Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 19:13   #2641
poczwarkah
Rozeznanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Ja mam kulę ze Smyka, fajna jest.
Moje dziecko wyrosło mi "nagle i niespodziewanie" z kombinezonu ortalionowego, mam jeszcze 2 takie miśki, nie będę już kupować drugiego kombinezonu na sezon zimowy, mam nadzieję że obskoczę jakoś w tym miśkach.
Jedynie kupiłam wczoraj kurteczkę z kuponem promocyjnym w Smyku i powinno nam to wystarczyć do wiosny, wolę jednak kurtkę i spodnie niż wtłaczać dziecko w kombinezon.
A Wy jak lubicie ubierać maluchy, w kombinezony czy kurtki?
Ja nie ubieram, bo używamy śpiworka Więc zostaje tak jak jest, ewentualnie bluzę mu zakładam dodatkowo (bo po domu cienko raczej go ubieramy). Do tego czasem pod ten śpiworek jeszcze kocyk daję i przy buzi dużą flanelową pieluszkę układam żeby nie zawiewał wiatr do środka. No i czapka - wiadomo.
Jak ubierałam w kombinezon to był wieczny płacz i zgrzytanie zębów. A teraz chop siup do śpiworka i nie zdąży się rozpłakać najczęściej
Mam taki model że pasuje i do wózka i do fotelika (wycięcia na pasy).

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:26   #2642
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Mortisha moj też po tym szczepieniu był bardzo senny

Co do zabawek to polecam ta kostkę: http://allegro.pl/duza-multifunkcyjn...940479665.html
Tomka zajmuje na długi czas
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:29   #2643
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A jesteście po tym drugim szczepieniu? Mnie to czeka w przyszłym tygodniu...
Tak już drugie. Za 6 tygodni kolejne

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Od 156ej krzyk taki ze nie można było go uspokoić, po godzinie padł mi na rękach jak chciałam go odłożyć to od nowa.
Biedna Ty
Niestety nie mam pomysłu co to może być, więc nie pomoge.

Cytat:
Ja mam kulę ze Smyka, fajna jest.
Moje dziecko wyrosło mi "nagle i niespodziewanie" z kombinezonu ortalionowego, mam jeszcze 2 takie miśki, nie będę już kupować drugiego kombinezonu na sezon zimowy, mam nadzieję że obskoczę jakoś w tym miśkach.
Jedynie kupiłam wczoraj kurteczkę z kuponem promocyjnym w Smyku i powinno nam to wystarczyć do wiosny, wolę jednak kurtkę i spodnie niż wtłaczać dziecko w kombinezon.
Ubierać wolę w kurtkę, bo mniej krzyczy, ale jak ma kombinezon to łatwiej się nim "operuje" bo mu się nic nie podciąga i nie podwija. Jak jest zimno to zakładam kombinezon, a jak nieco cieplej to kurtkę.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:30   #2644
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Mamy różne kombinezony. Cieplejsze lub chłodniejsze, misiowate bez podszewki, misiowate z podszewką, ortalionowe ocieplane bardziej lub mniej. Za dużo mam tego cholerstwa, ale dostajemy mega dużo prezentów. Ubieram "na czuja". Wolę ubrać za chłodno i przykryć grubszym kocykiem. Zawsze mam w wózku 2 lub 3 kocyki różnej grubości. No i przy wózku jest pokrywa więc jak wieje mocno to zakładamy pokrywę (a ostatnio było kilka wietrznych dni).
Wolę kombinezony bo się nie podciągają i wydaje mi się że dziecku wygodniej.
Putkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:32   #2645
kasiakg
Rozeznanie

Ja ubieram w kombinezon, kurtki nawet nie mam.
Stary 2015-01-19, 21:39   #2646
magsik
Zadomowienie

ja ma ortalionowy kombinezon, do tego zakładam bawełniany i polarowy pajacyk, czapke i szalik,plus kocyk. Mamy też kurtkę tą ze chrzcin ale jej nie zakładam. Michał nie lubi ubierania i zawsze płacze.
Szukałam o tym krzyku ale znalazłam tylko, że to albo skok albo kolka....

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:45   #2647
Putkas
Raczkowanie

http://allegro.pl/sassy-grzechotka-g...933904544.html

Ja polecam gryzak pierścień Sassy. Niesamowity.
Stary 2015-01-19, 21:46   #2648
elianka
Zakorzenienie

magsik - Michał taki zmarźlak? Ja tak grubo Czarka nie ubrałam nawet na mróz o.O W sobotę na spacerze z wózkiem miał pod kombinezonem jednego pajaca...

Putkas a ten pierścień to takie cienki jest i lekki? bardzo ładny ten gryzak w moim guście tylko się zastanawiam czy lekki, bo mamy jakiś pierścień, dostaliśmy od kogoś, ale jest gruby i nieporęczny i młody go wypuszcza zaraz z łapki.

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-01-19 o 21:47
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:48   #2649
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dobry wieczór. My dziś znowu pół dnia na spacerku. Oli na nim cudnie zawsze śpi a i wieczorem lepiej mi zasypia, dziś 20 40.
Dzwoniłam dziś w kilka miejsc jeśli chodzi o chrzciny. Dużo miejsc jest zamkniętych w święta Ale umówiłam się na jutro na 2 spotkania, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Dziewczyny, Oli kończy za 4 dni 3 miesiące, możliwy jest kryzys laktacyjny ? Dziś masakra. Darł mi się niesamowicie, a jak naciskałam cyce to nic nie leciało. Dostał trochę mm. Wiem wiem, źle, ale kurcze mam poczucie, że głodzę własne dziecko

Widzę na temacie sen. U nas nocki super, 3 pobudki a główna koło 8,9.
W ciągu dnia, jak jesteśmy na spacerze, to przesypia cały czyli powiedzmy 2 godziny albo i 3 i 2,3 drzemki w domu. A jak w domu to ma 3 drzemki po pół godziny, czasem się zastanawiam, że jak nie ma spaceru to nie ma takiego długiego snu w ciągu dnia, nie potrzebuje go czy co ? A na spacerze mu tak dobrze ?

Isgaard, ja też wolę kurtkę i ciepłe portasy. Oli nie cierpi kombinezonów.

Co do narzekania, ja też narzekać nie mogę. Każde dziecko jest inne, ale dziś przy kąpieli uświadomiłam sobie, że Oli ani razu przy niej nie zapłakał od urodzenia. Po niej też nie. Musi mi mama nagrać jak go pielęgnuje po kąpieli, on się wtedy tak cieszy...Jest na prawdę kochany, czasem jestem zła ale na siebie, bo nie potrafię odczytać jego potrzeb. Najważniejsze jest to dziewczyny, że kochamy swoje dzieci, różowo czy zielono, najważniejsze, żeby zdrówko było

Magsik,...A podkurcza nóżki czy coś ? Może brzuszek ? Sama nie wiem, mi też czasem ciężko odczytać dlaczego Oli płacze...
Niby dzieci płaczą jak: są głodne, pielucha pełna, coś boli, z nudów, albo chcą się poprzytulać. Jak już wszystko mam zrobione a Oli czasem dalej się złości to rozkładam ręce. A raczej biorę go na ręce wstaję i bujam albo noszę go i pokazuję świat za oknem, jakoś się uspokaja...
Stary 2015-01-19, 21:51   #2650
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Pur moja to samo! Na spacerze moze spac i 3h ciagiem a w domu max 3o min 😛

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:52   #2651
elianka
Zakorzenienie

Pur ja robię tak jak ty. jak Czarko płacze a ja nie wiem dlaczego to go mocno przytulam i zagaduje i zazwyczaj działa.

Ale baki dziś meczą mego synka. Śpi niespokojnie jak mysz pod miotłą, wybudza się i głośno bombarduje. Zawsze mnie to zastanawia. na mm je codziennie to samo, od urodzenia. A jednego dnia spokój a drugiego brzuszek boli. Jednego dnia kupa żółta innego zielonkawa. Ot zagadka...

Co do spania na spacerze to mój w chuście może spać kilka godzin pod rząd a w wózku czy w domu bez spaceru to już niekoniecznie.

PS zapomniałam Wam napisać, że my jutro idziemy na spotkanie białostockich chustomam <3

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-01-19 o 21:53
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:52   #2652
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Magsik a moze z przemeczenia? Moja jak przegapie ziewanie i jej nie uspie to tez sie tak drze...

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-19, 21:58   #2653
farminka
Wtajemniczenie

U nas chyba skok się kończy, bo dziś mały zrobił sobie aż trzy drzemki w dzień, podszedł grzecznie spać o 19.40, zjadł potem o 21.40 i śpi dalej. Moje kochane grzeczne dziecko powróciło Oby tylko nie zaraził się od siostry to będziemy mieć spokojne nocki. Starsza dusi się tak, że znowu będzie trzeba u lekarza zawitac i tym razem chyba poprosze o jakieś leki z grubekj rury, bo nic nie pomaga
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:01   #2654
nowa8686
Zakorzenienie

Moja dzis spala prawie 3 h a ja przy niej ponad godzinke. Teraz spi sobie po kapieli i cycusiu, ale Trzeba bedzie lapki opatulic i do lozeczka przeniesc.

Idziemy z mezem zagrac w tenisa na x boxie :-D

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:02   #2655
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Daszna, dziwi mnie to od urodzenia Tak jest praktycznie od samego początku...No ale widocznie dobrze im w wózku, na świeżym powietrzu. Mój też lubi jazdę samochodem, ledwo go do nosidełka wkładam już odpływa

Elianka, faktycznie dziwne. Rozumiem przy kp, bo zależy co mama jadła. Ale przy mm ? Takich zagadek jest w macierzyństwie pełno
Zazdroszczę Ci tej chusty ! W taki dzień jak dziś (Oli poza spacerem prawie cały czas na rękach) potrzebowałabym umiejętności i posiadania chusty
Ps Mój też dziś bombarduje bąkami Na szczęście przestał przy tym płakać. Ja już w sumie jem wszystko, nawet wczoraj jakiś grzybek się trafił, może od tego

Magsik, no właśnie. Nie przegapiasz zmęczenia Michasia ? Oli drze się najmocniej jak jest zmęczony. Wtedy jest walka ze snem i drapanie mamy po cycach a siebie po twarzy. Rzadko mi się zdarza, bo już poznaję kiedy jest śpiący a wtedy hyc do cyca albo przytulanko i śpi
Stary 2015-01-19, 22:17   #2656
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Pur w aucie tez spi jak zabita. Wystarczy wlozyc do fotelika 😉
Moja ziewa drapie sie po uchu albo puszcza babelki ze sliny - to znak ze czas drzemki 😁
Chusta fajna rzecz. Ja mam nosidlo - siedziala raz. Mam nawet zdjecie 😝😝

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-19, 22:22   #2657
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Pur w aucie tez spi jak zabita. Wystarczy wlozyc do fotelika 😉
Moja ziewa drapie sie po uchu albo puszcza babelki ze sliny - to znak ze czas drzemki 😁
Chusta fajna rzecz. Ja mam nosidlo - siedziala raz. Mam nawet zdjecie 😝😝
Mój ziewa i ma oczka takie malusie a normalnie jak 5 zł...
Poka nosidło
Ja się zastanawiam nad kupnem
Stary 2015-01-19, 22:26   #2658
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Mam z chicco pozyczone. Jutro fotne 😉

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Malej nie pasuje ze jest tylem do swiata 😛

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-19, 22:30   #2659
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Mam z chicco pozyczone. Jutro fotne 😉

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Malej nie pasuje ze jest tylem do swiata 😛
Fajnie !
Ok ja się kładę. Nie potrafię Malucha odłożyć do łóżeczka. Normalnie go później szukam koło siebie Idę się wtulić i spać, jutro mama moja ma wolne, ja mam na 9 do fryzjera.
Dobranoc
Stary 2015-01-19, 22:40   #2660
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Dobranoc 😊

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-19, 22:45   #2661
monic84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A jesteście po tym drugim szczepieniu? Mnie to czeka w przyszłym tygodniu...
my tez w poniedziałek się szczepimy

My mamy taka kule
http://ecsmedia.pl/c/oball-rattle-gr...xt20982589.jpg
kupiona w biedronie

My nie mamy kurtki, same kombinezony.
Mała nie sprzeciwia się podczas ubierania.

magsik podobnie ubietam Małą. lubi jak jej ciepło
Czytałam,że dziecko nieraz może płalać bez powodu. Tak poprostu.
A co wtedy się robi to nie mam pojecia. Noszenie, bujanie, puscic szum, glosna muzyke?
PurBlanka Pieknie to napisałaś. Nasze Skarby są najukochańsze na świecie.

ostatnio pytałam Was czego uzywac na plesniawki. dzis bylam u pediatry i sie okazalo, że nie mamy pleśniawki, tylko chyba nam ząb idzie albo dziwne cos kazala isc do stomataloga
masakra juz sie boje co to moze byc

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

dobranoc mamusie i dzieciątka

Edytowane przez monic84
Czas edycji: 2015-01-19 o 22:59
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:54   #2662
Katrina2000
Raczkowanie

Pur ja też jutro do fryzjera na 17.30 na pasemka, mąż juz w stresie bo trochę to potrwa
Stary 2015-01-19, 23:00   #2663
monic84
Rozeznanie

ojj tam musze sie wybrac do fryzjera...

Edytowane przez monic84
Czas edycji: 2015-01-19 o 23:01
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 23:11   #2664
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Niby dzieci płaczą jak: są głodne, pielucha pełna, coś boli, z nudów, albo chcą się poprzytulać. Jak już wszystko mam zrobione a Oli czasem dalej się złości to rozkładam ręce. A raczej biorę go na ręce wstaję i bujam albo noszę go i pokazuję świat za oknem, jakoś się uspokaja...
I ze zmęczenia! Z przeładowania bodźcami. Z przestymulowania. Dzieci potrzebują snu. Nie każde tak sobie po prostu zaśnie w takiej sytuacji. Powiedziałam ja, maniaczka dziecięcego snu

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Zawsze mnie to zastanawia. na mm je codziennie to samo, od urodzenia. A jednego dnia spokój a drugiego brzuszek boli. Jednego dnia kupa żółta innego zielonkawa. Ot zagadka..
No faktycznie zastanawiające. Może pomyślcie o probiotykach? Bo jak on nigdy nie był na cycu (nigdy nie był?) to może ma zaburzoną mikroflorę jelitową i sobie jelitka tak średnio radzą. Tylko czemu one sobie tak w kratkę radzą?
Stary 2015-01-19, 23:41   #2665
mamad1
Zadomowienie

Elianka za zielonosc to moze od bakterii i wirusow, z ktorymi organizm dziecka radzi sobie na biezaco

U nas kroluja rozna kombinezony, rowniez ala spiworek. Wszystko w zaleznosci od pogody. Wygodne do szybkiego ubrania i rozebrania. Przy dwojce dzieci ta cecha juz bardziej doceniana

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Magsik tez obstawiam przemeczenie. Basia wczraj mezowi tak plakala (akurat wyszlam ze starszakiem do kosciola), bo w pore jej nie uspil.
A z kp nie probuj nawet rezygnowac! Swietnie Wam idzie. Nie mam jak podac Ci linkow, bo pisze z tableta, ale dopoki Michal przybiera prawidlowo na wadze, to nie przejmuj sie cyrkami przy karmieniu. To norma w tym wieku. Zaufaj mu, a on juz sie nie zaglodzi.
Tesciowa jecze moze sie zdziwic, bo wiele dzieci kp jednak niechetnie rezygnuje z mleka na rzecz innych jedzonek.

Putkas a ja sie nie do konca zgodze z tym, ze po ustabilizowaniu laktacji twarde piersi i cieknace mleko nie groza. Nigdy nie nosilam wkladek laktacyjnych, bo nie musialam. Ale mialam cycoholika i wystarczylo, z przegapil jakies karmienie, a cyce rosly. Z czasem gdy regularnie przerwy w karmieniu byly dluzsze, to juz ylo ok. Karmilam3 lata, w tym ponad pol roku w ciazy z Basia
Stary 2015-01-20, 00:39   #2666
Isgaard
Raczkowanie

U mnie standardowo twarde się robią jak przerwa dłuższa niż 3 godziny, ale ja mam produkcję rozkręconą przez laktator który ściąga bezlitośnie wszystko i też produkuje się cały czas tego dużo. Trochę inaczej jest przy karmieniu piersią bo dziecko na pewno nie jest w stanie zjeść tyle ile ja za każdym razem ściągam laktatorem. Standardowo ok 300 ml jak ściągam co 4h, jak przedłużę ten czas to ilość wzrasta, najwięcej dotąd było ponad 500.

Co do ubierania to my jednak wolimy kurtkę i spodnie bo i to jakoś lepiej porozbierać można w różnych sytuacjach np na spacerze jak zahaczam o kawiarnię.

Magsik a mierzyłaś temperaturę dziecku jak tak mocno płacze?
Stary 2015-01-20, 01:14   #2667
aluap987
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie! Nadal was podczytuję, ale dzieciaki nie dają za dużo czasu w ciągu dnia na odpisywanie. Tak więc poprasowałam, ogarnęłam mieszkanie i się relaksuję na wizażu
Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Ja też jem śniadanko bo michał ma swoją pierwszą drzemkę.
farminka a jak Tomek, dalej problemy z zasypianiem czy wróciło wszystko do normy?
Moja teściowa spytała się mnie czy nie zjadłabym pizzy, a ja że pewnie ale się przemęczę chociażby to miało trwać rok. Ona na to no chyba już długo karmić to nie będziesz To mówię, że do roku byłoby fajnie karmić ale nie wiem czy tyle się uda i że pokarm matki jest głównym posiłkiem, a reszta to uzupełniacze. Nie spodobało jej się to i powiedziała no zobaczymy czy będzie jeszcze chciał ssać pierś jak będzie jadł dużo lepsze jedzenie. no żesz........... tyle mam wsparcia. Dobrze, że mam was, bo pewnie bym się poddała
Myślałam, że tylko moja teściowa ma schizy na punkcie karmienia. Teściowa od pierwszych dni pytała czy jeszcze karmię piersią, bo ona swoje dzieci krótko karmiła, mleka jej zabrakło po 3 miesiącach bodajże. Na szczęście pierwszą córkę karmiłam piersią niewiele ponad rok, a drugą jeśli się uda to dłużej planuję. Wsparcie męża najważniejsze. Nie poddawaj się. Trzymam za was kciuki!
Swoją drogą pytanie do mam z dwójką dzieci - czy wasze dzieci w wieku ok. 2 lat nadal były za piersią. Już kilka miesięcy nie karmię M. piersią, a ona nadal lubi się przytulać do cyca, szczególnie przed snem. Tak więc chętnych do cyca jest trzech: M. A. i TŻ

Nam A. sporo ulewa. Szczególnie ubóstwia ozdabiać tak tatusia

Co do wakacji z dziadkami - ja takiego maluszka nie wyobrażam sobie zostawić na tak długo. Inna kwestia, że kp to dobry pretekst na uniknięcie szeregu "mądrych" rad w sprawie zostawiania dziecka z innymi.
Cytat:
Mortisha oni maja domowego wnuka i on byle kiedy u nich spi i mysla ze mala tak samo. Ale my za granica wiec dystans bedzie.
My też za granicą. Na czerwiec mamy zaproszenie na ślub i wszyscy się dziwią, że ja nie chcę zostawić dzieciaków u dziadków i jechać 25o km (A. ich dopiero wtedy pierwszy raz zobaczy na żywo)
Cytat:
W zeszłym roku mojego brata córka spędziła tydzień u babci bez rodziców jak urodziła jej się młodsza siostra. Iga miała 1,5 roku i już nie była karmiona piersią. Dodatkowo mała jest bardzo zżyta z babcią. Było ok, chociaż tęskniła.
Dużo zależy od dziecka i na pewno od więzi z dziadkami. Moje widują dziadków sporadycznie, więc sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość

mleko wieczorem jest właśnie treściwsze - po to żeby dziecko mogło mieć dłuższą przerwę nocną.
U mnie się to nie sprawdza - czy to dzień czy w nocy dzieć je co 3h i to z zegarkiem w ręku

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość

A to link do piłeczki, którą mój mały uwielbia się bawic:
http://www.smyk.com/oball-oball-z-ku...y-dla-dzieci-p
O tak, piłeczkę Oball polecam, u nas się sprawdziła. Przez długi czas była to ulubiona zabawka M.
Cytat:
Też tak myślę, że to taka moja nagroda <3
Codziennie jak się budzę i na niego patrzę to mam wrażenie, że moje serce nie jest w stanie pomieścić tej całej miłości <3
Ja wieczorek, jak dziewczynki już słodko śpią to sama nie mogę uwierzyć, że te najcudowniejsze istotki to moje córeczki i żałuję tylko, że czas tak szybko upływa.
Cytat:
Ja w ogóle nie wiem jak go teraz ubierać. Do chusty to wcale go nie ubieram tylko biorę jak jest, a do wózka mamy taki misiaty kombinezon. Na moja logikę skoro mi w puchówce za ciepło to jemu tez c'nie?
Ja z ubieraniem A. w chustę mam problem. Wydaje mi się, że bez dodatkowego ubrania jej zimno, a w polarze za gorąco. Sama nie wiem Do wózka cienki kombinezon, bo u nas zwykle dodatnie temperatury (w granicach 5-10 st.)

Jeśli chodzi zaś o sen to w ostatnim czasie A. jest nieodkładalna - śpi tylko na klacie, odłożysz do łóżeczka to oczy jak 5zł i koniec spania W takie dni niewiele jestem w stanie zrobić w domu, bo za chustą nie przepada za bardzo.

Ojej właśnie spojrzałam na zegarek. Zaraz będzie A. się obudzi na jedzenie. Oby tylko M. przespała ładnie noc Jedno dziecię jak się budzi to jeszcze jestem w stanie wytrzymać, ale gdy obie się obudzą... to jest ciężko.

Dobranoc mamusie i dzieciątka!
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 05:04   #2668
mamad1
Zadomowienie

Aluap mojej kolezanki corka jeszcze dlugo po odstawieniu zasypiala z reka na jej biuscie. Ale nie wiem, czy jeszcze to praktykuja. Moj syn jeszcze dlugo po 2. uroodzinach byl wielkim milosnikiem mleka. Minelo, gdy sie siostra urodzila.

Putkas a dasz rade na sile uspic dziecko, jesli ono nie chce spac? Rozumiem, zeby stwarzac jak najlepsze warunki do snu. Ja mam dwoje dzieci i kazde inne. Przy Basi od nowa ucze sie byc mama. Z doswiadczenia wiem, ze to co sprawdza sie u jednego dziecka, u drugiego w ogole sie nie sprawdza. Nawet przy jednym dziecku rozne sposoby sprawdzaja sie w rozne dni. Takie podazanie za dzieckiem potrzebne. Za tym jednym konkretnym
Stary 2015-01-20, 08:30   #2669
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Aluap a gdzie mieszkacie?

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-20, 10:10   #2670
elianka
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Moje słonko chyba już na dobre zrezygnowało z jednego nocnego karmienia, bo po karmieniu o 23.00 budzi się o 5.00 już od skończenia poprzedniego skoku. Od skończenia skoku także sporo mniej je

Cytat:
Napisane przez Putkas Pokaż wiadomość
No faktycznie zastanawiające. Może pomyślcie o probiotykach? Bo jak on nigdy nie był na cycu (nigdy nie był?) to może ma zaburzoną mikroflorę jelitową i sobie jelitka tak średnio radzą. Tylko czemu one sobie tak w kratkę radzą?
Od jakiegoś czasu Czarko dostaje Bio Gaie i faktycznie widać, że mu wszystko lepiej działa w środku. Nigdy nie był na piersi.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Elianka za zielonosc to moze od bakterii i wirusow, z ktorymi organizm dziecka radzi sobie na biezaco
Ma to sens co mówisz.

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Ja z ubieraniem A. w chustę mam problem. Wydaje mi się, że bez dodatkowego ubrania jej zimno, a w polarze za gorąco. Sama nie wiem Do wózka cienki kombinezon, bo u nas zwykle dodatnie temperatury (w granicach 5-10 st.)
Wydaje ci się, czy jej zimno? Bo my to pod chusta upoceni cali, muszę tetrę między nas wkładać jak wychodzimy na dłużej. Ale ja go noszę pod swoja kurtką. Jak były ogromne mrozy to nakładałam mu wełniane długie onuce i golfik . Jak jest dodatnia temperatura to nakładam tylko niezbyt gruba czapkę.
Tak na logikę jest cieplej pod kołdra samemu czy pod kocem z facetem ?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości