|
|
#2491 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
Dla babci i dziadka był to pierwszy prawnuk, ciągle chcieli pomagać, dopytywali czy mi w czymś pomóc - po prostu nie miałam takiego "luzu/spokoju" psychicznego. Wiem, że chcieli dobrze, wszystko robili w trosce o nas. Po ich wyjeździe znacznie się sytuacja poprawiła, z małym poznaliśmy się i gdyby nie poranione baaardzo i krwawiące brodawki wszystko byłoby bardzo dobrze. Po ok. m-cu wszystko się ustabilizowało - włącznie z moimi hormonami- i wtedy na prawdę cieszyłam się kp. Dla mnie największym wsparciem była moja mama, która kilka razy mi powiedziała trochę ostrzej, że mam się nie użalać nad bólem i przetrwać i kp albo podać mm i nie stresować siebie/ dziecka. Mój mały bardzo odczuwał moje nastroje. Karmiłam 8 m-cy, do 5 m-ca tylko kp, później po powrocie do pracy karmiłam wieczorem, w nocy i rano a w ciągu dnia mm. W 8 m-cu dostałam zapalenia piersi z wysoką temperaturą, lekarz przepisał antybiotyk i kp zakończyłam. Bardzo się zdziwiłam że zapalenie może wystąpić tak późno - lekarz wytłumaczył, że pewnie przyczynił się do tego duży stres w pracy, permanentne niewyspanie, zmęczenie. Po zaprzestaniu kp po około 2 m-cach dostałam okres i zrzuciłam dodatkowe kg nic nie robiąc, wiec ja się nie do końca zgadzam z teorią, że przy kp się chudnie. Teraz również nastawiam się na kp, myślę że będzie łatwiej bo już wiem jak moja nastawienie psychiczne ma duży wpływ. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój synek, ciągle jakiś katar, kaszel w styczniu nie był jeszcze w przedszkolu, więc z nim spędzam czas Dodatkowo od maja/ czerwca planujemy generalny remont domu, więc latam po urzędach/ starostwach/ spotykam się z architektami/ geodetami/ konstruktorami itp. po czym padam na twarz i stresuje się że nie mam siły pracować. A i modlę się żeby nie urodzić przed terminem bo wtedy zostawię wszystko nie pokończone i z nerwów pewnie o kp będę musiała zapomnieć.Ten weekend nadrabiam prace, bo mąż zabrał synka i pojechał do swoich rodziców i dziadków z życzeniami z okazji Dnia Babci i Dziadka. Miłej niedzieli dziewczęta - wracam do pracy. |
||||
|
|
|
#2492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wszystkie kupony tak wykorzystałam, które były wcześniej i teraz też tak zrobię ![]() Cytat:
aplikacja sama podpowiada co zrobić. Ważne tylko żeby kliknąć, że chcemy zapłacić później
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Ja praktycznie za wszystko płacę z góry. Mam już to z głowy i znając życie kurier by mnie zaskakiwał jak nie miałabym odpowiedniej kwoty w domu. Ja w ogóle mało gotówki przy sobie noszę, bo płacę dużo kartą.
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, któraś z Was pisała o kp przy większym biuście- nie mogę znaleźć tego posta
![]() Powiedzcie proszę, czy taka poduszka do karmienia jak np kura La Millou jest ułatwieniem w tym wypadku, czy to się zupełnie nie sprawdzi w mojej sytuacji?
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
poprane pierwsze ciuszki
ciekawe jak nasza PM ? dziś przebieram kolejne ubranka i wypoczywam...co by znów w szpitalu nie wylądować a Wy jaki plany?co do zamówienia na gemini to mi doszło po ponad tyg, ale nawet żadnych gratisów nie ma;/ a zawsze jak zamawiałam w innej aptece to jakieś próbki dorzucili, a tu ni... więc to chyba ostatnie moje zamówienie u nich
|
#2497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
http://olx.pl/oferta/kolyska-z-wypos...tml#632118f38d
wczoraj odebraliśmy od dziewczyny taką kołyskę więc kolejny zakup poczyniony!
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna!
|
|
|
#2501 |
|
Konto usunięte
|
Mam 21 lat, za miesiąc 22 i studiuję dziennie. Zdarzało mi się słyszeć że zmarnowałam sobie życie ciążą, bo za młoda jestem. NO JA P...LE!!!
Po pierwsze, to moje życie i nikt go za mnie nie przeżyje. Po drugie, jak zechcę pracować to mam większe szanse że szef wybierze mnie spośród "niedzieciatych" bo nie ucieknę mu na macierzyński. Po trzecie, na Dniu Matki w przedszkolu będę wyglądać jak matka a nie babcia. O. A jeszcze niektóre komentarze na forach: "Dziecko, mały potwór co rujnuje życie, sukcesy i figurę" "Skrobankę było trzeba zrobić ty idiotko!" "Poród, że rozrywa całe ciało, a później zatapiacie się w zafajdanych pieluchach" A kto na starość szklankę wody poda ja się pytam???!!! Wychodzę z założenia, że zajście w ciążę w młodym wieku UTRUDNIA trochę życie, ale NIE NISZCZY. Uch, musiałam gdzieś się wykrzyczeć ![]() rosiek, ja też zaczynam wkrótce sesję, studia dzienne w dodatku, i wciąż obawa że urodzę na egzaminie - to póki co najbardziej mnie martwi. I jeśli cię to pocieszy, jestem w czarnej d.., bo uaktywnia się właśnie mój wrodzony leniwiec wewnętrzny ;/ |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
olajakzam Piekna, bardzo mi sie one podobaja
smv Jak ladnie ![]() luzna25 Moj to tylko wie ze do spania daje sie body i pajacyk, tyle wie ![]() bozena_87 super wozek ![]() Magnifica My jestesmy najlepsze Chyba bede musiala pomyslec nad spisaniem tego kontraktu a swoja droga, to powiedzialam mu zeby uwazal jak tam bedzie, bo kobiety to pewnie potrafia owinac sobie mezczyzne, zwlaszcza z innego kraju, zeby zdobyc papiery do innego kraju ![]() nusiekowa ojej wytrzymasz tydzien, przynajmniej porobia ci jakies badania i jestes pod dobra opieka albo chca zarobic na tym ze bedziesz w szpitalu, albo bardzo dobrze dbaja o przyszle mamusie, wiec nie stresuj sie kochana oby sniadanko dobre bylo ![]() rosiek Dasz rade kochana Wierze ze ci sie nie chce, ale latwo wszystko rzucic, a z drugiej strony, to twoja przyszlosc, i wlasnie na nia pracujesz bardzo ciezko nam zawsze mozesz ponarzekac, ![]() mama_kasia88 bardzo ladnie napisalas na temat kp ojustyna Ja tez z tych nerwowych, ale czesto slysze ze kobieta po porodzie, robi sie bardzo spokojna, cierpliwa ![]() anyolek Konkretnych nie mam, czesc dostalam, czesc dokupilam, nie czytalam opinii ani o smoczkach ani o butelkach, wiec to sie okaze czy sie sprawdza
|
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
SMV nie wiem czy przypadkiem o śpiochy Ci nie chodzi ? (ze stópkami na szelkach bez rękawków ?
) Nusiekowa- aż tydzień się czeka na wyniki? A na cito nie mogliby tego zrobić? Eh no cóż mniejmy nadzieje że tydzień szybko zleci a wyniki będą ksiazkowe! Dla Waszego dobra- to najwazniejsze Ale słuchaj dobra strona jest taka ze poznasz personel, zrobisz sobie „plecy” i poród będzie bajką ![]() Rosiek kurcze duużo masz na głowię... a może jakąs rodzinkę masz w pobliżu?Może mama chociazby obiadki pogotowała? Albo rób że tak powiem na „dwa dni”... Wiem, że masz chwile załamania bo wszystko na Twojej głowie a doba za krótka... będzie lepiej .Mam koleżankę, która... ma córeczkę 2,5 latka, jast w 6 mcy ciązy i w tą środę doktorat obroniła... Ale to jakiś kosmos dla mnie ! Heh a z tym podpisywaniem ubranek to jest niezły numer Myteż tak robilismy :P a teraz mamy np 3”kupki” spodni z podpisami –po domu, do przedszkola, do wyjścia :P takze u nas karteckzi zagościły na dłużej, ale dzieki temu nie wkurzam się:P bo tż to obojętnie co młody ma ubrane :PMarcia45- ogromne kciukasy za dorwanie joolza! A racja u ans to samo- same xlandery albo jedo fyn.. Anyolek- karmienie z big cyca to min u nas :P i owszem korzystaliśmy z rogala do karmienia, a ta kura to chyba coś podobnego . Choć np do spzitala nie brałam rogala (ogólnei ograniczyłam się do min ze względu ze potem trzeba wszystko porządnie wyprac i itp) i zwykła poduszka też się świetnie sprawdziła kurczaki starszak całą noc kaszlał a rano jak nowo narodozny lata i cisza kaszlowa, bądź tu człowieku mądry....Ogólnie to nie sądziłam że jako matka będe się musiała "wyspecjalizować" w tylu dziedzinach Kucharka, kreatorka mody, lekarka, przedszkolanka, i jeszcze milion innych :P baaa zapewne w okresie dojrzewania dzieci jeszcze z resocjalizacja będa mieć coś wspólnego
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Panna mimbla a ja bym tam chciała w twoim wieku być w ciąży
chociaż czuje się dalej jak nastolatka a mam 28 i dowód do dziś musze pokazywać i mój TŻ tak samo to jednak żałuję że tak późno się zdecydowaliśmy i na ślub i dzieciaczka ;( ale widocznie wtedy nie byłam gotowa. Kochana nie przejmuj się opiniami innych. Skończysz studia w swoim czasie i właśnie jak pójdziesz do pracy w wieku 24-25lat czy nawet wcześniej to prędzej się zalapiesz niż kobiety które okaże się że są w ciąży. Najważniejsze wsparcie TŻ i rodziny no jak tego nie ma to aż serce boli ze człowiek sam.. Także ciesz się ciążą! Mama Kasia tak chodziło mi o spiochy - ja myślałam że spiochy to to samo co pajac heheh
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
smv, dziękuję za miłe słowa, na ciebie można liczyć
nie żałuj że późno zaszłaś w ciążę, tylko ciesz się że się udało, przecież tyle par nie może mieć dzieci a i najważniejsze żeby było zdrowe
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne zebys ty byla szczesliwa, i dawala sobie rade z tym wszystkim.... Przeciez sama z tym nie jestes, jest TZ obok ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
odpoczywaj duzo ![]() a co do szkoly, kto wie czy ja w przyszlosci do niej nie pojde, majac dzieci w domu.. wiec wszystko mozna jak sie chce.... a nie jak sie slyszy najpierw studia praca mieszkanie maz, a na koncu dzieci
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-18 o 12:18 |
||
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal podpisuje się pod twoim postem.
Moje koleżanki juz w większości mają nawet dwójkę dzieci - niektóre nawet już w 4klasie i mimo że społeczeństwo od razu je skreslilo bo zaszły w ciążę w liceum poradziły sobie-pracują, mają mężów i w ogóle..
|
#2508 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ważne, że będziesz pod kontrolą, zawsze to szybciej można zareagować gdyby coś złego się działo (tfu, tfu). Może niech ktoś Ci przywiezie laptop z dostępem do internetu? To ogromny pożeracz czasu![]() Cytat:
ja swojemu już wydrukowałam kartkę z podpisanymi zdjęciami i przykleiłam na szafie![]() Cytat:
anka_1984 To miałaś długą drogę do radości z kp, ale świetnie, że się nie poddałaś i wszystko się fajnie skończyło. Trzymam kciuki by tym razem było już łatwo ![]() nie przepracowuj się, znajdź pomocników do wykonania niektórych spraw
|
||||
|
|
|
#2509 |
|
Konto usunięte
|
Ja znam bardzo mało takich przypadków, i szczerze mówiąc czuję się póki co trochę obco, bo moje koleżanki nie mają jeszcze dzieci, za to mają pstro w głowach (bo może mi się wydaje, ale ciąża sprawia chyba że kobieta dorośleje), więc trudno z nimi rozmawiać o macierzyństwie w młodym wieku. Co innego gdyby była to ciąża planowana. Na wpadki patrzy się chyba jeszcze wciąż mało przychylnie.
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie a może wiecie jak wyczyścić zażolcone elementy laktatora? Mam używany po szwagiwrce ale niestety te silikony mega zazolkly ;/
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zeszłym roku moje koleżanki 34- latki rodziły pierwsze dzieci, więc ja jestem i tak parę lat do przodu. Teraz myślę, że gdyby nasza sytuacja finansowa i mieszkaniowa 3 lata temu wyglądała tak jak teraz to dobrze by było zajść w ciąże w wieku 25 lat, ale jako że tak nie było wtedy to nawet taki pomysł do głowy nie przychodził żeby się starać o dziecko nie mając swojego kąta. Każde z marcowych dzieci i tak ma dobrze, bo bez względu na wiek mam, kasę mają mamy które na nie czekają, interesują się, dbają o nie. A nie wszystkie dzieci tak mają. Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2015-01-18 o 12:32 |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co kogo i interesuje czyjas wpadka najwazniejsze, to zeby rodzice pokochali swojego maluszka i chcieli dla niego jak najlepiej. reszta jest bez znaczenia. ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
a nowe czesci drogie sa, te z silikonu
|
||
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Panna mimbla- u nas starszak też był czystą wpadką
planowaliśmy rok później :P Na świecie pojawił się jak miałam 24 lata. Teraz rocznikowo mam 27 i drugie w drodze, i nic nie zmieniłabym!!Zresztą zobaczysz za parę lat.. Wy będziecie rozwijac karierę zawodową, a inni siedzieć w pieluchach :P A tak serio na niektóre rzeczy po prostu przychodzi czas, dla jednych w wieku 20 lat innych w wieku 40 lat Taki świat. Najważniejsze tak jak pisałyście że o dzieciaczki się troszczymy.
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np współżycie z TŻ zaczęłam dopiero po 5 latach od naszego chodzenia - stresowalo mnie to i w ogóle ja taka wstydliwa byłam. Miałam 22 lata i zwyczajnie nie czułam się gotowa.. A później w wieku 26lat tak sobie myślałam że fajna byłaby wpadka ale TŻ zawsze uważał kurde heheh..
Nie ma co gdybać kochane. Będziemy zaj%%%%%ymi hot mamuskami ;D
|
#2519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw studia no to wiadomo do 24 roki zycia nauka później praca, aby byla stabilma i pewna no tak kolo 4 lat zeszlo, no i jestem kolo 30-tki i dopiero pierwsze dziecko pozno? Możliwe ale zanim Slub, podroze, kariera to tak widocznie mialo być część znajomych ze studiów jeszcze nie ma w planach dzieci---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
wpadka nie wchodzila w gre
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

W ogóle ostatnio chodzę wkurzona bo na studiach zaczyna mi się sesja, wisi widmo remontu, wszystko jest na szybko, na chwilę i jestem już zmęczona całą sytuacją w której się znajduję
bo wtedy zostawię wszystko nie pokończone i z nerwów pewnie o kp będę musiała zapomnieć.

byłam w szoku, ale bez szkolenia ma tą wiedzę

albo chca zarobic na tym ze bedziesz w szpitalu, albo bardzo dobrze dbaja o przyszle mamusie, wiec nie stresuj sie kochana
a rano jak nowo narodozny lata i cisza kaszlowa, bądź tu człowieku mądry....
a nowe czesci drogie sa, te z silikonu