Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 20:27   #2401
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja jednak zaufam tym szcepionkom refundowanym, tak z TŻ postanowiliśmy i szczepimy na wszystko co obowiązkowe, wierze że żadna pielęgniarka się przy tym nie pomyli
Jasne. Ja generalnie nie mam absolutnie nic przeciwko szczepionkom nfz. Tylko u nas się sprawdziły te 6w1 oraz jakoś trafiam do pediatrów co je polecają...więc pójdę już znanym mi torem.
Powiem Wam, że z dodatkowych najbardziej chwalę sobie rotawirusy...bo w żłobku regularnie co jakiś czas pojawia się jakaś jelitówka czy cokolwiek i dzieciaki łapią to, a u D. nigdy nic się nie pojawiło.
W święta po kolei odchorowaliśmy ja, mąż, mój tato i mama, a D. nic...nie wiem czy to zaleta szczepienia, ale no wiele razy wokół inni wymiotowali czy mieli rozwolnienie a D. nie.
Z kolei pneumokoki...no cóż...nie wiem czy coś dają. Był szczepiony ale czy mamy coś z tego to nie wiem...
Nie mniej tak samo zaszczepie synka nr.2 bo jednak jakoś bym się czuła, że traktuje ich nierówno.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Magiusa nhe wiem czy wszędzie. Wiem, że szwagier kupował w szpitalnej aptece. Ale na dłuższą metę to się nie opłaca,bo to drogo wychodzi.

3 lutowa mama urodziła skończony 36 tc. Zaczynam poważnie trząś portami. Ogarni mnie lęk przed bólem
Tak myślałam, że to drogie

No a co do porodów to ja uważam, że jak zacznie się luty to już po każdej można się spodziewać. Spora część będzie już po 35 tc...tak więc....no niedaleko

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 20:46   #2402
Alunia79
Wtajemniczenie

No tak, czego ja się spodziewałam? Sama nie wiem przecież to standard.
Może będziesz miała okazję zwiedzić porodówkę skoro położne miłe, to wrto zapytać
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:31   #2403
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
co do pieluszek to trzeba liczyć ok 10 sztuk dziennie, ja biorę jedną paczkę, TŻ w razie czego doniesie
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
A ile sztuk pampersów jest w paczce? W pierwszej dobie, jak dziecko wydala smółkę, to może pójść dużo szt. - myślę że do 10 nawet.

dobrze wiedziec
w tej paczce szpitalnej ok 20 sztuk jest, czyli paczke raczej wezme, bo u nas 4 dni jest sie w klinice.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Tak jak Alunia79 napisała od kąpieli do kąpieli chyba jest rozsądnie. Ja do szpitala nie biorę rzeczy typu jeansy dla dziecka tylko body i pajacyki, więc nie ma opcji że będzie mu niewygodnie i te rzeczy trzeba będzie zmieniać ze względu na porę dnia. Myślę że lepiej zmieniać w razie potrzeby albo od kąpieli do kąpieli, a przynajmniej ja wiem że się będę bała to robić na początku jak położne mi dziecko zostawią i każą sobie radzić. Przynajmniej ja to tak sobie wyobrażam. Jeśli chodzi o pampersy to wezmę z 20 szt, a jak będą szybciej szły to mąż doniesie.
O tym nie pomyslalam myslalam ze dziecko ubiera sie rano w normalne ubrania, a przynajmniej w swiezego pajaca i body, i po kapieli ale to niezly pomysl jak po porodzie na pierwsze dni.
Ja chce ubierac synka w wygodne ubrania, zadnych jeansow, a jak juz to pozniej i jakies mega wygodne.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dziewczyny zostawili mnie na oddziale. Porobili badania i teraz tylko czekanie zostało myślałam ze na ip mi krew pobiorą , sprawdza wyniki i tyle. A oni na izbie juz mi mówią że zostaje. Oczywiście bez torby jestem.dostałam sexi białą koszulę i leze dzieki za kciuki dziewczyny
dobry pasztet Oby jutro cos bylo wiadomo
nie ma to jak szpitalne jedzenie

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
i dlatego ludzie chudną w szitalach ^^

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

w SR położna mówiła żeby się zaopatrzyć przynajmniej w kilka saszetek mleka, takie ala jednorazówki, tylko zapomniałam gdzie je kupić żeby właśnie o północy w razie czego nie latać

Ja bardzo sie ciesze, ze u nas szpital jest zaopatrzony w te buteleczki, i polozne mowily jak zwiedzalismy ze nie trzeba podgrzewac i nic robic, tylko dac dziecku jesc, jak jest problem z laktacja lub kobieta nie chce kp.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No cena jest fajna, a że zamawiałam przez allegro to wzięłam więcej, żeby za wysyłkę nie płacić 50 zł wywalić w błoto to już trochę szkoda...

Dobrze wiedzieć, bo naprawdę nie miałam pojęcia jak to jest. Dzięki

Mnie jeszcze trochę brakuje, ale zdałam sobie sprawę, że większość sklepów w moim mieście już znam... Może jutro wybiorę się do większej galerii do nowych sklepów. Może "zwiedzę" Smyka i 5 10 15.

Mnie się zdaje, że starczy. Ja kupiłam właśnie jedną małą "Newborn" do szpitala, bo u nas niestety nie dają. Jak zbraknie to ktoś nam dowiezie.

A tak a propo's pieluch to jakie kupujecie? Ja kupiłam na razie małą paczkę Babydream i zamierzam popróbować jak się sprawią.
Ja mam paczke pampersa tych najmniejszych na poczatek male opakowanie ale my ja dostalismy, a pozniej planuje kupywac te z lidla albo cos co lezy na tej sredniej polce w innym markecie, bo rozgladalam sie za cenami, to u mojej mamy kilka euro taniej za duza 100 szt. paczke wychodzi wiec byc moze sie skusze i powiem zeby kupila z 4 duze paczki tego nastepnego rozmiary to na miesiac powinno byc ok , a chusteczki to kupilam na promocji 4 paczki z pampersa, a mama mi przywiozla z lidla te toujours, tez 4 paczki bo tam pudelko bylo do chusteczek

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
hahaha, jestem i podglądam forum od rana w przerwach pomiędzy wyszukiwaniem wyprawki Pochwalę się, że kupiłam dziś kilka'pozycji' z listy Sterylizator (mikrofalowy), wanienkę, termometr do wody i temperatury pokojowej, i zestaw higieniczny (szczotka do włosków, grzebyk, cążki, gruszka (kupię też aspirator Marimer lub Katarek), poza tym dokupiłam słodkiego pajaca, rajstopki i dwie koszule do szpitala
Wczoraj też kupiłam torbę do wózka, jestem zadowolona
Wysłałam siostrze zamówienie na wyprawkę kosmetyczną dla maluszka i wybrałam też materacyk do kosza mojżeszowego i zaraz zamówię I w międzyczasie obżarłam się pierogami z truskawkami- nie jadłam ich od lat!!!
Także dość produktywnie spędziłam dziś dzień w internecie
niezle zakupy ten sterylizator tez mam, musze to w koncu ogarnac w internecie jak to sie robi
Piekne body i torba
za pierogi bym zabila teraz

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
No właśnie mi to uświadomiłyście, bo w tym wszystkim całkiem zapomniałam o jedzeniu dla siebie

A co do butelek i smoków. To macie już wyparzone? Ja się zastanawiam czy wyparzyć teraz, a przed użyciem po prostu umyć czy wyparzać na sam koniec?
ja bede wyparzac jesli bede karmic z butelki wczesniej nie ma sensu

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Crystal, jestem musiałam was podczytać, bo obiadek robiłam a Wy tu już 2 strony naprodukowałyście.:brzyda l:
Ja mam na liście ze szpitala 3 komplety odzieży dla dzidziusia na 3 dni. Czyli po kompieli się ubiera i do następnej kąpieli się nie zmienia ubranka. Rożko-kocyk daje szpital a do osuszania po kompieli chcą żeby wziąć pieluchy tetrowe. Tylko ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić. W środę jadę z mężem na konsultacje z anestezjologiem w szpitalu do którego mam kawałek ale jest luksus i zzo a nie ta wylęgarnia u mnie.

Z butelek mam jedna z medeli tą z tym smokiem calma ale one drogie.

Co do tych szczepień, to też chcę szczepić ale chciałabym wiedzieć że to co podają to na pewno jest to, co być powinno i że bezpieczne.
Tak jak pisalam, o tym nie pomyslalam zeby dziecko przebierac tylko do kapieli podczas pobytu w szpitalu, ale zobacze jeszcze jak wyglada ta moja lista.....
jednak chcesz zmienic szpital Oby sie udalo kochana, jak masz zzo, to lepiej tam bo bez to ja bym nie chciala i dziekuje na kolanach ze u nas nie ma z tym problemu.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:33   #2404
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jasne. Ja generalnie nie mam absolutnie nic przeciwko szczepionkom nfz. Tylko u nas się sprawdziły te 6w1 oraz jakoś trafiam do pediatrów co je polecają...więc pójdę już znanym mi torem.
Powiem Wam, że z dodatkowych najbardziej chwalę sobie rotawirusy...bo w żłobku regularnie co jakiś czas pojawia się jakaś jelitówka czy cokolwiek i dzieciaki łapią to, a u D. nigdy nic się nie pojawiło.
W święta po kolei odchorowaliśmy ja, mąż, mój tato i mama, a D. nic...nie wiem czy to zaleta szczepienia, ale no wiele razy wokół inni wymiotowali czy mieli rozwolnienie a D. nie.
Z kolei pneumokoki...no cóż...nie wiem czy coś dają. Był szczepiony ale czy mamy coś z tego to nie wiem...
Nie mniej tak samo zaszczepie synka nr.2 bo jednak jakoś bym się czuła, że traktuje ich nierówno.

Tak myślałam, że to drogie

No a co do porodów to ja uważam, że jak zacznie się luty to już po każdej można się spodziewać. Spora część będzie już po 35 tc...tak więc....no niedaleko
Aaa u mnie dzis 33 tydzien i 1 dzien, jak niektorzy licza to 34 tydz! Matko boska wiec 35 tydz juz tuz, tuz! Jezuuu po Twoim wpisie lekko spanikowalam za 2 tygodnie moge byc mama...coz za dziwna mieszanina radosci i strachu we mnie teraz nastapila hihi

Edytowane przez dziewczynazgitara
Czas edycji: 2015-01-17 o 21:35
dziewczynazgitara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:36   #2405
crystal25
Zakorzenienie

Bylam dzis w Mc smieciu, ale synek chyba go nie cierpi, bo zwrocilam wszystko za nim skonczylam jesc jedna glupia bulke... a taka zadowolona, bo sie napalilam na tego fast fooda dzisiaj i pogralismy z corka TZ w jakas gre typu monopoly, swiat biznesu, a teraz siedze jakas rozkojarzona, i zmeczona....
Mam nadzieje ze nouvelle przeszczesliwie w pieknej sukni slubnej tanczy wlasnie ze swoim mezem
Stary 2015-01-17, 21:40   #2406
lesyeux
Zadomowienie

Czuje sie dzisiaj jak wieloryb
Czytam co piszeie,ale ale nie pocytuje.wybaczcie

nuiekowa i dobrze,że zostawili, porobią badnia i bedzie git

Ja uciekam spac, może i humor ulegnie poprawie...
Stary 2015-01-17, 21:46   #2407
ojustyna
Zadomowienie

eeeeeeej ! nie nakręcajcie, bo zaraz panika i nawet tych 3 tyg nie dotrwamy rodzić dopiero w połowie lutego ja planuje najwcześniej, wcześniej nie ma opcji, zaciskam nogi i już !

a ja chyba leżeć nie umiem, czuje się wtedy jak rozlazła krowa, więc poszłam pomalować szafkę i tak 3 warstwy już są i obkleiłam pudełko jedno, a planuje ich o wiele więcej, ale co? klej się skończył

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

oby przyśniło ci się coś tak miłego, że wstaniesz z cuudownym humorem
nie smutaj się
Stary 2015-01-17, 21:47   #2408
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

znowu z Tz sie poklociliscie
naslij na niego wizazanki marcowki z brzuchami to zobaczy
ja tez sie czuje jak wieloryb chyba to zdazylam TZ z trzy razy dzis powiedziec ehhh
Stary 2015-01-17, 21:48   #2409
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
nic nie mówili
A podejrzewają cholestazę? Mi robili od razu próby wątrobowe i dieta. Nadal swędzi? U mnie najgorsze były noce, jak się rozgrzałam
Crystal u mnie wizaz na tel non stop wĺączony. Podczytuję w wolnej chwili
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:49   #2410
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeeej ! nie nakręcajcie, bo zaraz panika i nawet tych 3 tyg nie dotrwamy rodzić dopiero w połowie lutego ja planuje najwcześniej, wcześniej nie ma opcji, zaciskam nogi i już !

a ja chyba leżeć nie umiem, czuje się wtedy jak rozlazła krowa, więc poszłam pomalować szafkę i tak 3 warstwy już są i obkleiłam pudełko jedno, a planuje ich o wiele więcej, ale co? klej się skończył

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

oby przyśniło ci się coś tak miłego, że wstaniesz z cuudownym humorem
nie smutaj się
ja to pod koniec lutego moge rodzic wczesniej nie koniecznie, bo lepiej jak najpozniej przeciez a od marca TZ juz bedzie na wyjazdach, wiec zawsze to wiekszy stres bedzie ze on nie zdazy

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A podejrzewają cholestazę? Mi robili od razu próby wątrobowe i dieta. Nadal swędzi? U mnie najgorsze były noce, jak się rozgrzałam
Moze kiedys naucze sie korzystac z wizazu w telefonie, zycie byloby latwiejsze
Stary 2015-01-17, 21:55   #2411
kasia_adm
Rozeznanie

U mnie dopiero 30+5 to do porodu daleko. A szkoda, bo już się doczekać nie mogę.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja to pod koniec lutego moge rodzic wczesniej nie koniecznie, bo lepiej jak najpozniej przeciez a od marca TZ juz bedzie na wyjazdach, wiec zawsze to wiekszy stres bedzie ze on nie zdazy

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Moze kiedys naucze sie korzystac z wizazu w telefonie, zycie byloby latwiejsze
Ja tylko na tel, inaczej nie dałabym rady
A wyjazd Tz od marca to już pewny?
Stary 2015-01-17, 22:00   #2412
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dopiero 30+5 to do porodu daleko. A szkoda, bo już się doczekać nie mogę.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Tez sie nie moge doczekac
Ja raz probowalam na telefonie, ale zrezygnowalam
Ale on jednak nie jedzie do Rosji, wymodlily mi wizazanki, znaczy sie pojedzie ale nie teraz tylko ze tutaj gdzie jest na miejscu od pol roku, to wlasnie konczy sie projekt pod koniec lutego, i firma musi go wyslac dalej, ale przynajmniej to nie 4 tys km wiec powinien zdazyc jesli nie urodze w 3 do 5 godzin ;p lepsze to niz tamto jak sie dowiedzialam to poplakalo mi sie ze szczescia mojemu TZ
Stary 2015-01-17, 22:09   #2413
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
podejrzewają cholestaze.pobrali krew ale nikt do mnie nie wrócił czy jest ok czy nie ok. Jutro dopytam z rana.
Stary 2015-01-17, 22:09   #2414
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
co do butelek, dziewczyny, które zamierzają KP- kupujecie już jakieś całe zestawy butelek? ja mam jedną i szczerze to nie chciałam na ten moment więcej kupować..
Mam jedną z Aventu ze szkoły rodzenia i nie zamierzam brać więcej.

Co do szczepienia w pierwszej dobie to nie jestem do tego przekonana. Któraś z Was też nie szczepi?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:13   #2415
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale on jednak nie jedzie do Rosji, wymodlily mi wizazanki, znaczy sie pojedzie ale nie teraz tylko ze tutaj gdzie jest na miejscu od pol roku, to wlasnie konczy sie projekt pod koniec lutego, i firma musi go wyslac dalej, ale przynajmniej to nie 4 tys km wiec powinien zdazyc jesli nie urodze w 3 do 5 godzin ;p lepsze to niz tamto jak sie dowiedzialam to poplakalo mi sie ze szczescia mojemu TZ
cudowne wieści
Stary 2015-01-17, 22:14   #2416
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
obchód wyglądał tak ze chodził lekarz i sie pytal czy wszystko Oki warunki spoko, położne sympatyczne przynajmniej te co są teraz na dyżurze - myślę ze jutro będę wiedzieć cos wiecej- oby
oby jutro był jakiś kompetentny lekarz i powiedział coś więcej, chociaż obawiam się, że przy niedzieli obchód może wyglądać tak samo i dopiero w poniedziałek zaczną coś działać

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

no ja też myślę, że w lutym zaczniemy się "sypać", ale ja bym wolała jednak tak w połowie najwcześniej, będę miała już wszystko gotowe

Cytat:
Bylam dzis w Mc smieciu, ale synek chyba go nie cierpi, bo zwrocilam wszystko za nim skonczylam jesc jedna glupia bulke... a taka zadowolona, bo sie napalilam na tego fast fooda dzisiaj i pogralismy z corka TZ w jakas gre typu monopoly, swiat biznesu, a teraz siedze jakas rozkojarzona, i zmeczona....
Mam nadzieje ze nouvelle przeszczesliwie w pieknej sukni slubnej tanczy wlasnie ze swoim mezem
oj biedna
ja na szczęście w ciąży nie mam w ogóle zachcianek na maca, kfc czy coś takiego. Raz zjadłam kebaba, ale to chyba w 3 miesiącu...za to nadrabiam słodyczami

Cytat:

a co za pudełka kleisz?? chwal się

Cytat:

no ja też bez wizażu na telefonie bym zginęła ratuje życie u lekarza w kolejce, w autobusie itd...
crystal ściągaj aplikację, to nic trudnego!

przepsałam się godzinkę i pewnie nie zasnę teraz do 2 ale nie mogłam wytrzymać
Stary 2015-01-17, 22:15   #2417
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Tak że wizażanki dobrze czarowały to widziałam. Chodziło mi o ten wyjazd teraz. Czyli ten już pewny. Na pewno zdąży
Stary 2015-01-17, 22:24   #2418
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
podejrzewają cholestaze.pobrali krew ale nikt do mnie nie wrócił czy jest ok czy nie ok. Jutro dopytam z rana.
dziekuje lepszych miec nie mogla kobieta rodzaca
Oby to nie bylo to kochana!! I lepiej niech daja znac, bo takie czekanie to tez tylko stresuje

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Tak że wizażanki dobrze czarowały to widziałam. Chodziło mi o ten wyjazd teraz. Czyli ten już pewny. Na pewno zdąży
Niestety tak , ten juz napewno , tylko z ta Rosja to juz dwa razy tak wyszlo, ale i tak tam pojedzie dobrze chociaz ze nie teraz, ale inne wyjazdy nawet za granice, niestety ale jak szef powiedzial tak TZ wyjezdzal ale to nic, nogi w lancuchy i zaczekamy z synkiem na tatusia bo ma byc na terenie kraju
Stary 2015-01-17, 22:25   #2419
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Oby wynikí były ok. Miałam cholestazę i poza uciąźliwością przez swędzenie nic zlego się nie działo. W tej ciąży na razie nie mam objawów, a wiem że to lubi się powtarzać. U mnie to rodzinne, mama przechodziła i siostra teź. Trzymaj się i dobrych wyników.
Stary 2015-01-17, 22:25   #2420
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
oby jutro był jakiś kompetentny lekarz i powiedział coś więcej, chociaż obawiam się, że przy niedzieli obchód może wyglądać tak samo i dopiero w poniedziałek zaczną coś działać

no ja też myślę, że w lutym zaczniemy się "sypać", ale ja bym wolała jednak tak w połowie najwcześniej, będę miała już wszystko gotowe

oj biedna
ja na szczęście w ciąży nie mam w ogóle zachcianek na maca, kfc czy coś takiego. Raz zjadłam kebaba, ale to chyba w 3 miesiącu...za to nadrabiam słodyczami

no ja też bez wizażu na telefonie bym zginęła ratuje życie u lekarza w kolejce, w autobusie itd...
crystal ściągaj aplikację, to nic trudnego!

przepsałam się godzinkę i pewnie nie zasnę teraz do 2 ale nie mogłam wytrzymać
ja mam zachcianki na smieciowe jedzenie ale synek ich nie lubi, wiec chyba to nawet lepiej
mam ta aplikacje sciagnelam, i nie potrafie korzystac wlasnie
Stary 2015-01-17, 22:27   #2421
mama_kasia88
Raczkowanie

Crystal mnie to będziesz cały czas widziała na forum :P kompa praktycznie nie wyłączam. Jeszcze czasem coś tam pracuje i muszę być na meila dostępna
Martunka88- pierwszy raz widze takie opaski wiecie co... ja wcale nie zapisywałam godz karmienia, przy czym Bartas był jak zegarek- co 2,5max3h musiał pociumkać. Przbierał meeega i nie było problemów. Inna sprawa, ze zawsze czułam z którego cycka poraz opróżnić co nie co :P nie bolesne, tylko „pełniejsze” uczucie. Zresztą niektóre szkoły kp zalecają po 15 min z każdej piersi, więc...

A co do butelek, i przy pierwsyzm i teraz miałam aż jedną gratisową z warsztatów :P firma tommi tippee bardoz nam podpasowała, ale znam przypadki dzieci bardzooo wybrednych i duużą kasę wtopioną w interes butelkowy :P także wszytsko zalezy czy kp pójdzie gładko i jaką Wasza pociecha wybierze butle...
Alunia79 – a w której dobie kąpią u Was malucha ? Heh bo u nas o ile dobrze pamiętam dopiero w 3 :P więc teoria że jedno ubrnako od kąpania do kąpania się nie sprawdzi :P Ale zawsze można dowieść
Anyolek- no prosze w jeden dzień prawie cała wyprawka, super :d To mnie napawa optymizmem :P

Heh Wy się "stresujecie" że lada moment się rozpakujecie a ja się zastanawiam czy na kwiecień się nie załapię :P Bartasa też 2 tyg przenosiłam i mimo akcji teraz z szyjką, jakoś mam przeczucie na powtórkę z rozrywki :P i chyba dlatego tak mi wolno idzie kompletowanie wszystkiego

Nusiekowa ale robili Ci usg, czy badanie na fotelu na IP? czy od razu na oddział? mam nadzieje ze jednak to nie będzie cholestaza... i oby jutro coś więcej Ci powiedzieli a teraz książka w rękę, i relaxik

aaaaa wwtrynżalam lody z bitą śmietaną

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:31   #2422
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Crystal mnie to będziesz cały czas widziała na forum :P kompa praktycznie nie wyłączam. Jeszcze czasem coś tam pracuje i muszę być na meila dostępna
Martunka88- pierwszy raz widze takie opaski wiecie co... ja wcale nie zapisywałam godz karmienia, przy czym Bartas był jak zegarek- co 2,5max3h musiał pociumkać. Przbierał meeega i nie było problemów. Inna sprawa, ze zawsze czułam z którego cycka poraz opróżnić co nie co :P nie bolesne, tylko „pełniejsze” uczucie. Zresztą niektóre szkoły kp zalecają po 15 min z każdej piersi, więc...

A co do butelek, i przy pierwsyzm i teraz miałam aż jedną gratisową z warsztatów :P firma tommi tippee bardoz nam podpasowała, ale znam przypadki dzieci bardzooo wybrednych i duużą kasę wtopioną w interes butelkowy :P także wszytsko zalezy czy kp pójdzie gładko i jaką Wasza pociecha wybierze butle...
Alunia79 – a w której dobie kąpią u Was malucha ? Heh bo u nas o ile dobrze pamiętam dopiero w 3 :P więc teoria że jedno ubrnako od kąpania do kąpania się nie sprawdzi :P Ale zawsze można dowieść
Anyolek- no prosze w jeden dzień prawie cała wyprawka, super :d To mnie napawa optymizmem :P

Heh Wy się "stresujecie" że lada moment się rozpakujecie a ja się zastanawiam czy na kwiecień się nie załapię :P Bartasa też 2 tyg przenosiłam i mimo akcji teraz z szyjką, jakoś mam przeczucie na powtórkę z rozrywki :P i chyba dlatego tak mi wolno idzie kompletowanie wszystkiego

Nusiekowa ale robili Ci usg, czy badanie na fotelu na IP? czy od razu na oddział? mam nadzieje ze jednak to nie będzie cholestaza... i oby jutro coś więcej Ci powiedzieli a teraz książka w rękę, i relaxik

aaaaa wwtrynżalam lody z bitą śmietaną
okej widze tyle nas siedzi a nikt nie pisze

Ja to mysle ze bede wiedziala co do sekundy o ktorej karmilam czy dalam jesc, i z ktorego cycka dam mleko bez zapisywania, nawet jak bede zmeczona Smieszne troche, ale wlasnie takie rzeczy bardzo zapamietuje, a jak jeszcze bede swiadoma ze to ma byc dla synka, i musze wiedziec co jak o ktorej to tym bardziej

smacznego ! zjadlabym lody, ale moje z miesiac w zamrazalniku mieszkaja to chyba nie dobre juz

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-17 o 22:32
Stary 2015-01-17, 22:32   #2423
Uliczkaz
Raczkowanie

Uffff, chyba wszystko nadrobiłam, ale cytowania byłoby zbyt wiele, więc wybaczcie

Nouvelle- życzę Wam, abyście zawsze byli dla siebie wsparciem :love

Nusiekowa Dużo zdrówka dla Was Mam nadzieję, że po obserwacji wszytsko będzie dobrze i spokojnie wrócicie do domku.
Meganka Ty też trzymaj się cieplutko Już niedługo będziesz w domu

Dziś byliśmy chwilę w Tesco i kupiłam pieluszki, tak jak już wcześniej pisałam- Tesco loves baby. Są dokładnie takie, jak próbka, którą dostałam- mięciutkie, delikatne i elastyczne. Mamy jeszcze Pampers białe,a resztę będziemy kupować na bieżąco. Kupiłam też jedno opakowanie chusteczek Newborn, które wg. Sroki są ok.

Ja co prawda znowu mam nadzieję na KP, ale myślę, że jedna butelka to niezbędne minimum. Zawsze może zdarzyć się nam jakaś wizyta u lekarza czy nagłe wyjście i wtedy, ściągniętym mleczkiem bez problemu można nakarmić maluszka. Zamierzam kupić 1 szt. Dr Brown's, a drugą inną najbardziej podoba mi się właśnie Calma Medeli, ale faktycznie, opinie są baaaardzo rozbieżne...

Ten żel Natalis wydaje się fajną i pomocną rzeczą, zwłaszcza, jeśli ktoś tak, jak ja ma mega negatywne wspomnienia związane z nacięciem

Więcej grzechów nie pamiętam

Spokojnej nocy

Edit ;-)

Z karmieniem było u mnie tak, jak pisze Crystal, nie musiałam nic zapisywać ;-) naprawdę szybko można to wszystko ogarnąć

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2015-01-17 o 22:34
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:33   #2424
mama_kasia88
Raczkowanie

aaaa te mleczka początkowe to np w gemini można zamówić :P
http://www.aptekagemini.pl/category/...ng/price/asc/0 tak to wygląda

jeszcze co do kp to szczerze? jak młody miał rok przeszliśmy na mm i to dla mnie był dramat jeny trzeba było i wrzątek i zimną wodę i te mleko :P
a cycki zawsze gotowe, i nie miałam problemów żeby karmić dosłownie wszędzie, zakrywałam się trochę tetrą czy flanelką i tyle. Wyjsć też sama mogłam, po prostu ściągałam mleko a tż później w butli dawał. Podobnie z alko poszłam na imprezę i 48h po mleko ściągałam i wylewałam a młody dostawał moje mrożone
Inna sprawa że naszemu żadne mm nie pasowało i chyba z dobre 2-3 miesiące znaleźliśmy odpowiednie mleko ;/ bebiko ha, ogólnie niby bebiko ma jeden z najgorszych składów jeśli chodzi o mm ale u nas się sprawdziło, teraz już normalne bebiko pije :P bo

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:34   #2425
nusiekowa
Wtajemniczenie

Mamuśki bylam u położnej czy są juz moje wyniki!!!! Wyniki w normie.Kamień z serca. polozna mówi ze najprawdopodobniej w pn mnie wypiszą .pytam się to po co mam jutro leżeć i lóżko zajmować ?! Mam się spytać lekarza jutro czy mnie wypiszę w niedzielę. Dziękuję za trzymane kciuki!!!!!!
Stary 2015-01-17, 22:38   #2426
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki bylam u położnej czy są juz moje wyniki!!!! Wyniki w normie.Kamień z serca. polozna mówi ze najprawdopodobniej w pn mnie wypiszą .pytam się to po co mam jutro leżeć i lóżko zajmować ?! Mam się spytać lekarza jutro czy mnie wypiszę w niedzielę. Dziękuję za trzymane kciuki!!!!!!
super wyniki kochana do domku teraz szybko ale przynajmniej wiesz jak wyglada szpital i lekarze w nim, bo w nim bedziesz rodzic prawda
Stary 2015-01-17, 22:39   #2427
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Co do szczepienia w pierwszej dobie to nie jestem do tego przekonana. Któraś z Was też nie szczepi?
Tzn? Bo chyba jakieś są obowiązkowe czy nie?

Cytat:
A dokąd do Rosji miał jechać? Z ciekawości pytam

Cytat:
Super Świetnie, że wszystko ok. A leżeć i odpoczywać możesz w domu
Stary 2015-01-17, 22:42   #2428
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Super. To teraz spokojnej nocki, już bez stresu.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Dobranoc wszystkim
Stary 2015-01-17, 22:44   #2429
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
pochwale się jak skończę
Stary 2015-01-17, 22:48   #2430
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn? Bo chyba jakieś są obowiązkowe czy nie?

A dokąd do Rosji miał jechać? Z ciekawości pytam

Super Świetnie, że wszystko ok. A leżeć i odpoczywać możesz w domu

Togliatti, to gdzies pod Kazachstanem Juz go to nie ominie, ale na cale szczescie jeszcze nie teraz jego szef tam robi swoja kolejna siedzibe firmy, i jego kolega z pracy juz od 4 lat tam siedzi wiec z informacjami sa na biezaco.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
pochwale się jak skończę
czekamy

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Super. To teraz spokojnej nocki, już bez stresu.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Dobranoc wszystkim
spij spokojnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości