|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
u mnie identyko, jak już zasnę to potem sny mam takie głupie, że szok |
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - nie do konca zrozumialam z ta polozna bo wybierasz i po porodzie przychodzi srodowiskowa a polozna ze szpitala chyba nie jest srodowiskowa?
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może łożysko masz na przedniej ścianie?
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Cowie moje maleństwo też ma bardziej leniwe dni ostatnio. Może mu popukam jak w zeszlym tygodniu i może się choć na chwilę rozchasa. Bo oczywiście panikowalam już.
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czytać!
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, może.
Dlatego nie mogę się doczekać wizyty.Tak jest!
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedyś się zarzekałam, że nie będę panikować póki w ogóle będzie się ruszać. Taa, jasne
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu choroby Twojego TŻ Trzymam kciuki za skuteczne leczenieCytat:
Cytat:
No ale jakoś tak nie przekonała mnie wtedy...Dlatego czekam jak na szpilkach na połówkowe, które już za tydzień w czwartek. Chcę być już pewna płci, bo ciągle powstrzymuję się przed zakupami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od dluzszego czasu szalenstwo w brzuchu. Coraz czesciej ciezko mi wysiedziec w pracy, w samochodzie. Syn strasznie szalal jak tylko silnik uruchamialam i teraz to samo sie zaczyna. Poki dziecko male samochodowe dicho znosne jest ale potem bedzie ciezko, zwlaszcza w roli kierowcy. Nie wiem co te dzieci maja do samochodu?
|
|
|
|
#3732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Infekcje w ciazy sa normalne,i ciezko je wyleczyc tak do konca Nie martw sie Cytat:
Moja mala to sie tak rozbrykala ze niewiem za to maly to leniuszek w sobote to ledwo,ledwo sie poruszal.Ale u ktoregos mam lozysko z przodu ale nie pamietam u kogo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3733 |
|
Konto usunięte
|
Cześć i czołem! Witam nowe mamy!
Piszecie o problemach ze snem a ja już przed świętami nie mogłam spać... i nie odpuszcza... Są dni, kiedy jest lepiej, a są takie jak dziś, że jestem nieprzytomna, bo oka nie zmrużyłam... Wczoraj byliśmy w Ikei tylko po sztuczne futro z owcy za 5 dyszek, a narobiliśmy zakupów za 2 stówy... A to dlatego, że rodzice oddali nam za wózek Kupiliśmy tą szarą torbę do wózka z Ikea Family, którą któraś z was też ma, faktycznie fajna i zapina się i na zamek i ma magnesy Wczoraj też poszaleliśmy z mężem
|
|
|
|
#3734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w pierwszej ciąży wyszły na samiutkim końcu i dały popalić po porodzie...masakra to była ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie masz na przedniej. Ja też tak mam i ruchy są mało wyczuwalne, z Blanka gdzie łożysko było na tylnej były o wiele silniejsze.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jakaś dziwna chyba jestem bo mało co mnie pod tym względem stresuje.....młodzież jak się rusza to się rusza...jak nie to nie...jego sprawa
ale ja w ogóle dziwna jestem
|
|
|
|
#3738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż strach myślec jak to później będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas to samo z samochodem! ![]() Cytat:
![]() Się wkurzył, że ktoś mu puka ![]() Cytat:
![]() Ale dało radę je zwalczyć po porodzie samymi specyfikami aptecznymi?
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2015-01-19 o 10:55 |
|||||
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak zwalczyłam je aptecznymi specyfikami i chłodne gazy sobie kładłam...no wiadomo gdzie bo to mi ulgę przynosiło
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta w trakcie ciąży chyba może być tą, która przychodzi po porodzie, co nie? Cytat:
Co do szpitala to dopytam gina. A dzisiaj jak mi się uda to podjadę do mojej przychodni i dopytam ![]() Moja znajoma zapłaciła położnej chyba 500 zł, żeby była przy niej, w trakcie porodu itp.itd. Wyszło na to, że położna skończyła dyżur kiedy koleżanka jechała do szpitala i babka nie została dla niej... Mogę zrozumieć, że była po pracy ale wzięła kasę.. no to chyba mogła się poczuć trochę do obowiązku i chociaż poczekać na nią i porozmawiać/cokolwiek zrobić. A położna zabrała się i później nie odbierała tel.... Moim zdaniem chamstwo ![]() Haha to widaj w klubie ![]() Ja to bym chciała, żebym wizyty miała co tydzień Żeby być na bieżąco
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
a propo porodu to u nas się właśnie w zeszłym tygodniu ordynator ginekologii zmienił...ciekawe....oczy wiście nigdy nie wiadomo na kogo się akurat trafi ale nie lubię tego
mam złe wspomnienia |
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję choroby tż-a i trzymam za was kciuki dowiem się za 2 tyg- już nie mogę wytrzymaćCytat:
|
||
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy do becikowego wlicza się dziecko, które się urodzi?? Tzn jesli jestem w pierwszej ciąży to nasz dochód mam podzielić przeze mnie i TŻ czy doliczyć także dziecko, które mieszka póki co w brzuszku??
Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ....
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabisun jeżeli twoja młoda jest szczypior, to na bank po Tobie Ciesz się, że nie musisz sie odchudzać ![]() Pisałyście tak o stylach urządzenia pokoju dla dziecka. U mnie stylu nie ma Jest kolorowo od całej masy zabawek, jedyny mus to istniejące szafy zamienić na jedną wysoką dużą szafę z półkami żebym tak dwójke pomieściła i kwestia kombinowania gdzie wcisnąć łóżeczko. Zmienimy też pewnie dywanik/wykładzinę bo mamy aktualnie taką małą wykładzinę w auta, jak będzie nadal dziewczynka to kupie jakąś neutralną. O fotelu do karmienia raczej mogę zapomnieć bo nie wcisnę go do pokoju dzieci, ale mam fotel w dużym pokoju tak na dzień.Poza tym Młody przyniósł z przedszkola wirusa cos jakby jelitówki, on wymiotował w czwartek, a ja miałam biegunke w sobotę w nocy i na wymioty mi sie zbierało i zbierało, ale minęło (chyba wymodliłam) bo juz na wc wisiałam, także całą niedzielę przeleżałam taka słaba i jakaś obolała. Dziś juz na szczęście w normie. Bejbika czuć jak się rusza więc nie jest źle
|
|
#3747 |
|
Konto usunięte
|
Nie umiem za bardzo Cowie, trzeciej ręki mi brakuje
![]() Tylko takie potrafię, wybacz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem nie pamietam jak to było z becikowym, ale na logikę to wniosek o becikowe składasz jak juz się małe urodzi więc jestescie już wtedy 3osobowa rodzina
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
w necie jest wyraźnie napisane, że dochód na osobę obejmuje też nowo narodzone dziecko!!!
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

u mnie identyko, jak już zasnę to potem sny mam takie głupie, że szok 

Dlatego nie mogę się doczekać wizyty.
06.09.2014 

po ciuchu liczę na chłopca. Zaczęłam Was czytać, gdyż niestety wybór wózka i reszty akcesoriów będzie na mojej głowie, gdyż u mojego TŻ zdiagnozowali nowotwór i pewnie po chemii nie będzie miał do tego głowy
Trzymam kciuki za skuteczne leczenie
No ale jakoś tak nie przekonała mnie wtedy...

mi w pierwszej ciąży wyszły na samiutkim końcu i dały popalić po porodzie...masakra to była