Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 21:54   #1891
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mi z roletami sie nie śpieszy, mogą być w marcu, ale muszę się zorientować jak cenowo itd.
Męża nie pogonię, bo mają tyle zamówień, ze nie wyrabiają, jutro jedzie na montaż do wawy.
W nast.tyg.usiądę z teściową i coś zaprojektujemy i pojadę z nia po materac, boTż razem z nią prowadzi działalność. Baterię do kuchni muszę kupić i żelazko uratować, bosko normalnie
No to poczekacie- ważne że interes dobrze się kręci prędzej czy później będziesz miała

Zainspirowałaś mnie do odkamienienia czajnika wygląda jak nowy

Majka że tak zapytam a Twój mąż nie ma siostryo imieniu K.... ?
Stary 2015-01-19, 21:54   #1892
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Mam to samo...jak tylko sobie pomyśle o porodzie to mnie troszkę skręca w żołądku :P i nie tak do końca wcześnie bo czas tak leci że nawet się nie obejrzymy a będziemy jechać na porodówkę jedna za drugą
Dlatego ja o porodzie nie myślę jak na razie skupiam się na innych rzeczach a o porodzie zacznę myśleć w kwietniu

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:57   #1893
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
No to poczekacie- ważne że interes dobrze się kręci prędzej czy później będziesz miała

Zainspirowałaś mnie do odkamienienia czajnika wygląda jak nowy

Majka że tak zapytam a Twój mąż nie ma siostryo imieniu K.... ?

Napisz coś więcej na priv to Ci odp bo mnie zaciekawiłaś
Stary 2015-01-19, 22:16   #1894
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA w niedziele lezalam plackiem caly dzien! Sprzatalam w sobote ale maz pomagal! I o ten nebudose mi chodzilo tylko zapomnialam nazwy

VIOLKA jak o poszewki chodzi to bawelniane.

KOPERCO mi pare plam sciagnal ktorych vanish nie ruszyl.

RYBCIA zdrowka!

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Tez bym chciala miec juz mala przy sobie ale jak tak pomysle z drugiej strony ze juz nigdy tego nie przezyje tych kopniaczkow to niech ona sobie tam siedzi a ja sie bede delektowac tym

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:31   #1895
gossip_girl21
Zakorzenienie

mąż śpi a ja znów się opycham banany odą w ruch
oglądam tvn życie bez wstydu i jak widzę jak ludzie usuwają tatuaże to się zastanawiam nad tym czy robić sama... a marzy mi sie od baardzo długiego czasu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:31   #1896
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA w niedziele lezalam plackiem caly dzien! Sprzatalam w sobote ale maz pomagal! I o ten nebudose mi chodzilo tylko zapomnialam nazwy

VIOLKA jak o poszewki chodzi to bawelniane.

KOPERCO mi pare plam sciagnal ktorych vanish nie ruszyl.

RYBCIA zdrowka!

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Tez bym chciala miec juz mala przy sobie ale jak tak pomysle z drugiej strony ze juz nigdy tego nie przezyje tych kopniaczkow to niech ona sobie tam siedzi a ja sie bede delektowac tym
Hej! Nie moge za Wami nadążyć moj starszak jest przeziębiony, wczoraj goraczka kaszel , dzis lepiej tfu tfu zobaczymy co jutro bedzie.Gosiak tak samo czuje- z jednej strony chciałabym miec mała przy sobie, z drugiej wiem jak bedzie ciezko przy mojej pozostałej dwójce i nie bardzo mi sie spieszy...no i to moja ostatnia ciaza wiec moge jeszcze w niej chodzić ))
Nati gratuluje wizyty, wymiarami się nie martw .Mi przed porodem wróżyli czterokilowe dzieci za każdym razem i jakos byli mniejsizreszta dziecko najwiecej przybiera w ostatnim czasie przed porodem wiec nadgoni
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:32   #1897
violka848
Zakorzenienie

Chodziło mi o wypełnienie ale dzięki

Spadam mąż wrócił ochrzanu nie było

Dobranoc
Stary 2015-01-19, 22:33   #1898
gosiak0512
Zakorzenienie

CZARNA no wlasnie moja tez ostatnia juz i delektuje sie jak moge

Stary 2015-01-19, 22:34   #1899
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
mąż śpi a ja znów się opycham banany odą w ruch
oglądam tvn życie bez wstydu i jak widzę jak ludzie usuwają tatuaże to się zastanawiam nad tym czy robić sama... a marzy mi sie od baardzo długiego czasu
Też to oglądam

Violka - dobranoc
Stary 2015-01-19, 22:36   #1900
gosiak0512
Zakorzenienie

A ja latam po kanalach..

VIOLKA on na jutro przemowe trzyma

Stary 2015-01-19, 22:36   #1901
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
CZARNA no wlasnie moja tez ostatnia juz i delektuje sie jak moge

Oj, nie wiadomo
Jesteś jeszcze młodziutka więc wiesz Ja juz nie mam czasu na kolejne :/
Stary 2015-01-19, 22:38   #1902
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie opak wkładek laktacyjnych na początek kupić, tzn ile szt? bo podkładów to pisałyście, że 2 paczki starczą chyba tak?
Ja man podkladow 3paki

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
też kupiłam z Babydream a potem znalazłam tę recenzję http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...y-dzisiaj.html

ja mam wkladki babydream,sa duze i grube ale nawet one mi sie zdarzylo ze przeciekly

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja dopiero siadlam po wizycie do tableta i mogę Wam spokojnie napisać. Ogólnie wyszliśmy po 20,ale TŻ był tak głodny (od śniadania nic nie jadl),że do Maca zajechalismy

Ogólnie wszystko z Szymkiem okay, zastój się cofnął w nerce A skurcze póki nie są bolesne nie są niczym złym
Mały waży 1178gram,trochę mało jak na ten tydzień ciąży, i obwód brzuszka ma mniejszy niż powinien mieć w tym tygodniu, ale to dopiero teraz podczytalam na tym podsumowaniu z usg,bo gin ogólnie podsumował ze wszystko jest bardzo ładnie i w związku z tym widzimy się dopiero za miesiąc tak więc tymi wymiarami się nie przejmuję skoro on nie widzi w tym nic złego...
Mały oczywiście główką w dół i dupa do nas,więc żadnego foto nie mamy,a doktorkowi sprzedał kopa prosto w głowicę, tak mu się badanie nie podobało
super wiesci;*

Lece spac,brzuch mnie boli :/
A duuuzo mniej robie w domu:-(
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:41   #1903
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA ale trojka to juz wyzwanie jest wez to nakarm, ubierz i do szkoly wyslij trojka planowana i tak bedzie a jak czwarte bedzie to bedzie mila wpadeczka

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

SONIA na boczek i lezec . Dobranoc. Oby Cí przeszlo

Stary 2015-01-19, 22:41   #1904
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
A ja latam po kanalach..

VIOLKA on na jutro przemowe trzyma
nie strasz hehe
nie - tylko powiedział że wtedy na tatę się nagadałam żeby nie dawał kości, a teraz sama dałam
Stary 2015-01-19, 22:42   #1905
Koperco
Zakorzenienie

Majka, przypomnialas mi ze musze kupic jakas delikatna lampke. A Mlody mial zawsze mocny sen, no zobaczymy jak to wyjdzie. Sama sie troche obawiam tego wspolnego spania,no ale zobaczymy, oby sie udalo.
Trzymam kciuki za zelazko.
Macie jakies fajne lampki? Jakies przyciemniane?jakies pomysly?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:42   #1906
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie wszystko z Szymkiem okay, zastój się cofnął w nerce A skurcze póki nie są bolesne nie są niczym złym
Mały waży 1178gram,trochę mało jak na ten tydzień ciąży, i obwód brzuszka ma mniejszy niż powinien mieć w tym tygodniu, ale to dopiero teraz podczytalam na tym podsumowaniu z usg,bo gin ogólnie podsumował ze wszystko jest bardzo ładnie i w związku z tym widzimy się dopiero za miesiąc tak więc tymi wymiarami się nie przejmuję skoro on nie widzi w tym nic złego...
Mały oczywiście główką w dół i dupa do nas,więc żadnego foto nie mamy,a doktorkowi sprzedał kopa prosto w głowicę, tak mu się badanie nie podobało
malutki bedzie latwiej urodzic Moj w 28w0d mial 1230, ale nie ma co sie tym sugerowac az tak. Fajnie, ze glowka w dol

Majka ja tez nie mam pokoju dla dzieci urzadzonego i wkurza mnie to, ale trudo co zrobic :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:42   #1907
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA ale trojka to juz wyzwanie jest wez to nakarm, ubierz i do szkoly wyslij trojka planowana i tak bedzie a jak czwarte bedzie to bedzie mila wpadeczka

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

SONIA na boczek i lezec . Dobranoc. Oby Cí przeszlo
Jestes zorganizowana więc co to dla Ciebie
Stary 2015-01-19, 22:46   #1908
gossip_girl21
Zakorzenienie

A moja raczej sobie siedzi chrabianka mała albo w poprzek leży bo tak z ruchów odczuwam... a ma czas jeszcze... śmieję się do męża bo mówię do niej do brzucha "kop teraz bo jak się urodzisz to już sobie matki nie pokopiesz" heheh

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-19, 22:46   #1909
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Majka, przypomnialas mi ze musze kupic jakas delikatna lampke. A Mlody mial zawsze mocny sen, no zobaczymy jak to wyjdzie. Sama sie troche obawiam tego wspolnego spania,no ale zobaczymy, oby sie udalo.
Trzymam kciuki za zelazko.
Macie jakies fajne lampki? Jakies przyciemniane?jakies pomysly?
Ja mam przyciemnianą ale taką do kontaktu a chyba lepsza taka podłogowa w Twojej sytuacji żebys widziała czy dobrze pupcię wyczysciłaś dzidzi

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
malutki bedzie latwiej urodzic Moj w 28w0d mial 1230, ale nie ma co sie tym sugerowac az tak. Fajnie, ze glowka w dol

Majka ja tez nie mam pokoju dla dzieci urzadzonego i wkurza mnie to, ale trudo co zrobic :/
Mnie to nosi, oby przeszło, bo mnie to meczy
Stary 2015-01-19, 22:46   #1910
gosiak0512
Zakorzenienie

Lampke mam zielona z ikei i chlopakow mi nie wybudzala.

MAJKA nie podpuszczaj

Stary 2015-01-19, 22:47   #1911
soniuska
Zakorzenienie

[QUOTE=gosiak0512;49840067]MAJKA ale trojka to juz wyzwanie jest wez to nakarm, ubierz i do szkoly wyslij trojka planowana i tak bedzie a jak czwarte bedzie to bedzie mila wpadeczka

SONIA na boczek i lezec . Dobranoc. Oby Cí przeszlo[/QUOOTE]

on mnie ciagle teraz boli..zwariuje do wizyty w pon
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:48   #1912
kamilove
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny kupie 2opak podkładów i wkładek tak z 60zl

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja kupilam TT bo sa fajne a byly tanie. Kupilam 2 opakowania kazde po 50szt.
Na poczatku mi strasznie lecialo i zuzywalam naprawde sporo. Jak karmilam jedna piersi to lecialo i z drugiej np. Tylko nie kupuj z bella mamA bo s do du.py. super sa z Lansinoh ale drogie.. ale sa cieniutkie, nie przemakaja,delikatne i po nasaczeniu robia sie takie zelowe.
Właśnie poczytałam trochę w necie i decyduje się na lansinoh na all bardzo drogo nie wychodzą ;-) i kupie tez tej firmy krem na brodawki tylko nie wiem czy 10g czy 40g...

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No to wam opowiem cos do smiechu, stoje z numerkiem u lekarza na 10:10 weszla babka z 10...no to czekam a tu nagle zerwala sie baba i siada pod gabinetem i do mnie ze ona teraz wchodzi...dodam ze nue byla nawet zarejestrowana, ja już kipie i do niej niech sie pani nawet nie szykuję bo jestem w ciąży i to moja kolej, a ona ma Pani szczescie ze jest Pani uprzywilejowana bo by mnie nie puscila 👿

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No i mam zapalenie oskrzeli co czulam juz od miesiaca i zapalenie zatok szczekowych jedziemy z antybiotykiem :/

ładnie... zdrówka

Cytat:
Zajrzałam i nic nie kupiłam, ale dziękuję dobra Kobieto że mogę na Ciebie liczyć gdy mój zdrowy rozsądek śpi

Super

Zdecydowanie nr 2, uwielbiam kropki, grochy itp ale są dla dziewuszek

Jeżeli truskawki maja zielone dodatki to fajnie moze wyglądać taka żywa zieleń na ochraniaczu

Nie no spoko dziś nie, ale wczoraj i przedwczoraj to szorowałaś podłogi, a dzis "tylko" prałaś i prasowałaś
Jakaś nieodpowiedzialna dziewucha

I jaki bedzie oryginalny. Super sprawa. Mi teściowa by uszyła, może zajadę do jakiejś hurtowni i jak będą fajne materiały to coś wybiorę

Hmmm, czyżbyś miała jutro wizytę u gina?
Ja już mam za sobą kąpiel i golenie, na bank jest krzywo ale trudno

Dzieci będą miały razem pokój? Czy na początku córcia będzie z Wami?

Inhaluję sie NebuDose, włączyłam nawilżacz w sypialni żeby nie było suchego powietrza, kupię ten syrop - dzięki

Ja mam jedno opak.wkładek canpol. Wydaje mi sie że mam nawet jeszcze jedno po pierwszym synku Podkłady mam 1 belli, 1 canpol. Potem mam nadz.że na normalne podpaski przejdę

Tak jak wcześniej byłam spokojna i sie nie stresowałam, tak od kilku dni mam taki nerw ze nie mogę posprzątać w pokoiku dla maluszka, prać, i układać ciuszków itp. Jestem wkurzona tym wszystkim. Muszę zamówić materac dla synka, rolety do pokoju maluszka, bo chcę takie zaciemniane a mamy zwykłe i juz zniszczone. Nosi mnie po prostu

masz rację pomysł dobry Ale ja ochraniacz chce uniwersalny tak żeby jeszcze do innych kocykow pasował ;-) postawie chyba na jasny róż albo ecru...

Cytat:
Ja dopiero siadlam po wizycie do tableta i mogę Wam spokojnie napisać. Ogólnie wyszliśmy po 20,ale TŻ był tak głodny (od śniadania nic nie jadl),że do Maca zajechalismy

Super wiesci
Stary 2015-01-19, 22:49   #1913
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przyciemnianą ale taką do kontaktu a chyba lepsza taka podłogowa w Twojej sytuacji żebys widziała czy dobrze pupcię wyczysciłaś dzidzi

Mnie to nosi, oby przeszło, bo mnie to meczy
Jaka masz? Bo ja myslalam wlasnie takiej na komode, bo mam zaraz obok lozeczka ustawiona. Mysle zd powinna wystarczyc bo szczerze mowiac na podlogowa nie mam miejsca:p
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:51   #1914
gosiak0512
Zakorzenienie

To ja juz koncoweczke mam.. do konca tygodnia cala wyprawka juz na gotowo bedzie i bede wtedy lezec i pachniec

SONIA to moze na izbe sie wybierz?

KAMILOVE ja mam maltan masc i super szybko dziala

Stary 2015-01-19, 22:54   #1915
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
To ja juz koncoweczke mam.. do konca tygodnia cala wyprawka juz na gotowo bedzie i bede wtedy lezec i pachniec

SONIA to moze na izbe sie wybierz?

KAMILOVE ja mam maltan masc i super szybko dziala
Tez czytałam, są chyba na tej samej zasadzie ;-)

kupiłam jeszcze kocyk w smyku, zapłaciłam ile mogłam punktami payback i dopłacić musiałam tylko 10zl, fajnie
Stary 2015-01-19, 22:54   #1916
gossip_girl21
Zakorzenienie

wczoraj poszłam spać po 1 w nocy a dziś już mnie sie oczy kleją
nie mam pomysłu jaki kolorek walnąc w sypialni. pod jedną scianą jest nasze łóżko a na drugiej bd kącik małej tam łóżeczko i komoda i mam dylemat czy lamperii nie zrobić w jednym kolorze na obydwu czy całe te ściany dwie pomalowac one się stykają...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-19, 22:55   #1917
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No to wam opowiem cos do smiechu, stoje z numerkiem u lekarza na 10:10 weszla babka z 10...no to czekam a tu nagle zerwala sie baba i siada pod gabinetem i do mnie ze ona teraz wchodzi...dodam ze nue byla nawet zarejestrowana, ja już kipie i do niej niech sie pani nawet nie szykuję bo jestem w ciąży i to moja kolej, a ona ma Pani szczescie ze jest Pani uprzywilejowana bo by mnie nie puscila 👿

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No i mam zapalenie oskrzeli co czulam juz od miesiaca i zapalenie zatok szczekowych jedziemy z antybiotykiem :/
Co za kobita no! współczuję choroby oby szybko przeszło po lekach.

Cytat:
Zajrzałam i nic nie kupiłam, ale dziękuję dobra Kobieto że mogę na Ciebie liczyć gdy mój zdrowy rozsądek śpi

I jaki bedzie oryginalny. Super sprawa. Mi teściowa by uszyła, może zajadę do jakiejś hurtowni i jak będą fajne materiały to coś wybiorę

Tak jak wcześniej byłam spokojna i sie nie stresowałam, tak od kilku dni mam taki nerw ze nie mogę posprzątać w pokoiku dla maluszka, prać, i układać ciuszków itp. Jestem wkurzona tym wszystkim. Muszę zamówić materac dla synka, rolety do pokoju maluszka, bo chcę takie zaciemniane a mamy zwykłe i juz zniszczone. Nosi mnie po prostu

Nie ma za co widziałam ze po prostu nie potrafisz się oprzeć zakupom, a pisałaś ze masz mnóstwo rzeczy po synku

Co do kocyka to faktycznie będę miała jedyny w swoim rodzaju z jednej strony delikatna satyna a z drugiej aksamitne kwadraty w odcieniach szarości, turkusu i granatu. zobaczymy jak to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Uciekam, spróbuje zasnąć bo przez te serce znow malo spalam :-( oby dzis sie obyło bez ekscesów

Dobrej nocki kochane :-*

Będzie dobrze! Dobrze że wizyta juz w środę miłych snów

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No a jak Jak ciezarowka sie tak goli to wiadomo ze idzie do gina

Maz dzis dokupil 3 Lovelki, tak wiec mam 4 plyny do koloru i 1 do bialego. Tylko teraz mysle czy nie dokupic plynu do plukania. Planowalam nie uzywac, ale jak piszecie ze po dzieciecych proszkach ubranka takie sztywne i twarde...

A ze tak zapytam Wy wszystko golicie do zera na malwince przed wizytą u gina?

Cytat:

Super ze wszystko w porządku

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:55   #1918
gosiak0512
Zakorzenienie

KAMILOVE no ja ja stosowalam juz i mega pomogla

Stary 2015-01-19, 22:56   #1919
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja tam się cieszę że drobny,a wymiarami się nie martwię,bo ufam mojemu ginowi w 100%,a powiedział.dzisiaj że wszystko pięknie ;-)

Dobranoc

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:57   #1920
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA ja nie. Ja sie gole kiedy mam checi bo z tym brzusiem to nie za wygodnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości