|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
|
|
#4172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ostatnio libido mega wysokie.... no oprzeć się tżowi nie mogę i tylko czekam aż wróci z pracy ![]() a jak wróci to szalejemy ale wtedy już stopujemy, bo włącza nam się myślenie że co za duzo to niezdrowo i że mozemy tym zaszkodzić dzidzi.. no ale chyba nie... ![]() Cytat:
za podejście ![]() działajcie, działajcie co by szybko Dzidzia się pojawiła
|
|
|
#4174 |
|
Konto usunięte
|
U mnie smaki wróciły prawie do normy, po fazie na biały chleb ze smalcem i pasztetem staram się zdrowo odżywiać, chociaż często mam ochotę na cytrusy i dzisiaj się przebudziłam o 4.30 ze straszną zachcianką na kanapkę z ogórkiem kiszonym i sokiem wyciskanym z pomarańczy. Pózniej wróciłam spać
![]() Jeśli chodzi o przytulanki to u mnie też posucha, jakoś się boję bo na początku plamiłam a że Tż jest bardzo wyrozumiały to nie jest zle ![]() Sny mam również, codziennie w nocy po kilka, dużo rzeczy mi się śni z dzieciństwa i z rodzinnych stron, sporo pamiętam po przebudzeniu. W kwestii opieki Tż nad dzidziusiem to się nie martwię, wiem, że nie będzie się bał i że będzie chętnie pomagał, zresztą jesteśmy umówieni, że to on będzie kąpał dziecko. To raczej ja jestem panikara i myślę, że to on będzie bardziej śmiały jeśli chodzi o pierwsze kontakty z dzieckiem. Wczoraj poszłam do fryzjera bo jestem już w 4 miesiącu i miałam mega odrosty. Do tej pory byłam brunetką a teraz jestem ruda Tż na mnie mówi "lisek-chytrusek" ![]() Aha i zapisałam się do szkoły rodzenia przy szpitalu, zajęcia mam od 4 maja. |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni tez nie bylam 4 miesiace, musze sie umowic na farbowanko, ja na ciemny braz farbuje teraz bez zmian bedzie.
A co do kapieli dzidzi u mnie tez jestramy umowieni ze M bedzie kapal
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie bede chodzic do szkoly rodzenia.. mam nadzieje ze mnie w szpitalu przy porodzie nie opieprza xd
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo mi przykro
W końcu weekend W środe byłam na kolejnej wizyce wszystko jest dobrze , brzuszek rośnie przez miesiąc przybyło 4cm na plusie .---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
znowu takie smutne wieści
a mi padl wyświetlacz w tel i teraz musze na tablecie pisać a maly jak widzi to zaraz chce go zabrać wczoraj bylam u poloznej i wszystko ok posluchalam serduszka itd. mowila ze to co czuje to sa słabiutkie ruchy dzidzi i stwierdzila ze kopniaki mogę poczuc już w 16-17tyg wiec czekam na te mocne kopniaki![]()
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
Podpowiedzcie, w jakich sieciówkach znajdę ciuchy ciążowe? Na pewno w HM, CA, czy gdzieś jeszcze? Chcę się wybrać bo w końcu wyprzedaże się skończą .. a mi ten brzuch już przeszkadza i rośnie jak na drożdżach, wolę się zabezpieczyć chociaż z 1 spodnie czy spódnicę dokupić i może jakąś kurtkę (płaszcz już mi się rozłazi na brzuchu ..)
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale fajne spodnie tam sa i wygodnie sie w nich chodzi
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Ide dzis do mamy na obiad beda golabki ale mam smaka mniaaaaam
, ostatnio mam smaka typowo na takie typowe zwykle obiady
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
mniam ja dzis tez ze swoim jade do mnie do domu bo mamcia urodziny miala wiec i bedzie dobre jedzonko na pewno:P a wracmy jutro a w poniedzialek juz wizyta ktorej sie nie moge doczekac
![]() kto by pomyslal ze bede latac z taka radoscia do ginekologa xD |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam od samego początku takie libido, że hej! W pierwszej ciąży było to samo. Ciągle myślę o jednym
A mąż czasem biedaczek wykończony już Ja ciążowe spodnie kupiłam na wyprzedaży na asos.com. Dwie pary i dwie koszulki takie dłuższe. A tak to noszę sukienki częściej, bo pod wieczór naprawdę mi wyskakuje brzuchol. |
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to większość snów to tak absurdalne są, że aż wstyd opowiadać ![]() Cytat:
![]() Jutro zaczynam 18tydz i zaczęło się konkretne tycie chyba ![]() Od 5 dni przybieram codziennie 0,2kg, także 5 dni -1kg na + Martwi mnie, że trochę za szybkie tempo bo powinno się ok 0,5kg/tydz
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
U nas posłucha.
Mąż martwi się, że zabawy zaszkodzą dziecku i wcale nie chce.
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w sumie do porodu i końca połogu jeszcze sporo czasu a przypuszczam, że większy brzuch a co za tym idzie dziecko będzie potęgowało ten niepokój
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w Tesco są działy ciążowe? Tam chyba też wyprzedają ciuchy ..
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
ja w II trymestrze jestem totalnie inna niż w I. Teraz bym tylko spała...o 20 idę spać, w dzień też bym chętnie pospała ale niestety obowiązki
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
heja! U was też taka ładna wiosna? W końcu mogę z synem na długaśne spacery wychodzić, a nie zwiewać przed wichurą i deszczem.
Dzisiaj miałam sny na jawie Mały usnął a mnie pogrążyły myśli co bym zrobiła jak bym wygrała 50ml w totka. Potem humor mi się popsuł A wy gracie w totka? Ja nie, ale o wygranej rozmyślam ;DOstatnio wróciła mi chęć do gotowania, wczoraj o 22 piekłam taki zakręcony chleb z makiem, niebo w gębie. Choć były postanowienia, że zjemy dopiero na śniadanie to na rano została tylko połowa :P Skusił mnie jeszcze gorący kubek, widziałam u brata żurek, tego bym nie piła ale potem zaproponował mi serową z grzankami i aż mi się uszy trzęsły. A tak to jestem przeciwniczką takiej chemii. Mężowi się nie przyznałam XD
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wczoraj tak bardzo gazowanego chcialo - mirinde kupilismy pychaaaaaaa
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wszędzie trąbią o tym, że libido w 2 trymestrze wzrasta, u mnie było odwrotnie w pierwszym nie narzekałam, natomiast w drugim nie mam w ogóle chęci na jakiekolwiek przytulanki, a jak czasem do czegoś dojdzie to i tak nie jest tak jak kiedyś
![]() U mnie też jest tak jakoś bardziej wiosennie, aż chce się wyjść na spacer ![]() W totka nie gram, za to wysyłam smsy do radia np: rmf ale to tej pory bezskutecznie
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj minęły 2 tygodnie bez zwymiotowania. Upiekłam miskę pysznych rogalików, ogarnęłam stertę prasowania, a dziś... zwymiotowałam całe śniadanie i leżę cały dzień na boku. Na obiad wcisnęłam trochę puree i połowę kotleta z piersi kurczaka... i znowu mnie bierze. Nie mam pojęcia dlaczego to wróciło, przecież teraz beta powinna już stopniowo spadać, a co za tym idzie powinnam czuć się coraz lepiej
ehh... mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie znalazłam na nie złotego środka ![]() ciezka_sytuacja czasem to co w książkach nie sprawdza się ale może akurat u Ciebie w III powróci
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka i Ciebie ktory tydzien i ktory dzien?
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwile z telefonu,zeby sie podzielic radoscia... bylam dzis na usg i pobraniu krwi do pappa. Doktor powiedzial,ze jest cuuuudownie- torbiel zniknela,serduszko bije miarowo,przeziernosc 1,5,wszystkie organy w porzadku... moj miesniak nie rosnie... odstawiamy powoli duphaston i wracamy do zywych.
A tak poza tym,to Hania mi od piatkowej nocy goraczkuje,ale innych objawow brak. Mamy gosci caly weekend wiec tylko was podczytuje z telefonu |
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam 18 tydzień czyli 5 miesiąc
gkatarzynka super, że same pozytywne informacje
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, u mnie dzis poczatek 16t
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Leci niesamowicie
Ale lepiej by brzmiało 38
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

gorzej z libido i checiami w pierwszym trymestrze i samopoczuciem i oslabieniem ale mija szybko potem mozna szalec bo po porodzie znowu krotki celibat

za podejście 
chyba mam braki, bo odkąd test zrobiłam to go odstawiłam... za bardzo się boję o Maleństwo, za długo na nie czekałam, no a niestety już plamiłam i brałam luteinę na podtrzymanie. Jak mu lekarz pozwoli wejść ze mną na usg we wtorek to żeby mu do głowy nie przyszło się go pytać, czy już możemy 

wczoraj bylam u poloznej i wszystko ok posluchalam serduszka itd. mowila ze to co czuje to sa słabiutkie ruchy dzidzi i stwierdzila ze kopniaki mogę poczuc już w 16-17tyg wiec czekam na te mocne kopniaki