.
Stary 2015-01-16, 20:44   #2207
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
podzielam wasze zdanie, lekarz do prowadzenia ciąży najlepiej ze szpitala który was interesuje.

co do położnej to jedyny sensowny wydatek, więc popieram ja też muszę się umówić
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:52   #2208
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
nie nadążam
dziś sprzątanie zdjęłam pościel z łóżka , poprałam poprasowałam , zaczełam pakować torbę dla małej do szpitala ufff mam dość.po ile rzeczy body , spiochow , bluzeczek pakujecie do szpitala? 5?
Ja dopiero zaczelam przygode z praniem
jedna torba bedzie dla maluszka, to nawet jak wezme za duzo to nie szkodzi ale na 4 dni w szpitalu, no to mysle ze wezme 3 pajace , albo i jeden wiecej ( to do spania hehehehe myle nazwy ) i body pod pajace,i 4 komplety na dzien body, spodenki, skarpetki, i cos cieplejszego jak sweterek, i z dwie bluzki na body, chociaz sama nie wiem, ogladalismy te pokoje, i nawet polozna mowila, cieplo w nich jest a TZ sie pyta co pisze, to mu mowie, i stwierdzil ze moze same pajace na dzien tez, na poczatek, to juz sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

martunka88- dzięki za odpowiedź. Heh własnie poszukujemy fotelika dla malutkiej, ale na isofixie. O tej firmie co wkleiłas linka nawet nie słyszałam... Generalnie gwiazdki ADAC’a to jedno, ale warto posprawdzać opinie w szczególności na testach skandynawskich- według mniemają największe pojęcie w tematach bezpieczeńśtwa fotelikowego

Marcia45 ja uwazma ze lsitonosz w kulki leci! U nas na osieldu była kega wielka afera z tego powodu. Matki z dzieciakami siedziały w domu a awizo w skrzynce, nikt nie pukał i dzwonił. Parę osób meega się zirytowała i dzwonili do „góry” poczty. Efekt jest

Luzna25- a może niech położna nr na jutrzejszego lottka Ci poda ?

oliwiaAnita- hej nowa Mamuśka

Aorli- powodzenia jutro na zakupach Koniecznie fotki wieczorkiem poprosimy!

Eh z pracą nie zazdroszczę;/ Ale tak jak mówicie- pieniądze to nie wszystko My przy starszaku byliśmy w duuuużo lepszej sytuacji finansowej. Dwie firmy, dobrze szło Teraz już została jedna i jakoś ciągnie, no i ja na etacie.... Ale te które miały do czynienia z firma wiedzą jak jest... dziś jest a jutro nie ma....
Tylko żądna kasa nie zastąpi rodziny i zdrowia...

Co do kąpania- my zamierzamy kąpać na stojaku wanienka w pokoju Chcemy zaangażować cała rodzinkę tzn tż, synek i ja będę bacznie obserwować więc spore zamieszanie i dużo miejsca potrzebne :P a nasza łazienka raczej małe rozmiary ma Poza tym od razu przewijak na miejscu, i ubranka i wszystko, więc chyba wygodniej nam będzie
To glupie ;p ale czasami cos powiem do synka, ktorego nie widze

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

Poczekaj jeszcze trochę z tym rodzeniem
nie no nie spieszy mi sie hehehehe najlepiej jak w terminie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:03   #2209
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupowałam Bella, w różowym opakowaniu, a wzięłam dwie paczki.

Właśnie wróciłam od lekarza, usmażyłam placuszki z jabłkami i nadrabiam.
No więc tak Jagódka waży 1820 gram - czyli w przeciągu 4 tygodni przybrała 800 g na wadze. Tatuś na pewno powie, że najpierw robi masę a potem rzeźbę (jak on). Leży główeczką w dół, tutaj nic się nie zmieniło. Za to szyjka się skróciła o 12 mm. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie dlatego, że jest ułożona tą główką na prawdę bardzo nisko. Aż sam się zdziwił jak odpalił USG. Kazał dużo leżeć. No to skoro malutka tyle przytyła, to mi przybyło całe 0,5 kg przez 4 tygodnie. Powiedziałam, że mnie strasznie z jednej strony wybrzusza. No i na USG okazało się, że to śliczna malutka nóżka .
Do tego moje plany co do porodu w wybranym przeze mnie szpitalu legły. Lekarz powiedział, żeby lepiej rodzić w specjalistycznym, niby cukrzyca pod kontrolą, ale jednak zawsze to cukrzyca. Także mam w głowie teraz dwa szpitale i nie wiem na który się zdecydować
za wizytę!!

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

aaakarolina o mamo aż mi pachnie tym ciachem Pamiętam moje pierwsze "zapoznanie się" z ciastem marchewkowym i zdziwienie jakie to jest pyszne!
będę mało skromna, ale ciasto wyszło przepyszne jeszcze polewa i posypałam orzechami i prostu rozpływało się w ustach

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ja dzis juz po szpitalu zaraz myju i sie tulic do tz moje zamowieni z gemini mialo byc dzis a cos dalej nie ma;/ dupa.. a wasze kaciki. wozki, mebelki i brzuszki cudowne! ehh bede terax sie lenic a jutro jestem umowion z dxiewczyna po odbior kolyski
super, że już w domu!

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

a my dzisiaj złożyliśmy łóżeczko małej oto królestwo naszej księżniczki
ale księżniczkowy kącik!

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
nie nadążam
ja będę brała 3 komplety, w razie czego w domu przygotuję i TŻ dowiezie jak zabraknie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O

A ja mam strasznego cykora D. jednak przeziębiony..ale co gorsza w jakiś dziwny sposób.
Zawsze było tak, że najpierw pojawiał się katar, po 2-3 dniach kaszel i to taki, że kaszlnął może 4-5x na dzień i nawet gdy raz doszło do zapalenia oskrzeli to mi maksymalnie 20 x na dzień kaszlnął...
A teraz dziwna sprawa, bo jeszcze wczoraj kładąc się spać był okazem zdrowia. Później obudził się o północy i 40 min.go uspokajaliśmy...a w międzyczasie już kaszlnął z 6x, w końcu zasnął. o 6:30 ( jak zwykle) obudził się na mm. Po nim odkaszlnął ze 2x i zasnął i obudził się ostatecznie koło 7:30. Przed wyjściem do żłobka też kaszlnął jeszcze z 3x. Ze żłobka żadnych monitów nie miałam, więc łudziłam się, że może mu przeszło, bo przecież Panie mówiły, że będą kazały zabierać dzieci chore. Niestety jak wrócił koło 16:30 ( tu dodam, że zawiodłam się, że nikt w żłobku nie zwrócił na to uwagi) to do godziny 20:00 ( czyli pory spania) kaszlnął dobrych 15-20x...czyli duuużo więcej niż jak nawet miał zapalenie oskrzeli. Gdy miał wypić mm na dobranoc to też po raz pierwszy bunt a zwykle lubi.
Umówiłam się na jutro na 10:20 do pediatry, ale podsumowując to boję się baaaardzo co usłyszę bo:

zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
podzielam wasze zdanie, lekarz do prowadzenia ciąży najlepiej ze szpitala który was interesuje.

co do położnej to jedyny sensowny wydatek, więc popieram ja też muszę się umówić
ja właśnie kompletnie nie uważam, że to ważne aby lekarz prowadzący był ze szpitala, w którym chcę rodzić. Jest mała szansa, że akurat na niego trafię jak będę rodzić. Zresztą najważniejsza przy porodzie jest położna i modlę się żeby trafić na dobrą

nouvelle- kciuki za jutro!! wstaw zdjęcia jak będziesz mogła i nie stresuj się

ja jutro na 10.40 usg, już się nie mogę doczekać aż zobaczę małą
trzymajcie kciuki żeby trochę przytyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 21:03   #2210
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
O ja też stawiam na bezpieczeństwo w aucie. Też kupiliśmy porządny fotelik z dobrymi testami montowany tyłem do kierunku jazdy na isofix. Na szczęście montować można go również przodem bo koło 17 miesięcy synek się zbuntował i musieliśmy go przodem ustawić, ale i tak wiem, że to dobry fotelik i nawet w tej pozycji jest ok.
I też planuję zrobić tak, że D. dostanie nowy, a drugi synek po nim w spadku ten...tyle, że żeby się tak stało to D. w jakieś 8-10 miesięcy musi dobić do 15 kg...póki co mamy 13,5

Pięknie rośnie, choć szkoda, że się pojawiają plamienia, mam nadzieję, że za chwilkę znikną na dobre.

O i kolejna już spora waga Super

Wiesz co a może to jest kaszel taki psudo krupowy- przypomina szczekanie, piszę o tym bo mojej siostry 2 letni synek odkąd skończył roczek to własnie w taką pogodę się z nim męczy, dwa razy już wyladowali na pogotowiu i mały dostał sterydy bo by się udusił dodam że też nie ma kataru tylko ni stąd ni zowąd przychodzi kaszel. A co do 5 tek to synek mojej sąsiadki przez te wstrętne wychodzenie piątek nie jadł prawie miesiąc tak go męczyło biedulka. Mam nadzieję że nic poważnego twojemu synkowi nie jest, wiem co czujesz bo moja córka cały grudzień miała kaszel i katar i skończyło się na zapaleniu oskrzeli, teraz póki co chodzi drugi tydzień do przedszkola i jak na razie jest ok, oby tak dalej bo od września łapała same świństwa.

Aha i nouvelle powodzenia jutro

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-01-16 o 21:07
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:13   #2211
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

3mam kciuki kochana

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

a ja z glupim pytaniem
Jakies klapki chyba trzeba do torby wpakowac ale jakie bo mam swoje poczochrane w serduszka ale to sie nie nadaja
Stary 2015-01-16, 21:19   #2212
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

daj znac po wizycie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
[/COLOR]a ja z glupim pytaniem
Jakies klapki chyba trzeba do torby wpakowac ale jakie bo mam swoje poczochrane w serduszka ale to sie nie nadaja
ja biore:
1) klapki basenowe pod prysznic
2) baleriny materiałowe do śmigania po oddziale (nie lubie mieć skarpetek i klapek )
Stary 2015-01-16, 21:20   #2213
mama_kasia88
Raczkowanie

Maguisa a ten fotelik to może be safe izi combi x 3 ? Bo opis brzmi znajomo :P Bartas miał dosłownie 3 razy bunt (w wieku ok1,5 roku) że on w foteliku nie jeździ, i tutaj pokłony w strone mojego tż, bo wykazał się. Stwierdził że płkac sobie moze, chodzi o jego bezpieczeństwo, jak mi przeszkadza mam sobie zatyczki do uszu wsadzić. I cyz jak będzie płakał ze chce być supermenem to mu z balokonu pozwolę skoczyć takze dość jasno wyraził swoją opinie. I teraz mega się z tego cieszę. Ogólnie z 6 lat temu w mojej rodzinie był strasnzy wypadek. Młodzi ludzie, dziecko 1,5 roku... wjechał w nich pijany kierowca ciężarówki, nikt nie przeżył. To zdarzenie strasznie wołyneło na nasz ogląd sytuacji na drogach
A co do kaszlu, nie wiem z jakich okolic jesteś, ale w trojmiescie normalnie jakaś epidemia się robi- zapalenie krtani, własnie u dzieci.... i to jest dosłownie sam kaszel, żadnych innych objawów. Choć mam nadzieje że to jednak zebole będą !

crystal- to wcale nie głupie! Dzieciaczki mimo ze w brzuchu to słyszą nas, i potem poznają głosy. Raz ze jest to udowodnione naukowo a dwa ze bardzooo moocno wierze moze to dziwnie zabrzmi, ale jak pomyślę czego ta mała teraz słucha to ciarki mnie przychodzą :P
to że ja zazwyczja mówię- Barti zejdź ze stołu, Barti nie wchodź za kanapę, Barti zostaw mamy buty :P to młody jest na etapie, ze nawet jak je musi gadać/śpiewać. Więc słucha historie np. o konduktorze co karmił żyrafę, albo o tym że babcia nie ma siusiaka cóż... jedno ejst pewna... Bartasa głos pozna na pewno

Stary 2015-01-16, 21:29   #2214
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
daj znac po wizycie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

ja biore:
1) klapki basenowe pod prysznic
2) baleriny materiałowe do śmigania po oddziale (nie lubie mieć skarpetek i klapek )
dziekuje to bedzie trzeba jakies cos zamowic

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Maguisa a ten fotelik to może be safe izi combi x 3 ? Bo opis brzmi znajomo :P Bartas miał dosłownie 3 razy bunt (w wieku ok1,5 roku) że on w foteliku nie jeździ, i tutaj pokłony w strone mojego tż, bo wykazał się. Stwierdził że płkac sobie moze, chodzi o jego bezpieczeństwo, jak mi przeszkadza mam sobie zatyczki do uszu wsadzić. I cyz jak będzie płakał ze chce być supermenem to mu z balokonu pozwolę skoczyć takze dość jasno wyraził swoją opinie. I teraz mega się z tego cieszę. Ogólnie z 6 lat temu w mojej rodzinie był strasnzy wypadek. Młodzi ludzie, dziecko 1,5 roku... wjechał w nich pijany kierowca ciężarówki, nikt nie przeżył. To zdarzenie strasznie wołyneło na nasz ogląd sytuacji na drogach
A co do kaszlu, nie wiem z jakich okolic jesteś, ale w trojmiescie normalnie jakaś epidemia się robi- zapalenie krtani, własnie u dzieci.... i to jest dosłownie sam kaszel, żadnych innych objawów. Choć mam nadzieje że to jednak zebole będą !

crystal- to wcale nie głupie! Dzieciaczki mimo ze w brzuchu to słyszą nas, i potem poznają głosy. Raz ze jest to udowodnione naukowo a dwa ze bardzooo moocno wierze moze to dziwnie zabrzmi, ale jak pomyślę czego ta mała teraz słucha to ciarki mnie przychodzą :P
to że ja zazwyczja mówię- Barti zejdź ze stołu, Barti nie wchodź za kanapę, Barti zostaw mamy buty :P to młody jest na etapie, ze nawet jak je musi gadać/śpiewać. Więc słucha historie np. o konduktorze co karmił żyrafę, albo o tym że babcia nie ma siusiaka cóż... jedno ejst pewna... Bartasa głos pozna na pewno
a to napewno pozna glos brata ciekawe czy bedzie pozniej bajki opowiadal jak urodzisz
to znaczy ze moj synek jak mnie uslyszy to sie skrzywi bo czasami sobie spiewam ale ogolnie to fajnie, nie wiedzialam o tym... wiem jedynie ze dziecko czuje zapach mamy.
Stary 2015-01-16, 21:39   #2215
mama_kasia88
Raczkowanie

Czemu się skrzywi? Przecież dla niego to będzie najpiękniejszy głos kurczę zobacz takiego maluszka wychodzi "z ciemni" przez ciasną "rurę"... wszystko obce, trafia do Ciebie i co? "ooo ten smrodek mamy znam, to bicie serducha poznaję i oooo ona tak ładnie śpiewała!" rewelacja
taa jestem sentymentalna i lubie takie rzeczy sobie wyobrażac :P

no muszę, musze po prostu się Wam pochwalić zakupami lumpkowymi

"płaszczyk",szare spódniczka+ bolerko i buciki są na 6-9 miesiecy.
Reszta na 0-3

Podliczyłam i za wszystko wyszło.... 16,50 takie zakupy to ja lubię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00575.jpg (81,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00574.jpg (150,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00577.jpg (122,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00576.jpg (87,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00579.jpg (83,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00580.jpg (101,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00578.jpg (102,9 KB, 18 załadowań)

Stary 2015-01-16, 21:44   #2216
mama_kasia88
Raczkowanie

aaaaaaaaaaa jeszcze muszę Wam coś powiedzieć Spotkałam się dziś z przyjaciółką (też w ciązy ) i rozmowy ciężarnych sprowadziły nas do bardzo pozytywnych wniosków, którymi chciałam się podzielić

Poród to tak naprawdę wczasy odchudzające... pomyślcie, która z Pań z nadwagą nie chciałaby iść do "hotelu" pomęczyć się nawet te bite 20h i wyjść z min 5 kg (a czasem nawet 15kg!)mniej? Mało tego ten normalnie znienawidzony tłuszczyk zamienia się w coś najukochańszego w świecie!! no rewelacja po prostu!
znacie ćwiczenia/diete co daje lepsze efekty i?

Tym miłym akcentem uciekam spać... jutro sobota, starszak w domu, a tż wraca dopiero wieczorkiem... trza zbeirac siły

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2015-01-16 o 21:49
Stary 2015-01-16, 21:47   #2217
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu się skrzywi? Przecież dla niego to będzie najpiękniejszy głos kurczę zobacz takiego maluszka wychodzi "z ciemni" przez ciasną "rurę"... wszystko obce, trafia do Ciebie i co? "ooo ten smrodek mamy znam, to bicie serducha poznaję i oooo ona tak ładnie śpiewała!" rewelacja
taa jestem sentymentalna i lubie takie rzeczy sobie wyobrażac :P

no muszę, musze po prostu się Wam pochwalić zakupami lumpkowymi

"płaszczyk",szare spódniczka+ bolerko i buciki są na 6-9 miesiecy.
Reszta na 0-3

Podliczyłam i za wszystko wyszło.... 16,50 takie zakupy to ja lubię
masz racje przepieknie napisalas ja sobie wyobrazam jak mi synka umazanego we krwi czy czyms poloza na mnie , nie moge sie strasznie tego momentu doczekac
sliczne ubranka Czapeczek to mam z milion nie wiem jakim cudem ale sie dorobilam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 21:59   #2218
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
3mam kciuki kochana

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

a ja z glupim pytaniem
Gumowe klapkinam położna mówiła, że może pocieknąc po nogach i w puchate klapki wsiąknie to cośgumowe przemyje sie i jak nowe

Uciekam spac. Buziaki
Stary 2015-01-16, 22:01   #2219
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Gumowe klapkinam położna mówiła, że może pocieknąc po nogach i w puchate klapki wsiąknie to cośgumowe przemyje sie i jak nowe

Uciekam spac. Buziaki
wlasnie zamawiam gumowce w kwiatki dziekuje
dobranoc
Stary 2015-01-16, 22:03   #2220
ewka5891
Zakorzenienie

Ale mialyscie dzisiaj wene do pisania

U mnie dzien na pełnych obrotach, najpierw dentysta ale na szczescie ząbków juz zdrowe i następna kontrola za pól roku pózniej jej zakupy w kilku sklepach, odreagowałam sobie Tz z synkiem był w domu a ja na spokojnie mogłam sobie chodzić i oglądać bez zbędnego marudzenia ze strony moich chłopaków

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem dzisiaj typowym przykładem burzy hormonalnej, emocjonalnej czy jak to inaczej nazwać.
Wstałam z jakimś gorszym nastrojem, sama sobie pod nosem marudziłam, nawet płakać mi się chciało...
Od jakiś 20 min. mam dziwny przypływ energii i podniecenia (tylko nie wiem czym), dziwna niby radość.
Sama siebie nie rozumiem jakby dwa światy we mnie walkę toczyły, typowe rozchwianie
Hormony to jedna wielka niewiadoma

Cytat:
U nas nie ma problemu z syropami ale np.taki Viburcol to tylko w formie czopka i juz go nie lubie bo choc działał to jednak synek obecnie bardzo się buntuje jak mam mu coś włożyć do pupci...2
U nas wszystkie syropy synek bierze z chęcią, przeważnie jest zły, że tak 'mało' dostaje, jeżeli chodzi o czopki to nie daje sobie włożyć. Strasznie płacze i wierci sie. Kiedyś nie było problemu ale po jednej chorobie strasznie sie zraził i teraz nie pozwala sobie włożyć

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości