|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
ja jeszcze chwila i tez ide w kimono...
mlody tak sie pcha,ze sycze z bólu. Ja mam wrażenie, że on chce wyjśc, naprawdę...teraz na chwilę się uspokoił, a ja pójdę siuśnąć, bo mi podrażnił pęcherz... w takich chwilach powiem wam, że nawet się na niego złoszczę......
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
babolce nadrobic was graniczy z cudem
![]() Aga,tez tak mialam jak pojawily sie u nas drzwi,totalna abstrakcja,i dziwnie pojemnik calkiem fajnie sie prezentuje,widze ze sie oblowilas i super,fajne rzeczy ![]() mam nadzieje ze karuzelka sie sprawdzi,ja mialam neutralna i mala nia w ogole nie byla zainteresowana,plus byla za glosna ![]() a pykanie,wlasnie jak wyszlam z wanny cos mi tak pyknelo ze az sie przerazilam,potem w lozku raz jeszcze,nie dosc ze dziwne uczucie to ten odglos brrr Cytat:
ona jest bardzo wstydliwa,i w ogole ma opory zeby wziac cos-jak ktos przychodzi i jej daje,nam bez problemu powie dziekuje czy dzieki,i zauwazylam ze mojemu rodzenstu tez,i szwagrowi,dziadkow sie wstydzi i tez im nie powie i ja zawsze mowie w liczbie mnogiej,ze bardzo dziekujemy,ale nie naciskam na nia ze ma podziekowac,bo ona juz jest sama sytuacja zestresowana,oczywiscie potem jest rozmowa,ze milo powiedziec dziekuje jak sie cos dostaje,i ona zawsze mowi ze nastepnym razem powie ale taki z niej wstydzioszek ze nie przejdzie jej to niestety przez gardlo ![]() a Twoi bracia,no postawa godna nasladowania hehe ![]() 85jjaa ale by mi bylo glupio gdyby moje dziecko komus po siatkach czy torebce grzebalo no jakos sobie tego nie moge wyobrazic,jeszcze takie male-2-3 lata moge zrozumiec ale starsze to juz zupelnie nie ![]() bo wiecie,z tymi prezentami,uwazam ze trzeba byc uwaznym bo latwo przyzwyczaic ze sie zawsze cos przynosi,i potem jest zawod ze jednak ktos przyszedl bez niczego,jak zabraknie tego cukierka chociazby w torebce moja ciotka tak robila calej rodzinie drogie prezenty,potem miala problemow troche i przestala,i nagle zdziwiona ze ona przychodzi ktorys raz bez wypasnego prezentu a dzieci ja olewaja,przykro jej bylo wielokrotnie i napewno jest tak ze jednak przez ten dobrobyt i zbyt wiele zabawek nam sie w glowach tez poprzewracalo ![]() ja pamietam,jak nie mialam nic,to kazdy prezent mnie tak bardzo cieszyl-a teraz wychodze na wybredna,bo nie ciesze sie z mega drogich prezentow,a nie ciesze sie bo sa-niepraktyczne,mi niepotrzebne,chcialam wybrac np sama i prosilam zeby nie kupowac,a nikt mnie nie slucha,kupuje,i kaze sie zachwycac bo bylo drogie ![]() Cytat:
mi tez puchna ale nie az tak chociaz byla dzis u mnie kolezanka,i na dzien dobry mi mowi-ale jestes spuchnieta na twarzy tzn ladnie wygladasz ale puchnieszale mi sie milo zrobilo nie ma co ![]() Kasiulka tak to napisalas,zaczelas od chrzaku i innych ze sama myslalam ze juz urodzilas piekna data,zreszta kazda bedzie piekna hehe teraz czekaj grzecznie do terminu cc zdrowka dla corci duzo ![]() AGATA oo sesja brzmi fajnie o ile ja tam brzuszkowej nie chce,to juz dzidziusiowa bym chciala ![]() logoasia oby egzamin zdany byl na najlepsza ocene ![]() ewccik wlasnie ciagle leci ta reklama dzwoneczka,moja corka juz szalu dostaje jak to widzi,ale ona by na tym jeszcze nie usiedziala Alunia a gdzie ten szpital? mam nadzieje ze dajesz rade ze wszystkim kochana ![]() meire ja mialam przy pierwszym porodzie zzo moje przemyslenia -podane za pozno-tak wiem to teraz,wtedy Bogu dziekowalam -mozliwe ze zatrzymalo calkiem akcje,chociaz ona juz nie szla od poczatku i wiecej przemyslen nie mam,po nim czulam sie identycznie jak przed-i tu moja siostra twierdzi ze to znaczy ze dzialalo ![]() nie czulam skurczy partych,ale juz nic nie czulam,mdlalam,bylam ogolnie wykonczona wiec nie wiem na ile to zzo zawazylo na tej koncowce porodu -plus zostawili mi jakies kable w kregoslupie,a wklucia nie pamietam w ogole zeby bolalo czy cos,i chodzilam z tymi kablami dwa dni i mi noga cierpla i bardzo bolala,az w koncu jedna dziewczna na sali to zobaczyla,poleciala do pielegniarek i je opieprzyla ze ja to jeszcze mam w plecach i nerwach,przyszla pielegniarka i powiedziala ze ona mi tego nie moze wyjac ![]() byla inna zmiana,poprosilam czy mi moga to wyjac wreszcie bo mnie nogi bola,no i wyjeli dobrze ze po wizycie ok,mam nadzieje ze ten steryd pomoze a no i teraz to juz mysle ze lekarze nie ocenia sytuacji na dlugo do przodu,bo roznie moze byc,wiec jak lekarz zapewnia ze przez 3 tyg nie urodzisz to bym na wszelki wypadek brala na to poprawke ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Ewa o matko co za sytuacja,jak tak mozna w ogole powiedziec? ![]() to juz zupelnie trzeba nie miec taktu i wyczucia Madzia i co fajnie w szpitalu? ![]() wlasnie mialam pytac czy sie spakowalas wreszcie hehe iva,mala no wspolczuje sytuacji z tz-etami ![]() bo to przykre iva Ty tez walcz o was,jest o co mala mam nadzieje ze maz oprzytomnieje,ale mysle podobnie jak dziewczyny,jego nie ma wiadomo jak juz jest chcesz dla niego jak najlepiej bo sie cieszysz,a tu wychodzi na to ze on tego nie docenia ![]() moj tz-et jest cudowny ale nie bez wad,a najwieksza to ta jego bezradnosc wobec mamy :/ bo on nie chce jej skrzywdzic ranic i ble blew calym swoim wychowywaniu,bardzo dobrym zreszta tesciowa zapomniala przekazac mu najwazniejszej rzeczy-ze jak sie juz ma zone,to sie za nia stoi murem a moj maz niestety czesto w sytuacjach kryzysowych po prostu bezradnie stoi,milczy,i jeszcze uwaza ze to ja szukam problemu ciagle bo sie musze klocic z kazdym i choc jestesmy ze soba juz sporo,to my sie w tej kwestii chyba nigdy nie dogadamy,i to jest najbardziej przykre,on nie umie im stawic czola,uciekl od nich bo sie wyprowadzil,i mam wrazenie ze jak jestesmy tam raz na czas to po prostu toleruje ich zachowanie i nie widzi w tym nic zlego :/no to i ja sie wyzalilam ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Asia mowisz ze pan od naroznika nie w Twoim guscie?a widzisz powinni zdjecia wysylac kogo przysla ![]() mamazuzi fajnie ze z maciejka spotkanie udane materac-jak masz jeszcze w folii,ja bym wywietrzyla,nasz nowy duzy byl ale smierdzial strasznieeee lui nie pamietam czy to Ty pisalas ze gbs ujemny?i ktos jeszcze,ale mi juz umknelo dobra koncze ten eleborat odowska no a czuje sie srednio,ale co zrobic powiem to co slysze ciagle-przeciez ciaza to nie choroba ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Migotka,ja chce zobaczyc fryzure!!!! Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2015-01-17 o 00:27 |
||
|
|
|
#2043 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej!
No więc ja jestem Krakuską z urodzenia, Wrocławianką z wyboru Obecnie 37 tc, i jest to moje pierwsze Maleństwo, na razie roboczo nazwane Fasolką Póki co (odpukać) wszystko przebiega bez zakłóceń, mama zdrowa, dzieć również więc liczymy, że tak będzie do samego końca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i po ramie łóżeczka też już łaziły Mam tylko nadzieję, że nie będzie z nimi problemu jak wrócimy z dzieckiem do domu..![]() Lecę do wyrka, chociaż pewnie i tak nie zasnę - tż gra już kolejną symfonię na swoim nosie (siedzę w innym pokoju i słyszę go nawet przez słuchawki) a Fasolka chyba zapisała się na jakiś trening kick boxingu bo ostro ćwiczy mi na żebrach.. Więc będzie kolejna bezsenna noc przy lampce i Kindlu
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Ja znów mam tyły z czytaniem..
Mam wrażeniem ze córeczka sobie w brzuchu masy nabrała przez ostatnie kilka dni, ale mieszkanie jest za male i czasem tak próbuje je powiększyć ze chodzić nie mogę i siedzieć nie mogę bo boli jak się rozpycha i wypycha... Czasem mam juz dość, a tu jeszcze miesiąc, trzeba wytrzymać. Bogu dziękuje ze nie zapuchlam jak w pierwszej ciąży, bo tego najbardziej się balam ze butów ubrać nie będę mogła.. Także napuchnietym wspolczuje i wiem co przechodzą. A dziwne pstrykanie z brzucha to podobno naciągania pępowina, tak slyszalam
|
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja młoda od czterech godzin ma dyskotekę! Ani 5 minut spokoju nie mam.
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Heloł :-D
A ja sie wybilam przed szereg i melduję sie ze szpitala. Teraz leżę pod ktg. Ok 23:30 odeszły mi wody, przyjechalismy do szpitala, skurcze nieregularne, rozwarcie 1 cm. Tz odesłali do domu zeby się wyspał. Zobaczymy co będzie dalej. Dostałam na razie leki na płuca bo wg OM u mnie skończony dopiero 36 tc. Skurcze są, niektóre boooolą... Postaram się meldować w miarę na bieżąco. Trzymajcie kciuki! ! |
|
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Skoro podają sterydy to będą wstrzymać poród? ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- Kurczę a mi zostało 20 dni..
|
|
#2048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki i straaaaaaasznie zazdroszcze...
|
|
|
#2050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- migotka jak sytuacja? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
Dobrze ze łóżeczko przyszło i jej M miał je dziś składać
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak jak pisze Ala dasz radę Panna Migotka - wow, wykrakałaś sobie kochana, trzymam kciuki aby wszystko buło ok. czekamy na wieści ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- No a tak poza tym to dzień dobry Ja po wczorajszej nocy, ta miałam przespaną, już po kawce i śniadanku Hm mój wczoraj złożył łóżeczko i dzisiaj mamy kombinowac jak poprzestawiac w dużym pokoju żeby to miało ręce i nogi, ale patrząc na migotke to może niech mój rozłoży to łóżeczko i poczeka do piątku |
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ale jestem ciekawa jak u Migotki... Może już po wszystkim... ,
jejuuuu się dzieje.. Termin aż jej sprawdziłam. Miała na 5.02
|
|
#2054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki oby poszło szybciutko i leciutko |
|
|
|
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę, pannomigotko kciuki trzymamy! Będzie wszystko dobrze. Ja ostatnio coś chyba przesadzam ze sprzątaniem, chyba jeszcze kilka dni sobie dam luzu żebym miała ten 37 tydz skończony.
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Mlebi - a u ciebie co tak cichutko dzisiaj
|
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Migotka trzymam kciuki. Może jeszcze uda się potrzymać maleństwo w brzuszku.
OGratuluję wizyt. Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-01-17 o 07:19 |
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra Leżę,jestem glodna,a mąż wyjadl całe pieczywo w nocy! Jestem zła. Mleka tez nie ma. A chce inke, a on wstanie pewnie kolo 10... Jak ja tęsknię do czasów kiedy byłam samowystarczalna... Już bym dawno w sklepie była a tak.. Leżę i jecze :-(
|
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
to dobrze bo już myślałam że i ty nam pojechałaś na porodówkę
troszkę wam zazdroszcząc tych ruchów bejbików, bo moja ma już tak ciasno że teraz to naprawdę rzadko czuje ruchy, przez co tylko się denerwuję, teraz u mnie widać jak się przeciąga , a to dupsko wystaje a to stópka i teraz to już tylko takie wypychanie i czkawka świadczy o tym ze jest ok U mnie dzisiaj zaczyna się 39 tydzień
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już jako takich kopow nie czuje tylko bolesne wypychania. Wiem ze to znaczy ze jest ok. Ale nie lubię tego, boli i jest nieprzyjemne :-( juz co raz niżej się pcha a ja drżę,by mi wód nie przebił haha
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Panna Migotka 86 co to za wbijanie się przed szereg!
Witajcie! U mnie czarny las się chłodzi w lodówce od jakiś 40 minut. Dałam radę! (ale plecy napier*ielają). Tż śpi - chyba go trochę za bardzo wymęczyłam w nocy więc napad na śpiącego obok tż był niemal odruchowy...A te kropki, to chyba faktycznie zaczynają się rozstępy, bo mam wrażenie, że nieco bardziej podłużne się zrobiły. No ale cóż, nie miałam większych problemów w tej ciąży, więc gdyby chociaż mi się rozstępy nie porobiły, to by było niesprawiedliwe ![]() ewek000 39! GRATULACJE! już na dniach popatrzycie sobie z Agatką w oczy Edytowane przez odowska Czas edycji: 2015-01-17 o 07:49 |
|
|
|
#2063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratulacje 39 tygodnia ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
chyba newsy mnie przyciągnęły...Migotka trzymam kciuki żeby było ok a miałaś nam fryz pokazać; )A ja pierwszy raz od kilku tygodni obudziłam się bez bólu w pachwinach. ...jestem w szoku wstałam zażyć tabletkę a tu nic-nogi pracują jak dawniej. ..żeby już tak zostało. ...Tż zobaczył, że się obudziłam zaczął mnie drapać po głowie żebym zasnęła, a Mała tak się rozpychała że nie było szans. Dopiero przeniosłam mu rękę na brzuch to się uśmiechnął i powiedział, że myślał że mnie coś boli i się denerwuję spróbuję jeszcze chwilę pospać, bo dziś pracowity dzień-rewolucja w pokoju Małego; )Ciekawe jak tam Migotka? ?
|
|
|
|
#2065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Aga ja mam podobnie, mam schizę że zaraz mi wody odejdą i zapaskudzę łóżko
odowska super, że ciasto jest, hmm fajne sny U mnie wczoraj mąż wyłuskał orzechy jeszcze z tamtego roku i robił wieczorem maślane oczy żebym mu orzechowca dzisiaj zrobiła |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jestem załamana. Niby mogę sobie owsianke zrobić ale co to za śniadanie hehe
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mój wczoraj w środku nocy też został obudzony na lamę a teraz bezczelnie śpi a żona na śniadanie czeka!
Chyba zadzwonię do tego fryzjera dziś bo widzę że farbowanie dobrze wypływa na odejście wód
|
#2069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję ze to oznacza poród haha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

no jakos sobie tego nie moge wyobrazic,jeszcze takie male-2-3 lata moge zrozumiec ale starsze to juz zupelnie nie 

Mala wazy juz 3300 wiec jestem totalnie zalamana... jak ona jeszcze posiedzi z 2tyg to ja jej nie urodze sama..
siedze i rycze... ja chce juz rodzic..