|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
ja tez uwielbiam ten film na FW dalam mu 10/10
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Konto usunięte
|
"Amelia" ooo tak, tez uwielbiam ten film
)
|
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
Paula007 napisała:
Fabuła, owszem, jest prosta, ale kto powiedział, że prostota jest zła? W tym właśnie siła! Prosta historia, a można się z niej wiele nauczyć. Poczynając od historii zjednoczenia Niemiec do życia, zycia po prostu. Nie czepiajmy się ilości gwiazdek -można się pomylić. Historię zjednoczenia Niemiec znam z wiadomości telewizyjnych, tudzież prasy z tamtego czasu, więc film mnie niczego nie uczy. Trwam przy swoim zdaniu, że film jest płytki. Ojciec wyjeżdża na Zachód w porozumieniu z żoną, która z dziećmi ma dołączyć do niego. Jak sama mówi, tchórzy i nagle zostaje komunistką , która w tym duchu wychowuje dzieci(dopiero zjednoczenie otwiera im oczy na świat). Oczywiście moja wypowiedź jest fragmentaryczna, bo nie bedę tu pisała wypracowania na temat filmu. |
|
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;4966890]"Amelia" ooo tak, tez uwielbiam ten film
)[/quote]Lubię filmy, w których są dobrze filmowane detale - autentyczne miejsca w Paryżu(ta karuzela, którą potrafię umiejscowić), wnętrza mieszkań, kawiarni. Sama Audrey Tautou, współczesna wersja krzyżówki Audrey Hepburn i Gulietty Masiny, doskonała. Film do oglądania wieczorem przy lampce wina8/10 |
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Och, napisałem przecież z przymrużeniem oka.
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to de gustibus non est disputandum, więc
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
teksańska masakra piła mechaniczna-przerażające!! w skali ambitności 7/10, w skali strachu 10/10
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
też już któryś raz z rzędu "Amelia" i ponownie "Good bye Lenin " ... oba bardzo lubie
Amelie za to że jest tak optymistyczna i poprawia mi nastrój a GBL bo mądry tu w opini zgadzam się z Paulą007 więc nie będe strzępić palców A jutro kolejan część Ojca Chrzestnego mmmm już nie mogę się doczekać .
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dirty Dancing 2 - Havana Nights . Po raz kolejny porwał mnie muzyką i klimatem. Choć historyjka nie porwała, ale może źle opowiedziana. 8/10
I po raz setny trylogia Tolkiena, dla mnie fascynatki jego twórczości, opinia bezkrytyczna 10/10Ghost Rider . Po filmie z Nicolasem Cage spodziewałam się więcej. Cage jak zawsze uroczy, ale fabuła taka sobie, za dużo romansidła, a za mało mrocznego wątku. 6/10 |
|
|
|
#3219 |
|
Konto usunięte
|
The notebook. po raz pierwszy i na pewno nie ostatni! przepiękny obraz.
10/10 |
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Podwójny portret
8/10 więcej w wątku o polskim kinie
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj oglądałam Transformerów, fajne pamiętacie te zabawki? Super były
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Taa - ja nawet anime pamietam
(z obrzydliwym amerykanskim dubbingiem ![]() Wczoraj Clekrs 2 - polecam Przezabawny film Nat
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ost. obejrzalam Babel...dalam mu 8/10 (tylko dlatego ze bardzo lubie tworce)
jezeli ktos nie ogladal pozostalych filmow A.G Inarritu ten film moze wydawac mu sie rewelacyjny...ale dla mnie taki nie jest. odkad Alejandro sie skomercjalizowal,i zaczal babrac sie w Hollywood,jego filmy nie maja duszy...jego dusza zostala w Meksyku...a tam powstalo Amores Perros....
|
|
|
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
a ja obejrzalam ostatnio PREMONITION - polecam!
i MOJE ZYCIE BEZEMNIE troszke smutne ale daje duzo do myslenia |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Meri99 - Babel jest strasznie podobne do Crash (Miasto gniewu) - mnie tez nie podpasowal za bardzo wlasnie przez to podobienstwo.
Kto widzial Zycie ukryte w slowach z Timem Robbinsem? Zastanawiam sie czy warto Nat
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
"Niczego nie żałuje"
Film opowiadający historię Edith Piaf, od dzieciństwa, młodości po ostatnie godziny życia.Świetny film, świetna muzyka i zdjęcia.Młodość Edith z pewnością nie była usłana różami co owocuje zachowaniem w przyszłości.Niesamowity talent, miłość, następnie uzależnienie, które doprowadziło ją do kompletnego załamania psychicznego i wycieńczenia organizmu, a tym sammym do śmierci. Moim zdaniem aktorka grająca główną rolę (Marion Cotillard ) bardzo dobrze sobie poradziła.Nie mam zastrzeżeń, poza tym jak już kiedyś pisałam mam słabość do francuskich produkcji. Ostatnia piosenka będąca w zasadzie zwieńczeniem jej życia ("Non , Je ne regrette nen") wbija w fotel.Na pewno jeszcze wrócę do tego filmu. 10/10
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Musze obejrzec ten o Edith Piaf, uwielbialam jej sluchac jako dziecko
![]() Ja przedwczoraj ogladalam Transformers bardzo mi sie podobal, sama sie zdziwilam, jak bardzo. Taka bajka, ale fajne efekty i chlopak bardzo fajnie gral, moim zdaniem. |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Spice z czystym sumieniem gorąco polecam
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będzie Ojciec chrzestny 3- idę oglądać. Widziałam go tylko raz, w kinie- kiedy to było
, ja stara...
|
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Kota - zazdroszczę, tego, ze w kinie. Ja chyba muszę się zmusić do obejrzenia całej trylogii... Nie chcę zaczynać od trójki.
Ostatnio: "A walk to remember" - nie rozumiem entuzjastycznych recenzji wizażanek. Wiele razy pojawiał się też w TOP Ten. Jak dla mnie przeciętniak. 5/10 "Oldboy" - jestem na tak, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Właściwie nie umiem określić czego, bo nikt mi fabuły zdradzić nie chciał. 8,5/10"Skok przez płot" - właściwie bajek nie oceniam. Napiszę może tylko, że do "Epoki" jej daleko... Przed chwilą "Stealth" czy coś takiego. Amerykańskie sf. Nie przemawia do mnie za grosz. Gdyby nie rzeczowy komentarz mojego TŻ na tematy związane z lotnictwem i uzbrojeniem to po 20 minutach bym wyłączyła. Chyba już bym wolała drugi raz "Szkołę uczuć" obejrzeć. |
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie nie zaczynaj od trójki- jest jednak najgorsza, choć to dobry film, ale w porównaniu ze świetnymi poprzednikami... nie nie ma porównania.Strasznie ganiona była Sofia Coppola- w roli córki Mikiego, a mi się nawet podobała- przynajmiej nie sztandarowo piękna. A co to film- A walk to remember? Nie za bardzo kojarzę, polski tytuł jaki? Ee, sprawdziłam już- to ta Szkoła uczuć. |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie dokończyłam oglądać "Dlaczego nie" koniec mi się w ogóle nie podobał a reszta jak w innych tego typu filmach
oraz "Wzgórza mają oczy 2" OMG no może lepsze niż jedynka, ale w ogóle nie straszne zastanawiam sie czy to się wydarzyło naprawdę (może głupia jestem ) bo taki koniec był jakby na to wskazywał 5/10
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
"Testosteron" - "meska" prawda o kobietach, ale z racji tego, ze tak szybko sie nie obrazam, to film mi sie podobal
Plakac ze smiechu nie plakalam. 7/10"Pracownik miesiaca" - kolejna banalna komedyjka z happy end'em. Przewidywalny, poraz kolejny wykorzystywanie tych samych motywow (oszustwo nie poplaca, dobro wygrywa, itp) nuda. 1/10 choc nie wiem za co |
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I również nie rozumiem tych zachwytów...DO tego ta przesłodzona do granic Mandy Moor- ciarki przechodzą...
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo dobry film i zgadzam się z Tobą Kota trójka jest najgorsza z tych trzech. Wczoraj tak pomyślałam jak oglądałam. A Sofia aktorstwo średnie ale mi bardzo pasowała do tej roli ... No i doczekałam "Wszyscy albo nikt" pomimo że był o 2 w nocy to nie przysypiałam na nim. Podobał mi się
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Szkoła uczyć" właśnie. Jak oglądam takie bajki to mi słabo. Za dużo lukru po prostu, a tego to ja nie lubię. Ja mam chyba pecha... Dobre filmy w TV puszczają rzadko, a jak już puszczą to albo mnie nie ma w domu, albo mi się dekoder psuje Może uda mi się "Ojca" dostać z jakąś gazetą albo w wypożyczalni. ![]() Idę sobie Borewicza z tej rozpaczy pooglądać
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=anka_bzzz;4981822
Idę sobie Borewicza z tej rozpaczy pooglądać [/quote]A który odcinek? |
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
ten o mordercy nocą ?
mój jeden doktor na uczelni bardzo mi przypomina Borewicza
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno byłam na "Harrym Potterze i Zakonie Feniksa" w kinie i bardzo mi się podobało, choć niestety przyznam, że (jak zawsze
) w porównaniu do książki nie ma szans, choćby ze względu na to, że film był taki hmm.... płytki. Ale nie mówię, że zły. Mnie się podobał.Wczoraj na dvd za to oglądałam "Sin City", niezwykle pokręcony, brutalny, może lekko głupawy film, ale mnie się bardzo podobał
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Właśśśśśśśśśśśnie...
Słuchajcie, wiem, że jest wątek, w którym dziewczyny piszą o dodatkach do gazet, ale czy nie mogłybyśmy tu czasem napomknąć gdyby się coś ciekawego z jakąś gazetką pojawiło (w sensie filmu oczywiście)? Tak P.S-ie dosłownie. Co Wy na to? Np. ja nie kupuję Wyborczej, a na ich stronie wogóle przestali informować co się ukarze w kolejny piątek w kolekcji...
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

na FW dalam mu 10/10

(z obrzydliwym amerykanskim dubbingiem
polecam 

, ja stara...
. Nie nie zaczynaj od trójki- jest jednak najgorsza, choć to dobry film, ale w porównaniu ze świetnymi poprzednikami... nie nie ma porównania.
no może lepsze niż jedynka, ale w ogóle nie straszne
I również nie rozumiem tych zachwytów...DO tego ta przesłodzona do granic Mandy Moor- ciarki przechodzą...