|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LV
Cytat:
Straszne. Najgorsze, że nie wiemy skąd się takie dziadostwo robi w człowieku. Jak keidyś Polly pisała, że prawie nikt nie jest świadomy posiadania tego dziada a potem pyk, chwila i po człowieku. Koniec. Straszne to. Ja jeździłam za drzwiami i będą niesetty białe Znad fasolki szparagowej z masłem, mam drugi dzień ciągu ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- A nie mówiłam ? ![]() Ale mają być przebłyski słońca co jakiś czas i na plusie więc może jakoś damy radę, ale fakt, te dwa czy trzy dni (mi się zlały) było genialnie !!! |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
No więc skończyłam Samsarę!
I zaczęłam Eden - Parabelka tylko widziała.
|
#1833 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
no chyba że Benek
|
||
|
|
|
#1834 |
|
Nindżopesz
|
Czy ktoś mógłby mi obrzydzić Messe? Jest za słodkie, pachnie proszkiem do prania i pudrowymi cytrusowymi cukierkami, prawda? Prawda?
|
|
|
|
#1835 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Szczególnie zakręcony był ten fragment, gdy siedzieli na którejś ze stacji przy ognisku i było tam, oprócz Artema, dwóch kolesi (jeden był filozofem) i kot, dyskutowali o Bogu i o porządku świata ![]() Cytat:
Ja też dospać nie mogłem, budziłem się co chwilę i koniec końców przed 11. (sic!) byłem już na nogach Śniło mi się m.in., że mam wypasioną bluzę Gucci, na zamek błyskawiczny, w czarno-brązową panterkę, cu-do! A później Jennifer Lopez wzięła mnie pod pachę i wyszliśmy gdzieś do sklepu (New York to był), modliłem się tylko, żeby miała pieniądze, bo ja akurat nie miałem ani grosza, tj. centa Trza chyba czekać na front wyżowy i ochłodzenie, wtedy będzie słonecznie ![]() Cytat:
Taki pęknięty tętniak to w 90% wyrok śmierci jest (wiem, bo mój dziadek na to zmarł) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1836 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. od biedy jeszcze "Piter" i "Metro 2034". Diakowa i "Mrówańczy" nie tykać kijem. Jeśli życzysz sobie jakieś mrocznawe s-f to polecam Rozgwiazdę i Ślepowidzenie Wattsa ale facet tak pisze, że czasami nie wiadomo o co chodzi (zbyt naukowo). Jeśli przygnębiającego to np. Drogę McCarthy'ego i Kantyczkę dla Leibowitza, jeśli pięknie napisanego to Wieki światła MacLeoda, jeśli po prostu super to Peanatemę Stephensona, jeśli mózgotrzepa to Robota Wiśniewskiego-Snerga, jeśli klasykę to Rok 1984 i My Zamiatina, jeśli zabawnego to Kongres futurystyczny Lema, jeśli brutalnego to Przypowieść o siewcy i Przypowieść o talentach Butler ![]() Uff, głównie postapokaliptycznymi zarzuciłam. Nie kojarze niebieskich cukierków ale się zniechęciłam, dzięki ![]() PS a Wazamba? Pewnie jest przeładowana, słodka, ulepna? Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2015-01-18 o 19:14 |
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Wazamba jest przepiękna :P
słodkie igły ![]() Redsiewicz, spróbuj trylogii Nancy Kress
Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2015-01-18 o 19:20 |
|
|
|
#1840 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Czytałam po Twoim poleceniu, podobało się
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Piers do przodu
|
Ale pogoda
przespałam pół dnia .... odespałam zakup biletów na koncert Scorpions w Łodzi
|
#1842 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Boski jezd, boooski! |
|
|
|
|
#1843 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A "Diunę" Herberta polecasz? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Daj koniecznie, bo jestem strasznie ciekawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No Lopezka na pewno miała przy sobie jakieś drobne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak by ktoś widział gdzieś krótką ( przed kolano) nie workowatą tylko dość dopasowaną sukienkę, bez golfu, stojki, kołnierzyka czy co tam jeszcze moze być, w ładnym nasyconym odcieniu fioletu to poproszę o cynk Może być tania
|
||||
|
|
|
#1847 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam erę koloru - fioletu w akcesoriach domowych - ręczniki, rękawice, podkładki, kubki etc etc, turkusu/morskiego w ciuchach - ale to już od dawna bo na razie ciuchów nie kupuję. No i czerwień wiśniowa, kolor krwi (żylnej!!!!) też już od dawna - kochany dywanik, ściany, doniczki, podkładki na stół. Gdybym mogła kupowałabym każde akcesoria w danych kolorach (miski, talerze etc) i zmieniała sobie cyklicznie Oczywiście czarny wciąż aktualny, idealnie komponuje się z resztą kolorów. Zamawiamy komodę i co, jedyne uchwyty (czarne etno) jakie wskazaliśmy - NIE MA!!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Z bułką z bułką, domowo robioną, co prawda nie powinnam, no ale smaczniejsze nie da się ukryć Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-01-18 o 20:48 |
|
|
|
|
#1849 |
|
Nindżopesz
|
Czytałam wieki temu i mi się podobało ale ostatnio drażni mnie s-f tego typu (takie no... oderwane od rzeczywistości).
Heh, faktycznie ajsy. To mówisz żeby jakie perfumy sobie kupić? Mają nie być kwiatowe, piżmowe, ambrowe, ogólnie "zwierzęce", szyprowe, waniliowe, oudowe, słodkie, owocowe, gourmand, skórzane, ozonowe, orientalne (zbyt bogate), pudrowe/irysowe, kościelnokadzidlane, otulające, rozgrzewające, goździkowo-cynamonowo-przyprawowe, nie mogą dawać labdanum, nie mogą być seksowne ani dziewczęce ![]() Mam nadzieję, że Duel mi podejdzie bo już mi się nie chce szukać... |
|
|
|
#1850 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Panaroja
|
Macham znad oczekiwania na podwójne szczęście
![]() Wczoraj idąc na rodos wdepnęłam lewym butem w psie goovno ukryte pod liśćmi w lesie , więc krótki pobyt na rodos poświęciłam na wydłubywanie tego patykiem z glanowego protektora , a wracając wdepnęłam prawym butem w psie goovno ukryte pod liśćmi po drugiej stronie drogi , na szczęście płaską częścią podeszwy między obcasem a resztą na razie oczekiwanie besskuteczne
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1853 |
|
Nindżopesz
|
Bu, męczy mnie
![]() |
|
|
|
#1854 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w kwestii perfum nieperfumowych - może NaP? Na mnie nie pachnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione, co za perfidna pułapka!!! Jesteś pewna że było psie ? Jestę potworem, wiem, ale tylko czasami i z doskoku. Jutro robię zakupy w castoramie przez tel. - jak się zorientowałam dziś że można to już zamykali sklep. Ale opcja mi się podoba regulamin też. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Duże ilości (sąsiad pracuje w piekarni i przynosi siatami buły) w maszynce, tak się zastanawiam czy elektryczna by tego nie machła? ale jak nam uschnie buła, góra dwie to an tarce doraźnie ścieram. Mało używamy bułki tartej. Ale jesli już, to nigdy kupnej. |
|
|
|
|
#1856 | |
|
BAN stały
|
Też mnie to zastanawiało, ale ja celowałem w... eeeee... lisa? Cytat:
Nam zapasy przynosi znajoma, suszy na potęgę i na potęgę kręci, takie hobby chyba
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. eeee burżuje, mata ludzi od tego ![]() W ogóle to siedzę i myślę jak to zrobic żeby przylecieć do mojego ukochanego (póki co) miasta Europy na wystawę Ju. Chuopin składa jutro list błagalny o urlopik w tym terminie, ale najważniejszą przeszkodą jest hajs. Jak to zrobić, by choć na dwa dni tam być, chciałam zwłaszcza Teżu pokazać to miasto. (Tak już się pogodziliśmy choć raczej porozumieliśmy, bo to o to cho) Z Barceloną mam najwięcej takich "moich" wspomnień. Jest dla mnie takim właśnie "niepoważnym" miastem i to w niej kocham, jest niedoskonała, nienadęta (tak jak Paryż) odleciana. wiecznie w remontach taka hiszpańska maniana. Ma mnóstwo wad ale jest wyjątkowa przez ten smak hiszpańskości. Taki kalejdoskop wrażeń i smaków.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-01-18 o 22:51 |
|
|
|
|
#1858 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze mam pilniejsze/ważniejsze wydatki niż to...czasem jakiś drobiazg, ale to sporadycznie.... Taka wiśniowa czerwień też mi sie marzy na sukience i też najlepiej tania Postanowilam ożywić moją szafę, bo serio już mnie mdli od czarnego, szarego ...jeszcze są zielenie/turkusy/chaber, ale to mi sie nigdy nie znudzi i szmat w tych kolorach nigdy za wiele ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Straszne. Najgorsze, że nie wiemy skąd się takie dziadostwo robi w człowieku. Jak keidyś Polly pisała, że prawie nikt nie jest świadomy posiadania tego dziada a potem pyk, chwila i po człowieku. Koniec.
skończyła się piękna pogoda 

Szczególnie zakręcony był ten fragment, gdy siedzieli na którejś ze stacji przy ognisku i było tam, oprócz Artema, dwóch kolesi (jeden był filozofem) i kot, dyskutowali o Bogu i o porządku świata 

A "Diunę" Herberta polecasz?