|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
dziewczyny, przepraszam że z buta i smęcę, ale muszę się komuś wygadać a nie mam komu.
powiedzcie mi, komu myśmy zrobili jakąs krzywdę i czym, że na nas tyle nieszczęść spada??czy to się kiedyś skończy??? ![]() ![]() ![]() ![]() dziś o 13 20 zadzwonili ze żłobka, że ania ma 39 st gorączki, jak tż ją odebrał i pojechał do lekarza to było już40st, nie chciała wypić wyropu więc po powrocie do domu już 41stopni!!! jjak przyjechałam do domu to ledwo żyła, leżała tylko ze smętnym wzrokiem i nawet nie miała siły mi nic odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() Diagnoza to wirusówka, ale szczerze śmiem atpić - ona fakt wczoraj miała jedną luźną kupę i w nocy zwymiotowała - ale potem zasnęła i nic do tej pory, więc nie wiem co myśleć ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście nie mamy jej z kim zostawić, t. ma na popołudnia więc do 12 z nią jest, ja sobie załatwiłam w pracy na 2 dni (krzywo patrzą bardzo albo trudno, nie mam wyjścia) że będę przychodzić na5/6 rano do 12, a potem jak tż przyjdzie z pracy (17) spowrotem do pracy. No a na czwartek piątek muszę już mieć jakąś opiekunkę. Kurde, czemu nam się wszystko wali po kolei??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maaaam dooooośćććć!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla chorowitków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamowilabym ale nic mi te zapachy nie mowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Hej
Przeczytałam wszystko ale się nie poodniose ![]() Dziś trochę lepiej, ale była położna ![]() Wiecie to moja wina. Bo mi się wydawało że on coś tam je z tego cycka i to jest wystarczające. A ona jak dziś zobaczyła nasze karmienie to mówi że on jest słaby że zasypia. To naprawdę moja wina. Czemu w szpitalu nikt się tym nie interesował. Tylko kazali dostawiac do cycka że coś zje. Zamiast kazać dokarmiać mm. Może dziś sytuacja by wyglądała inaczej. A in jest biedny taki ospały, śpi nim stop ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za wywód ale musiałam. Na dodatek ciągnie mnie nacięcie krocza, mam nadzieję że nic tam się nie porobiło. :banghead::banghead: Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi położna wtedy kazała iść do lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Daria leżała wtedy 6 dni SAMA. Dlatego żałuję, że po porodzie nie leżałam wtedy dłużej z nią,aż żółtaczka całkiem minie... Mam nadzieję,że u Was się poprawi. Kochana, TULĘ Cię mocno! ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ale i tak zamówić nie idzie tej próbki ![]()
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, trzymam ogromnie za Was kciuki!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on w ogóle nie był naświetlany, bo wg nich to zwykła fizjologiczna żółtaczka. I nawet nikt nie mówił, że powinnam zostać dłużej. Ale powiem Wam że wczoraj rano nie był taki żółty. Dlatego czuję się winna bo mało jadł wczoraj, tylko w nocy wsuwał i być może dlatego dziś jest nasilenie ![]() Tak robię. Mam najpierw dawać pierś, jeśli będzie zasypiał przy niej i nie jadł odciągnąć swoje idać z butelki. Jeśli nadal by " szukał" jedzenia dać mm ( nie odciągnę więcej niż 30 ml). Ale tak czy siak 4 razy na dobę mam mu dać mm. Cytat:
Ale tak czy siak on nie je , bo nie ma siły ciągnąć cycka. Pociągnie 2 razy i zasypia. Mówi, że jest tak osłabiony. Zresztą śpi prawie cały czas i ja sama widzę, że to nie powinno tak wyglądać ![]() ![]() edit: Dziękujemy za komentarze w k. !!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2015-01-19 o 19:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Aga i pstryku polozna ma racje przy zoltaczce czesto zaleca sie mm bo przy kp wolniej spada bilirubina
Ja jednak tego nie stosowalam Aga jedz za dnia na ip i zarzadaj badania bilirubiny moje dzieci mialy fizjologiczna owszem ale w kolejnych dobach bylo coraz gorzej leo wyladowal pod lampami na 5 dni SAM a Marinka dzieki mojej czujnosci byla podpieta tylko pod pas i nie rozlaczyli nas, bylysmy razem non stop.Nie zarzucaj nic sobie ale badanie bilirubiny powinnas zrobic.Nie chcce sie wymadrzac ale juz wczoraj czulam ze cos jest nie teges jak napisalas.Nie leczona zoltaczka moze miec powazne konsekwencje Ewulka tule mocno Wiecie co moj S tak mnie zagotowal ze wyc mi sie chce jutro napisze bo nie mam sily ale tak mi zestresowal Leosia ze ja nie wiem co mam robic Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Debrah ale ta polozna ma racje co do kp serio!!!! Meneq moze potwierdzic.Przy duzym poziomie bilirubiny nie karmi sie piersia!!!poniewaz mleko ludzki wrecz utrudnia wydalanie bilirubiny.
Leo mial poziom 17 ale ja nie podawalam mm wiem ze powyzej 17 lekarze zalecaja mm Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna ma być znowu w środę. Zważy Małego i wtedy zobaczymy. Może to mm coś da. Nabierze siły i żółtaczka zniknie. Sama nie wiem co robić. W przychodni jeszcze nie zgłoszeni jesteśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Aga mimo wszystko walcz o laktacje nawet jesli neonatolog bedzie zalecac przy zoltaczce mm walcz i dzielnie sciagaj, mleko mozesz mrozic takie z siara to wogole jest bardzo wartosciowe
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Aga sorry ze spamuje ale nieleczona zoltaczka ma powazne powiklania ja bylam po prostu na ip zrobic badanie i od razu maly zostal przyjety na oddzial!!!! Nie bagatelizuj tego Z autopsji powiem ze na wadze beda spadki nawet jak dasz mm... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarzucam sobie, bo się uparłam na kp. Były problemy przez tą żółtaczkę z kp, a to trzeba było po prostu w szpitalu dokarmiać mm i może nie było by problemu ![]() ![]() Cytat:
Ja się zgadzam na mm bo jest szybsze i daje mi większą gwarancję że będzie poprawa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Aga ale Ty kp nie zrobilas krzywdy.... to blad lekarza ze nie zbadal bilirubiny upieraj sie przy karmieniu jak najbardziej.... ja swoim dzieciom nie dawalam mm chyba Yae meneq dostawala na czas zoltaczki jesli dobrze pamietam
Kochana jak najbardziej masz sie upierac przy kp sama zobaczysz ze Twoj zoltek wcale nie oszaleje jak mu podaszr mm zobaczysz Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Aga ale gwarancjo nie masz ze bedzie lepiek mm NIE WYLECZYSZ zoltaczki tylko lampy pomoga mlekp moze tylko pomoc minimalnie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez byla zoltaczka, nikt nawet slowem nie wspomnial zeby dokarmiac Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- aga moze jedzcie na ta ip jednak ![]() martwie sie o Was ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Pstryku ale mm nie wyleczy zoltaczki
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowiejcie! Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
ewulko, kurcze, ale pechowo
![]() Wspolczuje, bo sama takich akcji boje sie najbardziej... Aga, nie wiem co Ci poradzic ![]() gojka, jakie Paula ma krecioły!! Pisalam do Sylwii, ale pewnie nie ma glowy do smsow... |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
Aga - nie mam pojęcia, co poradzić
![]() Gojka - ale super Paulinka! ![]() Mała - Oskarek ![]() Ewulkaa - zdrówka dla Ani! Mam nadzieję, że uda się Wam do czwartku znaleźć opiekunkę. Szaja - jak po wizycie u logopedy? Czy to nie dziś było? Ciekawa jestem bardzo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Konto usunięte
|
A, u logopedy - jak myślałam, Dorotka jest tak doskonale komunikatywna bez mowy, że... w nosie to ma. Wizyta trwała bitą godzinę, kobieta- podejście absolutnie genialne, dziewczyny, polecam! 100zł, ale kobieta naprawdę zrobiła dobrą robotę.
Logopeda: zielony Joanna Baran-Gnatowska – neurologopeda kliniczny oraz specjalista w zakresie wczesnej interwencji logopedycznej. Prowadzi terapię wad wymowy u dzieci zdrowych oraz z problemami ogólnorozwojowymi i neurologicznymi. Zajmuje się oceną budowy i sprawności aparatu artykulacyjnego (wargi, język, wędzidełko podjęzykowe, podniebienie) bada odruchy ustno-twarzowe, ocenia niezbędną do właściwego funkcjonowania dziecka koordynację ssania, połykania i oddychania, ocenia reakcje słuchowe, prowadzi stymulację funkcji pokarmowych i komunikacyjnych w oparciu o najskuteczniejsze metody wspomagające rozwój dziecka: elementy ustno-twarzowej terapii wg koncepcji R. Castillo Moralesa oraz elementy Integracyjnej terapii ustno-twarzowej wg S. Masgutowej Polecam to in corpore w Dąbrowie, BANALNY dojazd, samo centrum to jest, jak któraś Ślązaczka potrzebuje (Lady?) to brać! http://www.centrumincorpore.pl/pl/dabrowa-gornicza |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Rozeznanie
|
Czyli Dorka może przybić sobie pjone z Julką
![]() A jakieś zalecenia macie? Wskazówki, co robić, by się "rozgadała"? |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szaja - i co macie w zaleceniach? czekac? ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- zezarlam wlasnie 3 placki po cygansku, padam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Konto usunięte
|
Zalecenia mailem szczegółowe dostanę, a raczej... pomysły na podpuszczanie dziecka do gadania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
U nas młoda smarczy dalej, ale nic się nie rozwija więcej. Czyli może na katarze się skończy. Jutro zadzwonię do przychodni i wypytam się o bilans dwulatka, umówię nas.
Tylko wiecie, że NADAL nie wiem gdzie jest książeczka? już zaczynam trząść doopą i wyrzucać sobie, no co ze mnie za rodzic, książeczkę zasiać, aż mi wstyd iść do przychodni.. Nancy lub ktokolwiek kto wie - ile się czeka po przeziębieniu/katarze z badaniem krwi, bo teraz wynik by wyszedł zafałszowany? I jeszcze - czy jest tu jakieś dziecko które ma nie zrośnięte ciemiączko nadal? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Aż poszukam jakichś medycznych danych teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Sms od Sylwii:
Hej, B. zasnal kwadrans temu, oporzadzilam sie i kolacje jem. wyniki z krwi i moczu idealne, tarczycowe, watrobowe i nerkowe tez. cisnienie podwyzszone 110/80. w nocy sprobuja zrobic ekg bo byly bez szans- bil kopal i gryzl. jutro usg nerek- ciekawe kto go utrzyma... dziekujemy za troske ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.