![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Macie może zdjęcia tych koszul z biedry?
#2674 |
Zadomowienie
|
tak ogólnie to dużo zależy od porodu, bo jak będę miała CC to wiadomo, że trzeba rok odczekać z kolejnym dzieckiem. A jak będę rodzić SN to po jakimś pół roku chcemy się starać o drugie dziecko (jeszcze na urlopie macierzyńskim, żebym w ogóle nie wracała do pracy)
![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
jakie śliczne literki
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/oferta/koszule-nocne-d...tml#d75bcc65a4 ja mam tylko szare
![]()
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy któraś już Cię o to pytała, jeśli powielam pytanie to mi wybacz ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- szkoda, że ja już kupiłam sobie na allegro ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
A to ja bym bardzo chętnie z jedną odkupiła, napiszę zaraz na pw.
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje że pytasz ![]() A co do awantury z Tż, wczoraj była ![]() Ma 31 lat a rozum taki malutki jak łepek szpilki ![]() My wczoraj u mojej sis byli. A on upił sie, a ja prosiłam by przestał, z teściem mojej siostry i spał na kanapie jak pijak ![]() ![]() ![]() Już w świeta była podobna sytuacja, dostał 2szanse i zmarnował ją.nigdy już ze mną nie pojedzie ![]() Jak ma zryty beret ![]() niunia ona co do ruchów, to moja malenka też ostatnio grzeczna. W nocy to aż czasami mam stracha bo ani drgnie ![]() ![]() Teraz tak jest ![]() A ja wizyta za tydzien 27 stycznia ![]() ![]() Ciekawe co tam u Zosi ![]() ......................... ...................... A ja dzisiaj prasowanie ![]() A na obiad rosół i lane kluski ![]() A i witam sie dzisiaj ![]()
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze na komorce nie widze. Na pewno sa piekne. Ja sie zabralam za listerki rowniez ale ze wzgledu na chorobe w domku poszlo to w odstawke Cytat:
Ja dla D.mialam gryka - kokos bo sie zasugerowalam ze niby musi byc twardy a teraz czytajac i rozmawiajac terapeutami dowiedzialam sie ze tak twardy jak gryka kokos to jednak przestarzaly poglad. Tzn.nic sie nie stanie ale wygodniejsze sa materace dla dzieci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami poniedziałkowo
![]() niunia_ona wreszcie masz upragnione klucze ![]() ![]() ksylwia pewnie ktoś już zdążył odpowiedzieć- jak najbardziej stelaż możesz dokupić na allegro. mama_kasia88 zabiłaś mnie rurkami po 22 ![]() ![]() mon9 sto lat dla Helenki!! ![]() ![]() crystal25 literki giganty! ![]() ![]() Przewinęły się dodatkowe 3 tematy: golenia, rozstępów i prasowania - jakże zbieżne ![]() U mnie przez brzuszek coraz ciężej z tym pierwszym, muszę używać memory, żeby wszędzie się "odpicować". Rozstępów nie mam (póki co) i mam nadzieję, że już się obejdzie. Zobaczymy jeszcze jak będziemy chudnąć, bo wtedy też jest prawdopodobne, że się zrobią. Smaruję się codziennie BabyDream'em czasem dwa razy dziennie ![]() A z prasowaniem zawzięłam się i jednego dnia pojechałam wszystkie wyprane ciuszki, pieluszki, etc. Nie lubię z resztą robić na raty, bo mam wtedy coraz mniejszą motywację ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- lesyeux jesssssssssus maria jak ja tego nienawidzę ![]() I najgorsze jest to, że nie wytłumaczysz w większości przypadków. Ja już na głos w towarzystwie zwracam uwagę TŻ jak widzę, że zaczyna przeginać. I nie popuszczę. Wszyscy wokół mogą mówić swoim pijackim tonem "daaj sppoooooookój, no coooooo ty", mam to gdzieś- jeszcze im się dostanie ![]() W końcu to JA mam wrócić z tą osobą do domu i to JA czuję się odpowiedzialna za tą osobę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mon9- wszystkiego dobrego dla Helenki,jeszcze trochę i będziecie się sobą cieszyć w domku ![]() Widzę, że został poruszony temat antykoncepcji po porodzie, sama jeszcze nie wiem co wybiorę ale na pewno na jakąś metodę się zdecyduję bo dwójka dzieci w zupełności mi wystarczy i na trzecie dziecko na pewno się nie zdecydujemy. A u mnie imprezowe 3 tygodnie się zapowiadają, najpierw dzień babci i dziadka, później urodziny teścia, 31.01. roczek synka mojej siostry, a 8.02 wyprawiam 5 urodzinki córki i stwierdziłam że potem mogę rodzić, nie wiem jak ja to wytrzymam bo jak dłużej siedzę to plecy i brzuch bolą, najwyżej przyjedziemy tylko na chwilę myślę że każdy to zrozumie. Co do ruchów, to mój synek od paru dni strasznie się wypina i rozpycha czasami to nie wiem jak mam się ułożyć żeby nie bolało, dziwne uczucie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia?? ![]() jestem strasznie rozgoryczona... ![]() z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
luzna25 bardzo mi przykro
![]() to smutne że taka nasza polska służba zdrowia jest ![]()
#2687 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Hmm o antykoncepcji tak- my będziemy tylko prezerwatywkę, z racji tego, że mam problemy hormonalne to nie chcę dodatkowo hormonami się faszerować, tylko brać te na tarczycę co biorę ![]() ![]() Kurczę, dzisiaj fiku miku i wiecie co... bez sensu ![]() ![]() ![]() Pogoda dzisiaj straszna, ponuro, szaro ehh... ![]() W końcu mi napisali, że wysłali wózek ![]() ![]() I jestem happy bo x-lander mi odpisał, że promocję do wózków terra obowiązują też sklepy internetowe i będę mieć torbę i mufkę za 1 zł ![]() ![]() Dzisiaj idę do pepco w poszukiwaniu balerinkowatych kapci do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Ja biorę resztę, która ci zostanie.
Już pisze na priva
#2689 |
Raczkowanie
|
my też zakaz fiku miku
![]() ![]() ![]()
#2690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2691 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My jesCze lezymy w lozku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak masz jeszcze jedną na zbyciu to ja jestem chętna. Oczywiscie pokryje wszystkie koszty pokryje. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj fikalam z mężem tak spontanicznie. Nie było to to co kiedyś ale miło
![]() Byłam w sklepach szukać kosmetyków Hipp niestety nigdzie-ani rossman, Carrefour, Inter marche i kaufland-pusto... Może kiedyś do Tesco pojadę ale mam 30km i nie chce mi się jechać zwłaszcza ze może nie być. Kupiłam tylko linomag płyn bobini i krem na niepogode hippa bo to jedyne co znalazłam heh.. Zjadłam dwie bułki zagryzlam ciastkami i zelkami masakra czuje się jak świnka heh.. Luzna bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej cioci. Życzę wam siły!
#2693 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja byłam rano oddać siuśki do badania, mam nadzieję, że nic złego mi tam nie wyjdzie ![]() TŻ przyniósł mi do salonu wszystkie torby z ciuszkami, zaraz przyjeżdza mamcia i będziemy ogarniać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja też właśnie chciałam tak zrobić że na macierzyńskim starać się o drugą ciążę ![]() Z tym, że mi wisiało kiedy się uda więc od początku sie nie zabezpieczaliśmy, ale w moim przypadku karmienie okazało się mega antykoncepcyjne bo mimo, że na końcu karmiłam zaledwie 2x to i tak okres dostałam i pierwszą owulację dopiero 1,5 mies.po zakończeniu karmienia.... Cytat:
Niestety nasza służba zdrowia jest do d.... Powiem Wam dziewczyny że jak Wam się dzieciaczki porodzą i ( odpukać) zachorują to wtedy baardzo mocno odczujecie jak bardzo do d... Bo zauważyłam, że sporo pediatrów nie do końca umie stawiać diagnozy. Rodzica pytają czy dziecko ma temp. ( zamiast zmierzyć), czy kaszle , jaki kaszel etc...generalnie wywiad z rodzicem a oni sami najczęściej tylko osłuchają i zajrzą w gardło...i czasami jak rozmwiam z mamami czerwiec 2013 to takie diagnozy- kwiatki idą, że hej...a najgorzej jak juz antybiotyki idą w ruch tzn. co chwila na coś antybiotyk...mówie Wam, jak będziecie mamami to będziecie lepszymi pediatrami w stawianiu diagnoz i doborze sposobów leczenia niż oni. Tak sobie czytam, że dochodzą do Was wózki i zazdraszczam. Ja co prawda będę miła nową gondolę ( bo nie używaliśmy), ale ja to jak patrze na wózki w sklepach i na str.internetowych to tak wiele mi sie podoba że mogłabym chyba zmieniać co miesiąc ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Lesyeux, mąż zachował sie strasznie. U kogos w gościach tak sie zalatwic, wstyd
![]() Jeszcze chwila i skończy sie u nas picie, bo nigdy nie wiadomo kiedy poród sie zacznie a jak ja sobie sama ewentualnie poradzę, to juz synek nie, wiec trzeba sie 'poświęcić' (zle słowo ale dla niektórych to tak jest) dla rodziny. Odchodząc od sytuacji nie lubię jeszcze jak kobieta ledwo co urodziła (leży biedna i potrzebuje pomocy) a facet juz nawalony z kolegami, bo przecież mu sie syn urodził i jak tego nie opije to sie swiat zawali ![]()
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo współczuję. Trzymaj się. Zetknęłam się z rakiem w bliskiej rodzinie - bezradność ..... to najgorsze. U mnie tez trochę zmartwień, męża brat w szpitalu od wczoraj. Na razie badania robią na neurologii, czekamy. Mon9 uściski dla córeczki. Ślicznie sobie mała radzi, oby tak dalej, to już niedługo będzie z Wami w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj rzucił papierosy ponad 2 lata temu. Teraz popala czasami epapierosa no i czasami przy alkoholu wyjdzie z kimś na 1 fajkę. Ja bardzo nie lubię tego zapachu i ogólnie jestem przeciwnikiem palenia. A najbardziej nie lubię jak kobieta pali, według mnie strasznie to wyglada ![]()
![]() |
#2700 | |
Rozeznanie
|
Pisałyście o antykoncepcji po urodzeniu. Jeśli będę kp to pewnie pigułki anty, są chyba takie jednoskładnikowe, nie szkodliwe przy kp. Potem myślę, że wrócę do normalnych tabletek. U mnie sprawdziły się super, także ze względów zdrowotnych. Bez pigułek mam ciągle nawracające torbiele i ciągły stres. Takze ja na pewno będe rozmawiała z lekarzem, żeby coś mi dopasował. Nie chciałabym rezygnować z kp. Ale tez muszę pamiętać o swoim zdrowiu.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.