Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 20:22   #4291
Fischerka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

U mnie też szkoła rodzenia jest przy szpitalu i chciałabym tam chodzić z tego względu, że zajęcia prowadzą położne ze szpitala. Fajnie się z nimi poznać i będzie mniej stresu, jak na oddziale zobaczy się znajome twarze a poza tym z tego co wyczytałam na stronie szpitala to jeśli mąż chce być przy porodzie musi mieć zaświadczenie ze szkoły rodzenia! Takie cuda! Jeszcze nie wiemy, czy będzie, ale może papierek lepiej mieć... w razie W.
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:26   #4292
201608010929
Konto usunięte

Ja usg połówkowe mam zaplanowane na 14 lutego
I do szkoły rodzenia też się zapisałam - zaczynam w maju - w tym samym szpitalu w którym planuję rodzić
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:53   #4293
szyszunia1
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,
Chciałabym dołaczyć. Też mam termin na lipiec- 3. Miło Was poznać.
szyszunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:17   #4294
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
I do szkoły rodzenia też się zapisałam - zaczynam w maju - w tym samym szpitalu w którym planuję rodzić
Ja połówkowe będę miała w marcu i już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez szyszunia1 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Witaj. Napisz coś o sobie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:26   #4295
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja po wizycie bedzie chlopak mialam cicha nadzieje na dziewczynke ale i tak sie bardzo ciesze bedzie Mikolaj mi lekarka juz nie mierzyla maluszka tylko poszczegolne narzady typu glowka brzuszek i kosc udowa i powiedziala ze wszystko cacy maluszek wiercil sie i tak slodko ziewal pozniej juz zakrywal buzie raczkami chyba wstydzioch bedzie ale tez i wiercipietka bo wiercil sie bardzo a nastepna wizyta 17luty
[QUOTE=ciezka_sytuacja;498 34533]
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
łącze się w bólu... pierwsze 3 mce to normalnie szaleństwa do bólu a teraz libido na poziomie minus miliard :/ a tż nie kuma o co kaman i zły chodzi

/QUOTE]

O to nie jestem sama

Ja też po wizycie i na 100% chłopczyk wszytko w porządeczku z maleństwem, dostałam zdjęcie w 4d nie mogę się napatrzeć na malutką twarzyczkę. Miałam nadzieję na córcię, ale trudno synka też bardzo pokocham

gratuluję dziewczyny
kurczaki jaki wysyp chłopaków
podglądam czasem czerwcówki i u nich chyba też przewaga chłopców

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu najlepiej robić połówkowe? Czy właśnie w 20 tc?
ponoć im później tym lepiej
mi gin radził przyjść w 22tc

Cytat:
Hej Dziewczyny,
witaj

ufff pół dnia spędziłam w bibliotece, ale mam już coś z tej mgr napisane
w drodze powrotnej w koncu kupiłam sobie ciażowe spodnie - 100 razy jest mi w nich wygodniej niż w dżinsach sprzed ciaży, a nawet i dresach
Stary 2015-01-19, 22:41   #4296
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Ja do 14 też byłam na minusie...w 15 wystartowałam dając w 18 tygodniu +2
Weź nie strasz W poprzedniej ciąży schudłam 3 kg na początku, a potem nadrobiłam 26 kg, wolę tego nie powtarzać

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Ja w grudniu zakończyłam karmienie. Mały gryzł mnie bardzo, trochę stracił chęć na cyca. Z karmienia piersia co 2h w dzien, przeszliśmy na mm. Nie było żadnych kłopotów, nie miałam zastojów, nie musiałam ściągać nadmiaru pokarmu. Chyba po prostu już i ja i mały byliśmy gotowi się pożegnać z KP. Na początku karmiłam go jeszcze raz dziennie nad ranem bo wstaje między 5 a 6 ale z czasem pokarmu miałam już za mało. Jakoś chyba po świętach cyc poszedł na urlop
Ile ma synek? Mój ma 2,5 roku prawie, tak łatwo nie będzie Mój na pewno nie jest gotowy, a chciałabym karmić do samoodstawienia...

Cytat:
dziewczyny ja po wizycie bedzie chlopak mialam cicha nadzieje na dziewczynke ale i tak sie bardzo ciesze bedzie Mikolaj mi lekarka juz nie mierzyla maluszka tylko poszczegolne narzady typu glowka brzuszek i kosc udowa i powiedziala ze wszystko cacy maluszek wiercil sie i tak slodko ziewal pozniej juz zakrywal buzie raczkami chyba wstydzioch bedzie ale tez i wiercipietka bo wiercil sie bardzo a nastepna wizyta 17luty
Gratuluję! Ale też bym chciała dziewczynę...

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad taką szczoteczką już od jakiegoś czasu, bardziej ze względu na przesuszona skórę na twarzy. Skoro jesteś zadowolona to możesz się pochwalić, jaką zakupiłaś?

Gratuluję dziewczyny dobrych wiadomości Mam nadzieję, że jutro wieczorem też będę się miała czym pochwalić
Kupiłam Foreo Luna Mini.

Uwaga uwaga, poczułam dziś ruchy Na pewno nie jelitowe (w tym mam doświadczenie, bo wzdęcia mnie wyjątkowo w tej ciąży męczą), takie jakby robal się wił w podbrzuszu
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:46   #4297
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie i na 100% chłopczyk wszytko w porządeczku z maleństwem, dostałam zdjęcie w 4d nie mogę się napatrzeć na malutką twarzyczkę. Miałam nadzieję na córcię, ale trudno synka też bardzo pokocham
Gratulacje!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:49   #4298
elinka21
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt bardzo się cieszę że z dzidziami wszystko ok i zdrowo rosną

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 00:07   #4299
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
U mnie ok ale mam problemy z barkiem i dłońmi.... Po nocy mi mega drętwieją i potem bolą cały dzień.... Nie mogę niczym posmarować, co nie?
to może być od kręgosłupa albo śpisz uciskając sobie rękę. poćwicz szyję
i zobaczysz. a na bark może okłady żelowe np Nexcare...
Cytat:
ja czuje malenstwo w podbrzuszu nad spojeniem lonowym tak na wysokosci kosci biodrowych. ale czy to malenstwo to tez pewna nie jestem dlatego nie bede mowic ze czuje bo moze to jelita?^^
ja mniej więcej też.

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość

Chciałam jeszcze podpytać te, które już mają doświadczenie lub te, które już się dowiedziały a mianowicie chodzi mi o wybranie położnej. Chodzę do ginekologa prywatnie więc sama muszę sobie wybrać/zaklepać położną? bo kobiety, które chodzą na NFZ mają odgórnie przydzieloną chyba? kiedy w ogóle się tym zająć? i taka położna to poprostu po porodzie będzie przychodzić do nas do domu i sprawdzać, pomagać nam w zajęciu się dzieckiem?

pozdarwiam
Ja miałam po porodzie przydzieloną położną srodowiskową. Musiałam do niej zadzwonić i się umówić. była z wizyta w domu 2 albo 3 razy.
Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:33   #4300
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
I
Ja dzisiaj planuje dzwonić i się umawiać na to usg - i też chcę 14stego żeby tż mógł być Bo hmmm tak 13stego w piątek to chyba nie bardzo?
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:00   #4301
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Weź nie strasz W poprzedniej ciąży schudłam 3 kg na początku, a potem nadrobiłam 26 kg, wolę tego nie powtarzać

Ile ma synek? Mój ma 2,5 roku prawie, tak łatwo nie będzie Mój na pewno nie jest gotowy, a chciałabym karmić do samoodstawienia...

Gratuluję! Ale też bym chciała dziewczynę...

Kupiłam Foreo Luna Mini.

Uwaga uwaga, poczułam dziś ruchy Na pewno nie jelitowe (w tym mam doświadczenie, bo wzdęcia mnie wyjątkowo w tej ciąży męczą), takie jakby robal się wił w podbrzuszu
Mój synek tuż przed trzecimi urodzinami zaakceptował zakończenie karmienia piersią. Ja byłam przeziębiona. A wtedy pierś była potrzebna do zaśnięcia i raz czy dwa w nocy. I powiedziałam, ze mama jest chora i cycuszki tez. I synek to zaakceptował i zasnął. I tak już zostało.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:49   #4302
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Mój synek tuż przed trzecimi urodzinami zaakceptował zakończenie karmienia piersią. Ja byłam przeziębiona. A wtedy pierś była potrzebna do zaśnięcia i raz czy dwa w nocy. I powiedziałam, ze mama jest chora i cycuszki tez. I synek to zaakceptował i zasnął. I tak już zostało.
Chciałabym, żeby to się u nas tak potoczyło gładko... U mnie synek ssie kilka razy dziennie, do snu, raz w nocy i rano dłuuugoooo. Także dość dużo. Ale tak jak mówię, mleka to ja prawie już tam nie mam. Nawet widzę jak apetyt mu skoczył przez to!
Stary 2015-01-20, 09:23   #4303
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
U mnie połówkowe wypadnie w 20t5d
to dokładnie tak samo, jak ja

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
no to może idź tam sama? czy to jakieś faux pas chodzić do szkoły rodzenia samej? pytam się na serio i bez złośliwości... bo ja też jeśli się zapiszę to będę chodzić sama...tż w domu dopiero o 19:15 jest, a zajęcia o 17:30 :P ale nie chcę być tam jako jedyna samotna
ja się jeszcze nie zapisałam, ale będę dzwonić jakoś w tym tygodniu. Z tego, co mi koleżanka mówiła, są dwie grupy, jedna na 16.30 a druga na 18.30 - jeśli się nie załapię na tę drugą, to też będę chodzić sama, bo mój Mąż niestety nie dojedzie z pracy na 16.30... ale chcę tam iść, bo szkoła jest darmowa

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
to może być od kręgosłupa albo śpisz uciskając sobie rękę. poćwicz szyję
i zobaczysz. a na bark może okłady żelowe np Nexcare...
o widzisz, nie pomyślałam o tym! dzięki! poproszę Męża, zeby zajechał do apteki po pracy... na razie spróbuję zastąpić go maseczką żelową z Rossmana
chociaż wiesz co... ja mam chyba zespół cieśni nadgarstka.... lata pracy przy kompie, szydełkowanie i robienie na drutach chyba zrobiło swoje

fuertka88 dopiszesz mi proszę terminy wizyt? 02/02 standardowa a 27/02 połówkowe

a muszę się wam pochwalić, za 42zł z przesyłką wylicytowałam paczkę ubrań ciążowych - spodnie z golfem, spódnica jeansowa z golfem, bluza i kurtka jesienna - wszystko z c&a i h&m. Zdjęcia wyglądają ładnie, zobaczymy, jak przyjdzie

a i śniło mi się, że urodziłam chłopca...no i teraz pytanie, czy był to sen proroczy, czy czasem sny trzeba od czytywać odwrotnie, czyli, ze będzie dziewczynka?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:

nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę.... ja chyba jestem gruboskórna i obtłuszczona, bo nie czuję zupełnie nic

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:28   #4304
gda
Zakorzenienie

Cytat:

ja się jeszcze nie zapisałam, ale będę dzwonić jakoś w tym tygodniu. Z tego, co mi koleżanka mówiła, są dwie grupy, jedna na 16.30 a druga na 18.30 - jeśli się nie załapię na tę drugą, to też będę chodzić sama, bo mój Mąż niestety nie dojedzie z pracy na 16.30... ale chcę tam iść, bo szkoła jest darmowa

o widzisz, nie pomyślałam o tym! dzięki! poproszę Męża, zeby zajechał do apteki po pracy... na razie spróbuję zastąpić go maseczką żelową z Rossmana
chociaż wiesz co... ja mam chyba zespół cieśni nadgarstka.... lata pracy przy kompie, szydełkowanie i robienie na drutach chyba zrobiło swoje

fuertka88 dopiszesz mi proszę terminy wizyt? 02/02 standardowa a 27/02 połówkowe

a muszę się wam pochwalić, za 42zł z przesyłką wylicytowałam paczkę ubrań ciążowych - spodnie z golfem, spódnica jeansowa z golfem, bluza i kurtka jesienna - wszystko z c&a i h&m. Zdjęcia wyglądają ładnie, zobaczymy, jak przyjdzie

a i śniło mi się, że urodziłam chłopca...no i teraz pytanie, czy był to sen proroczy, czy czasem sny trzeba od czytywać odwrotnie, czyli, ze będzie dziewczynka?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę.... ja chyba jestem gruboskórna i obtłuszczona, bo nie czuję zupełnie nic
W pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu, teraz jestem w 14, czyli faktycznie w drugiej ciąży szybciej się czuje.
Stary 2015-01-20, 09:37   #4305
cicha1990
Rozeznanie

ja dzis zaczelam 17t0d.ruchy czuje ale to tak jakby taki robalek pod skóra sie przesuwal na wysokosci kosci biodrowych ale tylko wtedy jak trzymam reke na podbrzuszu bo tak to nie czuje
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 12:18   #4306
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy w pierwszej ciąży zaczęłaś wychodzić na +, że przybyło 26?
Bo ja jestem ciekawa jak to zrobić by nie przytyć więcej niż 15kg?
Może podzielą się już doświadczone mamuśki
Ja się cieszyłam na początku, że zeszłam do 50kg ale teraz to mam takie tempo, że strach na wagę stawać i co dziwne nie jem jakoś nie wiadomo ile
Stary 2015-01-20, 12:45   #4307
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:

Kilka dni temu śniło mi się, że urodziłam córeczkę, bo była cała na różowo ubrana i w ogóle wyglądała jak dziewczynka, a wczoraj okazało się jednak że będę mieć chłopczyka. Także u mnie sen nie okazał się proroczy

Co do szkoły rodzenia ja tez nie będę chodziła, bo mam wszędzie daleko.

Ruchów nie czuję chociaż już 17 tydz, wcześniej czułam delikatne bulgotanie a teraz nic, bardzo na nie czekam
Zazdroszczę dziewczynom które już czują
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 12:46   #4308
shiava
Zadomowienie

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Dziewczyny, rozgladacie sie juz za wozkami? To ogromny wydatek i chcialabym miec juz wozek kupiony w okolicach kwietnia, zeby ostatnie miesiace przeznaczyc na zakupy ciuszkow, kosmetykow i innych gadzetow.
Widzialam wozki 3 w 1, z gondola, fotelikiem samochodowym, spacerowka - wiadomo drozsze, ale beda sluzyc przez lata.
Tylko zastanawiam sie czy mi sie nie znudzi, kolor nie splowieje itd. (Przy poprzednim dziecku mialam 3 wozki - najpierw gleboki, potem spacerowke i parasolke.)
shiava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:00   #4309
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozgladacie sie juz za wozkami? To ogromny wydatek i chcialabym miec juz wozek kupiony w okolicach kwietnia, zeby ostatnie miesiace przeznaczyc na zakupy ciuszkow, kosmetykow i innych gadzetow.
Widzialam wozki 3 w 1, z gondola, fotelikiem samochodowym, spacerowka - wiadomo drozsze, ale beda sluzyc przez lata.
Tylko zastanawiam sie czy mi sie nie znudzi, kolor nie splowieje itd. (Przy poprzednim dziecku mialam 3 wozki - najpierw gleboki, potem spacerowke i parasolke.)
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-20, 13:12   #4310
fantastka
Zakorzenienie

Witam się Doczekałam wczoraj wizyty Wszystko ok, maluch na razie za mały, żeby ocenić płeć, za miesiąc może się uda Gin świetny, założył mi kartę ciąży, a malucha oglądałam na takim genialnym sprzęcie, że wszystko widziałam

Cytat:
Te migreny mnie wykończą. Od ponad miesiąca od momentu przebudzenia, do momentu zaśnięcia mam taki okropny ból, ściśnięcie głowy i nudności od tego Biorę Apap, ale pomaga na 30 minut i wszystko wraca... I nadal mam wstręt do żarcia

Zaczyna mnie męczyć karmienie piersią, piersi mam takie bolesne i już zupełnie chyba puste! Synek ciągnie pustego cyca. Budzi się w nocy kilka razy, chyba będę mu próbowała ograniczyć w nocy. Taaaa, ciekawe jak ja to zrobię
Jej, współczuję ci Na pewno jesteś wykończona... Zawsze takie miałaś?

Trzymam kciuki, żeby synek się odstawił trochę w nocy

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
no to może idź tam sama? czy to jakieś faux pas chodzić do szkoły rodzenia samej? pytam się na serio i bez złośliwości... bo ja też jeśli się zapiszę to będę chodzić sama...tż w domu dopiero o 19:15 jest, a zajęcia o 17:30 :P ale nie chcę być tam jako jedyna samotna
Ja w sumie też chodziłam sama, mąż był na dwóch kulminacyjnych zajęciach tylko Dla mnie ok było Czasami specjalnie są tworzone grupy osobno dla par, osobno dla matek.

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Witaj

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość

Ja już powoli patrzę, bo czeka nas sprzedaż naszego i kupno podwójnego prawdopodobnie Mam już 3 swoje typy, więc w sumie kupię to, co akurat będzie dostępne, bo chcę celować w używkę.

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:49   #4311
agunineczka
Zakorzenienie

Hej
Fantastka gratuluje udanej wizyty!
Ja ide za godzine , juz sie stresuje czy wszystko dobrze...
Ciekawe czy zrobi mi usg dzis i sprawdzi czy to chlop czy babka... Jutro zaczynam 17tc wiec powinno byc cos widac...
Co do wozka to na razie mam jeden typ - maxi cosi mura ale nie wiem czy mi sie nie odwidzi....
Stary 2015-01-20, 14:24   #4312
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ja już powoli patrzę, bo czeka nas sprzedaż naszego i kupno podwójnego prawdopodobnie Mam już 3 swoje typy, więc w sumie kupię to, co akurat będzie dostępne, bo chcę celować w używkę.
Jakie masz typy ?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Witam się Doczekałam wczoraj wizyty Wszystko ok, maluch na razie za mały, żeby ocenić płeć, za miesiąc może się uda Gin świetny, założył mi kartę ciąży, a malucha oglądałam na takim genialnym sprzęcie, że wszystko widziałam
Cieszę się, że wszystko ok!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja ide za godzine , juz sie stresuje czy wszystko dobrze...
Ciekawe czy zrobi mi usg dzis i sprawdzi czy to chlop czy babka... Jutro zaczynam 17tc wiec powinno byc cos widac...
Trzymam kciuki za usg

Ja mam wizytę po 16:00, ale jeszcze muszę skoczyć do labu po wyniki. U mnie dziś 15t4d i jeśli maluchy będą dobrze ułożone to ma nam potwierdzić płeć

W ciąży z synkiem dowiedzieliśmy się w 16t2d, ale tego nie dało się nie zauważyć jak od razu na monitorze wyświetliło się co powinno

Miłego dnia
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-20, 14:59   #4313
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy w pierwszej ciąży zaczęłaś wychodzić na +, że przybyło 26?
Bo ja jestem ciekawa jak to zrobić by nie przytyć więcej niż 15kg?
Może podzielą się już doświadczone mamuśki
Ja się cieszyłam na początku, że zeszłam do 50kg ale teraz to mam takie tempo, że strach na wagę stawać i co dziwne nie jem jakoś nie wiadomo ile
Chyba koło 16 tygodnia zaczęłam przybierać na wadze.
Patrzę na kartę ciąży i miałam taki przyrost:
Startowałam z 55 kg
19 tydzień - 59 kg
24 tydzień - 63 kg
28 tydzień - 67 kg
30 tydzień - 69 kg
36 tydzień - 76 kg
39 tydzień - 77 kg
A zakończyłam na 78 kg

Wiesz co, ja jadłam tak jak przed ciążą, tyle że zawsze byłam chudzielcem i nie tyłam, a tu nagle zonk. Uwielbiam słodycze, a w pewnym momencie moja ginekolog mówiła "BŁAGAM, PROSZĘ JUŻ NAWET OWOCÓW NIE JEŚĆ" A ja nie mogłam się powstrzymać, bo zawsze uwielbiałam jeść... Teraz planuję chodzić na jogę i ćwiczyć, ale to dopiero jak się lepiej poczuję, bo na razie nie mam siły kompletnie...

Cytat:

Nie miewam migren na co dzień, tylko w ciąży mnie męczą

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Jakie masz typy ?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cieszę się, że wszystko ok!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Trzymam kciuki za usg

Ja mam wizytę po 16:00, ale jeszcze muszę skoczyć do labu po wyniki. U mnie dziś 15t4d i jeśli maluchy będą dobrze ułożone to ma nam potwierdzić płeć

W ciąży z synkiem dowiedzieliśmy się w 16t2d, ale tego nie dało się nie zauważyć jak od razu na monitorze wyświetliło się co powinno

Miłego dnia
Ja też kupuję podwójny, synek już będzie duży, ale na wyjazdy, dłuższe spacery, chcę go mieć unieruchomionego Planuję zaoszczędzić na Bugaboo Donkey Duo, bo potem można go przerobić na pojedynczy z dużym koszem z boku.
Stary 2015-01-20, 15:18   #4314
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Startowałam z 55 kg
19 tydzień - 59 kg
24 tydzień - 63 kg
28 tydzień - 67 kg
30 tydzień - 69 kg
36 tydzień - 76 kg
39 tydzień - 77 kg
A zakończyłam na 78 kg

Wiesz co, ja jadłam tak jak przed ciążą, tyle że zawsze byłam chudzielcem i nie tyłam, a tu nagle zonk. Uwielbiam słodycze, a w pewnym momencie moja ginekolog mówiła "BŁAGAM, PROSZĘ JUŻ NAWET OWOCÓW NIE JEŚĆ" A ja nie mogłam się powstrzymać, bo zawsze uwielbiałam jeść... Teraz planuję chodzić na jogę i ćwiczyć, ale to dopiero jak się lepiej poczuję, bo na razie nie mam siły kompletnie...
Czyli praktycznie +1kg na tydzień. Jakbyś miała oceniać to myślisz, że tych słodyczy było aż tyle czy taka natura?
Mi też jeszcze sił brakuje...przed ciążą ćwiczyłam codziennie a teraz nie pamiętam kiedy ćwiczyłam
Ale trzeba będzie się ogarnąć niedługo
Stary 2015-01-20, 15:37   #4315
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli praktycznie +1kg na tydzień. Jakbyś miała oceniać to myślisz, że tych słodyczy było aż tyle czy taka natura?
Mi też jeszcze sił brakuje...przed ciążą ćwiczyłam codziennie a teraz nie pamiętam kiedy ćwiczyłam
Ale trzeba będzie się ogarnąć niedługo
Wiesz co, nie potrafię tego ocenić. Ale myślę, że dla mnie (wtedy) "normalna" dawka słodyczy, to była dość duża dawka słodyczy
Teraz jem ich o wiele mniej, chyba dlatego, że nie chcę żeby synek je jadł. Jedyne na co sobie pozwalamy, to lody. Czasami nawet codziennie kulkę zjemy albo sama robię w domu.
Stary 2015-01-20, 15:44   #4316
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, nie potrafię tego ocenić. Ale myślę, że dla mnie (wtedy) "normalna" dawka słodyczy, to była dość duża dawka słodyczy
Teraz jem ich o wiele mniej, chyba dlatego, że nie chcę żeby synek je jadł. Jedyne na co sobie pozwalamy, to lody. Czasami nawet codziennie kulkę zjemy albo sama robię w domu.
Rozumiem
Stary 2015-01-20, 16:36   #4317
jesuismagnifique
Raczkowanie

Coś mi wizaż dziś nie smiga

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Witamy!

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
U nas też tak gładko poszło jakoś wtedy przed 3 urodzinami.

Cytat:
Chciałabym, żeby to się u nas tak potoczyło gładko... U mnie synek ssie kilka razy dziennie, do snu, raz w nocy i rano dłuuugoooo. Także dość dużo. Ale tak jak mówię, mleka to ja prawie już tam nie mam. Nawet widzę jak apetyt mu skoczył przez to!
Spokojnie, głowa do góry. Mój do momentu gdy się odstawił to potrafił kilka x dziennie i w nocy, ale jakoś kilka dni przed urodzinami porozmawialiśmy i się zgodził, że spróbuje.

Cytat:

Jeszcze Ci się odechce tych kopniaków małych
Chociaż ja nie wspominam bolesnie ruchów młodego. Nigdzie nie kopnął mnie tak że zabolało.

Cytat:

Ja w sumie też chodziłam sama, mąż był na dwóch kulminacyjnych zajęciach tylko Dla mnie ok było Czasami specjalnie są tworzone grupy osobno dla par, osobno dla matek.

Witaj

gratuluję udanej wizyty, co za wózki upatrzyłaś??

Cytat:
Startowałam z 55 kg
19 tydzień - 59 kg
24 tydzień - 63 kg
28 tydzień - 67 kg
30 tydzień - 69 kg
36 tydzień - 76 kg
39 tydzień - 77 kg
A zakończyłam na 78 kg

Nie miewam migren na co dzień, tylko w ciąży mnie męczą

Ja też kupuję podwójny, synek już będzie duży, ale na wyjazdy, dłuższe spacery, chcę go mieć unieruchomionego Planuję zaoszczędzić na Bugaboo Donkey Duo, bo potem można go przerobić na pojedynczy z dużym koszem z boku.
No to ci Ciąża nie służy do wagi ale w sumie 78 kg to nie tak dużo więc nie ma co się tam łamać.

Przemyśl Bugaboo Donkey Duo - miałaś już z nim jakąś styczność?
Mi 3 osoby odradziły go już jak nawet dla jednego miałam go wziąć.
Po 1 - cena, ale to idzie przeboleć, bo w niemczech tanio mozna dostać
Po 2 - ciężko podbija
Po 3 - nie jest taki spory, koleżanka wkładała 2,5 latka i już miał baaaardzo mało miejsca i nie zdecydowała się.
W donkeyu siedzisko podobno tak do 2 lat jest ok...potem już słabo.

Sama na niego chorowałam bardzo ale niestety nie mam co się unieszczęśliwiać.

Mountain Buggy Duet można zrobić tak, że zamiast siedziska drugiego mozna włożyć fajną torbę "zakupową" a nie jest szeroki, wydaje mi się nawet że węższy od donkeya?

Mi się podoba Easywalker Duo, dużo chodzę ze swoim młodym i do lasku chcę też z malcami pójść i dumam czy nie wziąć "w razie co" by usiadł, bo nieść go nie dam rady a on uparty bywa.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

zerknelam tez na przybieranie wagi (ja raczej z tych co lubia przybierac na wadze ) ale ciąża mi nie służyła z przybieraniem, w sumie jadłam wszystko chyba, prócz oczywiście tłustych produktów

start: 58
17tc 56,9
21tc 58,9
25tc 60
31tc 63
34tc 64
36tc 65
38tc 68

hmm...nie wiem od czego to w sumie jest zależne?
Jak juz mowilam...normalnie jak tak jadlam to tyłam jak szalona
a w ciąży jakoś nie widać tego...

Potem waga spadła mi po ciąży do 54kg ... ale zdążyłam nadrobić jak skończyłam karmić i dobiłam do 73 (więcej niż w ciąży o zgrozo...) ale do drugiej ciąży trochę się ogarnęłam i zbiłam wagę do 64...co i tak nie jest zadowalające - nie tyle może estetycznie co dla kręgosłupa
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 17:05   #4318
gda
Zakorzenienie

Mam dwie koleżanki z Bugaboo Donkey i są zachwycone (obie miały wcześniej Cameleona, ja też mam), nawet mówią, że przebija Cameleona. Najwyżej szybko sprzedam
Stary 2015-01-20, 17:22   #4319
Truskawka31
Rozeznanie

Dziewczyny, czy to normalne, że z dnia na dzień brzuch stał się mniejszy? Zastanawiam się czy to przez fakt, że wzdęcia ustąpiły?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 17:32   #4320
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to normalne, że z dnia na dzień brzuch stał się mniejszy? Zastanawiam się czy to przez fakt, że wzdęcia ustąpiły?
Bardzo prawdopodobne tym bardziej na początku ciąży

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości