|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Przeglądałam Inwestycje w kadry, patrzę na co raz w miesiącu, jeszcze nigdy nie trafiłam na kursy dla studentów i/lub dla osób z licencjatem, niestety tylko do średniego wykształcenia.
Co do wymówek - oglądam filmy, piosenki - i tak się "uczę" języka, sama jednak nie potrafię się zmobilizować. Podziwiam osoby, które pracują,studiują i jeszcze mają dziecko. Ja bym tak nie umiała. W sumie żałuję, że się odezwałam Zostawię to dla osób, które w 100% poświęcają czas na szukanie pracy Pozdrawiam. (może kiedyś wrócę, kto wie...)
|
|
|
|
#3362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- czy na umowie zlecenie przysługuje jakieś ubezpieczenie zdrowotne? |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od stycznia 2013, najwięcej jednak w wakacje szukałam (chciałam przejść na zaoczne), potem cały rok 2014. Byłam może na max. 10 rozmowach o pracę przez ten okres, także słabiutki odzew. Teraz zaprzestałam, bo zmieniły mi się plany na życie i nie szukam obecnie pracy. |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ktoś tu już podał dobry pomysł, jak planujesz sama się uczyć to wyznacz sobie dwa popołudnia w tygodniu i się tego trzymaj, jest znacznie łatwiej
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2015-01-17 o 16:16 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia w szukaniu pracy, dla tych dziewczyn na wątku, które jej nie mają
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też planuję w jakie dni się mam uczyć - nawet nieważne czy to języka czy to czegoś innego, ale po prostu łatwiej mi ogarnąć wszystko. A jeśli się samemu "robi kurs" no to tym bardziej jest potrzebne ustalenie dni/godzin/ogólny plan, żeby to przetrwało i nie było problemów. A 2 dni po 2h to wcale nie jest dużo
|
#3367 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam świetne ogłoszenie do dużej kancelarii, wymogiem koniecznym i najważniejszym jest specjalizacja w tej gałęzi prawa, w której obecnie pracuję, więc sobie spłodziłam cv i dopieściłam maila z opisem doświadczenia (tak sobie życzyli, żeby nie pisać lm tylko krótkiego maila) i zadowolona z siebie wysłałam...bez załącznika
U mnie dzień naukowy jest zawsze w weekend. Nie jestem w stanie ustalić sobie sztywnych godzin, ale w weekend po prostu muszę zrobić coś językowego, bo inaczej jestem chora i zaczynam sobie mówić "głupku, jak ty chcesz wyjechać za ten Ocean, jak ci się nie chce dwóch kartek z angielskiego przerobić"- działa Z tym kupnem mieszkania to chyba taki skrót myślowy - trochę niefortunny, ale w zasadzie nikomu nic do tego za co ktoś kupuje, o ile nie kupuje za kradzione
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3369 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49807275]Też używam takiego skrótu myślowego (mieszkanie kupione za pieniądze tż) i nie widzę w tym nic dziwnego.[/QUOTE]
Cytat:
pozwoliłam sobie na użycie takiego skrótu, bo właściwie nie ma to żadnego znaczenia w tym wątku. Faktycznie może trochę niefortunnie, mogłam napisać "mam mieszkanie" i by nie było tematu ![]() Wysłałam wczoraj cv do działu księgowego dość dużej firmy. Właściwie to robota dość prosta, nawet nie wymagają koniecznie wykształcenia kierunkowego, tylko ogólnie znajomości podstaw z rachuny. Ale praca się wydaje fajna, jakieś tam fakturowania, raporty, proste księgowania. No i dają uop, chociaż akurat nie jest to dla mnie warunkiem koniecznym, to na pewno dużym plusem. Zobaczymy jak to będzie
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co napisałam, to że śmiesznie brzmi takie zestawienie: osoba mająca pracę jak napisała "byle jaką", szukająca pracy w zawodzie: "liczę się z tym, że na niskim stanowisku i za małą kasę" nie rozważa przeprowadzki do innego miasta bo kupiła mieszkanie. Ale zostawmy już ten temat bo nic nie wnosi do wątku, a tylko go zaśmieca.
|
|
#3372 |
|
Konto usunięte
|
jak długo jest ważna książeczka sanepidowska?
|
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Czy zna ktoś godną polecenia szkołę języka niemieckiego we Wrocławiu? Chyba, że ktoś w innym mieście był zadowolony z "sieciówki"?
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną Ale niestety, na godzinę 10:30, a średnio chcę/mogę wziąć urlop z tej racji. Ale pani z ogłoszenia prosiła o kontakt, to zobaczę, może da radę przełożyć to na popołudnie, jak nie, to wezmę urlop.
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Kiedyś na podobnej zasadzie wybrałam szkołę w Londynie i byłam zadowolona
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w PUP i od 21 I-4 II trwa nabór wniosków o zorganizowanie stażu. Muszę koniecznie wybrać się do szpitala i spytać,czy nie przyjęliby mnie na staż,no i jeszcze jakieś inne instytucje sobie wybrać,żeby była większa szanse na jakiekolwiek załapanie się. Może jakaś przychodnia,bo szpital jest tylko jeden,albo myślałam o całkiem odmiennej instytucji,np sąd
Koleżanka po liceum dostała pracę w tym samym sądzie. Do kogo najlepiej kierować się,aby moja sprawa nie została przez nich olana? Bo te babeczki w kadrach są zajęte sobą i ploteczkami,obawiam się że pieprzną gdzieś moje papiery a czas leci... macie jakieś doświadczenia z tym,pomysły? Zastanawiam się jeszcze nad wyborem instytucji. W końcu to niezła szansa,pracodawca miałby darmową siłę roboczą a ja pracę. |
|
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na tym moim szkoleniu i co wyszło to jakaś masakra... otóż wchodzi szef z CV moim i tej koleżanki która też była na szkoleniu i pyta się dlaczego obie panie mają to samo zdjęcie w CV ?
![]() Otóż użyczyłam kiedyś swoje stare CV tej oto koleżance do przerobienia (jej wołało o pomstę do nieba) i ta "mądra głowa" jak się okazuje wysyła CV z moim zdjęciem, ale oczywiście twierdzi że nie wie jak to się stało, ponieważ tego zdjęcia tam nie było Co się wstydu najadłam to moje, chociaż to nie ja się powinnam za nią wstydzić. Co nie zmienia faktu, że kilka osób miało niezły ubaw... ![]() ![]() ![]() Tak więc dramat, dno i trzy metry mułu. Chyba przestanę się przejmować i pomagać, bo to ja sama później wychodzę na głupka. Edytowane przez julk44 Czas edycji: 2015-01-19 o 16:31 |
|
|
|
#3380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49833488]Czy to żart?
Chciałabym
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3383 |
|
Konto usunięte
|
Widocznie musisz być ładniejsza od niej - znajdź plusy sytuacji
|
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
No jeszcze jedna akcja była, na szczęście nikt tego nie widział oprócz tej znajomej, otóż usiadłam na uszkodzonym stołku
Finał był taki, że ten połamał się do reszty, a ja wylądowałam na podłodze Ten dzień to ogólnie jakaś masakra
|
|
|
|
#3385 |
|
Kawaii strona mocy
|
Wcześniej pracodawcy jej nie zwracali uwagi, że się pod kogoś podszywa? Przecież widać, że ona to nie ona
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3387 |
|
Konto usunięte
|
Jednak mam zaproszenie na te rozmowe, której nie chcieli mi przełożyć - albo im bardzo zależy albo nikt nie chce u nich pracować bo rekrutacja miała sie skończyć dzisiaj
|
|
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym sadem to tak asekuracyjnie,chce zlozyc wnioski w kilku miejscach,a znow w moim powiecie nie ma az takiego wyboru atrakcyjnych placowek medycznych. Pomyslalam o tym sadzie,bo nie jest daleko,miejsce pracy prestizowe,i kolezanka dostala sie tam przez PUP a miala tylko wyksztalcenie licealne z matura,zero wyksztalcenia prawniczego/administracyjnego.
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie niemieckiego Muszę teraz coś wybrać. Planowałam dopiero od marca po obronie podyplomówki, ale zapomniałam, że przecież to są kursy semestralne i się zaczynają od początku lutego - pare lat po szkole i już luki w pamięci
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2015-01-19 o 18:17 |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
lazada - jest jeszcze Intytut Austriacki
tez się chcę zapisać, ale nie mogę się zdecydować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Zostawię to dla osób, które w 100% poświęcają czas na szukanie pracy 

Ale niestety, na godzinę 10:30, a średnio chcę/mogę wziąć urlop z tej racji. Ale pani z ogłoszenia prosiła o kontakt, to zobaczę, może da radę przełożyć to na popołudnie, jak nie, to wezmę urlop.

Otóż użyczyłam kiedyś swoje stare CV tej oto koleżance do przerobienia (jej wołało o pomstę do nieba) i ta "mądra głowa" jak się okazuje wysyła CV z moim zdjęciem, ale oczywiście twierdzi że nie wie jak to się stało, ponieważ tego zdjęcia tam nie było
Ten dzień to ogólnie jakaś masakra