|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Dziewczyny, może Wy mi pomożecie. Szukam od długiego czasu balerin. Czarnych z białymi noskami. Najlepiej żeby były skórzane. Miałam już jedne takie, ale się zniszczyły i niestety musiałam się z nimi pożegnać. Te ze zdjęcia są idealne, ale w Polsce nie do kupienia, a obecny kurs $ zniechęca do zakupów internetowych
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
.
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcieliśmy cosik lekkiego, do pośmiania Super, że różni się od amerykańskiego humoru Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam porównania do Nietykalnych i dla mnie to w ogóle nie ma nic wspólnego, tamten film był błyskotliwy, a ten jest oparty na jednym żarcie według mnie.
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się nam spodoba A nawet jeśli będzie rzeczywiście słaby, to i tak nie będę żałować bo mam ochotę na popcorn
|
|
#2286 | |
|
batonik
|
Ja Ciebie, ani innych dziewczyn nie miałam. Jak ktoś nie ma w podpisie linka, to ciężko
![]() Cytat:
![]() Ja jestem w trakcie kuracji retinoidami doustnymi i trądzik zniknął w 98%
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() Ja rano używam serum + tonik z bielendy a na to nakładam biodermę mat (ale kupiłam już krem z bielendy z tej linii i chcę wypróbować) a noc nakładam tonik norel + krem norel I jestem zadowlona z takiej pielęgnacji póki co Na mnie mówią różnie. Agata, Aga. Mi to bez różnicy I tak lepiej niż po ksywce, która wlecze się za mną od podstawówki
|
|
|
#2288 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Mhm, Whiplash dobry, również polecam. Tym bardziej, że na co dzień mam do czynienia z jazzem, więc totalnie moja bajka ![]() Wczoraj obejrzeliśmy z TŻtem Grand Budapest Hotel. O mój panie, urocza historia, osadzona w pięknym, kolorowym i baśniowym świecie lat 20-30' Dziś patrzyłam na nominacje do Oscarów, ten film ma ich aż 9, więc pewnie zgarnie jakąś statuetkę (myślę, że najpewniej za scenografię, bo nie dość, że baśniowa, to widać nawiązania do sztuki np. Klimta, Schielego) ![]() Co do kinowych nowości, to czekam m.in. na Teorię Wszystkiego, czyli biografię S. Howkinga. Cytat:
zerknij na kina studyjne jeśli masz w mieście ![]() Też dobry, ale mimo wszystko jak dla mnie to jeden z tych filmów, który lepiej sobie odpalić a kinomaniaku niż iść do kina Ot, lekka francuska komedia ![]() Fablous pokaż tę sukienkę, może coś podpowiemy A co do reszty rzeczy, bardzo udane łowy dziewczyny, miałam dzisiaj stłuczkę Nie z mojej winy, bo kierowca wjechał we mnie z tyłu (chyba nie zauważył, że na skrzyżowaniu juz jest czerwone, pewnie myślał, że ja pojadę dalej ). Na szczęście nic się nie stało, ale autka póki co nie ma
Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2015-01-17 o 21:29 |
||
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
napisz proszę jakiego bronzera i rozświetlacza używasz, w tym poście i poprzednich masz pięknie podkreślone kości policzkowe
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że rozmawiacie o retinoidach doustnych. Ja wam powiem, że brałąm pół roku, z trądzikiem męczyłam się z dobre 5/6 lat... a po pół roku tylko blizny. tŻ mi teraz zazdrości, kiedy jemu wychodzą mi dosłownie żadne. wiec polecam, chociaż wiadomo, że skutki uboczne są... u mnie to był nieznośny ból kręgosłupa. nie mogłam ustać nawet godziny bo już płakałam z bólu. Teraz tylko czasem pobolewa, a cera gładziutka. Tylko blizny. Zastanawiam się czy lepszy będzie kwas czy od razu laser?
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [QUOTE=Ciemna163;49808835] Mhm, Whiplash dobry, również polecam. Tym bardziej, że na co dzień mam do czynienia z jazzem, więc totalnie moja bajka ![]() Wczoraj obejrzeliśmy z TŻtem Grand Budapest Hotel. O mój panie, urocza historia, osadzona w pięknym, kolorowym i baśniowym świecie lat 20-30' Dziś patrzyłam na nominacje do Oscarów, ten film ma ich aż 9, więc pewnie zgarnie jakąś statuetkę (myślę, że najpewniej za scenografię, bo nie dość, że baśniowa, to widać nawiązania do sztuki np. Klimta, Schielego) ![]() Co do kinowych nowości, to czekam m.in. na Teorię Wszystkiego, czyli biografię S. Howkinga. gdzie oglądaliscie? gdzieś w necie jest?
|
|
#2291 | |
|
Kociara
|
no gdzieś jest, ja dostałam od przyjaciółki na pendrive. I wiem, wiem, brzydko, sama nie lubię piractwa :/ Ale niestety tak mi zachwaliła (a mamy niemal identyczny gust filmowy), że obejrzałam z TŻtem w domu Ale Wam polecam iść do kina ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
ewentualnie białe z ciemnym noskiem: http://www.zalando.pl/jonak-baleriny...1a000-q11.html http://www.zalando.pl/hoegl-baleriny...1a05i-a11.html |
|
|
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
Ciemna tez nam sie podobał Grand Budapest
a w ogóle to polecam ten post: http://www.architektnaszpilkach.pl/2...ign-movie.html
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2294 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Wczoraj sobie czytałam: http://edusens.blogspot.com/2014/04/...i-filmowa.html ogólnie polecam bloga ![]() Śmiesznie, że na jednym kadrze ktoś zauważył torebki zestaw walizek projektu Prady podczas gdy za nimi wiszą trzy pejzaże Klimta No, ale to tylko pokazuje, że scenograficznie jest w tym filmie mnóstwo smaczków!
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat uwielbiam taką tematykę i film mi się baaardzo podobał. Złotych malin nie dostaną, bo nie są do nich nominowani .
|
|
|
#2296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w trakcie czytania hobbita
a dzis obejrzalam Straznikow Galaktyki (lubie w sumie sf i superheroes )
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Silmarillion nie czytałam i dlatego ostatnio kupiłam sobie takie piękne wydanie z ilustracjami + Hobbit - były w Empik w dwupaku. Ja słyszałam, że syn Tolkiena nie chce ekranizacji Silmarillionu, ale jego wnuk już tak. Myślę, że pieniądze pewnie ich kiedyś skuszą. A poza tym ekranizacje są świetnie zrobione i dopracowane (obejrzałam sporo making of z planu - Benedict jako smok - super). Pewnie dlatego tak jest, bo Jackson sam jest fanem serii .Też podziwiam Tolkiena - stworzyć nowy język, świat, ludy - WOW.
|
|
|
#2299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Dla mnie fim był beznadziejny, ksiązka fantastyczna...tyle..
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
Hobbit jest słaby i zrobili z niego trylogię żeby zarobić 3 razy więcej kasy. Książka ma tylko 230 stron! Władca pierścieni (wszystkie części) mają 1500 stron i też zrobili z nich trylogię - bez komentarza.
Osobiście lubię książki Tolkiena (przeczytałam wszystkie) ale jeszcze bardziej lubię Sapkowskiego ![]() Za to film o Wiedźminie był ABSOLUTNIE beznadziejnym szitem, i jedyną rzeczą gorszą od niego był miniserial wyprodukowany z tego samego materiału filmowego dla polskiej TV. Nie oglądajcie tego! Ale gra komputerowa Witcher jest świetna i bardzo popularna na zachodzie Moim największym marzeniem jest żeby HBO kupiło prawa do zrobienia serialu o Wiedźminie i mielibyśmy hit na miarę Game of Thrones
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Wydaje mi się że białe z czarnymi czubkami są łatwiej dostępne. Zresztą już takie mam
|
|
#2302 | |
|
Kociara
|
Cytat:
o tak, też jestem większą fanką Wiedźmina |
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy wczoraj na tej francuskiej komedii i powiem Wam, że nie żałuję Świetnie się bawiliśmy! Dawno się tak nie uśmiałam na komedii ![]() Dziś za to szykuje się nieciekawy dzień Mało, że od rana jest mgła, to jeszcze przespałam dorzutkę w Mango, a popołudniu jedziemy do teściów na kawę Cytat:
Stłuczki współczuję. Niepotrzebne nerwy Niestety kierowcy w ogóle nie patrzą na to, co się dzieje na drodze, do tego jeżdżą, jakby im życie było nie miłe Cytat:
Do Hobbita mam mieszane uczucia. Na pierwszej części o mało co nie usnęłam. Ta trzecia jest zdecydowanie najlepsza, bo przynajmniej się cosik działo. Choć miałam wrażenie, że troszkę na siłę chciano, by był tak długi
|
|
#2304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na Fb jest grupa wsparcia dla petycji do HBO w sprawie nakręcenia serialu https://www.facebook.com/groups/wiedzminsen/ ale po początkowym zapale popadli w letarg. Proponują Madsa Mikkelsena w roli Geralta (jak to kiedyś zasugerował sam autor). Jestem ZA!!! Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2015-01-18 o 12:13 |
|
|
|
|
#2305 | |||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Pierwszy raz w zyciu się spotkałam z tym, że na Agatę się Aga mówi... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2306 | |||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() A co do stłuczki, to był młody chłopak, no zagapił się. Najśmieszniejsze jest to, że byłam już kilometr od domu, a on miał jeszcze mniej. Cytat:
Tym bardziej, że kolega jest jednym z grafików ). Ja myślę, że jeśli gra odniesie sukces (a przekładanie daty premiery póki co tylko podsyca ogień), to jest szansa na jakąś sensowną produkcję. tym bardziej, że spora część fanów to młodzież, a na niej najlepiej się zarabia ![]() Cytat:
E, bez przesady, aż tak mi nie zależy. To był młody chłopak (mniej więcej w moim wieku), samochód ojca, więc już i tak miał kłopoty... Poza tym mój zderzak na tle jego przodu wygląda jak nietknięty
|
|||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam dziś rano Grand Budapest Hotel, po prostu świetny
obecnie szukam jakiegoś fajnego serialu na przeczekanie przed kolejnym sezonem House of Cards - znacie coś godnego polecenia? |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie ci się do tej pory podobały?Ja jestem fanką Desperate Housewives, w podobnym klimacie są Devious Maids. Baaardzo podoba mi się Orange Is The New Black, The Good Wife, Girls, Breaking Bad, Fargo, Six Feet Under. Przymierzam się do Suits i chcę nadrobić Rodzinę Soprano. Każdy z innej parafii, także musisz przeczytać opisy
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam też Orphan Black i również czekam z niecierpliwością na drugi sezon. Do Suits robiłam dwa podejścia, obejrzałam ze trzy odcinki ale nie wciągnął mnie Gra o Tron znudziła mnie przy trzecim sezonie, może kiedyś do niej powrócę.Orange is the new black polecało mi już kilka osób, więc dam mu szansę i dziś oglądam pierwszy odcinek ![]() Zawsze oglądam online ale teraz chciałam sobie ściągnąć cały sezon. Idę niebawem do szpitala na kilka dni a tam nie ma neta więc muszę sobie na dysk coś wgrać. Skąd zwykle ściągacie seriale? |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

.

Chcieliśmy cosik lekkiego, do pośmiania

). Na szczęście nic się nie stało, ale autka póki co nie ma 

Dlatego właśnie myślałam, że Ag4 to Agnieszka, hihihi