|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
|
|
#4202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: udanego weekendu!!!Cytat:
jej... elinka napisalaś o mirindzie i teraz naszła i mnie ochota... Na dodatek na stripsy z kfc, do tego frytki z north fisha i jeszcze sajgonki! Oj i torcik pralinowy od sowy...
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Natetitka ja mialam smaka na cole najbardziej ale to by nie przeszlo a z mezem bylam na zakupach.
Co do fasd foodow mi juz minal ten czas gdy smaka mialam na nie . Teraz zwykle domowe polskie obiadki najlepsze
|
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
cześć kobietki
nie wiem czy będę się od razu starać o maluszka czy dam sobie czas na zagojenie ran..... życzę wam zdrowia dla was i waszych maluchów.....trzymajcie się kochane i dbajcie o siebie zajrzę do was w lipcu ....choć wiem ze będzie to dla mnie trudny okres..... buźki dla wszystkich.....
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek
az mi lezka poplynela, zagladaj tutaj i pisz co u Ciebie , powodzonka Kochana
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Byłam na tych zakupach i kupiłam tylko dżinsowe krótkie spodenki w HM za 40 zł (będą na lato no i w sumie teraz jak jest ciepło to na rajtki od biedy można założyć). W sumie fajne te ciążowe portki, bo właściwie już teraz można je założyć i nie wiszą ani nic, ten pas się po prostu będzie rozciągał z brzuchem ![]() Dokupiłabym jeszcze coś, jedne długie dżinsy mam od siostry, mam 2 pary legginsów, może jeszcze z jedną parę dżinsów i jakąś spódniczkę i przynajmniej na wiosnę bym miała w miarę co nosić. Bluzek i tunik luźnych mam sporo więc z górą nie ma problemu. A w lecie nastawię się chyba na przewiewne sukienki worki. A Wam jak idzie z kompletowaniem garderoby?
|
#4207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko jak wymiotuję, czy kicham z zaskoczenia to się tak strasznie boję o Maleństwo. Niezłe akrobacje musi tam mieć przeze mnie, jak mi cały brzuch chce rozerwać :/ myślałam, że jak już mi przeszły te wymioty to się może w przyszły weekend uda już wybrać na zakupy, ale jak widać nie póki co też się już nie dopinam, chodzę w rozpiętych spodniach i zakrywam dłuższym swetrem, a że jestem cały czas w domu to na razie się udaje. Póki co kupiłam dres na allegro spodnie bardzo rozciągliwe i takie cieplutkie. Mąż się uśmiał, bo pamięta, jak mówiłam, że w życiu dresu nie założę :P
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tesco nie ma... poza tym ciuchy ciażowe są na wyprzedażach? bo jak patrzałam na h&m online to ceny były regularne w tym dziale.. ;/ Cytat:
![]() teraz mozesz być juz spokojniejsza i jeszczze bardziej cieszyc sie ciażą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takie troche pomieszanie z poplątaniem ![]() no ale co zrobić, ach te ciażowe zachcianki ![]() Cytat:
dużo siły Ci życzę Cytat:
też tak robię ze spodniami, ale niestety dzis byłam cały dzień na uczelni i strasznie niewygodnie mi tak było.. chyba juz pora na ciażowe spodnie, w poniedziałek podjadę do h&mu chyba.... ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- w ogóle dziewczyny nie wytrzymałam dzis i kupiłam na przecenie w tesco bodziaki dla dziecia.. wyszły po 4zł za sztukę, aż żal było nie brać a miałam czekać do określenia płci...
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Lekarka na USG powiedziala ze na 80% dziewczynka, jestem niesamowicie szczesliwa. Chociaz przeczucie mi caly czas mowi, ze Aleksandra moze okazac sie Aleksandrem Dowiemy sie za 7 tyg na USG polowkowym.Po pierwszym porodzie lezalam na sali z dziewczyna, ktora byla pewna ze bedzie dziewczynka, ze wszystkich USG tak wychodzilo. Opowiadala jeszcze przed porodem o rozowym pokoiku, ciuszkach, zabawkach. Byla z mezem w ciezkim szoku jak urodzil sie chlopiec. A tu krociutki minutowy film z USG. Ola nie usiedziala sekunde na miejscu, kopala i urzadzala sobie mini zjezdzalnie ![]() |
|
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O super że wizyta udana!! myślę, że na 3d widać więcej, więcej można podejrzeć i jednak wiesz... córcia będzie nawet mimo przeczuć ! ![]() Haha z tą płcią dziewczynek to tak bywa. Pamiętam jak ciocia była w ciąży to nie dawano jej 100% szans na dziewczynkę bo "może dziecko zasłaniać siusia i może się okazać że to chłopak". Z resztą teraz też znajoma do ostatniego dnia nie była pewna - 3 lekarzy mówiło jej, że córka. Jeden powiedział, że jest szansa na syna ale nie jest pewny do końca - urodził się chłopak. Jakieś czary mary Ale to szok dla człowieka jak sobie wszystko przygotuje Chociaż ja przy synu miałam dużo żółtego, białego, brązu i czerwieni więc na dobrą sprawę dość uniwersalnie. Teraz mam zamiar uszyć szaro białą pościel i becik, do tego miętową pościel. Miętowa prawie gotowa.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-01-18 o 08:55 |
|
|
|
|
#4212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() U mnie cyrk z lekarzem... chciałam iść do pani dr, która prowadziła w zeszłym roku moją poprzednią ciążę. Super babka, za prywatną wizytę brała 50 zł, a teraz miała przyjmować na NFZ - żyć nie umierać. Mhm... Pierwszą wizytę miałam mieć u niej w środę (11 tc), bo nie było wcześniej terminów, już się nie mogłam doczekać. Później miało iść już z górki z wizytami, regularnie co miesiąc. No ale się nie doczekałam We wtorek zadzwoniła do mnie położna z tej przychodni, że pani dr nie przyjmuje, ponieważ równocześnie była dyrektorem całego ośrodka a została przez burmistrza z tej funkcji odwołana Więc koszty koszty... a miało być tak pięknie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już spodniowo jestem urządzona, mam jedne jegginsy z CA, w których przechodziłam całą poprzednią ciążę, więc teraz kupiłam sobie takie same I mam też dwie pary takich drechoskich spodni, coś takiego:![]() A bluzki w ciąży wolałam obcisłe ale rozciągające się i takich też mam kilka W razie czego nie kłopot dokupić gdyby coś ![]() Cytat:
![]() Za pierwsze zakupy Ja się trzymam dzielnie w ryzach, szczególnie, że sporo ciuchów mam po Michale, będę szaleć jak poznam płeć ![]() Cytat:
![]() Też leżałam z taką babeczką na sali, identyczny przypadek Jaki słodki maluch! |
|||||
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
|
#4214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to cudowne uczucie zobaczyć, jak się rusza i posłuchać serduszka nasze dzieciaczki bawią się tam w najlepsze, a my jeszcze nic nie czujemy ale będzie wesoło, jak za jakiś miesiąc - dwa zaczną nam żebra przestawiać Ja czekam na pierwsze dzieciątko, więc co do płci nie mam specjalnych wymagań, ale moja mama ma samych wnuków i modli się codziennie, żeby to była dziewczynka. Jestem jej ostatnią deską ratunku :P No i poza tym dla dziewczynki mamy imię wybrane, zgodnie z mężem jesteśmy za Zosią, jeśli chodzi o chłopca chyba się nie dogadamy
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dla dziewczynki tzn maz wybral i nie godzi sie na zadna zmiane, a dla chlopca mam problem zadne mi sie nie podoba
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
shiava! super filmik!
Fantastyka, już zaczynałam się zatanawiać, gdzie się podziewasz, myślałam, że może uciekłaś do sierpniówek cuda wianki u Ciebie!
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też wolałabym dziewuchę ale wiadomo, co będzie to będzie kochane i przez nas i przez babcie
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, macie jakieś sposoby na opryszczkę na ustach? Mi teraz jedna się zabliźnia po 2 tygodniach |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastka ja mialam juz 3 razy i pasta do zebow super sprawe załatwila
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ale mnie cos zalaskotalo w brzuchu pierwszy raz tak, myslicie ze to dziec? Tak smyrnelo fajnie
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-01-18 o 12:27 |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Ja nic nie czuję. Może coś poczuję koło 20 tyg.
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
ja czuję ruchy
ale nie smyranie, tylko kopanie
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
będzie piłkarz
Ja coś czuję czasami ale...jakoś nie przyjmuję tego jako mój "słownikowy" ruch
|
|
|
|
#4226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można zapytać gdzie i u kogo robiłaś usg genetyczne? Ja w przychodni przyszpitalnej na Staszica u dr Kondrackiej (na te zwykłe usg chodzę tak jak w pierwszej ciąży do Swatowskiego do luxmedu). ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Anex,ja w ogole chodze do Swatowskiego i u Niego robilam genetyczne. Dostalam skierowanie na nfz-w luxmedzie wiec bylo za darmo. Jakos Mu ufam,bo zawsze mi odpowiadana pytania,nie straszy tylko spokojnie wyjasnia. Jeszcze nas czeka echo serca Maluszka-ale to podobno w Warszawie,choc sie zasganawiam czy w Lublinie nikt tego nie robi czy co...Maluszek mial torbiel na pepowinie i stad te dodatkowe badania. Torbieli juz nie ma,ale doktor stwierdzil,ze skoro jest mozliwosc to trzeba sprawdzic i wykluczyc wade serca
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Trofoblast to lozysko? |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie,
Znów mi czas pędzi jak oszalały, mimo, ze nie chodzę do pracy. Kwiatuszku, przytulam mocno i u mnie w 3 cyklu udało sie, Tobie tez życzę szybko dwóch kreseczek! Sikorka, 18tc to juz 5 msc? Nie wiem czemu jakoś wydawało mi sie, ze 5msc, to dopiero 20 tc😄 10/02 idę na połówkowe 😊 Planujemy wziąć ze sobą Gabrysię
|
#4229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj miałam pyszny obiadek i udało mi się nie zwymiotować poza tym mąż po 2 miesiącach siedzenia w domu (pomijając wyjazdy do lekarza i laboratorium) wyciągnął mnie dzisiaj na półgodzinny spacer do lasu. No myślałam, że nie wrócę
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam wizytę u nowego lekarza bo zmieniam jednak ale wątpię by chciał zrobić połówkowe, pewnie będzie chciał poczekać do ok 21 tygodnia ![]() Mam nadzieje, że będzie dobry bo to z polecenia Nadine Przy okazji Nadine odezwij się czy wszystko ok u Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Ale lepiej by brzmiało 38

klask i: udanego weekendu!!!

az mi lezka poplynela, zagladaj tutaj i pisz co u Ciebie
, powodzonka Kochana 

We wtorek zadzwoniła do mnie położna z tej przychodni, że pani dr nie przyjmuje, ponieważ równocześnie była dyrektorem całego ośrodka a została przez burmistrza z tej funkcji odwołana 

chyba się nie dogadamy