Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 13:47   #2281
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Witajcie brzuchatki umieram na ból pleców jeju jeju kiedy się to skończy!
Stary 2015-01-17, 13:47   #2282
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na szybko

jestem już po usg, wszystko jest dobrze mała waży 1950 g, więc podtuczyłam ją trochę w święta leży dalej główką w dół, szyjka ok, wszystko zamknięte na 4 spusty, więc nie rodzę jeszcze w najbliższym czasie na pewno
odetchnęłam trochę

teraz idę Was nadrabiać i odpowiadać
Graruluje wizyty wiecie co cudownie sie to czyta jak teraz te nasze dzieciaczki juz maja po 1.5-2.5kg. W sumie fajniej niz jak mialy po 300gram...bo tak jakos bezpieczniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:48   #2283
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Graruluje wizyty wiecie co cudownie sie to czyta jak teraz te nasze dzieciaczki juz maja po 1.5-2.5kg. W sumie fajniej niz jak mialy po 300gram...bo tak jakos bezpieczniej.

ja jestem ciekawa ile moj synek juz ma mam nadzieje ze rosnie ladnie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:49   #2284
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A u mnie nikt nie lubi kotletow mielonych ani kulek, ani w sosie pomidorowym gotowanych jak robie to tylko dla siebie nie wiedza co dobre hihi
Przywioze i poprosze o podwojna polewe dla ciebie
lofciam i serduszkuje Ciebie tym zdaniem odbiłaś moje serce
u ciebie wogle jakiś dziwny gust kulinarny mają, co oni jedzą? tylko te owoce morza?? jak tak można
a swoją drogą odnośnie jedzenia to teraz ostni czas na to żeby nacieszyć się smażonym, tłustym i ciężkostrawnym jadłem z sosami i toną przypraw ostrych i ciągle pije i jem coś cytusowego bo przy kp o tym tylko zapomnieć i nawet fakt że później zgaga męczy nie odstrasza mnie
Stary 2015-01-17, 13:49   #2285
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Nie pociesze cie kochana, ale za 10 tygodni najwczesniej
Niech TZ masaz robi codziennie, taki masaz zbliza ;P
Stary 2015-01-17, 13:50   #2286
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
oby te bóle się uspokoiły u ciebie od razu po porodzie, aż ci współczuje, mnie czasami pobolewa, ale to tyyylko i wyłącznie jak się przeciążę
Stary 2015-01-17, 13:52   #2287
smv
Zakorzenienie

A mnie boli nom stop jedynie po przebudzeniu nie a potem jak pochodzę to znów ;(
Stary 2015-01-17, 13:52   #2288
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Witam się kończąc 34 a zaczynając 35 tc
Wybaczcie,że tak tylko o sobie, ale nie dam rady was nadrobić. U mnie po malutku do przodu i w miarę normującą się sytuacją z problemami. Mam nadzieję, że u was wszystko ok?
Żadna nie urodziła? Wierzę w to.

Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i Nouvele, to już! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jak najmniej rozczarowań. Jak najwięcej szczęśliwych chwil!
brawa za 35 tydzień

straszna historia z tą szczepionką a najgorsze, że idąc na szczepienie z malcem ufamy pielęgniarce, że wie co robi i co podaje dziecku nie zawsze wszystko da się upilnować zwłaszcza jak wydaje nam się że mamy do czynienia z wykwalifikowaną osobą
ja bym ją chyba zabiła za taki błąd !
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:53   #2289
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Co do szczwpionek to dlatego ja kupuje sama w aptece i zanosze. W placowkach nfz nie maja prawa odmowic podania szczepionki przyniesionej przez rodzica...a dodatkowo wychodzi to taniej...bo nie ma tej dosc sporej marzy. Mam szczesxie ze mam znajomych farmaceutow wiec kupuje bez recepty

a ja jednak zaufam tym szcepionkom refundowanym, tak z TŻ postanowiliśmy i szczepimy na wszystko co obowiązkowe, wierze że żadna pielęgniarka się przy tym nie pomyli
Stary 2015-01-17, 13:54   #2290
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny. Ja też bym chyba ubiła babę. Ale co, ruszyć gów.no a odpowiadać za człowieka? Tak,sprawa już w prokuraturze i podobno to nie pierwszy przypadek w tej przychodni. co za ludzie.

AaKarolina zakończonego 33 a kto wie, może razem będziemy rodzić

Niby nie są obowiązkowe ale wiadomo, to ttak jak nie chcesz piersią karmić... eh szkoda słów.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:54   #2291
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A mnie boli nom stop jedynie po przebudzeniu nie a potem jak pochodzę to znów ;(
to przymusowe leżenie !! dbaj o siebie i nie biegaj po domku tylko wygodne poduchy i się kłaść proszę !
Stary 2015-01-17, 13:56   #2292
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no i super, że już po szpitalu, jak się czujesz?

między 26 a 27 tc moja szyjka skróciła się do 15mm i była zakończona literką v, czyli jakby maleńkie rozwarcie, potem na kontroli wyszło, że rozwarcie ma 1cm. A teraz we wtorek się dowiem, jak to aktualnie wygląda...

mam nadzieję, że sytuacja jakoś się rozwiąże i znajdziesz nową pracę bez problemu, takie wieści są dobijające, ale chociaż masz jeszcze zabezpieczenie na ten rok macierzyńskiego

ślicznie!

śliczności!

Nusiekowa jak się czujesz, swędzi nadal? Może jedź na IP sprawdzić?

Magiusa zdrówka dla Darusia!

Mamusie Gratuluję kolejnych rozpoczętych tc!!!!

A ja dziś koło południa jadę z tż parę rzeczy dokupić. Jak wrócimy, będę robić placek z masą kajmakową, bo jutro zjawią się goście.

Kupujecie już witaminki dla dzieciaczków?????

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Nouvelle2

mocno ściskam i życzę chwil pełnych miłości i radości na cały dzisiejszy dzień i nie tylko! Niech przysięga, którą sobie wypowiecie wybrzmiewa w Waszych sercach każdego dnia

Na pewno jesteś śliczną Panną Młodą!!!!!!!!!!
Jak juz bede zamówienie robiła w gemini to wezme wit K i D.
Ja dzis tort robie czekoladowo- kawowy.

Cytat:
dziewczyny ja na szybko

jestem już po usg, wszystko jest dobrze mała waży 1950 g, więc podtuczyłam ją trochę w święta leży dalej główką w dół, szyjka ok, wszystko zamknięte na 4 spusty, więc nie rodzę jeszcze w najbliższym czasie na pewno
odetchnęłam trochę

teraz idę Was nadrabiać i odpowiadać
Super.
Cytat:
Hej brzuchatki
Witam się kończąc 34 a zaczynając 35 tc
Wybaczcie,że tak tylko o sobie, ale nie dam rady was nadrobić. U mnie po malutku do przodu i w miarę normującą się sytuacją z problemami. Mam nadzieję, że u was wszystko ok?
Żadna nie urodziła? Wierzę w to.

Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i Nouvele, to już! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jak najmniej rozczarowań. Jak najwięcej szczęśliwych chwil!
O matko! Co za historia, aż mnie ciarki przeszły.
Gratki za 35 tydz!

Nouvelle- wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:00   #2293
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
u ciebie wogle jakiś dziwny gust kulinarny mają, co oni jedzą? tylko te owoce morza?? jak tak można
a swoją drogą odnośnie jedzenia to teraz ostni czas na to żeby nacieszyć się smażonym, tłustym i ciężkostrawnym jadłem z sosami i toną przypraw ostrych i ciągle pije i jem coś cytusowego bo przy kp o tym tylko zapomnieć i nawet fakt że później zgaga męczy nie odstrasza mnie
kochana
Oni jedza jedzenie ktorego ja nie lubie ;p Wiekszosc dan jest nie przyprawionych, ziemniaki sa tylko dodatkiem i to rzadko mieso, bez przypraw i panierki ale moj TZ klnal na panierke jak bylismy w Polsce.... i je co ja mu gotuje hihihi, ale glownie to warzywa i miesko, albo makarony na rozne sposoby, I oni nie wiedza co to zupa, jakies przecierki tylko jak dla niemowlaka i salatke, lub surowke jedza na sucho, a dopiero po niej obiad a ja pierdz***le i jem razem ale niektore dania sa przepyszne musze przyznac, ale wiadomo jak w Polsce, co pyszniejsze to wiecej kosztuje
Polskie obiady sa najlepsze ale przy kp to ich jedzenie mi posluzy

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Ja też bym chyba ubiła babę. Ale co, ruszyć gów.no a odpowiadać za człowieka? Tak,sprawa już w prokuraturze i podobno to nie pierwszy przypadek w tej przychodni. co za ludzie.

Niby nie są obowiązkowe ale wiadomo, to ttak jak nie chcesz piersią karmić... eh szkoda słów.
masakra.... ja zamierzam szczepic normalnie, jak lekarz powie, ze bedzie szczepienie to pojde i zaszczepie, nie znam sie i nie chce sie w to zaglebiac i wymyslac ale po tym co napisalas, bede sto razy pytac lekarza, czy jest pewien co daje mojemu dziecku

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-17 o 13:58
Stary 2015-01-17, 14:09   #2294
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozwolcie ze na poczatlu po raz milionowy przeklne wizaz na komorce. Bo jak zwykle pocytowalam i blad...a teraz z pamiecia kiepsko

Nouvelle- wssystkiego naj i szczescia na nowej drodze zycia

Woombie- ja mialam przy pierwszym synku. Uzywalam do 3 mies.i sobie chwale...wiec teraz tez zamierzam.

U nas zapalenie oskrzeli tzn.konkretnie u Darusia oczywiasxie jestem zla i smutno mi ale i tak sie ciesze ze nie pluc i ze poki co bez antybiotykow...w pon.kontrola i jak bedzie przechodzilo to antybiotykow nie bedzie w ogole...mam nadzieje ze sie tak uda.

zdrówka dla synka! oby obyło się bez antybiotyków

Cytat:
biedna jesteś oprócz leżenia zalecam jakieś ćwiczenia, kocie grzbiety np.

Cytat:

no ja już jestem dużo spokojniejsza, jednak to już taka waga i taki tydzień, że nawet jak by się miała urodzić, to nie jest to jakiś problem

Cytat:
właśnie ostatnio też o tym pomyślałam i zaczęłam znowu jeść słodycze najwyżej przytyję więcej, trudno, jak przyszło to i zejdzie a później będę żałować, że jak mogłam to nie jadłam

Cytat:

ja mogę rodzić trochę wcześniej, w Twoim terminie

co do szczepionek ja niedługo wybieram się do pediatry, która "wychowała" mnie i trójkę mojego rodzeństwa i podpytam o szczepionki. Zaufam jej i zaszczepię tak jak mi podpowie. Komuś trzeba zaufać, bo jak zacznę czytać to co jest w internecie to nic nie będę wiedziała
Stary 2015-01-17, 14:23   #2295
crystal25
Zakorzenienie

a ja znow mam glupie pytanie
Czy pakujecie do torby swoich malenstw recznik i kocyk, czy w waszych szpitalach nie ma tego na listach, jestem ciekawa, bo poprosze dopiero w lutym o liste Moze jak macie chec, to napiszcie co innego pakujecie oprocz ubran dla dzieciaczkow w ich torby to mi bardzo pomoze, jak odzyskam swoja mniejsza torbe i bede sie pakowac, bo powiem szczerze ze pakowalam wczoraj siebie, i czulam sie spanikowana, i jakas taka zakrecona, czy wzielam co trzeba
Stary 2015-01-17, 14:29   #2296
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zapalenie oskrzeli tzn.konkretnie u Darusia oczywiasxie jestem zla i smutno mi ale i tak sie ciesze ze nie pluc i ze poki co bez antybiotykow...w pon.kontrola i jak bedzie przechodzilo to antybiotykow nie bedzie w ogole...mam nadzieje ze sie tak uda.
Zdrówka dla synka

Cytat:
Czy pakujecie do torby swoich malenstw recznik i kocyk, czy w waszych szpitalach nie ma tego na listach, jestem ciekawa, bo poprosze dopiero w lutym o liste Moze jak macie chec, to napiszcie co innego pakujecie oprocz ubran dla dzieciaczkow w ich torby to mi bardzo pomoze, jak odzyskam swoja mniejsza torbe i bede sie pakowac, bo powiem szczerze ze pakowalam wczoraj siebie, i czulam sie spanikowana, i jakas taka zakrecona, czy wzielam co trzeba
Na stronie mojego szpitala jest:

1. Rzeczy dla mamy

2 koszule do porodu
2 koszulki do karmienia piersią, rozpinane z przodu
szlafrok
ciepłe skarpety
wsuwane kapcie
biustonosz do karmienia piersią
wkładki laktacyjne
rolkę papierowych ręczników
ręczniki: zwykły i kąpielowy
3 paczki podpasek higienicznych
kosmetyczka, przybory toaletowe
poduszka przydatna przy karmieniu piersią
ewentualnie „poduszka z dziurką” lub kółko ratunkowe do siadania po porodzie
kubek, sztućce

2. Rzeczy dla dziecka

3 cienkie bawełniane koszulki lub body
3 pajacyki lub śpioszki i kaftaniki
2 czapeczki bawełniane
2 pary rękawiczek
2 pary skarpetek
10 pieluszek tetrowych
pieluchy jednorazowe w zależności od potrzeb
1 opakowanie nawilżonych chusteczek
2 ręczniki do kąpieli
rożek lub kocyk
chusteczki nawilżające
krem pielęgnacyjny

Choć ja zamierzam wziąć rożek i jeden ręcznik kąpielowy dla małej. A co do kapci dla mnie to jak dziewczyny pisały gumowe klapki "antygwałty"
Stary 2015-01-17, 14:32   #2297
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kocyka nie zabieram, ale zabieram rożek. Oprócz tego:

- pampersy,
-pieluchy flanelowe + tetrowe
- pampersy
-chusteczki nawilżane
-krem do pupy
- ubranka (3 zestawy)

to chyba wszystko
Stary 2015-01-17, 14:33   #2298
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
kochana
Oni jedza jedzenie ktorego ja nie lubie ;p Wiekszosc dan jest nie przyprawionych, ziemniaki sa tylko dodatkiem i to rzadko mieso, bez przypraw i panierki ale moj TZ klnal na panierke jak bylismy w Polsce.... i je co ja mu gotuje hihihi, ale glownie to warzywa i miesko, albo makarony na rozne sposoby, I oni nie wiedza co to zupa, jakies przecierki tylko jak dla niemowlaka i salatke, lub surowke jedza na sucho, a dopiero po niej obiad a ja pierdz***le i jem razem ale niektore dania sa przepyszne musze przyznac, ale wiadomo jak w Polsce, co pyszniejsze to wiecej kosztuje
Lubie jak piszesz takie ciekawostki lubie to czytac, chlonna wiedzy jestem jak dziecko
wczoraj kupilam sobie adidasy, takie na wzor air maxow, stwierdzilam, ze beda idealne na dlugie wiosenne spcery z wozkiem, ktorych juz nie moge sie doczekac
adidasow to nie mialam od kilku dobrych lat, ciagle tylko trampki, botki, baletki jakies...
Stary 2015-01-17, 14:35   #2299
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
kochana
Polskie obiady sa najlepsze ale przy kp to ich jedzenie mi posluzy [COLOR="Silver"]
jedząc suchą sałate po porodzie to ty na wiór wyschniesz dlatego teraz rozkoszuj się polską kuchnią

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
z
właśnie ostatnio też o tym pomyślałam i zaczęłam znowu jeść słodycze najwyżej przytyję więcej, trudno, jak przyszło to i zejdzie a później będę żałować, że jak mogłam to nie jadłam
i smacznego ja właśnie dzisiaj planuje jakiś deserek, tak za mną bita śmietana z owocami chodzi, bo same owoce to tak słabo słodkie
Stary 2015-01-17, 14:39   #2300
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:

- pampersy,
- pampersy
-chusteczki nawilżane
-krem do pupy
- branka (3 zestawy)

to chyba wszystko
Moja lista wyglada identyko w sumie nawet rozka brac nie musze, bo w szpitalu daja takie wyciorane po setce dzieci :p ale to tylko 2 dni...nie znosze szpitali. Moja mama jest pielegniarka, duzo czasu spedzilam na szpitalnych korytarzach, a mimo wszystko jak mam tam lezec to az mnie trzesie brrr
Stary 2015-01-17, 14:41   #2301
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Lubie jak piszesz takie ciekawostki lubie to czytac, chlonna wiedzy jestem jak dziecko
wczoraj kupilam sobie adidasy, takie na wzor air maxow, stwierdzilam, ze beda idealne na dlugie wiosenne spcery z wozkiem, ktorych juz nie moge sie doczekac
adidasow to nie mialam od kilku dobrych lat, ciagle tylko trampki, botki, baletki jakies...
potwierdzam air maxy to najwygodniejsze buty na świecie! ja nie byłam do nich przekonana, ale od kiedy założyłam to polecam będę idealne na długie spacerki...ehh nie mogę się już doczekać
ale fajnie, że rodzimy w marcu, idealna pora

Cytat:
jedząc suchą sałate po porodzie to ty na wiór wyschniesz dlatego teraz rozkoszuj się polską kuchnią

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

i smacznego ja właśnie dzisiaj planuje jakiś deserek, tak za mną bita śmietana z owocami chodzi, bo same owoce to tak słabo słodkie
polecam jeszcze na to jakąś polewę, a co ja mam jeszcze ciasto z wczoraj, chociaż już niewiele zostało a do tego kupiłam sobie w biedronce kasztanki na wagę
Stary 2015-01-17, 14:43   #2302
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Zdrówka dla synka

Na stronie mojego szpitala jest:

1. Rzeczy dla mamy

2 koszule do porodu
2 koszulki do karmienia piersią, rozpinane z przodu
szlafrok
ciepłe skarpety
wsuwane kapcie
biustonosz do karmienia piersią
wkładki laktacyjne
rolkę papierowych ręczników
ręczniki: zwykły i kąpielowy
3 paczki podpasek higienicznych
kosmetyczka, przybory toaletowe
poduszka przydatna przy karmieniu piersią
ewentualnie „poduszka z dziurką” lub kółko ratunkowe do siadania po porodzie
kubek, sztućce

2. Rzeczy dla dziecka

3 cienkie bawełniane koszulki lub body
3 pajacyki lub śpioszki i kaftaniki
2 czapeczki bawełniane
2 pary rękawiczek
2 pary skarpetek
10 pieluszek tetrowych
pieluchy jednorazowe w zależności od potrzeb
1 opakowanie nawilżonych chusteczek
2 ręczniki do kąpieli
rożek lub kocyk
chusteczki nawilżające
krem pielęgnacyjny

Choć ja zamierzam wziąć rożek i jeden ręcznik kąpielowy dla małej. A co do kapci dla mnie to jak dziewczyny pisały gumowe klapki "antygwałty"
Cytat:

- pampersy,
- pampersy
-chusteczki nawilżane
-krem do pupy
- ubranka (3 zestawy)

to chyba wszystko
dziekuje to mi duzo pomoglo a powiedzcie mi bo ja blondynka 3 zestawy na dzien i 3 na noc czy jak to, bo kazda pisze trzy albo cztery, a co z noca

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

zebym miala polskie produkty ale ogorki kiszone mam hihi, wiec plan jest taki zeby zrobic sobie zupe ogorkowa jutro
Stary 2015-01-17, 14:43   #2303
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja lista wyglada identyko w sumie nawet rozka brac nie musze, bo w szpitalu daja takie wyciorane po setce dzieci :p ale to tylko 2 dni...nie znosze szpitali. Moja mama jest pielegniarka, duzo czasu spedzilam na szpitalnych korytarzach, a mimo wszystko jak mam tam lezec to az mnie trzesie brrr
ja nie wiem czy u mnie dają, a wolę wziąć, bo nie wiem czy będę umiała od początku dobrze małą złapać na ręcę do karmienia, a z rożkiem będę się czuła bezpieczniej

lekarka kazała mi więcej pić, więc TŻ średnio co 10 minut sprawdza ile wypiłam mój kochany tak się troszczy
a ja siku będę chyba co 15 minut teraz biegać
Stary 2015-01-17, 14:45   #2304
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
potwierdzam air maxy to najwygodniejsze buty na świecie! ja nie byłam do nich przekonana, ale od kiedy założyłam to polecam będę idealne na długie spacerki...ehh nie mogę się już doczekać
ale fajnie, że rodzimy w marcu, idealna pora

polecam jeszcze na to jakąś polewę, a co ja mam jeszcze ciasto z wczoraj, chociaż już niewiele zostało a do tego kupiłam sobie w biedronce kasztanki na wagę
oo tak marzec to idealna pora na rodzenie, nie tylko że spacerki a i akurat jak będziemy wprowadzać produkty do dietki dla dzidziusiów to będzie ten okres, że młoda marcheweczka z ogródeczka, ziemniaczek, dynia itp itd, co jak co ale nasze TŻy to się potrafiły' wstrzelić' w moment

polewa mówisz? hmmm kuszące jak ciasta mało to zapraszam u mnie w szafeczce zapasik, ptasie mleczko, czekoladki, merci, coś podać?

coo do napojów to ja sptarsznie duużo wciągam, ze 3 butelki wody takiej 1,5l plus inne napoje typu herbatka, kawusia ale coś za coś, w nocy to ciągłe kursowanie, nie wspomne że tylko zejde na dój (3piętro) a na dole już się siku chce i dylemat czy wstrzymać czy się męczyć na schodach, a teraz wyjątkowo się na nich męczę

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-17 o 14:48
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:48   #2305
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To zapraszam pomieszkac u mnie Ja to lubie, jak tu wino pija do kazdego obiadu i do deseru inne, jeszcze kilka miesiecy i bede mogla sie napic
za zakup adidaskow tez musze kupic nowe, ale zadne mi sie nie podobaja juz od ponad pol roku, serio hahahahahahaha

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
u nas nie wiedza co to rozki wiem z forum ze obowiazkowo musze wziasc spiworek maly dla synka do spania, tyle wiem
Stary 2015-01-17, 14:51   #2306
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
To zapraszam pomieszkac u mnie Ja to lubie, jak tu wino pija do kazdego obiadu i do deseru inne, jeszcze kilka miesiecy i bede mogla sie napic
za zakup adidaskow tez musze kupic nowe, ale zadne mi sie nie podobaja juz od ponad pol roku, serio hahahahahahaha

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

u nas nie wiedza co to rozki wiem z forum ze obowiazkowo musze wziasc spiworek maly dla synka do spania, tyle wiem
wino i aż ślinka cieknie, a tu jeszcze z rok trzeba na bezalkoholowo
moja Olcia tak się rozpycha że aż "guzy" mam na brzuchu albo stópki albo kolanka, i pupcie właśnie głaskałam

jakieś długie te listy, ja nie wiem w co ja się zapakuje
Stary 2015-01-17, 14:53   #2307
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
moja Olcia tak się rozpycha że aż "guzy" mam na brzuchu albo stópki albo kolanka, i pupcie właśnie głaskałam

ja pakuje w mala torbe, mam nadzieje ze sie zmieszcze moj synek jak sie rozpycha, to czasami moj brzuch w okolicach pepka, robi sie taki smieszny stozkowy
winko tesknieeeeeeeeeeee za tobaaaaaaa
Stary 2015-01-17, 14:53   #2308
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie też co chwilę jakiś "obc"y na brzuchu myślałam, że z prawej strony ma pupkę, a dzisiaj się okazało, że to rączki także chyba jakaś mała bokserka rośnie
Stary 2015-01-17, 14:55   #2309
ojustyna
Zadomowienie

mamusie mam pytanie, czy decydujecie się na te smoczki które są jak nasze cycuchy? co wymagają ssania tak jak przy kp? ja się zastanawiam, narazie patrzyłam na medela calm, bo pod butelke i laktator, ale czytam opinie i są baaardzo podzielone, a boje się że jak zwykłą raz czy dwa dam to już do cycki mojej Bubci nie namówię, bo się rozleniwi
może któraś stosowała? albo ktoś z bliskiego otoczenia coś mówił na ten temat?
Stary 2015-01-17, 14:59   #2310
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje to mi duzo pomoglo a powiedzcie mi bo ja blondynka 3 zestawy na dzien i 3 na noc czy jak to, bo kazda pisze trzy albo cztery, a co z noca [COLOR="Silver"]
Hmmm ja powiem szczerze chyba większa blondynka jestem, bo nawet nie pomyślałam, żeby na noc i na dzień osobno Ja biorę tylko 2 lub 3 pajace, 3 body, 2 kaftaniki i 1 półśpiochy. I kombinezonik polarowy na wyjście.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
mamusie mam pytanie, czy decydujecie się na te smoczki które są jak nasze cycuchy? co wymagają ssania tak jak przy kp? ja się zastanawiam, narazie patrzyłam na medela calm, bo pod butelke i laktator, ale czytam opinie i są baaardzo podzielone, a boje się że jak zwykłą raz czy dwa dam to już do cycki mojej Bubci nie namówię, bo się rozleniwi
może któraś stosowała? albo ktoś z bliskiego otoczenia coś mówił na ten temat?
Ja kupiłam takie:

http://allegro.pl/butelka-lovi-aktyw...908771813.html

Polecane przez koleżanki. A czy dobre to wyjdzie w praniu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości