|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() Ja becikowe dzieliłam na 2, mnie i Tża, tak mi mówiły babki w urzędzie. Składałam też w szkole i też za poprzedni rok, czyli za nas 2 ![]() Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-01-19 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Zakorzenienie
|
Do becikowego dochod za poprzedni rok ale dzielony na 3(w przypadku pierwszego dziecka), nie wazne ze w tym roku dziecka nie bylo, jest wliczane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam jeszcze jak to bylo ale za poprzedni rok bylo do ktoregos miesiaca roku (?), musialabym tz dopytac bo on zalatwial ale to dopiero jak syn mial prawie rok i nie wiem w koncu za ktory rok bralismy dochody..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Konto usunięte
|
Cowie a to widać wtedy
![]() ![]() Chyba faktycznie nie podobało mu się pukanie ![]() ![]() A w ogóle co mnie wczoraj wpieniło... Byliśmy na urodzinach kolezanki i jej szwagierka, która tak zachwalała macierzyństwo jak my się staraliśmy a nie wiedzieliśmy czy w ogóle będziemy mogli mieć dziecko, wczoraj co chwilę pierdo...ła jak to jest ciężko i że "jeszcze zobaczycie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Masija ja też od paru dni mam skurcze w nogach. Masakra jakaś bo boli jak cholera i przez to kilka razy w nocy się budzę ![]() Co do humorków to ja mam non stop ![]() ![]() Ja imienia dla chłopca nie mam wybranego. Z TZ nie możemy się zgodzić bo mnie się całkowicie inne podobają niż jemu. A znowu jemu nie podobają się te co mnie ![]() Monkakon, alexxxandraa witajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za udzielenie informacji
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Jak zwykle dawno mnie nie było ale weekend w szkole ![]() Co do spania, bywa różnie, mam noce że spię cudownie a mam takie że jest masakra...... czasem Julcio jest bardzo aktywny w nocy ciężko się wtedy śpi A co do hemoroidów, mam takie co się ze mną bawią w chowanego, tak raz na miesiąc wyjdzie mi na dzień-dwa i znika ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
spadam zaraz po męża i zanieść te papiery do szkoły...okazało się, że klasy 1-3 są przeniesione do innego budynku i to naprzeciwko mojego bloku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w wakacje bedzie musiał patrzeć non stop na tą szkołe ![]() Ja nie miałam hemoroidów.. Teraz póki co też nie mam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ruchów nie czulam os piątku i generalnie w poprzedniej ciąży bylabym juz na IP ale teraz wiem ze jest wcześnie jeszcze wiec jak się dzieci obrócił to mogę nie czuć. Dziś po śniadaniu zapukał ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wgl jest strasznie nisko. Ruchy czuje tuż nad wzgórkiem tak.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, Wy to już wiecie co i jak ![]()
![]() |
#3769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to nie szkodzi bo wtedy się cieszy, że do niej przez 2 mies. nie musi chodzić ![]() Ja z kolei w pierwszej ciąży w ogóle nie panikowałam, w ogóle zapominałam momentami, że jestem w ciąży. A teraz... panikuję bardzo chociaż i tak sporo mniej niż w 1 trymestrze Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-01-19 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Avenoc czopki na hemoroidy w ciazy
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nawet w pierwszej ciąży jakoś tak spokojnie podchodziłam...pamiętam, że nawet jak na porodówkę ze skurczami trwającymi kilka godzin pojechałam to powiedziałam położnej, że to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy na pewno rodzę ale w drugiej ciąży już będę mądrzejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Ale czopki to wewnątrz chyba bardziej działają? A mnie na zewnątrz teraz swędzi.
Dostałam w aptece procto-glyvenol, ale jeszcze całkiem nie pomógł ![]()
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Tż w końcu wraca do pracy po tylu tygodniach L4 ![]() Ale z jednej strony szkoda, bo Blanka zaprowadzona i odprowadzona, obiad zrobiony, mieszkanko posprzątane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten proctoglyvenol chyba nie wolno w ciąży. Czytalam ulotkę? Ja go miałam w domu a gin kazała avenoc kupić.
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ulotce piszą o pierwszym trymestrze, że nie można. Babki w aptece mówiły, że ten to właśnie jakiś przebadany i dopuszczony od drugiego trymestru, a w większości tych preparatów to się każą konsultować z lekarzem ![]() Czyli wychodzi tak, jakby badań nie było ![]()
![]() |
#3777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze bo on jest skuteczny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie wiem co to hemoroidy
![]() W poprzedniej ciąży nie miałam i teraz mam nadzieję że też nie będę mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh ta terminologia. Ja jutro zaczynam 19 tydzień ciąży a termin porodu mam na 25 czerwca ;-) Trzymam kciuki za tż ![]() No... Znajoma miała usg gdy już skurcze porodowe miala i mówili że z Oliwą wszystko dobrze, ułożenie prawidłowe a za chwilę urodził się Oliwier z wielkim siusuakiem ;-) Co do hemoroidów ja mam od nastoletnich czasów, ale raz są raz ich nie ma. Byłam w stanie modyfikować ich występowanie dietą. Mam nadzieję, że po ciąży ten problem się nie nasili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Hemoroidy mówicie... poznałam je w poprzedniej ciąży a to co wylazło po samym porodzie (w końcu takie parcie to jest sila) to jakieś wow, choć położna mówiła, ze nie jest źle w porównaniu z tym co ludzie potrafią mieć. Bolały mnie bardziej niż samo krocze :/ Bo tak na codzień to czasem coś wyjdzie niedużego, za parę dni zniknie, nie cierpię jakoś z tego powodu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.