Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 17:42   #2371
anyolek
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Nusiekowa, trzymaj się tam
Ale żeby w szpitalu pasztet ciężarnej dawali??
Stary 2015-01-17, 17:43   #2372
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
z ciekawostek szpitalnych : O 16.30 przynieśli juz kolacjetrzy kromki chleba maslo i pasztet
No to ja miałabym na kolacje chleb z masłem Jesteś w tym szpitalu, w którym chcesz rodzić?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:43   #2373
Alunia79
Wtajemniczenie

Smv miałam zapytać, myślałaś o TENS-ie na ten Twoj bolący kręgosłup?
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:44   #2374
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
z ciekawostek szpitalnych : O 16.30 przynieśli juz kolacjetrzy kromki chleba maslo i pasztet
O matko. To ja chyba w szpitalu padnę z głodu, bo ja na dodatek nie jem mięsa... Chyba do torny trzeba jeszcze prowiant pakować

A jak się czujesz?
Stary 2015-01-17, 17:46   #2375
smv
Zakorzenienie

Co do KP dziś rozmawiałam ze szwagrem i mówił ze o północy musiał szukać mleka i butelek bo mama mimo że miała pokarm nie wykarmiala małego i trzeba było dokarmiać

Ha to nie Wiem ale w szpitalach te godziny posiłków są z kosmosu. U mnie śniadanie o 9,o 12.30 obiad i juz o 16 kolacja.. Porażka

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-17 o 17:47
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:49   #2376
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Mój mąż skończył dziś tapetować pokój dziewczynek ale jeszcze tyle przed nami kaski brak a i miejsca też brak więc wymyśliliśmy, że z wnęk drzwiowych, które łączą pokoje, a które i tak zasłanialiśmy maskownicami, zrobimy regał i szafę, bo ta jedna jest z drzwiami. I tak zrobił. Kupiliśmy w castoramie końcówki płyt po 3 zł za szt. i są półki teraz będzie gdzie wszystko pomieścić

Wymyślił jeszcze półeczki dla kotów na przedpokoju, żeby mogły sobie chodzić no i mam cały przedpokój w półeczkach kocich.
pochwal się i wklejaj zdjęcia!
a pomysł na wnęki super! ile rzeczy dodatkowych się zmieści

Cytat:
hehe no w szpitalu to norma, trzeba mieć swój prowiant żeby nie umrzeć z głodu

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No cena jest fajna, a że zamawiałam przez allegro to wzięłam więcej, żeby za wysyłkę nie płacić 50 zł wywalić w błoto to już trochę szkoda...

Dobrze wiedzieć, bo naprawdę nie miałam pojęcia jak to jest. Dzięki

Mnie jeszcze trochę brakuje, ale zdałam sobie sprawę, że większość sklepów w moim mieście już znam... Może jutro wybiorę się do większej galerii do nowych sklepów. Może "zwiedzę" Smyka i 5 10 15.

Mnie się zdaje, że starczy. Ja kupiłam właśnie jedną małą "Newborn" do szpitala, bo u nas niestety nie dają. Jak zbraknie to ktoś nam dowiezie.

A tak a propo's pieluch to jakie kupujecie? Ja kupiłam na razie małą paczkę Babydream i zamierzam popróbować jak się sprawią.
ja chcę do szpitala pampersy newborn białe, a później będę też dady na pewno próbować, bo tańsze i mam biedronkę pod domem
ale jeszcze nie kupiłam żadnych
Stary 2015-01-17, 17:53   #2377
ojustyna
Zadomowienie

i dlatego ludzie chudną w szitalach ^^

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Co do KP dziś rozmawiałam ze szwagrem i mówił ze o północy musiał szukać mleka i butelek bo mama mimo że miała pokarm nie wykarmiala małego i trzeba było dokarmiać
w SR położna mówiła żeby się zaopatrzyć przynajmniej w kilka saszetek mleka, takie ala jednorazówki, tylko zapomniałam gdzie je kupić żeby właśnie o północy w razie czego nie latać
Stary 2015-01-17, 17:53   #2378
smv
Zakorzenienie

E tam ja przytylam bo jadłam jak szalona hehe ake nie szpitalne a swoje co mi przynosił mąż i rodzice
Stary 2015-01-17, 17:59   #2379
Alunia79
Wtajemniczenie

AaKarolina, nie ma czego focić na razie. Jedyne co to tapety

Justyna, w aptekach sprzedają w buteleczkach gotowe mleko. Nie trzeba rozrabiać i trzyma się w temp.pokojowej. też zamierzam się zaopatrzyć.
Stary 2015-01-17, 18:00   #2380
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Ha to nie Wiem ale w szpitalach te godziny posiłków są z kosmosu. U mnie śniadanie o 9,o 12.30 obiad i juz o 16 kolacja.. Porażka
dlatego jedną w razie czego mam zresztą tesco 24/h też blisko

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
i dlatego ludzie chudną w szitalach ^^

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

w SR położna mówiła żeby się zaopatrzyć przynajmniej w kilka saszetek mleka, takie ala jednorazówki, tylko zapomniałam gdzie je kupić żeby właśnie o północy w razie czego nie latać
takie saszetki mleka są w rossmanie na pewno.
jak deserek?

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

Justyna, w aptekach sprzedają w buteleczkach gotowe mleko. Nie trzeba rozrabiać i trzyma się w temp.pokojowej. też zamierzam się zaopatrzyć.
dawaj tapety, lubię oglądać
Stary 2015-01-17, 18:03   #2381
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, to też się zaopatrzę
Stary 2015-01-17, 18:04   #2382
emily863
Zadomowienie

Cytat:
A tak a propo's pieluch to jakie kupujecie? Ja kupiłam na razie małą paczkę Babydream i zamierzam popróbować jak się sprawią.
Ja kupiłam paczkę 43 szt. zielonych Pampersów. Tak się w ogóle zastawiam czym się różnią białe od zielonych? Na rozmiar 2 mam już kupione Dada i mam zamiar próbować te i inne tańsze marki (Vibelle z Aldi, Life z Superpharm, jakieś Bambino widzę w sklepach). Jak się jakieś małe opakowanie nie sprawdzi to będziemy szukać dalej, bo dla jednego dziecka Pampers będzie najlepszą, a dla innego może się okazać najsłabszą pieluchą, więc metodą prób i błędów każda z nas będzie musiała znaleźć swoje. Tak w ogóle nawet w opiniach na wizażu widziałam, że nigdy cała marka nie jest jednakowo super. Np. Dada w rozmiarze 2 ma bardzo dobre opinie, a już 3 niższe (choć dalej niezłe).
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 18:04   #2383
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
jak deserek? [COLOR="Silver"]
o właśnie w rossmannie, o tych gotowych w butelkach pierwsze słysze Alunia cuda wianki, ale chyba wole suchy proszek, mam wrażenie że takie to na pewno dłużej posoti
deserek kooozacki, tylko teraz pękam w szwach , aż się musiałam oliwką wysmarować bo brzuch zaraz chyba eksploduuuje

co do pampersów to mamy tą małą paczuszke tych najmniejszych pampers jasnych

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-17 o 18:06
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 18:09   #2384
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam paczkę 43 szt. zielonych Pampersów. Tak się w ogóle zastawiam czym się różnią białe od zielonych? Na rozmiar 2 mam już kupione Dada i mam zamiar próbować te i inne tańsze marki (Vibelle z Aldi, Life z Superpharm, jakieś Bambino widzę w sklepach). Jak się jakieś małe opakowanie nie sprawdzi to będziemy szukać dalej, bo dla jednego dziecka Pampers będzie najlepszą, a dla innego może się okazać najsłabszą pieluchą, więc metodą prób i błędów każda z nas będzie musiała znaleźć swoje. Tak w ogóle nawet w opiniach na wizażu widziałam, że nigdy cała marka nie jest jednakowo super. Np. Dada w rozmiarze 2 ma bardzo dobre opinie, a już 3 niższe (choć dalej niezłe).
nie wiem czym się różnią, ale gdzieś wyczytałam, że białe lepsze więc takie kupię a później też będę próbować różnych, jakby dady okazały się ok dla małej byłoby super

Cytat:
o właśnie w rossmannie, o tych gotowych w butelkach pierwsze słysze Alunia cuda wianki, ale chyba wole suchy proszek, mam wrażenie że takie to na pewno dłużej posoti
deserek kooozacki, tylko teraz pękam w szwach , aż się musiałam oliwką wysmarować bo brzuch zaraz chyba eksploduuuje

co do pampersów to mamy tą małą paczuszke tych najmniejszych pampers jasnych
miałam to samo po obiedzie a jeszcze ciacho czeka i mnie wzywa z lodówki
Stary 2015-01-17, 18:12   #2385
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
miałam to samo po obiedzie a jeszcze ciacho czeka i mnie wzywa z lodówki
wiem o czym mówisz, do mnie czekolada mówi i się uśmiecha, taka zdradziecka
Stary 2015-01-17, 18:18   #2386
Alunia79
Wtajemniczenie

Justyna takie w buteleczkach miała moja siorka 2 lata temu, to chyba bebiko było.

Ja mam pampersy 0 do szpitala i jedną paczkę pampersów 1 też białe. Później też mam zamiar eksperymentować.
Stary 2015-01-17, 18:21   #2387
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Ostatnio się wgłębiłam w temat kp i to wielki obowiązek. Zastanawiam się jak go ułatwić, bo nie podoba mi się opcja zapisywania w zeszyciku godzin karmienia. Widziałyście takie specjalne opaski? Korzystała któraś z Was? Wydaje się wygodne, ale może to tylko zbędny bajer?
http://www.opaskidlamam.pl/

Chciałabym utrzymać kp przez pół roku. Butelki nie kupiłam żadnej ale dostałam na warsztatach 1 na pierwsze miesiące życia i 2 na kolejne. Nie zamierzam dokupować. Jak okażą się niezbędne, to kupię więcej by nie latać non stop do zlewu:P

Szwagier przetestował- córkę dość szybko zaczął kąpać normalnie w prysznicu, bez wanienki. Nie ma wysokiego brodzika, ale mała mogła usiąść. Na początku często korzystali z takiego jakby krzesełka. Zamierzamy zrobić tak samo
o taki: http://img.bazarek.pl/39572/6090/198...14544e2b88.jpg

no ja tez uwazam ze kp to obowiazek i dodmuwazam ze jest trudniej. Sama karmilam tak 8 mies.i np.musialam sie doztosowac pod kazdym wzgledem do synka...a jak ktos ma butle to zaden problem- wyciaga w kazdym momencie i karmi

Cytat:
dziewczyny zostawili mnie na oddziale. Porobili badania i teraz tylko czekanie zostało myślałam ze na ip mi krew pobiorą , sprawdza wyniki i tyle. A oni na izbie juz mi mówią że zostaje. Oczywiście bez torby jestem.dostałam sexi białą koszulę i leze dzieki za kciuki dziewczyny

oj to kciuki

Cytat:

Nie slyszalam o takich. Fajnie to brzmi...jedyny problem jaki widze to tako czy na pewno mozna wszedzie dostac. My obecnie uzywamy bebiko i ma ta zalete ze jest praktycznie wszedzie, kazdy market etc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 18:33   #2388
Alunia79
Wtajemniczenie

Magiusa nhe wiem czy wszędzie. Wiem, że szwagier kupował w szpitalnej aptece. Ale na dłuższą metę to się nie opłaca,bo to drogo wychodzi.

3 lutowa mama urodziła skończony 36 tc. Zaczynam poważnie trząś portami. Ogarni mnie lęk przed bólem
Stary 2015-01-17, 18:36   #2389
Alunia79
Wtajemniczenie

Jedna z tapet a za tymi drzwiami właśnie jest szafa. Więcej dopiero jak będzie posprzątane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01421.jpg (89,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-01-17, 18:48   #2390
tout-petit-fille
Zadomowienie

i jestem

Coraz gorzej ze mną- wyprałam zasłony, powiesiłam z powrotem i musiałam sobie pospać

Teraz robiłam obiad i w międzyczasie docinałam i montowałam takerem profile do półek, które robimy z TŻ w łazience jako zabudowa słupa i rur.
U mnie wieczny plac budowy

Teraz czekam, aż TŻ skończy ostatnie na dziś ruchy wiertarą i siadamy do obiado-kolacji.

Cytat:
Czyste szaleństwo! Żenada w tych szpitalnych menu. Na 100% zrobię sobie wcześniej coś do jedzenia, żeby TŻ w domu tylko odgrzewał i przywoził mi do szpitala. Na ichnym jedzeniu nie przeżyję na pewno, a mleko nie będzie miało z czego się tworzyć

Cytat:
O matko. To ja chyba w szpitalu padnę z głodu, bo ja na dodatek nie jem mięsa... Chyba do torny trzeba jeszcze prowiant pakować

A jak się czujesz?
Jeśli nie jesz mięsa,to zdecydowanie pomyśl o jakimś jedzonku. Wiesz.. tam raczej nie powybrzydzamy

Cytat:
Mój mąż skończył dziś tapetować pokój dziewczynek ale jeszcze tyle przed nami kaski brak a i miejsca też brak więc wymyśliliśmy, że z wnęk drzwiowych, które łączą pokoje, a które i tak zasłanialiśmy maskownicami, zrobimy regał i szafę, bo ta jedna jest z drzwiami. I tak zrobił. Kupiliśmy w castoramie końcówki płyt po 3 zł za szt. i są półki teraz będzie gdzie wszystko pomieścić

Wymyślił jeszcze półeczki dla kotów na przedpokoju, żeby mogły sobie chodzić no i mam cały przedpokój w półeczkach kocich.
I potrzeba matką wynalazków!! My też wszystko sami robimy w mieszkaniu, dlatego idzie to jak krew z nosa, ale przynajmniej jest tak, jak właśnie chcemy i jesteśmy z tego mega dumni
Teraz oczywiście TŻ ma większościowy wkład w remont, bo ja już sobie nie pohulam.

Cytat:
wiem o czym mówisz, do mnie czekolada mówi i się uśmiecha, taka zdradziecka
Do mnie jeszcze się nie uśmiecha bo wie, że najpierw obiad. Ale już mam zakupioną milkę wielką na kolację

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 18:52   #2391
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedna z tapet a za tymi drzwiami właśnie jest szafa. Więcej dopiero jak będzie posprzątane.
bardzo fajna ta tapeta, nigdzie takiej nie widziałam

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
i jestem

Coraz gorzej ze mną- wyprałam zasłony, powiesiłam z powrotem i musiałam sobie pospać

Teraz robiłam obiad i w międzyczasie docinałam i montowałam takerem profile do półek, które robimy z TŻ w łazience jako zabudowa słupa i rur.
U mnie wieczny plac budowy

Teraz czekam, aż TŻ skończy ostatnie na dziś ruchy wiertarą i siadamy do obiado-kolacji.

Czyste szaleństwo! Żenada w tych szpitalnych menu. Na 100% zrobię sobie wcześniej coś do jedzenia, żeby TŻ w domu tylko odgrzewał i przywoził mi do szpitala. Na ichnym jedzeniu nie przeżyję na pewno, a mleko nie będzie miało z czego się tworzyć

Jeśli nie jesz mięsa,to zdecydowanie pomyśl o jakimś jedzonku. Wiesz.. tam raczej nie powybrzydzamy

I potrzeba matką wynalazków!! My też wszystko sami robimy w mieszkaniu, dlatego idzie to jak krew z nosa, ale przynajmniej jest tak, jak właśnie chcemy i jesteśmy z tego mega dumni
Teraz oczywiście TŻ ma większościowy wkład w remont, bo ja już sobie nie pohulam.

Do mnie jeszcze się nie uśmiecha bo wie, że najpierw obiad. Ale już mam zakupioną milkę wielką na kolację
ehh wiem jak to jest...u mnie niby już po remoncie, ale wiecznie coś i też wszystko sami więc trwa długo, ale za to jaka satysfakcja oby do porodu się z najgorszymi rzeczami wyrobić

kocham milkę
Stary 2015-01-17, 18:55   #2392
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
No właśnie mi to uświadomiłyście, bo w tym wszystkim całkiem zapomniałam o jedzeniu dla siebie

A co do butelek i smoków. To macie już wyparzone? Ja się zastanawiam czy wyparzyć teraz, a przed użyciem po prostu umyć czy wyparzać na sam koniec?
Stary 2015-01-17, 19:09   #2393
Alunia79
Wtajemniczenie

Touu-petit-fille podziwiam Cię i tak. Ja już nic nie daję rdy a poza tym mój Tadzik mi nie pozwala. Ja już jak pingwin chodzę.
Stary 2015-01-17, 19:09   #2394
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa nhe wiem czy wszędzie. Wiem, że szwagier kupował w szpitalnej aptece. Ale na dłuższą metę to się nie opłaca,bo to drogo wychodzi.

3 lutowa mama urodziła skończony 36 tc. Zaczynam poważnie trząś portami. Ogarni mnie lęk przed bólem
o kurde to u mnie lada chwila 35 i już 36 tydzień wybije
ja bymsię wstrzymała z wyparzaniem, przeciez to chwila moment, a zarazki cały czas w powietrzu krąża

Edytowane przez Tepsa
Czas edycji: 2015-01-17 o 19:31
Tepsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 19:15   #2395
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
bardzo fajna ta tapeta, nigdzie takiej nie widziałam

ehh wiem jak to jest...u mnie niby już po remoncie, ale wiecznie coś i też wszystko sami więc trwa długo, ale za to jaka satysfakcja oby do porodu się z najgorszymi rzeczami wyrobić

kocham milkę
Ja też
Cyknę Wam fotkę z remontu łazienki przed i po, jak będzie już co pokazać

Cytat:
No właśnie mi to uświadomiłyście, bo w tym wszystkim całkiem zapomniałam o jedzeniu dla siebie

A co do butelek i smoków. To macie już wyparzone? Ja się zastanawiam czy wyparzyć teraz, a przed użyciem po prostu umyć czy wyparzać na sam koniec?
Ja o jedzeniu nigdy nie zapomnę

Butelkę i smoczki mam wyparzone (asekuracyjnie, gdyby nie daj Boże okazała się potrzebna wcześniej, niż planuję), ale jeszcze raz wyparzę na początku marca, jeśli dzidzia będzie chciała się urodzić planowo

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 19:26   #2396
nusiekowa
Wtajemniczenie

Tak jestem w tym szpitalu co zamierzam rodzic. Leze w sali z dwiema dziewczynami: Jedna ma ciążę zagrożona i przodujące lozysko a druga wysokie ciśnienie . Ta pierwsza non stop przez Tel gada...masakra. Tz przywiózł wór jedzenia i książkę więc jestem uratowana

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Super tapeta- bardzo mi sie podoba 😊
Stary 2015-01-17, 19:48   #2397
Alunia79
Wtajemniczenie

Nusiekowa no to smacznego teraz A jak Cię przyjmowali to mówili coś na jaki czas?
Tapeta na alegro Teraz jeszcze meble muszę pomalować.

Oglądam wiadomości i rycze ja to chyba nic oglądać nie mogę.
Stary 2015-01-17, 20:08   #2398
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nusiekowa no to smacznego teraz A jak Cię przyjmowali to mówili coś na jaki czas?
Tapeta na alegro Teraz jeszcze meble muszę pomalować.

Oglądam wiadomości i rycze ja to chyba nic oglądać nie mogę.
nic nie mówili
Stary 2015-01-17, 20:13   #2399
Alunia79
Wtajemniczenie

A na obchodzie? Bo już chyba był? Chociaż to sobota i może być różnie. A jakie wrażenie szpital robi i warunki?
Stary 2015-01-17, 20:26   #2400
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A na obchodzie? Bo już chyba był? Chociaż to sobota i może być różnie. A jakie wrażenie szpital robi i warunki?
obchód wyglądał tak ze chodził lekarz i sie pytal czy wszystko Oki warunki spoko, położne sympatyczne przynajmniej te co są teraz na dyżurze - myślę ze jutro będę wiedzieć cos wiecej- oby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości