Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 18:34   #4741
mzgz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

[QUOTE=majaa86;49820156]Jak to z tymi pajacami jest, bo moja mama twerdzi,że takiego malucha w czerwcu w takiego pajaca i tak trzeba ubierać,żeby go gdzieś nie zawiało? kupujecie pajace na 62 na lato-macie ich dużo? Bo ja już nie wiem co kupować a co nie

Całkiem dobrze Ci sie skojarzyło 'up' to 'powyżej' tylko to 'to' robi różnice nie przejmuj sie w każdym sklepie opis na metce jest inny. Raz 0-1 msc to 50 a raz 56 itd...oszaleć można.

Też mam problem co i ile czego i w jakim rozmiarze. Już siostre przepytalam ale dalej nie wiem. Ja kupiłam kilka pajaców (takich bawełnianych) ale z myślą że dziecko będzie w tym spało. Z drugiej strony jeśli o mnie chodzi pogoda na Zielonej Wyspie w lipcu równie dobrze może byc jesienna
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:34   #4742
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
a w jakim miesiacu się synek urodził? Oczywiście, że wklej chętnie popatrzę

Tien-dzięki za linka
na koniec maja

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:36   #4743
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Mojej szwagierce polożna mowiła że jak się stale używa w ciąży jednego proszku to i ubrania dziecka w nim prać (...) Ale u Nas to nie zawsze uzywany jest ten sam i też zastanawiam się co wybrać. Jak byłam na genetycznym to dostałam próbki z Loveli..
Myślę, że to całkiem rozsądne bo przecież dziecko i tak będzie tulone do naszych ubrań, będzie leżało w naszej pościeli którą będę prała normalnie...fakt, że nie będzie golutkie tylko ubrane. Jak już kupiłam te płatki to wykorzystam a później spróbuję naszym
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:39   #4744
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
na koniec maja
to wklejaj Kochana te zdjęcia

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:39   #4745
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, jak będzie 30 stopni to go zawieje prędzej się przepoci i zachoruje mogę Wam wstawić do klubu fotki jak mój syn był ubierany w tym okresie wczesnoniemowlęcym
pajace kupuję ale zwykłe bawełniane jako piżamki polarowych nie jedynie jakiś dresik w razie gorszej pogody, dziecko zawsze można kocykiem okryć

dodam, że moje dziecko również bez czapki chodziło prawie od urodzenia więc ja jestem jakimś patolem chyba
Oo! Tien proszę wklej zdj synka, bo jestem ciekawa jak takiego maluszka ubierać wiosną i latem.
Oraz czy na wyjście ze szpitala musi być body + pajac + kaftanik ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:43   #4746
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

chcemy bardzo. Ja nie mam pojęcia jak niemowlaczek powinien być ubierany- 1 warstwa więcej niż nam wystarczy? bo jak patrzę na szwagierkę i teściową to mi ręce opadają- 4 latek w domu <21 st> bluzka bawełniana na dł rękaw na to golfik-też bawełniany, rajstopy te grube i spodnie... masakra jakaś. A jak zwracamy im uwagę to, że po chorobie, że jak by było jej za zimno to by powiedziała a na koniec że zobaczymy jak swoje będziemy ubierać
Hehe Twoja szawagierka i teściowa powinny na weekend przyjechać do mnie. Jakby zobaczyły że zimnego kwietniowego dnia matki ubrane w płaszcze wożą dzieci w samych body bez skarpetek to by zawału dostały!! nie no na poważnie to dla mnie to też przesada ale z drugiej strony jak widze na poczatku września dzieciaki w wielkich czapach na placu zabaw bo wiaterek wieje to ten tego Z daleka widac które dzieci to te polskie.....
Stary 2015-01-18, 18:44   #4747
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
chcemy bardzo. Ja nie mam pojęcia jak niemowlaczek powinien być ubierany- 1 warstwa więcej niż nam wystarczy? bo jak patrzę na szwagierkę i teściową to mi ręce opadają- 4 latek w domu <21 st> bluzka bawełniana na dł rękaw na to golfik-też bawełniany, rajstopy te grube i spodnie... masakra jakaś. A jak zwracamy im uwagę to, że po chorobie, że jak by było jej za zimno to by powiedziała a na koniec że zobaczymy jak swoje będziemy ubierać

o matko ! nie mam doświadczenia w ubieraniu malutkich dzieci,czy nieco większych alee tooo - wydaje mi się grubą przesadą

Tien dzięki za radę. No bo właśnie nurtowały mnie te pytania niby wydawać by się mogło że trzeba takie rzeczy ale w praktyce okazuje się zupelnie inaczej (...)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 18:44   #4748
Nadzieja87
Zakorzenienie

Od razu mówię, że wózek jest do prania bo wersja spacerowa była do dziś dnia używana...Ale wygląda to wszystko mniej więcej tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606468328.jpg (66,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606484119.jpg (92,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606507526.jpg (102,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606535344.jpg (95,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606550102.jpg (97,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606564317.jpg (81,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606581272.jpg (94,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421606598584.jpg (104,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-01-18, 18:46   #4749
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Oo! Tien proszę wklej zdj synka, bo jestem ciekawa jak takiego maluszka ubierać wiosną i latem.
Oraz czy na wyjście ze szpitala musi być body + pajac + kaftanik ?
U nas było na wyjście body+spodnie i góra z dresu

Nadzieja oooo i to britaxa macie, świetnie!!!

fotki w klubie, musiałam wybrać kilka, zasypałabym Was milionem najchętniej

Stary 2015-01-18, 18:47   #4750
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Od razu mówię, że wózek jest do prania bo wersja spacerowa była do dziś dnia używana...Ale wygląda to wszystko mniej więcej tak:
Super.
Stary 2015-01-18, 18:48   #4751
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
I to wszystko za takie pieniądze??? farciara!!!

Stary 2015-01-18, 18:49   #4752
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Maja,
ale ludze wymyślają
Ja mam dzisiaj jakis zly dzien.. od rsna bym sie tylko klocila z TZ, fo by do mnie nie powiedzial- od razu chce mi sie ryczec. Czuję się jak wariatka...

scotasia, ja zaraz biorę się za szarlotke, mam nadzieje ze mi sie uda
Mam nadzieję, że Tobie szarlotka wyszła

Cytat:
TienShan nie że nie podoba... Bardziej niepodobalo mi się ze TŻ się rządzi

Pojechaliśmy obejrzeć wózek a wracamy z wózkiem, łóżeczkiem, drewnianymi zabawkami z Ikea i siedziskiem do kąpieli... I wszystko za jedyne 160 euro

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Ja mam dylemat nad kołdrą i ogólnie pościelą (?)
*Czy jest sens np kupować : http://allegro.pl/wypelnienie-antyal...889111287.html
skoro i tak na początku nie będę tym przykrywać dziecka, myślałam jak juz coś to dać ją na materacyk jako zamiast prześcieradła żeby miało wygodniej (ale czy miękko znaczy wygodniej ... ? )
*Czy "klin" jest faktycznie potrzebny ?

Nadzieja (!) TY FARCIAROOOOOO !!!!
Ja kołderki zaczęłam używać, jak młody miał jakieś pół roku. Nie kładłabym jej na materacyk, mój synek lubił spać na brzuchu, wtedy trochę strach na takim miękkim podłożu dziecko kłaść.

Cytat:
Jak to z tymi pajacami jest, bo moja mama twerdzi,że takiego malucha w czerwcu w takiego pajaca i tak trzeba ubierać,żeby go gdzieś nie zawiało? kupujecie pajace na 62 na lato-macie ich dużo? Bo ja już nie wiem co kupować a co nie
Dziś znowu mam zgagę taką jakby mi całą rurę ktoś kwasem oblał blee

Hehe nie ma to jak dobre rady babć Nasza znajoma pediatra zawsze powtarzała: Lepiej żeby dziecko zmarzło, niż je przegrzać. A babcie mają do tego skłonności niestety... I musimy pamiętać, że ciepłotę ciała sprawdza się po karku, a nie rączkach, jak to robią babcie

Cytat:

Jedną warstwę więcej, ale wiadomo, nie przy 30st U nas w domu jest ok 20st. Młody zawsze ma krótki rękaw+bluzka z długim. Ostatnio, jak była babcia, to ubrałam mu dwa długie rękawy, żeby się nie czepiała zimnych rączek I co? Po chwili dziecko wraca do mnie ubrane jeszcze w kamizelkę I babcia za nim woła: Bo miał zimne rączki....

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:52   #4753
Nadzieja87
Zakorzenienie

Tak wszystko za 160 euro

Teraz tatuś postawił wszystkie Römery pod ścianą w salonie i podziwia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421607255267.jpg (109,7 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-01-18, 18:53   #4754
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Jedną warstwę więcej, ale wiadomo, nie przy 30st U nas w domu jest ok 20st. Młody zawsze ma krótki rękaw+bluzka z długim. Ostatnio, jak była babcia, to ubrałam mu dwa długie rękawy, żeby się nie czepiała zimnych rączek I co? Po chwili dziecko wraca do mnie ubrane jeszcze w kamizelkę I babcia za nim woła: Bo miał zimne rączki....

ja raz byłam z moją mamą na spacerze jak syn był malutki, weszłam do sklepu, ona z nim została przed, wracam - patrzę już ma czapkę na głowie (zawsze jakąś tam miałam w torbie) "noo bo taki brzydki wiatr się zerwał" nie mogła przeżyć tego, że on w gondoli bez czapki tak jakby mu tam zawiewało a on prosto z kąpieli

Stary 2015-01-18, 18:57   #4755
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

ja raz byłam z moją mamą na spacerze jak syn był malutki, weszłam do sklepu, ona z nim została przed, wracam - patrzę już ma czapkę na głowie (zawsze jakąś tam miałam w torbie) "noo bo taki brzydki wiatr się zerwał" nie mogła przeżyć tego, że on w gondoli bez czapki tak jakby mu tam zawiewało a on prosto z kąpieli
Bez czapeczki ani rusz.....
Stary 2015-01-18, 18:59   #4756
scotasia
Wtajemniczenie

Hehe Tien tak, czapeczka musi być i koniec

Nadzieja niezłe łowy

Jak jeszcze raz usłyszę od teścia, że ciąża to nie choroba, to nie wytrzymie, uduszę

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:00   #4757
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Bez czapeczki ani rusz.....
no dokładnie ale generalnie podobno się ze mną zgadza, że nie ma co przesadzać po czym chciała robić swoje
do dziś jej to zostało, jak nie czapka to kapcie, jak nie kapcie to dodatkowy sweter

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Jak jeszcze raz usłyszę od teścia, że ciąża to nie choroba, to nie wytrzymie, uduszę
Co tam wymyślił?

Stary 2015-01-18, 19:03   #4758
mzgz
Rozeznanie

[QUOTE=TienShan;49820799]no dokładnie ale generalnie podobno się ze mną zgadza, że nie ma co przesadzać po czym chciała robić swoje
do dziś jej to zostało, jak nie czapka to kapcie, jak nie kapcie to dodatkowy sweter

Mogę sobie tylko wyobrazić co przeżywała cała droge nim do sklepu doszłyście....
Stary 2015-01-18, 19:09   #4759
majaa86
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie techniczne-ile dałybyście za takie używane łóżeczko..po jednym dziecku..

Nowe poza tysiaka kosztuje..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4977040060_1.jpg (81,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4977040060_2.jpg (69,7 KB, 16 załadowań)

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 19:09   #4760
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny. wózek fajny. Ja też nabyłam używany Bugaboo i też czarny. Cudo. Zresztą to moja miłość od 1 st
I zastanawiam się czy kupuje się jakieś obłożenie? Chyba nie ... tylko prześcieradło... i kocyk letni...
A co do spania w koszu to praktycznie ten sam zestaw. Prześcieradło i kocyk na lato...
Proszę naprostujcie mnie jeśli nie o to chodzi
..

A teraz też rozglądam się za wnętrzem do koszyka mojżesza bo mój trochę zużyty. Będzie jako 2 w razie prania...i wiecie trudno dostać.
Jakby któraś wyhaczyla proszę o znak
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:11   #4761
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Hehe Tien tak, czapeczka musi być i koniec

Nadzieja niezłe łowy

A skąd on, za przeproszeniem, może cokolwiek wiedzieć na ten temat?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie techniczne-ile dałybyście za takie używane łóżeczko..po jednym dziecku..

300 zł. maks.
Stary 2015-01-18, 19:12   #4762
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:

A co ono w sobie ma, że jest tak obrzydliwie drogie? Dla mnie nowe łóżeczko to okolice 300zł, nie dałabym więcej, jestem sknera więc jakbym miała kupić używane to pewnie za 150zł max. No ale skoro to tysiąc to może 300zł za używkę...

Stary 2015-01-18, 19:14   #4763
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
hahahahaha
uwielbiam Cie Capri
hyhy
Cytat:
Właśnie miałam czkawke... W Bożenie

Cytat:
Słyszslyscie ten wielki huk?? To mój kamień spadający z serca!!!

100% Chłopak
660g
2 nóżki
2 stópki -5paluszkow u każdej
I najważniejsze 2 zdrowe rączki,ramię przedramie, nadgarstki i paluszki....policzylam i na pewno jest ich po 5 u każdej rączki
Buziunia ładna podobna do mamusi...(Słowa lekarza)
Super!
Cytat:
ok, tak na chłodno moge wam powiedzieć, że nawet dobrze ze miałam to usg....napisali list do mojego dr prowadzącego, ze diagnoza nie została potwierdzona i dziecko płci męskiej rozwija sie prawidłowo.
O kurcze, chyba nie doczytałam czegoś wczesniej A co gin powiedzial poprzednim razem? ze cos nie tak?
Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny wpadłam przed chwilą w szał...Moja mama dzwoniła, że dostałam list z ZUS-u, że mi wstrzymują wypłatę zasiłku w związku z tym, że mnie nie było jak zrobili nalot:confused : No i ż mam pisemnie wyjśnić swoja nieobecność...
W przyszłym tygodniu jadę do ZUS-u podłożyć bombę
o kurcze ale masakra... czyli jednak robią te kontrole, cp za buraki!

Dziewczyny, a tak na logikę, czy jak kobieta w ciąży jest na zwolnieniu, to znaczy że ma siedzieć zamknięta w domu 24h? Mój gin np. ciągle powtarza, że mam jak najczęściej przebywać na świeżym powietrzu, spacerować, itp., jak przyjdzie kontrola i mnie nie będzie to co im powiem? że byłam na spacerze, bo tak zalecił lekarz?? przecież tego nijak nie udokumentuję!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Przez to, że nie zamawiam różowych dzieci, to allegro sugeruje mi zakupy dla chłopca.

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
hehehe
nie martw sie kochana
jestem pewna , ze Twoja zakalcowa zebra jest 100 razy smaczniejsza niz moja wczorajsza szarlot
...i moje surowo-spalone naleśniki sprzed kilku dni

U nas ciężki weekend i nie miałam czasu zajrzeć, ale powoli dojrzewam do L4 za jakiś czas, to postaram się być bardziej na bieżąco

Nie pamiętam czy wspominałam, ale dostałam od koleżanki 4 worki ubranek Kolorowe, przepiękne większość w idealnym stanie, albo wrecz nowe z metkami Głównie Cocodrillo, Mothercare, 5-10-15 i H&M poza ubrankami jest mnóstwo czapeczek, sparpetek, bucików i przytulaków, do tego dwa rożki ( jeden z sówkami, który sama chciałam kupić parę dni temu, nawet w identycznym kolorze! także jaram się ! łącznie z moimi zdobyczami i ciuszkami od znajomych mam już 6 wielkich toreb także poki co nic już nie zamierzam kupować

widziałam dyskusję o kocykach - kupilam niedawno polarowy w Home&You na promce za 11 zł ale nawet nie wiem jakis rozmiar dostałam jeszcze jeden polarowy i myślę że na razie starczą
Stary 2015-01-18, 19:15   #4764
karol_ak
Raczkowanie

Nadzieja

Cytat:
Pojechaliśmy obejrzeć wózek a wracamy z wózkiem, łóżeczkiem, drewnianymi zabawkami z Ikea i siedziskiem do kąpieli... I wszystko za jedyne 160 euro
nieźle
miałam się odnieść w temacie ubierania dzieci ale Tien wyczerpała temat przegrzewanie dziecka to temat rzeka, syna ubieram jak siebie jak był małym dzidziusiem też, czapeczek żeby uszek nie zawiało nie używam ile o to wojen z rodziną, a nawet mężem! stoczyłam
Scotasia też dobrze napisała

Lucky co do pościeli już pisałam, nie używałam do 2 rż, samo prześcieradło + śpiworek/kocyk

Ruska body pod pajac to może w zimie mi się zdarzyło dziecku ubrać
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:19   #4765
dorka607
Wtajemniczenie

bebetto luca z fotelikiem maxi cosi city za 1000 zł- stan bardzo dobry jest ok? tylko muszę zaufać zdjęciom...
i używany fotelik??? pomóżcie

Stary 2015-01-18, 19:19   #4766
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Miało być ubrań, już się z tego tłumaczyłam.
A nie chciało mi się edytować to teraz mam.
Stary 2015-01-18, 19:21   #4767
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
bebetto luca z fotelikiem maxi cosi city za 1000 zł- stan bardzo dobry jest ok? tylko muszę zaufać zdjęciom...
a ile kosztuje nowy zestaw z tym fotelikiem? masz możliwość odbioru osobistego? wtedy możesz zdjąć pokrowiec z fotelika i pooglądać... choć i tak można nie zauważyć czy po wypadku czy nie ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 19:21   #4768
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

jak dziewczyny- 300 góra. za 400 ładne nówki są

Stary 2015-01-18, 19:22   #4769
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
też mam używany fotelik w zestawie z używanym wózkiem. Myślę ,że jak podzielisz przez pół cenę nowego to za używki w dobrym bardzo stanie jest naprawdę Oki. Tym bardziej z foteliki em. Tylko ja nie wiem ile ten wózek normalnie kosztuje.
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:23   #4770
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile kosztuje nowy zestaw z tym fotelikiem? masz możliwość odbioru osobistego? wtedy możesz zdjąć pokrowiec z fotelika i pooglądać... choć i tak można nie zauważyć czy po wypadku czy nie ;/
najtaniej wychaczyłam 1750zł. Za daleko na osobisty-nie opłacałoby się. Boję się właśnie o fotelik trochę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości