|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Obwód Waszych ramion?
Ile Waszym zdaniem kobieta przy wzroście 164 powinna mieć w obwodzie ramienia?Ja mam 26 i wydaje mi się,że mam męskie ręce,grube.Jak to jest u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obwód Waszych ramion?
bardzo fajny temat, też mnie to interesuje...Chociaż ja wiem że mam grubaśne ramiona co jest wynikiem 6 lat trenowania siatkówki i rzucania oszczepem:/ A w którym miejscu mierzymy ten obwód? Bo ja tak gdzieś w połowie ramienia mam 28, a mierzone tak hmmmmm...w miejscu łaczenia ramienia z barkiem...tak że metr leci pod pachą to już masakra 33cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mam 160 wzrostu i u mnie masakra w drugą stronę :/ W połowie ramienia 21,5 cm, a na samej górze 23,5 cm. Oczywiście bez napinania miernych bicepsów :P Ćwiczę hantelkami 1,5 kg raz w tygodniu i jakoś to nic nie daje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hisoka a co ma ci dac ćwiczenie raz na tydzień takim ciężarem, chyba nie spodziewałaś się prztyrostów??
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jakiś wielkich nie [może choć 1cm],ale ćwiczę z SHAPEm,a tam radzili raz w tygodniu na początek.
Zresztą kiedyś ćwiczyłam codziennie i też niezbyt dawało :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
24cm bez napinania, przy 171cm wzrostu, a obwód barków...94, w biodrach 90.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ale obciązenie w postaci 1,5kg nie jest na tyle ogromne zeby trzeba było sobie 6 dni odstępu miedzy cwiczeniami robić
![]() lepiej wez w reke dwa hantelki - to juz bedzie 3kg zawsze cos i cwicz co drugi dzien. krzywda Ci się nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
codziennie też sie nie cwiczy, bo miesnie musza miec czas na regeneracje...
trzeba znalesc tzw zloty srodek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ba! Ale jak się tego jednego dnia zabiore za swoje patyki, to potem mięśnie bolą przez dwa następne, mimo niewielkiego obciążenie XD
Tyle,że jak już się wezmę, to długo się "dręczę " :P W każdym razie chyba trzeba poszukać wśród znajomych kogoś, kto ma cięższe hantelki i ich nie używa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Przy takich długich przerwach to nic dziwnego, że dostajesz za każdym razem "zakwasów" - jeśli zaczniesz normalne, regularne treningi (3 x w tygodniu np.), to po tygodniu nie bedziesz czuła bólu, mięśnie się przyzwyczają, a przy odpowiedniej diecie zaczną też trochę rosnąć. 1,5 kg to strata czasu, obciążenie powinno być jednak większe niż ciężar przysłowiowej damskiej torebki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Poradźcie mi w takim razie w jaki sposób zmniejszy obwód ramion,wyszczuplić.
Pracuję fizycznie,dźwigam codziennie mniej lub bardziej ciężkie rzeczy.Błędne koło? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja mam niecałe 24 cm przy wzroscie 164.
Jak zmniejszyć obwód to nie wiem - ja mam poprostu tak że jak chudnę to pierwsze co chudną mi własnie ręce wiec nigdy nie musiałam się wysilać zeby "coś" w nich zgubić. Moze jakieś wymachy rękami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ujemny bilans kaloryczny i ewentualny trening wyszczuplą całe ciało, więc ramiona też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze obwod nie ma znaczenia
![]() ![]() co do cwiczen to najlepiej 2-3x w tygodniu z min 1 dniem przerwy. lepszy ciezszy ciezar i mniej powtorzen niz machanie setki razy "różową hantelką", jak to kiedys okreslil Pingwin ![]() poza tym na zakwasy dobry jest wlasnie ruch, szybciej przechodza, no i stretching po kazdym treningu ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rzabbocop
|
29 cm luzem 32 w napięciu, 172 cm wzrostu
trening siłowy powinien byc w miarę krótki i intensywny, zeby przyniósł efekt długie machanie hantelkami raczej nie przyniesie pozytywnych efektów |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
rzeczywiscie takie wyrzezbione ladne i niewazne ile siema cm..
moje schudly najbardziej od...biegania...hihi 23cm...na169a byly brzydkie galaretowate...ale nie grube tylko bezksztaltne.. niewiadomo kiedy sie uformowaly...bez hantelek ale mysle o zakupie takich trzykilowek i delikatnym ich wzmocnieniu.. no nie jak stallone ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
O! bardzo dobry temat. Przez forum przewija się sporo tematów odnoścnie pupy, pupy, pupy, ud i brzucha
![]() U mnie akurat ramiona i ręce nie stanowiły problemy, mają ładny kształt. Ale nie wiem ile w obwodzie hehe Wydaje mi się że najładniej wyglądał kiedy jezdziłam busem bez wspomagania... duża kierownica i ten zakres ruchów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja mierzę 172 cm, a w łapce mam 26 cm
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
tez mam ten sam problem z obowem ramion...w dodtku wydaje mi sie ze mam duzy biceps...zle sie z tym czuje naprawde.. dodam, ze pracuje fozycznie, ale nic nie trenuje..
podesle fotke i prosze o szczera ocene ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rąsia cienka jak patyczek, bicepsa i tricepsa ani śladu nawet. Skóra i kosci.:/ Ja bym raczej dążyła do przypakowania, żeby to zaczęło jakoś wyglądać.
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja nie wiem ile mam i nie chcę wiedzieć. Pulchne ramiona to niestety jeden z moich kompleksów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.