Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 18:21   #3451
GgochaA
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Harmena widząc twój kanał kompletnie nie wiem co mogłabyś na nim reklamować. mam na myśli tematykę. kręcisz filmiki z samymi fryzurami brz recenzji kosmetyków, więc zarobki sa niskie.
Ale ona się nie żali że mało zarabia tylko napisała jak to mniej więcej wygląda.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:22   #3452
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8Alice Pokaż wiadomość
Mylisz nerwicę z nadpobudliwością, złością i gniewem.
Potem ludzie mają błędną opinię o nerwicy, obwiniając spokojnych ludzi, że nie biorą się w garść.
Napisałam to żartobliwie. Masz rację pomyliłam, ale też nie miałam zamiaru stawiać się na pozycji eksperta. Laska ma ewidentnie ze sobą problem i z tym chyba nikt nie będzie polemizował.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:23   #3453
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Harmena Pokaż wiadomość
Pozwólcie że się wtrącę - zarówno jako youtuberka, jak i widz.

Co do pieniędzy - kasa z samego youtube'a jest mała. Większa przychodzi razem z reklamodawcami (o ile Ci chcą płacić - często jest "dam Ci krem, a ty mi zrób 3 filmy o nim, każdy zmontowany w 3 wersjach z dwoma różnymi podkładami muzycznymi, a ja ewentualnie sobie wybiorę coś co mi się nie podoba." Dopiero przy większej ilości subskrybentów zaczynają się bardziej zachęcające propozycje).
Kasę z reklam przed filmami można łatwo policzyć - CPM (wartość na tysiąc wyświetleń) wynosi w Polsce około 1,5 $. Ta kwota dzielona jest zazwyczaj między youtubera a partnera. Zazwyczaj w przedziale od 40% do 70% dla youtubera -> 0,6-1,05$. Weźmy pod uwagę średni kurs dolara 3,71. Daje to od 2,23 do 3,9 za tysiąc wyświetleń. Co ważne 1000 wyświetleń przy których wyświetlają się reklamy. Biorąc pod uwagę, że znaczna większość ludzi używa AdBlockerów i tym podobnych sądzę, że spokojnie można uznać, że ten przedział kwotowy osiągany jest przy 2000 realnych wyświetleń.
Teraz ile taka vlogerka z dajmy na to 20 tys. wyświetleń zarabia z reklam wyświetlanych przez youtube.
Zakładam, że wrzuca filmy dwa razy w tygodniu i każdy jest oglądany przez 10 tys. osób. Wychodzi 90 tys. wyświetleń. Biorąc pod uwagę wcześniejsze wyliczenia kwotowe daje to od 100 do 175 zł miesięcznie. Nie biorę pod uwagę podatku, bo suma zarobków rocznie jest niższa niż kwota wolna od podatku. Jeśli oprócz tego mamy dochody z innych źródeł, to od podanych kwot trzeba jeszcze odjąć podatek dochodowy.
Teraz policzmy sobie koszty jakie trzeba ponieść, żeby nagrywać filmy o przeciętnej jakości (kwoty przybliżone):
- aparat/kamera - 1500zł,
- światło - 300zł,
- program do obróbki - 1700zł,
zakładam, że każda z nas pracuje na komputerze, który już posiadała, więc nie doliczę tego kosztu.
Do tego dochodzą nam bieżące opłaty za prąd (liczmy że przez godzinę mamy zapalone światła i kamerę podłączoną do prądu, a potem komputer chodzi na pełnych obrotach od kilku do kilkunastu godzin).
Nie są to wszystkie wydatki, ale wybaczcie - nie będę ich dokładnie rozpisywać, bo byłby to zdecydowanie zbyt długi wywód (piszę na ten temat licencjat).
Zakładając, że chcemy z pieniędzy zarobionych na youtubie pokryć tylko koszta sprzętu, to będziemy zarabiać na niego od 20 do 35 miesięcy (uśredniając, że przez cały ten czas mamy te 20 tys. widzów. Oprócz tego, że wzrasta, weźcie też pod uwagę, że zaczynamy od zera. Ja pierwszych 100 widzów zbierałam przez pół roku). Jeżeli chcemy polepszać jakość, to musimy wydać kolejne pieniądze. Tu pojawia się pytanie - czy inwestujemy pieniądze, które pochodzą z innych źródeł, czy chcemy się oprzeć na samym youtubie.

Jak gdzieś kiedyś ktoś napisze, że jakiś youtuber się sprzedał, bo z kimś współpracuje możecie mu podlinkować

Jeśli twierdzicie, że oglądacie film z powodu treści, a nie jego estetyki to bardzo się cieszę, ale jednocześnie chciałam poinformować, że większość ludzi jednak bardzo zwraca uwagę na jakość (spostrzeżenia wielu youtuberek). Im większej ilości spodoba się kanał całościowo, tym więcej zasubskrybuje. Im więcej zasubskrybuje, tym więcej obejrzy. Im więcej obejrzy, tym częściej będzie pojawiać się polecanych i lepiej będzie ustawiać się podczas wyszukiwania. Im więcej będzie się ludziom rzucać w oczy, tym więcej wejdzie na kanał i obejrzy film->da nam zarobić. Poza tym jak się montuje film przez dwie godziny, to chciałoby się oglądać coś ładnego i słyszeć w miarę czysty dźwięk, a nie cały czas szum.

Co do tematyki filmów - problem chyba leży w tym, że tego typu produkcje (houle, grwm, ootd, vlogi itd.) na większości kanałów najlepiej się oglądają. Fakt faktem, że można byłoby zrobić coś więcej niż po raz 3 w miesiącu pokazać że kupiło się podkład i szminkę (nie mam nic do kupowania podkładu i szminki, ale ileż można?). Nawet słynne już kosmetykizameryki da się zrobić ciekawiej - może zamiast produktów "miałam, używałam i był dobry", "[ktośtam] polecił, więc zamówiłam" itd. kupić właśnie coś czego nikt nie używa i może odkryć jakąś perełkę?
Tak swoją drogą, zadziwiają mnie daily vlogi. To tak jakby samemu wrzucać posty o sobie na pudelka.

Podsumowując moje podejście do youtuba:
Jest spoko, jeżeli kręcenie daje radość i satysfakcję. Większe pieniądze zdarzają się niezbyt często. Mi np. od początku prowadzenia kanału nie zwróciły się pieniądze, które w niego włożyłam. Są tacy, którzy mogą pozwolić sobie na życie z youtuba. Gratuluję.
Życzyłabym sobie i innym, żeby zarobki i popularność wynikała głównie z wiedzy, umiejętności i przygotowania do filmu. W praktyce niestety dużo ważniejsza jest osobowość, moda i znajomości.
Nie rozumiem po co wyjeżdżasz z tematem pieniędzy skoro w ogóle nie o tym jest mowa? Nie mówiłyśmy o tym czy to się zwraca czy nie, tylko o monotonnej treści. Ale jednym masz rację - słynne kosmetykizameryki można było zrobić inaczej, a tak mamy efekt Media Marktu z Lisowską
Cytat:
Mam wrażenie, że dobre czsasy dla YT się już kończą.

Mam na myśli te ciągłe reklamy i filmiki sponsorowane, po których widzowie mają już dosyć oglądania tych produkcji.
niestety według obecnych statystyk czasy YT dopiero się zaczynają...
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:23   #3454
Harmena
Przyczajenie

Cytat:
Harmena widząc twój kanał kompletnie nie wiem co mogłabyś na nim reklamować. mam na myśli tematykę. kręcisz filmiki z samymi fryzurami brz recenzji kosmetyków, więc zarobki sa niskie.
Jakbym miała ogromną potrzebę, to bez problemu znalazłabym materiały do reklamowania. Pojawia się pytanie - czy chcę i czy jestem w stanie zgodzić się na proponowane warunki.

Co na przykład? Kosmetyki do włosów wszelkiej maści: od masek i szamponów, przez produkty do koloryzacji, aż po całą stylizację (a jest tego sporo), elektronikę do włosów (suszatki, lokówki, prostownice itd.), sztuczne włosy (clip-iny, peruki), suplementy diety - łącząc to wszystko: większość drogerii internetowych i sklepów fryzjerskich. Oprócz tego są jeszcze usługodawcy - fryzjerzy, styliści itd. Nie wiem czy wiesz, ale Matura to bzdura była sponsorowana przez sklepy odzieżowe, a nawet mięsny. Jestem w coś ubrana, więc czemu by nie? Mogłabym nawet reklamować piwo tak jak chłopacy z Lekko Stronniczy. Nadaje się do włosów? Nadaje.

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co wyjeżdżasz z tematem pieniędzy skoro w ogóle nie o tym jest mowa? Nie mówiłyśmy o tym czy to się zwraca czy nie, tylko o monotonnej treści. Ale jednym masz rację - słynne kosmetykizameryki można było zrobić inaczej, a tak mamy efekt Media Marktu z Lisowską

niestety według obecnych statystyk czasy YT dopiero się zaczynają...
Był poruszony temat porównywania się z dziewczynami ze Stanów

Edytowane przez Harmena
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:26
Harmena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:29   #3455
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez Harmena Pokaż wiadomość
Jakbym miała ogromną potrzebę, to bez problemu znalazłabym materiały do reklamowania. Pojawia się pytanie - czy chcę i czy jestem w stanie zgodzić się na proponowane warunki.

Co na przykład? Kosmetyki do włosów wszelkiej maści: od masek i szamponów, przez produkty do koloryzacji, aż po całą stylizację (a jest tego sporo), elektronikę do włosów (suszatki, lokówki, prostownice itd.), sztuczne włosy (clip-iny, peruki), suplementy diety - łącząc to wszystko: większość drogerii internetowych i sklepów fryzjerskich. Oprócz tego są jeszcze usługodawcy - fryzjerzy, styliści itd. Nie wiem czy wiesz, ale Matura to bzdura była sponsorowana przez sklepy odzieżowe, a nawet mięsny. Jestem w coś ubrana, więc czemu by nie? Mogłabym nawet reklamować piwo tak jak chłopacy z Lekko Stronniczy. Nadaje się do włosów? Nadaje.

Był poruszony temat porównywania się z dziewczynami ze Stanów

Przeciez widzę o czym jest twój kanał. Nie nagrywasz recenzji kosmetyków, ulubieńców it. Robisz głównie fryzury i o tym głównie jest ten kanał. Nie chcesz brać reklam to nie bierzesz. Proste.

Poza tym masz tylko 6 tyś subskrybentów, więc warunki od firm są jakie są.

Edytowane przez TheDocha
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:32
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:32   #3456
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość
a co z tym co pokazuje? nie samym montażem człowiek żyje
Forma w tej sztuce liczy się - jak śpiewają chłopaki z WKS, ale... nie tylko
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:32   #3457
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
FigielkaUK
Bingo! Dzięki

a w temacie YT, ogląda któraś z Was Organized like Jen? Kompulsywnie kupująca i infantylna, tak ją odbieram

https://www.youtube.com/watch?v=6QwGh2jWBjg

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 18:32   #3458
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość

może czas przestać tylko hejcić i trza zostać juciuberką. mam nawet dobrego montażystę, który zrobi dla mnie wszystko także ten
A nie myślałaś o tym tak zupełnie serio?
Stary 2015-01-19, 18:33   #3459
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Przeciez widzę o czym jest twój kanał. Nie nagrywasz recenzji kosmetyków, ulubieńców it. Robisz głównie fryzury i o tym głównie jest ten kanał. Nie chcesz brać reklam to nie bierzesz. Proste.
No i to robi. Nie bierze. Proste.
Matko, dziewczyna napisała jak to wygląda a tu od razu jakieś dziwne teksty o tym dlaczego nie ma recenzji i czy jej dobrze z tym ile zarabia lub nie zarabia
Stary 2015-01-19, 18:33   #3460
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość

Pohejtowałabyś z nami trochę, Melvis Twój avatar w wątku zwykle zwiastuje obronę branży YT.
Nie chcę, ale muszę się zgodzić
Stary 2015-01-19, 18:35   #3461
Harmena
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki za pozwolenie
Żeby nie było - ja nie narzekam.
Zarobki o których napisałam to te pochodzące z youtuba. Nie chcę się zagłębiać w stawki, które funkcjonują na rynku filmów sponsorowanych, bo zwyczajnie ani nie mam ogromnej wiedzy na ten temat, ani nie są one w żaden sposób gwarantowane. Co sobie wynegocjujesz, to masz.
Stary 2015-01-19, 18:38   #3462
kustraczek
-ist

Hermena, wielkie dzięki za tak obszerny post, w końcu ktoś, kto nazywa rzeczy po imieniu i nie robi z youtuba tajemnicy siedmiu pieczęci. Nie śledzę Twojego kanału, bo temat fryzur nie jest dla mnie, natomiast też jest on o czymś, nie o niczym i to jest zawsze w cenie - jako bycia docenianym przez widzów, bo chyba na tym najbardziej zależy twórcom? Chyba że się mylę i jutuby jednak nie są pasją
Szkoda tylko, że tych kanałów O CZYMŚ jest tak mało. Do bycia kreatywnym i pomysłu na siebie nie potrzeba pieniędzy.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:44   #3463
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że dobre czsasy dla YT się już kończą.

Mam na myśli te ciągłe reklamy i filmiki sponsorowane, po których widzowie mają już dosyć oglądania tych produkcji.
Też odniosłam takie wrażenie opierając się na swojej osobie, tzn. ostatnio zaglądam na YT i jak nigdy nie ma co oglądać...
Przejadły mi się te wszystkie denka/ulubieńcy i haule zakupowe (nie trawię tego określenia)
Z drugiej strony rośnie kolejne pokolenie, które dopiero zacznie lub też zaczęło odkrywać YT, więc tak szybko to nie upadnie.

_________________________ _________________
Pociągnięte z mojego małego traktora 8)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:51   #3464
Munkaa
Zakorzenienie

O noooł, po co ja obejrzałam filmik tej całej AnesUK - znowu mi ciśnienie skoczyło :< Nie mam do Polski emocjonalnego stosunku, ale ta kobita takie androny plecie, że szkoda czasu na dłuższy komentarz chyba. Dramat

https://www.youtube.com/watch?v=xzvQ...ature=youtu.be 3 przepisy na zdrowe smoothie u RGP

https://www.youtube.com/watch?v=jS1LGf8GC-0 wolna niedziela z Olimpią i jej rodziną
Stary 2015-01-19, 18:57   #3465
201605301559
Konto usunięte

[QUOTE=Czocherovsky;498358 45]też bardzo OnTheLineWithAlex lubię a poznałam ją dzięki madzikowi
niby też niewiele jej filmy wnoszą do mojego życia, ale ma cos takiego w sobie ze oglądam z uśmiechem

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

No ja właśnie też ją poznałam dzięki Madzikowi. Bardzo mi się podoba, że zawsze podchodzi do Madzika z szacunkiem, widać, że jest dziewczyną z klasą, a przy tym bardzo ładnie się wysławia, nie męczę się słuchając jej, a wręcz działa na mnie kojąco.
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 18:57   #3466
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=jS1LGf8GC-0 wolna niedziela z Olimpią i jej rodziną
7:30 - chyba sie malowała po ciemku...
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:05   #3467
Mirabilka
Zakorzenienie

Laski i Laseczki podlinkuje plis kanał p. Bogusi
dzięki z góry

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:07   #3468
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Laski i Laseczki podlinkuje plis kanał p. Bogusi
dzięki z góry
https://www.youtube.com/watch?v=La6CRO3zQLI

Ale Aggie dała czadu z tym solarem...
https://www.youtube.com/watch?v=I741gz7Qqr0

nie znoszę opadających ramiączek - czy ona tego nie czuje?

Edytowane przez 201605301559
Czas edycji: 2015-01-19 o 19:11
Stary 2015-01-19, 19:14   #3469
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość

Czy ktos jej kazał pomalowac się tą szminką w ramach kary albo przegranego zakładu?

olga wygląda naprawdę ładnie przy aggie.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:16   #3470
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość

Rózia co ty dzisiaj z tą Panną Joanną masz?
Już drugi raz pod innym "opisem" odpala mi się jej film.
Rozumiem, że jest taki super, ekstra, fantastyczny... w końcu coś nowego, że trzeba to koniecznie zobaczyć??
Niestety, po "cześć, witam was bardzo serdecznie" kończę oglądać jej filmy
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:18   #3471
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Czy ktos jej kazał pomalowac się tą szminką w ramach kary albo przegranego zakładu?

to nie śminka- znając życie to błyszczyk z MAAAK

A te ramiona to spieczone na raczka.
Jedyne, co mi się zawsze podoba u Aggie to zadbane paznokcie.
No i jeszcze może dodam, że gościnność.
Stary 2015-01-19, 19:21   #3472
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość

"nagrałyśmy hola"
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:26   #3473
piekna2299
BAN stały

Ja nie oglądam Melvis, wole już Madzika, przynajmniej jest szczera...Nie lubie osób które dążą po trupach do celu, a wydaje mi sie ,że Melvis taka jest. Na wizazu milutka i broni Youtuberek a na spotkaniu z nimi (bogwigilia) twierdzi, że ona się od tego odcina i że wizaz to tylko aby sie pośmiac.
piekna2299 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:27   #3474
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Rózia co ty dzisiaj z tą Panną Joanną masz?
Już drugi raz pod innym "opisem" odpala mi się jej film.
Rozumiem, że jest taki super, ekstra, fantastyczny... w końcu coś nowego, że trzeba to koniecznie zobaczyć??
Niestety, po "cześć, witam was bardzo serdecznie" kończę oglądać jej filmy
ojaaa, rzeczywiście!
Tak ją wielbię, że pod byle pretekstem wciskam wszędzie linki

sorki - to link do Pani Bogusławy
https://www.youtube.com/channel/UCf5...OHIYsnvXv7KFEQ
Stary 2015-01-19, 19:27   #3475
Mirabilka
Zakorzenienie

Różyczka otwiera mi się zamiast Bogusi znienawidzona przeze mnie Joanna...i podobno Panna

dziękuję

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2015-01-19 o 19:29
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:28   #3476
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez piekna2299 Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam Melvis, wole już Madzika, przynajmniej jest szczera...Nie lubie osób które dążą po trupach do celu, a wydaje mi sie ,że Melvis taka jest. Na wizazu milutka i broni Youtuberek a na spotkaniu z nimi (bogwigilia) twierdzi, że ona się od tego odcina i że wizaz to tylko aby sie pośmiac.
A ty skąd to wszystko wiesz? Szpiegujesz youtuberki?
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:28   #3477
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piekna2299 Pokaż wiadomość
Znowu Ty, Słonko? Jak możesz tak mówić? Ponoć jesteś dobrym człowiekiem ;-( . Od siebie dodam że również niezłym trollem
Stary 2015-01-19, 19:29   #3478
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość

http://instagram.com/p/yCgxaPNP3H/
XSka demakijaż chyba wykonuje paznokciami

_________________________ _________________
Pociągnięte z mojego małego traktora 8)
Ale natrzepalyscie postow

Munka, bede sie za ciebie modlic Moze dziecki tem zostaniesz Aniolkiem

Co do Hani. To jest wlasnie powod dlaczego kupilam gabeczke.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:29   #3479
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Różyczka otwiera mi się zamiast Bogusi znienawidzona przeze mnie Joanna...i podobno Panna
Tak na nią psioczę, a co chwila zarzucam linkami

Proszę
https://www.youtube.com/channel/UCf5...OHIYsnvXv7KFEQ
Stary 2015-01-19, 19:30   #3480
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Znowu Ty, Słonko? Jak możesz tak mówić? Ponoć jesteś dobrym człowiekiem ;-( . Od siebie dodam że również niezłym trollem
ja bym powiedziała, że właśnie złym. Czy moderatorki naprawdę nic z tym nie zrobią, serio?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości