|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Nadrobila, ale gdzie sa moje cytaty? Pamiec po ciazy mam kiepska wiec nie pamietam do czego mialam sie odniesc.
Paula daje nam ostro popalic. Co z tego ze balony przyczepione i tort zrobiomy jak syf w domu, bo nie mam jak ogarnac. Dziecko oczywiscie jeszcze nie spi. Ech.. Przypominam ze jutro w lidlu ubranka dzieciece
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Lady, jak na tej rozmowie? Na czym praca miałaby polegać?
#4175 |
Zakorzenienie
|
Haha od dluzszego czasu albo ma drzemke w dzien z ktorej za nic w swiefie nie moge jej wybudzic(trwa pozywej 2 godz- nawet do 4) i wtedy idziemy spac po 23. Albo nie spi w dzien i na noc zasypia o 18. Wole to drugie, ale najczesciej Paulina wybiera to pierwsze. Nie moge jej przestawic. Ciezko mi, bo nie mam czasu dla siebie. Czytam Was na tablecie jak mala sie chwile sama bawi. Myje sie w biegu. Z tz nie mamy chwili dla siebie, bo najczesciej padamy z nia. Przez co nasze starania ida kiepsko. Podczas drzemki zawsze jakas robota sie znajdzie, wiec nie mam jak zrobic czegos dla siebie. Mamizm totalny i mega bunt ostatnio. Ale ani troche mnie to nie zniecheca i chce 1 albo i 2 fasolki. Boje sie tylko ze finansowo przy blizniakach bedzie ciezko. Ale jakos damy rade.
Kupilam fajna ksiazke na arosie. Rymowanki polskie czy jakos tak. Niecale 3zl. Fakt w miekkiej okladce ale fajna i cena mega. Jak bede na kompie to podam link. Neti jutro na urodzinach bedzie moj brat, przyszly informatyk. Obiecal, ze zajrzy do laptopa. Mam nadzieje, ze w poniedzialek bede mogla wyslac dla Antka plyty😄
#4176 |
Zakorzenienie
|
Pstryku, my mamy 80x200
![]() Chyba zmascilam ta rozmowe ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4177 |
Zakorzenienie
|
Mały padł kwadrans temu
![]() ![]() ![]() I (Pstryniu ![]() ![]() ![]() HJE,koniecznie z Polą do lekarza w tym temacie! Aha, moje dziecko SPI w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HJE, MAŁA, do Was głownie pisze- od jakichs kilku tygodni mam mega problem z dłońmi, wysusza mi sie skóra, potem przechodzi to aż w taką jakby skorupę, po czym sie złuszcza i pęka, robią sie rany jakbym sie nozem cięła. Szczypie i boli przeokrutnie. Dzis jak byłam z B. u pediatry (bo ona megamądra babka jest, oprócz tego,ze pediatra) to zapytałam. Dostałam masc Triderm do smarowania wieczorem przez tydzien. Gdyby po tygodniu nie ustąpiło albo odnowiło sie w krótkim czasie po skonczeniu smarowania to mam isc na "wymaz ze zmian skórnych" i "antybiogram". Moze to byc alergia, uczulenie,a moze byc zakazenie bakteryjne lub nawet gronkowcem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta, stawiałabym na AZS. Mojej siostry córka ma AZS na tle alergii pokarmowej, robiło się jej własnie coś takiego z rączkami, jak Tobie. Długo nie mogli dojść, skąd to dziadostwo się bierze, przepisywali właśnie Triderm i inne leki, ale nie było poprawy, a jeśli już - to tylko chwilowa, na kilka dni i znów to samo. W końcu zrobili jej testy alergiczne, gdzie wyszła alergia na nabiał, orzechy, czekoladę i coś jeszcze. Moja siostra zmieniła córce dietę i jest o wiele, wiele lepiej. Rączki już mają się dobrze, są jedynie lekko suche, ale nie pękają, nie krwawią, nie robi się skorupka. Gronkowiec skórny powoduje raczej zmiany liszajcowe, a to jest okropne, obrzydliwe i bardzo uciążliwe (miałam...).
Aga, nie pogratulowałam - gratulacje! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
BLACK,ale ja nigdy nie miałam z rekami czegoś takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Tylko testy alergiczne. Ale powiem Ci jeszcze, że moja siostra też ma ogromne problemy z dłońmi - i pojawiło jej się to dopiero po ciąży, czyli po 25. roku życia. Też ma bardzo suche, też jej pękają... Nie tak mocno, jak jej córci, ale też ciągle coś się jej dzieje ze skórą na dłoniach - ogólnie, wyglądają jak poparzone, zwłaszcza zimą. Cała dłoń do nadgarstka jest zaczerwieniona i sucha, czasem pojawiają się krwawiące pęknięcia. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AGA i ode mnie gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- jako,ze jest juz jutro, to ide spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Silver bardzo Ci dziękuję :-* Miałam problem w pracy, bardzo duży I cała swoją energię poświęcałam na udowodnienie ze nie jestem wielbłądem ;-( Są już ferie więc na dwa tygodnie wszystko ucichło. Aga, Jaka ogromne gratulacje! Śliczne Maleństwa ![]() ![]() Szaja oglądałam ten film. też w ramach szkolenia. Pokazuje jak są traktowani uczniowie na świecie. I jak my powinniśmy do nich podchodzić. Bardzo mi się podobał tyle że to trochę nierealne w dzisiejszej szkole. Jest podstawa programowa, sprawdziany, egzaminy... zgadzam się z puenta filmu że szkoła zabija naturalną ciekawość ucznia. Szkoła jako system. Mała mam nadzieję że już się uspokoi. Jestem z Ciebie dumna ze tak świetnie sobie radzisz!! Sylwia wierzę że Bartuś jest zdrowy jak ryba! Szpital to tylko potwierdzi. Trzymam mocno kciuki! ![]() Wszystkiego dobrego dla naszych Jubilatów! Rośnijcie zdrowo Skarby :-* Lady co z rozmową nie tak poszło? Bokeh przytulam mocno. Po burzy zawsze wychodzi słońce ![]() Pisałyście o balu w żłobku. U nas bal jest 30 stycznia. Biletem wstępu jest przebranie dziecka i ... rodzica! W związku z tym szukam stroju dla siebie. Myślałam że kupię coś w ciuchach ale już nie ma takich rzeczy. Były przed świętami ale przez brak samochodu nie miałam czasu i nie mogłam kupić. Dzisiaj mam zjazd na studiach i choinkę do 20. Więc mam cały dzień poza domem. Ściskam Was mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Szajus, do jakiego logo idziecie? Polecilabys kogos? Tez bym sie wybrala z Pietraszkiem
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4184 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
AZS słonko na 100% - druga rzecz, że w ranach azs może robić się zakażenie bakteryjne, jednak to otwarte ranki są. Tak, jak pisze Black - nigdy nie byłam alergiczką, a dopiero po ciąży z Agatką... Uczulenie na augmentin, mega uczulenie na pyralginę, azs na skórze głowy, na kurz na dłoniach - pojawiają się takie maleńkie, swędzące kropki-bąbelki, bywa, że skóra pęka. Na dłoniach najczęściej kurz i środki chemiczne, czyszczące. Wszystko zacznij w rękawiczkach robić. Podstawa - maść z witaminą A, może być olej kokosowy na wieczór. Cytat:
ano widzisz, ale nie tylko u nas pp, sprawdziany, egz. - JAK ja mam podejść indywidualnie do każdego dziecka, skoro od lutego będę miała 28 uczniów w klasie? ![]() Jak być wyrozumiałą, skoro widze, że rodzic ma dziecko w zadzie - albo rozpuszcza jak dziadowski bicz - i dziecku wszystko wolno, i jedno tłumaczenie: on ma dopiero 6 lat, to dziecko ![]() Oczekuje się ode mnie, że będę cudotwócą i mają blisko 30tkę dzieci z rozrzewnieniem spojrzę na jednostki, które nie reagują na polecenia, nie stosują się do panujących zasad, skaczą, biegają, śpiewają, gwiżdżą - w trakcie lekcji, a w domu dziecko z problemami jest olane, bo... on ma dopiero 6 lat, może później załapie czytanie? No, jak, ja się pytam? Pobiło się ostatnio moich 2. Zgłaszam rodzicowi i słyszę: ale nic takiego się nie stało, to jeszcze dzieci. Cytat:
![]() http://www.centrumincorpore.pl/pl/st...yczne-29012015 150zł koszt, bo dzwoniłam, no ale mi jednak do DG blisko ale ogólnie firma porządna, rzeczowa i zajmują się maluchami właśnie - rzadkość a nawet jakby nie do tej babki, to normalnie u nich logo 100zł kosztuje, tu czytaj: http://www.centrumincorpore.pl/pl/badania-logopedyczne ja wczoraj dzwoniłam i w pon. od razu wizyta, tylko kobieta pytała, czy rano mi pasuje I uczniowie od nas chodzą, i koleżanki z pracy z dziećmi tam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Ten film pokazuje jak jest w chinach bodajże. Matka chwali się że dziecko ma złote medale z matematyki a dziecko jest smutne, zmęczone, zasypia na stojąco.
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Z niecierpliwością czekam na Twoją opinię. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Konto usunięte
|
Fewciu, Chiny to dla mnie w ogóle dziwny, smutny kraj :/
Idę 13 lutego, więc dopiero potem napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na czym praca miałaby polegać?? Hej hej. Ja już mieszkanie wysprzątałam przed dzisiejszą imprezką. Daria śpi. Krzesła muszę od sąsiadki pożyczyć bo nie mam gdzie gości posadzić ![]() ![]() ale cisza.... ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-01-17 o 12:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
Hej kochane, przede wszystkim chcialam z calego serca pogratulowac Jakiej i Adze! Cudne malenstwa a za najmniejsza kruszynke trzymam mocno kciuki
![]() Dziekuje Wam tez bardzo za zyczenia zdrowia dla Gabi, kochane jestescie ![]() ![]() Nie odzywam sie bo planuje powoli (ale mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku) ruszyc z wlasna dzialalnoscia. Wstyd mi sie jeszcze do czegokolwiek przyznawac ![]() ![]() W zwiazku z tym kazda wolna chwile poswiecam na szperanie po necie, zbieranie informacji, czasem juz mi mozg od tego wszystkiego paruje. Jestem z Wami myslami ale i nadrabiac systematycznie sie staram ![]() Silver udanej imprezy, u nas jutro ![]() Milego weekendu dziewczyny ![]()
#4189 |
Zakorzenienie
|
FEWCIU,kochana, dziekuje !
![]() ![]() ANIU, kciuki za biznes! ![]() SZAJA, BLACK, dzieki dziewczyny- czyli robic te badania? czy sobie darowac? ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- FEWCIU, byle nie kobieta wilk ![]() ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2015-01-17 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Jaka, Aga gratulacje! Maluchy cudne
![]() Aga co do partych, to Cię pobije - moje trwały 10 minut ![]() ![]() Sylwia kciuki za zdrowie Bartula. Ania zdradź czym chcesz się zająć ![]() U nas impreza urodzinowa jutro. Tort piecze moja mama, posprzątałam wczoraj, więc dziś lajcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
amelka sie wywalila i ikruszyla jedynke ;((
![]() ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() my juz w domu ![]() ![]() a wczoraj z tż oglądaliśmy film Zaginiona dziewczyna, polecam! aniu trzymam kciuki za biznes! Deli biedna Amelka ![]() ellmi czyli będzie zodiakalny Lew tak jak ja ![]() ![]() pstryku zagłosowane ![]()
#4193 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sylwietta- widzę,że dziewczyny mnie ubiegły co do tego uczulenia na rękach.Powiem tylko tyle,że do mnie też przypałętało sie to cholerstwo po ciąży.Przed nie miałam żadnych uczuleń,a teraz nawet orzechy które zawsze jadłam w nie małych ilościach-teraz po kilku zjedzonych mam taki armagedon na łapach jakbym z wojny dopiero co wróciła ![]() Ja mam maść Elocom i pomaga,ale to nie tak,że to nie wraca-bo to tak naprawdę tylko łagodzi a po kilku dniach od nowa polsko ludowa ![]() W wakacje wezmę sie konkretnie za te ręce tak od A do Z. No i jak Szajka radzi,wszystko co z chemikaliami związane rób w rękawiczkach. Hope-czy mogłabyś podać stronę sklepu twojej mamy?Chętnie zapoznam sie z tym co ma i jeśli miałaby to czego potrzebuje byłabym chętna ![]() ![]() Silver-mąż kilka dni miał zawieche jeśli chodzi o nocną pomoc,ale trochę mu nagadałam i teraz wstaje on dwa razy i ja dwa razy.Tak da sie żyć nawet ![]() Byłam dziś w Lidlu-mąż przejął obowiązki nad małym(chociaż i tak miał wszystko przygotowane),a ja poczyniłam drobne zakupy. Dziwnie mi było tak bez nich ![]()
#4194 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o dłonie to ja mam zawsze coś takiego jak opisujesz jak zapomnę nałożyć rękawiczek jak używam środków do sprzątania. Niedawno tak miałam i tydzień czekałam aż zejdzie dziadostwo. Cytat:
![]() Ojjj biedna ![]() ![]() Cytat:
Film też kiedyś oglądałam i polecam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [/QUOTE]
![]() |
#4195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musicie dzielic obowiazki sama sie wykonczysz, niedlugo wszystko wejdzie w nawyk i bedzie duzo łatwiej Cytat:
Nam dentysta kazał nic nie robic z mleczakiem Wczoraj mielismy milych gosci Neti z rodzinką ![]() Atos slodki chlopak super daje buziaki, nawet nasza babcia dostala nie to co Julo, ktory jak bardzo zasluze to da buziaka albo powie nie mam czasu Neti oczywiscie przesadzila i ze slodkosciami przyszla co ja walen nie powinnam juz jadać Widze ze zdjecia juz w klubie tylko na mnie nie patrzcie
![]() |
#4196 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze coś pokażę. To my - rodzina Adamsów
![]() ![]()
#4197 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
------------------------ W ccc byłam, szukałam czegoś na wiosnę dla Agatki, ale kupiłam dla niej na następną zimę ![]() http://www.ccc.eu/public/katalog/med...9740003sur.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
ooow ccc sa mega przeceny wlasnie
![]() . lurde ale sie obzarlam frytkami z maca a juz tak ladnie sie odzywialam ;p Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- fewciu ja ostatnio ogladalam film o przedszkolakach w korei polnocnej masakra... tam to jest dopiero rygor. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
My po imprezce. Wszystko ładnie się udało
![]()
#4200 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.