Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 12:25   #2191
odowska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

monnnia80 super, że już w domu!

U nas dziś taka ładna pogoda, że mnie wzięło na wiosenne smaki. Miałam zrobić normalne zakupy typu chleb, wędlina, ser... a wróciłam do domu z selerem naciowym i granatem niech się tż martwi o zwykłe sprawunki. Wcinam sobie tego selera i dodatkowo marchewkę z sosem czosnkowym W ogóle nie tak miała wyglądać ta sobota, ale nie narzekam - siedzenie na kanapie przed wizażem też ma swój urok.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:28   #2192
monnnia80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Monia karmienie sztuczne to nie koniec świata, ważne, żeby Mała ładnie rosła i żeby jej smakowało i super, że już w domku. Jak Ty się czujesz?
Dobrze sie czuje, czasem jeszcze zaboli mocniej ale właściwie to już mija. Rana ładnie goi i jedyne co mi dokucza to jeszcze brak sił, nie moge zbyt dużo zrobić jednocześnie tylko często odpoczywam. Ale nie sadzilam ze po cc tak szybko dojadę do siebie.
aaa i muszę Wam napisac ze mój mąż jest cudowny, we wszystkim mi pomaga, zakochany z Oli po uszy i nawet robi mi zastrzyki przeciwzakrzepowe. Wiedziałam ze się zaangazuje ale nie sadzilam że aż tak i nawet cala nasza rodzinę trzyma na razie z daleka wzial juz urlop tacierzynski i teraz dwa tygodnie będzie z nami w domu

Edytowane przez monnnia80
Czas edycji: 2015-01-17 o 12:36
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:32   #2193
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Dobrze sie czuje, czasem jeszcze zaboli mocniej ale właściwie to już mija. Rana ładnie goi i jedyne co mi dokucza to jeszcze brak sił, nie moge zbyt dużo zrobić jednocześnie tylko często odpoczywam. Ale nie sadzilam ze po cc tak szybko dojadę do siebie.
aaa i muszę Wam napisac ze mój mąż jest cudowny, we wszystkim mi pomaga, zakochany z Oli po uszy i nawet robi mi zastrzyki przeciwzakrzepowe. Wiedziałam ze się zaangazuje ale nie sadzilam że aż tak i nawet cala nasza rodzinę trzyma na razie z daleka
super, dużo zdrówka i odzywaj się tutaj do nas!
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:32   #2194
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Monia, super a z kp to nic na siłę. Niech rośnie zdrowo Malutka
Ja też pewnie będe płakać..ach, jak juz mi pupę wypina to się wzruszam
Męza masz cudownego
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:37   #2195
ewek000
Zadomowienie

Monia super że już w domu , karmieniem się nie martw to nie koniec świata, najważniejsze ze Oleńka z wami w domu i nic jej nie jest. a położne szkoda słów.
Aczkolwiek zawsze możesz spróbować powolutku w domu z karmieniem jeśli jeszcze chcesz spróbować , po prostu pij dożo wody przystawiaj małą na chwile lub odciągaj
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:37   #2196
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Monia cudownie ze jesteście juz w domku mam nadzieje ze szybko zapomnisz o szpitalu i położnych jak tak piszesz ze szybko do siebie dochodzisz po CC to mi lepiej, jest nadzieja no i rewelacja z mezusiem
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:39   #2197
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Odowska, ja wczoraj miałam piękną "wiosnę". A dzisiaj szaro i buro :/.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Monia, a próbowałas z kawą zbożową? Koleżanka mówi, ze własnie jej kawa zbożowa pomaga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 12:40   #2198
Alunia79
Wtajemniczenie

Monia super,że już w domku niestety tak to jest z tymi pielęgniarami Karmienie mm to też karmienie.Nie mastw się! Bo maleństwo to czuje! Musisz być szczęśliwa a płacz, hmm hormonki tez jeszcze muszą się ustabilizować. Będzie dobrze -

Asia dzięki, nie pomyślałam o tym

Ja też sobie poryczałam, oglądałam na polsat cafe program o wcześniaczkach i była taka malutka z 23 tc aż mi się przypomniała nasza bliźniakowa mamuska Ciekawe jak daje radę.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:43   #2199
Tutti1234
Zadomowienie

Monia super ze juz w domu. Położne tragedia Najważniejsze ze wy jesteście szczęśliwe a mleko nie jest takie istotne najważniejsza jest miłość która obdarzysz corcie
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:45   #2200
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Martula chociaż Ty jedna widzisz Te skurcze są delikatne wyciszają sie chyba. Ale mam masakryczne parcie na odbyt tragedia.

Monia teraz to Oleńką musisz się cieszyć a nie wizażem ale ciesze się ogromnie ze piszesz. A kp to pewnie że nie koniec świata. Cieszcie się sobą A położne to tragedia dobrze że już w domku jesteście

Mała współczuje Ci tych spięć z Tż. Jeszcze tak niedawno ja pisałam że mój też przegina, dobrze że trochę się uspokoił.

Zdjęcia razem robiliśmy Chciał iść samochód poodkurzać i jakąś część wymienić ale dzielnie zdjęcia z nami robił. Jest kilka ładnych ale nie jestem do końca zadowolona. Światło kiepskie, ale co nie co jest
Stary 2015-01-17, 12:50   #2201
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Paulina, Aga kiedyś wyczytała, ze parcie na odbyt to oznaka zbliżającego się porodu Oby w Twoim przypadku tak było .

Idę się ogarniać już powoli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 12:59   #2202
201704210903
Konto usunięte

monia super że już w domu

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:00   #2203
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Olcia udanego wesela najedz się tam za nas wszystkie

Mama Zuzi pokażesz jakieś fotki?

Monia fajnie, że znalazłaś czas, żeby się do nas odezwać fajnie masz, że masz już poród za sobą, strasznie Ci zazdroszczę
O i też czytałam o tej kawie zbożowej, tak jak Olcia pisze
Stary 2015-01-17, 13:01   #2204
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Jejus Olcia czytam ze dziś wesele może przespij się w dzień żeby mieć sile

Wczoraj wieczorem wpadł nie zapowiedziany(zresztą jak zawsze) brat Tz ... Tak ten o którym juz kiedyś pisalam... I znów mnie zagotowal... Cytuje: moim zdaniem każda kobieta powinna rodzic normalnie bo to sama natura i na pewno nic by Ci nie groziło....'" nosz ku.wa!!! Znawca....cos tam jeszcze się madzyl, ale mu krótko ucielam... Później z tych nerwów poplakalam i usnelam... Bezmyslny f....t !!! Mowie Wam najchętniej zerwalabym kontakt z ta jego rodzina... Ale wiem ze tak calkiem się nie da...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:02   #2205
odowska
Zadomowienie

Ollllciaaa to mówisz, że mam się przygotować na paskudną niedzielę? (jak się sprawdzi, to będę Cię pytać o prognozy )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 13:04   #2206
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ilonka takie jedno bez głów Później na zmniejszacz wrzucę i pokarzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg q1.jpg (37,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2015-01-17, 13:04   #2207
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem wpadł nie zapowiedziany(zresztą jak zawsze) brat Tz ... Tak ten o którym juz kiedyś pisalam... I znów mnie zagotowal... Cytuje: moim zdaniem każda kobieta powinna rodzic normalnie bo to sama natura i na pewno nic by Ci nie groziło....'" nosz ku.wa!!! Znawca....cos tam jeszcze się madzyl, ale mu krótko ucielam... Później z tych nerwów poplakalam i usnelam... Bezmyslny f....t !!! Mowie Wam najchętniej zerwalabym kontakt z ta jego rodzina... Ale wiem ze tak calkiem się nie da...
No co za pajac dmuchany
Stary 2015-01-17, 13:05   #2208
odowska
Zadomowienie

d_a_r_i_a tacy to są tylko mocni w gębie, poczułby lekki skurcz i już by na klęczkach błagał o cesarkę. Pod diody go i tyle, a nie przejmować się takimi gadkami.
Stary 2015-01-17, 13:06   #2209
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Ilonka takie jedno bez głów Później na zmniejszacz wrzucę i pokarzę
Faaaajnee

A i zapomniałam pisać, Ewcik ładny brzusio, ja też mam już taki ogromny Ale masz taki fajny foremny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 13:07   #2210
odowska
Zadomowienie

MaamaaZuzi jak słodko W ogóle dziewczyny - piękne brzuszki. Kurcze, mogłam dziś też zdjęcia zrobić, bo było dobre światło, a teraz już szaro, chyba mi Ollllciaaa wykrakała.
Stary 2015-01-17, 13:09   #2211
lui_89
Zadomowienie

daria powiedz mu, że facet jest ostatnią osobą która o porodzie może cokolwiek wiedzieć. i gdyby facet miał rodzić, to już by ich nie było, bo natura ich wyposażyła w o wiele mniejszy próg bólu. Oglądałam kiedys program na ten teamt.

Buc

Paulina
no to jak już po brzuszkowej sesji to uciekaj na porodówkę

Edytowane przez lui_89
Czas edycji: 2015-01-17 o 13:10
Stary 2015-01-17, 13:19   #2212
maladT
Zakorzenienie

Maz ma monolog właśnie i mi oznajmił ze za miesiąc da mi podwójna najnizsza krajowa a resztę zostawia dla siebie. Ok laski bez

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:20   #2213
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
super kochana trzymam kciuki choć pewnie juz jest po. Z drugiej strony zazdroszcze

kurcze a ja włosów póki siwe się pojawia nie chce farbować i teraz mam zagadkę czy farbować by urodzić czy nie

gratulacje i kciukasy za jutro

ola Ty to masz krzepe żeby jeszcze na wesele jechać.
Co do uderzeń goraca to ja też mam bardzo czesto

Wczoraj o 21.30polozylam się spać u córki bo obrazona na męża jestem. Dziś po 9 przyszedł do mnie na chwile ale zero tematu tylko zapytał jak się czuje. Potem ja złożyłam pranie,wstawiłam nowe bo póki Cory nie ma to jej pościel chce ogarnąć. No i maz się w łóżku położył i mnie wola do siebie do przytulenia. Bara bara mu się zachciało wiec najpierw trochę się pogimnastykowal z mizianiem po szyi,ba nawet komplement był ze ładnie pachne i zaczął się do mnie dobierać. Spojrzałam mu w twarz i mowie ze na bara bara to nie zasluzyl i łóżka wyszłam. Poszłam do młodej do pokoju.
Pan się obraził wziął psa na spacer a jak wrócił ja sobie śniadanie zrobiłam i Was nadrabialam. Odezwał się tylko o to gdzie ma swój dres to mowie ze czeka na pranie. Chyba nie czai ze w ramach kary nie mam zamiaru mu go prac. Po czym sobie zaczął pakować torbe do pracy, zabrał 200zl i pojechał gdzieś autem. Podejrzewam ze do mamusi pojechał ale mnie to wali. Porobie sobie trochę rzeczy w domu. Musze zrobić łóżeczko małej bo tata mi wczoraj płytę nad szufladę przywiózł. Naprawie corce zawias w biurku i jeszcze parę drobiazgów porobie. A jak mega nudno mi bedzie to ta ścianę pomaluje a kto mi zakaże.
Skoro migotka urodziła juz chyba to moze i mnie ruszy
Haha dobrze mu tak! Brawo

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
aaa i muszę Wam napisac ze mój mąż jest cudowny, we wszystkim mi pomaga, zakochany z Oli po uszy i nawet robi mi zastrzyki przeciwzakrzepowe. Wiedziałam ze się zaangazuje ale nie sadzilam że aż tak i nawet cala nasza rodzinę trzyma na razie z daleka wzial juz urlop tacierzynski i teraz dwa tygodnie będzie z nami w domu

mm to normalne karmienie ale próbuj ręcznie je rozkręcić jeśli chcesz bo w domkujuż bez stresui może się udać

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość

Taki cwaniak! A jego natura przygotowała do polowania na mamuty więc czemu ich nie łapie? Niech zapieprza do Afryki żreć wielkie ssaki a nie wybiera wygodne życie!
Stary 2015-01-17, 13:22   #2214
emdzik
Zakorzenienie

Ewcik fajny brzusio tak ładnie i kształtnie zaokrąglony

Ola baw się dobrze

MamaZuzi ale super zdjęcie, fajne pomysły

Mam nadzieję, że teraz sie już jakoś ruszy poród u Ciebie...
A skurcze przeszły?

Mała ehh Twój mąż to naprawdę.. dla niego :/ nie wiem co on sobie wyobraza

Monia ale super że już w domku jesteście! i że w miarę dobrze się czujesz, no i że mąż Ci tak pomaga
Jeśli chodzi o karmienie to próbuj jeśli tego chcesz.. próbuj przystawiać żeby pobudzić laktacje.. nawet jak nic nie leci.. dużo właśnie wody pij, też czytałam o kawie zbożowej... albo mit o bawarce

Jeśli chodzi o szczepionki to ja też słyszałam że w nowej partii euvaxu nie ma rtęci..

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:26   #2215
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Maz ma monolog właśnie i mi oznajmił ze za miesiąc da mi podwójna najnizsza krajowa a resztę zostawia dla siebie. Ok laski bez
Czyli jedna wypłata za bycie opiekunką dzieci a druga za bycie sprzątaczka? Powiedz że za soboty, niedzielę, święta i noce liczysz podwójnie no i każda lama też płatna

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Mała szkoda mi Ciebie i Twojej córki...

Ja walczę nadal z migrena... Spróbuję kawy z cytryną ale coś czuję że po niej jelita nieźle rusza
Stary 2015-01-17, 13:28   #2216
emdzik
Zakorzenienie

Ja byłam z tżtem na godzine na zakupach.. z jednej strony fajnie że tak wyszłam się przewietrzyć a z drugiej masakra jak ja już ledwo sie tocze...
Kupiłam stanik, chociaz boję się że będzie przymały bo trudno tu dostać coś na moje cyce
Kupiłam kapcie papcie do szpitala i skarpetki jedne
I wodę i biszkopty i herbatniki
Ale nigdzie akurat nie dostałam klapek pod prysznic muszę jeszcze zajrzeć w piwnicy czy nie ma starych japonek,kiedys takie wielkie miałam i szerokie.. takie by mi sie teraz przydały
Wróciliśmy do domu, zjedliśmy obiad, bo mamcia zrobiła.. mąż pojechał do pracy, ja wywiesiłam do pracy i zaległam teraz w łóżku bo tak się wszystkim zmęczyłam ...

Miałam nadzieję że Migotka coś napisała

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:32   #2217
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Madzia skurcze jakieś tam są ale rzadziej Czekamy na wieczór Zuzka pójdzie spać a my będziemy szaleć z Tż

Mała a co to ma być kara dla Ciebie że da ci 2x najniższa krajowa? Nosz kur... Pogięło go już na maxa
Stary 2015-01-17, 13:32   #2218
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Czyli jedna wypłata za bycie opiekunką dzieci a druga za bycie sprzątaczka? Powiedz że za soboty, niedzielę, święta i noce liczysz podwójnie no i każda lama też płatna

Stary 2015-01-17, 13:36   #2219
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Madzia zazdroszczę wyjścia... Ja ostatnio czuję się tak dobrze że tylko biegam po schodach piwnica-piętro, na stepperze ćwiczę, podłogę na kolanach szmata myje.. A tu dziś goście z trójką dzieci a ja migrena.. To już trzeci atak w tej ciąży. Ostatnie dwa ataki trwały po 3 dni

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Madzia skurcze jakieś tam są ale rzadziej Czekamy na wieczór Zuzka pójdzie spać a my będziemy szaleć z Tż

Mała a co to ma być kara dla Ciebie że da ci 2x najniższa krajowa? Nosz kur... Pogięło go już na maxa
Szalejcie
Ja bym mojemu zaraz przygotowała listę wydatków i moich należności.
Stary 2015-01-17, 13:38   #2220
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Mała szkoda mi Ciebie i Twojej córki...

Ja walczę nadal z migrena... Spróbuję kawy z cytryną ale coś czuję że po niej jelita nieźle rusza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości