|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
SZAJA,skad wiesz, ze bedzie dobry rozmiar na za rok?
wit D zrec w jakich ilosciach? MAŁA o siebie tez dbaj! Pamietaj, ze słaba Oskarowi nie pomozesz ![]() EWIK,ale sie uwinęłas z porodem, tos Ty stworzona do tego ![]() A ja dzis na bazar smignęłam z samego rana, do szpitala koszulki,pizame, reczniki, i takie tam, za 2 stówy obkupiłam nas na cacy ![]() ![]() B. padł o 22,30, jakiego strachu sie dzis najadłam to.... Odkurzam kuchnie,B. bawi sie w pokoju, nagle przybiega zpłaczem,ze boli, z buzi krew sie leje, zaglądam, chusteczką osuszyłam a tam- na szczescie!- wybiła sie dolna piątka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Z tym macamien to ostrożnie- choć i taak już za późno. W przesądy nie wierzę. Ale pammiętam dokładnie jak pomacałam brzuch siostry, Paulina pół roku po jej synku urodzona
![]() ![]() Jacy przystojniacy. Zakochałam się ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49793932] obstawiam glistę ludzką ![]() szłabym spytać, czy przedszkole zadba o wypranie i wyczyszczenie wszelkich tkanin i zabawek ![]() gratuluję ![]() ![]() Tylko czy powiedzą prawdę?? Był u nas identyczny przypadek w przedszkolu jak w listopadzie pracowalam. Dziecko miało robaki, dokładnie nie wiem jakie. Dziewczyna, która sprzątala w tej grupie poszła do dyrekcji z prośbą o zakup środków do dezynfekcji. Nie kupili, bo po co? "Daj sobie spokój". dziewyczyna nie dała za wygraną, poszła do kierownika. Kupił. Zdezynfekowała wszystko, wyparzyła zabawki. No naprawde zrobiła to perfekyjnie. A po kilku dniach kontorlaz sanepidu ![]() My również, tort się udał, prezenty chyba też. Posprzątałam już po imprezie, dziecko wymęczone od dawna spi a ja się relaksuję z Wami, z gorącą czekoladą. Już mam wyrzuty, że o tej porze ją wypiłam, zwłaszcza, że jakos wcale nie miałam na nią ochoty. Ale potrzebowałam czegoś przy czym mogłabym się zrelaksować i tylko ta czekolada przyszła mi na myśl ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Deli, nie martw się bardzo tym ząbkiem. Nie wiemco w takiej sytuacji się robi, najważniejsze,że to melczak. Wypadnie i wyrośie nowy, cały. Ja w wieku 9 lat straciłam stałą 1. Mam doklejoną, ale już bardzo brzydko wygląda, no i czuję, że zaczyna się odklejać. Aż boję się pomyśleć co będzie jak odpadnie. KOszt masakryczny pewnie. Zwłaszcza, że chciałabym implanta, ale boję się, że się nie przyjmie. I ponoć u mnie w mieście 4.5 tys kosztuje. Rozuj w biały dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Gojka, no własnie takie ceny implantów są... A ja nie macam,sama tego nie lubiłam jak sie ktos rzucał, a juz zwłaszcza, jak sie pchał - sory za okreslenie-z łapami- bez pytania
![]() SZAJA, jak Ty taka prokrokini to mozesz wysnic ze u B. wszystko ok i te badania tylko profilaktycznie? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Nawijki cos nie widac? |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Hej, u nas
![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Zaznacze, iz dziecko nie mialo drzemki w dzien i padlo o 19. Za wczas sie cieszylismy z wolnego wieczoru, musial nadrobic w nocy prawda ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4210 |
Zakorzenienie
|
Mały zaczął jeść cycka
![]() ![]() Ale cycki twarde jak skala ![]() Mam laktator , ale nim kiedy odciągać by nie zwiększyć produkcji ??? Najgorsze że my nadal w szpitalu, bo ma żółtaczkę i doktor chce go poobserwować ![]() Tęsknię za Zuzią ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Mielismy wczoraj ogladac film wieczorem i co? Pajac zasnal z dzieckiem, odlozylam mala do lozeczka- pajac spal nadal... WYGRALAM!!! : ![]() ![]() Trojke ![]() ![]() Sylwia Szaja ma o tyle dobrze, ze jak na jedna nie beda dobre to moga byc na druga ![]() Fewciu popieram Sylwie, przebierz sie za catwoman i oczywiscie wklej na do k. zdjecia ![]() ![]()
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas wtedy wypuścili do domu po 3 dniach, a potem żółtaczka była coraz mocniejsza i po tygodniu powrót do szpitala, tylko że Daria sama musiała być ![]()
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. ..
W piątek oczywiście przemile spotkanie. JULO tez się tulił do Antosia i jak Antos kończył przytulasy to Krzyczał "jeszcze" ![]() Ale jestem pod wrażeniem mowy Julka. Pięknie opisuje. ..opowiada , zasób słów ma imponujący. Brzuszek Miki zmacany ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() AGA,super, ze załapał o co chodzi z cycusiem ![]() ![]() Mój sąsiad zostal ojcem 15 i zgarna wyprawke z RMFa ![]() ![]() LADY,współczuje tugezy ![]() ![]() A ja nas dzis pakuje, ehhhh, jutro z rana na oddział, do kogo ewentualnie mogąłbym słac wiesci? Bo wiecie,ja ograniczona elektronicznie jestem i nie mam super najnowoczesniejszego fona z wypasnym internatem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Mala napisz priv, bo strony nie ma z zasobami.
Sylwietta kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||||
Zakorzenienie
|
hej!
o, brawo!!! ja tez gralam! i zapomnialam o tym calkowicie ![]() ![]() no to super ze super impreza ![]() Cytat:
Cytat:
Aga - fajnie ze maly ssie. i kciuki za jak najszybsze wyjscie ![]() ![]() fajne masz te wloski! duzo masz z nimi roboty po umyciu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ze z wyjsciami juz ok! łoooooo! to wy we trojke mozecie smialo spiochac ![]() albo i we czworke ![]() Cytat:
a co to za biznes? ![]() My bylismy wczoraj na tych badaniach. pobierali krew z paluszka. jak wyszlismy to pytam sie K. - Jaki byl Kubus? -Dzielny! no, no, caly lab slyszal jaki K. byl dzielny ![]() siuskow tez wystarczylo a nie wiem czy pol cm sie nazbieralo ![]() generalnie wyniki ok, tylko ma podwyzszone luekocyty. wyczytalam u wujka ze to na wirusa... ![]() ale mozliwe bo jednak mlody kupki robi dalej rzadkie, na szczescie nie woda tylko rzadkie i w sumie nie non stop tylko o w miare kupkowych porach ale jednak rzadsze. i nie wiem czy to rzeczywiscie wirus czy zeby bo tez mu ida ![]() (nancy - wyslalam ci pw, looknij na tew yniki jak mozesz ![]() ale najwazniejsze ze nie woda. a i pic pije nawet chetnie wiec narazie nie panikuje robale jak narazie nie wyszly... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczorajsza choinka bardzo udana! Wyskakałam się za wszystkie czasy ![]() Aga super że Mały zaczął ssać! Trzymam kciuki za szybkie wyjście. Moja kuzynka też urodziła 15 i czeka na wyprawkę ![]() Sylwia wszystko będzie dobrze, musi być! Przebadają Was I skończy się na strachu. ![]() Kobieta kot? Ale pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Aniu kciuki za biznes! |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Idziemy do domu
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Ale cudowne wieści!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
No nie wyrobie
![]() Nie dosc, ze grubas to jeszcze syfiara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Lurker ;)
|
Grubas, syfiara, a nawet filmiki z brudnym dzieckiem wkleja
![]() ![]() ![]() A tak serio, to kocicia albo diablica- z rogami i ogonkiem ![]() ![]() ![]() Aga oo super, ze wychodzicie ![]() ![]()
#4226 |
Zakorzenienie
|
Już się nie odzywam.
Debrah napisalam priw. |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 1500 jednostek bym żarła Możesz do mnie pisać, nawet nie pytaj :p Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W przedszkolu też są. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Na poczatek chcialabym bardzo ale to bardzo wszystkim Wam podziękować za pamięć i kciuki i w ogóle ..... nadal jestesmy w szpitalu ale jest juz ok. Jak byście chciały wiedzieć jak to u nas przebiegalo to ten najdłuższy opis :p Aga serdeczne gratulacje! No i ze juz wychodzicie ![]() Mika jaki masz już śliczny brzusio ![]() Mała zdrówka dla chorkowitka. Z opisu czytam ze radzicie sobie świetnie. Lady ja nie choruje na zatoki ale mój syn miał podejrzenie i ogolnie aby wyleczyć te badziewie to podawane sa sterydy nawet przez 3-4 tyg gdyz zatoki to bardzo duży obszar i po krotkim leczeniu zawsze gdzieś jeszcze zalegaja te bakterie i każda nawet najmniejsza ekspozycja na zimno ( nawet bieganie w czapce) będzie powodować powrót choroby. Dobrze tez robia lampy na twarz chociazby te z solarium ( vdobre z pożytecznym) Neti ja cie prosze nie linczuj sie przez swoja figure tylko walcz i nie poddawaj się. Debrah fajny ten pokoik Deli moj tez ukruszyl jedynke :/ szalaput Hje no rzeczywiście dziwna sprawa z ta waga Poli. Ciekawe co powie lekarz. Reszty nie pamietam bo raczej slabo na bieżąco jestem. A teraz nasza historia : Skurczy dostałam w poniedziałek po calym dniu opieki nad chorym Krzysiem. Jak do tamtej pory to w domu zawsze byl ktos jeszcze a w ten dzień akurat wybyli wszyscy. Ciągłe przewijanie bo biegunka, odciaganie gili katarkiem (Boże blogoslaw ten sprzet) i inhalacje na zmiane z zabawa i schylaniem totalnie daly mi w kość. Najsmieszniejsze jest to ze w pierwszej ciazy nie mialam wogole skurczy i teraz jak cos się pojawilo no to tak do konca nie bylam pewna czy nie wpadam w histerie i cos sobie ubzduralam ?! Takie to lekkie i dziwne niczym nie przypominajace znanych boli. No i bilam się z myslami czy jechac na izbę. Ale wykompalam się , spakowalam torbe i wio. Na ktg wyszly skurcze po 60 -80 % i przyjeli mnie na porodowke celem wyciszenia akcji przez fenotrenol i podanie sterydow dla dziewczyn na rozwoj płuc. Nastepnego dnia profesor zadecydowal cc i tak bujalam się calusienki dzień na czczo od wczoraj aby o 15 h dowiedzieć się ze niewiadomo bo coś tam . O zgrozo ale zadyme zrobilam! W skrucie znalazl sie czas i luzko po operacji. Szpital ma średnio złą opinie bo to ''masowka,, i czesto nikt nie ma czasu dla poloznic i dziecka ale gdyby nie ten szpital i cholerne szczescie do samych profesorów na swojej drodze to z jagna i mna byloby krucho. Podczas operacji bylo u mnie az trzech wybitnych specjalistów i dzieki nim ja i dzieci sa w tak dobrej formie. Sadze ze inni lekarze nie poradzili by sobietak gładko |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Konto usunięte
|
Jaka, raz jeszcze gratulacje! a co z Jagną się działo i z tobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Raczkowanie
|
W efekcie kalina zdrowa 2930 g i 9 pkt a jagna urodzona w ciezkim stanie 2750 g i 3 pkt finalnie 8. Trafila na oddział intensywnej terapii noworodków z powodu problemow z oddychaniem i krazeniem. Powokdem takiego stanu zazwyczaj jest ulozenie miednicowe opicie się wód plodowych lub zapalenie płuc wrodzone i inne takie badziewia. U nas chyba jedno z dwoch pierwszych możliwości. Prewencyjnie podano antybiotyki i tlen rureczkami do nosa itd. Ja spionizowalam się po 6 h i zaczelam walke o laktacje. Osiagnelam su
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.