|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Świetne są, na pewno skuszę się na jakiś komplecik niebawem
A tymczasem robię zamówienie i zastanawiam się ile szt podkładów na łóżko 90x60 wziąć ? Orientujecie się ?
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja ślicznie tu
![]() mojemu małemu też się podoba..nie wiem co bardziej wprawdzie-czy ta 5 częśc czy to że zjadłam coś słodkiego, ale kopie w brzuszku
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
cokupujecie w aptece???
|
|
|
|
#37 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, myślicie że na te łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-bajanex-b...964724854.html jest szansa, żeby na krótszy bok założyć taki organizer: http://allegro.pl/munchkin-organizer...009322352.html
czy dać sobie spokój i zamówić takie łóżeczko: http://allegro.pl/ms-lozeczko-z-szuf...975580310.html ?
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... nie zastanawiałam się dokladnie jeszcze ale na pewno : sól fizjologiczną, alantan plus/bepanten, jakieś kropelki na ewentualną kolkę, gorączkę (?) sama nie wiem
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się witam!
Bardzo tu ładnie Nadrobiłam weekend, bo jak wyszłam w sobotę na zakupy tak skończyłam kupować dziś "Poważna" wyprawka nie ruszona, wózki dalej rozważamy, ale zakochałam się w foteliku BeSafe Izi Sleep. Na razie kupuję same "bzdety" Ruskaa ja też bez wizji wózka![]() za wizyty (w tym stomatologiczne i cukrowe ) i Lily za ruchy! Crumble jak piesa? Nadzieja za zakupy! Maju nie przejmuj się takim naprawdę idiotycznym gadaniem ![]() Myszonka jaki tort Baset ale wg mnie to nie jest normalne, żeby mieć 4 omdlenia w tygodniu. Jasne, że może nie być żadnej uchwytnej przyczyny poza ciążą (bo to teoretycznie jest możliwe), ale w praktyce to najpierw trzeba wykluczyć możliwe przyczyny. A zauważyłaś, kiedy to się dzieje? I rozumiem, że to omdlenia bez utraty przytomności? Jak coś to zawsze możesz wezwać karetkę albo pojechać na SOR, na szczęście nie-ginekolodzy na tyle boją się "ciężarówek", że nie powinni tego olać na sorze i chociaż jakaś konsultacja internistyczna z ekg albo neurolog... choć wiem, że pobyt na sorze to super fajny nie jest Iluzja, Majaa ale piękny ten "hotel" w Tuchowie Scotasia pomogę ci zabić teścia, potem zajmiemy się moim, ok? Mój nie jest aż tak beznadziejny, ale szlag mnie trafi jak mówi "Jak bimbi?" - nie zapyta jak ja się czuję, tylko zwraca się tak niby do mojego brzucha. A skąd ja mam wiedzieć jak się czuje moje dziecko? Czeka aż brzuch mu odpowie? xhankax lubię Pauliny ![]() uff idę robić kolację
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Apteczka:
- spirytus 70% albo Octenisept(do pielęgnacji kikuta pępowinowego) - sól fizjologiczna(do zakrapiania noska przy katarze, do toalety oczu) - lecznicza maść na odparzenia(do stosowania gdy odparzenia już powstaną) - maść nagietkowa(na wysypkę) - maść majerankowa(na katar) - nagietek lekarski do zaparzania(do kąpieli przy wysypce) - nadmanganian potasu(przy potówkach, przy wysypce na skórze) - termometr - wata bawełniana - płatki bawełniane - Aphtin(na pleśniawki) - sól morska w sprayu(przydana przy katarku) - czopki przeciwgorączkowe - Espumisan(lub co innego na kolkę) - gruszka lub nosefrida(do usuwania wydzieliny z noska) - gaziki, bandaże oraz plastry ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dla-niemowlat |
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a na lato koszulki z krótkim rękawem to kupowac czy body z krótkim rękawem lepsze i wystarczą?
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
HEj wszystkim w nowym watku
ruska gratulacje super ze glukoza ok przepraszam ze wiecej sie nie poodnosze ale kiepsko sie czuje mdli mnie caly dzien. w mnocy tak jak pisalam spalam dwie godziny tyle ze w dzien poltorej godzinki sie przespalam. no i malo nie zemdlalam jak czekalam do diabetologa. no i mialam dzis diabetologa i dietetyka kolejna wizyta za dwa tyg i zobaczymy czy leczymy sie dieta czy insulina. na szczescie pani dr powiedziala ze wyglada to na typowa cukrzyce ciazowa wiec po ciazy powinno minac. plus mialam dzis ekg w zwiazku z cukrzyca. mam zrobic badania krwi i mocz. a ponadto czeka mnie wizyta u okulisty w zwiazku z cukrzyca ale konkretnej daty nie znam ale i tak mialam isc do okulisty. ide pic miete. bo mi tak bleeee jakos. eh buziaki brzuchatki zajrze jak sie lepiej poczuje |
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lucky jednak Cię okłamałam- ja kupiłam podkłady 60x60 3 szt do przewijania w szpitalu. A z myślą o sobie nie kupiłam w ogóle- nie wiem czemu
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja kupisz mi????
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...le-sab-simplex wyśllę ci kase na konto tylko napisz mi ile. Jak będziesz robić dla siebie zakupy to poproszę.
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
majaa86 ale jaja ze Ty tez w tuchowie :P
Ja na wizyty chodze do ordynatora.A szkole rodzenia mam juz ze soba.Tyle ze nie chodzilam do niej tutaj, wiec nie wiem jak wyglada |
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam mam jakieś bluzeczki<były w paczce> ale specjalnie bym nie kupowała- body wydaje mi się bardziej przydatne. Na body spodenki, półśpiochy, śpiochy.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Już wkleiłam do klubu.
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale te kropelki na kolkę kupię w Czechach (...) Ja właśnie zrobiłam małe zamowienie wziełam : Prześcieradło bawełniane 2x, frotte 1x, Pieluszki flanelowe duże 2x, podkład na łozko 90x60 10szt. Higieniczne nakladki na toaletę opak. 1x, Lano-maść Ziaja 1x, ochraniacze na buty i fartuch dla taty
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-01-19 o 19:10 |
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() Cytat:
Loluska ja bym dokupiła jakieś rampersiki 56/62. Majaa moim zdaniem w body wygodniej, bo koszulki się mogą podwijać leżącemu dziecku. Ojoj ile w tej apteczce Ja bym zostawiła to na czerwono:Apteczka: - spirytus 70% albo Octenisept(do pielęgnacji kikuta pępowinowego) - sól fizjologiczna(do zakrapiania noska przy katarze, do toalety oczu) - lecznicza maść na odparzenia(do stosowania gdy odparzenia już powstaną) tzn jakiś Bepanthen czy coś w tym stylu - maść nagietkowa(na wysypkę) - maść majerankowa(na katar) - nagietek lekarski do zaparzania(do kąpieli przy wysypce) - nadmanganian potasu(przy potówkach, przy wysypce na skórze) - termometr - wata bawełniana - płatki bawełniane - Aphtin(na pleśniawki) - sól morska w sprayu(przydana przy katarku) - czopki przeciwgorączkowe - Espumisan(lub co innego na kolkę) - gruszka lub nosefrida(do usuwania wydzieliny z noska) Katarek do odkurzacza ![]() - gaziki, bandaże oraz plastry Od siebie dodam: maść witaminowa z wit A - u nas była super na wszystko, od pupy po krostki na buzi ![]() Leki na pleśniawki czy kolki to moim zdaniem bez sensu wcześniej kupować. Nadzieja pięknie zrobiłaś początek!! Super ta komoda z przewijakiem wygląda Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-01-19 o 19:15 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się dziewczynki, że wam sie podoba pierwsza stronka
![]() Jeszcze przeorganizuje wizyty za chwilkę ![]() Trochę mam wyrzuty sumienia, ze wyskoczyłam przed szereg przed Kasią i założyłam wątek...
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo nowa częśc i jaka ładna
Nadzieja ![]() Witam sie i spadam. Niestety nie mam na nic czasu.... Nawet żeby tu Wam coś napisać. Tyle roboty a jeszcze moja koleżanka z rupy "rozchorowała sie" (podejrzewamy , że zrobiłą to złośliwie) i zostawiła mnie samą ze wszystkimi przygotowaniami na Dzień Babci i Dziadka Staram się być na bieżąco chociaż nie wciągam sie w rozmowy o wózkach/ciuchach/łóżeczkach bo im wiecej bym czytała na ich temat tym większy mam mentlik. Doszlismy do wniosku z mężem, że pojedizemy sobie kiedy obejrzeć te większe rzeczy a kupić można nawet po porodzie. Ciuszków jest mnóstwo tylko mieć kasę Bede na L4 to wtedy mooooże coś kupie. Na razie mgr idzie do przodu, mam egzaminy , w pracy już nie wspomnę. Dzieje się I najlepsze jest to, że to mi się podoba jestę pracoholikiem ![]() Trzymam kciuki za wizyty i poznanie płci W miare możliwości będę się odzywać
|
|
#55 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodałam do ulubionych super cena, kupię ten zestaw do wózka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam taki (zdj) Loluśka chodzisz na uczelnie do Krakowa ? KWSPZ
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
podobno
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałam właśnie, że jakieś niemieckie są dobre- ale nie znałam nazwy. Zaopatrujesz się w nie już teraz? ja jakoś liczę, że moja mała nie będzie miała kolek
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz świat mały u mnie w najblizszym szpitalu SR od 30 tyg, a w tuchowie jutro mam dzwonić czy się uda juz mnie zapisać..mam trochę dalej, ale miałabym już z głowy..a ile spotkań miałaś na SR ? tak z ciekawości pytam
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno wiem na pewno...Kacper nie lubi indyka
![]() Kiedyś na początku stawał mi w gardle, ale myślałam,ze 1 trymestr to wiadomo...a dziś upiekłam kotlet z indyka, zjadłam i ja tam się już wg do indyka nie zabieram, bo szkoda mojej roboty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

także Nadzieja zaraz to nadrobię, chociaż u mnie terminy odległe...!

A tymczasem robię zamówienie i zastanawiam się ile szt podkładów na łóżko 90x60 wziąć ?
Orientujecie się ?

za wizyty (w tym stomatologiczne i cukrowe 

dodałam do ulubionych 
ja tam się już wg do indyka nie zabieram, bo szkoda mojej roboty